Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz Pyttawrx #165888 üzenetére
Na azt részét a képnek nem is fogtam fel.
Esetleg van már róla térkép, hogy mi lesz majd még fizetős
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Cs1csó
félisten
válasz sirály69 #165892 üzenetére
És? Most a sok "púp a hátunkra" gyárral a mesterségesen felhajtott ingatlanárakkal, a durván megnövekedő népsséggel nem fog bírni a város.
Elméletben megoldható lenne a parkolás:
30 emelt magas és 10 emelet mély automata parkolóházak építésével: földszinten beállsz egy lift szerű dobozba majd a kocsid elviszi és ha jösaz vissza csak azonosítod magad és már jön is az autó, ami ugyanott fog megjelenni ahol kiszáltál korábban.
Ezzel a rendszerrel lehet leghelytakarékosabb módon megoldani a sok kocsi kis helyen problémát.
Persze ez PÉNZBE kerül, beruházni meg hazánkban az EU-s pénzeken kívül nem szoktak semmiből.
Úgyhogy: BICIKLI, és persze tömegközlekedés (divatos új nevén: közösségi közlekedés.)
Vagy séta, Debrecen egy nagy falu méretileg is. -
sirály69
őstag
Azt tudjátok hogy jövőre júli 1 -től a város több mint felén fizetős lesz a parkolás....?
Szerver Hosting Debrecenben
-
dewil666
őstag
válasz zolikaDB #165890 üzenetére
A linket amit küldtél ott nem lehet venni hozzá de azért köszi.
Egy 2012 vw caddy-ról(maxi) beszélünk amit 297.xxx km-el vettem tavaly, így igen messze áll az állandóan új autótól. Most 313.xxx van benne.
Nagyon praktikus és elférek benne a szerszámokkal és felszerelésekkel.
A DPF és az EGR is evolúciós zsákutca hiszen lehet kevesebb a károsanyag kibocsajtás cserébe többet fogyaszt az autó es ezek az alkatrészek is elromlanak illetve rendszeres tisztítást igényelnek ami szinten vegyszerrel törtenik.
Az előállításukról már nem is beszélek.Én a repülő re és konténerszallító hajókra, tankerekre raknék ilyen nyavajákat annak több értelme lenne.
Ez az én véleményem.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
zolikaDB
veterán
válasz dewil666 #165861 üzenetére
Tessék parancsolni!
De olcsóbban a kartonpapírt tudom ajánlani (komolyan, amikor sz.r volt az Opelemben a termosztát, azt használtam pár napig cirka 10 éve)*1.2, szívó Hondával csak nézem ezt a DFP, kettőstömegű, 1500rpm kevés, 1800rpm nemtomsok, meg ne terheljük, de ne fagyjunk meg stb dolgot... Mármint, tisztában vagyok vele, hogy egy 15 éves kisautó az más tészta hatodannyi pénzért, mint egy modern dízel, és értem, mi az a kettőstömegű meg társai...
Nem vitázni akarok, és nem elvitatni a technika vívmányait, de ezek úgy nagy átlagban tényleg "vívmányok" és előre visznek vagy átlag felhasználásra csak fölösleges nyűgök?
És nem mennék bele a "bezzeg a Kamaz/UAZ/IFA/ZIL" című sztoriba... Meg oké, sokkal-sokkal több autó mozog ugyanannyi helyen.
De úgy őszintén, mélyen belegondolok néha abba, hogyha egy járművet karbantartunk és nem dobjuk ki, akkor az a nagyobb ökológiai lábnyom vagy ha évtizedeket fejlesztése ölünk, és a userek veszik az új autót 3-5 évente?
A jelen lévők persze mindig kivételek
Szóval, ha egy Ikarus jár 35 évig, és mondjuk 30 év után kidobjuk a motort és kap egy gázos hajtást (tudjuk, anno voltak metános verziók Debrecenben), automata váltót, a kasztnit rendbevágjuk, az nem lenne mondjuk környezetkímélőbb a teljes életciklusra nézve, mintha 35 év alatt használunk ugyanazon a vonalon 1 (+n db) Ikarust, meg 5 Volvót?[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Valakinek eladó HDD, egy két darab?
Legjobb lenne laptop méret 2.5" de amúgy mindegy
1TB, de jó áron jöhet 750GB és 500GB is, és lehetőleg ne 3-5-10évet futott példányok
Személyes átvétel majd ha járok Debrecenbe, posta nagyon megdobná az árat
És minél olcsóbbanKellene egy vagy kettő tartalék amire tudnék mentést csinálni, tartok tőle hogy bármikkor meghalhat a jelenlegi 2TB-os HDD-m
Nem mai csirke és a 2840nap üzemidő se kevés
Sentinel kép róla [kép] , az a 133kapcsolati hiba egy nyomorult SATA kábel érintkezés hiba miatt voltApró
Egy hirdetésből kép [link]
Nem értem hogy lehet ezt kivitelezni
61nap működési idő, ez még ok, na de ehhez társul 38821 indulás/leállás, ha úgy nézzük óránként 26esemény, mondjuk 13indítás és 13leáálás mondjuk( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dewil666
őstag
válasz hdanesz #165883 üzenetére
Ha most konkrétan hibakódot kell olvasni valami miatt vasárnap úgy is hozom magammal Debrecenben a munkahelyen ki tudom olvasni (launch x431).
Ha érdekel írj rám privátban.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Papaj x
senior tag
válasz hdanesz #165883 üzenetére
Ebben az esetben nem tudok segíteni gazdaságilag. Elm-es cuccokat hanyagolnám, szerintem autocom ami ér is valamit kezdésnek is (bár ott is van...).. Bár, minden esetben leves-hús szindróma hogy ér-e belefektetni egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
hdanesz
őstag
Debrecenben lehet valahol ODB hibakód olvasót venni? Helyben, nem pedig weben rendelve.
-
Papaj x
senior tag
válasz dewil666 #165856 üzenetére
Szia!
Sajnos, ha veszel is, nem sokat nyersz vele, mivel maga a termosztát ugye nem keringteti a hűtőkörben a vizet a hűtőd felé, amennyit meg lefogna a motor hőjéből, kb. mérhetetlen lesz."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Zola007
veterán
válasz bambano #165874 üzenetére
így van
termosztát meg kb. 5 fokkal a motor üzemi hőfoka alatt nyit, addig zártan tartja a szelepet a hűtő felé, többi rendszerben meg nyitva (pl. fűtés) amig el nem éri az üzemit a motor, majd olaj
Ha nincs igény fűtésre sem, akkor zárva hogy a motor gyorsabban melegedjen.
Külső levegő szenzor kalkulál az átáramló levegő hőmérsékletével is keverékképzés során, ha eltakarjuk a hűtőt vagy szellőzőket akkor több kárt okozhatunk mint hasznot, némelyik autóban szabályozott lamellák is vannak.
valamelyik vezess.hu adásban Gajdán Miklós részletesen, szakszerűen kifejtette a témát.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
dewil666
őstag
válasz 7Sony7 #165872 üzenetére
Na igen mar akinek van 😅
Viszont ha be melegszik rendesen a motor jó idő van benne.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
bambano
titán
válasz Zola007 #165873 üzenetére
Egész pontosan arról van szó, hogy termosztátnak kinéző termosztát rendszerint egy van, termosztát funkcióval rendelkező "berendezésből" általában több. Tehát elektromosan vezérelt szelepből vagy áramlást szabályzó pumpából van több a modern autókban. Az, hogy 1.6 cr, nekem nem mondja meg, melyik motorról van szó.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Zola007
veterán
válasz 7Sony7 #165872 üzenetére
termosztátból 1 van, hűtőkörből van több
ezek már nem Ladak, nem kell takarni semmit
ha sok a rövid táv, akkor kell bele tenni egy állófűtést vagy ha anyagilag racionális akkor érdemes venni egy kis benzines autót Polo/Fiesta/Aygo/Yaris/stb rohangálni[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
bambano
titán
válasz dewil666 #165865 üzenetére
Nem használunk alacsony fordulaton motort, mert tönkremegy a motor is, meg a hajtáslánc is.
Azért van az autódban termosztát, meg több vízkörös hűtőrendszer, hogy ne kelljen hűtőtakarót rakni rá. A mai modern autókban 3-4 vagy több kör is van a hűtésben.
Nagyon egyszerű ellenőrizni: járasd a motort egy ideig, nyisd ki a gépháztetőt, és fogd meg a motor hűtőradiátorát. Amíg az hideg, addig a hűtőtakaró sem ér semmit.
Meg azt sem ártana végiggondolni, hogy a motor hűtésén túl mi mást teszel még tönkre, ha betakarod a hűtőrácsot, mivel a kocsi orrában nem egy hűtő szokott lenni, hanem minimum kettő, de van, hogy több. Tehát például tönkrevághatod a váltóolaj hűtését.
-
-
Shokkolo
addikt
válasz dewil666 #165865 üzenetére
A kis fordulatot meg a kettőstömegű nem hálálja meg
Én igyekeztem olyan 2000 körül váltani hidegben amíg be nem melegedett
és olyan 1700-2000 között tartani a fordulatot.
Ott már a motort se kínoztam, de em is forgattam halálra."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
dewil666
őstag
válasz Pyttawrx #165863 üzenetére
Amíg nem éri el az üzemi hőfokot nem szeretem 1600 fordulat felé engedni. Hengerfej tömítés meghálálja
-
HARDVERAPRÓD
válasz Shokkolo #165862 üzenetére
Nekem is egy 2.0 CR-TDi van most, igaz most garázsból indulok, de előtte meg egy mondeóm volt abba is 2.0 TDi motor volt, az nem volt garázsban. Sajnos reggelente nagyon rövid távot megyek, így nekem sem lesz üzemi hő, de ha elindultam az interspartól, a vezérig meg onnan a meteorközpontig addig már szépen bemelegedett, fűtésem van 2-3 után már langyos.
A lényeg hogy szerintem most ez még felesleges -10-15°C ige semmiképpen sem kell.
Ha nem jól tudom akkor tévedtem -
Shokkolo
addikt
válasz Pyttawrx #165859 üzenetére
Ez részigazság.
Amit Dewil666 is ír, a modern diesel motorok hővesztesége igencsak kevés, így baromi lassan melegszenek.
7 évig használtam most egy 2.0 CR-TDi -t.
A mikepércsi útról indulva a vezér utca végéig menve sem érte el az üzem ihőfokot.
Pedig a reggeli csúcsban gyakorlatilag átmentem a városon.
Előtte mivel kint állt, járattam egy kicsit, legalább amíg jégtelenítettem, lement a pára, és utána rajt.
Tehát van az az élethelyzet a városban, amikor morbid módon jó lehet a "retro" módszer.[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
dewil666
őstag
válasz Pyttawrx #165859 üzenetére
De nem is neked kell hanem nekem.
1.6 cr motorok igen is sokára melegednek fel!
Beindítom jar 2-4 percet majd kb kell neki 9km mire eléri az üzemmeleg 90 fokot. És ugye addig nem nagyon ajánlatos magasabb fordulaton hasznalni így addig max ~70km/h közlekedek (persze lakott területen kívül).KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
lappy
őstag
nincs vkinek egy 10-15 cm hosszú kábeltálca élvédő vagy autóajtó élvédő darabja?
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
dewil666
őstag
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Debrecenben tudok valahol autóta venni hűtőrács takarót?
-
hdanesz
őstag
válasz Cs1csó #165848 üzenetére
Nekem alig több mint 36 évesen sikerült 30 napra kórházba kerülnöm, 4 műtét majd még másfél hónap otthoni lábadozás.
Anno kiírtam magamból a történteket egy blog formájában.Ott is volt minden sajna...
Akit érdekel, itt tudja elolvasni. Az első posztot linkeltem. (A blogspot valamiért a legújabbal kezdi...)
-
KROK640
nagyúr
-
UX
tag
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Hello
Nem tudjátok hogy a karácsonyi fényeket hány órakor kapcsolják fel?
Mintha azt mondták volna a rádióban hogy "ünnepélyes keretek között". -
Cs1csó
félisten
válasz KROK640 #165847 üzenetére
Sőt, ezt nem viccből mondom. Leegyszerűsítve:
1. az hogy rendes kezelést elfogadott normák szerintit kapsz kb. talán 70-80%
2. nagy valószínűséggel elkapsz valami plusz fertőzést, kórokozó ami jobb esetben nem egy húsevő baktérium, és jobb estben nem halaz bele.
3. félrekezelnek (ez kicsit összefügg az 1. pontban írtakkal)Pár dolgot betartva már legalább a lelkiismeretünk nyugodt lehet:
1. heti pár alkalommal.valami testedzés, én az izmot erősítő, növelő edzés (súlyzózás) (anaerob) és az állóképességet, keringési rendszert tartósan stimuláló aerob jellegű pl. úszás, kocogás, evezés, biciklizés
2. megfelelő mennyiségű ALVÁS (sokan elspórolják, nézik este a sok szennyet a tévében hajnalban meg kelnek)
3. dohányzás, nagy mennyiségű, rendszeres alkohol fogyasztáának mellőzése (hébe-korba pár sörike nem öl meg)
4. táplálkozás: rendszeres, egyenletes táplálkozás.
5. stressz faktor minimalizálja (pl. +100k HUF-al több megéri e pl. hogy 10 évvel rövidül az életed a stressz miatt? Ide sorolnám a műszakos munkákat ami a bioritmust nyírja ki) -
HARDVERAPRÓD
válasz SunMount3r #165845 üzenetére
10
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nem tudja itt valaki biztosra, hogy a SportsDirect mikor nyit az új helyen (a Tesco-ban)?
Köszi!
-
sirály69
őstag
Macbook szoftveres problémában tud valaki segíteni?
Szerver Hosting Debrecenben
-
aldebaran
őstag
Eléggé matt lett a fém az ecettől. Hogyan tudnám ismét fényessé tenni? Nincs polírozó szettem.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
bul07
nagyúr
Összeütközött két busz Debrecenben, tizenkilencen megsérültek
Tizenkilencen megsérültek péntek reggel Debrecenben, amikor két autóbusz összeütközött a Jedlik Ányos utcában( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #165806 üzenetére
Az nem szerencsés akkor. Bár én már valahogy rászoktam, hogy másnap eszem a lángost, újramelegítem, ez így is kiváló nekem (nyilván nem olyan mint frissen, ez kétségtelen).
aldebaran: Ha szénacél, akkor van az a ro-55 rozsdaoldó, hibátlan.
[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
-
bambano
titán
válasz aldebaran #165822 üzenetére
Az ecet savas, a szódabikarbóna lúgos. ha összeöntöd, akár semleges kémhatás is kijöhet belőle, a sav és a lúg hatástalanítja egymást. Tehát kend be ecettel és kész. vagy öblítsd le, vagy ha semlegesíteni kell az ecetet, akkor kend rá a szódabikarbónát és mosd le. vagy kend be kólával, citromlével, stb.
-
Shokkolo
addikt
válasz 7Sony7 #165817 üzenetére
Őszintén szólva nem fakadnék sírva ha az emberek átállnának telegrammra.
Megbízható, stabil, tudja a világ össze featurét, és talán a legjobb biztonsággal rendelkezik
Illletve jól működő desktop appal."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
aldebaran
őstag
Rozsda eltávolításra ti mit használtok?
ÉN szódabikarbóna + ecetet próbálom, de nem hatékony. Vagy nem elég töményen csinálom... vagy nem tudom. (beáztatni nem tudom a vasat, csak valamit rákenni)Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
lorcsi
veterán
Most dobta fel az fb
fejes tomiek fiatal sracokat keresnek melora:
[link]
db es kornyekeeladó: vadi új soundcore motion+
-
Shokkolo
addikt
válasz 7Sony7 #165802 üzenetére
Nekem már egy éve van ilyen bajom. Először feleségemnek kezdte, de azóta nekem is, szüleimnek is.
Néha pittyen azonnal, néha éjfél-hajnal 2 között pittyen a napközbeni üzenet.
Lassan el kell felejteni a vibert sajnos"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
yanna
addikt
válasz hdanesz #165812 üzenetére
Nem tudom mennyi időre, de már be voltak táblázva jó időre előre. Valamiért -az is lehet hogy szándékosan - akadt egy időpont szinte azonnalra, 1-2 napon belül. Erre természetesen nem voltam felkészülve, lakhelyem pedig 130 km-re. Így a 2 héttel későbbi üresen lévő időpont volt a megoldás.
-
hdanesz
őstag
válasz yanna #165810 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem. Ha március közepén már gond volt és életmentő műtét kellett, akkor miért lehetett várni májusig?
Vagy van sürgős+életmentő műtét is, ami a halasztást nem tűrő dolog? Nekem anno 2019-ben volt perforált vakbél műtétem (30 nap kórház - 4műtéttel), akkor szerdán délben bementem a belgyógyászatra....és már nem engedtek sehova. Öt-fél hat környékén a műtőasztalon voltam kiterítve.
Az érdekes dolog, hogy perforált vakbéllel és 395-ös gyulladásos markerrel, ami alapvetően 5 alatt lenne....hogy kerülök csak a belgyógyászatra...de az egy külön történet.
Az ügyeletes doki aki operált, majdnem ordítozott velem, hogy ember...mire várt....ebbe bele szoktak halni. Aztán az első műtét másnapján már normális volt, de elmondta hogy pár órával később megyek..akkor lehet nem beszélgetünk most itt.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz yanna #165810 üzenetére
Hatalmas bajok vannak. Még "szerencsére" (elég morbid szó erre a helyzetre) ami "életmentő" (értsd: nem halasztható) azt azért igyekeznek pik-pakk lezavarni. (konkrét eset: vastagbélen polip, aminek a lényege,hogy ott folyamatosan vért veszít a szervezet ezért akár kóros vérszegénység is kialakulhat ugye a tünetek elvileg a széklet színéből is rá lehet jönni de nem mindig, inkább a gyengeség az amire panasz van, az illető gyorsan kifárad stb.)
De ennek ott a fonákja: a halasztható műtétekre több évet kell várni, és ezek közül sok olyan is van ami komplexitása (költségessége) miatt akár 4-5 évet is várni kell sokszor nagy fájdalmak mellett.
Klasszikus példa a térd, vagy csípő műtét amivel ugye lehet "létezni" de fájdalmasan, és persze simán belengetik, hogy vagy 3-4 év múlva műtét vs. 2 millió forintért azonnal. Ami gusztustalan de ez van. -
yanna
addikt
válasz bul07 #165808 üzenetére
Volt "szerencsém" 2011-ben ott átesni egy életmentő vese műtéten. Akkor még jobb volt a helyzet, minden pillanatára az ott töltött 1 hétnek hálás szívvel gondolok, köszönhetően a klinika minden dolgozójának. Március közepén estem be szinte az utcáról, áprilisban lett volna időpont műtétre, de kérésemre májusban műtöttek.
(Ha arra járok és tehetem, benézek, de 10x nagyobb a tömeg, mint az én időmben. Pedig akkor is teltházas volt.) -
bul07
nagyúr
válasz Cs1csó #165807 üzenetére
Nekem cukorgyógyszer problémám van.
Ha nem szedem akkor jobban bírja a rendszerem a dolgokat, ha szedem akkor néha bírja, néha meg szinte elég ránézni, és jön a gyorsan fussunk mert baj lesz , és egy így a semmiből jön.
Próbáltam már sokfajta cukros gyógyszert de valószínűleg mindbe ugyanaz a hatóanyag kavarja meg a rendszeremet
Metformin, nagyon sok gyógyszer hatóanyaga [link]Ha megyek valahova mondjuk pár napos kirándulás akkor pár nappal előtte már nem szedem meg közben se, és nincs gond.
Ha egy napos akkor előtte való nap nem szedem, meg megelőzésként hasfogó bevétel aznap reggel.Sajnos nálam ez ilyen
..............
Édesapám hazakerült a klinikáról(nagy erdő)
Veséjén tumor
Megműtötték levették a veséről, kezelgetés kezelgetés de sok volt a váladék. 4hét bentlét után újra műtét, eltávolították azt a vesét, rá két hétre haza is jöhetettDe elég nagy a baj azon az osztályon, mert annyi a beteg hogy sokszor hajnal 4-kor kezdenek műteni az orvosok annyi beteg van. Elképzelni nem tudom ha kiesne akár egy orvos is mi lenne a betegekkel. Ugye egy daganat kiműtésénél azért nem lehet nagyon sok hónapot tologatni.
Édesapánál augusztus elején vagy július végén szúrták ki, augusztus végére már csak az időpont várása volt hátra és így is október közepére került rá a sor.
Ha még kiesne egy orvos ez akár több hónappal is tovább tartani míg sorra kerülne.
Nem is beszélve hogy minél jobban van terhelve egy orvos annál könnyebben hibázik.[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Papaj x #165803 üzenetére
Sajnos nálam tejtermékek nem kívánt folyamatokat indítanak be, így ha fogyasztok tejterméket ajánlott hogy lakóhely közelébe kerüljek kis idő múlva
Így max ha indulunk haza akkor fér bele bármi ilyen
Mcdonalds shake-et is szeretem nagyon, de annál még a haza érkezés is kétséges( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Papaj x
senior tag
válasz Cs1csó #165804 üzenetére
Egy próbát megér, remélem nem fogsz benne csalódni. Jelzem, "nem szeretem a lángost/nem hiánypótló", de ez bármikor jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #165791 üzenetére
Egészségedre. Nálam topp lángos árban, s minőségben is. Gasztrofanatikusok szerint topp 10ben benne van országos szinten is.
Szerk.: Én füstölt sajtos tejfölöset eszem mindig, ezek "minősége" és mennyisége is több, mint kielégítő számomra.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Srácok, a Viber sokszor késve jön meg. Nálatok ok? Nálam vana hiba?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest