- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
eisento
addikt
válasz
lajos75 #56195 üzenetére
Nalam szinte ugyanez a problem vettem archer c7-et routerben latom az ipv6 cimet viszont teszt 0/10. Ha routerben mondjuk dhcp6-ra van allitva a lan kiosztas es atallitom slaacra elmentem ujracsatlakozik akkor jo mindaddig amig nem restartolom vagy aramtalanitom a routert...
Mind1 mar nem is idegesitem magam.Foleg, hogy jelen pillanatban net sincs 2x elment az adas visszajott most meg a net ment el...
Biztos ceges buli van xD -
lajos75
senior tag
válasz
wwenigma #56187 üzenetére
Sajátgépüket az ONT-ba csatlakoztatták, és egy sebesség tesztet néztek a digis mérővel, de hogy ennek miköze az én problémámhoz nem értem.
Mondtam is hogy a sebességgel nincs gond 900/210 megvan álltalában.
A hibát továbbították valami hozzáértőhöz, majd hívnak.
Kiszálásért nem kellet, de nem is fizettem volna addig míg nem jó.Most ismerőshöz elhoztam a Pc-t majd nem sokára letesztelem.
-
Soma01
veterán
válasz
wwenigma #56187 üzenetére
Mert szerintem ő arra gondolt, hogy a szolgáltató eszköze a rossz és be akart tárcsázni saját/másik laptopról, hogy ezt letesztelje. De szerintem a következőket kellene letesztelni, mint ahogy én is leteszteltem:
Nekem pl. telefonnal is jó és itthon lévő más laptopokkal is jó. Csak az enyémmel nem jó, tehát ez (Win7) oprendszer probléma lesz. Szóval lehet ezt tesztelni könnyedén.
-
trinitronka
tag
ZXA10 F625A ONT Lan porton van 1000Mb/s kimenet?
Sehol nem találok leírást ,az ügyfélszolgálat szerint "kellene" lenni.1-3 porton 100 MB/s a 4.-en semmi.Elvileg 1000-re emelték a sávszélességem. -
-
Soma01
veterán
válasz
lajos75 #56181 üzenetére
Szerintem ezek lesznek a jó megoldások: [link]
cmd-be beírni:
netsh winsock reset catalog
netsh int ipv6 reset reset.logDe még utána olvasok pontosan mik ezek, mielőtt beírom.
Ha PC-vel tárcsázok be, akkor sem megy az IPv6 és ki is van írva, hogy nincs (ipv6) internet kapcsolat. -
Soma01
veterán
Ha az előbb említett nem menne. Akkor be kell állítani a 1043-at a net szétosztásának feladatkörébe. Ehhez a modemből jövő kábelt a 1043 WAN portjába kell dugni, nem a switch-be, ahogy most van. Innentől kezdve a 1043 tárcsáz majd be, ebbe kell beírni a betárcsázási adatokat. De hogy ez menjen is, szólni kell a Diginek telefonon, hogy tegyék a modemet, csak modem módba. Ezt bridge módnak is nevezik. Így már be tud tárcsázni a 1043 és azon belül állíthatsz mindent. Ez után, a 1043 egyik LAN portját kell a switch-be bekötni. Ha a modem jelenlegi helyén is van szükség vezetékes net-elérésre, akkor kell még egy kábelt húzni a 1043 LAN-jából vagy a switch-ből vissza a modemhez illetve oda ahová kábeles net kell. A modem onnantól kezdve nem fog közvetlenül netet szolgáltatni. A telefon ugyan úgy a jelenlegi modemről fog működni.
-
Vakegérke
félisten
-
lajos75
senior tag
válasz
lajos75 #56114 üzenetére
További fejlemény az IPv6 problémámmal.
Nem hagytam annyiban és újra írtam neki hogy jöjjenek ki és ellenőrizék le a szolgáltatói eszközig.
Reggel hívtak is, persze még mindig erősködtek hogy nálam a probléma.
Így kértem jöjjenek ki leszarom a 2500Ft. kiszállási díjat.
Jöttek is kb. 1óra múlva.Kicserélték a ONT egy Wifisre
persze ezek után sem lett jó.
Legszebb az egészben hoztak egy saját laptopot hogy megnézzék az övékkel, aminek persze szar volt a lan portja -
forten
aktív tag
válasz
ritkaság #56178 üzenetére
Akkor nem kell, plusz kábelt bevezetni,ha Te megbeszéled a szerelőkkel,nem kéred a telefon lakáson belüli kiépítését.Munkalapjukra ráírod egy mondatban ,ugyanezt a szöveget,és akkor ők is "védve" vannak.
Ha, viszont szeretnéd használni valóban a telefont,akkor plusz egy kábel!Szerk.: Ok,már értettem,most szeretnél csomagot váltani.Ittpedig alul a lenyíló fülnél,az 500 -s nethez a minimális követelmény.(nem szent írás)
-
ritkaság
aktív tag
válasz
forten #56170 üzenetére
Kösz.
Azért kérdeztem, mert szeretnék 500-as netet, de az ügyfélszolgálat azt mondta, ahhoz új kábelt kell, hogy behúzzanak és azt nekem kell kifizetni.
90 ft/méter. Az 5-ik emeleten lakom a szekrényük a pincében és a szoba 6 méter hosszú.
A kábelen nincs semmi plusz és közvetlen a pc-be csatlakoztatva a 100/100 - 95/85. Valószínűleg az alaplapi kari fogja meg. -
-G-
csendes tag
Sziasztok,
Csaladi ház F668 modem a kérdésem az hogy ha upnp akarok de mivel a modem nem tudja de a tp link 1043 képes rá. Hogyan tudom hadrendbe állitani a tp linket ? Olvastam a gyakori kérdésnél de nekem az nem teljesen világos.
Most ugy néz ki hogy modem- innen megy egy lanon egy mezei switchbe és innen a routerba. a dhcpt a modem adja.
Telefon van és maradnia kell. Optikain jön be a net.
Köszi
-
DarkByte
addikt
És mi van, ha a ZTE egyik LAN portjából átfűz egy Ethernet kábelt a TP-Link WAN portjába, és csak bridge-nek használja? Akkor a TP-Link jobb WiFi-je is megmarad, de a ZTE-be a telefont is be tudja dugni
-
RAiN91
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz
RAiN91 #56165 üzenetére
vagy bejön a CAT5e kábel bedugod a routerbe a telefont meg mondod hogy cska okoscsomag miatt pipáltad be, sosem fogod használni aztán téma lezárva
adnak olyan ZTE csodát amit visszaraksz a csomagba mikor elmentek
rárakod a TP-Link routert és kész is
nem lesz telefonod de gondolom nem is nagyon használnád -
forten
aktív tag
válasz
ritkaság #56168 üzenetére
Cat5e kábel szoktak használni ,azon megy az 500-s net is.Ha,sebességmérésnél 94Mbps körül mérsz, akkor valami blokkolja a sebességet.Hálókártya,100Mpbs betápos router, router-gép között 4 eres kábel,esetleg egy benn maradt Y osztó,kb ezek.Ha csomag váltás volt felfelé ,szoftverosan nem indítottak el.
-
RAiN91
őstag
válasz
#29810560 #56155 üzenetére
Akkor mondhatom, hogy nem kérem a ZTE-t, jó nekem a saját. TPlink Archer 7-em?
És akkor a mostani, lépcsőházból bejövő kábel bemegy a TPLINK-be, illetve külön fúrnak egy lyukat a telefonnak is.
Vagy, a másik lehetséges megoldás, hogy marad a mostani lépcsőházból bejövő UTP kábel, bemegy a ZTE-be, és abból megy egy telefonkábel, meg egy másik UTP a számítógéphez? Jól értem?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
leslieke #56163 üzenetére
Nem tudom, még élő probléma-e: sok évvel ezelőtt nálam volt olyan, hogy valami kisvállalkozás komplett windows-os broadcast forgalma átment a routerem külső interface-én. Ez úgy derült ki, hogy a desktop gépembe dugtam a digis kábelt, pppoe még nem volt bekonfigurálva, én meg ráengedtem egy tcpdump-ot az eth0-ra.
Ha akkor én indítottam volna egy dhcp klienst az eth0-ra, talán még címet és routingot is kaptam volna...
Azóta se tudom, hogy került oda ilyen jellegű forgalom és azt sem, hogy a diginél csesztek el valamit vagy valamelyik ügyfelüknél. De ijesztő volt. -
törölt tag
válasz
johnmay #56160 üzenetére
"... mert a routeren nem kellett PPPoE kapcsolatot létrehozni, csak DHCP-t."
Olyan nincs. A saját routernek PPPoE kapcsolattartónak kell lenni, ha a szolgáltatói eszköz BRIDGE módban van. Különben nincs Internet kapcsolat, mert nincs kapcsolattartó. Ez a WAN kapcsolatra vonatkozik.
A DHCP egy másik "tészta". Az a LAN kapcsolati részt kezeli.
-
BITBOYS
addikt
Nagy nehezen megszültem milyen router legyen digi1000 mellé. Asus N18U lett a befutó ami valszeg a legjobb választás ha nem kell az 5GHz. Családiházas környezetben lakok, így megy rendesen a wifi is, de igazából a kábeles tudása miatt választottam. Nemrég 22.-én jött ki hozzá új firmware, le is frissítettem gyorsan
Eddig nagyon elégedett vagyok vele. Kikapcsolt vírusirtóval 960/220 volt a plafon, engedélyezve visszaesik 700/215-re. -
johnmay
csendes tag
Sziasztok! Digi FTTH-m van, ZTE ONT-tal, ami bridge módban üzemel. Az utóbbi időben lassabb a net sebessége, szeretném kipróbálni, hogy nem a router okoz-e valamit (korábban a gépet UTP-vel a router-hez kötve ment az 500 mbit, most 350 körül, pedig idő közben az 500-as netből 1000-es lett).
Azonban, ha közvetlenül rákötöm a gépet az ONT-ra, nem kap IP-t (DHCP bekapcsolva a gépen). Mit rontok el?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
RAiN91
őstag
válasz
#29810560 #56151 üzenetére
Tudom, ezért kérdezem, de akkor a ZTE routernek mi értelme? Sorry az értetlenkedésért :-)
Illetve ha behúzzák külön a telefon kábelt, akkor gondolom csak a mostani UTP-TELEFON kábel elosztóig, ugye? Nem a telefonig. Mert mondták, hogy a kábelt azt nekünk kell fizetni. Ha csak elosztóig húzza (ahonnan most indul a telefonkábel), akkor kb. 10 méter telefonkábel fog kelleni a bejárati ajtótól)
-
Soma01
veterán
válasz
lajos75 #56146 üzenetére
Nekem is Asus routerem van, és kb. ez történik. Én azt vettem észre, hogy a Win7 "elfelejti" a router által kiosztott IPv6 beállítások egy részét. Pl. az átjárót. Vagy az nem is kell IPv6 esetén? Amikor csatlakozok, ki van töltve minden a kártya részleteknél, de hamar eltűnik onnan pár adat.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Diginet 100 PRO-ról Diginet 500-ra váltunk januárban, panel lakásban. Telefon, és TV is van, és lesz is.
Mondták, hogy ez esetben a telefont újra behúzzák. Ez esetben mindenképpen kapunk ZTE Routert még ma is, ahogy az összefoglalóban írjátok? Mert az ügyfélszolgálatos nő mondta, hogy olyan router kell, ami tudja ezt. (van is, csak kérdezem)
-
törölt tag
válasz
lajos75 #56133 üzenetére
Az a helyzet, hogy amit a routeredről mutattál, az teljesen rendben van.
Valószínűleg a kliensed (windows-od) okozza a problémát.Ha láttál már linuxot működni (értsd: képes vagy használni valamennyire), akkor fogj egy pendrive-ot, rakj rá egy live linuxot (ubuntu/mint a javasolt), bootold be azt a gépeden (ne telepítsd, csak futtasd a live-ot!) és próbáld ki onnan! Nekem úgy tűnik, azzal működnie kéne.
Vagy még egyszerűbb: ha van megfelelő mobilod, akár arról is kipróbálhatod, az android már kezeli a v6-ot.De gondolkodj el rajta, hogy a kipróbáláson túl mire kell neked. Sok új problémát hoz, de haszna... hát én eddig nem találtam semmit. Nem gyorsabb, nem biztonságosabb (sőt... - lásd még privacy), szóval nem sok előnye van. Talán ott, ahol valamiért ragaszkodnak a NAT-oláshoz és szükséged van publikus elérhetőségre, ott lehet értelme... de ugye akkor csak a v6-képes kliensek érnek el kívülről...
