- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
DigiNET 200-A-m van, újrakonnektálás után még mindig 100Mbit, miért van ez?
-
tupijani
tag
válasz
*miklos* #47397 üzenetére
A probléma az, hogy nem azért kell az áramnak 230 voltnak lenni, mert mérik, hanem mert erre vannak kalibrálva a berendezéseink bemenetei. Viszont amikor kifizetsz 1200 kW áramot, nem kérdezel vissza, hogy vajon tényleg végig megvolt, vagy sem, mert a szabvány elvben garantálja és bízol benne. Az átalány díj nem azt jelenti, hogy a mennyiségért nem fizetsz, hanem utólag kell a különbözetet kiegyenlíteni. Az internet elérése nem átalánydíjas, pusztán egy fix havidíjas korlátlan adatforgalmúnak minősített előfizetés (esetleg "utófizetés"
). Ilyen van mobiltelefon, vonalas-telefon, illetve úgynevezett "nem mért forgalmú" internet elérés mobilhálózatokon (facebook, mytv, tvgo és más esetileg kötött hozzáférés). Nem a fogyasztást kellene kifizettetni, hanem a szerződést értelmesen megfogalmazni. Akár úgy, hogy időzónákra bontják, akár úgy, hogy az adott csomagokat használók (mint a tv esetében a prémium) adott esetben a plusz szolgáltatásért, de a saját csomagjának sebességén belüli maximumot kapják, ami nem a garantált minimum, hanem ugye a maximum. Jelenleg nincs értelme a 200Mb feletti sebességre befizetni, mivel csak alkalmi jelleggel, szerencse esetén hosszabb ideig lehet kihasználni, de a szerződés szerint pl. 1000 Mb esetén garantált 300 Mb 85%-ának kell meglennie, ami alig több, mint a 200 Mb. És mint kiderült, sok olyan hely van, ahol a terheltség miatt csak 75 Mb körüli sebességet bír bármilyen csomagban vásárolt hozzáférés. Bármely más esetben a hálózatokat előre kell méretezni, azt hatóságilag engedélyeztetni stb. Pl. :vízvezeték, elektromos-vezeték, gázvezeték. Még a szennyvízcsatornák kivezetéseinek lejtése, ferde-bekötések, és főcsatornákra történő rákötése is szabályozott, holott ennek még mérőeszköze sem sok helyen van. Pusztán szükségszerűség, biztonságtechnikai okok miatt, amire a net elérésénél nem figyelnek oda. Pedig már most elértük azt a kort, amikor sokan csak úgy tudnak kapcsolatot teremteni a külvilággal, hogy internetet használnak, és amikor ezt nem tudják megtenni, bizony komoly gondjaik vannak.
-
*miklos*
csendes tag
válasz
tupijani #47396 üzenetére
Ezt úgy lehetne összefoglalni, hogy mindenki annyit fizessen, amennyit fogyaszt. A neten kívül nem jut eszembe semmi a világon, amiért ne arányosan kéne fizetni, talán a levegő egyedül.
Persze nem úgy képzelem a határt, mint Varga Mihály, aki 100 megabájtonként próbálta belőni a lépcsőket, az a másik végletPS: ha az áram is "átalánydíjas" lenne, akkor ugrálna az amper is, ne félj.
-
tupijani
tag
válasz
TeeJay #47395 üzenetére
Ami ilyen szinten lezabálja a netet, az az ember
Nem tök mindegy, hogy mit tölt le a T. családtag az emeleten, ha a nagyi csak a tai szilvás csirke receptjét akarja megnézni, de nem tudja? Ez persze túlzás (erősen), de amikor az elektromos áramot megmérem, valahogy mindig megvan a 230+/- 1-2 volt. És az áramerősség sem ugrál 2-60 A között. Valahogy a szabályozás nem jó hazánkban, ha megengedhető, hogy a szerződésekben ne fix értékek legyenek. Ne nézzük az üzletit, mert ez pusztán szofisztikai kérdés, hogy üzleti, vagy magán. Ha nincs keresztmetszet, akkor az üzletinek sem lesz, ha nem külön szálon kapja (ezt én erősen kétlem, de persze lehet).
Flashget:Szinte biztosan GPON.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #47393 üzenetére
kevés a gerinc felé a sáv ennyi az egész
GPON-t csak hardcore torrentesek tudják lezabálni még ha 32-es osztás van akkor is jutnia kell 75megabitnek egy előfizetőre ha mindenki egyszerre tölt... az meg sosem jöhet össze hogy 32user pont egyidőben essen neki a netnet max sávon. szóval ott a gerinc lesz vélhetően -
válasz
Xmister #47392 üzenetére
"De azt ugye tudod, hogy alapból IPv6-on nem fognak menni a csak IPv4-es oldalak, címek, stb.?"
Jaja, ez megvan."A legegyszerűbb, ha használsz DHCPv6-ot is, ha nem akarsz IPv4-et használni."
Egyenlőre csak tesztelgetek. Ha jól látom, a Miki-ben még csak DHCPv6-PD Server van. Bár Normis és csapata már igérgetik pár éve, hogy lesz benne DHCPv6 is. -
Érdeklődni szeretnék, kinek mennyire jött össze az IPv6 beállítása, és működése.
Nálam elsőre úgy nézett ki működik: pl a Digi oldalán a IPv6 teszt 10/10 lett. Öröm boldogság!
Aztán tesztelgettem kicsit tovább: kikapcsoltam a Win7 alatt az IPv4-et. És már nem is volt oly nagy öröm és boldogság :-(
Mint az kiderült, a WIn7-IPv6 csak címet kap és átjárót, De DNS-ket nem. Merthogy a Windows család nem támogatja a Router Advertisement keresztüli DNS cím felajánlásokat (Router Advertisement Options for DNS Configuration). Jelenleg MikroTik routert használok. Más routereknél is hasonló a helyzet, vagy én nem állítottam be jól vmit? -
tupijani
tag
válasz
Lackooo84 #47383 üzenetére
Érdi kertes övezetben is látom a szomszédok wifi címeit (min7 db). Itt is belassult (nálam) a hálózat, igen gyakran alulról hasítja a minimumot (annak a 85%-át is), de nem látom értelmét a további huzavonának, mert sokat nem tudnak rajta javítani, amint az általános tapasztalat mutatja. Érdekes módon a feltöltésem szinte mindig meg van, csak a letöltésem lassul be.
Nem panaszkodom, mint esetet írtam le.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
poli27 #47363 üzenetére
Hát itt nem hiszem, a lépinkben talán én vagyok egyedül nem, hogy gigabites hálózaton, de talán még digis is.
A sok mammer trés, a fiatalok meg upc-sek. Van is ám wi-free annyi, mint a kosz. Na mindegy, azért majd írok nekik mert ez már karcolja a garantált alattit. Csak először szereznem kell egy gigabit lanos gépet mérni, mert nekem csak wifim van.
-
tupijani
tag
válasz
Roshan #47370 üzenetére
Nem függ össze az elérés típusával a protokoll maga. Mobilon is használható, vagy mobilinternettel. https://hu.wikipedia.org/wiki/IPv6
-
asturel
őstag
Kb. egy éve próbálkoztam csoportos beszedést megcsinálni az otp banknál, de soha nem vonták az összeget (a digi oldalán 2 azonosító volt: külön egy az otp bankhoz -- na ezt nem találtam, csak az volt a listában ami a többi bankhoz is meg volt adva, így ezzel vettem fel). Viszont ma fél órája jött az sms, hogy levontak 5000 HUF-ot, mikor még a decemberi számlát se kaptam meg. A befizetéseknél látszódnia kéne a csoportos beszedésnek is? Mivel sehol nem látom, hogy jóváíródott volna a levont összeg.
-
tupijani
tag
válasz
TomBond #47365 üzenetére
Ezt olvasd el szerintem, de sokkal ez sem lesz olcsóbb, mint bármelyik másik előfizetés. 10-15% árkülömbség lehet, de egy 2100 forintos csomagnál ez kb. 250 ft lehet. 2700 ft esetén sincs 330 ft, ami elkötelezettség nélkül is 100/50-es net a diginél. A mobil-netre leszek kíváncsi, ott vajon lesz vagy sem korlátlan jóléti csomag, mert arra sokan lennének vevők (szinte biztosan nem, de hátha).
-
TomBond
aktív tag
Tud valaki valamit erről a Digitális Jóléti Alapcsomagról? Ma voltam bent az ügyfélszolgálaton, de annyira bunkó és tudatlan ügyintézőt fogtam ki, hogy annál nem terjedt tovább a tudata, hogy ÁFA csökkentés van (lesz).
-
Lackooo84
nagyúr
Létezhet az, hogy tévedésből átpakoltak 200-as csomagba? Már vagy 2 hete ilyeneket mérek 500 helyett. Mondjuk ez még istenes is, inkább 150 körül szokott lenni.
-
TeeJay
félisten
Lehetne mindenkit NAT-olni aztán akinek fontos a publikus IP úgyis fog írni hogy kéri. Baromi sok IP felszabadulna mert az előfizetők felének tuti nincs szüksége erre YouTube nézéshez meg Facebookhoz
-
bzoley
veterán
Valaki korábban írt egy olyan marhaságot, hogy aki korábban nem volt natolva, az ezután sem lesz.
Üzenném neki, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna. -
nfsu17
veterán
válasz
Rainman05 #47340 üzenetére
de miért a telenoron mérsz?
na nem mintha annak nem kellene legalább 700-at hoznia, de ne azon mérd.nekem a digi mérője sosem mért még annyit, mint amennyit kellett volna.
még a román digi mérője is jobb.akkora gond azért nincs a speedtesten.
nem NATolt az IP címed (188........)? bár ennek nem hiszem, hogy lehetne hozzá köze.
-
Hunork
veterán
-
TeeJay
félisten
100megabit felett nem sokat érzel már letöltésen
a feltöltés viszont látványosabb ha tudod hova tolni
főleg torrentde kezdőknek tényleg elég a 100/100-as csomag
100/50 meg is szűnhet szerintem hamarosan mert tök felesleges két egyforma 100-as100-300-500-1000 ilyen van RDS-nél és gondolom 2017-2018körül hozzánk is el fog jönni
-
Rainman05
tag
Sziasztok! Miért akadozva méri meg a nettet a böngésző? És miért csak a Digi saját mérője ami jól mér? A többi nem éri el a minimumot sem sajna. Próbáltam már 3 féle böngészőn. Digi-500 elvileg meg van hozzá a gépem. 4 mag, 8 giga ram pc
-
válasz
*miklos* #47332 üzenetére
Akkor jöttek ezek az "A"-s csomagok, amik drágábbak voltak, mint az "A" nélküliek, de ugyanazt adták. A régieknek "A"-s volt, az újak meg olcsóbban kapták. De ha csomagot váltasz, akkor az új díj vonatkozott rád.
Pont a házunknál jártak a szerelők, megkérdeztem, ha felfelé váltok (pár száz forint plusz), azt hogy oldják meg? A válasz: először switch csere, hozzám valami digis eszköz, kb. 2-3 hét. Na ezek után döntöttem úgy, hogy elég lesz nekem a 100proA helyett a sima 100 700 forinttal olcsobban. -
nfsu17
veterán
válasz
Flashget #47321 üzenetére
Találgatni én is tudok, meg a szomszéd Józsika is.
Ászf erről nem ír semmit, persze bármi lehet, de gondolj bele.
100/50
Megemelik 100/100 ra. De hisz már van ilyen csomag, azzal mi lesz? Csökkentik akkor az árát? Törlik a csomagot? Ahhoz azért kellene egy új ászf is.
Kétszázas net? Olyan nincs is kint. Megemelik 300 ra? Most, mikor amúgy is olcsóbb lett?
Az ötszáznál, ezernél simán megoldható az emelés, ha akarnák.
Ha a fejükben is volt az emelés, szerintem az olcsósítási törvénnyel ezt odázták egy kis ideig.
Ha meg lesz emelés, akkor lesz, nem hiszem, hogy bárki ellenezné, de senki ne vágjon eret magán, ha nem lesz. Oké, TJ nem fog örülni, na bumm. 😃
Pár nap múlva jönnie kell új ászf-nek, lehet febr. elsejétől lesznek változások. Tv fronton valami biztos lesz. -
ferob
őstag
válasz
Apucy01 #47325 üzenetére
Csak azok kapják jövőre a nagyobb DigiNet 500 csomagot, akik eddig a DigiNet 200-A díjcsomaggal rendelkeztek, így mivel az ügyintéző valószínűleg ezt a csomagot látta nálad, ezért nem mondott hülyeséget.
A TopNet és a DigiNet 100 Pro-A csomagból mindenki átkerül a DigiNet 100 Pro díjcsomagba, míg a DigiNet 500-A és DigiNet 1000-A szolgáltatás rendre DigiNet 500 és DigiNet 1000 elnevezésre változik, így ez nem csak a nevét illető módosítás, mivel január 1-től a fizetendő ÁFA mértékének csökkenéséből adódóan mindenki az olcsóbb áron veheti igénybe a szolgáltatást, amit nem kell külön igényelni, mert automatikusan úgy kerül számlázásra.
2017. január 1-jétől:
DIGINet 100 - 2.500 Ft/hó
DIGINet 100 Pro - 3.250 Ft/hó
DIGINet 200 - 3.700 Ft/hó
DIGINet 500 - 4.100 Ft/hó
DIGINet 1000 - 4.600 Ft/hó -
Vakegérke
félisten
Érdekes, még mindig nem kaptam számlát.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
nfsu17 #47319 üzenetére
Majd a január megmutatja.
Mi nem digis területen, (de a digitől bérli a szolgáltató a netet ) is érdeklődtem mi változik januárral.
Első válasz december elején: semmi!
Két hét múlva december 16. körül mentem fizetni, és az orrom alá nyomták, hogy a 18 Mb-s netet 30 Mb-re a 33 Mb-s netet 50 Mb-re emelik, az árak maradnak. Azt kellett bejelölni melyiket akarjuk.
Pedig pár hónappal ezelőtt emeltek sávszélességet, azt hittem azzal lesz törölve szemünk-szánk. -
nfsu17
veterán
válasz
Hunork #47318 üzenetére
Miről tetszik beszélni?
Olcsóbb lesz a net jan. elsejétől, méghozzá jelen esetben az ötszázas net listaára 4100 pénz lesz.
Tehát a kétszázasok, akik most azt hiszem négyezret pengetnek, száz pengőért többért tudnak venni kétésfélszer gyorsabb netet.
Hogy az üfszes mit látott azt nem tudom, de nem volt szó sebességemelésről. -
Hunork
veterán
-
Apucy01
őstag
válasz
Hunork #47316 üzenetére
Gondom volt a beltéri TV s részével hivtam őket és akkor kérdeztem hogy hogyan tudnék váltani az 1000 s netre azt mondta úgy ha a 3 szolgáltatás közül valamelyiket lemondom 3 hónapra, kérdezte milyen netem van mondom digi net 200 . azt mondja ez érdekes mert ő itt 500 at lát.. mondom én ez valóban érdekes erre ő jaj bocsánat ez majd csak január 1 től lesz.. DE akár hol keresem azóta sem találok semmit rólla..
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Szerintetek igaz ez vagy csak "rosszul szólta el magát az ügyfeles srác" miszerint 2017 január 1 től a 200 as net helyére az 500 as lép..?
-
bl4ze
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
szaboi6512 #47310 üzenetére
Az F668-é szerintem elég jó.
N18U-t próbálgattam pár óráig és majdnem addig elér a ZTE, mint az asus. Talán egy picivel jobb az asus, de arra azt mondják az egyik legjobb 2,4-es router, szóval ahhoz mértem nem rossz ez. -
törölt tag
sziasztok,
nemsokára digisek leszünk mi is... családi ház 1gigabit/s net lesz majd
az lenne a kérdésem, hogy az üzletkötő azt mondta hogy nem biztos hogy milyen routert/modemet? vagy mit hoznak majd a szerelők, de állítólag mostanában wifiset szereltek be karácsony előtt.
nos mik a tapasztalatok (akár konkrétan szegeden az új helyeken) milyen szerkezetet hoznak a szerelők, tehát router? ketté szeretném osztani vezetékkel, és kéne még wifi is. nem szeretnék routert is venni emiatt.
szóval vezetéken 100% hogy osztható a kis dobozzal amit hoznak majd?
ezek szerint a wifis router nem biztos? wifis routert le lehet boltoni a szerelőkkel?
ha vennem kell netán, akkor az ilyen gyors netet milyen routerrel tudnám kihasználni ? (300 mbit már elég lenne a wifinek, de a wezetéken jőjjön az 1gigabit) -
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu #47295 üzenetére
persze mert belföldön van egy vagon sávszélessége hiszen mindenhol be vannak optikázva
külföldre meg ott vannak a románok is
és ennyi előfizetővel meg ilyen bitang gyors és olcsó csomagokkal persze hogy mindenki tolhatja neki és már európán belül is veszett nagy forgalmat lehet generálni akár csak torrentezéssel is
tényleg foglakozhatna a DIGI/RDS hogy acélosabb nyugat európai összeköttetésük legyen lehetőleg több irányba is -
kevinium
aktív tag
Határozottan nem... Pláne ha mint a képen is minden alapértelmezetten engedélyezve van...
De ha nincs, akkor sem...
-
kevinium
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged