- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dezsőbá
csendes tag
válasz
radi8tor #54296 üzenetére
Köszönöm, megnéztem.
Routerrel
a lényeg:
Csomagok: küldött = 39, fogadott = 38, elveszett = 1
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 3ms, maximum = 11ms, átlag = 4msnem vagyok egy szakértő, de ez alapján mintha nem is lenne hiba
(az első csomag volt , ami elveszett) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dezsőbá #54295 üzenetére
Ezt nézd meg.
Esetleg nézheted routerrel és router nélkül hogy kizárd a router meghibásodását. -
Dezsőbá
csendes tag
2 napja este szinte használhatatlan a netem, megnőtt az oldalak betöltési ideje, a válaszidő, online játékba be sem tudok lépni, se tegnap, se most.
Napközben igen, este már nem.Eddig wifit használtam, cseréltem kábelre, hátha a wifi gyengélkedik, de a jelenség ugyanaz.
Nálam lehet valami hiba vagy a szolgáltatónál?
Bp, 15. ker, kertváros.
előre is köszi
-
Brandynew
őstag
válasz
Lackooo84 #54290 üzenetére
Miért, ha a netbankban automatikus átutalást vagy csoportos beszedési megbízást állítanál be, annak nem maradna nyoma? Ha 50 évente egyszer előfordulna, hogy bizonyítanod kellene, hogy befizetted, akkor lekéred a bankodtól a kérdéses hónap kimutatását.
Vagy ott a Díjnet is.
Kb. minden biztonságosabb megoldás, mint egy papírfecnit őrizgetni. Persze a te döntésed, csak sokszor az emberek ezt át sem gondolják, és teljesen feleslegesen állnak sorba a postán akár havonta több alkalommal is
Meg amúgy valahol kedvezmény is van rá, ha nem kérsz papír alapú csekket, pl. az OTP-nél is 75 Ft-tal kevesebbet fizetek így
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lackooo84 #54284 üzenetére
"de azért na" részedről csak e-penis méricskélés, nincs köze a mindennapi használathoz
Ezek videók viszont a való életből vannak (ajánlom figyelmedbe a harmadik linket).
-
-
Ha NAT-olt IP-t kapsz az általában 100.-zal kezdődik. Az a CGN tartomány. Nézd meg mi a routered külső IP-je (vagy a gépedé, ha közvetlenül csatlakozol), és hasonlítsd össze azzal, amit olyan oldalak mutatnak mint a whatismyip pl. Ha egyezik, nem vagy NAT-olva. A 94. publikus tartományba eső IP.
-
nullpoint
őstag
Újraindítottam a gépemet. 926/212
Biztos nem hitte el hogy hirtelen ennyivel gyorsabb
-
rento
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #54254 üzenetére
akkor felénk is elér majd a NAT hullám úgy tűnik
sebaj én is majd vissza rakatom
a sok hozzánemértő meg majd nem fog torrentezni annyit úgyhogy még lehet jól is jönnullpoint:
win10 alatt speedtest alkalmazást tedd fel áruházból
az nem eszi meg a procit mint a böngészős mérés
Chrome alatt 5-600megabitet mérek
új Firefox alatt 750 is volt
az alkalmazás meg 940-et kiméri rendesenmilyen router amúgy?
-
nullpoint
őstag
500-nál többet nem mértem eddig. Ftth terület. HG8247H router. Nerm emelték meg 1000-re, vagy nem bírja a router?
-
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5 #54251 üzenetére
Régebben aktívabban tudtam ide írni és akkor 10 esetből 9 új FTTH bekötésről, natolásról szólt il. az ONT bridge módba állításáról..nálunk még FTTB van, de már natolják már ezt is.
Idő közben kb. 30 perce megszüntették a natolást vagyis 1 óra elteltével a bejelentéstől számítva. -
Flashget
félisten
válasz
intensa_man #54252 üzenetére
A hírek jan.1-től szóltak miután a GVH meg nem tom még ki rábólint a bizniszre.
-
intensa_man
tag
Sziasztok! Lehet valamit tudni az Invitel felvásárlásról? Hamarosan olyan helyre költözöm, ahol pillanatnyilag Invitel, és kis szolgáltató van. Vajon mikor lehet majd Digivel szerződni?
A weboldalon lévő jövő év első negyedévében zárul vajon azt jelenti, hogy akkor már ők adják a szolgáltatást? -
válasz
Flashget #54249 üzenetére
Szerintem előbb-utóbb mindenki sorra kerül majd, ez nem régi vagy új előfizető kérdése. Én új vagyok, júliusban kezdtek nálunk szolgáltatni, akkor lettem előfizető. Az első este kértem az ONT bridge módba állítását, akkor mindjárt próbáltam azt is kérni, hogy ne tegyenek NAT-olt hálózatra, de nézte az üfsz-es hölgy, és azt mondta, hogy ezt csak akkor tudja majd beállítani, ha már áttettek, addig nem engedi neki a rendszerük. Szóval egyszer biztos nekem is lesz majd, és akkor hívhatom őket én is.
-
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5 #54247 üzenetére
Tudom, hogy fogyóban vannak csak eddig az új előfizetőkkel tették általában és nem a 10 éve előfizetőkkel...az meg tiszta sor, hogy többen nem veszik észre mint ahányan igen.
sms-ben jelzik mikor levették a rontást. -
válasz
Flashget #54237 üzenetére
Azért, mert mint az köztudott, fogyóban vannak a kiosztható IPv4 címek, és a DIGI előfizetők köre rohamosan bővül. Na már most újabb címtartományok vásárlása elég költséges, így apránként mindenkit bevágnak natolt hálózatba, és aki kéri, azt visszateszik publikus IP címre. De gondolom az előfizetők fele ezt észre sem veszi, nekik akkor marad a natolt cím, és rajtuk tud ezzel takarékoskodni a szolgáltató.
Telekom is csinálta egy időben az xDSL előfizetőkkel, UPC-nél meg ennek az ellenkezője megy, ott egy előfizetéshez három publikus IP címet is kaphatsz, mert gondolom a Liberty Global jól bevásárolt belőlük, így megtehetik.
-
törölt tag
ma megmértem a netem, mert kaptunk értesítést a sávszél emelésről:
350/200Mbps lett a 100/50-ről. -
dethroner
veterán
-
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5 #54233 üzenetére
igen ezért kérdeztem csak.
már el is intéztem...tegnap óta natolnak és 72 órán belül megszüntetik, de gyakorlatilag pár órán belül..ezt mondták telón.
de hogy ezzel miért kedveskednek 10 év után régi és nem új előfizetőnek azt nem tudom. -
dethroner
veterán
Meg tudnátok mondani hogy telefonos ügyfélszolgálat hívásakor mi az isten haragja az a 6 számjegyű pinkód, amit a szerződésszám megadása után kér?
-
-
Flashget
félisten
nagyon kaki lett a netem tegnap este..oldalak alig töltődtek be mobilon csak nem volt már kedvem késő este ezzel foglalkozni.
Most nézem a router admin felületén ip adress: 100.xx.xxx.xx míg a speedtest oldalán 94-es ip címet mutat.
most akkor hogy van ez?
be kel menjek, hogy levegyék a rontást rólam, mert nem látom a gépem a net felöl vagy telón is elintézik? -
DonMaster
addikt
válasz
woodworm #54228 üzenetére
mond mi is a különbség? a routernél lan megybe az ont-nél optika de utána több lan felé lehet csatlakozni azt hivják routernek, az hogy ont csak van rajta router mod, attol még hgw(routeront) , nem igazán van különbség közte, a lényeg továbbra is az hogy a gépe nem tárcsáz mert azt a router vagy legyen ont router modban ha neked ugy jobban tetszik teszi meg, és igen is félre vezetö ,
azt irta x gépen enynit mért, közben a forumon mindenki tudja, hogy azon a gépen esélytelen enynit mérni ha a ppope-t is az kezeli, én levágom és akik itt irnak olvasnak hogy van routere valoszinüleg, de ha jön 1 uj tag aki addig enm olvasta és meglátja azta posztott, akkor már teljesen beleéli amgát hgoy enm kell routert venni-e mert mennif og anélkül is, közben meg nem. sokan jönnek ide és még az összefoglalot sem olvassák el, van aki vissza olvas 1-2oldalt de ha pont azt látja akrűá elöuzö hsz-ben vagyelözö 1-2oldalban akkor máris meglet vezetve. De hagyjuk mert tultárgyaltuk tulragoztuk a témát, legközelebb irja oda hogy routerel és kész -
-
DonMaster
addikt
válasz
woodworm #54221 üzenetére
hát de , csak az a kiirás akkor születet mikor kijött az 1000-res csomag, ami nem most volt hanem már jopár éve, más szoval akkori i7 3.gen azért kell, persze 5.-6-7.gen i5 meg g4560-is már böven elég,
az hogy fttb-nél adnak routert oké, ftth-nál anno only ont-volt aztán bejöt a wifi-s hgw(routeres ont), mostanában meg 2optikás sima ont-ket is épitenek ki, de ez attol még nem azt adja, hogy az a c2 gép kitudja hajtani az 1000-res netet 900felet. már a kiirás is vicc volt. Persze routerel igen kitudja, de leirta és nézd az utána lévö komentet, neki haosnlo gépe van és örül hgoy menni fog neki is, közben ha nincsen routere, akkor baszhatja, ftth-nál és fftb-nél is bár ez is fontos info hogy fttb vagy ftth , és hogy routerel vagy router nélkül mérünk. azért legyen már pontos egy mérés kiirása ne pedig megtévesztö,
ha mérvalaki azért elvárható ha a gépét leirja hgoy ezen , hogy azt routerel vagy anélkül mérte, az már plusz ha leirja hogy fttb/ftth meg talán a routerét ha avval mért. -
gyurasz
tag
Igen, FTTB területen sokan kapunk papíron 1000-es netet, ami a valóságban 380-500 (nálam legalábbis, bár 1x mértem Bp. Vodafone szerverhez 800-at is; ismétlem 1x), ami a garantált 300 felett van, így reklamálni sem lehet. Te könnyű helyzetben vagy, hisz harmadszorra írom, Te 500-ra fizettél elő, így módosíthatsz 500-ra és még jól is jársz (kevesebbet fogsz fizetni).
-
Gijon
senior tag
válasz
woodworm #54221 üzenetére
Azért tettem idézőjelbe a többet, mert csökkentek az árak. Én az 500-as netet fizettem elő anno, és meg is volt a sebesség, ergo elégedett voltam a szolgáltatással. Nem is reklamálnék, ha maradtam volna az 500-ban és a szerint fizetném tovább ugyanazt a szolgáltatást, ...mert többet nem kapok. Tehát papíron kapok 1000-es netet, ami gyakorlatilag nálam maradt 500-as. Nem a pénzen van a hangsúly, hanem azon, hogy nem azt kapom, amiért fizetek.
-
woodworm
veterán
válasz
DonMaster #54217 üzenetére
A digi leírás sem teljesen tiszta, mert ott minimum feltételnek adja az i7-es gépet és mellé opcionális a router használata. FTTH területen pedig pont ők adják azt a készüléket, ami képes levenni a terhet a mögötte lévő pc-ről.
(#54220) Csabiapu73
Miért, többet fizetsz? -
Gijon
senior tag
válasz
gyurasz #54214 üzenetére
"Hiszen ugyanazért a pénzedért többet adnak (elvileg) ami nem tilos."
Az a baj, hogy ez papíron így van, de gyakorlatilag semmi pluszt nem kapok. A sebesség nemhogy nőtt volna, hanem esett. Ha műszakilag nem férek bele elfogadom, de miért fizessek "többet", ha nem tudom kihasználni. 5 zsemle helyett hiába kapok 10-et, ha nem bírom megenni. Éves szinten csak 4800ft, de ez csak egy előfizetés. -
DonMaster
addikt
válasz
Hoorus #54213 üzenetére
nyilván többen lehet csak kihasználni az 1000-ret de te azt ritad hgoy enynit tud eza gép, közben nagyon nem tud anynit, mert a router rendezi a ppope-t nema gép, probáld emg a gépel ppope-zni és lássuk it dob, értem a felvetésedet, de attol még ha valaki olvassa és azt látja hogy neked avval megy és neki éphogy erösebb vagy pont oylanja van de nincs routere akkro paanszkodni fog hgoy neki enm megy, , legközelebb ird oda hgoy van routered is és az ppope.-zik és evvel tisztán levan irva, mert igy ahogy irtad félrevezetö.
-
gyurasz
tag
Pont azért tettek át mindenkit (az eddig fizetett összegű csomagba), hogy ne kelljen több tízezer szerződést módosítani. Hiszen ugyanazért a pénzedért többet adnak (elvileg) ami nem tilos. Viszont ha visszamennél 500-ra, akkor kevesebbet kellene fizetned, így szerződésmódosítás kell. (amit megtehetsz)
-
Gijon
senior tag
válasz
Brandynew #54206 üzenetére
I3 proci, Realtek PCIe GBE, 8GB ram, ssd. Modem nincs, közvetlenül jön be az utp kábel. Telefon miatt adtak egy ZTE routert, amiből CAT5e kábeleken használom..., de közvetlen gépbe is mértem sebességet. Őszintén szólva a 7-8.as ping jobban zavar a sebességnél, de miért fizessek többet, ha esetleg műszakilag nem is tudja a rendszerem az 1000-et. Miért raknak át az 500-ból, mikor nem szűnt meg. Igy simán hozza a garantáltat, de nem azt kapom, amiért fizetek.
(#54207) betyarr: Nem Nyíregyháza
, hanem NagyKanIzsa
-
-
DonMaster
addikt
válasz
Hoorus #54202 üzenetére
pont ezért enm mrév ado az hogy c2-es géped van , mert a router csinálja a ppope-t , ha a gépedcsinálná akkor elhasalna 400nál már. nem hgoy 900, ez nagyon lényeges infot ahgytál ki hogy routerel mrétél egy iylen gépen, nagyon megtévesztö, sokkanak, azthiszik majd menni fog aztán rájönnek hogy hoppá router nélkül esélytelen.
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Nekem is emelték a netemet 100-ról 1000-re tudnátok ajánlani valami jó kis routert? -
Gijon
senior tag
válasz
betyarr #54176 üzenetére
Számla szerint megemelték az 500-as netem 1000-re (Nem kértem!), viszont sebesség alapján semmi nem változott. Sőt inkább rosszabb lett. El is mentem az ügyfélszolgálatra,.. hibára vették, de simán mérhet 300 felett is a "műszakis kolléga", ami a garantált. Ez így nagyon nem korrekt.
-
gyurasz
tag
-
Pityu89
senior tag
Lehet volt már róla szó, de az utánam érkezők nevében us megkérdem: ez az emelés csak az FTTH-t érinti?
-
nullpoint
őstag
Na most mértem, 494/208. Valami történt
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest