- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csont_1982
csendes tag
válasz
Attila0302 #629 üzenetére
szeva
mik voltak a kérdések vál gazd ból?
gratula sikeres vizsgákhoz gyerekek
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
visszatérve a jelekre gyerekek azért cinkes a dolog mert ha nem szólunk időben minimum 10 en a tanárnak akkor megszívjuk mert szóbelizhetünk és olvasva az anyagot inkább 3 val szám szóbeli mint egy jelek--
hozzáfűzném azok számára akik nem voltak a második jelek órán hogy a tanár kettébontja a kérdéssort egyet kell húzni a tisztán fogalmi első részből és egyet képleteket tartalmazó másodikból és mivel nem ma kezdett a tanár e téren hozzáfűzte hogy aki csak a fogalmakat tudja tökéletesen annak bukta... és személyenként csak két alaklom ellentétben a megszokott 3-mal mert a tanár szerint ennyi elég kell hogy legyen,,kérdem én ezek után ki nem akarja az írásbelit ahol 10-en valahány kis kérdés vár és az egyéni praktikák ami csak annyin múlna hogy megegyezünk az időpontban,,,, Ébresztő srácok!!!!!!
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
szia BLACK.!
ha nem lenne gond kapnék az alkalmon,,, és esetleg ha van régebbi vizsgabeugró kérdéssorod..Adatbázisrendszerek / sql-ből azt az egész csapat nevében mondhatom szívesen fogadnánk én 20-án megpróbálkozom vele de azok akik már voltak hát nem mondtak sok jót...
itt mondanám hogy a már tapasztalt srácok szerint a beugróhoz képest amit gyak.-on átvettünk az szinte semmi.. fel kell kötnünk a 'felkötnivalót'....
BLACK szívesen segítenénk neked mest int-ből de nekünk az még nincs
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
szevasztok srácok!
ne puskázzuk már el amit jelek-ből a tanár felajánlott. nagyon szar lesz belőle szóbelizni...
csak meg kéne egyezni egy időpontban... amikorra feltehet egy írásbelit.
mi legyen?? -
Csont_1982
csendes tag
sziasztok srácok!
láttátok a mailt az adatbázisrendszerek gyak vizsga időpontokkal?
ki mikor megy?
más dolog.... valaki nem tudna kisegíteni.... egy linnkel a jelek és rendszerek anyaghoz... én az istennek sem találom a neten
vagy esetleg betömörítve elküldené valaki az emailemre...
csont.peter.gyorgy@gmail.comelőre is köszi a segítséget!
-
Csont_1982
csendes tag
szeva srácok!
asszem megvan a netbeansos megoldás a service fülön kell elindulni...
de van még egy gondom
balga módon nem írtam fel hogy kell feljelentkezni az az unideb szerverére leírná valaki?köszesz
-
Csont_1982
csendes tag
szevasztok skacok!
mit szólnátok egy kis tanuláshoz
most próbálom a a netbeansen keresztül elérni az unideb sgl-es cuccát de valami gond van már az elején...
ugy látom a beanst ugy telepítettem hogy ismeri az sqlt de nem találom hoy hol lehet felcstlakozni a szerverre
és még mielőtt megkérdeznétek miért bweanst használom..
1. mert minek két fejlesztői környezet a gépre
2. mert ha egyet kiismersz teljesen az könnyebbé teszi a többi hasznáalatát de ha kettőt félig
netbeans IDE oracle IDE az nem célszerű
3 az oraclet használjuk gyakszin istudja valaki a megoldást?
addig is probálkozom hátha rájövök
üdv -
Csont_1982
csendes tag
Szevasztok srácok!
Remélem mindenkinek sikerült felvenni,,,,az adatb. rendszereket..magyarzzatok már nekem meg valamit..hogy van az hogy nekünk mérnököknrk ennyi butaságot kell tanulni,,,,mint közgáz.. vállati gazd tan és táradisalomismeret...
jó mondjuk tudok egy választ erre és ezt Mikroprofnak is elregéltem hogy ez alapképzés és ez a "felsőfokú műveltség" része... nem is itt van a gond...
nem az hogy vannak unalmas óráim,,,,inkább kíváncsi természet vagyok,, és megnéztem a PTI-sek órarendjét és ők hirből sem ismernek ilyen tárgyakat,,,- ez nem egészen tiszta..
jó mondjuk ott van op rend 2 Fazekas tanár úrral ami ugye 4 óra tömény szunya ezt nem hiányolom...
de van érdekes tárgy is bevezetés a számítógépes grafikába.... inkább azt mint a társadalomismeretet....
Na de ez van....
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
szevasztok srácok!
öröm van a köbön...
viszont önkényesen magamra osztva a vészmadár szerepét...a logika problémát megoldottuk házilag.. de mi lesz az adszerk. és algoritmusokkal. /akit érint persze../ mert ugye ha nincs beugró már mondhatni szokásos módon nem tudod felvenni a vizsgakurzust...
és szerintem Kósa tranár úr1 NEM mahinál a neptunnal hogy beugró nélkül felvegyük a vizsgakurzust
2 NEM tart külön beugrót
/mert ebből a tárgyból nincs egy hatásos kérvény a kezünkben/
szerintem ezt jövőre újra óraként kell felvennünk
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
Én követtem Bodo kolléga példáját....
ugyanis alapból a logikából a 401 g tárgyra írt hibát az a gyakorlat nekünk meg az nincs...
ezért felvettem a 401 e és a fiktívet /3. sor/ és engedte a rendszer...
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
szasz
szerintem a válasz a kérdésedre:
Szerintem azért nem jó a tárgy mert a tanárnő aláírta az indexedet...tehát tárgyat teljesítetted (jelenlét kellett) csak a vizsgát nem nem ugy mint prog 1 ből és adatszerkezetekből ha nincs beugró akkor nincs aláírás
ha megvan egy tárgyból az aláírás és buktad a vizsgát akkor kell felvenni a vizsgakurzust (lásd. logika)
ha nincs meg az aláírás lásd adatszerkezet akkor nem tudod felvenni a vizsgakurzus t csak ujra a tárgyata prog 1 et most azért nem említem mert abbol fel tudtad venni a vizsgakurzust aláírás nélkül de ez ne kavarjon meg mert ezt a kérvény miatt tudtad megtenni ami már egyedi eset és egyedi elbírálást dékáni endélyt jelent.
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
szasz gyerekek!
Fel tudtátok venni a logikát? mert én nem...
és ha jól láttam van egy alapvető különbség van belőle gyakorlat.. ha jól emlékszem tavaly nem volt 0 kredites...
más öröm van fel tudtam venni a prog 1 et viszont a ráépülő adatb. rendszereket még mindig nem,, így már legalább érdemes elkezdeni a félévet mondjuk szerintrem a adatb. rendszerek nélkül még mindig csúszásban leszünk de ki tudja lehet hogy a "neptunistenek"ezt a problémánkat is megoldják 20.-ig a kérvény alapján.. most érdemes várni pár napot
de szerintem a logika érdemel egy kis ügyintézést mert ha jól emlékszem nekünk nem volt gyakszi sem meghirdetve anno (javítsatok ki ha tévedek),viszont meglestem az MI. első évfolyamos órarendet és abban nincs logika gyakorlat kiírva csak 3 4 órás előadás.
mindenesetre ha most le akarunk belőle vizsgázni.... hogy ferl tudjuk venni majd a mesterséges intelligenciát az a minimum hogy megkérdezzük tanárnőt változtatott e a tematikán vagy a vizsgaköveteleményeken tavalyhoz képest mert bármi lehetséges..
feltéve ha fel tudjuk venni
most megint jó sokat rizsáztam.. de szerintem ezek reális felvetések
üdv srácok... -
Csont_1982
csendes tag
sziasztok
az baj ha nem lett meg a baugró és ezzel az aláírás akkor nem vizsgakurzust kell felvenned hanem magát a tárgyat amit legközelebbcsak jövöre hirdetnek meg hacsak a az elfogadott kérvény tartalmát nem "visszük át" a TO -n ha meglenne a beugró akkor tudnád frlvrnni vizsgakurzusként...
mivel nincs meg a tárgy a ráépülőket sem tudod felvenni vagí ha felveszed nem vizsgézhatsz csak aláírásért mehetsz ez így mindenképp csűszás és ha nem halasztasz az 2x 170 feleslegesen aválaszható tárgyak pedig ugy vannak beépítve hogy kötelezőekkel együtt adják ki félévente a szükséges 33 kreditet.nem osztom az észt srácok csak azt látom nem egészen tiszta a szitu... és belólem is csak 4 év fősulis tapasztalat beszél..
üdv -
Csont_1982
csendes tag
más szemszögből nézzük...
az évhalasztás nem feladás azért hogy utánna normál rendben tud folytatni de ez csak akkor kell ha 23-ig nem hirdetik meg ugy a prog 1 et hogy mindenki fel tudja venni -
Csont_1982
csendes tag
ebben igazad van de épp ezért kell megtudni mi lesz a prog e1 el hogy eldöntsd mit teszel passziv vagya aktív
-
Csont_1982
csendes tag
hello
igen ilyesmire gondolotam ugyanis ugys tudnál értékelhető félévet zárni prog1 nélkül mert az órarendben két tárgy van egyiket fel se veheted adatbázisrendszerekas másikat prog2 felveheted de vizsga nincs csak azért fizetnél 170 et hogy előadáson nézd tét nélkül pánovicsot ezért kéne a prog 1 -
Csont_1982
csendes tag
szevasztok!
Nem a felesleges kreditekkel van a gond hanem azzal hogyha prog 1 beugró és vizsga nélkül veszed fel a prog 2-t akkor ringbe szállsz az aláírásért de vizsgázni nem mehetsz.. csak ha meglesz aproog 1 és az adatbázisrendszereket sem veheted fel ebből következik hogy feleslegesen pengeted a 170-et--ezért kéne minél hamarabb megtudni mi lesz hogy még időben passzívra állíthasd magad... ha kell -
Csont_1982
csendes tag
válasz
Smaii Lee #345 üzenetére
Szerinted az a fajta ember a tanár úr aki ezt megengedi....
mikor múlt félvben a neptunra kiírta hogy két beugró lehetőség van prog 1 ből... és a tantárgyfelelős tanár 3 lehetőséget adott a saját csoportjainak míg mi kettőt kaptunk...
Nem vészzmadárkodni akarok ezekkel csak ez a szomorú helyzet... -
Csont_1982
csendes tag
Hello!
Az ezzel a gond, hogy a mintatrevben a val szám is későbbi félévben szerepel... és lám szívfájdalom nélkül előre hozták és csak az órarendben láttuk..
Ami pedig az említett 6-20.-i időszakot illeti...a bürokrácia elég lassú.a rektor mondjuk egy kérvény beadását követően 1- 2 héten belül ír alá.
üdv. -
Csont_1982
csendes tag
Szevasztok skacok.....
Remélem kellemesen telt nyár mindenkinek....
Ha igen akkor újból nekifuthatunk :-)
Rávilágítanék néhány érdekes problémára1. Egyenlőre hiába írtuk meg a kérvényt el is fogadták, de még sajna nem tudjuk felvenni a prog 1-et..- ennek Kerekes Ati utána néz... kör mailt ígért ha intéz valamit.
2. nem tudom hányan vagyunk olyanok akiknek a az adatszerk beugró sem sikerült... mert azzal van egy kis gond... most tudatosult bennem hogy a az Ati féle kérvény csak a prog 1 ről szólt és így adatszerkből nem lesz meghirdetve maga a tárgy csak a vizsgakurzus ezért nem tudunk beugrózni így vizsga sincs. Max ezt is el lehet indítani egy kérvénnyel... de ehhez kellene az érintettek belegyezése, neve, neptun kódja.Csak akkor mehet ha megszerezzük Kósa szóbeli beleegyezését mint Pánovicsnál és ezt beleírjuk a majdani kérvénybe... de ennek a tantárgyfelvétel lezárása előtt kell lezajlania.
3. Nem értem az órarendet,,, mert rákérdeztem Oláhnál múlt félév végén azt mondta elkektro labor csak 4. félévben lesz és ezért ha valakinek csúszása van elektroból az 3. félévben pótolhat mert ugye nem engedi felvenni a labort ezt is hozzátette... most meg fent van az elektro labor az órarendben.-eddig úgy áll hogy akkor ebből is csuszás van annak akit érint.
Gyerekek tudom ez így félév elején sok... de gondoljatok arra hogy ezeket el kell dönteni mielőtt fizetünk.
Mivel ezek elég sürgős dolgok várom a véleményeteket itt vagy az e-mail címemre de hívhattok is az ismert számomon...
üdv. Csont
-
Csont_1982
csendes tag
Szevasztok skacok.....
Remélem kellemesen telt nyár mindenkinek....
Ha igen akkor újból nekifuthatunk :-)
Rávilágítanék néhány érdekes problémára1. Egyenlőre hiába írtuk meg a kérvényt el is fogadták, de még sajna nem tudjuk felvenni a prog 1-et..- ennek Kerekes Ati utána néz...
2 nem tudom hányan vagyunk olyanok akiknek a az adatszerk beugró sem sikerült... mert azzal van egy kis gond... most tudatosult bennem hogy a az Ati féle kérvény csak a prog 1 ről szólt és így adatszerkből nem lesz meghirdetve maga a tárgy csak a vizsgakurzus ezért nem tudunk beugrózni így vizsga sincs. Max ezt is el lehet indítani egy kérvénnyel... de ehhez kellene az érintettek belegyezése, neve, neptun kódja.Csak akkor mehet ha megszerezzük Kósa szóbeli beleegyezését mint Pánovicsnál és ezt beleírjuk a majdani kérvénybe... de ennek a tantárgyfelvétel lezárása előtt kell lezajlania.
3. Nem értem az órarendet,,, mert rákérdeztem Oláhnál múlt félév végén azt mondta elkektro labor csak 4. félévben lesz és ezért ha valakinek csúszása van elektroból az 3. félévben pótolhat mert ugye nem engedi felvenni a labort ezt is hozzátette... most meg fent van az elektro labor az órarendben.-eddig úgy áll hogy akkor ebből is csuszás van annak akit érint.
Gyerekek tudom ez így félév elején sok... de gondoljatok arra hogy ezeket el kell dönteni mielőtt fizetünk.
üdv. Csont
-
Csont_1982
csendes tag
/*
* To change this template, choose Tools | Templates
* and open the template in the editor.
*/package hardver;
/**
*
* @author solta
*/
public class Laptop extends Szamitogep {private int ido;
public Laptop a;
public Laptop(String tipus, int ar, boolean wifi, int ido) {
super(tipus, ar, wifi);
this.ido = ido;
}
@Override
public String toString() {
return super.toString()+","+ido+"perc";
}public static void main(String[] args) {
Laptop a = new Laptop("acer", 120000, true, 3000);
System.out.println(a);
}}
/*
* To change this template, choose Tools | Templates
* and open the template in the editor.
*/
package hardver;/**
*
* @author solta
*/
public class Szamitogep {protected String tipus;
protected int ar;
protected boolean wifi;public Szamitogep(String tipus, int ar, boolean wifi) {
this.tipus = tipus;
this.ar = ar;
this.wifi = wifi;
}@Override
public String toString() {
if (wifi == true) {
return tipus + "," + ar + "FT" + "van wifi";} else {
return tipus + "," + ar + "FT" + "no wifi";}
}public void setAr(int ar) {
this.ar = ar;
}public boolean isWifi() { //getter
return wifi;
}public static void main(String[] args) {
Szamitogep a = new Szamitogep("hazigep", 120, true);
Szamitogep b = new Szamitogep("kug", 120, true);a.isWifi();
if (a.equals(b)) {
System.out.println("igaz");
} else {
System.out.println("hamis");
}}
@Override
public boolean equals(Object obj) {if (obj.equals(tipus) == true && obj instanceof Szamitogep) {
return true;
} else {
return false;
}
}@Override
public int hashCode() {
int hash = 5;
return hash;
}
} -
Csont_1982
csendes tag
Szeva Mikroprof!
Nem tudom nézed -e az mplanetes mailedet de itt is üzennék. Valahogy beszélnünk kéne a hét vége előtt fontos lenne
A régi számodon sehogyse érlek el... -
Csont_1982
csendes tag
Sziasztok van egy meglepetésem az op. rendszer tárgyhoz...
a tanár kötelező irodalomban feltüntetett egyik könyveKóczy A., Kondorosi K., (szerk), Operációs rendszerek mérnöki megközelítésben, Panem Kiadó, Budapest, 2000., ISBN 963 545250 0
legális tartalomként teljes terjedelemeben szerintem megtalálható az alábbi címen ha valakinek szüksége lenne némi infóra az után az érdekfeszítő
előadás után.
http://www.tankonyvtar.hu/informatika/operacios-rendszerek-080905-377
Jó olvasgatást kívánok!
-
Csont_1982
csendes tag
Csáo mindenki!
Remélem egyszer ilyen stílusban is meg tudjuk oldani a háromszöges feladatot!http://www.geogebra.org/en/upload/files/magyar/Csecsei%20Reni/haromszogkor.html
Mikroprof Úrral találtuk minap ezt a linket. Ha mégse működne a megoldás az hogy bedobjátok ezt a szöveget a google-ba:
"háromszög beírható és körülírható kör sugara geogebra"
első helyen jön a link
Sziasztok
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Villanyszerelés
- Nyaralás topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Yettel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- MSI Bravo 15 Gamer Laptop: RTX 4060,Ryzen 7,1.5TB SSD 2 év garancia, karcmentes!
- Apple iPhone 13 128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB Újszerű, Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest