Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:25:26

LOGOUT.hu

Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) fecus válasza vargalex (#1200) üzenetére


fecus
őstag

Igen, pontosan. Csak EC és EE vég a különbség.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#1202) vargalex válasza fecus (#1201) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Esetleg a kérdéses partíciók tartalmát felrakhatod valahova, amiből talán még tudjuk mondani, hogy nagy valószínűséggel a gyári tartalom van-e benne, vagy sem (persze igen válasz esetén sem biztos, hogy konkrétan azé az eszközé ez a tartalom). Esetleg még tudod próbálni egy másik router (pl. az enyém) partíció mentéseivel.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#1203) fecus válasza vargalex (#1202) üzenetére


fecus
őstag

Ezek vannak benne:

mtd1
mtd2
mtd3

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#1204) fireqpeg válasza vargalex (#1191) üzenetére


fireqpeg
csendes tag

Üdv !
Vargalex az itt lévő beszélgetés nekem annyira volt csak jó hogy rájöttem nem kellene a saját fejem után menni és ELVILEG rátok kellene halhatni lementeni a gyári dolgokat az első padavan flesselés előtt stbstbstb! (Ti mondjátok ezt itt mindenkinek!!) Én erre meg ma rácáfolok mivel júliustól 1 szer se mentettem le semmilyen mtd akármi partíciókat a routerröl, és ma megcsináltam egyedül semmilyen segítségem nem volt, azt hogy teljesen jól működik a wifi 2.4 Ghz LEDE/Openwrt alatt! Jó a jelerősség olyan mind Padavan meg gyári fw alatt a sebessége is jó padlón van a jelszint 3db vasbeton falon keresztül amit már korábban írtam. Ha érdekel valakit hogyan lehet ezt megcsinálni akkor szívesen leírom én hogy oldottam meg! Padavan volt rajta és arról mentem vissza Lede re és semmi rádio baromságot nem mentettem le meg fel se sehova.

BUÉK mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#1205) Vigyorka válasza fireqpeg (#1204) üzenetére


Vigyorka
senior tag

Üdv!

Oszd meg velünk. :R :C :R

B.Ú.É.K :)

By

Vigyorka

(#1206) dchard válasza fireqpeg (#1204) üzenetére


dchard
veterán

"Én erre meg ma rácáfolok mivel júliustól 1 szer se mentettem le semmilyen mtd akármi partíciókat a routerröl, és ma megcsináltam egyedül semmilyen segítségem nem volt, azt hogy teljesen jól működik a wifi 2.4 Ghz LEDE/Openwrt alatt!"

Saját magadra cáfolsz rá, hiszen korábban azt ecsetelted, hogy LEDE alatt teljesen fos a 2.4giga és csak Padavan alatt működik rendesen. Most akkor melyik az igaz?

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1207) vargalex válasza fireqpeg (#1204) üzenetére


vargalex
Topikgazda

OK. Korábban már írtam, hogy semmit nem fogok bizonygatni, így elfogadom, hogy neked ez a végkövetkeztetésed.
Arra viszont megkérlek, hogy senkit ne bíztass a mentések elhagyására, mondván, úgysincs rá szükség...

Alex

(#1208) xabolcs


xabolcs
őstag

Sziasztok!

Amikor LEDE-t megkinalom a factory firmware-rel, akkor utana miert valt at narancssarga villogora a doboz?

Azt hittem, hogy a sysupgrade firmware hasznalata ebben az esetben csak opcionalis, es nem kotelezo. :B
ar71xx platformon ezzel nem volt gond.

Szoval akkor ez most hiba vagy user error? :F

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#1209) vargalex válasza xabolcs (#1208) üzenetére


vargalex
Topikgazda

ar71xx platformon is volt gond vele, de a TP-Link ilyen szempontból "szerencsés". Ott a factory firmware=0-kkal feltöltött sysupgrade firmware. De a különböző routereknél nem ez az általános. Úgyhogy érdemes úgy megszokni, hogy OpenWrt/LEDE-re sysupgrade, gyárira factory firmware megy.

Alex

(#1210) xabolcs válasza vargalex (#1209) üzenetére


xabolcs
őstag

Ahh, koszonom a felvilagositast.

Mar hozzaszoktam a johoz, hogy csereszabatosak, de akkor rosszul tettem. :)

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#1211) fireqpeg válasza vargalex (#1207) üzenetére


fireqpeg
csendes tag

Na szóval leírom miért kezdtem el ide ebbe a fórumba írogatni illetve segítséget kérni tőletek, amit én érzésem szerint nem kaptam meg, csak sok felesleges bla bla blát azaz süket dumát. Nekem fél éve kezdődött a probléma (akkór vettem a routert), aki fentebb lévőket elolvasta amit írtam az tudja a probléma ott kezdődött, gyári fw röl mentem át lede/openwrt re aztán padavan ra és elvileg ezen a ponton alakult ki az a hiba hogy valami mtd ket nem mentettem le amibe a wifi adatai voltak lede/openwrt hez. fél év alatt a problémám mindig állandó volt lede/openwrt alatt azaz a wifin akármit állítgattam a tx power 3 dBm volt maxiumum nekem ez nagy problémám volt! Amire több oldalon írják valami gyári radios lekvárt vissza kéne rakni ugye ezt én egyszerse csináltam fél év alatt, sőt a vargalex által publikát dolgot se használtam egyszerse azt az fw visszaállítós recovery vagy mit!!! Ami a lényeg utána olvasgattam külföldi fórumon ASUS RT-N56U B1 routernek és találtam egy olyan dolgot amit mondom megpróbálom még utoljára és láss csodát működik. :) Ezt amit írni fogok ezt csak amiatt teszem mert úgy gondolom hogy megosztom veletek de én semmilyen garanciát nem vállalok érte!!!
Padavan volt a routeren padavan alatt a storage meg a factory default ot reseteltem http://i.imgur.com/hmfb41u.png tehát kaptam egy alap beállítást! Ez után router kikapcs reset gomb benyomva és router bekapcs elkezd villogni a felső led, ez a gyári recovery mod ugye. http://192.168.0.1 ugye itt bejön a dlink es firmware visszaállítás lehetősége, én itt be latoztam neki a gyári DIR-860L_REVB_FIRMWARE_2.03.B03 firmwaret flasheled vársz újraindul bejön http://192.168.1.1 alatt a firmware itt én semmit nem nyomtam nem állítgattam semmit. A router alján 10mp ig nyomva tartod a reset gombot magától újra indul teljesen alapra állítja magát! Ha ez megvan megkeresed a gyári fw-n a update lehetőséget ott megadod neki openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-factory.bin ezt a firmwaret amit innen https://forum.lede-project.org/t/optimized-build-for-the-d-link-dir-860l/948 töltöttem le a r5645 öt! Tehát ha kész a flesselés squashfs-factory.bin el megkeresed Luci alatt http://192.168.1.1 itt be kell jönnie System:Backup/Flash Firmware nél a Reset to defaults: Perform Reset gombot és rányomsz vársz kicsit újra indul bejön! Én letöltöttem előre a openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin firmware t is mert ugyanezt el kell játszani ezzel is annyi hogy amit kaptál Luci alatt megkeresed megint System:Backup/Flash Firmware a részt csak most Flash new firmware image erre lesz szükséged Keep settings: ebből a pipát kiszeded és Image: feliratnál betallózod ezt openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin és flash image re nyomsz! Aztán vársz stb újraindul megint belépsz ide megkeresed Luci alatt http://192.168.1.1 itt be kell jönnie System:Backup/Flash Firmware nél a Reset to defaults: Perform Reset gombot és rányomsz vársz kicsit újra indul bejön! Na kicsit össze van zsúfolva a leírás. Remélem nagyjából kivehető a lényege, én ennyit csináltam és azóta működik minden rendesen. Mellékelek nektek 1 képet ami a fő problémám volt most már a tx power 3 dBm helyett tx power 23 dBm megy és jó a lefedettség illetve megy normálisan!!!

http://funkyimg.com/i/2AMNu.jpg

Hátha tudtam segíteni illetve persze majd a tőlem jobban hozzáértő emberek majd kianalizálják a mondandóm lényegét és talán ha ez a módszer beválik másnak is akkor csinál majd valaki egy egyszerűbb leírást!

Üdv mindenkinek illetve Boldog Újévet Kívánok!!
Ha esetleg van helyesírási hiba akkor elnézéseteket kérem.

(#1212) woodworm válasza fireqpeg (#1211) üzenetére


woodworm
veterán

Működik a wifid, de egyetlen általunk felsorolt problémát sem oldottál meg. Pl. az feltűnt, hogy minden újraindulás után más mac-címe van a routernek?

(#1213) dchard válasza vargalex (#1207) üzenetére


dchard
veterán

Nézd a képet amit linkelt, a MAC címből látszik hogy kinullázott mindent a routerében, pontosan ahogy írtad. Érdekes módon én pont ugyanazt a verziót futtatom mint ő, és sehogy sem sikerült 23dBm-re állítanom a 2.4G-t, viszont sosem volt 3dBm sem, korábbi verziókkal sem.

Én két lehetőséget látok:

1. Ordas nagy kamu az egész.
2. Valahogy a többszöri resetelés után úgy eltűntek a rádió adatok, hogy a LEDE nem tudja megállapítani a régiót, így enged nagyobb kimenő teljesítményt. Persze ez utóbbit is mérni kellene, mert tudjuk, hogy azért mert 23dBm-et ír ki, még távolról sem biztos, hogy ennyi szalad ki az antennára.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1214) vargalex válasza dchard (#1213) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Az biztos hogy a többszöri LEDE flash-elésnek és reset to defaults-nak semmi értelme. Ha valaki szerint igen, akkor nem tudja, hogy mi történik ilyenkor.
Korábban már írtam, hogy sem a gyári firmware, sem az OpenWrt/LEDE nem tartalmazza a kérdéses partíciókat, így visszaállítani sem tudja. A gyári reset is legfeljebb a defaults partíció tartalmából tudna bármit is visszaállítani, ami ugye a Padavan után szintén nem az eredeti tartalommal bír...

Alex

(#1215) fireqpeg válasza woodworm (#1212) üzenetére


fireqpeg
csendes tag

Kicsit most már kezdünk átlépni a személyeskedés kategóriába ez nekem nagyon nem jön be!!!!
Én azért fordultam ehez a fórumhoz mert problémám volt, leis írtam nektek korábban, erre ti tudtatok segíteni? NEM csak mondtátok nekem a sok értelmetlen zagyva dumát aminek se eleje se vége se közepe! Én utána néztem ASUS RT-N56U B1 ennek a routernek ezt a leírást találtam mert ugyanez volt a problémája másnak is a gyári ASUS WRT vel elátott routerrel és nekem működik ennyi, hozzáteszem a belseje szinte ugyanaz mint a 860l b1 nek!
Az esetleg feltűnt neked, hogy engem nem érdekel az amit ti itt problémának felsoroltatok mert ezzel én semmilyen megoldást nem kaptam tőletek a problémámra? Az hogy más a mac címe megint kit érdekel ? Ha működik normálisan ? Amúgy meg ha ti itt 3 an annyira okosak vagytok akkor idáig miért nem oldottátok meg ha van is akármilyen probléma, amit emlegetek!

Na én ezzel bezártam részemről ahogy ezt az évet is a hátam mögött hagyom!

Amúgy tisztelt: dchard, woodworm eléggé szűk látóak vagytok, hogy nem bírjátok azt elviselni ha van esetleg valamire más megoldás is. Ti erre mit csináltok (jó magyar mentalitással megspékelve) OOOOOO hát az nem működik, az nem úgy van és persze ezután meg magyaráztok mindent hogy ne a másiknak legyen igaza!

(#1216) vargalex válasza fireqpeg (#1215) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szerintem senki nem személyeskedett. Te írtad, hogy itt nem kaptál segítséget, holott mindent leírtunk. Konkrétan azt is leírtam, hogy egy másik DIR-860L mentéséből lehetne kiindulni. Így nem értem, hogy milyen segítséget nem kaptál?
Arról mi nem tehetünk, hogy nem hiszel nekünk...

Alex

(#1217) woodworm válasza fireqpeg (#1215) üzenetére


woodworm
veterán

Az a baj, hogy oldalakon keresztül megoldásként preferálod az általad végzett műveleteket és egy később véletlenül idetévedő látogató azt hiheti majd, hogy megspórolhatja a mentést, mert van megoldás.
Nincs, mentés hiányában ez nem javítás.

Egyébként semmi személyeskedés nem volt a hozzászólásomban.

(#1218) dchard válasza vargalex (#1214) üzenetére


dchard
veterán

A magam részéről ignorálom. Végül is mindenki azt csinál amit akar. :)

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1219) Vigyorka


Vigyorka
senior tag

Üdvözletem!

Köszönöm a segítségeteket és B.Ú.É.K Mindenkinek. :R :C :R

By

Vigyorka

(#1220) fecus válasza fecus (#1203) üzenetére


fecus
őstag

B. Ú. É. K.
Igazán nem szeretnék erőszakosnak tűnni, de valaki ránézne a 3 partíciómra? Szerintem eredetik.
Köszönöm.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#1221) vargalex válasza fecus (#1220) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Megnéztem, jónak tűnik.

Alex

(#1222) xabolcs válasza suste (#1154) üzenetére


xabolcs
őstag

Egy ilyen buildhez lenne nekem is otletem. :)

Peldaul a legfrissebb MT76 fejlesztesek melle bele lehetne tenni modulkent a Nossiac fele MTK Properties drivereket is.
Esetleg a Qualcomm Fast-path-ot is modulkent, bar nem tudom, hogy mennyire maszik bele a kernel nem modul reszeibe. :B

A mar tobbszor is szobakerult Bartzv fele builddel is csak annyi a bajom, hogy nem teszi melle a hozzavalo csomagokat, igy komolyabb dolgokra nem hasznalhato. :(

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#1223) suste válasza xabolcs (#1222) üzenetére


suste
veterán

Én CC-t fogok buildelni, egyelőre a 15.05.1 -ből új wifi driverrel. Aztán remélem lesz 15.05.2.
Nekem nem kell FP, és fontosabb, hogy több csomag elérhető legyen.....

(#1224) fecus


fecus
őstag

Még kérek némi segítséget. Így néz ki a routerem wifi összegző oldala:

A pirossal jelzett bitráta más képeken, a Bartzv firm topikjában, sokkal magasabb érték. Nekem ennél több még nem volt. Valami beállítás korlátozza?

Közben észrevettem hogy ez az alap képernyő néha változik és jókora sebességeket ír ki.
Alap:

2,4GHz:

5GHz:

Ez a telefonom ami 433MHz képes elméletben.

Lehet, hogy elindul az átvitel aztán visszaveszi?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#1225) vargalex válasza fecus (#1224) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Igen, a kapcsolati sebesség dinamikusan változik.

Alex

(#1226) fecus


fecus
őstag

Meggyógyult. Teljes visszaállás tiszta lap és újra belakás.
Most az 5G 120-140Mbps, a 2,4G az maradt 20-30Mbps.

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#1227) xabolcs


xabolcs
őstag

Sziasztok!

OpenWrt-vel (Firmware : OpenWrt SNAPSHOT r5669-a367645) hasznalom a routert, a netet egy Huawei LTE modem adja, egy USB 3.0 hub-on keresztul, amire meg egy kartyaolvaso is ra van dugva:
root@LEDE:~# lsusb
Bus 001 Device 003: ID 0420:1307 Chips and Technologies Celly SIM Card Reader
Bus 001 Device 005: ID 12d1:1506 Huawei Technologies Co., Ltd. Modem/Networkcard
Bus 001 Device 002: ID 0bda:5411 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 085: ID 0bda:0411 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub

A problemam az, hogy le-fel csatlakozik a (masik?) hub, s egy ido utan szetesik az egesz USB rendszer:
Fri Jan 5 20:48:53 2018 kern.info kernel: [ 2822.360551] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 61 using xhci-mtk
Fri Jan 5 20:48:53 2018 kern.info kernel: [ 2822.414939] hub 2-1:1.0: USB hub found
Fri Jan 5 20:48:53 2018 kern.info kernel: [ 2822.423456] hub 2-1:1.0: 4 ports detected
Fri Jan 5 20:49:18 2018 kern.info kernel: [ 2847.420269] usb 2-1: USB disconnect, device number 61
Fri Jan 5 20:49:20 2018 kern.info kernel: [ 2849.360478] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 62 using xhci-mtk
Fri Jan 5 20:49:20 2018 kern.info kernel: [ 2849.414227] hub 2-1:1.0: USB hub found
Fri Jan 5 20:49:20 2018 kern.info kernel: [ 2849.422944] hub 2-1:1.0: 4 ports detected
Fri Jan 5 20:49:22 2018 kern.info kernel: [ 2850.890272] usb 2-1: USB disconnect, device number 62
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.err kernel: [ 2855.944771] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: Stopped the command ring failed, maybe the host is dead
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.err kernel: [ 2855.961404] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: Abort command ring failed
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.err kernel: [ 2855.980325] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: HC died; cleaning up
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.warn kernel: [ 2855.991068] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: Timeout while waiting for setup device command

Az a furcsa, hogy amig megy ez a le-fel csatlakozas, addig a modem csatlakozva van, s az internet is mukodik. :F

Miutan meghal, mar csak a ket root hub marad, azaz a radugott hub es az eszkozei eltunnek:
root@LEDE:~# lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Otlet?

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#1228) vargalex válasza xabolcs (#1227) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Aktív HUB-ot használsz?

Alex

(#1229) xabolcs válasza vargalex (#1228) üzenetére


xabolcs
őstag

Nem aktivkent hasznaltam, de lehet radugni aramforrast.

Majd kiprobalom, de furcsallanam, ha javitana, mert a router kepes leadni a 900 mA-t, es a ket radugott eszkoz messze nem igenyel annyit terheles mellett (szamitogepre dugva) sem.

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#1230) vargalex válasza xabolcs (#1229) üzenetére


vargalex
Topikgazda

4G modem azért elég nagy áramfelvételre képes. Plusz még ott van ugye a HUB is.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#1231) Gyurka6


Gyurka6
őstag

Szevasztok!
Padaván feltöltése után xp-firefox, a jelszó kèrő ablak feljön, megadása után csak vârakozik, majd bont. Mi lehet a gond? Másik gėpről megy, xp felè kellene szétnézni, gondolom, de mit?

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#1232) Capricornhun válasza Gyurka6 (#1231) üzenetére


Capricornhun
tag

Szia!
Cache törlést probáltad?

(#1233) Gyurka6 válasza Capricornhun (#1232) üzenetére


Gyurka6
őstag

Hali!
Köszi, azt hiszem igen, berakok helyére ugyan azzal az ip-vel egy wrt54-et pl. az bejelentkezik (v. egy azus-t, v. egy tplink-4300 -3500-at, mind jó). A liksys-t most kerestem elő, ezzel a géppel még nem volt használva.

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#1234) Zirowe válasza Zirowe (#1131) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Tesztelgettem a buildeket ma, stabil 04-es, snapshot és a lede fórumon lévő 860-nak készült buildet.

Mindegyikkel a 2,4 és az 5ghz-s samba másolás max 2,5-3,5 MB/s között mozog, iperf3 5ghz-n 800Mbtitet mér, kábelen viszont megy akár 40MB/s-el is.

Ahogy nézegettem a lede fórumot, más routeren is előjön ez, nem nagyon találtam rá megoldást.

Ti milyen sebességet tapasztaltatok wifin?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1235) vargalex válasza Zirowe (#1234) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Én mikor legutóbb teszteltem, wifi-n (talán 5 GHz-en néztem) 16-18MB/s-et mértem. De megnézem majd még egyszer.

Alex

(#1236) dchard válasza vargalex (#1235) üzenetére


dchard
veterán

Van egy érdekes új MTK driver ami megy LEDE-vel is:

https://github.com/Nossiac/mtk-openwrt-feeds

Korai lenne örülni, mert egyelőre 4.9-el nem megy, de kíváncsi leszek rá, hogy mit tudnak belőle kirántani.

Bartvz már megpróbált buildelni belőle, egyelőre sikertelenül.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#1237) kristof123


kristof123
őstag

Sziasztok!

Sajnos nem sikerült megoldani a problémát, a TS még mindig ledobál ehhez hasonló módon. Megpróbáltam mindent ami csak tudtam, de semmi sem segített.

Szívesen fogadnék valamilyen tanácsot, ötletet amivel megoldható lenne ez a jelenség.

Üdv,
K.

(#1238) Tyrel válasza kristof123 (#1237) üzenetére


Tyrel
őstag

Végül is mi van rajta, Padavan?

Biztos a router a baj? Nekem megy TS és Discord is.

Turenkarn

(#1239) Zirowe válasza vargalex (#1235) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Én mondjuk csak az okot nem értem, hogy miért lassú wifin, mert nem nagyon lenne rá oka.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1240) vargalex válasza Zirowe (#1239) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Ha jól gondolom a kábeles 40 MB/s-ből, nálad USB2-es HDD van rajta. Én USB3-al próbáltam, ott kábelen ~100 MB/s megy.
Az viszont biztos, hogy a samba/usb/wifi kapcsolatot is a SoC-nak kell kezelnie.
Közben nem ment semmi egyéb a routeren? (Másik samba/ftp/dlna/Torrent/nagy sebességű NAT?)

Alex

(#1241) Zirowe válasza vargalex (#1240) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Igen, usb2-vel használom, mert így nincs zavarva a wifi teljesítmény.
Először csak a minidlna és transmission futott, terhelés nélkül, fejenként kb 12%-os terheléssel, friss telepítéseknél pedig csak a samba ment, az eredmény ugyanaz volt.

Nekem amúgy kábelen megfelelő a 40MB/s, wifin is kibékülnék az általad mért értékekkel, de a 2,5-3,5MB/s túl alacsony.

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1242) kristof123 válasza Tyrel (#1238) üzenetére


kristof123
őstag

Padavan van rajta, pontosabban: 3.4.3.9-099_1aae35d.

Igen. Más rácsatlakoztatott eszköznél is ugyan ez a probléma. Ha a netkábelt közvetlenül a gépbe dugom, megszűnnek a disconnectek.

[ Szerkesztve ]

(#1243) Tyrel válasza kristof123 (#1242) üzenetére


Tyrel
őstag

Uh, hát passz, nálunk csak a telefonok vannak WiFi-n azon meg nem venni észre ilyesmit... Skype videocall mondjuk megy rajtuk az biztos.

Turenkarn

(#1244) Maximusz válasza vargalex (#1228) üzenetére


Maximusz
aktív tag

Szia Alex!

Most néztem rá a régi mentő szkript-re, de valamiért nem megfelelő dátumot ír hibaként ....

amiben a probléma lehet :

a tegnapi dátumot elvileg egy változón keresztül készítjük el: DATUM=`date +%Y-%m-%d -D %s -d $(( $(date +%s) - 86400))`

ha kérem SSH-ban csak ezzel a paranccsal, hogy :date +%Y-%m-%d -D %s -d $(( $(date +%s) - 86400))

akkor ezt a hibát írja:date: invalid date '1515404263'

Hogyan tudok a tegnapi napra hivatkozni (ha ma 2018-01-09 van), hogy 2018-01-08 formátumban írja ki nekem?

:(

(#1245) Maximusz válasza Maximusz (#1244) üzenetére


Maximusz
aktív tag

Azt hiszem megtaláltam, a hibamentes lekérdezést, de hogy miért nem megy a régi azt nem tudom..

DATUM=`date -d @$(( $(date +"%s") - 86400)) +"%Y-%m-%d"`

(#1246) vargalex válasza Maximusz (#1244) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Nem emlékszem már a script-re, de ez lesz a helyes megoldás:

date +%Y-%m-%d -d @$(($(date +%s) - 86400))

Alex

(#1247) Empotempo


Empotempo
csendes tag

Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy miért lehet az, hogy padavannál (3.4.3.9-099_cf494ea) a transmission web-es felülete (Transmission Verzió:2.90 (14706), RPC: 15, WEB Control: 1.0 Beta(20141010) ) letöltés közben miért lassul be annyira. Sokszor annyira belassul, hogy pl. még a "Beállítások" menüt sem nyitja meg. A routerben egy 3.1-es pendrivot használok ext3-ra megformázva. A transmission beállítások a következőek: letöltési/feltöltési sorban állás: Max 10; a korlátozásnál a max letöltés nincs korlátozva, a max feltöltés 1000 kb/s; az ütemezésnél a max letöltés 10000 kb/s; a feltöltés 100 kb/s. Letöltés közben androidos telefonról a Transmission remote is hibaüzenetet dob ki, hogy a szerver nem elérhető. Amikor kész a letöltés újra elérhető. Mi lehet a gond?

(#1248) vargalex válasza Empotempo (#1247) üzenetére


vargalex
Topikgazda

A pendrive-ok jellemzően nem bírják a sok szálas írást. Kisebb blokkok írása is rettentően lassú, márpedig torrent letöltés esetén ez történik. Szerintem egy HDD-re csere megoldaná.

Alex

(#1249) Vigyorka


Vigyorka
senior tag

Üdv. Mindenkinek!

3.4.3.9-099_1aae35d ez az utolsó Padavan?

Kösz! :R

Vigyorka

(#1250) xabolcs válasza xabolcs (#1227) üzenetére


xabolcs
őstag

Most nem tudom reprodukalni ... nem tudom mi a kulonbseg az akkor es most kozott. :F

Annyit viszont bizton allithatok, hogy ha kihagyom a hub-ot, akkor a letoltes 10~20 MBittel felgyorsul. Ezt mar akkor is eszrevettem, es most is ugyanugy viselkedik. :K

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.