Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
A Graylog-ba importált logjaimat szeretném megjeleníttetni Grafana-ban de sajnos elakadok, ebben kérném a segítségeteket. Proxmox alatt csináltam 2 db Debian szervert, az egyiken lenne a Graylog Elasticsearch-el és Cerebro-val, a másikon lenne a Grafana. Fel tudtam telepíteni a Graylog-ot, sőt már kapja is a logokat amiket szeretnék, tehát az Elasticsearch is fent van és be is van konfigurálva, illetve a Cerebro is működik, illetve a Grafana is működik a másik szerveren szépen ahogy kell. Viszont amikor a Grafana-ba szeretném felvenni az Elasticsearch-öt mint adatforrás, akkor nem tudom rávenni, hogy működjön. Szerintem valahol a hálózati kommunikációval lehet a probléma, méghozzá tippem szerint az Elasticsearch portjával. Erre azért gondolok, mert a laptopomról indítva egy
nmap a.graylog.szerver.ip.címeparancsot csak az ssh portot és a Cerebro portját mutatja (22, 9000) mint nyitott, a többit nem (Graylog-9400, elasticsearch-9200). Rosszul tudom, hogy alaphelyzetben a Debian-ban nem aktív a tűzfal? És esetleg ki kell engednem azokt a portokat amiket használni szeretnék? Ha meg kell nyitnom a portokat az ufw megfelelő lenne erre nekem, vagy esetleg más csomagot ajánlanátok? Ha pedig nem kell megnyitnom a portokat mert nem is aktív alapból a tűzfal akkor merre tudnék esetleg elindulni, hogy hol lehet a hiba, miért nem tud kapcsolódni a Grafana az Elasticsearch-höz? Minden gép (a két szerver és a laptop is) ugyanabban a hálózatban van.Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest