Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Oscon
    csendes tag

Szia!

Én is hasonló problémával küszködök. Nekem is NF4-es lapom van és sem az alaplapi hálókarit, sem a hangot nem ismerte fel a debian (2.6-os kernel). Mondom így nerces lesz a netinstall. Leszedtem az első telepítő cd-t feltettem újra a rendszert, és az nvidia honlapjáról leszedett driverekkel próbálkoztam mindhiába! :(
    Sem az alaplapi drivert nem tudtam feltenni sem az nvidia vga drivert. Ha valakinek sikerült már feltenni hasonló konfigra debiant az írja már le hogyan csinálta.

Előre is kösz!

Az alaplapi hálókártya Nforce4-es alaplap esetén megy a sarge-ban levő 2.6.8-as kernelben levő forcedeth driverrel (a bináris meghajtóprogram visszafejtett verziója). a 2.4.27es még nem megy, de a 2.6os igen (10/100)as módban, ami a netes telepítéshez sz'tem bőven megfelelő.

Ha 1000-es kell, akkor az alaplapit kell feltenned.

A vga driverhez (kernel modul) szükséges feltenni a hozzá verziószámban pontosan illeszkedő nvidia X drivert is.

Én 2.4es kernelt használok, nekem teljesen jól megy mind az nvidia nvnet (alaplapi hálókártya ) és az nvidia - kernel (vga) meghajtó is. tehát ez így működik és megoldható.

A debianban van régi non-free szekcióban nvidia-kernel és nvidia-kernel-source csomag, ami ugyan régi , de működik. az nvidia honlapján újabb van, az sz'tem jobban eltalált, viszont a debianos fent említett 2 csomaggal nem működik együtt. azokat előbb le kell szedni. ez van.

A hangot legegyszerűbben az alsaconf-al állítottam be. egyből felismerte és beállította...intel8x0 alsa driverrel megy...

Új hozzászólás Aktív témák