- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-25 07:29 Téma összefoglaló

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maelephant
senior tag
Abszolút off: az nem Buci Gyuri volt (Marosán György, eredetileg pék, keményvonalas volt még az MSZMP-ben is, ki is zárták)?
-
RubbishBin
senior tag
Én kezdem magam így érezni: [link]
-
mert_csokis
senior tag
Épp rá akartam kérdezni, hogy hol tart a dolog másoknál, de akkor várunk.
-
donki
senior tag
Nem töltötted le a játékot? Gog-on úgy tudom csak akkor lehet refundot kérni, ha nem töltöd le.
-
Chalez
őstag
Minőségi anyag, az előlap és a tető levétele jobb szellőzéshez meg 2 mp kb.
-
Vesa
Topikgazda
Sajnos legtöbb esetben butítás. Vagy poligonszámot kell csökkenteni, vagy textúra felbontást. Előbbit jellemzően úgy érik el, hogy kevesebb lesz az NPC, tereptárgy (gyérebb növényzet pl.), ezt sok más játékban látjuk, amikor a PC-s és a konzolos verziót egymás mellé teszik.
Textúrák méretét pedig azzal lehet csökkenteni, ha alacsonyabb felbontású. Ezt is látni, már most is a CP2077 esetén, hiszen a konzolos kép kevéssé éles, mint a PC-s. Lehet még butítani effekteken, particle sűrűségen, post-processingen és számos dolgon, de mindegyiknek lesz valamennyi negatív hatása a látványra. A cél az, hogy ez a hatás ne legyen akkora, ami már zavaró. -
Cifu
Topikgazda
Látatlanban nem tudok erről érdemben többet mondani, ezt írta egy CDPR-es marketinges (tehát nem tech oldali) alkalmazott.
A személyes véleményem az, hogy egy sima Sata SSD is elég lehet (nekem csak az van, igaz 32GB RAM mellett).
A másik oldalról pedig az, hogy Box S és csúcs PC is van, ejnye, nos...
A probléma az, hogy feszegetik a határokat. Látatlanban vagyunk megint, de @cyberkind pont a másik oldalról közelíti a problémát: igen, lehet optimalizálni, ha butítják a játékot. Ami megint nem jó.
Én is azt szoktam mondogatni a Crysis-effektre hivatkozó sirámokra, hogy szép és jó, de ha mondjuk kihagyják az Ultra lehetőséget, és mondjuk a High lesz az új csúcs, akkor mi lesz? Boldog egy csapat ember, mert mindent max.-ra húzva meglesz az elvárt FPS a csúcs VGA kártyáján, a másik oldalról szomorú lesz egy csapat ember, mert elvették tőle a lehetőséget, hogy sokkal szebb legyen a játék.
Én a második oldalhoz tartozom.Amikor pedig az olyanokkal jönnek, hogy dehát Detroit Become: Human meg The Last of Us 2... Akkor azok teljesen más kaliberű játékok. A Red Dead Redemption 2 lehetne példa - de az is milyen lett ugye...
-
D1Rect
félisten
Valószínűleg bármilyen ssd elég gyors lehet hozzá, de a hdd már felejtős.
-
Chalez
őstag
Valahol éreztem, hogy ezekre gondoltál...
Más, azt lehet mondani. Nem rossz, más, de majd mozgás közben adja ki magát... Remélhetőleg azért jópáran befogják tudni kapcsolni az RT-t, ha nem is mindjárt fullon, mert ugye ott is van pár részletességi kapcsoló. -
bélanéni
őstag
Nekem is gondolkoznom kellett melyik az On és Off, elsőre frodítva tippeltem. Nem azért mert az Off jobb, hanem mert szerintem egyik se jobb a másiknál, csak kicsit más. Nem vagyok egyelőre lenyűgözve az RTX-től. Ez csak személyes vélemény. Őszintén úgy érzem nem csak savanyú a szőlő. Fogok venni 3080-at később, de RTX-et nem biztos hogy (minden esetben) használni fogok.
Skacok, bő 1 nap és indul a banzáj, reméljük nem lesz csalódás
-
Chalez
őstag
Melyik? Sztem RTX egyértelműen jobb mindenhol
-
LK
addikt
Hát igen....
-
WATERDACA
őstag
Sok 10% összeadódhat. Driver, új patch stb.
Egyébként ha 10%-ot veszítesz Denuvoval akkor a jobbik táborban vagy. Valahol 20% körül van az átlag, van akinek 30%+ is volt.
Nagyon játék- és komponens függő dolog. A mai napig nem tudják ennek a valódi okát, épp ezért is mondom, hogy kukával a Denuvoval, örökre.
-
WATERDACA
őstag
10% is nagyon szembetűnő, hidd el, főleg ha 30 fps körül vagy....
-
nubreed
nagyúr
Igen, a zenét mindenhol nagyon dícsérik. A zenét mindenki megkapja majd a goodiesban ugye?
A LegacyKillaHD reviewnak csak most értem a végére és a végefelé mondja el, hogy PC-n szerinte teljesen rendben volt a performance, 2070 Super kártyával nyomta, végig meg volt neki a 60 fps, bár azt hogy milyen felbontásban játszott, sajnos nem tudni és azt sem, hogy milyen grafikai beállításokkal.
-
mettek
addikt
Azt már korábban lenyilatkozta a CDPR hogy most kifejezetten rövidebb sztorit akartak összerakni a W3-nál mert a statisztikákból azt látták hogy a W3-at elég kevesen vitték végig. Tehát belefulladtak az emberek ahogy én is. Beleuntam. Szóval nekem pozitív ha rövidebb de kidolgozott a sztori.
-
bélanéni
őstag
Erre próbáltam korábban is felhívni a figyelmet. Hogy ez nem a messiás lesz, hanem egy különleges game, amit ugyanúgy emberek készítettek. A többi gamehez kell hasonlítani és nem ideologizált elképzeléseket és megugorhatatlan elvárásokat kell építgetni magunkban. Akkor se ha a hangzatos marketing miatt erre csábulnánk
Tuti 100 százalék hogy egy nagyon különleges game lett, ami egyelőre nem bugmentes, de az biztos, hogy a CDPR nagy ütemben fogja gyomlálni. A játékidőtől végképp nem félek, az annyi lesz, amennyit az illető rászán. A főszál nem gigantikus, ezt korábban is mondták, ez nem jelent semmit. -
nubreed
nagyúr
Én is hardon fogom nyomni, szeretem a kihívásokat.
Meglátjuk akkor. -
Cifu
Topikgazda
Korábban már írtam, hogy a The Witcher 3 is kb. egy évvel a megjelenése után lett olyan játék, aminek megjelenésekor illett volna lennie.
Tartok tőle itt is ez lesz.
Ettől még az jön le a tesztekből, hogy egy zseniális játék, de a fő küldetés kicsit rövid (a mellékküldetések húzzák az igát majd), a grafika (ha elég izmos géped van) nagyon szép, a történetek és szinkron, stb. pedig első osztályúak. Csak éppen kb. béta vagy early access állapotú. A korábban linkelt francia oldalon van olyan, hogy Jackie ül a levegőben, 90°-al elfordulva és egy méterre a szék előtt, ahol ülnie kellene. Ilyesmi hibákkal például nemrég a Bard's Tale 3 early access alatt találkoztam. Nem mondom, hogy élvezhetetlen tőle a játék, de illúzióromboló.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Valaki akkor kamuzik, magyar IGN tesztben ilyen van:
"Fontos előre leszögezni, hogy az általam eddig tesztelt PC-s verzió még nem tartalmazza az első napos javítást, tehát megjelenéskor valószínűleg jobb lesz a helyzet"
-
mettek
addikt
Valószínűleg így van.
-
hszilard666
veterán
F
Akkor vissza is mondom az előrendelésem, majd végignézem youtube on!

-
RubbishBin
senior tag
Azt, hogy nincs akkora kihatással semmire a döntésed. Sajnos linket nem tudok küldeni, de fixen itt volt, mert mást nem olvasok, mióta a reddit poligon nőkre maszturbál.
-
RubbishBin
senior tag
A "döntések és következmények" mechanikáról sem túl sok jót olvastam, na de nem akarok itt negatívkodni.
Játszani akarok!
-
stuka20
senior tag
Na látjátok, ezért (is) jó, hogy 3 életút van. Bugosan vitted végig, de közben jönnek a javítások, ergó kedved lesz bugmentesen is újra kivinni. De ez csak az egyik ok.
-
l.skywalker
titán
Mondhatni már hozzászoktunk. A lényeg, hogy ne 1 év múlva legyen kész teljesen

-
nubreed
nagyúr
Én is azt néztem, mikor elvileg 70 -ről volt szó. Én szerintem most még egy csomó minden hiányzik belőle, a többit majd megkapjuk a megjelenés napján szvsz, meg akkor lesz még egy peccs is.
-
sittes79
addikt
Stemen 2-3 nappal előtte indul a preload nem?
-
[Prolixus]
addikt
Jaja, most már azért én is kezdem elhinni, könnyekkel küszködve, hogy most már tényleg megjelenik.
-
JenciHUN
aktív tag
Azért annyi bizalmat adjunk már nekik hogy nem 7 nappal megjelenés előtt mondják azt hogy Sorry majd jövőre...

-
bélanéni
őstag
Persze, a lényeg hogy nem nincsenek teljesen kussban. És hát 7 nap van vissza... ilyet nov.19. előtt nem láthatott senki, talán még 20-at se.
-
Chalez
őstag
Nahh, visszaolvasva én is beleláttam a katétert
nem lenne őszinte a mosolyom
-
jonnyjoker01
veterán
Ti sem tudtok aludni?

-
freeknight
őstag
Valószínű, hogy a világon egyetlen random olasz embernek küldtek kódot
Szóval ha egy valakinél van már, logikus feltételezni, hogy a nyugati kritikusok közül sokan megkapták. -
LK
addikt
Az nem világos hogy mit akarnak elérni ezzel? Minél kevesebb spoiler legyen? Zavar a cdpr-nél? Van aki átlátja mi történik? Cifu? Oriic? (én azért kizártnak tartom,hogy lesz további csúszás)
-
nubreed
nagyúr
Nekem kb egy 3070 körüli teljesítmény kéne, évekig ellennék vele, igazából ezt a kártyát venném de nincs készlet. Hiába lesz elérhető bőséges készlettel (ha egyáltalán így lesz) a 6800 -as navi, ez ugye 580 dollár lesz, pont annyival több, amennyivel többe kerül rajta a plusz 8 giga ram. Na ez az a felár amit nem akarok kiadni hiába jobb valamennyivel az kártya, mint a 3070. NV -nél sem hülyék dolgoznak, tudják jól, hogy 8 giga ram még évekig elég lesz. Szóval nem fogok csak azért AMD-t venni mert abból hamarabb lesz készlet. Inkább kivárok.
-
Peace
nagyúr
Ha AMD-ből lesz készlet, akkor azt fogják venni és kész. Ez elég egyértelmű. Hogy mit tud ténylegesen a kártya, az meg majd kiderül.
-
Vesa
Topikgazda
Arra céloztam, ha azonos áron kisebb teljesítményt kapsz, az nem neked fog kedvezni. A céget pedig nem éri kár, mivel ilyesfajta érzelmi döntést igen kevesen hoznak meg, az emberek többsége a pénzéért a lehető legjobbat szokta megvásárolni.
Egyébként érzelmileg is tévúton jár aki úgy érzékeli, hogy az AMD valamiféle jóságos megmentő, valamiféle vrsenypiaci hős, aki harcol a gonosz zöldekkel. Nyilván szó sincs erről, az AMD is árat fog emelni, amint nem lesz rákényszerítve arra, hogy az árakkal szerezzen piacot, mert mással nem tud. Pont olyan piaci szereplők, pont olyan befektetőkkel és managerekkel az élen, mint a zöldeknél. A trend kiválóan látszik a Ryzen esetén, ahol a piaci részesedésükkel arányosan olvad az árelőny is. Ha ledarálnák a kék/zöld konkurenciát, "meglepő módon" pont úgy viselkednének, mint a kék/zöld páros. Ezt diktálja ugyanis a piac!
-
lo_jo
senior tag
Miért is? Pont ez van a cikk végén (és ez folyik a csapból mindenhol), hogy a standard DXR API miatt bármin megy, ami azt támogatja. Az AMD is azt mondja, hogy minden menni fog, ami standard, csak azok nem, amiket ez a cikk is említ.
-
Vesa
Topikgazda
Érzelmi alapon veszel hardvert?
Kizárólag magaddal tolsz ki, a cégekkel nem. -
Peace
nagyúr
Szeretem az anomáliákat.
-
Peace
nagyúr
Így is késtek. Enyémet hétfőn át lehetett venni.
-
nubreed
nagyúr
Én is valahogy így gondolom. Azáltal, hogy arany lemezre került a játék, én és szerintem nagyon sokan mások is azt gondoltuk, hogy most már semmi baj nem lehet, révbe értünk, az isten sem kímél meg minket a november 19 -i launchtól. A merketing is erre a dátumra lett felpörgetve ezerrel. És most akkor itt van ez a mai bejelentés, szerintem is valami komoly dolog van a háttérben, amiről még nem tudunk, lehet soha nem is fogunk. A dec 10 -ben most már semennyre sem vagyok biztos, szintén, ebből még simán lehet tavasz is.
-
Vesa
Topikgazda
"Rosszabb esetben lopott kártyákkal veszik őket, és akkor még nemhogy nem lát pénzt a fejlesztő, hanem még az ő cége fizet a lopott kártyával bűncselekmény részeként vásárolt játékkulcsokért, a meglopott kártyatulajdonosnak kárpótlásul."
Már miért fizetne a cég kártérítést bárkinek??? Ezt honnan szeded? Maximum a bank fizet, már amennyiben bizonyítható, hogy nem a felhasználó volt felelőtlen és pl. hagyta el valahol a kártyát, mely tényt nem jelentett be időben. Visszaélés/bűncselekmény esetén a bank fizet kártérítést, vagy pedig senki, és a károsult befáradhat a rendőrségre, majd később ha a tettest elkapták, bíróságon próbálkozhat kártalanítással! Szép is lenne, ha nem így lenne...
-
elite.cs11
senior tag
Én értem, de azért nem úgy megy, hogy felveszel + 100 embert és akkor leülteted őket programozni. Be kell tanuljanak, el kell helyezni őket teamekbe (amiknek a létszáma sizntén véges), stb. De persze értem, hogy mit mondasz, és jól is hangzik elméletben, de nem olyan könnyen kivitelezhető
-
elite.cs11
senior tag
Nem neveznem rengeteg penznek par buszfelulet berleset. Es azt azert ne gondoljuk, h ez a penz a jatek elol lett elveve. Biztos vagyok benne, h nem sajnaltak a penzt a fejlesztestol. Vagy tobb embert kellett volna felvenni? Ugye azokat utana se art megtartani, meg meg hosszu honapokig fog a jelenlegi csapat dolgozni a jatekon, szoval nem teljesen ertem. Azt a reszet megertem, ha feleslegesnek tartod mondjuk ezt, csak az ervelest nem
-
sittes79
addikt
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem ha jó lesz a harc, a gunplay, akkor egy egész casual élmény is lehet majd a játék és akkor nem is baj, hogy a reklámokkal az átlag játékosokat is célozzák.
Az ember ellövöldözget, hackelget, beszélget néha anélkül, hogy nagyon elmélyedne a lore-ban és így viszi végig 15-20 óra alatt közepes nehézségen. -
Frod
addikt
Borzasztóan tartok tőle, hogy fog futni PS4-en, de sajnos nekem csak az a platform opció.
(Pc-n a 660Ti szerintem leolvad tőle) -
Peace
nagyúr
Valóban meglepően lightosnak tűnik, de hátha csodát műveltek.
-
.LnB
titán
NBA-s. Bár azóta lehet, hogy adják NFL meccsek közben is. NBA-s az viszont az NBA döntő közben ment. Szerintem kint most rendszeresen megy a tv-ben ez a reklám, ez dobhatja meg ennyire, plusz a Keanu.
-
Cifu
Topikgazda
Ahogy .LnB is rámutatott, a CDPR pont ezt hangsúlyozta ki a Deep Dive videóban - hogy számtalan lehetséges forgatókönyv van, lásd a [Maelstrom sztorivonal lehetséges forgatókönyveit]. Az alapján elég esélyes, hogy, hogy a D: BM szintű opciók tárulnak fel előttünk.
-
Fitzgerald
veterán
"Legtöbb játékos csak egyszer fogja végigtolni, ne gondoljunk többre."
A legtöbben valószínűleg nem fogják 1x sem végigtolni, ha abból indulunk ki, hogy a GOG adatai alapján a Witcher 3-at átlag 32% -ig játszották a játékosok...
Ha jól emlékszem többek között ezért lesz relatíve rövidebb és kisebb a Cyberpunk. -
elite.cs11
senior tag
Ebbe azt is vegyuk bele, hogy ezen a jatekon tobb, mint 7 eve dolgoznak...
Azert ennyi idobe sok parbeszed belefer :)
-
.LnB
titán
És mi zárja ki, hogy ne lehetne itt is olyan szerteágazó a sztori?
-
Cifu
Topikgazda
de iszonyat sok munka minimum 3 különböző forgatókönyvre kidolgozni küldetéseket, dialógusoikat, karaktereket amiket nem is látsz mert nem copro/nomad/streetkid vagy stb. Legtöbb játékos csak egyszer fogja végigtolni, ne gondoljunk többre.
Gondolom játszottál a Detroit: Become Human-al. Van akkor még kérdés?
-
Vesa
Topikgazda
A Ghostrunnernek vannak jó zenéi, már én is néztem. Stílushoz is passzol...
Perturbatortól pedig ezt egy autós üldözés alá...simán!
-
FoxiestFox
félisten
Ja a felsoroltakat ismerem, de biztos lenne a sokból olyan track, amit nem.
-
Vesa
Topikgazda
Vagy egy kis Blutengelt a népnek.

-
FoxiestFox
félisten
Van playlisted?
-
SenorGrande
senior tag
Nekem is csak azért tetszik jobban a 2018-as kép, mert élethűbbek a színek/fények. Az új olyan, mintha egy baszottnagy hősugárzó előtt állnának.
Alapvetően meg nem érint, mert a 1050 Ti-vel nem fogok ilyen részletességig eljutni. -
jonnyjoker01
veterán
Ez szerintem simán csak a túlszaturált naplemente lesz ami a CDPR védjegye.
-
.LnB
titán
-
Cifu
Topikgazda
Ma is tanultam valamit...
-
Lajmund
őstag
Nézegetni jó de háttérképnek kb 3 használhato legalább is nekem..
-
Lajmund
őstag
Köszi a gyors választ

-
gyimger
őstag
Sajnos nem tudok a megbízhatóságom mellett mit felhozni, de én a GOG kulcsomat valószínűleg meg fogom hirdetni a megjelenés után. A lemezhez járó fizikai bazár miatt viszont szívesen megveszem másodszor is (vagy hát úgy 1,5-szer
) -
Laraxior
titán
-
VikMorroHun
őstag
Ezért kell letiltani a lopott kulcsokat. Más kérdés, hogy amikor a Ubisoft ezt megcsinálta, akkora felháborodás lett belőle, hogy kénytelenek voltak visszakozni.
-
tomazin
veterán
Igy van. Nem egy fejleszto csinalta mar, o rakta fel torrentre a jatekot, inkabb szedjek le onnan, mint g2a es egyeb "boltokrol".
-
Cifu
Topikgazda
Szvsz ez az előszele annak, amit a korábban már betett marketing hadjárati terveken lehetett látni:

Egyszerűen most kezdik el felpörgetni a médiakampányt, és ennek lehet részben eredménye az orosz community videó. Tippre hasonlókra lehet majd számítani a többi lokalizáció kapcsán, talán Kína kivételével, mivel ott hivatalosan nem lesz kapható a játék (Steam / GoG / stb. formátumban igen, ezért oda készül a szinkronizáció).
-
Cifu
Topikgazda
Minden lokalizált verziónak külön community managere van, külön videói. Raktam már be a topicba kínai játékmenet videót, nemrég pedig ugye a Tokyo Game Show volt külön blokkja a CDPR Japan-nak (arról is raktam be videót és screenshotot), most meg az oroszok csináltak saját videót.
Ezt mind-mind az adott lokalizáció saját community manager vezényli le, szóval itt egyszerűen arról van szó, hogy az orosz csapat kellően összerántotta magát egy saját kis videó erejéig.
@CME: A CDPR japan-nak [saját twittere is van], ahogy az [CDPR russia-nak is]
-
FoxiestFox
félisten
Ha így van, az tök jó.
-
wjbhbdux
veterán
A nemzetközi kiborulás azért van a CDPR ellen emiatt mert mások jellemzően nem fizetett és embertelen mennyiségű túlórákba szokták kényszeríteni a játékfejlesztőket (pl Rockstar, Ubisoft), így maga a tényállás visszásságot kelt amikor hírekbe kerül.
-
Carlos Padre
veterán
Én inkább veled értek egyet

-
Deck
titán
"és az első évad még jó is nagyon. A második már nem annyira."
-
Cifu
Topikgazda
Jogos, kapkodtam és belekavarodtam a végén...

Amúgy meg nem (ki)oktatás. Ha valamit rosszul írok le, akkor a minimum, hogy csapj a fejemre.

-
Peace
nagyúr
Az alapok már így is megvoltak a Cyberpunk RED szerepjáték World Book részéből, a többi meg csak hab a tortán.

De igazából úgyis a kiadványt magát kézben tartani és végigolvasni, az hatalmas élmény!
-
.LnB
titán
Írhatta volna akár ő is.

-
gyimger
őstag
Valami hasonló jutott eszembe, például a Fallout 3-ban is rövid volt a főküldetés, de ott volt a rengeteg gyűjteni- és felfedeznivaló. Többször csak a roleplay miatt játszottam a játékkal, nem is akartam haladni a küldetéssel. Nem feltétlen kell eret vágni.
-
mettek
addikt
Én 3szor álltam neki a W3-nak, kb 16-20 óra játék után beleuntam mindig.
-
Habugi
veterán
Kezeld úgy mint amit a Witcher 3 -hoz megadtak megjelenés előtt.
GTX 770 ..
980Ti -n már egészen jól futott de komolyabb beállítások & 1440p-hez már kellettek a Pascalok, alig két generációba került.
-
Vesa
Topikgazda
Véleményem szerint, ezt úgy kell értelmezni, hogy egy konzolos minőséget PC-n az említett konfig tud hozni. RTX trmészetes, hogy ebben nincs benne, és 144 FPS-sem. Ahhoz, hogy a PC verzió igazi képességeit ki lehessen használni (RTX, 4k, Ultra részletesség stb.), egy PC igazi képességeit teljesíteni képes hardver is kell.
Teljesen rendben van ez a hozzáállás, hiszen konzol minőségben gyakorlatilag a fél világ elérheti majd a játékot. Akinek pedig teljes pompa kell, az -ahogy mindig is-, zsebbe kell nyúljon.
"Mert az sem mindegy hogy a Recommended igény 1080p és High beállítások mellett mennyit tud, 30FPS vagy 60?"
Ilyen kijelentést PC-n senki nem fog tenni, mert az eltérő hardver/szotfver környezet miatt nem lehet pontosan meghatározni. Pl. az sem mindegy, hogy az a 12GB Ram milyen sebességen megy, és még lehetne sorolni. Ha leírja, hogy ezzel így kapsz 60FPS-t, akkor jön Józsika az össze-vissza installált és teleszemetelt OS-ével, majd tele sírja a netet, hogy megvan a recommended harvere, mégse megy a 60Fps, tehát genya CDPR.
-
gyimger
őstag
Ezt valahogy úgy tudom elképzelni, hogy az alapjátékhoz 1060-at ajánlják, az RTX effekthez ahhoz kompatibilis kártya kell. Gondolom anélkül ki lesz szürkítve az opció, így leegyszerűsödött a hardverigény kiszámolása.
-
Mizol29
senior tag
Miért elképzelhetetlen, hogy egy fejlesztő brigád jól optimalizáljon egy játékot? És amúgy akinek van egy csöpp esze nem hiszi azt, hogy az ajánlott gépigány 4K ultra beállításra vonatkozik. És szerintem azok vannak töbségben akik FullHD közepes/high grafikától nem is akarnak többet. Ennyi késéssel én hiszem azt, hogy sikerült nagyon jól optimalizálni a játékot.
-
Cifu
Topikgazda
Szerintem nem ok nélkül.
Kezdve ott, hogy az AMD-nek nincs is hivatalosan Ray-Tracing-et támogató hardware és az nVidia új kártyái sem kaphatóak még (a 3080 rajtja kicsit kabaré lett...).
Így hogy adsz ki gépigényt? Dobsz 4 darab tíz oldalú kockával, feláldozol egy fekete kakast majd a Napba nézel, és megmondod előre, hogy a még nem is ismert teljesítményű, típusú, sőt, elnevezésű, driverek terén finoman szólva is kiforratlan megoldások alapján, hogy fog a játék futni rajtuk 2 hónap múlva?
Ezt épelméjű ember nem vállalja be, mert ez a jövendölés kategóriájába esik.
Most kb. azt tudnák megmondani, hogy a játék hogy fut az RTX 20x0 szérián. Ez meg nem gépigény kategória, hiszen a nagy többség arra kiváncsi, hogy az új kártyákon hogy fog futni...
-
nubreed
nagyúr
Nem tudjuk még.
-
Cifu
Topikgazda
Ilyet nem nagyon láttunk sem korábban se azóta stúdióktól...és eléggé egyértelmű hogy a Witcher 3 megjelenésig nem sok emberke dolgozott az egészen. Felbéreltek egy csapatot hogy csinálja meg a CGI teasert, ezzel kb már akkor elkötelezvén magukat amellett hogy mi lesz majd...valamikor...a következő projektjük.
Bocsi, de nem így indult a dolog. A The Witcher 2 viszonylagos sikere után már látták, hogy a The Witcher 3 után lezárják a The Witcher szériát ( ebben része volt annak is, hogy Andrzej Sapkowskival ekkoriban eléggé megromlott a viszonyuk, Sapkowski ekkor jött rá, hogy azzal, hogy anno "csak" ~50 000 eurot kért és nem százalékot, kicsit nagyon benézte a matekot, mert anno nem bízott abban, hogy a CDPR játékai sikeresek lesznek. Hát a The Witcher 2: Assasins of Kings már az lett, kritikai és pénzügyi téren is sikeres volt... ), és valami új fog kelleni.
Mivel a CDP alapítói ( Marcin Iwiński and Michał Kiciński ) nagy szerepjáték rajongók voltak, és anno a Cyberpunk 2020-al is sokat játszottak. Így jutott eszükbe, hogy mivel a CP nem volt valami hű, de jól ismert IP, ugyanakkor volt benne potenciál, így meg kéne győzni a CP fő alkotóját, Mike Pondsmith-et, hogy ugyan már kapják meg a jogokat a játékhoz.Erről amúgy Pondsmith is beszélt ( 2013-as videó a CDPR, a CP2020 és Pondsmith kapcsolatáról - Pondsmith által előadva ).
Szóval igen, a CDPR előre gondolkodott már akkor, de a kreatív munkát már több, 2013-ban megkezdték...
A mostani főhös V-nek kb semmi köze nem volt az akkori mantis blade-es bekattant csajhoz.
Pardon, de anno azt ki is fejtették, hogy a teasernek kb. csak annyi köze lesz a végleges játéknak, hogy a hangulatot bemutassa. A CP2020 egyik alap-tézise pedig a kiberpszihók és az őket levadászó speciális rendőri alakulatok esete volt - innen jött az, hogy akkor emiatt e köré építik fel a teasert. Szó nem volt arról, hogy a játékmenet valamelyik elemét mutassák be.
-
Chalez
őstag
Bezony, én is pont azt néztem, hogy W3 előtti, vagy utáni e a teaser. Azt hittem, hogy a W3 után (tudva, hogy milyen sikeres a W3) adták ki, mint a következő nagy dobásuk. De nem... Aztán sokáig semmi infó nem volt róla, évekig semmi, és ez a videó volt az egyetlen kapaszkodó, amihez vissza-visszatértem, mert a hangulata az eszméletlen volt. A minőségi animáció, a zseniális zenéjével, az a női szempár az elején
ráadásul egy kedvenc "világomban"...
Nagyon behúzott. CP2077 gyere gyere!!
-
m0h0senator
őstag
-
Executioner
tag
Megkerestem a visszaigazoló emailt. Abban nekem sem szerepel az előrendelői bónusz. Ha fémtokkal rendelted akkor azzal fogod kapni szerintem.
-
zkxdn
őstag
-
Executioner
tag
A fiókodban a rendeléseid menüpont alatt nézd meg, Ott listázva van minden amit kapni fogsz.
-
Maxxy10
addikt
1080p. De a Quake 2 RTX verzió ami stramen az valami 55FPS-el fut
Ezért félek a CP77től. De akkor majd meglátjuk.. Ha jó áron eltudom adni a 2060s-t lehet be nevezek egy 2080s-re vagy 3070re. -
BoneDragon
veterán
Mármint gtx 280?

-
Cifu
Topikgazda
Ez a tejes pelda mondjuk szerintem eleg rossz analogia mert kb nem nagyon van lehetoseg mashogy venni csak boltban.
De, ettől még van lehetőséged termelőtől venni azt is. Ahol én lakom, ott is jár ki egy ilyen mozgókocsis árusításos megoldás. De csak heti egyszer (talán kétszer?), hétköznap munkaidőben, stb. A boltban venni kényelmesebb ugyebár.
Plusz érdekes történet, hogy a boltban árult termékeket be kell vizsgáltatni, meg kell felelni egy csomó előírásnak, és a többi, ami például egy őstermelőre nem vonatkozik.A könyves példád is kikezdhető, mert a könyvesboltban kulturált körülmények között tudsz nézelődni, válogatni, kézbe foghatod a könyvet, megnézve mennyire igényes a kiadás.
Ezek arra példák, hogy a szolgáltató (bolt illetve könyvesbolt) ad egy szolgáltatást, Te pedig élsz vele, vagy nem élsz vele. A szolgáltatás különbségei megvannak az egyes piacokon és termékfélék között, de a lényeg az, hogy a Steam egy bolt. Nyújt valamit az eladónak és a vevőnek is. Ez az üzlet...
Innen kezdve hogy a szolgáltatásnak van egy díja? Igen, milyen meglepő, van.
A Steam-be rengeteget fektetett a Valve, elértek vele valamit.
Abba nem kívánok belemenni, hogy jobb-e a GoG vagy az Epic Store, mert ez már az egyéni értékrendek és nézőpontok ütköztetése. Én csak arra reflektáltam, hogy a Steam-et ekézni azért, mert pénzt (adott esetben jó kis százalékot) kér a fejlesztőktől egy kicsit furcsán veszi ki magát. Gondolom a többség nem igazán törődik ugyanis az üzleti modell fent felvázolt alaptételével más piaci termékek kapcsán. Ami azért így egy kicsit képmutatás...Szerintem...
-
gyimger
őstag
Szívesen megvenném, csak nehogy úgy járjak, mint a Fallout 4 könyvvel, hogy aztán a játék meg nem tetszett. De már bizalmat szavaztam a GoG-os előrendelős cuccokkal.
-
gyimger
őstag
Szemeztem vele magyar weblapon, a megjelenést a játékkal egyidőben írták.
-
tomazin
veterán
fuu ez nagyon csunya dolog, szegeny jeffnek lehet pont ez fog hianyozni a kovetkezo marsi telek vasarlasabol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion Pro 5 GAMER notebook - R9 8945HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Más, azt lehet mondani. Nem rossz, más, de majd mozgás közben adja ki magát... Remélhetőleg azért jópáran befogják tudni kapcsolni az RT-t, ha nem is mindjárt fullon, mert ugye ott is van pár részletességi kapcsoló.
Meglátjuk akkor.

Cifu
Vesa