Új hozzászólás Aktív témák

• petir

senior tag

Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni! Van egy kis okosrouterem, asus tomato firmware van rajta ami ugye linux alapú. Van rajta egy 1TB-os merevlemez a router samba,ftp - web server ,torrent,vpn,ssh kepes ezek mind hasznalva is vannak rajta. Mivel routerrol beszélünk az erőforrás véges sőt sajnos elég szerény is. Tehát jött az ötlet turbozzuk meg picit összedobtam egy itx gépet aminek az erőforrása sokszoros a routerhez képest.

És elérkeztem a segítségkérés részhez. A VPN-t a router tovabbra is vinné a többi viszont az itx feladata lenne. Két lehetőségem van az első rövid és egyszerű lenne FreeNAS a második bonyolult viszont valószínűleg fejleszthetőbb és hogy stabilabb is e hát arra remélem itt választ kapok. Érdemes lenne egy Debian server futtatása ? Vagy teljesen felesleges és csak megbonyolítom az életem? Ebben szeretném segítségetek kérni nyilván egy elég nagy fába vágom a fejszém ha a debian mellett döntök de érdemes e vagy teljesen felesleges mert bőven ki fog szolgálni a FreeNAS is.
    Bármi féle véleményt várok :) Köszönöm előre is :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés