- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
nem biztosít delegálható prefix tartományt, amit a router oszthatna ki az otthoni hálózaton.
Akkor jól értelmezem, hogy mivel saját eszközeinek -a szolgáltatás igénybevételéhez- biztosítja az IPv6-ot, de mi elvárjuk tőle, hogy a biztosítson más, a felhasználó ad-hoc beszerzett eszközeinek is megfelelő IPv6 szolgáltatást, bár ez nincs benne a velünk megkötött szerződésében.
Jogos elvárás
Szerintem meg a routerek gyártóinak kellene lépni.(#38698) superecneB Csatlakozva kali hsz-éhez nem router gondok, azok amiről szó van tökéletesen használhatóak, főleg arra amire te szeretnéd használni. De WIFI-vel azért nem igazán lesz 500 Mbps elérésed.
-
válasz
superecneB #38698 üzenetére
szia,
ipv6 gondok vannak, de nem a routerek miatt, viszont nem is olyan probléma, amivel különösebben foglalkoznod kellene.
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
Ahogy visszaolvastam jó pár hozzászólást, felfigyeltem arra hogy néhány Asus és TPLink routerrel is vannak gondok.
Ezek a korábban (összefoglalóban) ajánlott típusok?
Pont beköltözés előtt állunk a párommal és lassan meg kell rendelnem a netet és tv-t. WiFi-t szeretnék használni elsősorban a lakásban (kicsi 54 m^2), viszont gőzölt vasbeton falak vannak. Ennek ellenére első körben nem szeretnék UTP kábelt elvezetni sem az 1 szem asztlai géphez, sem a TV-hez.
Ha nagyon rossz, majd jövőre játszom kábelesdit. -
A topicban említett routerek mind képesek az IPv6 kezelésére, más szolgáltatónál nincs velük probléma. IPv4-nél elég volt egy külső cím a routernek, a belső címeket a saját DHCP adta ki az adott belső tartományból. IPv6-nál nem feltétlenül ULA-ból kerülnek ki a belső címek, hanem az ISP delegál egy prefixet, amit a router kioszt LAN oldalon. A probléma szerintem az, hogy a Digi - egyelőre - nem biztosít delegálható prefix tartományt, amit a router oszthatna ki az otthoni hálózaton. Ez lenne a DHCP-PD lényege, mint prefix delegation. A dolog itt akad el a topicba feltöltött képek alapján legalábbis. USA-ban is volt sok ilyen "probléma" az ISP-k átállásánál, hogy IPv6 cím már volt, delegálható prefix tartomány még nem - ebből gondolom, hogy itt is ez lesz, szép lassan, szolgáltatási területenként.
-
bhonti
aktív tag
Debrecenben megy már az IPv6?
-
HoryThePooh
aktív tag
Vecsésiek. Itt már kell legyen IPv6? Köszi
-
válasz
szabogabor10 #38691 üzenetére
kíváncsi leszek a válaszokra.
a korábbi asus rt-ac56u és rt-ac87u (ez a jelenlegi saját, ezzel fogom sűrűbben próbálgatni eztán), majd tp-link tl-wr1043nd v3 után, ma volt lehetőségem kipróbálni egy linksys ea6400 routerrel is, ahogy a korábbi háromnak, az utóbbinak sem tetszik a digi féle ipv6 - a notikkal direktben okés az ipv6 adott netes kapcsolaton. -
Közben írtam a magyarországi Asus képviseletnek, és a Diginek is. Nem hagyom annyiban a dolgot.
-
-
válasz
szabogabor10 #38688 üzenetére
Inkább a Diginek, az Asusnak ehhez kevesebb köze van. Szerintem annyi van, hogy a Digi még nem oszt prefixeket, amit a router kinyomhatna advertisementben LAN oldalon. Az első eszköz, ami kapcsolódik a DHCPv6-jukhoz (a PC vagy a router) kap egy saját IP-t, és itt megáll a dolog, nem megy a DHCP-PD. Idővel szentem megoldódik ez ISP oldalról.
-
Egy javaslat: aki tud angolul, írjon az Asus support-nak. Legyünk minél többen, hátha akkor nem szarnak le minket.
-
Lackooo84
nagyúr
Tbányára is megjött az IPv6, de az Asus-szal nem megy. IP-t már kapok.
-
HZoli87
veterán
Salgótarjánban is már működik az IPv6, digis eszközzel nincs gond (ZTE H298N).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
57 Varieties #38681 üzenetére
Sajnos nincs.
Van valami idozites amig ujra oszt IPv6 cimet, lehet ez szivat meg, dd-wrt utan raktam fel uj CC Openwrt-t, ott elsore kaptam aztan miutan elkezdtem csesztetni többet nem.... esetleg MAC csere segithet hogy uj azonositot kapj.
-
-
csabi10
senior tag
Ma bekötötték hozzánk is, viszont boxot és smartcam-t nem hoztak mert nincs. Azt mondta a szerelő hogy majd hívnak a digitől ha lesz. Remelem hogy a havi bérleti dijjat se számolják fel.
-
-
-
-
zsolt501
nagyúr
Akinek csak a számítógéppel megy az IPv6 és routerrel az szerintem írjon a router gyártójának, mert ha a digi nem oldja meg a problémát akkor csak a gyártó felől lehet segítséget kapni, de ha csak 1-2 ember jelzi a gyár felé, akkor lehet hogy nem fognak vele foglalkozni, ezért nem árt ha több visszajelzést kapnak.
Mr. Janó Lehet nem is rossz ötlet, költözzünk
-
törölt tag
A router maradhat. Cserélj szolgáltatót! Amerikaira, ott megy az ASUS-okon az IPv6.
-
Ahogy nézem, az amerikai IPv6 szolgáltatóknál teljesen rendben vannak az Asus routerek. Akkor most jön az, hogy addig nem hagyom békén a Digit, amíg nem csinálják meg normálisan a DHCP-PD-t.
-
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38667 üzenetére
"Ha tényleg így lesz, következő routerem tuti nem Asus vagy TP-Link lesz."
Pedig mind az új TP-Linkek, mind az új ASUS-ok bitang jó routerek, elhiheted. Ez a kis IPv6 inkompatibilitás csak apró pötty a pedigréjükön.
(Valószinüleg túlságosan is ragaszkodnak a szabványhoz és van itt valami "apróság", ami miatt a DIGI DHCP-PD-jét nem tolerálják.)
-
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #38660 üzenetére
Hááát, nem vagyok egy Shakespeare, de ha bepöccenek lehet írok az ASUS-nak.
... de, előbb megvárnám hátha a DIGI lép az ügyben vagy esetleg az ASUS következő firmware-ével megoldódik a probléma. Végül is nem életbe vágó a dolog, de bosszantó az biztos. (A TP-Linkek és az ASUS-ok a legkelendőbb SOHO routerek a piacon.)
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabogabor10 #38661 üzenetére
Az lehet hogy megy, de még tomato-ban úgy ahogy megy a HW-NAT addig sem a DD-WRT-ben sem az OpenWRT-ben nem megy, és ez nagyon meg is érzik a sebességen, és a terhelésen.
-
-
MadMancs
veterán
Nálam ez a helyzet. 10/10
Nem értek hozzá, de Ti valami /32 ről beszéltek, de itt caak /64 és /128 van. Csatolok egy képet hátha segít valamit.
-
zsolt501
nagyúr
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #38656 üzenetére
ASUSWRT-Merlin alatt nem próbáltad véletlenül?
.... mert, azt talán még hajlandó lennék felreszelni az ASUS-ra, de csak, ha már tutira azzal a hírrel jön valaki, hogy megy rajta a DIGI IPv6.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabogabor10 #38654 üzenetére
Tomato alatt próbáltam de nem ment, ma reggel írtam is.
-
-
BenHans
addikt
Megoldódott. Kiderült hogy nem aktiválták a GE portot.... Most újra szalad.
-
slug
senior tag
http://logout.hu/bejegyzes/slug/digi_ipv6_over_pppoe_d-link.html
jon majd meg tobb is valamikor
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38648 üzenetére
Igen. IPv6-nál az ún. delegated tartományból - ez a DIGI-nél a 2a01:36d::/32 tartomány - a LAN-odon belüli eszközök is kapnak IPv6 címet.
Az IPv6-nál brutálisan sok a kiosztható IP címek száma.
-
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Az AXN csatornák kép hang szakadozási problémái miatt ma kicserélték az ONT-t, egy Huawei HG865-re.
Na most az a helyzet, hogy eddig az előfizetett 200/100 az mindig stabilan jött. Most valamiért nem megy 95 fölé sem a le sem a feltöltés.
A gép a hálózat adatainál 1,0Gbps-t lát.Ez ugye a garantált sávszél fölött van, de ha eddig már több mint 2 éve ment a maximális akkor most hirtelen miért nem? Csak és kizárólag az ONT változott.
FE 1/2/3-ba is átdugtam a kábelt, mindenhol maradt ugyanaz az eredmény. Ha a GE-be dugom akkor hibaüzenetet dob és nem tud kapcsolatot létesíteni.
Mi lehet a hiba forrása? Mit tudok tenni?
-
57 Varieties
csendes újonc
válasz
57 Varieties #38577 üzenetére
Azóta közvetlenül gépre kötve már kapok rendes IPv6 címet, a tesztoldal is 10/10-et ad. A DD-WRT viszont nem működik így:
Se 32-es Prefix Length-tel.
Ami érdekes, hogy ha átállítom Native IPv6 from ISP-re és megnyomom az Apply Settings gombot, akkor kb. 3 másodperce kapok egy rendes IPv6-os címet, olyat, ami a DIGI oldalán is van. Viszont 3 másodperc után meg bontja a kapcsolatot, mert akkor alkalmazza csak a beállításokat és utána megint csak nem jó.
-
maxima
tag
válasz
szabogabor10 #38642 üzenetére
Szia!
> Egyébként a Windows miért képes normálisan kezelni az IPv6-ot?
> Ott nem kell a LAN IPv6-tal foglalkozni?A Linux is jól kezeli szóló gép esetén.
A routereket nem kezeli jól a Digi. -
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38642 üzenetére
... mert, egy direktbe kötött gépnek csak egy IPv6 cím kell. A WAN oldalit kapja a gép (Windows).
A WAN oldali IPv6 címet meg most már - péntek van, ma zárul az IPv6 dual-stack bevezetés, legalább is a DIGI szerint - szerintem minden DIGI optikai bekötés (FFTH, FTTB) megkapja.
-
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38638 üzenetére
Igen, már linkeltem egy képet erről. (Mr. Janó #38482)
-
válasz
#29810560 #38635 üzenetére
Nálam az Asus a LAN IPv6 address-nél és a LAN IPv6 prefixnél is /0-t ír. Tehát valami olyasmi lehet, hogy nem mondja meg a DHCP-PD a router-nek, hogy milyen IPv6 címeket osszon ki a belső hálóra, ha jól értelmezem. Ami meg abból következhet, hogy a router 64-es prefixet lát a WAN IPv6 címnél, ami szintén probléma. Hát hogy a Digi mikor lesz képes normálisan bekonfigolni a címosztást...ne legyen igazam, de szerintem nem mostanában.
-
törölt tag
Én is még csak most tanulom a "jövőt". Több mint 20 évvel az IPv6 kidolgozása után.
"1994-re született meg a ma IPv6-nak nevezett protokoll, amelyet 1994. november 17-én az Internet Engineering Steering Group is elfogadott és felhasználásra javasolt."... de, itt olvasgass!
A lap alja felé mindkettő le van írva. -
-
m0ski
aktív tag
válasz
szabogabor10 #38630 üzenetére
ASUS RT-N16-ban (Tomato van rajta) átraktam a prefixet 32-re, így kaptam v6 IP-t. Alapból 64-en volt, azzal nem ment.
Köszi a tippet -
válasz
szabogabor10 #38628 üzenetére
A router logja alapján valóban a DHCP-PD-vel lehet a gond, mivel ott tévesen /64-es prefix szerepel, viszont ugye a Digi /32-est használ.
-
Na végszóra hozzám is megérkezett az IPv6 szele. IPv6 test közvetlen kapcsolattal: 10/10, router-rel (Asus RT-AC66U, natív IPv6-ra állítva): 0/10. Csak a szokásos.
-
Paoloo
tag
Annyit írtatok róla,hogy én is kipróbáltam ezt az IPv6-ot( XVII. ker FTTH).
A teszt eredménye Asus RT AC 68U-val: 0/10, router nélkül: 10/10. -
törölt tag
válasz
adika4444 #38624 üzenetére
Lehet, de akkor Romániában is a szolgáltató (RCS & RDS) módosított, mert tök olyan ASUS konfig oldal képeket láttam, mint amit mi állítottunk és azokra írták, hogy úgy nem megy. (Ott is a DHCP-PD lett a "bűnös".)
... de, mondom, arról nem olvastam infót, hogy megoldódott a dolog.
Bár nyilván ennek lehet az is az oka, hogy akinél megoldódik a gond az már nem panaszkodik, lehet nem is publikálja, csak használja.
Egy biztos, nálam még mindig nem megy.
wwenigma ... és nálad?
-
törölt tag
válasz
zsolt501 #38618 üzenetére
"Fura az is hogy a Román Digi hálózatánál nincs ilyen hiba, legalábbis én nem hallottam ilyenről."
Nézegettem román fórumokat. A bevezetéskor (2014 tájéka) ott sem mentek az ASUS-ok. Arról, hogy változott-e a helyzet nem találtam információt. Lehet, hogy még mindig nem mennek ott sem.
-
maxima
tag
válasz
zsolt501 #38616 üzenetére
Szia!
Az IPv6 prefix delegation nem vagy inkább nem jól működik, ezért nem
kapnak a routerek IPv6 címet mert nincs mit továbbadni.
Az ügyfélszolgálat nem tudta megmondani, mikor lesz változás.Szerkesztés:
Ismételten beszéltem velük és mint teljesen általános hibát jelentettem.
Az eredményre kíváncsi leszek. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Flashget #38617 üzenetére
Műsor az van tény
Mindenesetre elég érdekes ez az egész történet, már csak azért is, mert ha jól tudom itt egy szabványról is szó lenne, és itt a bibi, hogy most a Digi a szabvány útján jár e vagy sem, és ha el is tért a szabványtól a Digi azt mi indokolhatta.
Fura az is hogy a Román Digi hálózatánál nincs ilyen hiba, legalábbis én nem hallottam ilyenről. -
Flashget
félisten
válasz
zsolt501 #38616 üzenetére
Leszögezem én csak háttérben nézem a műsort, mert totál nem értek ehhez az ipv6 vs. ipv4 témához a routerem sem tudja.
De szerintem a Digi csak a saját eszközeihez lőtte be ezt az ipv6-ot...tesztelniük kellene Asus, TP-Link meg amiken nem működik jelenleg. Régen ugyanez volt a lan bevezetésekor, hogy az addig ADSL-en tökéletesen működő routerek nem mentek Digi hálózatán. Mikor írtam nekik a témában egy ideig egy szerelő vagy technikussal leveleztem, hogy reszelik még és a titkosításból kell visszavenniük meg nemtom még miket írt.
Aztán sokáig nem írt semmit, majd 2007 év végén a két ünnep között egyszer csak se szó se beszéd elkezdett működni a TL R-460-as routerem az ő TL eszközeikkel a lépcsőházban 1,5 hónap elteltével.és jött is egy email, hogy működik nézzem meg a routert.
Lehet most is ezt kellene tenni, összegyűjteni az infókat mely routereken nem működik annak ellenére, hogy már ipv6-on lóg az user mik a log fájlokban a visszajelzések és elküldeni nekik. -
zsolt501
nagyúr
Ma próbaként feltettem az Asus RT-AC68U routerre a Tomato szoftvert, kíváncsiságból, hogy ugyan itt lesz e IPv6, nos nem kellett meglepődnöm, mert itt sem működik a dolog, bármit is csinálok nem működik, szóval a szolgáltató nagyon sikerült valami olyat kitalálnia ami nagyon nem az igazi...
-
poli27
veterán
válasz
Szeszkazán #38607 üzenetére
Az egy sima ont nem lehet konfigolni bridge módban megy....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Ugyfelszolgalaton kerni kell a bridge módot ha nem abban van, igy a routered fog kapcsolodni direktbe. Más megoldas nincs tudtommal, admin eleresere. User felhasznaloval nem lennel elorebb ha lenne.
-
Mentolka
senior tag
válasz
Nálam is ilyen ONT van - konfigolni nem tudom (nem mondja meg az IP címét...).
-
Szeszkazán
senior tag
Sziasztok!
Zte zxa10 f625g , van egy Tplink Wdr4300 routerem, a zte lanból megy a WAN ba. Minden szép és jó, hogy tudom konfigolni a ZTE routert?
Köszönöm. -
TeeJay
félisten
válasz
Attila 1 #38599 üzenetére
örülj neki...
nekem sem a letöltéssel van bajom az mindig 900megabit és felette van
a feltöltéssel van bajom ami csak hajnali 3-4körül 200megabit
a nap többi szakában jó ha 100 megvan, este csúcsidőre meg garantált minimumon táncol
hétvégén pedig 30-40megabit jó esetben amit hiába jelentek be többször mindig csak azt kapom hogy folyamatban van az ügy foglalkoznak vele...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BMW topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W