-
-
Manka76
senior tag
-
lajos75
senior tag
válasz
Manka76 #56121 üzenetére
Ma reggel jött is válasz a Digitől a hibabejelentésemre.
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
Az Ön szolgáltatását ellenőriztük és jelenleg semmilyen hiba nem tapasztalható a szolgáltatásban.
A kihelyezett eszközünkig biztosított az IPv6 cím elérése illetve rendszerünk szerint Önnek sikeresen ki lett osztva az IPv6-os cím a csatlakozások során, így nem látni szolgáltató oldali problémát.
Kérjük az Ön eszközeinek beállításainak átvizsgálását.
Tájékoztatjuk, hogy a szolgáltató csak az általa kiépített csatlakozási pontig tartozik felelősséggel, a kereskedelemben ügyfél által vásárolt eszköz (pl. router), számítógépére telepített harmadik féltől származó szoftver, interneten letöltött alkalmazások, nem tartozik a szolgáltató felelősségi körébe, így annak üzemeltetése, és beállítása sem az ő feladatköre.
Köszönjük megértését!
Akkor most mit tudok még tenni
-
ritkaság
aktív tag
Jó reggelt!
Az lehetséges, hogy a jelenlegi kábelem nem alkalmas az 500-as sávszélességre?
-
Tressy
senior tag
válasz
dchard #56127 üzenetére
Gondolom ezért [link]
"Tisztelt Ügyfeleink!
Munkatársaink 2017.12.28-án 00:30-tól - 06:00-ig a Budapest II., XII., XIII. és XVI. kerületi hálózatunk karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, ezért az internet, KTV és telefon szolgáltatásainkban rövidebb kiesések lehetnek.
Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!"
-
dchard
veterán
4 honap hibatlan mukodes utan itt az elso kieses: 0:30-ota nincs net. TV es telefon van.
-
Strezi
őstag
válasz
lajos75 #56123 üzenetére
Lehet hogy nekem is hasonló problémám volt...
Én úgy oldottam meg, hogy teljesen letiltottam a az IPv6-ot a routeremen. Pár oldal nem ment.... gondolom amik IPv6-tal kapcsolódtak volna. Azóta minden frankó, nekem inkább nem kell IPv6, pláne hogy már PC-n is szívtam miatta. A Cisco VPN kékre fagyott egy perccel belépés után
Ott is az IPv6 teljes tiltása volt a megoldás (az adott PC-n).
-
lajos75
senior tag
Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget
-
törölt tag
válasz
Manka76 #56111 üzenetére
Még1x: ami NEM a router címét teszteli.
Ezt én is megtaláltam, de amit kipróbáltam, az kizárólag arra a címre megy vissza, amit ő lát belőlem, az meg a routerem külső címe volt.
B verzió, hogy valami nagyon el van ...va nálam.Poén: az első találat rögtön címet kér... k.jó... nekem meg előzőleg csupa olyan jött (igaz, valami firewall test v. hasonló kifejezésre), ami ragaszkodott az általa látott címhez...
-
törölt tag
Ha már IPv6: tud valaki olyan online szolgáltatást, ahonnan ipv6-os portscant tudok indítani a routeremétől eltérő címre?
Nem is kell teljes scan, elég lenne egyetlen tcp port megszólítása is.
Kicsit gyanús a routerem, hogy a bekapcsolt v6 tűzfal ellenére is átenged csomagokat a belső hálón lévő gépekre. -
Manka76
senior tag
válasz
lajos75 #56107 üzenetére
Azt hiszem ez a szolgáltató hibája lesz.
Nálam is pont ugyan ez volt csak az IPv4-nél. Bár ott csak a betárcsázás után 5-7 percig csinálta utána ment rendessen.
A nagyon okos telefonos azt mondta hogy tudnak ró (fingja nem volt róla) és már javítják, 3 nap múlva lett jó -
Geth
veterán
válasz
lajos75 #56102 üzenetére
Értem, hogy könnyen elsül a Winpisztoly, de gondolom Te is érzed, hogy ha 16x rakod fel, akkor sem változik a helyzet. Szerintem NE telepítsd újra többször.
Kikapcsolt tűzfal, ipconfig /release6 , majd ipconfig /renew6 , majd ipconfig /flushdns után (ez utóbbiakat admin cmd-be), tudod pingelni a google.com-ot?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged