Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
sztem nem kell az overclock mod-ot állitgatni.
az automatikus beállitásokat tartalmaz.
nem tudom hány fokozat van benne.csak simán emeld fel az fsb-t,de ne 250-el kezd.
kisebb is elég lesz elsőre.
pl. 220 -
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
hát valóban más,de a lényeg ugyanaz mint ahogy fentebb leirtam.
sajna igaza lehet enemy107 -nek,
mert nagyon egyszerüen néz ki az a bios. -
-
enemy107
senior tag
válasz
pirintgabor
üzenetére
Ismerem ezt a lapot, nem fog menni.
E5200-án nem tudtam tuningolni benne egy megahertzet sem.
Ez a jumperos G31-es Asrock? -
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
innen jutsz el a "bios képhez"
bios képilyet kell látnod neked is a bios-ban vagy vmi hasonlót.
- cpu clock ratio a proci szorzója.
az 11-en legyen
- clock host controlt állitsd át enabledre.
és utána az alatta lévő sorban tudod állitani az FSB-t
ott emeld fel 260-ra vagy először csak 250-re.
- PCI Express frequency állitsd be 100-ra mindig ennyin legyen.
-Performance enhance ne turbón legyen vmi nem biztos hogy birni fogja a ramod. standard vagy vmi ilyesmi legyen.
- a többit hagyd auton. -
-
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
gondolom abból a képből te is rájöttél hogy jön ki a 2.2GHz gyáriórajel. a bios-ban az fsb-t kell állitanod feljebb, a szorzóhoz nem kell nyulnod.
próbáld 260-ra felnyomni.
az alaplap ezt probléma nélkül tudja. -
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
-
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
jó lenne ha kitöltenéd az adatlapodat,mert igy nem tudjuk milyen géped van. milyen alkatrészekből áll össze.
egyébként mutathatnál pár screenshot-ot
cpu-z és coretemp progikat megnyitod
és arról csinálsz printscreen-t.11-es szorzója van a procidnak.
sztem nevetve megy az 3GHz-en is.a cpu-z -ban láthatod a procid adatait
és azokat az értékeket amit mondtam
szorzó és fsb. -
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
melyik pont ?

-
-
válasz
pirintgabor
üzenetére
Hello!
hát 2.6-on minden állitgatás nélkjül tud menni az a proci.
egyszerüen csak elosztod az órajelet a szorzóval
és beállitod azt az FSB-t. -
-
kop8
őstag
válasz
pirintgabor
üzenetére
akoska07 Tudna mit írni ha látná de van itt egy másik fórum ahol tudnak segíteni, mindjárt megkeresem!
Ide írj:
[link] -
-
kop8
őstag
válasz
pirintgabor
üzenetére
Biosban kell álítgatni a dolgokat de intelhez nem tudok konkrét dolgokat mondani, csak a ha látná akkor tudnám mit kell átálítani...
-
Látok itt 1-2 olyat akinek 2.66 on stabil! nekem most 2.19 en futkos! hogy tudnám tuningolni, felhuzni mondjuk 2.60 ra?
Válaszokat köszöntem! G
-
hy mindenki! E2200-t meddig és hogyan lehet felcibálni?

-
Borokafa
őstag
-
bzs73
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az én e8400-em 1.20v-on vitte a 4.5ghz-et. Semmi extra hűtés, nyáron szobában. Majd megkeresem a videot a you tube-n, mert feltettem annak idején.4ghz 1.072von ment,stb.
Egyébként láttam már azóta 2 ilyen procit is, szóval nem világbajnok ez.
Ebbe a kategóriába amit láttam 4ghz-et legjobbat, az 1 e8600 volt, ami 1.56v-on vitte a 4ghz-et. Fentebb nem tudom hogy ment.
Persze azért nagyon jó ez az eredmény, csak hát nem új dolog. -
Már előre jelem, hogy ez hosszú lesz!

A hét vége felé betérek egy bitang E8400-al, ami vagy csak vak vagyok, vagy a világlegjobb.
4Ghz-hez elég neki 1,08V, 4500-on 1,22-t kér. Ezek bios feszek, nem load! Ismertek ennél jobbat? Mert akkor azt is megveszem!
Ja, alaphoz 0,89V-ot kér. Tudomásom szerint ez még sz.j. proccát is veri.
Kicsit játszani szeretnék a letűnt korok szép emlékeivel is, összetúrtam garázsból egy gépet, ezt húznám, de nem tudom már tovább. S478, P4 HT 2,6GHz Nortwood, meg alatta msi 865 pe neo-2 lap, 400-as be quiet táp, 250-es samu sata2 vinya, 2x1GB . Alapból 200MHz fsb-s a procc, a lap 250 körül wallos, kéne bele vagy egy másik procc, mert így csak 3250-ig tudom húzni a vasat (nem az a lényeg, hogy ee 3,6GHz legyen, világverő 985763973546 GHz-re, csak játszani akarok a tuninggal) aminek nagyobb a szorzója. Mondjuk egy 3,2GHz-es példány, az már menne 4GHz-en. Vagy ami még jobb lenne: találni egy északi híd fesz modot és új távlatokat nyitni a tuningjában, vmi p35 fsb verő formájában!! Tiszta kosz volt a cuccos amúgy! Fogtam és benyomtam a zuhany alá a kibelezett lapot, körömkefével meg folyékonyszappannal megsikáltam, leöblítettem, betettem egy dobozba 1 napra olyan kínai needdmeg illatosítózacsival, most már olyan illatra és kinézetre, mintha új lenne. Jujdejó vagyok. És még müxik kiszáradás után.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az E6500 teszt pedig azért késik, mert haver gépébe betettük e2180 helyére és ő használja, nem tudja ideadni akármikor. E2180-at meg tuningoljon a hóhér.
Bármi tippet szívesen várok! És bocs a szófosásért.
-
válasz
Főcske
üzenetére
ugy emlékszem 5160 körül is 8 mag ment.
és abban a progiban nem láttam észveszejtő feszeket.
szal az tuti ment volna még feljebb.kicsit sok a fesz.
sztem 5GHz stabilizálható,de ki tudja milyen meleg ott a proci.
a 4.5GHz sztem tuti meg lesz mindegyikkel.
és azért azon az órajelen 8 maggal lehet szépen éldegélni
a tuninggal sztem nem lesz gond ezeknél a prociknál.
a ramkezelés lesz majd kérdés.a 4 magosithatókból néhány példány tudott menni 4.4GHz-en.
igaz nem is ennyi az ára.
sztem azok fognak jól járni akik megelégszenek majd az X6-al is
vszinü lejjebb fog menni az áruk.be kell majd nézni bull topicba,hátha hozzájutott vki otthon.
-
-
válasz
akoska07
üzenetére
Mondjuk akármennyire is "szidják" az uj procikat,
mondják,hogy nem lesz jó...
azért 8 mag alapórajel 3.6GHz-en kellemes lehet
4.2GHz a turbó,még erőlködni sem kell a tuninggal.az egyik legjobb alaplap is majdnem annyiba kerül mit a 8150,
de "kisebb" is elég lehet hozzá.
most akciósan nyomják az asus sabertooth-ot kb 40k. -
Üdv Mindenkinek!
amd tulajok,na megjött amire vártatok

az FX-8150 60-65k itt a legnagyobb webshop-ban.
nem is nagyon találtam olcsóbban.
a 4100 kb 30k. -
-
xward
tag
Sziasztok !
válaszokat kérnék a következő termékekkel kapcsolatban ti melyiket ajánlanátok ?
Asus Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 PCI-E
vagy
Asus engtx460 1Gb DDR5 PCI - E
Válaszokat előre is köszönöm
-
krammerka
őstag
Sziasztok Tuningmesterek!!!
Jó rég jártam itt is,meg amúgy is,az egész PH kimarad mostanában az életemből.....
Pedig van itt egy jó kis X2 555 a gépembe,közel 4.4Ghz-t tud,ezt tesztelve vettem,de azóta sem néztem meg mit,hogy tud,mert elég gondom lett hirtelen,ezt hozta az a nagybetűs qrva ÉLET........ -
Na arra én is kiváncsi leszek.
ha valóban lehet majd velük 5-6 GHz-el játszadozni léggel,
akkor még az is megeshet hogy nosztalgiázom majd a socket 939 emlékeire

persze ez csak vicc.
természetesen figyelni fogom milyen lehetőségek fognak rejleni benne,és ha ugy érzem,hogy jó áron valóban jó teljesitményt lehet kapni,akkor szóba jöhet egy 8 magos cucc.
én nagyon nagy amd fan voltam még a S939 idejében.
akkor még ért vmit az intellel szemben a memória kezelése.
(csak az 1 magos procikkal)
viszont ha ujra fel tud jönni az intel mellé azokban a szempontokban amik nekem fontosak,akkor természetesen ki fogom próbálni. -
válasz
hackeeeee
üzenetére
jahh itt vagyok egy ideje.

adjál nekik 1600-os ramot.
kicsipapucs : nem akarlak én szidni,csak megállapitottam a tényeket

hát egyik sem volt megfelelő lap a Q9550 alá.
az UD3P nem csúnya,
márcsak azért sem,mert 650-es FSB-t csináltam vele léggel
és a legjobb lap a Q9550 alá.
már bánom,hogy eladtam,mert minden proci nagyon ment benne.
nem válogatott. de még lehet beszerzek egyet.
általában el szokták fogadni amit mondok tuninggal kapcsolatban,
nem is értem miért
-
válasz
akoska07
üzenetére
Beteg vagyok nagyon, írtam feljebb, ne kötekedjé!
Imádok olvasni, eszem a könyveket, inkább a buta ph-sokat szidjuk köös erővel, ne te engem. 
Tom mik mehetnek listába, azért kérdem, h van-e kivételezés, de akkor kűdöm a primeozást, h örüjjé.
Az 1. Quad mezei p5q-ban lakott, onnan p45-ds4-be ment, majd kukába-->eláztatták.
A 2. az p35-ds3p-ben kezdett, majd P5Q Deluxeban élte ki magát, azt a párost nagy marhaság volt eladni, azóta is visszasírom a true-mmal és 1066-os g.skill pk ramjaimmal egyetemben.
A 3. a mostani procc, ami ebben volt az előző tulajnál is, a lappal jött hozzám és marad is ebben, hacsak nem kattanok be és veszek egy csúnya fujj ud3p-t, ezt meg adom el, vagy a procc megy és vmi 5GHz körüli E8400/8500 jön 600-as fsb-re, mert duoval ez a lap álom.
Miért kérded meik mibe volt? Most a vcore le, vnb és vfsb fel tanácsod meghallgatva meglódult, 4GHz megy egyre jobban, nemtom ménem csináltam eddig, duoknál nálam is bevett szokás volt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07
üzenetére
Hoho... Na.

Épp néztem az adatlapod, hogy JúkéLY.
Én már leálltam, ugye a ramok 1066-osak, 1333 felett nem nagyon hajtom a hynix-eket. Nagyobbakat meg nem nagyon tervezek venni manapság. Proci az lehet bírná a strapát hűvösebb klímával, nagyobb fesszel, csakhát a ramok..

-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A listába csak olyan eredmények kerülhetnek fel amik megfelelnek az ott leirtaknak. Látszani kell azoknak az ablakoknak amik le vannak irva. Linx nem elfogadott,minden procinál le van irva mire van szükség a teszthez (katt a megadott feszekre).
elég informativ az oldal bármily egyszerü is.látom nem szeretsz vagy nem akarsz olvasni,
akkor ne tedd
egyébként mind 3 procit ebben a lapban hajtottad ?
-
válasz
akoska07
üzenetére
Azt hiszem attól, hogy nem tudom belőni a gépet oda, ahová szeretném, még ismerhetem a felállást.
Ez már a 3. quadom, a 2. L830B550-em. Az előző egy felső közepes L830 1,16V vides példány volt, hülye fejjel eladtam. Ez most a világlegjobb, amim van, 1,12V viddel, de cserébe sokkal jobban melexik az előzőnél, de legalább borzasztó rossz a kontaktja a lappolt hűtőmmel.
Abszolút tisztában vagyok a procim képességével, a lap az, ami teljesen felemészt.
Most 4gigát 1,17V-al Linxelem. olyan screen kerülhet listába, ahol az everest nem főablakban mutatja a feszeket, hanem oldalsávon és nem prime megy, hanem linx? 
-
ez jó hir ha valóban lehet hinni a tesztnek.

nem gyenge teljesitmény.hackeee : Fogadj isten
próbálom életre kelteni a topicot
kicsipapucs : voltak ám itt igen jó eredmények ugyanazzal az FPO-s procival,mint ami neked van. lehet bele kellene olvasnod kicsit a topicba. ill. a yorkfield topicba is.
-
Üdvözlet!
Én vagyok mostanában szenvedő alany, q9550, m2f, 500-as fsb, vagy affölé stabil belövéssel szenvedek, 1366 nagy tuningosok az xtreme topikban vannak, ide leginkább am3-asok, meg 775 cedar meg 2 magosok járnak, meg néhány 3,8GHz i7 920.
akoska07 segít mindenkinek. Más szitu nem nagyon van.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Semmi gond.
jobbulást
én adnék még a vtt-nek és lejjebb vennék a pll-ből.
500 feletti fsb-hez majd jobban emelned kell a feszeket.
vtt szokta kérni főleg.
és a refekkel is játszani kell.
a cpu feszt elvileg lejjebb is nyomhatnád,mással kell megtámogatni a stabilitást. ezt az FPO mondatja velem
jöhet az a 6500 lássuk mit megy
-
válasz
akoska07
üzenetére
Ne haragudj, hogy eddig nem írtam, 7végi agyelhagyós buli után még össze sem szedtem magam, de olyan beteg lettem ma napközben,hogy a lélek is csak hálni jár belém. (3 nap alatt kialszom).
Feszeim 4GHz-hez (8,5x471):
CPU: 1,19V
PLL:1,57V
NB:1,24V
VTT:1,24V
SB:1,14V.
8,5x500 éppenhogy megy ezen:
CPU:1,3V
PLL: 1,63V
NB:1,5V
VTT:1,45V
SB:1,28V
500 az linxezhető, de sok feszt kér 471-hez képest, efölött fagyi van mindenhol. Néh kell neki ref buzera, néha csak alap refekkel indul... Nem értem én ezt, clock skew-at nem babráltam csak,d e azt sem tudom róluk, hogy mik...
Tényleg köszönök minden segítséget!
u.i.: E6500-nál a 45 nanosokhoz képest mondtam, h gyalázza őket.
-
Ma véletlenül rátaláltam a quad channel ramok áraira.
25-28k körül lehet kapni 4x4Gb kitet.
legalább ez nem drága a lap és a procival ellentétben.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
leirhatnád milyen feszeket használsz.
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Üdv!
irtam a srácnak msn-en,még nem válaszolt.
amint elérhető lesz jönni fog.az a 6500 már nem az a 6xxx széria mint amik fent vannak a listában. azt is figyeld melyik milyen technológiával készült.
én nem hasonlitanám össze a kettőt.
ezért is készült külön táblázat nekik.
simán hozhatod,tesztelthetsz vele. -
válasz
akoska07
üzenetére
Ha már így szórakozhatnékotok van, vki kitalálhatná hogyan toljam 500 fölé fsb-ben a M2F-mat Q9550-el. Meg kéne nekem is vmi olcsó Cedar, vagy vmi alja duo (45nm 6500, 5800, 7300...) Haver polcról levett E6500-a joruska.com-os összes 6xxx-et bedarálja, csak nincs semmi valid, meg haver nem ér rá kitesztelni, kölcsönkérem, meglesem mit tud, vagy azzal ciki jönni?

Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Okos Otthon / Smart Home
- Óra topik
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)