Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tixem

addikt

válasz tixem #4375 üzenetére

Kis update, talán érdekel valakit :) 15-nél újabb olaj + szűrőcsere volt decemberben, aztán egy 3 napos 2 ezer km-es Lengyelország trip. Jelenleg 21 ezer kilométernél tartok, ezalatt az égvilágon semmi hiba nem ütötte fel a fejét, még apróságok sem. Kopp-kopp.
    Hamarosan újabb olajcsere, ezúttal kap majd új levegő- és pollenszűrőt is, mert a sok földúttól tiszta dudva már. Gyári előírás szerint még jó ideig nem kéne hozzányúlni, de bántja a szemem a retkes szűrő.

Ja igen. Valami mégis: a gyári szerelésű Michelin e-primacy nyári gumi egy rakás ****, folyamat elkapart álló helyzetben kicsit nagyobb gázra. De mivel úgyis 4 évszakosra cseréltem még októberben, így nem kellett sokáig tűrni. Nem is értem miért nem a 4 évszakos Contival szállítják, mint az összkerekeseket. A ritka méretből adódóan pedig eladhatatlan a leszerelt abroncs, egy darabig még a nyakamon lesz.

A téli fűtős időszakban 5.5 literes átlagra felment a fogyasztás, mondjuk ennek lehet az is az oka, hogy ilyenkor szeretem szaunára melegíteni az autót max hőfokon. Evvan. A márkaszervizes időszakos olajcsere ára 55 illetve 59 ezer pénz volt, előbbin volt 10% kedvezmény, utóbbin nem. Rejtély, ennek majd azért utánakérdezek, mindenesetre tekintettel arra, hogy 0w-16-os olaj kell bele és a szűrő is gyári, nem kellett a vesémet otthagyni fizetségként.

Az autó kiváló, hiba nincs, remélem így is marad még sokáig. Vagy legalább addig amíg nálam van :D

Új hozzászólás Aktív témák