- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
gps76 #167699 üzenetére
Arra figyelj, hogy mindig egy felületnek kezdj neki és azt fejezd be, aztán lehet a következő reggel tudsz mondjuk nekifogni egy másik oldalnak, mert akkor másik reggel megint hűvösebb lesz, mint amikorra odaérnél már az előző nap. Se forróság ne legyen, se nagy szél és az eső se mossa le belátható időn belül.
Mondjuk utálatos egy valami az biztos, de ha semennyire nem áll a kezedre a dolog akkor inkább neki se kezdj, meg a találkozásoknál már nem igazán kéne hozzányúlni az előzőleg felvitt anyaghoz, szóval ha hosszú a fal akkor inkább két emberes legalább.
Nálunk is hátul 12 m a leghosszabb szakasz, ott nem mondom, hogy a legszebb lett a találkozásoknál ahogy összeérnek pár helyen, meg még egy rakás gázcső illetve a bilincse is útban volt, meg közben derékfájás is előjött így az nehezítette a dolgot meg kicsit állványra is kellett álni a magasság miatt, de a többi részen teljesen elfogadható lett.
-
gps76
őstag
válasz
Atomantiii #167694 üzenetére
Köszi, lehet rám fog maradni...
-
Cs1csó
titán
válasz
Atomantiii #167694 üzenetére
nem olyan nagy buli csak a nemesvakolatot felvinni.
Ez egy tipikus probléma: elromlik egy csap vagy egy beállást arrébb kell vinni stb. nem szívesen vállalják mert lehet, hogy xopatós lesz pénzben meg nem lehet sokat kérni.
Amit szeretnek: komplett fürdőszoba megcsinálása (akár a régit leverni a földig és vatta újat csinálni. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg van valakinek használaton kívüli működő xbox 360 kontroller és megválna tőle az írjon rám.
Köszönöm! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Eladó ámítógép.
-
Atomantiii
addikt
válasz
gps76 #167693 üzenetére
Nehéz ügy, ha nincsenek túl nagy felületek külön-külön és könnyebben elérhető magasságban is akkor 1 hozzáértő ember is elég lehet hozzá. De szerintem nem nagyon fogsz rá embert találni, mert nekik nem olyan nagy buli csak a nemesvakolatot felvinni. De itt is az van aki szépen dolgozik arra várhatsz hónapokat is, mert úgy be van táblázva. Azt meg a melegben már nem lehet csinálni vagy esetleg hajnalban, de a kánikulában már az is esélytelen szinte.
Emiatt mi is bevállaltuk, hogy esetleg nem lesz olyan szép, mert olyan árakat mondtak, hogy hihetetlen.
-
gps76
őstag
válasz
Shokkolo #167683 üzenetére
Nekem már le van szigetelve a ház - magamnak csináltam, mert én is kaptam horror ajánlatokat -, de most a nemesvakolat következik, ezt viszont magamnak nemtudom megcsinálni, elb..szni meg nem akarnám hogy foltos legyen. Mennyiért érdemes megcsináltatni, ami korrekt ár? kb. 70 nm a falfelület.
-
bobace
addikt
válasz
Atomantiii #167687 üzenetére
Én azt látom, hogy rengetegen megoldják maguk, de katasztrófa minőségben, tiszta hőhíd, aztán meg csodálkoznak, hogy penészes a sarok vagy a következő tulaj eheti a kefét a papíron szigetelt házzal.
Persze ez igaz sok drágán dolgozó mesterre is, akik csak látták, hogy csinálják szarul mások és eltanulják.. -
sto1911
veterán
Felszedett laminált padlót hova tudok elvinni szemétbe? Vagy nem kell valakinek ingyen? Nagyrészt szépen lett felszedve, kb. 7-8 nm biztos használható valahová.
-
Atomantiii
addikt
válasz
elfelejtette #167685 üzenetére
Pont valamelyik nap mondta egyik ismerős, hogy még ha megveszi az anyagot a szigeteléshez maga a munka még többe kerül, mint az anyag volt.
Mi is megoldottuk magunknak, elég volt az anyagot megvenni, ami szintén nem volt olcsó.
-
válasz
elfelejtette #167685 üzenetére
Nekem viszonylag szerencsém volt amúgy a felújítással, találtam egy jó csapatot viszonylag drágán (fürdőszoba/burkoló), meg család/ismerősi körből kevésbé jó, de legalább megbízható és olcsó mestereket. Meg én magam is segítettem és folyamatosan ellenőriztem mindent (különben lett volna pár tragikus baklövés utóbbiak részéről 😅).
-
elfelejtette
veterán
válasz
Aryes #167684 üzenetére
Aki itthon maradt, olyan árakat kér, hogy jobban keres, mint az aki külföldre ment...
Én csak egy kőműves csapatot zavartam el, szerenncsére a vizessel meg a villanyszerelővel is szerencsém volt.
A szigetelésről meg annyi rémhírt hallottam, hogy egy youtube gyorstalpaló után saját kezűleg kihoztam 400ezerből azt, amire kolléganőm 1milliós árajánlatot kapott. -
válasz
Shokkolo #167683 üzenetére
Nem hagyták el, annyi munkájuk van hogy ha 5 fele szakadnának szét se tudnák mindet vállalni.
Annak, aki itthon maradt.
15-20 éve hatalmas elvándorlás volt innen. És az utánpótlás is inkább elszivárog, mint itthon marad. Bár mióta ennyire felmentek az árak, azóta érzékelhető némi vissza vándorlás, de nyilván nem a legjobbak jönnek vissza, inkább azok, akik visszaélnek a helyzettel.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Aryes #167682 üzenetére
Nem hagyták el, annyi munkájuk van hogy ha 5 fele szakadnának szét se tudnák mindet vállalni.
Iszonyatosan megnőtt a kereslet oldal az építőipari bummal.
Ez magával hozta a kontárok térnyerését.
Amikor a jó szaki azt mondja, hogy OK... de másfél év múlva.
Nem várják ki és sajnos landolnak azoknál, akiknél nem kéne
Illetve a sok generálkivitelező is zat nézi hogy minnél gyorsabban és lehetőleg a felénél is olcsóbban > kifizeti am egrendelő, de... -
Zola007
veterán
válasz
Atomantiii #167680 üzenetére
1 festőt, 2 kőművest, 1 burkolót és 1 villanyszerelőt kellett elzavarnom az elmúlt 2 évben a két lakásról amit újítottunk a családban.
Azt látom hogy nem is a tudással van fő probléma, hanem egyszerűen sz**ik bele mit csinál
A régi szakibecsület már a múlté, ritka az olyan aki még mindig bele merné írni egy ház alapjába a nevét hogy 70 év múlva is jó emlékekkel gondoljanak rá. -
dewil666
őstag
válasz
Atomantiii #167678 üzenetére
Én is most jutottam odáig hogy a házon cserepes lemezt rakjak mert az előző szaki a zsindelyt úgy tette fel hogy 5 évet bírt
180nm kontytető. Nyereg tetőt 60 és 70nm-est már csináltam trapéz lemezzel de itt van vízcsendesítő+ kémény+ ket oldalon napelem+ betáp kábel tetőoszlop es cserepes lemez.
Van kihívás -
bul07
nagyúr
Vannak itt műszaki beállítottságú emberek így csatorna ajánló
Wallner Bádogozás
Nagyon jó magyarázó videói vannak, tető hogymint, bádogozás, csatornaSzeretem az ilyen csatornákat lehet tanulni és belevágni dolgokba
Amúgy egy csatorna szakasz cseréhez nyugodtan vágjatok bele nem nagy dolog
Létra,
sarokcsiszoló- kivágni a darabot,
aksis fúró- kifúrni a popszegecsnek a lyukat, persze kell még 3-as vagy 4-es fém fúró is(szegecstől függ)
Szorító bármilyen
Popszegecselő, pár ezer forintos is jó valamelyik áruházból és általában adnak melléjük szegecset is, egy példa [link] , de csak fogót is lehet venni 3500Ft magasságában( [link] )
Paszta is kell meg kinyomó hozzá
És ennyi
Megmér ráhagyással hogy legyen fedés kivágni a régit, felvinni az új darabot, szorítóval összefogni, kifúrni a lyukakat, szorító elenged és közzé nyomni a valamilyen pasztát, újra összeilleszt összeszorít, szegecs behúz és kész is az egyik oldal, lehet másik oldalt csinálniÉn ősszel csináltam egy 6m-es darabot cseréltem, szerencsére egybe megtudtam venni így csak két kötést kellet csinálnom
-
válasz
zeon.hu #167673 üzenetére
Én a lakásbiztosítómhoz vittem át a kötelezőt, miután az előző biztosítómtól kaptam egy visszautasíthat
atlanó ajánlatot. Évek óta használtam alkusz céget (korábban 15 évig a CLB-nél váltottam). Bementem személyesen, és addig alkudtam, hogy a különbözetből kijött egy év casco is.És még a régi biztosításom felmondását is elintézték helyettem.
-
Jamby18
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
bul07
nagyúr
válasz
zeon.hu #167673 üzenetére
Ügyintézéshez nem kell sok
Nekem ősszel volt , itt írtam róla képpel hogy mit csinált egy öreg a kocsimmal
A vétkes biztosítójának oldalán megtettem interneten a bejelentést, sok kép kelet, csütörtökön. Pénteken délelőtt hívott egy valaki, délután jött az ajánlat, 24óra a elfogadásra. Elmentünk a karosszériáshoz ő jobban szerette volna ha ő intézni, de aztán azért az összegért bevállalta és még másik oldalon a küszöb vég javítása is belefért. El is fogadtam az ajánlatot. Kedden meg megjött az utalás.Kasznishoz meg jó pár héttel később vittem, bontott ajtót is be kelet szereznie meg nekem is közbejött egy hosszabb út a kocsival.
..............
Megjött a súlyadó határozat
De az ismertetőben már nincs benne a SMS-es csekk kérés menete, csak a hívásé ami persze sokkal bonyolultabb.
Viccesek pont azokkal szórakoznak akik amúgy se értik annyira a dolgokat
Például édesapám még bakszámlája sincs nemhogy egy utalást végre tudna hajtani, és nyomógombos telefont használ. Sok ilyen idős lehet akinek van még kocsija és ezzel is terhelik. -
bul07
nagyúr
válasz
Jamby18 #167665 üzenetére
Netrisk ajánlom
Ne hagyd az utolsó hétre. Tavaly netrisk váltottam mert volt vagy 5e Ft különbség, és én balga az utolsó hétre hagytam, csakhogy a eredeti biztosítóm nem akarta befogadni a felmondást, netrisk többször kereset telefonon hogy egyeztessen mert gond van, ha nem tudja felmondani akkor nem lesz új, végül kiderült hogy valami adat eltérés miatt nem ment a felmondás. És utolsó előtti napon meglett.Ha magad csinálod akkor a jelenlegi biztosítóddal is van dolog, fel kell mondani a jelenlegi biztosítást és be is kel fogadják
-
aldebaran
addikt
válasz
Amikor pár éve megvettem az autóm, a clb -ben kellett megkötnöm a biztosításom, (a díler ezt mondta) itt kötöttem meg a kötelezőt és a casco-t is. Azóta minden évben az évfordulón kapok emailt, hogy következik az évforuló, akarok -e váltani. Van díjkalkulátoruk, simán online intézek mindent, kb. 10 perc alatt.
Érdemes valami hasonlót keresni, vagy ezt. -
wwhy
veterán
válasz
Épp ezért hagytam ott őket
B10-ben voltam, és egyre drágult a kötelező, ráadásul még a lakásbiztosítás is náluk volt. Aztán 12 év után nem voltam rest kiszámolni és búcsút inteni.
CLB-nél vagyok, gyakorlatilag mindent intéznek, online feltöltöd a dolgokat, aláírod, és kész.
Ha valami mégsem érthető, felhívod vagy visszahívnak, elmagyarázzák. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Biztosítási alkuszt keress.
A B8 eleve 40% kedvezményt jelent.
Válaszd ki a legolcsóbb ajánlatot.
Itt nincs mit válogatni, ez kötelező nem pedig casco.Sajnos a rendszer úgy működik, hogy ha maradsz a korábbi helyen, minden évben emelni fognak, ezért jobb évente váltani.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Autó kötelező biztosítás.
Allianz nàl vagyok màr 8 éve. Màr tavaly vàltani akartam csak kifutottam az időből.
VW polo 1.4, 2002, benzin.
Évi 5000km alatt, semmi külföld, csak Én vezetem, 2009 óta van jogosítvány, 0 baleset.
Most B7 és most lesz B8. Casco nincs.
Mégis minden évben 60-70ezer jön ki. Most 03.13-àn küldték ki a díj értesítőt 73.920Ft.
Tavaly valami 77ezer és minden évben felhívtam őket. Pontosítottuk a km, műszaki, gyerek. És azt hiszem 6eft-ot sikerült levenni és 71et fizettem.
Ismerős javasolta inkább CBL, Netrisknél számoltassam ki. Meg is történt.
Signal 25eft
Union 28eft
Genertel 36eft.
Kérdésem, hogy ilyenkor simàn elmegyek pl a Signal-hoz. Személyes iratok, esetleg megmutatom az Allianz-os email-t kötvény szàm miatt, forgalmit oda adom. És májustòl és az új szerződés? Az Allianz díj értesítőjével még nem kell foglalkozni? Az màjus 12-ig rendezve van.
Előre is köszi -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Eladó termékeim sora kibővült, nézzetek szét termékeim között! [link]
Aki 3 db tetszőleges termékemet megveszi, ajándékba kap egy Ballantine's Finest skót whiskyt (40% 0,7L)!!!
-
Salex1
őstag
válasz
KROK640 #167655 üzenetére
Vigyázzatok Pest felől az autópályán is, mert csak Józsánál és utána a 4-nél lehet lejönni, mert lezárták a Db-nyugati lehajtót. Nem tudom meddig fog tartani...egyébként így kb. mindenki a 4-en jön be a korábban említett átalakítás alatt lévő, Szoboszlói-István kereszteződés felé.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani könyvelőt Debrecenben és környékén, akivel akár telefonon vagy online is tudok konzultálni cég indítással kapcsolatban?
Ha minden kötél szakad személyes találkozástól sem riadok el. -
szotyika77
aktív tag
válasz
Atomantiii #167658 üzenetére
Akkor tárgytalan a tanácsom.
-
Atomantiii
addikt
válasz
szotyika77 #167657 üzenetére
Közben már szerváltam neten, elvileg ma meg is kapom (nem csempére kell, de minél vékonyabban kéne felvinni az anyagot).
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Atomantiii #167612 üzenetére
Pontosan 3mm-es fogazott glettvasra van szükséged vagy jó a home made verzió is?
Én pár éve amikor csempéztem, nem volt itthon fogas glettvasam, de volt vagy 4 sima glettvas itthon, ezért úgy gondoltam, hogy flexel befogazok egyet, csináltam belőle 6-os fogas glettvasat, és a csempe azóta is a falon van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #167653 üzenetére
Igen, amikor feltételezik, hogy egy hétvége alatt megvan.
Érdekes a skandinávok, meg a németek ezekkel sokkal gyorsabban megvannak. Jó, mondjuk a németek (meg a spanyolok) hegyvidéken is 240-el menő vonatokat üzemeltetnek (a Renfe 300km/h felettieket is akár, már 1992-ben is ezen a szinten tartottak), miközben MO-nak az alföldön a 100-as vonalat 23 év alatt sikerült Pesttől Debrecenig 160km/h-s pályára modernizálni.
Hogy azzal ne is jöjjek, hogy a Nagyállomást 26 éve újjítják fel, a tervek egyre szerényebbek, egyre többe kerülnek, és a lényeg, hogy hozzá ne kelljen kezdeni. -
-
KROK640
nagyúr
Azt nem tudja valaki, hogy
ITT meddig fognak tartani a munkálatok?Azt látom, hogy épül az 1-es metró*, csak hát tavaly szeptember végén kezdték, és azóta a környék meglehetősen akadály pályává változott, és így március közepén még nem látni a végét.
* vagy ha nem az, és nem is egy földalatti bunker, akkor egyúttal nem tudja valaki, hogy mi történik?
-
SOAD19
addikt
Most olvasom, hogy átalakítják az Erzsébet-Szoboszló úti-Külsővásártér kereszteződést. De, hogy mi az isten fog tartani 1,5 évig (mondjuk így már nem is hangzik soknak az a 2,5 milliárd, bár lesz az több is)...
Egy-két plusz sáv, kanyarodó sàv, besorolósáv meghosszabbítást írnak a cikkben.
[link] -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan helyet mondani, ahol csinálnak futómű állítást, méghozzá normálisan, szakszerűen? Az ár mindegy, csak legyen jó. Amúgy nincs baja, csak stab. rúd lett cserélve.
-
bul07
nagyúr
Akinek hiányzik az aláírás az kapcsolja vissza
Beállítás/Fórum beállításai -
sto1911
veterán
Fűrészporos tapétához valami gépet lehet bérelni helyben, amivel könnyen és relatív tisztán le tudnám szedni a falról? Van valakinek tapasztalata konkrét géppel kapcsolatban esetleg?
-
bul07
nagyúr
válasz
gyulazsolti #167624 üzenetére
-
válasz
gyulazsolti #167624 üzenetére
Úgy tűnik nem mindenkinek küldik akkor egyszerre, mert még én se kaptam értesítést.
-
bul07
nagyúr
Mi a helyzet a súlyadó határozatokkal?
Én még nem kaptam meg azért kérdezem.
Bár nálam nem lesz változás, mert ugyan az a kocsi, és csak öregebb lett, és már rég betöltötte azt a kort mikkor már nem csökken a kor miatt
Megírom a csekket és mehet is a sarc -
WillyX
tag
Ablakost tudnátok ajánlani, aki egy zárt szelvény szerkezetbe profi módon bele tud rakni hőszigetelt üveget?
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a gyerkőcöknek venni ezt a "modern" tv-játek kűtyüt hdmi csatlakozost. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
mongo
tag
1mm és 2mm közötti vastagságú plexi lapra lenne szükségem.
Természetesen nem ingyen.
Kérném akinek van, az privátban írjon. -
Atomantiii
addikt
Keresek 3 mm-es fogazott glettvasat, valaki tud olyan helyet a városban ahol lehet kapni esetleg? OBI-ban találtam, de sajnos nem megyek Nyíregyre mostanában. Na meg kérdés ott is van-e egyáltalán.
-
aldebaran
addikt
Szerintetek hol lehet egy Gamo PT85 Tactical Pistol .177 legális, co pisztolyt hirdetni eladásra?
-
copass
veterán
sziasztok
van valakinek elfekvőben egy felesleges s-video kábele? -
zolikaDB
veterán
Srácok!
Debrecenben hol találok kedvező áron kerti fákat, cserjéket, dísznövényeket? -
zolikaDB
veterán
válasz
Shokkolo #167602 üzenetére
Öööö, ez meg is van körben, de a bejárati ajtónál nincs, mivel olyan széles a betonperem, hogy a Z alsó profilja 25 centi kéne legyen, így nehéz lenne nyitni-zárni.
Oda mindenképp ki kell kennem a küszöböt, és mivel körben néha van kis vízbefolyás, gondoltam, akkor kikenem kompletten az egészet.Neked a plafon nem csepeg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox Series X|S
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen TV-t vegyek?
- OpenWRT topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest