Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nexus6
aktív tag
válasz Quent1n #4311 üzenetére
Nekem ez és a vostro 1520 tetszik, csak a 8600m GT-vel. Kinn (us) 1200 dollárnak megfelelően lehet összerakni, kíváncsi leszek itthon milyen áron lesz kapható a dedikált 8600m-el. Pedig ezek a vga-k is csak ddr2-esek, ha jól tudom.
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
nexus6
aktív tag
válasz Quent1n #4313 üzenetére
Bocsi, mindig mindre 1520-at irok. engem a 8600 érdekelne inkább, mivel van egy-két zúzda (game) amit lenyomok. Így meg jöhetne laptopon is. Egyébként augusztusra ígérték az egész inpi új és vostro sorozatot. De eddig csak a márkaboltban láttam leírást, esetleg egyéb bolt?
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
Palika71
őstag
válasz Quent1n #4324 üzenetére
Persze.
De az a játékról szól.
Az SZ szériát a Sony szerintem nem oda szánta.
Ez egy abszolút bizniszklassz gép. Az ára is pontosan ezt mutatja. Nem azoknak készült, akiknek számít az, hogy 400e vagy 500e Ft egy gép.
A Toshiba pár hónap mulva hozza csak a LED-es gépét, de az ASUS -nak mondjuk meg már rég itt van.
De hát az ''csak'' egy ASUS, amit errefelé lesajnálnak, és egy komoly Üzletember kezében sem mutata olyan jól, mint egy Sony, Dell, Toshiba.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Quent1n #4327 üzenetére
Szerintem egy ilyen felszereltségű 17''-os gép, ezen a minőségi szinten, kimondottan jutányos 300e + ÁFA -ért.
Milyet néztél, ami az ellenfele lehetne?
Néztem a kijelzőket, és feltűnt ez:
UltraSharp™ Wide Scrn XGA+LCD Display w/TrueLife™
Ez miben tud többet, mint a síma, fényes kijelző?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Quent1n #4331 üzenetére
Igen, nagyon jó gép lehet.
Én is majdnem vettem, de nekem testközelben nagyon nem jött be. Vagy csak kevés időt barátkoztam vele...
Amúgy, pl. az Auchan -ban forgalmazzák.
Kiszámoltam a Vostrodat én is, és nekem 960 dollárra jött ki: 15.4'', 120GB HDD, 1GB RAM, C2D, 8600GT (!) -velMindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Quent1n #4342 üzenetére
Nehogy megkövezzenek, ezért hangsúlyoznám: NEKEM nagyon műanyagnak tűnt.
Konkrétan, az itthon fellelhető Toshiba Satellite A110-hez képest (ami iszonyatosan tetszik még most is)
Lehet, többet kellett volna vele barátkoznom, mert az 5-ös BMW sem tetszett egy darabig, most meg élek-halok érte.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
törölt tag
válasz Quent1n #4347 üzenetére
nem illetve vannak okaim, amiért majd szeretnék cserélni. az egyik az ára, amiért valószínű meg tudom majd venni. a másik meg, hogy bár erre a gépemre is világgari van, de ott, ahova megyek egy évre nem olyan fergeteges a támogatottsága sajna. ezen kívül is vannak még indokaim persze de nem azért, mert az MSI szar, hanem mert a Dell még jobb
én egy ilyet néztem ki (leszámítva, hogy nekem 1440*900-as kijelzővel kéne), ha lehet Vostro-ban, de ha nem, akkor ez az új Inspiron is jó lesz: [link]
viszont lenne egy kérdésem: a Dell gépeken ki lehet kapcsolni a touchpad-et valahogy? (pl. Fn + valami) igaz az, amiről írok még régebbi, de ezen nem találom sehol. -
törölt tag
válasz Quent1n #4354 üzenetére
hát igen, én sem itthoni árakat néztem, különben nem is érné meg (főleg, hogy még nem is forgalmazzák). mondjuk a notebookstore árai elég furák tudnak lenni, van olyan is, hogy lényegesen (akár 30-40ezerrel) is drágábbak ott dolgok, miközben más gépeket meg teljesen jó árban adnak. bár persze ez sajna nem változtat a lényegen, hogy ha 300-ra ígérnek be valamit, abból sokára lesz csak 200 körüli ár... sajnos. nálunk drága mulatság a laptop, még így is, hogy sokan panaszkodnak, hogy a minőség rovására megy, hogy mennek le az árak.
amiket felsoroltál amúgy szerintem nem mind ugyanolyan kaliber. a wifi router olyan 10-15ezer (márkától függ), az egér persze lehet drága, ha flancosat akarsz, de szerintem az olyan 2-3ezer, a webcam filléres kéne legyen (de persze nálunk az is drágább a kelleténél), a táska meg olyan dolog, hogy szerintem tök felesleges extra pénzt kiadni rá. én hátizsákban hordom a gépemet, és sokkal kényelmesebb, mint egy (laptopnak szánt) oldaltáska. próbáltam mindkettőt, de a laptoptáska 5 perc séta után már kényelmetlen volt, a hátizsákkal meg egy-két órát simán lehet utazni különösebb gnd nélkül. szóval szerintem nem éri meg azt a pénzt, amit elkérnek érte (ahogy mondjuk egy Kensington zár sem). de ez csak magánvélemény. -
törölt tag
válasz Quent1n #4356 üzenetére
azért nem teljesen így van. amikor megvettem a gépem márciusban, akkor 225ezer volt az ára, most olyan 195ezerért lehet kapni (igaz mostanában valamiért 533mhz-es rammal szállítják, az enyémben még 667-es van). ennél sokkal nagyobb áresés nem tudom, hogy mennyire van, kb fél éve nézelődök notebookok irányába, azelőtt kizárólag az asztali gépek érdekeltek.
routerből elég jó választás amit ítál, nem olyan régen vettünk egy olyat a ''munkahelyemre'', és szuperül megy, bár én hiányoltam a leírásokat. még annyit sem voltak képesek ráírni, hogy mi az admin felület IP címe, használd csak a CDjükön levő automata telepítőt... viszont tudom szintén ajánlani ezt itt: [link], ebben van nyomtatószerver is (hátha kell, bár nem létszükséglet áltlaában), illetve ugyanennek a printszerver nélküli verziója hasonlóan megbízható. ha otthonra kell, hogy pár szobát lefedjen, akkor mindkettő kb ugyanolyan jó, mert úgy hallottam a plusz antenna csak a távolabbi vételt teszi jobb, de nem hiszem, hogy 50 métert meghaladna egy lakás.
táskából továbbra is tartom az álláspontom, hogy semmi estrát nem tud felvonultatni egy laptoptáska, csak drágábban adják.
a webcam meg... mit szeretnél 20ezerért? most így hirtelen amiket megnéztem, semmi extrát nem tudnak 20ezerért. ami nekem van itthon az is tud 640*480-as videót, meg mellé 1,3mpx-es fotót, van benne 4 fehér LED, hogy sötétben is lehessen használni, meg talán mikrofon is (bár sze nem biztos), és kemény 1200Ft volt 2500-ért már olyat vehettem volna, ami 1,3mpx-es videót tud... igaz nem itthon, de még az itthoniak közül is kb ezt tudja egy ilyen: [link], vagy ilyen: [link]
szóval szerintem feleslege olyan drágát venni, mert webkamerából aztán tényleg nem feltétlenül sokkal jobb a drágább...
az antiglare kijelző meg szerintem lehet, hogy mshol is elérhető, mert szerintem ezt nem ott a boltban cserélik (bár elképzelhető), hanem már eleve olyat randelnek a Dell-től. érdemes rákérdezni szerintem máshol is. bár mondjuk a fényes sem olyan vészes. mindenhol lehúzzák, hogy mennyire nem lehet látni ha már egy kis külső fény is van, még max fényerőn sem. erről saját tapasztalat, hogy egyszer egy kocsiban nézegettünk a gépemről fotókat úgy, hogy rásütött a nap a kijelzőre, és mégis látható volt a képe, pedig kb 3-as erősségen volt a 8-ból. persze nem volt olyan jó, mint szobában, nap nélkül, de egyáltalán nem volt az a ''jajj, nem látok semmit'' érzésem.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Quent1n #4359 üzenetére
de akkor tulajdonképp mire is kell neked a webcam? videókat felvenni, meg fényképezni? én úgy írtam véleményt, hogy csak arra használom, hogy a fizikailag elérhetetlen távolságban levő rokonokkal, barátokkal videcsetlejek skype-on, arra tökre elég egy olcsó jószág is, úgyis több framedrop lesz a kapcsolat minősége miatt, mint a kamera hibájából.
routerből szerintem igazából mindkét márka jó. nekem otthon dlink van (igaz nem wireless), ahol meg dolgoztam most, ott van egy linksys is, meg még régebb óta egy dlink, és egyikkel sem volt soha baj még. van olyan ismerősöm, aki szintén mindkettőt használja, és meg van velük elégedve (bár neki a linksys jön be jobban, mert linux-őrült, és azon ugye linux alapú szoftver van )
mondjuk ilyen árben tényleg nem olyan sokat számít, hogy 10 ezerrel olcsóbb (bár pont most olvastam egy olyan amcsi tesztet, ahol a noti ára lement 50 dolcsit a rendelés utáni napon, erre a srác felhívta a Dell-t, hogy kéri vissza a pénzkülönbözetet, és még fel volt háborodva, hogy csak 3-4 napon belül intézték el... nevetséges )
cucka: végülis igazad van, de akkor már az is megoldás, hogy veszek hozzá egy 2-3 ezer forintos alakra simuló tokot, ami párnázott, és azzal teszem a hátizsákba (nekem eleve több rekeszes van, nem szeretem, amikor egy helyre kell ömleszteni a dolgaimat, bár az igaz, hogy újaban nem annyira divat ez a fajta táska) -
törölt tag
válasz Quent1n #4365 üzenetére
ha jól emlékszem, akkor erre az lehet a magyarázat, hogy a Dell hivatalosan nincs jelen nálunk. ezért is nem működik itthon az összerakom a webshopban és postázzák. bár nem biztos, hogy közvetlen ez van hatással az árakra, de el tudom képzelni.
de ha megnézed, akkor a többi márka gépei i elég szegényes választékban kaphatóak itthon, egy-kettőt leszámítva nem nagyon lehet konfigurálni sajna... -
gollum
tag
válasz Quent1n #4384 üzenetére
Sziasztok.
Quentin.
Ezt -> [link] vedd meg, korrekt ár. Ha már ilyet vettél, én nem ajánlottam volna, főleg nem boltban újonnan.
Nézd azt az oldalát is, hogy a kilenc cellás aksival is, 1 óra után elkezdhetsz konnektor után kutatni...
Ha használtan vettél volna, mondjuk ezt [link], vagy bármely másikat, kb. 60-80 $-ért veszel hozzá + 2 év garit, esetleg bill. csere magyarra, 8k, és meglett volna ua. a géped 220-ból, ha nem alkudsz belőle... De ennyiért, sőt 160-180 körül már vehettél volna egy d620-ast, antiglare kijelzővel, mondjuk ezt [link], akkor lenne egy jó géped, nem műanyag, és amire neked kell, arra tökéletes a GMA950 is, nekem 8MB!!! memóriával mindent visz... Félreértés ne essék, nem akarom leszólni a 6400-ast, consumer kategóriában jók, de nehezek, stb., meg persze az ár-érték arány...
Azért kívánom, hogy legyen hozzá sok szerencséd, meg örömöd benne!
Én egy 9400-ast gyűrtem 1 évig, halk, stabil, gyors, de nehéz volt, rövid aksiidő, és nem használtam ki a go7800, 256-os vga-ját, nem is játszok, azért cseréltem d420-ra, 1,4kg, 3-5 órás üzemidő, a töltőjét nem is hordom...
Egyik fórumon olvastam, hogy az ember vesz egy notebookot, azután másodjára vesz egy olyat, amilyet szeretett volna... IGAZ.
sheratan.
A touchpad-et ki lehet kapcsolni biosban, ami minden dellnél angol.
Hivatalos hírek szerint a dell nem tudja teljesíteni az eddig megrendelt vostro példányok időbeli leszállítását, több megrendelést ''véletlenül'' töröltek. A júliusan!!! megrendelt példányok teljesítését 1 hónap késéssel, azaz szeptember végére igérték a beszállítókra hivatkozva. Ha figyelembe vesszük az utána történt megrendeléseket, úgy saccolom, hogy a boltokba november végén, december elején érkeznek az első példányok.
Persze karácsonyra biztos lesz.
Üdv.
[Szerkesztve] -
gollum
tag
válasz Quent1n #4416 üzenetére
Sziasztok.
quentin.
Jó az a proci, szó se róla, de a sima cd-hoz képest gyakorlatilag semmi újítást nem tartalmaz. A recovery dvd jó dolog, így legalább lezúzhatod róla a relytettparticiót, valószinűleg van, és nyersz vagy 10 gigát.
Szerintem nyugodtam bekapcsolhatod, annak idején én is bekapcsoltam, semmit nem befolyásolt az aksi állapotán, amikor eladtam 1 évesen, még 90%-os volt...
Bootoláskor nyomj f12-t, ekkor bejön a boot menü, ahol ki tudod választani, hogy miről szeretnél bootolni, beléphetsz a biosba, és a lényeg, alatta van egy olyan menüpont, hogy diagnostic, na ezt indítsd el, leteszteli a gépben található összes hardverelemet, és kidobja, ha bármi baja lenne a gépednek. Az aksi miatt nem produkál kékhalált, legfeljebb nem indul.
A gépedhez szükséges drivereket pedig innen [link] tudod letölteni, service tag alapján kidobja a gépedhez szükséges drivereket, softvereket.
Remélem tudtam segíteni.
A dell ismét elérhetővé tette a gépeit xp-vel a vásárlói igények kielégítésére...
Amol.
Nekem is csak a d420-am van, de ezt imádom, a sub a király. Van két asztali a családban, asszonynak, kislánynak, de azokat csak szervizelem, karbantartom.
Aktuális témához hozzászólva, a 9400-amon volt sztereo hangszórópár, plussz mélynyomó, hát gyönyörű, tiszta hangja volt, tehát lehetne más konfigokba is normális hangszórót rakni... A d420-nak elég gyenge a hangszórója, igaz nem is igénylem, de gondolkozok egy portreplicatoron, arra mehet hangszóró, egér, hálózat, stb., és csak rárakom a gépet, megy minden. Szerintem akinek notebookja van, annak ez tökéletes megoldás, mellesleg erre is találták ki...
Üdv. -
gerii
addikt
válasz Quent1n #4413 üzenetére
olvastam én már annyi tesztet a 6400-asokról is, azért is akarok Dell-t, mert látom hogy jó, meg a 3 év gari sem egy utolsó szempont.
aztán megjelentek az új inspironok, amiknél a 1520-as alapgépek is piszok drágák, 240 a legolcsóbb, annyit meg nem adok érte ha alap. akkor inkább egy fullosabbat vennék, ami nem 1 évig lesz jónak számító gép, és ez ugyebár 360K...
valamikor összeraktam egy gépet a Dell honlapján, 1700$-ra jött ki N-es WLANnal, de sokat nem érek vele ha itthon kell megvegyem.
a Vostrokat meg soká lehet majd kapni, meg nem is tetszenek annyira.
végülis egy asztali gépet kiváltó dolog kéne, mert suli alatt úgyse leszek itthon szinte soha, Pesten meg kell valami amin elpötyögök
MM-be, tescoba, meg csak szutyok gépeket állítanak ki általába, Dell-t sehol nem láttam még, de ha felszabadulok Pestre akkor bejárom a szalonokat, de valszeg akkor már meg kéne legyen az elképzelésem a gépről.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz Quent1n #4438 üzenetére
a router telepítője sztem egy nagymarhaság, nem szerettem sosem, sokkal kézenfekvőbb belltgatni a dolgokat kézzel (a windowsos ''varázslókat'' is utálom amióta léteznek).
viszont ha nem vagy még otthon a wifizésben annnyira, akkor első tanács, hogy állís be a routerben egy (pre)shared key wpa/wpa2 titkosítást, mert anélkül bárkia környéken tudja használni a routeredet (és a netedet), ha hatósugaron belül van. (a wep nem olyan jó, hozzáértő számára pár perc alatt törhető) -
törölt tag
válasz Quent1n #4440 üzenetére
nem tudom, hogy manapság még van-e ilyen hogy elsődleges partíció, meg kiterjesztett. szerintem mentsd le az adatokat arról a kérdéses partícióról valahogy, és aztán próbálkozz a törölgetéssel (biztos ami biztos), de elvileg a partíciók függetlenül is törölhetők.legalábbis én úgy szoktam csinálni mindig az újratelepítést már egy ideje, hogy bebootolok a telepítőlemezről, és törlöm a rendszer partícióját, aztán létrehozom újra, és mehet a móka...
-
Quent1n
senior tag
válasz Quent1n #4442 üzenetére
Na ezt az üzit már meginnt notirol irom. Vista fennt van, még semmit se telepitettem, de a wifi megy faszán. Sztem felrakom a Quicksetet vagy mit, a touchpad cuccát, esetleg még vmit ha kell, és jöhetnek a codecek ilyesmik, meg persze egy részletes élménybeszámolo megirása.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Scraffy
csendes tag
válasz Quent1n #4477 üzenetére
Hi
Szóval azt mondod annak ellenére hogy műanyag korrektül összerakták.
Említeted a melegedést. Ha asztalon használnám normál dolgokra (vagyis nem játékra) akkor is szükséges lenne alá tenni vmit?
Amúgy megkérdezhetem hogy hol vetted és mennyiért.Esetleg 1 vag y2 képet nem tudnál küldeni vagy linkelni?
Előre is köszi -
*seven7
tag
válasz Quent1n #4484 üzenetére
Köszi, a infókat.
Azt írtad, h te vettél egy gépet + antiglare.
Ez azt jelenti, h alapból fényes volt a noti és megcsinálták mattra?
Mert azt tudom, h kétféle kijelzővel áruljak manapság a notikat, matt és fényes.
Csak mintha azt venném ki a hozzászólásodból, h pénzbe került az alapkijelző bemattolása.
Ilyesmiről van szó? -
Scraffy
csendes tag
válasz Quent1n #4481 üzenetére
Köszi az információkat. Nagyon úgy néz ki hogy én is ilyet fogok venni mondjuk én a notebook.hu-n [link] (ahogy néztem a paramétereket ugyanez a tiéd is) nézegettem brutto 228 ezerért azonban ehhez csak freedos (azaz oprendszer nélkül) meg csak 512 MB memória jár hozzá.
És előre is köszi a képeket. -
Scraffy
csendes tag
válasz Quent1n #4487 üzenetére
Az nekem is egyértelmű volt hogy miért volt az 50k plusz, ha xp-el számolom még akkor is ugyan ott vagyok.
Amúgy meg sem fordult a fejemben a vista.(Úgy gondolom hogy még nem egy kiforrot oprendszer -de ez csak a saját véleményem -)Amúgy ha van rá lehetőség akkor még 512MB-al kibővitettem a memóriát. -
Sianis
addikt
válasz Quent1n #4506 üzenetére
Nekem végülis az a lényeg, hogy ne zúgjon állandóan, ha este lezárom a tetejét és úgy hagyom akkor ne fűtsön. Ha ez elvárható tőle akkor tökéletesen meg vagyok elégedve. ÉS ha már megy akkor hűtse le magát rendesen...gondolom ez nem akadály.
Amúgy hőmérsékletek elérhetőek? Tehát proci, chipszet, merevlemez, esetleg vga?
Sianis -
cucka
addikt
válasz Quent1n #4537 üzenetére
Azért az a VGA nem olyan profi. Egy 7300 Geforce szintjén van kb. alulról.
esetleg úgy is fogalmazhatnál, hogy az a vga valójában egy geforce go7300, csak más a bios-a és más driver kell neki. egyébként tényleg nem nagy durranás, de van, akinek elég. (nekem pl. tökéletes, mert annyira nem melegszik, cserébe röhögve elviszi a kedvenc játékaimat. najó, egyetlen kedvenc játékomat ) -
gollum
tag
válasz Quent1n #4537 üzenetére
Sziasztok.
Mint tudjuk, a quadro sorozatot grafikára, tervezésre, munkára tervezték, tehát ez egy profi VGA, nincs egy szinten egy 7300-zal, komolyabb hűtés, minőségi kivitelezés, stb, össze se lehet hasonlítania kettőt,... Dehát ennek Cucka kolléga a megmondhatója...
Oprendszert lehet kapni vista ultimate oem-et, a vaterán 30-ért, dobozost meg itt láttam 60-ért!!!, basicet pedig már 10!!!-ért, a businessek meg 20 körül mennek! Miért venné meg a notebookkal együtt 15-30k-val drágábban, he?
Mellesleg, láttam, hogy a vistád ellenére te is xp-t keresel a gépedre...
Palika, lehet betűnagyságot állítani, de én tökéletesen látom... -
gollum
tag
válasz Quent1n #4547 üzenetére
Sziasztok.
Az nvs 110m 3dmark05-ben 1500 pontot produkál, míg a 7300-as 1600-at, mindkettő a g72m chipsetre épül, 4 pixel, 3 vertex shaders, 350-es magórajel, 64 bit memória sáv, mégsem ez a lényege a dolognak... Hagyjuk...
Nem kérnek számlát az oprendszerek aktiválásához.
Üdv. -
blackmoto
senior tag
válasz Quent1n #4574 üzenetére
Én is azon csodálkoztam, hogy Turionnal van neki ez az akksi. Én úgy vettem meg, hogy ezt a kompromisszumot vállaltam. Most egy jó darabig nem lesz szükség az akksira, ezért csak úgymond a ''szünetmentes tápegység'' szerepét tölti be. Ha meg netán úgy alakulna, hogy hurcolásznom kell, akkor majd inkább egy 9-cellásat beújítok, ha megengedhetem magamnak. Valahol azt olvastam, hogy nem sokkal drágább, mint a 6-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux felhasználók OFF topikja
- Batch programozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Kupon kunyeráló
- Építő/felújító topik
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Peugeot, Citroën topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1650 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell G15 5510 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- 5560 15.6" 4K IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjllvIR kam gar
- Lenovo X380 Yoga ! 13.3" FULL HD IPS / i5-8350U / vil. MAGYAR BILL. / 8 GB DDR4 / 256 SSD / JÓ AKKU!
- Gyári HP töltő 45w / 65w / 120w
- Dell Precision 7740/17.3"FHD IPS/i7-9750H/32GB DDR4/512GB SSD/6GB Nvidia RTX 3000 GDDR6!
- Lenovo Thinkpad T14 G1, Ryzen5, 16/500 GB
- HP Omen 15 - Játékra és munkára egyaránt tökéletes laptop!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest