- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papaj x
senior tag
válasz HUTCHDB #166432 üzenetére
Ha nem oldódik meg, após váradon dolgozik, kb minden vasárnap jönnek hozzánk Létavértesre. Debrecenben meg a vértesi úton át tudja venni bárki, mivel ott dolgozom.
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Esetleg nincs valakinek közülünk villamossági boltba (villanyszerelés) kedvezménye? Nekem volt az Orbánba, de már nem aktuális sajnos.
Köszönöm előre is."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
Üdv!
Valakinek esetleg nincs eladó ATX házikója Debrecenben? Igény: jó szellőzés (sok 12 cm venti hely), alsó táp, front usb, s ne legyen szétverve. Akinek van, keressen meg kérem.
[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz hdanesz #165883 üzenetére
Ebben az esetben nem tudok segíteni gazdaságilag. Elm-es cuccokat hanyagolnám, szerintem autocom ami ér is valamit kezdésnek is (bár ott is van...).. Bár, minden esetben leves-hús szindróma hogy ér-e belefektetni egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz dewil666 #165856 üzenetére
Szia!
Sajnos, ha veszel is, nem sokat nyersz vele, mivel maga a termosztát ugye nem keringteti a hűtőkörben a vizet a hűtőd felé, amennyit meg lefogna a motor hőjéből, kb. mérhetetlen lesz."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #165806 üzenetére
Az nem szerencsés akkor. Bár én már valahogy rászoktam, hogy másnap eszem a lángost, újramelegítem, ez így is kiváló nekem (nyilván nem olyan mint frissen, ez kétségtelen).
aldebaran: Ha szénacél, akkor van az a ro-55 rozsdaoldó, hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Cs1csó #165804 üzenetére
Egy próbát megér, remélem nem fogsz benne csalódni. Jelzem, "nem szeretem a lángost/nem hiánypótló", de ez bármikor jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #165791 üzenetére
Egészségedre. Nálam topp lángos árban, s minőségben is. Gasztrofanatikusok szerint topp 10ben benne van országos szinten is.
Szerk.: Én füstölt sajtos tejfölöset eszem mindig, ezek "minősége" és mennyisége is több, mint kielégítő számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz 7Sony7 #165673 üzenetére
Világos. Én az utóbbi időben személyem szerint azt tapasztaltam (kb. márkától és ártól függetlenül is), hogy lassan csoda lesz, ha valami kibírja a gari időt, de lehet csak Én nyúlok mellé mindig.. Utóbbi 3 rendelésemből, 2 új már nem ment, így kezdem ezt az új dolgokat egyre jobban elengedni (mindig akkor bacok rá)..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz 7Sony7 #165671 üzenetére
Szerintem.. Akkor jár/jártok a legjobban, ha ezen konfigot komplett/félgépként eladja/eladjátok.
Ár/érték arányban 2011-es plattforma épíkezné (xeon)k, akár kínai lappal, ddr4-el, m2,vel stb stb. Bőven kifér az árból, elég jó kis alap.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Nincs valakinek esetleg kontaktja kedvezményes (gépjármű) akkumulátor vásárláshoz?
Köszönöm!
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
válasz hcs57 #165166 üzenetére
Ahogy a Atomantiii is írja, ha jól rémlik/google jól írja, Ezermester 2003 Kft..
Szerk.: Igen, a cukrászda mellett. Árban, szerintem ott a legolcsóbb minden "ilyen", de tévedés jogát fent tartom.[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Ismer valaki itt olyan alkalmazást, ami/amivel "kis költségvetésből" lehet "felkészülni" középfokú nyelvvizsgára, akár alapoktól?
Illetve. Tablet témában nincs valaki otthon? Teljesítmény nem fontos, inkább az üzemidő..Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Dan-szan #159886 üzenetére
Nekem egy kombi gépem volt, s nem is volt olcsó..
Aztóa van egy legolcsóbb beko mosógép, meg egy ipari siemens szárító. Ég és föld.. S ez félár alatt van így (bár elfér, ami nagy kritérium).. Nem teszi tönkre a szárító a ruhát (a kombi gép még a mindent is szakadásig szárította egy idő után), az utolsó fehér ing amit megfúj a szél s már gyűrött, ebben nem..
Persze, ha nem fér el, nem fér el..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Williamgrant #159880 üzenetére
Írok.
-
Papaj x
senior tag
Keresek olyan emberkét is, aki valamely internet szolgáltatónál bennfentes..
Konkrétan jelenleg nem elérhető ott vezetékes internet, s ezután szeretnék érdeklődni, hogy elérhetővé lehet-e tenni. (Debrecen és hpályi között, főút mellett..)"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
Van aki használ közülünk hűtő-fűtő hőszivattyút kicsövezett központi fűtésre? Lenne pár kérdésem.
Első körben az, hogy megéri-e, vagy a (kb 5 klímára lenne így szükség- akár közös kültérivel egyes helyiségekben), hogy efelé gondolkodjak inkáb..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
Van itt köztetek, aki szokott online casizni? Az keressen meg kérem privátban, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Pyttawrx #159725 üzenetére
Akkor így nem tudok segíteni, de ebben az esetben is keresnék valami használt "iparit" garral, akár ebben a márkában.. Esetleg miele még, bár nem vagyok most ezen árakkal tisztában..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Pyttawrx #159723 üzenetére
Ha mód van rá, s hely is, akkor külön venném a kettőt a helyedben (mosogép tetejére mehet a szárító, avagy fordítva..)..
Ebben az esetben, én a siemens szárítót preferálnám, akár használtan is garral, 100e körül már elég jó kis ipari gépek vannak..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz lappy #159447 üzenetére
Írok privátban.
Illetve nem putnoki tégla, vagyis éppen lehet az is az elnevezése, mert hasonló, de képről nem jön át..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Atomantiii #159449 üzenetére
Félre ment sztem az írásod.
-
Papaj x
senior tag
Közben olvasom itt a fűtésről szóló dolgokat..
Én most fogom telepíteni kiegészítő fűtésnek a meglévő fűtésrendszerhez (klíma + vegyes tüzelésű kazán van-gravitációs, ami kap majd így egy keringtetőt-); napelem, inverter (feltétlen ez sem kell..), bojler.. Sorba kötve a napelemeket, mindenféle fűtőszálat elvisz, akár inverter nélkül is(nem ajánlott a zálattal való terhelése a napelemnek, de megoldható, hogy ne legyen zárlaton).. Én ahogy számoltam, kb. 3 hónap alatt vissza hozza az árát majd ezen endszer..
Már párat felszereltünk, jelenleg full üzemképes, várjuk majd a további fejleményeket, de nyilván ez időjárás függő...[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Aryes #159443 üzenetére
A tégla olyan mint a szivacs, így mást ajánlanék helyette, mert fel fog "kúszni" a víz,, Esetleg lépésálló nikecellt - XPS-t javallanék erre a célre, ami jó ár/érték arányú.
[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
válasz Williamgrant #159308 üzenetére
Nem értek hozzá.. Ha el tudod vállalni, várom a pirát üzenetet.
-
Papaj x
senior tag
válasz Atomantiii #159305 üzenetére
Az a baj, hogy új vállalkozás kezdete (remélhetőleg), ergo amit majd karban is kell tartani, ergo hosszú távon remélhetőleg egy munkalehetőség valakinek.
Illetve nagyon nem értek hozzá, sajnos..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van itt olyan emberke, aki tud olyan weboldalt csinálni, ahol kb. csak linkeket kell megjeleníteni? Ergo semmi extra.
Kérem keressen meg privátban, s küldöm, a "referenciát/mintát", hogy mire gondoltam.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz dewil666 #159086 üzenetére
Üdv!
Felraktam oda is. Azóta sokadik profil váltás van, s jelenleg nem térek vissza előre láthatólag..
Igen, nagyon jó kis gép, sajnálok is megválni tőle.."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenki!
Használt már valaki/használták már náluk/nálatok CHEMOCID PENÉSZGÁTLÓ ÉS GOMBAÖLŐ ADALÉK-ot?
Van értelme a glettelésbe is bele rakni, vagy elég a mészfestékbe?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz torcsrent #157808 üzenetére
Nekem már megvan a magam márkája/ország márkája, s nem a japán. Nem vagyok magam ellensége, de a "régi" 3 "betűseket" imádom, s nagyon nincs velük bajom. Sőtt.. (legnehezebb a saját autót bütykölni, s az a legroszzab..) Gazdaságilag, s minden téren..
Az újakról meg nem nyilatkoznék, vödör homok, gazdagoknak való. De ugye ez az elvárás a nép felé..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #157759 üzenetére
Nem a 19-es évek, helyell közzel a 9-es évek, pedig akkor is volt már más relevania. Igazából, a mai napig vissza sírom, mert álltalános felhasználásra mai napig több mint elég lenne a közel 15 éves konfig, azzala vgaval. S nem lenne bajom. Csak azok ára is az az "egekben", pedig egy q procit egy 4850-el, esetleg egy régi abit lappal..
Amennyire szerettem a régi bartont, annyira utálom az új ryzen és társait (bár 1-2es szériákkal nem rendelkeztem), nekem szemét, szó szerint. Legyen szó laptop, pc, csak a kínylódás van vele. Amennyire az ati/amd érszemről favorizált vga terén, azt a ryzen és az összes chipsete csak a kínylódás, napok telnek el hiba nélkül, majd következő indításnál komptatibilitási hiba, amit ki kell találjak, hogy mi a baja... Nagyon meguntam, s nem értem... Nekem szemét, s copás..
Ez nekem olyan mint a ford, bár ezzel sokan nem fognak egyet érteni. Nagyon sok fordom volt, nagyon sokat is szereltem. Az utolsó ford egy generátor cserére jött, abból az lett, hogy új/bontott másik compi, annak újra programozása/másolása, óracsoport újraforrasztása, stb stb.. Féltöltéssel éppen "hiba mentesen" ment az autó, ahogy meglett a töltés, minden elszállt.. Ez csak egy kirívó példa, de így lett 2 hónap egy generátor csere, meg sok 100 ezer ft.. Nah ezek után, nemhogy fordom nem lesz, de a területemen nem akarok ilyet látni, szerelni meg főleg nem..
"Ha nem indul a focusod egyik napról a másikra, b@ssz rá a műszerfalra", utána indul. Ha nem, akkor többször...
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #157744 üzenetére
Én még a q6600at használtam még egyetemi évemben is, stabilan 4.2őn léghűtéssel, FESZEMELÉS NÉLKÜL!. Bár ugye ez a kérdésen túlmegy, max. érdekesség esetleg. Összegezve, s ismétlem magam, AMD-s plattformok nem jöttek össze most sem, sajnos. Hiába ár-érték arányában esetleg jobb lehet, de nekem csak kínylódás volt.. Sajnos..
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #157707 üzenetére
Nekem közel 15 év után volt egy AMDs konfigom, eladásra, X570-es lap, R5 3600as proci ("gyerkőc koromban én is bartonnal kezdtem, bár előtte a dtks computere inteles volt"), de csak kínylódtam vele. Volt valami windows frissítés, amit fixálni kellett, meg nem mondom már mi (valami driver). M2-re, memóriákra allergiás/válogatós, így eslőre a következő évekre is el fogok köszönni tőle (tételesen egy m2vel hibátlanul ment, majd random újraindult.. Nem tudom mennyi idő volt, mire kiderült, hogy az volt a hiba, közben az ssd is jó volt, csak éppen nem tetszett neki. Ugyan így memóriákkal, bár az nem ment akár 3 napot is...). Csak inteles pc-ket árultam, sosem volt támogatásbeli probléma, nemhogy valami frissítést nem tudott kezelni/hibás volt..
Ergo, ezért írtam, hogy nekem brutál rossz tapasztalat volt, persze lehet kifogtam mindenből azt, ami, bár.. Kétlem..
Egy egyszerű "tunning" hűtő rárakása az amds plattfromokra is feladat, mert 100 féle alátét/magasítás van, intelre meg rárakod a keretet ami hozzá való, s csókolom. Nekem a kedvem elvette az egésztől, mire összeállt a gép..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #157696 üzenetére
Költői volt a kérdés, de köszönöm a kifejtését teljeskörűen az álláspontodról, s elnézésed kérem ezért.
Az árat meg azért nem jeleztem, mert nagyon szépen mennek lefelé, s ezért nem akartam árban bármiféle állást foglalni. Memóriát 38ért vettem pár hónapja élettartam garosan, most került eladásra 25ért, fsza biznisz volt, mindezt számlázva, persze szoc problem, de ezért nem jeleztem árat a bővítésre konkrétan..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz PofaJenö #157700 üzenetére
Én a paripa csárdára adok egy voksot (bár nem a városban van), most nem tudom hogyan van a kiszállítás/van-e jelenleg Debrecenbe.
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #157667 üzenetére
Jelenleg amd valamiért kimaradt a sorolásodból, nyilván túloztam a 10 ezerrel, s nem is mint relevánsan értettem, csak az értelmét nem láttam, ergo erre akartam kitérni ezen írással. Ugyanakkor a matekot meg nem is szeretném elemezni, főleg jelen árak mellett. 32 GB (2x16) ram 3200mhz most adtam el 25 ezerért, ergo ezzel átb.. Így árat direkt nem írok, vagyis nem tényszerűen..
-
Papaj x
senior tag
Üdv!
Van közöttünk, aki építő iparban dolgozik?
Konkrét kérdés az lenne - munkadíj nélkül-, hogy van-e valami "ökörszabály" a költségekre.
Tételesen egy 50nm alapterületű kétszintes (ergo teljesértékű 2. szint) szerkezeti kivitelezése érdekelne (tehát alaptól tetőig, de csak a szerkezet -ablakok, szigetelés,stb stb nélkül).
Nagyjából erre gondoltam, mint példa:
-Beton alap díja
-szükséges tégla díja
-habarcsolás díja
-betonkoszorú díja
-áthidaló gerendák
-tető faanyag
-mondjuk lemeztető ár
stb stb..Ergo, egy üres "váz", tetővel.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #157659 üzenetére
M2 lényege "értelme" az, hogy nem sata vezérlőn keresztül kommunikál, hanem közvetlen a procival. Nahmost, a 4.gen ezt nemtudja kezelni -mérje le, nem tudja, ugyan az az írás olvasás, válaszidő lesz mint a satas ssdnél-, max. van rajta m2 foglalat. Tűzoltásnak jó, de sata is maradhat.. Értelme nem sok, kb. 5-10 ezer ft a platfrom váltás az előző eladásával, "hasonló tudásban", így m2 4gennek értelmét pont nem látom. Persze, nem ez volt a kérdés, de simán maradnék a satas ssdnél
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
válasz kymera #157517 üzenetére
Először is Üdv, régen találkoztunk/beszéltünk.
Amit Én még hozzá fűznék. Magyarból rendelt kínai alkatrészekkel is ugyan ez a copás, s neked kell bizonygatnod a dolgokat (mellesleg nem az az ára sem, mint kint, max gyorsabb a szállítás). Ez, mint végfelhasználó akár rendben is lehet, de mint viszonteladó, többe kerül a leves mint a hús.
Mostanság a netbook töltőkre jár rá a rút, oda vissza posta, stb stb, többe kerül, mintha..Úgy, mint végfelhasználó, szerintem rendben van, s pont. Egyéb esetben meg kell kérni az árat, mert nem fedezi..
Nem mellesleg. Ahhoz, hogy egy adott terméket mellékelsz, vagy külön eladsz, ahhoz kell egy raktárkészleted legyen, amivel ha baj van, a kedves vásárlónak cserélni tudod. Ez megint álló "pénz", amit te vagy le tudsz gariztatni majd, avagy sem (esetleg közel 1 év után is, mert kell lenni raktáron). Nem, nem egyszerű. Igény van, az volt mindig is.[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenki!
Win10 leállításra újra indul a gép, s nem emlékszem biosban mit kellett átállítani ebben az esetben, ha me..lök se.
Ha valaki tudja, azt megköszönném, mert korral járóan felejtek, s már kb. már mindent próbáltam, csak a jót nem.
Google nem barát, nem gyorsíndítás tiltás, stb. a baj.Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #157288 üzenetére
Szerintem nem beteg dolog, sőtt.. A magyar mentalitás az, hogy nem feltétlen csak...
Magán tavon maradjon meg az egyezkedés, s a lehetőség, de ne olyan helyen ami kibúvás sokaknak, azt én sem támogatom, nagyon nem. Láttam már az okát, s volt aki börtönt is kapott. (nyilván nem az egyszerű spiccbotosra gondolok, de kb. az volt ott is a fedezék)..
Ergo, nézd azt, ahol ezzel vissza élnek, s éltek. Így kell kiindulni..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Salex1 #157286 üzenetére
Ha nincs államia, akkor mindenképpen valami magántó jöhet szóba, akivel lehet bartelolni. Kócos/diana-ra rákérdeznék, szerintem megoldják.
-
Papaj x
senior tag
válasz SOAD19 #157216 üzenetére
Én csak ezen kontektet szakítottam ki; s amire valóban kíváncsi vagyok indítottam el egy témát, amire az itt jelen lévők véleményére/álláspontjára vagyok kíváncsi. A videót természetesen meg fogom nézni, köszönöm, aztán értékelem a magam módján a mondani valóját/"igazság alapját" annak, amit mond.
Minden esetre, lényegi részében, elértem vele a célom, ergo pro-kontra jönnek a "vélemények" ezen témáról, amit szívesen olvasok, s akár vélemény/rálátás formáló is az én részemre."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz yanna #157208 üzenetére
Hát, most nézve nem lesz, vagyis nem most.
SOAD19: Attól, hogy valami lokálisan ki van szorítva, attól még.. De, nekem nem erre irányult a "kérdésem" feltétlen?! Ugyanakkor, nem nem mond butaságot az elektromos repülővel kapcsolatban. "Energia hatékonyság", mindennek megvan a maga helye. Pl egy benzines számítógéppel nem tudom mit kezdenék,
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz torcsrent #157206 üzenetére
Itt igazából a feltett videó, amivel nem igazán feszültséget akartam kelteni - sikerült sajnos/bár gondolhattam volna-, hanem maga a koncepció, hogy kinek-mennyire élet képes, s tényleg nem rossz szándékból raktam fel.
Nekem, saját környezetben megvan a magam véleménye, de ez szélsőséges oldal is lehet esetleg, s pont ezért nem is foglalok állást, mert nem értek hozzá/...
Ergo, amire értetted.. Állást lehet foglalni úgy, hogy adott (avagy lehetőség van rá), s úgy, hogy nem próbáltuk ki, s nem is akarjuk.
Én, jelenleg azok közé tartozom (fizikát ismerve), hogy ténylegesen kíváncsi lennék ezen szűk értelméségi közösség véleményére, hogy mennyire lehet élet képes. Nagyjából ennyi.Szerk.: Nekem is megvan a magam véleménye, de az nem az elektromos autóknál kezdődik, hanem ott, ahol többe kerül a kerékpár út azon szakaszra megépíteni, mint ahol minden háztartásba új elektromos autót adtak volna. Így ettől elnézve/nem figyelembe véve vagyok/voltam kíváncsi..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #157196 üzenetére
Ezt, mint mai akkugyár, s jelenlegi elektromos autók miatt hoztam fel, s kíváncsi vagyok a véleményekre.
Yanna és SOAD19 köszönöm a reagálást.SOAD19: Nem, ő egy egyszerű autóversenyző cgány gyerek, akit megkérdeztek erről, hogy mi a véleménye. Ő még a ladával kezdte, mint itt sokan kb.
Szerk.: Állást nem akarok foglalni, tényleg véleményekre lennék kíváncsi elsőre egy tanultabb közösségből, ami mai napokban szerintem releváns.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz gyulazsolti #157179 üzenetére
Ha jól látom 41-es szám.
-
Papaj x
senior tag
válasz gyulazsolti #157174 üzenetére
Képről ítélve, 2.8-as csúszósaru (hüvely) a mérete, szent anna utca pl.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz hentes555 #156945 üzenetére
Nem szoktam ilyeneket szerelni, de én meglátásom szerint ebből csak 1 kell..
Papír tömítést minden esetben olajozottan kell felrakni, abban viszont biztos vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Cs1csó #156953 üzenetére
Nem is firtattam ezen részét, csak érdekes elsők között lenni (persze ez is sokmindentől függ,így inkább csak mint megjegyzés volt..).
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #156946 üzenetére
Remélem nem lesz megint az, ami volt, de nem túl sok jót hallottam. Vannak országok ahol elég jelentős már a megbetegedés covidnak ítélve..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz DrBubo77 #156944 üzenetére
Nagymamám pozitív lett rá a kórházban, s nem egy fertőzött volt/küldtek haza.
Persze, neki az összes oltása megvan..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz 7Sony7 #156914 üzenetére
Nem tudom mi a terület, s az igény!? Nálam, csak egy adott márkából van minden, nagy elégedettséggel, bár más a terület mérete, amit gondozok, de sokadik éve..
Hobby termékként biztosan megállja a helyét, már abból kiindulva, hogy "elektromos", s ugye "garancia" él rá, s az elállás.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz SOAD19 #156925 üzenetére
Mellé most úja jön a covid úgy néz ki, így ugye..
Azt a kompenzációt én már a padláson lapátolom, oda gyűjtöm a számlákat.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz gps76 #156869 üzenetére
Én a cba-t és a lidl-t (ez főleg az akciók miatt) mondanám, de whhy ajánlatai sem utolsóak. S nem, nem ugyan azok az árak, illetve a kínálat is bővebb/más.
Kártyás fizetést én is megnézném, milyen feltételek vannak."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz lappy #156840 üzenetére
Igen, nagyon nem egyszerű a helyzet, s az ár az ami miatt megpróbálnám, természetesen kellő információval/lehetőségekkel.
Haszonélvező tudomásom szerint nincs, viszont minden esetben egyszerűbb lenne a végrehajtásból megvenni, ott meg a túllicitálástól félek, ahogyan azt írtam is (túllicitáló visszalép, akkor nem az enyém lesz akkor sem, ha én vagyok a következő, hanem licit újraindul, s buktam az előleget is)..Köszönöm nektek is a segítséget Aryes és KROK640.
Meglátjuk ügyvéd/végrehajtó mit mond, de igen, nagy falat, s sok buktatóval..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz KROK640 #156837 üzenetére
Nagyjából arra is, igen. Végrehajtásból nagyjából egyértelmű, mert az Ő feladatuk (végrehajtóé), de, abban az esetben, ha megegyeztem a tulajjal esetleg, s a "bérlők" nem akarnak elköltözni, akkor elsőre nekem patt helyzetnek tűnik...
Illetve, hogy bonyolultabb legyen, 2 tulaj, amiből az egyik nem nagyon akarja eladni, banki tartozás, ergo all in one az egész, s nem akarok mellre futni. Vagyis akarok, de az asszonyéra max.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #156828 üzenetére
Igen, nagyjából lefedted a túlicitálás, majd visszalépés "fogalmát" ezzel, persze lehet buktad a belépőt is esetleg, ami nála landol..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz lappy #156824 üzenetére
Természetesen ez meg fog történni, de "az életből tanulva", keresek olyat, aki jogilag is alá tudja támasztani/segíteni (ő -végrehajtó- mondhat bármit, végén meg majd kiderül...), s az esetleges ádás-vétel lebonyolításában is segít.
Végrehajtó kontaktja megvan, de nem minden esetben lehet releváns amit mond, s ezt akarom elkerülni..[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van valakinek ajánlása ingatlanjogi ügyvédre?
Történet.
Az ingatlan jelenleg albérletbe van kiadva, egy végrehajtónál van jelenleg aki majd licítálást indít rá, illetve meg lehetne egyezni a tulajdonosokkal is az eladás-vásárlás tekintetében.Buktatók tényszerűségére lennék kíváncsi, illetve javallatra.
Köszönöm."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz diablo1984 #156564 üzenetére
Az 5 éve vett tanyai, mezőgazdaságból kivont tanyasi gazdasági épületet, 5 éve 2.3 millióban vettük, most a biztosító értékelte fel 18-ra. Bár, volt rá költve, meg sok minden nem láttak, de a 2.3-as állapotot értékelték annyira, most..
Bár, ez egy másik véglet éppen.. Minden esetre látom, hogy ami itt a szomszédban eddig egy ft-ot sem ért, most olyan pénzek mennek, hogy.. Kerekedik a szemem.
Persze, olyan "pénzek", pont ez a "baj"..[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
válasz dewil666 #156471 üzenetére
Én is klímával fűtök, 12-24 ezer a havi fűtés? Mert akkor nekem nem csak napközben van gáz ezek szerint..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Cs1csó #156469 üzenetére
Arra én is. Fűtési szezonban én 1000Kw fölött fogyasztok bőségesen; az új rendszernek köszönhetően, meg egyéb kedvezményes kw fogyasztásra igénylet dolgokat szépen vissza lettek tartva, így az 5 liftes panelt fizetem lift nélkül jelenleg KW-ban.. Persze, nem alkalmazkodtam, mondanám, hogy idő nem volt rá, de ez sem helyes. Klíma fútés van, szeptember óta nem sikerült elintézni a H tarifát, mert.. Valami mindig volt, küldjük újra az igénylést, jöttek volna, de szerelő még nem érkezett, persze szoc problem. Így sikerül téli szezonokba 100 ezreket fizetni havonta. Villany számlára.
Persze, most kaptam a navtól ismételten gépjármú adót, tartozásra, amit már rendeztem a kiküldött számlával, de most valamit csak kell fizetni megint, ami lezáráskor 0 volt. Nem értem..
[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
válasz Calogero #156446 üzenetére
Fűtési szezonra lassan veszek egy panel lakást majd valahol, ha így halad.. Pár év alatt ezek szerint az árát vissza hozza majd..
Bár gondolom, ezt minden hónapban kell fizetni ezen összeget..?!
De kb. a bojler fogyaszt 170KW körül nálunk havi szinten, így kb mind1 is..[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
válasz Atomantiii #156295 üzenetére
Ezen durrogtatás a "jégágyú", hála istennek ide kevésbé hallatszik el, van 10km légvonalban.
(vagyis, ha jól gondolom, erre gondolsz)
Ha ez így van, akkor lehet szólni bárkinek, felesleges sajnos.
Termő földek már egyes esetekben, egyes termékenként be vannak vetve/fák ültetve, van érdek.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #156304 üzenetére
Ezek szerint jó, hogy nem tudtuk, nem is akartunk, de ezt el kell engedni, ahogy írtam, hiába egyeztettél a navos ismerőssel/nem ismerőssel, ahogy "jogerőre lép", változik a dolog.. Ne sajnáld. Ahogy írta mghltm, megúsztad inkább..
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz S-eye #156323 üzenetére
Én klímát vettem a dedemanból, több 40%ot spóroltam az itthoni árakhoz képest. Perszer, ott a gari sem annyi, legalábbis nálam az adott termékre.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Atomantiii #156292 üzenetére
"Környéken" vagyok, de lakik ott pár ismerős..
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #156272 üzenetére
Abból kifolyólag, hogy egy sima katas ev is tud saját "tárgyaival" felelni akár nav felé tartozása miatt; akkor szerintem egy kft, bt, stb stb.. Kb. egyértelmű, de maga a mivolta azon szempontból fontos, hogy lehet-e, avagy meddig lehet ezt húzni kb..
Kiskapu persze lehet, tulajdonváltás, stb, de ügyből kifolyólag lehet ez már nem lehetséges/vissza vonható, stb stb.Pl..
Nálam volt élő példa. Rendszerhiba miatt nem lett elszámolva rengeteg befizetésem (200e huf, 100e tartozás után elvileg törlik a katat), s ez csak adóbevalláskor derült ki. Kb. ezen bevallás után, 60 nappal rendeződtek azon befizetések, természetesen addigra teljesítettem mindent, s a végén tulfizetés lett. Közben behajtás, ilyen végzés, amolyan átirányítás.. S ez rendezett befizetés volt jelzem, csak éppen..
Tehát 2 hónapig zajlott egy ügy, amiről nem én tehettem, de már behajtási levél, végzés, stb, minden volt...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield V
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Hyundai, Kia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...