- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz Aryes #140695 üzenetére
Én a Forumba parkolok ha évente egyszer kénytelen vagyok bemenni
(#140697) astorre19
Én Posta bankos voltam helyi postán nyitottam számlát ami réges rég átkerült az Erste bankhoz
Sok sok évig a Berettyóújfalui fiókjukba jártam, ott tényleg a ügyfelek érdekeit nézték
Példa
Kétezres évek közepe körül, volt egy kis megtakarításom, lejárt a lekötésem, le akartam kötni
Erre szól a ügyintéző hogy jobban járnék ha mondjuk egy családtag nyitna egy számlát mert ha oda át lenne utalva akkor 3-4% több kamatot kapnék, meg amúgy is van akció hogyha fizetését abban az évben min 3-4hónapba oda küldik akkor év végén jóváírnak, már nem tudom 15-20e Ft-ot
Az a több kamat nekem valami 80e Ft jelentett, egy évre nézve, majd ha lejárt vissza utalni az én számlámra és akkor is megadták az emelt kamatot mert friss tőkének nézteMajd egyszer olvasom a netten, vagy a netbankba nem tudom hogy bezárják a Berettyóújfalui fiókot
Bementem hogy tényleg igaz e erre az ügyintézők néznek mint Rozi a moziban, hát nem tőlem hallották először hogy megszűnikEkkortól kell nekem is a Vár utcába járni ha bankozni akarok
Egy két ügyintéző olyan mufurc volt ott hogy nem igaz, flegma nemtörődöm, sőt undok, mintha fájna nekik az ügyfelekkel foglalkozni, de akkor miért dolgozik ott, már majdnem írtam panaszt ez ügyben, de hagytam
Megtakarításomat már elhoztam az Erste banktól, számlám még marad[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
astorre19
aktív tag
válasz bul07 #140694 üzenetére
Igaz csak 3 bankkal voltam eddig kapcsolatban,de a kedvencem a K&H -volt,ahol a két fiókból az egyikben egyáltalán nem lehetett pénzt befizetni,merthogy nincs pénztár vagy mi.Volt ez még 2019-ben is.A pláne hogy ez volt a Kálvin téri , amelyik hétköznap talán egyszer 16 után is nyitva van Ötletes mi?
Messze az OPT-vel voltam a legelégedettebb ilyen szempontból,persze tudom ennek az árát be is szedi az OTP vastagon,így hát lakáshitelt nem is vettem fel tőlük,így váltottam.De akkor is nonszensz amit a K&H-nál volt.Most a BB-nél vagyok,fiókba szerencsére 2 éve nem voltam,de az se lehet sokkal jobb.
Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
nagyúr
válasz bul07 #140694 üzenetére
Persze, tegyék még ezt is a Vár utcára, eddig is olyan jó volt a közlekedés arrafelé, hiányzik egy kis zsúfoltság.
Önmagában az, hogy összevonják a fiókokat, nem hiszem, hogy minősítené a bankot, az Unicredit és a CIB is megtette már évekkel ezelőtt. Felesleges annyi fiók, annak is csak te termeled ki az üzemeltetési díját + fizetéseket. Azon kívül a bankfiókba már alig mennek az emberek, mindent el lehet online intézni. Ha nem, rossz banknál vagy.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Erste banknak tuti jól megy
2021. 02. 05-én (péntek) az alábbi helyszíneken üzemelő bankfiókok véglegesen megszüntetik tevékenységüket:
• 4025 Debrecen, Halköz utca 3.
• 4024 Debrecen Piac u. 32.Fiókösszevonás következtében a 4024 Debrecen, Vár utca 4. szám alá, a felújított bankfiókba költöznek át.
Eddig is tömegnyomor volt a Vár utcában hát most mi lesz.
Egy sima pénz befizetésre 30-40percet kellet várni, mindigÉs ugye a telefonos sorszám húzást is megszüntették pár éve, visszafelé fejlődtek
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dew28
aktív tag
#140689 sto1911:
Attol meg dudalnak mogottem
Más:
Hovezeto pasztakat mi oldja? Olyan szinten meleg volt az hutendo eszkoz, hogy szinte oldhatatlan kotes jott letre a borda es az eszkoz kozott. Holegfuvo nem annyira megoldas.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lappy #140677 üzenetére
Én arra gondolok, amikor hosszú másodpercig minden irányból piros van, cserébe olyan rövid a zöld, hogy 3 autó fér át csak rajta (vagy annyi se, ha az első elalszik...), akkor beáll a sor, ha az ember nem megy át a narancssárgán. Vagy belémjön a hátul lévő.
Vagy amikor egyszerre van zöld a gyalogosoknak a jobbra kanyarodókkal, az utolsó 3 autó már piroson fog átmenni a villogó zöld után lelépő gyalogosok miatt, vagy órákig ott áll mindenki. -
mezis
félisten
válasz sto1911 #140680 üzenetére
"Ha te elso/elol vagy, akkor mire atersz, az elotted levok is elindulnak. "
Ebből lesz az igazi dugó! Mert ha mégsem, akkor ott marad a kereszteződésben, akadályozva vagy lehetetlenné téve a keresztirányú forgalmat. Úgy kell nekik! Aztán legközelebb "egyenlít" a keresztirányú....mezis
-
elfelejtette
veterán
válasz dew28 #140682 üzenetére
Ezt elmondhatnád azoknak, akik a Hétvezér felől jönnek egyenesen a Budai Nagy Antal felé, csak ha valaki le akar fordulni utána balra a Ruyter utcára, az úgy feltartja a sort, hogy keresztbe állna a kereszteződésben úgy, hogy a Vámospércsi felől el sem tudnak indulni a zöldre...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
dew28
aktív tag
válasz sto1911 #140680 üzenetére
vagy nem, mert eppen lerobbant az elozo lampanal valaki es kerulgetik,
vagy nem, mert epp lampa program valtas van,
vagy nem, mert amugy sincsenek osszehangolva a lampak adott keresztezodesbenBonusz:
KRESZ 9§ / 7
Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt – forgalmi torlódás miatt – a zöld fényjelzés tartama alatt előreláthatólag nem lehet elhagyni.[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz Aryes #140675 üzenetére
Ezzel nem értek egyet " ha mindenki betartana minden szabályt... beállna a város.
Sokszor pont az lenne a jó inkább, mikor 5-6 autó vagyok a lámpánál én látom hogy zöld de az első meg el se indult és így persze hogy nem érek én sem át.Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
nagyúr
válasz Cs1csó #140667 üzenetére
Erre nem tudok reagálni, annyi demagógia van belesűrítve...
Ha vezetnél, tudnád, hogy a forgalom bizonyos szintjéig ez működik, de csúcsidőben ha mindig mindenki minden szabályt betartana, teljesen beállna a város. A jelzőlámpák váltásába pl. bele van számítva, hogy az emberek átmennek a piroson. Ha mindenki lelassítana a zebrák előtt 20-ra, hogy bármikor meg lehessen állni ha féktávolságon belül váratlanul lelép valaki, az egész Csapó utcán végig állna a forgalom lámpától lámpáig. -
nagyúr
válasz lizakattila #140669 üzenetére
A franciákat inkább hagyjuk. Igénytelen, rendetlen népség. De a sajtjaikat imádom. 😋
-
Atomantiii
addikt
Létavértesen / Hosszúpályiban van tapasztalat digimobillal? Bár nálam úgy látom nem érhető el (még), mert nincs benne a listában a település.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A "franciákat" nem említett, ők egy más állatfaj, gondolom olaszok is hasonlóak. Az északi fegyelmezettebb népség.
Most látom hdanesz írta is, hogy az olaszok dettó (mikor az elős bezezdést írtam még nem láttam)
-
hdanesz
őstag
Ugyanez a helyzet Olaszországban. Megy mindenki amerre és amikor akar. Ugyanígy csodálkoztam rajtam a helyiek.
Autóval és gyalogosan egyaránt kis túlzással. A sávok is csak úgy mutatóba vannak.Ami pedig még megdöbbentőbb, hogy a rendőrök szeme előtt is nagyon sok mindent megengednek maguknak amiért itthon tuti járna a csekk. Én főképp Milánó és környékét 'ismerem', munka miatt jártam arra többször. Eleinte még figyeltem rá hogy azért lehetőleg kövessem a helyi közlekedési szabályokat, aztán ilyen közegben hamar elengedtem a dolgot. Ráadásul ott a harcolsz vagy meghalsz elv érvényesül....
[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz Cs1csó #140663 üzenetére
Én meg ennek az ellenkezőjét tapasztaltam Párizsban. Ott a gyalogosok (túristák) úgy mennek át mindenhol a piros jelzésen (gyalogátkelőn) mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne - az autósok álnak meg zöld jelzésnél (és ezt simán több sávos úton is eljátszák).
Mi is sétáltunk párommal, piros a "zebra". Állunk, várunk, hogy zöld legyen... Odajön egy rendőr és megkösznte, hogy megálltunk a piros jelzésnél."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Cs1csó
félisten
válasz Aryes #140666 üzenetére
Nyugi ettől még ülök eleget autóban, és biciklizek és gyalogolok, mindegyik közlekedési eszközön ülnek idióták. De elég a statisztikára nézni mindenki megy mint állat. Addig kellene növelni a büntetési tételeket amíg látványosan el nem kezdene csökkenni a statisztika az a jó a büntetésben, hogy ha nem tudja kifizetni akkor elég elvenni az autóját és a gond meg is oldva: nincs autó nincs gyorshajtás.Persze most el lehet kezdeni fröcsögni, de gondold végig: ha betartod a KRESZ-t és mindig odafigyelve vezetsz akkor téged ez az egész akár hidegen is hagyhat, hiszen ellened nem kell alkalmazni.
pl. felőlem instant 5 év börtönt is kaphat aki kokaint fogyaszt, NEM tervezek semmilyen drogot fogyasztani tehát felőlem akit elkapnak vele úgy büntetik ahogy akarják. -
Cs1csó
félisten
válasz mezis #140662 üzenetére
16 éve ismerőseim kimentek Norvégiába (valami csereprogram volt onnan is jöttek hozzájuk, tehát egymás családjainál laktak) ott mondták, hogy haladtak a zebra felé - még vagy 4-5 méterre jártak tőle - amikor elkezdett megállni MINDEN jármű. El voltak képedve rendesen.
A másik megrökönyödésük, hogy egy jelzőlámpás zebránál megálltak, és ugye ott is volt olyan gomb amit meg lehet nyomni "áthaladási szándék jelzése" stb. na ők ugye megszokásból megnyomták és AZONNAL zöld lett nekik a lámpa, na ezen is megrökönyödtek. -
mezis
félisten
válasz Aryes #140661 üzenetére
+1
Én így jártam Kelet-Berlinben bő 30 éve. Vasárnap délelőtt széles, gyér forgalmú úton a házak tövében megálltam a zebránál és néztem a túloldalra, hogy talán itt át kellene mennem. Érkezett egy Wartburg, megállt a zebra előtt. Mit tehettem? Átmentem. Nem kellett volna, később jöhettem vissza.mezis
-
nagyúr
válasz SOAD19 #140655 üzenetére
A Csapó utcán mindig nagyon figyelek a zebráknál, mert már száz helyről hallottam, hogy a rendőrök nagyon rá vannak pörögve a témára (és ezt a videó is tökéletesen alátámasztja). Egyébként is mindig megállok a gyalogosoknak (hiszen szoktam én is gyalog menni ), de ott mindig külön figyelek. Ha gyalogos megy a járdán a zebra közelében, 30-nál nem is megyek gyorsabban.
Egy kollégámat hasonló helyzetben büntették, bár úgy emlékszem nem ott. Elment a bíróságig, mivel a KRESZ szerint a gyalogos megzavarása azt jelenti, hogy hirtelen megáll, megijed, de a videón is látható távolságban egészen biztos, hogy nem ijed meg egy gyalogos se, láthatóan nem is lassít.
Sajnos a bíró nem neki adott igazat, tehát úgy tűnik, hogy a rendőri és a bírói gyakorlat sem követi a KRESZ-t.
Tehát fogadjuk el: ha egy gyalogos a 4 sávos út túloldalán vágyakozva néz a túloldal irányába, akkor is meg kell neki állni, ha még nem lépett le.[ Szerkesztve ]
-
csapee
őstag
Ez megy mostanában, nekem is adtak egy ilyenért 30e csekket. Sőt ha oldalt megáll a gyalogos és te 6 sávval odébb vagy átmenőbe azért is virgács jár. Sajnos ezt marha egyszerű szankcionálni így most ez a sláger. Nem érzem olyan marha veszélyesnek 10-el elmenni egy ember mellett 10m odébb, de könyv szerint igazuk van.
Csapee
-
bobace
addikt
Úgy lenne, mégis büntetnek a rendőrök érte, aztán mehet a tárgyalásosdi majd, hogy jogos-e vagy sem.
2 sávos úton ha már megállt a szembe jövő és te nem állsz meg, ott szerintem is meg kell állni mindenképpen, mert kicsi a távolság, de egy négy sávosnál, ahol még jóval arrébb jár.. Lehet azt mondani, hogy mivel a legszélsőben a fehér autó állt már a zebra előtt, ezért bizony meg kellett volna állnia. Az is igaz, hogy csak a besorolás miatt állt ott, nem a zebra miatt igazából, de másra nem tudok gondolni.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
SOAD19
addikt
válasz szotyika77 #140653 üzenetére
Vagyis lejárt szavidejű, azaz veszélyes hulladéknak minősül, amit nem szabad a normál kommunális hulladékos szemetesbe dobni. Szerencséd van, nekem pont van engedélyem veszélyes anyag szállításra, így némi anyagi ellenszolgáltatás fejében (persze a fejhallgató kíséretében) meg tudlak tőle szabadítani.
Más:
Vajon itt tényleg a gyalogos miatt mehettek utána a rendőrök?! Ha igen, akkor az szerintem elég inkorrekt. Én is úgy tudom, hogy csak annyi van megszabva, hogy biztosítani kell a szabad áthaladást a gyalogos számára, de nem kell már akkor megállni a zebra előtt, amint lelépett a gyalogos.[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
Office témában köszönöm a segítséget mindenkinek, mivel hosszú távra lenne fontos, hogy ne kelljen évente megvenni + a hosszú távú támogatottság.
-
SOAD19
addikt
válasz szotyika77 #140630 üzenetére
Kimaradt a leírásból a csoki szavidejének a megjelölése. Kéretik pótolni, köszi!
-
bul07
nagyúr
válasz Papaj x #140648 üzenetére
Mennyit engedsz a feléből , és akkor házhoz is hozhatod
-
Papaj x
senior tag
válasz bul07 #140647 üzenetére
Próbáltam már párszor megválaszolni az írásod, jelenleg az agyvérzésre lehet ráállni, de azt napi szinten. Nincs olyan, hogy jó; ha normálisan csinálod drága, s még az olcsó is drága.
Lassan már annyira szélsőségesen látom a dolgokat, hogy lehet orvoshoz kellene fordulnom, de gyanúsan majd nem fedezi a tb.
Mikor megnézed ezen hirdetést, látsz egy leírást. Csak a mai nap hívtak fel 30-an, hogy mennyi az ára, van-e műszaki, meg adok érte 300 ezret. Egyszerűen tényleg eljutottunk arra a szintre szerintem, amit nem kell megmagyarázni.
Napi szinten körülbelül a választók irtására állnék rá, ha szabad lenne.[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
bul07
nagyúr
válasz Papaj x #140646 üzenetére
Ha van kapcsolatod németből vagy angolból a mankó kerékre állj rá
Rettentő sokat kérnek értük és szeretik kivenni a behozott kocsikból így nagy kereslet van rájuk
Nekem sincs a kocsiba, nem vagyok hajlandó kiadni 35e Ft egy mankó kerékért( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Papaj x
senior tag
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
nagyúr
Ilyen drága csokit nem engedhetek meg magamnak, nekem jó a 170Ft-os Aldis is...
-
Cs1csó
félisten
válasz lorcsi #140638 üzenetére
Mert nincs támogatási gond, ameddig előfizetsz addig gond nélkül használható. Tuti nem adnék pénzt egy régi build-ért, előbb utóbb jöhet valami gond. Ha ez a két program kell akkor esetleg az online böngészőből elérhető ingyenes változatot is kipróbálhatnád: [link]
Amúgy ha mindenképpen venni akarsz akkor talán a legfrissebbet, nem tudom most melyik az talán a 2019, abból is valami legolcsóbbat hiszen ez a két alap mindegyikben benne van.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz mezis #140640 üzenetére
Gyakorlatban sajnos nem működik.
Az a baj, hogy néhány egészen apró változtatással máshogy nyitja meg, még az egyszerűbb Word doksikat is, emiatt pl. máshogy néznek ki a keretezések, máshova esik a lap határ. Wordből kinyomtatva egészen máshogy néz ki ua. a doksi, mintha Libreoffice-ból nyomtatod ki.
Tehát arra jó, hogy megnyisd, megnézd mi van benne, de, ha valakinek oda kell adni az abban készült munkát, akkor kénytelen vagy Wordot, Excelt használni. -
mezis
félisten
-
wwhy
veterán
válasz szotyika77 #140636 üzenetére
A 2010 utáni verziók más fontkészlettel dolgoznak, ezért, ha többnyelvű környezetben használod, és vannak 2010 vagy előtt készült dokumentumok, akkor 2010, mivel a 2010 és előtte készült doc-ok mellékjeles szavait a 2013 és utáni verziók mind aláhúzzák, mint helytelent. Rohadt idegesítő, de ez van, ezért használok mai napig 2010-et, de tavaly októberben megszűnt a támogatása.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Cs1csó
félisten
válasz szotyika77 #140636 üzenetére
Office 365
-
szotyika77
aktív tag
Irodai felhasználásra melyik Officet ajánlanátok? Office 2007 vagy 2010 vagy 2013 vagy 2016 vagy 2019?
Igazából Word és Excell amire szükségem van, és az, hogy korlátlanul tudjam használni évekig.
-
7Sony7
addikt
válasz szotyika77 #140625 üzenetére
Ha más nincs, ez marad, köszi.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
szotyika77
aktív tag
válasz zsolti1debre #140632 üzenetére
+kovacs65
Mégse kapkodtok érte, pedig istenifinom a csoki! És a füles is nagyon jó (valakinek)!
-
zsolti1debre
tag
-
kovacs65
senior tag
Grat az ötlethez!
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Eladó egy tábla Milka Oreo 100g-os csoki ajándék Blitzwolf Airaux AA-UM2 vezeték nélküli fülhallgatóval! Vegyétek, ne romoljon rám a csoki!
[link] -
Cs1csó
félisten
válasz vlevi #140627 üzenetére
Nemrég tele volt a Facebook a 87-es "nagy" havazásról szóló adomákkal. Szerintem akkor az volt az okos, aki egyszerűen otthon marad, ha volt telefonja betelefonált, hogy beteg és kész, a gyereket sem "küzdi" el az oviba, isibe stb.
Másnap vagy legkésőbb harmadnapra normalizálódott volna a helyzet. -
Cs1csó
félisten
válasz bul07 #140539 üzenetére
Ez a baj. Aki "felelősségteljes" az először is időben felteszi a téligumit és ha már este tudja (az időjósok 12-24 órán belül elég jók), hogy reggelre sok hó le fog hullani, akkor mondjuk 20 perccel korábbra állítja az ébresztőórát és ugye ennyivel hamarabb is indul el LASSABB tempóval.
-
atike
nagyúr
Szerintetek lehet valahol Debrecenben krikett labdát venni? A Sports Directben weben van, de külföldről rendelős... Nekem meg pár napon belül kellene - hétvégéig...
-
sto1911
veterán
Mi volt ez a k nagy durranas?
-
ServerWorks
aktív tag
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Lehet fura a kérdésem,de tudtok esetleg Debrecenben vagy a környéken olyan boltot/őstermelőt/magánszemélyt akárkit akitől jó minőségű,hagyományosan füstölt dolgokat,elsősorban sonkát lehetne vásárolni? tudom a vár utcai piacon szoktak lenni őstermelők,vetem is már ott,de esetleg egyéb forrás?
Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
7Sony7
addikt
Srácok, gyeprácskövet (vagy beton gyeprács vagy mi a neve) honnan lehet jó áron venni?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Salex1
őstag
válasz ServerWorks #140608 üzenetére
2,5"-os érdekelne, külső házzal.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz Salex1 #140605 üzenetére
Van ha érdekel, párszor archiválásra használt 500GB 5400rpm
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
hentes555
senior tag
Autógumi témához:
Szerintem minden "normális minőségű" gumival el lehet közlekedni, ha az ember a körülményeknek megfelelően vezet. Nekem is négyévszakos van a régi Swiften, konkrétan egy Apollo Alnac 4G Allseason. Mivel nem megyek vele sokat, illetve nem muszáj minden körülmények közt elindulni az aktuális időjárásban, ezért választottam, számomra ez tökéletesen megfelel, nyáron abszolút nem vészes, télen pedig ha olyan a körülmény, fel vagyok készülve a megcsúszás lehetőségére, vagy ha nagyon rossz az út, neki sem indulok. Egyébként régebben volt G Astrám, rajta akkori tesztgyőztes gumi, letaposott havon, jégen úgyis bekapcsolt az ABS, majdnem árokba is csúsztam.Szóval szerintem a legfontosabb a körülményekhez igazodó sebesség és vezetési stílus.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"