Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz l.skywalker #799 üzenetére
Hádde ez milyen már most komolyan. A múltkor is ezt csinálták.
Akkor még elment, gondolta az ember korai még a játéknak, félnek megmutatni...aztán később csak fellőtték youtube-ra. Erre most megint ugyanez? Vicc.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
l.skywalker
félisten
válasz [Prolixus] #798 üzenetére
Sebaj, majd körülírják
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
[Prolixus]
addikt
válasz l.skywalker #797 üzenetére
Pfff.
-
l.skywalker
félisten
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
duvi
nagyúr
-
sittes79
addikt
Nem jó jelek
-
melega
őstag
válasz [Prolixus] #48 üzenetére
Ja nem sokat tudunk róla.
Mondjuk én előrendeltem a Gamersroomtól azt írták május 24-én jelenik meg, de szerintem biztos nem, mert az E3-on ha szerencsénk van bejelentik a megjelenés időpontját
Azért tőlük mert azt mondta nekem az eladó hogy mégegyszer levelet írok hogy szeretném lemondani a rendelést, nem fogja engedni sok ilyenem volt náluk.
Így senki nem tud annak betartani hogy majd ezzel játszak akárhogy szeretne -
Topikgazda
Ez most egyre inkább egy Sandbox RPG-re kezd el hajazni. Amúgy a Witcher 3 esetében is a side questeknél ez volt, sőt, ugye a main questeknél is volt több opció, szóval annyira nem meglepő, inkább lehet úgy fogalmazni, hogy nem lesz hangsúlyos a main quest line...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
duvi
nagyúr
-
törölt tag
válasz l.skywalker #781 üzenetére
Ami még érdekes, az a 250 fős új iroda, akik nem a CP-n dolgoznak. Talán nem kell 5+ évet várni arra a titokzatos új AAA címre
-
l.skywalker
félisten
Cyberpunk 2077 Financial Conference Call
E3 2019 a valaha volt legfontosabb esemény lesz a játék életében
Megerősítették, hogy cross-gen lesz a játék
További főleg pénzügyi és egyéb adatok a link alatt...
-
.LnB
titán
(Nem tudom megnézni a linket, de érdekelne, hogy..)
A megjelenési dátum is pletyka? Vagy azt tuti kapunk?[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
oriic
HÁZIGAZDA
Állítólag Lady Gaga is szerepel a játékban, E3-on kapunk megjelenési dátumot.
Live-Die-Respawn
-
Topikgazda
válasz [Prolixus] #772 üzenetére
Hogy mire jó? Ez dedikáltan a Sony-nak készült, és a PS4 csatin jelent meg, vagyis reklám a PS4-nek, hogy nézzétek, jön a közeljövő egyik legnagyobb durranása.
Meg egyben jó gumicsont, amin elrágcsálódnak a rajongók...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
[Prolixus]
addikt
Jó, ez de mire jó tulképp? Új dolgot nem mutatnak, értelmesen narrálják, kb ennyi. Meg olyan szaga van a dolognak hogy csak szólni akarnak, hogy baromira nem fog még megjelenni.
Viszont az tetszik, hogy alternatív univerzumban fog játszódni a játék ezek szerint.
-
Topikgazda
Nope. Archive.org snapshot, 2019 február 25. Ugyan az, mint a mostani oldal.
Valaki vicceskedni akar, és megtrollkodta a territorystudio oldalát egy kis photoshoppal...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Geralt narrálásában.
Live-Die-Respawn
-
duvi
nagyúr
Nem tudom, hogy milyen fázisban van a fejlesztés, de ha most kezdik dizájnolni, akkor lesz még egy pár évünk a megjelenésig A The Witcher III: Wild Hunt rendezője felel a dizájnért
-
Topikgazda
"Azért ne felejtsd el, hogy mellette készül az egyjátékos kampány is (Squadron42) ami prioritást élvez így persze, hogy az SC csak vánszorog. "
Engem csak az SQ42 érdekel, és én úgy látom, hogy az SQ42 vánszorog, miközben az SC-hez jönnek ki a fizetős tartalmak folyamatosan.
De sebaj, lesz egy Cyberpunkunk, remélem tényleg jól sikerül és után talán jön még más fejlesztőtől is hasonló témában játék.
Especiel ilyen téren ott van a Deus Ex széria. Nem mondom, hogy CP2077 szintű, de mint cyberpunk játék, kétségkívül jól meg van csinálni. Ha pedig nem feltétlen FPS, akkor ott van a zseniális Shadowrun...
-
Szőrös
veterán
Azért ne felejtsd el, hogy mellette készül az egyjátékos kampány is (Squadron42) ami prioritást élvez így persze, hogy az SC csak vánszorog. De sebaj, lesz egy Cyberpunkunk, remélem tényleg jól sikerül és után talán jön még más fejlesztőtől is hasonló témában játék.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Vesa
Topikgazda
válasz GypsFulvus2 #760 üzenetére
Én is biztos vagyok benne, de ott sokkal inkább rezeg a léc ha már a megjelenés miatt akarunk aggódni. Egyszerúen túl sokat vállaltak. Az idei tervek is csak arról szólnak, hogy lesz talán 1-2 új bolygó. Ilyen tempó mellett ha el is készül, az minden idők legtovább tartó fejlesztése lesz.
A tudomány a valóság költészete!
-
bitpork
nagyúr
Szívem szerint a soha lenne a megjelölt , de most hogy dübörög a 365 factos visszaszámlálásuk, még az idén karácsonyt sem tudom kizárni.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
KaitouP
nagyúr
Lazán el tudom képzelni, hogy a next gen konzolok nyitócímeként debütál majd.
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
duvi
nagyúr
-
pohár
félisten
válasz Fitzgerald #750 üzenetére
az EA-nek van Game Changer programja, ami pont erre van kitalálva
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Fitzgerald
veterán
@Vesa
Játékbeli teljesítmény szempontjából nem biztos hogy mérvadó az a 2 óra, mert gyakran látni olyat játékokban, hogy egy-egy adott pályán/helyszínen teljesen más a teljesítmény, mint egy másik játékbeli helyszínen. Pl. a Metro: Exodus-ban erről a sivatagos mapról azt írják, hogy még egy 1080 Ti/2080-nak is beakaszt maximális beállításokkal 1080p-ben is, míg az első nagy, nyílt mapon meg semmi gond nincsen. Viszont ja, a hangulatból, játékmenetből azért kaphat az ember egy kis ízelítőt 2 óra nettó játékidővel, ha nem foglalkozik karaktergenerálással.
@Cifu
Igen, ez az átka annak, ha valaki rohadt magasra teszi a lécet. Csillagászati mértékű elvárásokat kell utána megugrani. Én egyébként azért is gondolom azt, hogy egy évnél már nem lehet messzebb a megjelenés, mert láthatóan el akarják kerülni az olyan szituációkat, hogy olyan dolgokat mutogassanak, amelyeket végül nem látunk majd viszont a végleges játékban.
De mindenképpen nagyon szimpatikus az, ahogy a játékosvilág irányából érkező feedback-et kezelik (nem a third person baromságra gondolok nyilván).
A Mérges Jóska is mondta, hogy az E3-as demó után tőle is kérdezgették a CDPR-es arcok, hogy szerinted ez jó lesz-e így, min kéne változtatnunk, stb. Az EA meg a hasonló cégek mikor csinálnának ilyet?
Ők inkább még kigúnyolnak és fejen is szarnak mindenkit, miután elszúrtak mindent, amit el lehetett.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Már azt a bemutatott videót is összehasonlították korábbi anyagokkal. Szóval nem csodálkozom, hogy a CDPR nem mutat inkább semmit se.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Topikgazda
Szvsz a CDPR-en belül a siker hátrányaitól szenvednek. Lásd nem akarták megmutatni a nagyközönségnek a videót először, mert féltek, hogy nem fog tetszeni nekik.
A Witcher 3 bejelentése után ugye volt több screenshot, videó, amelyet a játék megjelenése után elővettek a kritikusok, és összevetették a játékban látható jelenetekkel. A kritikák egy része arról szólt, hogy a megjelenés előtti állapotok jobb minőségű, részletesebb modellekről, textúrákról árulkodtak.
Érthetően az ilyen kritikák nem esnek jól a fejlesztőknek, szóval igyekeznek elkerülni őket (szemben más fejlesztőkkel / kiadókkal, ugye kedves Sega / GearBox?), így nem csodálkoznék, ha a bemutató videóba és a screenshotokon lévő karakterek, modellek és városrészek már a lehető legvéglegesre polírozott részeket tartalmazták.
-
duvi
nagyúr
válasz [Prolixus] #746 üzenetére
Mindenki tűkön ül és nagyítóval nézi a legapróbb Cyberpunk 2077 infómorzsát is Igazán csöpögtethetnének egy kis infót a játékról. Nem kell dátum, elég lenne néha pár koncepció, vagy ingame fotó is akár.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Fitzgerald #743 üzenetére
Leeset egy porszem. És nem lett apokalipszis. --> breaking news --> IGN címlapra vele.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Le is mondom előrendelést. Cyberpunk-Pokémonokkal akartam zúzni.
Live-Die-Respawn
-
Vesa
Topikgazda
Nincs is rá semmi szükség. Még a Steam-en is ott a 2 órás refund lehetőség, annyi idő alatt kiderül, hogy fut-e rendesen, tetszik-e stb. Nem is nagyon van már játék manapság, amihez van demo. Érthetetlen ez a cikk
-
gyuromoj
veterán
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
duvi
nagyúr
Csak a tuti kedvéért: Cyberpunk 2077 - nem lesz Epic Games Store-exkluzív PC-n
-
[Prolixus]
addikt
Nagyban csinálják az biztos, feltételezhetjük hogy a W3 teamből nem sokan mentek el, viszont egy időben rengeteg állás hirdetés volt a CDPR honlapján, szóval számok nélkül is tudni lehetett hogy jelentős expanzió volt.
Tetszik az approach, hogy nem óvatoskodnak...mert azért ez bátorságra és magabiztosságra utal, hiszen a hirtelen felhizlalt team még a CDPR-nek is nagy kockázat, főleg a menedzsment szempontjából. Ezért sem érzem teljesen korrektnek, hogy egy vezető távozását azzal söprik le, hogy no worries, we have lots of people working on the game. Hát pontosan ezért nagyon kellenek a jó vezetők akik sok ember munkáját tudják hatékonyan menedzselni. Szóval a kérdés hogy maradt-e elég jó vezető náluk, vagy esetleg aki közben jött fel tud-e lépni és betölteni az űrt.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
duvi
nagyúr
-
[Prolixus]
addikt
"3.: A netrunner (kb. netzsoké, az internetet az agyba dugós módon való megtapasztalás) terén továbbra se mondhatnak semmi konkrétat, de annyit elmondhatnak, hogy lehetséges lesz vele információkat gyűjteni (pl. helyszíneket felfedezni, meghatározni), az NPC-k figyelmét elvonni vagy például egy bezárt ajtót kinyitni."
Hát ez azért így eléggé úgy hangzik, hogy a tökgenerikus hacker jellegű képességet lehet majd megszerezni és használni. Csatlakozol valami konzolhoz aztán feljön valami UI amiben navigálhatsz, kamerák képébe nézhetsz bele, valami térképen nézelődhetsz, meg kell oldani valami minijátékot hogy kinyiss ajtókat...
-
Topikgazda
Angollal kevésbé boldogulóknak:
1.: Megerősítették, hogy motorbiciklik és autók széles skálája lesz majd vezethető, de ahogy most kinéz, a légijárművek nem lesznek opciók e téren (megj.: a bemutatóban láttunk légi járműveket is, például a Trauma Team mentőjét).
2.: Mivel a Cyberpunk mentalitásba nem férnek bele a tartós kötötsségek, így mi mindig külsősök leszünk, más szóval nem lehetséges, hogy mondjuk egy Megacég alkalmazotti listájára kerüljük.
3.: A netrunner (kb. netzsoké, az internetet az agyba dugós módon való megtapasztalás) terén továbbra se mondhatnak semmi konkrétat, de annyit elmondhatnak, hogy lehetséges lesz vele információkat gyűjteni (pl. helyszíneket felfedezni, meghatározni), az NPC-k figyelmét elvonni vagy például egy bezárt ajtót kinyitni.
4.: Egy kérdésre válaszolva csak újra megerősítették, hogy nincs értelme a Witcher 3-hoz hasonlítani a játékterületet, mert bár ott is voltak többszintes épületek, itt teljesen mások a dimenziók, hatalmas terület, sok emeletettel és alagsorral...
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Vesa
Topikgazda
válasz [Prolixus] #725 üzenetére
Ebben igazad van, de nem egyetlen ember tervez meg egy ekkora játékot. Maradtak még ott páran, akik a kezdetektől a kreatív team tagjai és vezetői, én erre céloztam.
Volt már itt pánik akkor is, amikor valaki meglátott egy álláshirdetést a CDPR-nél, és már ment is az ötletelés, hogy soha nem fog elkészülni mert nincs elég ember. Fél évre rá meg olyat mutattak, amitől mindenkienk leesett az álla.
-
[Prolixus]
addikt
Elvándorlás oké, csak nem mindegy hogy ki megy el.
A játékfejlesztés szervezetileg meg nem tudom hogy működik, de az én cégemnél végeredményben mindig a vezetők viszik el jó vagy rossz irányba a projekteket, mert nem ismerik fel hogy a kivitelezésnél amit adott kolléga csinál az hülyeség. Szóval szerintem nem biztos hogy érdemes úgy tenni, hogy a kivitelezési fázisban egy kreatív direktor már csak a kávéját szürcsölgeti meg golfozik.
(#724) oriic
Egy seggel két lovat nem lehet megülni. Ha elkezd bedolgozni a Blizzardnak, a CDPR-re mindenképpen kevesebb ideje lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
válasz [Prolixus] #719 üzenetére
Semmi aggasztó nincsen ebben. Egyrészt, a játék már nem tervezési fázisban van, hanem a végső stádiumban, másrészt, egy ekkora projecten nem 1db kreatiív rendező dolgozik! Az elvándorlás mindennapos jelenség, mint bármilyen más területen.
-
duvi
nagyúr
válasz [Prolixus] #719 üzenetére
A kreatív koncepciók már megvannak. Most a kivitelezésen van a hangsúly.
-
[Prolixus]
addikt
Elég aggasztónak találom a dolgot. Akár a jövőre nézve is.
-
Fitzgerald
veterán
Nem jó hír, de a CDPR-ben bízok. Biztosan megtalálják a legmegfelelőbb utódot a posztra.
-
Topikgazda
Szvsz az "elengedni" itt nem a megfelelő szó. Sebastian a fájóbb, hiszen 2006 óta a CDPR-nél dolgozik, tehát egy igazi régi motoros hagyja el a céget. Rowland eddig is ugrált a cégek között, szóval itt inkább az a fura, hogy egy abszolute AAA kategóriás játék fejlesztését hagyja ott.
Hogy pont a Blizzhez ment Seb... Na ez az, amit én sem értek, illetve hát nem tudok mást elképzelni, minthogy tényleg üres csekkett tettek elé, hogy mond meg, mi az árad...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Sebastian Stępień. A Witcher 1-nél történet / dialógus volt a credit alatt, Witcher 2-nél vezető történet és dialógus tervező míg a Witcher 3-nál kreatív rendezője volt. Érdekes irány, azt hittem a CDPR ma inkább a szakma csúcsa, mint a Blizzard. Bár feltehetően a Blizz kitöltettlen csekkett tehetett elé...
Egyébként ő már a második magas szintű emberke, aki távozik a CP2077 éléről. Tavaly decemberben jelentette be Kyle Rowley, az egyik vezető designer (ő mutatta be az e3-on ugye a CP2077 trailert), hogy visszamegy a Remedy Entertainmenthez...
[ Szerkesztve ]
-
m0h0senator
őstag
Most, hogy lassan az altered carbon első évad felénél járok szerintem is meg lehet csinálni változatosra egy ilyen városkomplexumot. CDPR is menni fog ettől nem tartok.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Topikgazda
válasz [Prolixus] #711 üzenetére
Miután lesz vezethető jármű, így azért nem mindegy, hogy mekkora területen lehet kavirnyálni.
-
[Prolixus]
addikt
Köszi az infókat. Igazából szerintem egy adott pont után (és ez bőven W3 alatti térképméret) nem számít mekkora területen nyúlik el a játéktér, a lényeg úgyis az alap játékmechanikák, a sztorik, küldetéske meg karakterek minősége.
-
Topikgazda
válasz [Prolixus] #709 üzenetére
A szerepjátékban némileg eltér már a kiépítése is, ott 2020-ban 5 milliós lakossággal bírt, és területileg a tipikus amerikai metropoliszokat másolta, vagyis nagyjából 500-800 négyzetkilométeres a szigorúan vett City, amelyet egy hatalmas elővárosi rész vesz körbe a szárazföld felől.
Eddig a hasonlóság, mert amúgy a szabálykönyvben felvázolt Night City 12 zónából állt, az A, B és C volt a gazdag belváros, ahol a hatalmas felhőkarcolók és a céges biztonsági szolgálatok határozzák meg a látképet, a D-től a J-ig pedig a külvárosi zónák, amelyből a D zóna egy káoszba süllyedt, a rendőrség és a közigazgatás által nagyjából elhagyott régió, amit 'Combat Zone'-nak, vagyis Harci Zónának csúfoltak.
A játék trailerében 6 városkerületet láttunk ugye:
City Center: A városközpont, a felhőkarcolók által uralt belváros.
Watson District: Ázsiai beütésű kerület, amit a bevándorlók leptek el.
Westbrook District: Kis-Tokió, a japán kerület, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak.
Heywood: Latin városrész, gazdag, de a bandák egyre nagyobb befolyást szereznek felette.
Pacifica: A lepattant és szegény városrész, amit a bandák és gengszterek uralnak.
Santo Domingo: Ipari városrész.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
[Prolixus]
addikt
Igen, bizti lesznek részleges ismétlődések. De ez egyrészt annyira nem baj, másrészt a való életben is vannnak ilyenek.
Amnúgy a szerepjátékban mekkora ez a Night City? Csak mert lehet nem fogunk kimászni innen, de területileg ez nem feltétlenül azt jelenti hogy kicsi lesz a tér (még úgy sem ha nem számolom a vertikalitást). Gondoljunk csak a Judge Dredd féle Mega City-kre. Cyberpunk városok meg általában hatalmasak szal...
-
Topikgazda
Teljesen rendben van. Ebben a világban nem igazán tudom elképzelni a klasszikus vidéki életet, viskókkal és egyebekkel.
Pedig ki van dolgozva az is a szerepjátékban.
Viszont azt is írja, hogy semmit nem generálnak procedurálisan, ami azért kicsit furcsa. Egy ekkora területet kézzel megcsinálni nem tudom mennyire lehet, ez azért valószínűleg elég rendesen be fogja határolni a bejárható épületek számát.
A Witcher 3-ban sem volt minden épület teljesen eltérő, észre lehetett venni, hogy mely épületek kerültek a helyükre "copy->paste" módra. Itt ugyan ez lehet, csak a lépték más, megcsinálnak egy 30 emeletes tömbépületet, majd lerakják egymás mellé őket, és kész is a lepukkant lakótelepi régió...
-
Vesa
Topikgazda
Teljesen rendben van. Ebben a világban nem igazán tudom elképzelni a klasszikus vidéki életet, viskókkal és egyebekkel. Ráadásul nagyon jól meg lehet oldani egy ilyen világban a városon belüli, de eltérő környezeteket is, erre már napjainkban is láttunk példát a jövő várostervezőinek műhelyeiből. Valójában, mivel itt egy technológiailag igen fejlett társadalomról van szó, össze sem hasonlíthatók a lehetőségek a Witcher-el, ami egy techonlógiai értelemben faék egyszerű és elmaradott környezetben játszódik. Ha jól megcsinálják, akkor egyetlen épület felfedezése is órákba telhet, nem kell ehhez kilovagolni a pusztába...
Viszont azt is írja, hogy semmit nem generálnak procedurálisan, ami azért kicsit furcsa. Egy ekkora területet kézzel megcsinálni nem tudom mennyire lehet, ez azért valószínűleg elég rendesen be fogja határolni a bejárható épületek számát.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
KaitouP
nagyúr
Én nem, csak gondoltam bedobom, hadd büszkélkedjenek a srácok a díjjal.
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In