Új hozzászólás Aktív témák

• Teeh

csendes tag

Sziasztok!

Jelenleg Debian van a gépemen, de most Windows XP-t próbálnék rárakni. (úgy, hogy csak az legyen rajta, Linux nem). Viszont a telepítésnél elakadtam...

A Windows telepítője ugye a setup.exe, ami viszont Linuxon nem indul el. Beállítottam, hogy a CD-ről bootoljon, hátha akkor majd elindul. Persze nem jött be.

A legújabb ötletem, hogy formatálni kéne a winchestert. Ha üres lesz talán elindul CD-ről a Windows... (Bár igazából nem tudom, miért segítene az üresség ezen a gondon, de hát gondolom, a Linux kavar be...) Viszont itt akadtam el végleg.

Hogy a csudába lehet a winchestert formatálni Linux alatt?

Először azt hittem, hogy a boot képernyőn (vagy akárhogy is hívják) be lehet állítani - mert asszem Windowsos gépen is onnan oldottam meg a format C-t -, de nincs ott semmi beállítás. Ha viszont belépek a Linuxba, onnantól már végképp nem tudom, mit tudnék vele kezdeni.

Szóval van valakinek ötlete, hogy tudok XP-t varázsolni a Debian helyére?

---

Ja és mielőtt nekem ugranának Linux fanok, hogy miért akarom lecserélni a Debiant, elmondom, hogy csak azért kell most Windows a gépre, mert sürgősen használható állapotba kell hoznom. Mivel a Debiannal folyton problémák vannak, és nagyon sokáig tartana kideríteni, mi baja, és hogy lehet megoldani, gondoltam, gyorsabb felrakni az XP-t ideiglenesen. De úgy tűnik tévedtem, mert most ez sem megy...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés