Új hozzászólás Aktív témák

• malwy

senior tag

Üdv!
    Feltelepítettem ma a következő oprendszereket, tesztelés céljából.
    Windows7 ésWindows 8 Consumer Preview
    Utóbbi létrehozott egy szép grafikus bootloadert.
    Majd feltelepítettem a Debiant.
    Létrehozott egy Grubot, listájában a windowos loaderrel+saját magával.
    Végül feltelepítettem a Chakra Projectet. Ez csinált újabb Grubot saját partíciójára, benne mindössze önmagával.

Chakra projectben pacmannel leszedtem az os-probert,
    /etc/default/grub -ba beleírtam
    GRUB_DISABLE_OS_PROBER=false
    n edit /etc/grub.d/10_linux -ban kicseréltem
    ezt:
    linux ${rel_dirname}/${basename} root=${linux_root_device_thisversion} ro ${args}
    erre:
    linux ${rel_dirname}/${basename} root=${linux_root_device_thisversion} ro ${args} resume=`swapon -s | grep '/dev/sd.[0-9]' -o`

Akartam futtatni a update-grub2-t, de nagy nehezen rájöttem, hogy csak update-grub van nekem, 2-es nélkül. Sikerült, újra van windowsos bejegyzésem, chakrás bejegyzések, debianos bejegyzéseim.

1. kérdés: hagyhatom a debiannal települt grubot ott és úgy ahol van, mivel így úgy sincs használva?

2. kérdés: Audiotrak Prodigy HD2 hangkártyám van (VIA Vinyl Envy24).
    Chakra alatt megy a hang, debian alatt nem. Mi tévő legyek?

Debianon alsa: 1.0.23+dfsg-2
    ICE1724-nek felismerte, de IEC958 kapcsoló van csak, Multi track internal clock. Felül hangerőszabályzó sem működik, alsamixer sem. Hang sincs egyáltalán.
    Olvastam, hogy a 4-es jumpert kell átrakni a hangkártyán és akkor működik linux alatt is a kártya. Viszont akkor windowson nem, vagyis más driverrel, berhelve, rosszu (így egyszerű via envy24 wdm-mel repeszt)
    Mivel chakrán megy így is, jumperelés nélkül, gondolom debianon is meg lehet akkor oldani.
    Próbálkozásnék 1.0.25ös alsára frissítéssel. Rengetegféle deb fellelhető, nem tudok melyik a megfelelő. Csomagkezelőben még csak a stable 1.0.23 van.
    Csak nem tudom ez-e a hiba, megoldaná-e stb.

Előre köszönöm válaszokat, most átnézek chakrára, meszakértem ott hogyan, milyen alsa kezeli a hangot.

Üdv: Ákos

UI: Előre félek a hardveres videógyorsítástól:DDD

Új hozzászólás Aktív témák