Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
somnia
senior tag
-
bkiky01
senior tag
Kis megerősítés kell: Hűség hamarosan lejár az okos csomagban, ha lemondom a tv+tel-t, netet átrakom listaárasra, akkor 3hónap múlva lehet az okos csomagot újra kedvezményesen kötni?
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Én is beszéltem az ügyfél szolgálattal és hát azt mondták hogy látják ők is hogy baromi módon ingadozik a sebeség, de mivel közel van a garantálthoz! Igy nem tudnak tenni semmit , de lehet ez azért is lehet mert hidegebb van az átlagnál és még hidegebb is lesz! (fázik az optikai kábel.. meg a doboz az oszlopon!) szó szerint ezt mondta és hogy legközelebb akkor jelentkezzem ha valami VALÓS HIBA van... mert sok a gondjuk és a dolguk. Szó szerint ezt mondta a telefonba az ember.
Tiszta PPC lesz már régen tavasszal mikor melegedett az idő szólni kellet nekik hogy egyáltalán legyen net télen úgyszintén.

-
winben
aktív tag
Nos, nem voltam bent személyesen még a szolgáltatónál idő híján, de felhívtam az ügyfélszolgálatot telefonon.
Azt mondta a hölgy, hogy mivel már nekem 500 megás hálózat jelenleg be van kötve és üzemel semmilyen technikai paraméteren nem kell változtatni, a hálózat kész a gigabites vonalra. Ekkor rákérdeztem, hogy de nem kell a szerelőknek kijönni kábelt cserélni? Nem cserélik optikára a vezetéket modemmel?
Azt mondja, hogy nem, mert hát ez társasház, itt a lépcsőházban van benn az optika, a lakásokba hagyományos vezeték van kihúzva.Tehát csak annyi a teendőm, hogy személyesen bemegyek az ügyfélszolgálatra, elmondom, hogy mit szeretnék, aláírom a papírt (mert szerződés módosítás) és a rendszer átáll.
Szóval ennyi.
-
Újra lemértem most, az upload már 120 Mbit! Tehát megnyugodtam hogy nem 100Mbit hanem névlegesen 200Mbit az upload max. korlátja.

-
Ulf
tag
A bridge mód pontosan mit takar? Mi az előnye ahhoz képest hogyha az ONT (Huawei HG8247H lan portjárát összekötöm a routeremmel (Asus AC68U). Az ONT-on pedig kikapcsolom, a wifit.
Nagy vonalakban sejtem, de a gyakorlati előnyeit nem tudom. Ha bridge módba kérem akkor, onnantól az ONT csak egy modem lesz eddig tiszta...
Mit veszítek és mit nyerek vele? -
kormoczi
csendes tag
válasz
winben
üzenetére
ZTE területen vagyok, az F668-nak van admin felülete; a Huawei eszközöket nem ismerem.
De mint leírtam és qnadam is, ha a bridge módba állított ONT egyik LAN portjába bedugsz egy ethernet kábelt, annak a másik végével pontosan ugyanazt tudod csinálni, mintha a lakásba az a kábel jönne be. A szervered építi fel a PPPoE kapcsolatot, DHCP szervert futtathatsz rajta meg amit jónak látsz.
Nálam az ONT az elmúlt több mint fél év alatt egyszer sem fagyott le, "jó hangulatában biztos le-le fagy" pedig nonszensz. Ha olyat kapsz, vagy a szüleid olyat kaptak, akkor van a diginek egy 0-24 működő hibabejelentője, kicserélik. -
-
Flashget
félisten
válasz
qqcqqc
üzenetére
Mivel azon kivűl, hogy felhúzták az emeletekre az optikát a nyáron és azóta nem történt semmi, mit írtunk volna?
Hozzánk még dobozokat sem szereltek az emeletekre.
Nyugi jelzem ha bármi változás áll be úgyis.
A mi házunkat az elsők között kötötték be lanra 2007-ben mikor indult ez a szolgáltatás a Diginél (szeptemberben lesz 10 éve)...van ahol az új bekötéseket már eleve így csinálták. -
kormoczi
csendes tag
válasz
winben
üzenetére
Szia!
Nálam (Szegeden) gigabites nethez egy (használt, koszos) ZTE ONT+HGW-t adtak, nem volt vele semmi probléma, egyedül IPv6-ot nem kezel router módban. Bridge módban, saját routerrel publikus IP-m van (ha NAT-olt címet kapsz, az ügyfélszolgálat egy telefonhívás után átállítja publikusra), stabil a kapcsolat és a sebesség is 900+/200+ folyamatosan. Az IPv6 mondjuk néha inkább átok a Digi részéről, mint áldás, de ez nem az ONT hibája.
Szerintem attól, hogy optikát kapsz ethernet helyett, nem lesz semmi minőségi probléma. -
winben
aktív tag
Üdv Digisek!
Mivel nem bízok meg 100%-osan az ügyfélszolgálat naprakész voltában így a kérdésemet nektek tenném fel.
Jelenleg Miskolcon, bérházban 500 Mbit-es netcsomagom van. Most, hogy megolcsósodtak az előfizetési díjak eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha előfizetnék a gigabites (1000 Mbit) sávszélességű csomagukra - elvégre 100 Ft-tal még mindig olcsóbb, mint annakidején volt a 80 megabites net.
Namost a helyzet az, hogy szüleim vidéken digire álltak át és üvegszálat húztak ki egy jó kis retek' gpon routerrel. Minden hálózati forgalom azon megy át nyilvánvalóan (tévével, telefonnal), nem lehet kiiktatni, vagy saját eszközt használni.
A kérdésem: ha én gigás csomagra fizetek elő vajon nekem is optikát fognak kihúzni ugyanezzel a megoldással, vagy marad az cat.5e utp kábel?
Meg szeretném tartani a publikus (igaz, dinamikus) IP címemet és a lehetőséget arra, hogy a saját jó minőségű (stabil) eszközömmel csatlakozzak a hálózatra. Viszont nem szeretnék velük félreértésbe kerülni, hogy megígérik, hogy marad az UTP kábel aztán egyszer csak jönnek a szerelők az optikai szállal...
-
Másik gépen (régi intel i7 920 konfig): 533,41MBit/80Mbit. Kicsit keveslem a feltöltési sebességet, de így is bőven elég.

-
kormoczi
csendes tag
válasz
HoryThePooh
üzenetére
Ha későn fizeted be az előző számlát, akkor rakják rá a következőre ezt a díjat (büntit).
-
HoryThePooh
aktív tag
Szevasztok!
Megjött a januári számla.
Az Internet áfa csökkentést valóban érvényesítették, azaz csak 18% lesz.
A DIGINet500 így csak 4100HUF. Hurrá!Azonban van a számlán egy tétel amit nem tudok hova rakni:
SZJ 72.30.21.0 27 % ADMINISZTRÁCIÓS DÍJ 1 DB 157,00 43,00 200,00
Az SZJ szám a statisztikai hivatal lapján megnézve: 72.30.21.0 Adatfeldolgozás, táblázatkészítés.
Mi lehet ez? Én nem kértem semmi módosítást, találkoztatok már ilyennel? -
MDanny
senior tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Nem tudom, hogy van-e az ONT után routered és milyen, valamint azt sem, hogy milyen konfigurációval tesztelsz. Ha kábellel mérsz és minden feltétel megfelelő, akkor gondolom majd beállítják rendesen a profilt vagy a Te lakóhelyed is beleesik a "lassuló területekbe". Ha napokig változatlan lesz, akkor azért nem árt bejelenteni, hátha foglalkoznak vele.
Jim74: ugyan nem Kerepes, hanem XVI. kerület, de nekem is leesett a sebességem, 20/30Mbps és 20ms, 178-as IP.
Frissítés, már helyre is jött, kb. 20 percig tartott a lassulás. -
Sziasztok!
Kerepes (Szilasliget) környékéről van valakinek infója internet lassulásról? Újraindítottam az ONT és az eddig 100/50-es netem, amikre 110/55 2-3 ms ping értékeket mértem, most csak ilyen 40/40 10 ms mérések jönnek ki speedtest-tel (beta-val is). 92-es kezdetű az IP-m.
-
Torrenten akár 70 MB/s a letöltés, habár a szegény régi HDD nem bírja már.

-
-
Mate
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszi!

-
Mate
nagyúr
Jól látom, hogy drágult az okos csomag? Pontosabban csökkent a kedvezmény.
1000-es net+200-as telefon+tv eddig 6560 volt 2 év hűséggel. Most 6800 lett.
-
*miklos*
csendes tag
válasz
qnadam
üzenetére
Egy biztos: a digi gigás csomagja világszenzáció, még akkor is, ha sok helyen lassul. Főleg 5 rugóért. Egy-két bezzegvárosban biztos van gigás net (minimum 30 ezer ft-ért), elsősorban Dél-Korea és Finnország jár az élen, ez utóbbiban már a 90-es évek végén be volt ftth-zva a lakások 90%-a. De az usa-germán-latin tengely katasztrófa. Nem véletlen, hogy nem közöl a magyar média ilyen összehasonlításokat, mert nálunk minden szar, és mi döglünk meg a legkorábban, mint tudjuk.

-
Neo76
tag
Hozzánk is megjött az új számla. 4720 helyett 4500 lett (Érd, okos csomag). Ezek szerint a hűségidő alatt rögzített ár is csökkent az internet ÁFA csökkentés miatt.
-
válasz
*miklos*
üzenetére
németországban olyan pocsék dsl-ek tudnak lenni, hogy arra szavak nincsenek. hamburg altona állomástól gyalog tíz percre (azaz eléggé a közepén) civilizált, társasházas környezetben 16/2 vdsl, ami ráadásul mindig kevesebb, annyira stabilan, hogy egy voip hívás is akadozik rajta, inkább 3g-n telefonáltam. és nincs más szolgáltató mellette.
-
Gézengúz
addikt
válasz
..:Ateee:..
üzenetére
Ugyanez V2. vagy V3. már tökéletes lesz.
-
nfsu17
veterán
válasz
üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
üzenetére
V1.x, ennyit tud benne a proci. Switch-ként megy többet, ha nem PPPoE kapcsolatot kezel.
Hunork: Persze, szabad orszagban elunk, szabadon lehet szolgaltatot valtani.
Méregetés helyett inkabb hasznald, kb. semennyire nem venned eszre hogy nem allandoan maxon jön ha nem allandoan speedtesten lognal. -
Gézengúz
addikt
Megjött a számla, máris kevesebbet fizetünk.
-
Hunork
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
A garantált megvan. Ezzel nincs gond. De az már gáz, hogy az elmúlt 2 évben folyamatosan 95/55 volt a mérés eredménye, most meg ugrál veszettül, 30/25 és átlag 70/40 között. Ezzel természetesen a garantált cucc megvan, és befoghatjuk a szánkat, de nem ez volt eddig, az utóbbi egy hónapban van a változás. Reklamáció? Elhajtanak a garantált számokra hivatkozva. Így most akkor azért fizessünk seregnyien többet egy nagyobb csomagért (plusz egy értelmes router is, ugyebár...), hogy a korábbi kisebb csomag standardja meglegyen?
Nem jó üzletpolitika ez...nagyon nem az. Arra lennék kiváncsi, hogy Norvégiában, és Ausztráliában is így megy ez? Ott is ilyen különbségek vannak? Ott is a garantált ennyire kritikán aluli? 
-
100/50-et nem emelik?

-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem még mindig 100/100. Mi lesz így velem?

Vagyis majdnem.

-
Lackooo84
nagyúr
Hát ez marha jó, most akkor még a 200-asoknak is 500-as lett, tehát még kakább lesz a sávszél, bravo!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
üzenetére
V1 ennyit tud. Csere.
-
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy a digi ma aktiválta az 1000 mbps internetet és közvetlen csatlakozással sikerült 814 megát mérnem viszont ahogy visszadugtam a router-be a netkábelt 100 megánál többet sehogy nem enged át. Az ügyfélszolgálat annyit mondott, hogy a router beállításával lesz valami de abban nem tudnak segíteni. Egy tp-link tl-wr1043nd [link] routerem van. Ezeket a beállításokat használom [link] Mindenhol ugyanezeket a beállításokat találom és már semmi ötletem mi lehet a baj. Segítségeket előre is köszönöm.
-
Apucy01
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
Hát még valami nem ok igaz a garantálthoz közel van de 500/200 hoz karcsú a 280/170 de majd alakul ez .. de ezért kérdeztem hogy kell e valamit csinálni met az előző beltéri ami bedöglött abban a 200/100 hoz a gblan ba volt dugva a kábel . Az uj meg valami huawei szürke fekete lapos csoda itt meg a lan2 ben van ide dugta a szerelő mikor cserélt.Sajnos a dobozát és azzal minden pairját elvitte beletette a régit igy meg sem tudom nézni hogy ok e minden..

-
kungzi
veterán
az 500/200 nem nő 1000/200-ra?

-
zsolt501
nagyúr
válasz
Hunork
üzenetére
Az ünnepek és a téli szünet óta én sem vagyok elégedett a szolgáltatással, az 500/200-as net max 300/100-at teljesít, de többször van a 100/100 környékén ezt Szegeden a Gyík utcánál mérve.
Nagyon remélem, hogy történni fog valami a fejlesztés a környékben, mert ez kissé siralmas így.
Tudom hogy most a szünidővel és a rossz idő miatt többen lógnak a neten, de ez akkor se legyen már magyarázat egy szolgáltatótól se. Ezt az állandó ingadozást max egy mobil szolgáltatás esetén tudom elfogadni, de egy kábeles szolgáltatástól már nem igazán, pláne nem ekkora kilengést. -
Roshan
tag
Na megjott a 500/200as net, wifin sok nem valtozott, 220/200,

na majd megprobalok kabelen valamit ugykodni. -
-
Apucy01
őstag
-
Neo76
tag
Kiesésmentes, stabil, nagy sávszélességű új évet kívánok! B.U.É.K.! :-)
-
allein
addikt
Búék mindenkinek. Akad esetleg problémája valakinek az internet kapcsolattal? BP, XV. kerületben, lakótelep, nincs internet elérhetőség.
-
tupijani
tag
Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
-
Még mindig 94 Mbps-el halad a torrent letöltése, akkor ezek szerint visszacserélték 100Mbit-es switchre?!!!
Megnéztem az utp kábelt, az oké, mert az 1 Gbit jelölése van.Amúgy boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mit veszítek és mit nyerek vele?

Most hirtelen itt is megjavult. 107/46 8 ms. Mondjuk régebben 1-2 ms volt a ping, de ezzel is kiegyezem.

Csak hozzászoktam a jóhoz. És nekem vannak játék kliensek, és az is számít nekem. (tehát nem virágbolti multikról beszélek, pl)