Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
sziasztok!
talán nem a legmegfelelőbb platform ebben a kérdésben, de hátha kapok segítéset
tudtok debrecenben vagy környékén olyan céget, aki ápolási székek (tolószék) és betegágyak forgalmazásával foglalkozik?ezen eszközök borsos árából adódóan leginkább használt, felújított érdekelne. valamint fontos volna, hogy vásárlás előtt megtekinthető legyen valahol.
nézegettem ilyen cégeket, legtöbb budapesten van, illetve árban is elég nagy eltérések vannak.
köszi előre is!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Shokkolo
addikt
válasz Aryes #141193 üzenetére
Éppen erről szólt az eredeti HSZ-em
Való igaz, hogy aki főleg napközben használja az autóját, annak jó alternatíva lehet a négyévszakos, mivel valóban elenyésző az utóbbi időben a valós téli napok száma.
Éjjel / hajnalban viszont másabb a helyzet.
Tipikus példa:
- elindulok kora reggel / hajnalban: -5 és -7
Délelőtt 10 óra: +3-4 fok...
- indulok éjjel, belváros -2-3 fok, kiérek a pályára -11Mind2 példa tökéletesen mutatja, hogy a nagyátlagnak valóban nem biztos, hogy kell kifejezetten téli, de van az a helyzet amikor (szerintem) kell.
Konklúzió:
a táblázatok szépek és jók, de csak "átlagadatok". Ez a képlet szerintem több tényezőből áll, és azokat is figyelembe kellene venni. Igaz ez mind3 táborra (4 évszakos // téli+nyári // #anyárimindenreiselég)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Laza...
addikt
Ez a gumis Tma! Hát besz@rok
Hogy on is legyek: kellene egy emberke aki lecseréli az autómon az összes folyadékot, váltó kivételével. Van közöttünk ilyen?
Never give up!
-
Shokkolo
addikt
válasz #05304832 #141162 üzenetére
Mint írtam én a hajnali órákban (és sajnos sokszor éjszaka is) járom / jártam az utakat, amikor nem éppen nappali körülmények uralkodnak az utakon.
Ez is benne volt a HSZ-emben amire reagáltál.És akkor mégegyszer, csak hogy tisztalegyen ha már n+1. alkalommal belémállsz:
Nekem a kényelem azt jelenti, hogy magamnak, a lehető leggyorsabban le tudjam reagálni a változó viszonyokat, illetve óvjam a meglévő dolgaimat (ez igaz nem feltétlen kényelem, sokkal inkább a pénztárcámra igyekszem vigyázni)."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
bul07
nagyúr
válasz DrBubo77 #141189 üzenetére
Gondolom nekem szántad
Én 1980-as vagyok, magas vérnyomás(sorozó orvos küldött el kivizsgáltatni azóta szedem a gyógyszert, nem is lettem katona, pedig nekem mindegy volt), meg cukros gyógyszert is szedek pá éveÉdesanyám feb 16-án küldte vissza a levelet, ő is a listán van valószínűleg a Kínait kapja majd meg, ő 1959 és sok sok betegség, vérhígítótól kezdve ki tudja mit szed még
Édesapám hétfőn kapta meg ő régen beküldte a levelet, ő is sok betegség, cukor többek között, azt hiszem a Modernat kapta
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz pomorski #141186 üzenetére
Az csak a neve, ami használt cucc esetén másodlagos, már ha elég jó ajánlat
Amúgy a lényeg 223.6GB verzió( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz stb123 #141157 üzenetére
Úgy bírom az ilyen hirdetéseket
Kis fejtörővel hogy mégis mit árul az illető
Mert végül is a képen kinagyítható hogy mi az eladó..................
Azért nem semmi hogy múlt héten regisztráltam és ma a doki szólt hogy ha össze tudja szedni a 10embert akkor kapom a AstraZeneca anyagát
Ennyire kevesen akarják magukat oltatni, ha így haladnak a dolgok évekig zárlat lesz
Jó persze ez egy kis falu( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Papaj x
senior tag
válasz DrBubo77 #141181 üzenetére
Erről nincs tapasztalatom sajnos, én csak a komplett kivitelezést kérdeztem. Mondjuk én nem is voltam helyben, de nem gondolom, hogy az 50km oda vissza autózás került ennyibe..?!
Persze a másfél órával kicsit túloztam, de egy fél nap megvolt, meg kb. 20 ezer anyagból, itt igazából a távolságot próbáltam.. Mondjuk én ajtóra nem is kértem.[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz DrBubo77 #141179 üzenetére
Én már próbáltam, abból az lett, hogy megcsináltam magamnak kb. 1.5 óra alatt minden ablakra, mert olyan számokat kaptam, ami úgy irreális, hogy én is megtudtam csinálni.
Szvsz., kb egy fél havi fizetést kért el kb. mindenki a másfél órás munkára.
Számszerűen kb 5db ablakra kellett volna, a legnagyobb 150x100 kb, abból is 1 db van. s 150 ezrekkel dobálóztak.[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
DrBubo77
veterán
Csináltatott valaki Debrecenben szúnyoghálót? Olyat keresnék, akik lemérik, legyártják, kihozzák és felteszik. A netet már néztem, ár nem nagyon volt sehol sem.
Tapasztalatok érdekelnének. Hol olcsóbb, mennyire megbízhatóak?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Papaj x
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Laza... #141174 üzenetére
A mostani írásod pont arra világított rá, amit nem is tudom, hogy miért nem tudok megfogadni, pedig már sokszor próbáltam.
Jó takarítást."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Laza...
addikt
válasz sto1911 #141161 üzenetére
Mna...nekem volt egy überf@szányos felnigarnitúrám. Ilyen ni. Aztán ilyen lett 170-nél egy durrdefekt. A gumit Londonban flexxel tudták levenni, úgy rásült az abroncsra. Ültek mellettem 3-an, mindenki felébredt . A sok gumihuszár megmutathatná hogy fogná meg a verdát ekkora tempónál, miközben 2 kamiont előzöl a belsőben
A só nem ette meg, ellenben 5x akarták az autó alól lelopni, 2x a rendőrök keltettek h indulás előtt húzzam meg a kerekeket. Visszaraktam az acél felnit, gyári dísztárcsával, azóta nyugisan alszok. Az hogy az acélon milyen gumim van, mindenki tudja. Asszem..Na megyek
pihennitakarítani, megvárom míg lecseng a flameNever give up!
-
Papaj x
senior tag
válasz dew28 #141165 üzenetére
Gondolom nyári szettről van szó, Ár/érték arányban nálam a Toyo proxes T1R nyert.
Mivel lágy gumi, koponi szeret, de a hideg/vizes aszfalton is cserébe rendben van.
Értsd: Alternatív felhasználás esetén (nem gumi füstölés), képes akár 40e km alatt elkopni, ha használva van."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
mezis
félisten
válasz sto1911 #141166 üzenetére
"...frankó router, ami normális wifi sebességgel átvisz két-három panel falat..."
Arra talán még egy moddingolt mikrohullámú sütő sem elég. Mindenképp γ (gamma) sugarakkal működőt keress!
A 2,4GHz-es sávban általában 0,1W az antenna által kisugározható teljesítmény. Egészségünk védelme okán. [link]mezis
-
sto1911
veterán
válasz mezis #141163 üzenetére
Ah, annyit kapnék érte, mint egy rendes emberért
@csicso82: mi mást lehet itt csinálni?
Más: kellene egy frankó router, ami normális wifi sebességgel átvisz két-három panel falat vagy két emeletet családiban. Az, hogy téli vagy nyári mindegy, felőlem négy évszakos is lehet.
-
dew28
aktív tag
Sziasztok, ki milyen (auto)gumit ajanlana az osztrak hegyekbe?
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
-
stb123
tag
-
Shokkolo
addikt
válasz #05304832 #141107 üzenetére
Kényelem:
Külön szett felnin van a 2 garnitúra, és percek alatt cserélem.
Kényelem, hogy a "szép" alufelnit nem vágja ocsmácsra 2 tél.Gyanítom, hogy vannak már egészen jó négyévszakosak, csak még nekem nem volt hozzá szerencsém.
2 autómon volt amikor megvettem, 2-4 évesek valami normálisabb márka, de esőben úgy csúsztak mint a takony A telet nem vártam meg, inkább vissza tértem a bevált módszerhez."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
z0d1AK
nagyúr
Eladó teló és BT headset kiváló árakon!
Debrecenieknek alku megállapodás alapján!
Huawei P40 8/128 GB 5G okostelefon
Samsung Galaxy Buds Pro headset ÚJ| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
tahepa
senior tag
válasz sto1911 #141149 üzenetére
Nem próbáltam a win10-et. ~ 10 éve dobozban áll.
második link lehet a jó driver.[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Nincs valakinek egy scannere kölcsönbe? Lenne pár fotóm, de annyiért nem akarok venni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
-
bul07
nagyúr
válasz Aryes #141142 üzenetére
Hát igen bocs.
De megyek is aludni este megint munka ez már a harmadik este lesz, napi 3-4óra alvás mellet.
Holnap reggel még ennyire se leszek penge( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Sanki #141140 üzenetére
Az szép
Támogatni kell az államot had mennyen több a gázosnak[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz gyulazsolti #141137 üzenetére
Na igen, csak nálunk nem a legmegbízhatóbb a posta.
.............................
Nem kicsit meglepődnék ha beállna mellém egy nyilvánosban [link]
[link]Amúgy előadóművész[link]
-
bul07
nagyúr
válasz gyulazsolti #141134 üzenetére
Na ja, de az is hogy február közepétől kezdték postázni és +pár hét, na ma holnap már nem február lesz és még semmit nem kaptam
-
bul07
nagyúr
NAV-tól már megkaptátok a gépjármű adós levelet esetleges csekkel?
Mert én még nem, és kezdek aggódni hogy elkallódott a posta bugyraiban
Amúgy elég ellenszenves ahogy kezeli ezt a NAV
Gépjárműadó: kerekítéssel keseríti sok autós életét a NAV[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #141130 üzenetére
Mindenki adac teszt. S milyen tömeghez,avagy milyen autóhoz, milyen mérettel?
Én is régen megvettem a conti ts850-et, mert az volt adac győztes, s nem győztem seperni a havat az e34 elejéről, mert sosem adta ki..[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
Nincs vkinek elfekvőben, fiók mélyen Honor 8 tok?
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #141129 üzenetére
Most megfogalmaztam olyan hosszú karaktereket, amit inkább töröltem. Másodjára.
Bár ténylegesen vannak olyan nyári gumik, amik ténylegesen jobbak, mint az új alap téliek, így kb. a 40. autó után, 80 szett gumi tartozik hozzá, így le lehet szűrni.[ Szerkesztve ]
-
-
Laza...
addikt
Hát, beszarok itt mennyi szakértő, és zseni van. Debrecen a mi falunk
Én meg egy átlagpógár vagyok
Never give up!
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #141125 üzenetére
Próbáljuk bebeszélni/megmagyarázni azt, hogy egy tojást, ha felverünk a konyha asztalra, miért nem sül meg. Persze lehet van 4 évszakos tojás is, ami már sül hő nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #141124 üzenetére
Itt nem is szabadna ebből vita kerekedjen, sőtt még kérdés sem.. Aki mást mond erre, arra meg éppen nem szeretnék mit mondani, el kell engedni.
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #141120 üzenetére
Persze a gumik kb. az autó értékével is vetekedhettek volna, de alapvető biztonsági dolgokról próbálunk meg úgy vitázni, amit majd akkor tapasztal az ember, amikor kifizeti a rezsi óradíjat, megtett kmtől függően, avagy neadj isten bármi emberi sérülést okozóan.
csicso82: most adtam el az egyik autómat, téli gumiban nincs 1000km, de azt úgy tettem meg "tudván", hogy megtettem azt, ami elvárható.
Van, lassan kb csak nincs itt előírva, a dotról meg nem is szeretnék beszélni. (mivel ők is tudják, hogy manapság az is meglepő, hogy az új éppen jó is)[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz mezis #141118 üzenetére
Már ha válaszolhatok arra a kérdésre, ami nem nekem lett feltéve, akkor szerintem nem is erről szól. "Mégha" van is.
csicso82: Igen, nálam is szett felnik téli és nyári. Itt a baj akkor van, amikor baj van, s nem máskor, s ez részemről nem km függő például.
Mikor kb. heti szinten van egy kereszteződésben a mi kis "város-falunkban" baleset, de ő csak a itt autózik, attól még..Egy példa, a szemszögemből, de ez nem követendő, csak az értelmezési szempontból.
Volt egy sz@ros F astrám, megvettem rá az új avon ice téli gumikat, mindenki 50-60-70el csorgott a Debrecen-Ózd útvonalon, én meg 130as tempónál is még éreztem, hogy "keine problem" Itt a "keine problemon" van a hangsúly..[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Papaj x #141113 üzenetére
Szerintem is az a jó megoldás, hogy van 4db téli kereked (felni +gumi készre szerelve) és 4db nyári és csak ezeket kell cserélgetni.
Akárhogy is alig vannak már igazi téli napok, kemény fagyokkal, attól még jellemzően 10 fok celsius vagy az alatti a hőmérséklet télen és akkor jobban muzsikál a téli gumi - és ez idő alatt a nyári sem kopik.A 4 évszakos annak jó - gondolom - aki nagyon keveset autózik és jellemzően városban sík területen, nyugodt vezetési stílussal.
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #141115 üzenetére
Nem, ezért mondtam azt, hogy mindenki eldönti magának...
Szakmámból kifolyólag ez pont olyan, hogy 5w40 van előírva, de jó lesz bele a 10w40 is, mert olcsóbb, de próbáltam nem állást foglalni ezen témában.. Bár nem is értem, hogy tanult közönség előtt hogyan jöhet ez fel, arra ott a facebook, s ezzel senkit nem megsérteni szeretnék. A fekete akkor fekete, avagy fehér?
sto1911: Igen, értettem.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #141111 üzenetére
Mikor napi szinten látom a több millás autókat 10 éves slick gumivival, nagyjából akár évszaktól függetlenül, s a saját pár 100 ezres autómon meg új van, akkor nem tudok mit véleményezni.
Mindenki eldönti magának, személy szerint bezárnám ennyivel..
mezis: azt világot éljük, amikor már az új is szar, nagyjából ebből több következtetést nem tudok, s nem is szeretnék levonni.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Papaj x #141110 üzenetére
+1
Vezetési stílus, szokás, hegyvidék/Alföld kérdése is. 50 évvel ezelőtt a hátsó kerék hajtású kemény, diagonál gumival is tudtunk közlekedni, akár baleset mentesen is.
(Csak egy hűvösebb hétvégi egy helyben állás után sok km-en keresztül "döcögött" vele az autó: düm-düm, düm-düm,...)mezis
-
Papaj x
senior tag
Gumi terén pedig az én szemszögem, mert már nagyjából bosszantó részemről.
Mindenki eldönti, s érzi, mindenki felnőtt ember, a saját igazát felesleges ráerőltetni a másikra. Felesleges.
Pl. a szamaras kocsin 20 évig ugyan az van.
U.I.: Az összes 40-30-20 éves sz@aromon évszaknak megfelelő pár éves szett tartozik.
Mindenki cselekedjen úgy, ahogy jónak látja, kár túlragozni is bármit..
Laraxior: Igen, élhető.
Öcsém is kint van, ő valami oldalt használ utalások terén, s fele annyi a költsége az utalásnak, stb..
Mivel EU-s ország, így elvileg..[ Szerkesztve ]
-
-
Papaj x
senior tag
Logitech Z-5500ban lát valaki hajlandóságot? Lehet eladásra kínálnám majd.
-
Shokkolo
addikt
válasz Aryes #141105 üzenetére
Nem pont így gondoltam
Sokkal inkább úgy, hogy vannak számok, meg ajánlások, és számításba kell(ene) az egyéb dolgokat is, mint pl a felhasználási szokások.Nekem pl külön van téli/nyári szett.
Egyfelől talán én biztosabbnak érzem, másrészt a kényelem, nem eszi az alufelnit a sót, illetve nem kell állandóan cibáltatnom le/fel a gumit, hanem otthon 20 perc alatt lecserélgetem"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz aldebaran #141099 üzenetére
A grafikon 1 dolog, ami miatt nem szeretem az ilyen alapú érvelést:
Tök jó, hogy nappal még esetlegesen akár a nyári is jó lenne...
Ha nem lenne pl hajnalban és késő éjjel jelentősen más a helyzet.
Én az utóbbi időszakban rendszeresen a korai és késői órákban autóztam rendesen minuszokban. Lehet, hogy alig pár órával később vígan plusz fokot mutatott a hőmérő, de amikor én mentem meg -7 -et...
Ezt nem mutatják az ilyen csoda-grafikonok.A legnagyobb utópisztikus álmom:
Ha az emberek végre megértenék, hogy nem minden fekete vagy fehér... ?!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest