- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pirintgabor #19699 üzenetére
sztem nem kell az overclock mod-ot állitgatni.
az automatikus beállitásokat tartalmaz.
nem tudom hány fokozat van benne.csak simán emeld fel az fsb-t,de ne 250-el kezd.
kisebb is elég lesz elsőre.
pl. 220 -
-
válasz
pirintgabor #19696 üzenetére
hát valóban más,de a lényeg ugyanaz mint ahogy fentebb leirtam.
sajna igaza lehet enemy107 -nek,
mert nagyon egyszerüen néz ki az a bios. -
-
enemy107
senior tag
válasz
pirintgabor #19694 üzenetére
Ismerem ezt a lapot, nem fog menni.
E5200-án nem tudtam tuningolni benne egy megahertzet sem.
Ez a jumperos G31-es Asrock? -
-
válasz
pirintgabor #19689 üzenetére
innen jutsz el a "bios képhez"
bios képilyet kell látnod neked is a bios-ban vagy vmi hasonlót.
- cpu clock ratio a proci szorzója.
az 11-en legyen
- clock host controlt állitsd át enabledre.
és utána az alatta lévő sorban tudod állitani az FSB-t
ott emeld fel 260-ra vagy először csak 250-re.
- PCI Express frequency állitsd be 100-ra mindig ennyin legyen.
-Performance enhance ne turbón legyen vmi nem biztos hogy birni fogja a ramod. standard vagy vmi ilyesmi legyen.
- a többit hagyd auton. -
-
-
válasz
pirintgabor #19689 üzenetére
gondolom abból a képből te is rájöttél hogy jön ki a 2.2GHz gyáriórajel. a bios-ban az fsb-t kell állitanod feljebb, a szorzóhoz nem kell nyulnod.
próbáld 260-ra felnyomni.
az alaplap ezt probléma nélkül tudja. -
-
válasz
pirintgabor #19687 üzenetére
-
-
válasz
pirintgabor #19683 üzenetére
jó lenne ha kitöltenéd az adatlapodat,mert igy nem tudjuk milyen géped van. milyen alkatrészekből áll össze.
egyébként mutathatnál pár screenshot-ot
cpu-z és coretemp progikat megnyitod
és arról csinálsz printscreen-t.11-es szorzója van a procidnak.
sztem nevetve megy az 3GHz-en is.a cpu-z -ban láthatod a procid adatait
és azokat az értékeket amit mondtam
szorzó és fsb. -
-
válasz
pirintgabor #19683 üzenetére
melyik pont ?
-
-
válasz
pirintgabor #19677 üzenetére
Hello!
hát 2.6-on minden állitgatás nélkjül tud menni az a proci.
egyszerüen csak elosztod az órajelet a szorzóval
és beállitod azt az FSB-t. -
-
kop8
őstag
válasz
pirintgabor #19679 üzenetére
akoska07 Tudna mit írni ha látná de van itt egy másik fórum ahol tudnak segíteni, mindjárt megkeresem!
Ide írj:
[link] -
-
kop8
őstag
válasz
pirintgabor #19677 üzenetére
Biosban kell álítgatni a dolgokat de intelhez nem tudok konkrét dolgokat mondani, csak a ha látná akkor tudnám mit kell átálítani...
-
Látok itt 1-2 olyat akinek 2.66 on stabil! nekem most 2.19 en futkos! hogy tudnám tuningolni, felhuzni mondjuk 2.60 ra?
Válaszokat köszöntem! G
-
hy mindenki! E2200-t meddig és hogyan lehet felcibálni?
-
Borokafa
őstag
-
bzs73
őstag
válasz
kicsipapucs #19668 üzenetére
Az én e8400-em 1.20v-on vitte a 4.5ghz-et. Semmi extra hűtés, nyáron szobában. Majd megkeresem a videot a you tube-n, mert feltettem annak idején.4ghz 1.072von ment,stb.
Egyébként láttam már azóta 2 ilyen procit is, szóval nem világbajnok ez.
Ebbe a kategóriába amit láttam 4ghz-et legjobbat, az 1 e8600 volt, ami 1.56v-on vitte a 4ghz-et. Fentebb nem tudom hogy ment.
Persze azért nagyon jó ez az eredmény, csak hát nem új dolog. -
Már előre jelem, hogy ez hosszú lesz!
A hét vége felé betérek egy bitang E8400-al, ami vagy csak vak vagyok, vagy a világlegjobb.
4Ghz-hez elég neki 1,08V, 4500-on 1,22-t kér. Ezek bios feszek, nem load! Ismertek ennél jobbat? Mert akkor azt is megveszem!Ja, alaphoz 0,89V-ot kér. Tudomásom szerint ez még sz.j. proccát is veri.
Kicsit játszani szeretnék a letűnt korok szép emlékeivel is, összetúrtam garázsból egy gépet, ezt húznám, de nem tudom már tovább. S478, P4 HT 2,6GHz Nortwood, meg alatta msi 865 pe neo-2 lap, 400-as be quiet táp, 250-es samu sata2 vinya, 2x1GB . Alapból 200MHz fsb-s a procc, a lap 250 körül wallos, kéne bele vagy egy másik procc, mert így csak 3250-ig tudom húzni a vasat (nem az a lényeg, hogy ee 3,6GHz legyen, világverő 985763973546 GHz-re, csak játszani akarok a tuninggal) aminek nagyobb a szorzója. Mondjuk egy 3,2GHz-es példány, az már menne 4GHz-en. Vagy ami még jobb lenne: találni egy északi híd fesz modot és új távlatokat nyitni a tuningjában, vmi p35 fsb verő formájában!! Tiszta kosz volt a cuccos amúgy! Fogtam és benyomtam a zuhany alá a kibelezett lapot, körömkefével meg folyékonyszappannal megsikáltam, leöblítettem, betettem egy dobozba 1 napra olyan kínai needdmeg illatosítózacsival, most már olyan illatra és kinézetre, mintha új lenne. Jujdejó vagyok. És még müxik kiszáradás után.
Az E6500 teszt pedig azért késik, mert haver gépébe betettük e2180 helyére és ő használja, nem tudja ideadni akármikor. E2180-at meg tuningoljon a hóhér.
Bármi tippet szívesen várok! És bocs a szófosásért. -
válasz
Főcske #19666 üzenetére
ugy emlékszem 5160 körül is 8 mag ment.
és abban a progiban nem láttam észveszejtő feszeket.
szal az tuti ment volna még feljebb.kicsit sok a fesz.
sztem 5GHz stabilizálható,de ki tudja milyen meleg ott a proci.
a 4.5GHz sztem tuti meg lesz mindegyikkel.
és azért azon az órajelen 8 maggal lehet szépen éldegélnia tuninggal sztem nem lesz gond ezeknél a prociknál.
a ramkezelés lesz majd kérdés.a 4 magosithatókból néhány példány tudott menni 4.4GHz-en.
igaz nem is ennyi az ára.sztem azok fognak jól járni akik megelégszenek majd az X6-al is
vszinü lejjebb fog menni az áruk.be kell majd nézni bull topicba,hátha hozzájutott vki otthon.
-
-
válasz
akoska07 #19662 üzenetére
Mondjuk akármennyire is "szidják" az uj procikat,
mondják,hogy nem lesz jó...
azért 8 mag alapórajel 3.6GHz-en kellemes lehet
4.2GHz a turbó,még erőlködni sem kell a tuninggal.az egyik legjobb alaplap is majdnem annyiba kerül mit a 8150,
de "kisebb" is elég lehet hozzá.
most akciósan nyomják az asus sabertooth-ot kb 40k. -
Üdv Mindenkinek!
amd tulajok,na megjött amire vártatok
az FX-8150 60-65k itt a legnagyobb webshop-ban.
nem is nagyon találtam olcsóbban.
a 4100 kb 30k. -
-
xward
tag
Sziasztok !
válaszokat kérnék a következő termékekkel kapcsolatban ti melyiket ajánlanátok ?
Asus Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 PCI-E
vagy
Asus engtx460 1Gb DDR5 PCI - E
Válaszokat előre is köszönöm
-
krammerka
őstag
Sziasztok Tuningmesterek!!!
Jó rég jártam itt is,meg amúgy is,az egész PH kimarad mostanában az életemből.....
Pedig van itt egy jó kis X2 555 a gépembe,közel 4.4Ghz-t tud,ezt tesztelve vettem,de azóta sem néztem meg mit,hogy tud,mert elég gondom lett hirtelen,ezt hozta az a nagybetűs qrva ÉLET........ -
Na arra én is kiváncsi leszek.
ha valóban lehet majd velük 5-6 GHz-el játszadozni léggel,
akkor még az is megeshet hogy nosztalgiázom majd a socket 939 emlékeirepersze ez csak vicc.
természetesen figyelni fogom milyen lehetőségek fognak rejleni benne,és ha ugy érzem,hogy jó áron valóban jó teljesitményt lehet kapni,akkor szóba jöhet egy 8 magos cucc.
én nagyon nagy amd fan voltam még a S939 idejében.
akkor még ért vmit az intellel szemben a memória kezelése.
(csak az 1 magos procikkal)
viszont ha ujra fel tud jönni az intel mellé azokban a szempontokban amik nekem fontosak,akkor természetesen ki fogom próbálni. -
válasz
hackeeeee #19625 üzenetére
jahh itt vagyok egy ideje.
adjál nekik 1600-os ramot.
kicsipapucs : nem akarlak én szidni,csak megállapitottam a tényeket
hát egyik sem volt megfelelő lap a Q9550 alá.
az UD3P nem csúnya,
márcsak azért sem,mert 650-es FSB-t csináltam vele léggel
és a legjobb lap a Q9550 alá.
már bánom,hogy eladtam,mert minden proci nagyon ment benne.
nem válogatott. de még lehet beszerzek egyet.
általában el szokták fogadni amit mondok tuninggal kapcsolatban,
nem is értem miért -
válasz
akoska07 #19622 üzenetére
Beteg vagyok nagyon, írtam feljebb, ne kötekedjé!
Imádok olvasni, eszem a könyveket, inkább a buta ph-sokat szidjuk köös erővel, ne te engem.
Tom mik mehetnek listába, azért kérdem, h van-e kivételezés, de akkor kűdöm a primeozást, h örüjjé.
Az 1. Quad mezei p5q-ban lakott, onnan p45-ds4-be ment, majd kukába-->eláztatták.
A 2. az p35-ds3p-ben kezdett, majd P5Q Deluxeban élte ki magát, azt a párost nagy marhaság volt eladni, azóta is visszasírom a true-mmal és 1066-os g.skill pk ramjaimmal egyetemben.
A 3. a mostani procc, ami ebben volt az előző tulajnál is, a lappal jött hozzám és marad is ebben, hacsak nem kattanok be és veszek egy csúnya fujj ud3p-t, ezt meg adom el, vagy a procc megy és vmi 5GHz körüli E8400/8500 jön 600-as fsb-re, mert duoval ez a lap álom.
Miért kérded meik mibe volt? Most a vcore le, vnb és vfsb fel tanácsod meghallgatva meglódult, 4GHz megy egyre jobban, nemtom ménem csináltam eddig, duoknál nálam is bevett szokás volt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #19624 üzenetére
Hoho... Na.
Épp néztem az adatlapod, hogy JúkéLY.
Én már leálltam, ugye a ramok 1066-osak, 1333 felett nem nagyon hajtom a hynix-eket. Nagyobbakat meg nem nagyon tervezek venni manapság. Proci az lehet bírná a strapát hűvösebb klímával, nagyobb fesszel, csakhát a ramok..
-
válasz
kicsipapucs #19621 üzenetére
A listába csak olyan eredmények kerülhetnek fel amik megfelelnek az ott leirtaknak. Látszani kell azoknak az ablakoknak amik le vannak irva. Linx nem elfogadott,minden procinál le van irva mire van szükség a teszthez (katt a megadott feszekre).
elég informativ az oldal bármily egyszerü is.látom nem szeretsz vagy nem akarsz olvasni,
akkor ne teddegyébként mind 3 procit ebben a lapban hajtottad ?
-
válasz
akoska07 #19620 üzenetére
Azt hiszem attól, hogy nem tudom belőni a gépet oda, ahová szeretném, még ismerhetem a felállást.
Ez már a 3. quadom, a 2. L830B550-em. Az előző egy felső közepes L830 1,16V vides példány volt, hülye fejjel eladtam. Ez most a világlegjobb, amim van, 1,12V viddel, de cserébe sokkal jobban melexik az előzőnél, de legalább borzasztó rossz a kontaktja a lappolt hűtőmmel.
Abszolút tisztában vagyok a procim képességével, a lap az, ami teljesen felemészt.
Most 4gigát 1,17V-al Linxelem. olyan screen kerülhet listába, ahol az everest nem főablakban mutatja a feszeket, hanem oldalsávon és nem prime megy, hanem linx?
-
ez jó hir ha valóban lehet hinni a tesztnek.
nem gyenge teljesitmény.hackeee : Fogadj isten
próbálom életre kelteni a topicotkicsipapucs : voltak ám itt igen jó eredmények ugyanazzal az FPO-s procival,mint ami neked van. lehet bele kellene olvasnod kicsit a topicba. ill. a yorkfield topicba is.
-
Üdvözlet!
Én vagyok mostanában szenvedő alany, q9550, m2f, 500-as fsb, vagy affölé stabil belövéssel szenvedek, 1366 nagy tuningosok az xtreme topikban vannak, ide leginkább am3-asok, meg 775 cedar meg 2 magosok járnak, meg néhány 3,8GHz i7 920.
akoska07 segít mindenkinek. Más szitu nem nagyon van. -
válasz
kicsipapucs #19614 üzenetére
Semmi gond.
jobbulástén adnék még a vtt-nek és lejjebb vennék a pll-ből.
500 feletti fsb-hez majd jobban emelned kell a feszeket.
vtt szokta kérni főleg.
és a refekkel is játszani kell.
a cpu feszt elvileg lejjebb is nyomhatnád,mással kell megtámogatni a stabilitást. ezt az FPO mondatja velemjöhet az a 6500 lássuk mit megy
-
válasz
akoska07 #19607 üzenetére
Ne haragudj, hogy eddig nem írtam, 7végi agyelhagyós buli után még össze sem szedtem magam, de olyan beteg lettem ma napközben,hogy a lélek is csak hálni jár belém. (3 nap alatt kialszom).
Feszeim 4GHz-hez (8,5x471):
CPU: 1,19V
PLL:1,57V
NB:1,24V
VTT:1,24V
SB:1,14V.
8,5x500 éppenhogy megy ezen:
CPU:1,3V
PLL: 1,63V
NB:1,5V
VTT:1,45V
SB:1,28V
500 az linxezhető, de sok feszt kér 471-hez képest, efölött fagyi van mindenhol. Néh kell neki ref buzera, néha csak alap refekkel indul... Nem értem én ezt, clock skew-at nem babráltam csak,d e azt sem tudom róluk, hogy mik...
Tényleg köszönök minden segítséget!
u.i.: E6500-nál a 45 nanosokhoz képest mondtam, h gyalázza őket. -
Ma véletlenül rátaláltam a quad channel ramok áraira.
25-28k körül lehet kapni 4x4Gb kitet.
legalább ez nem drága a lap és a procival ellentétben. -
válasz
kicsipapucs #19605 üzenetére
leirhatnád milyen feszeket használsz.
-
válasz
kicsipapucs #19605 üzenetére
Üdv!
irtam a srácnak msn-en,még nem válaszolt.
amint elérhető lesz jönni fog.az a 6500 már nem az a 6xxx széria mint amik fent vannak a listában. azt is figyeld melyik milyen technológiával készült.
én nem hasonlitanám össze a kettőt.
ezért is készült külön táblázat nekik.
simán hozhatod,tesztelthetsz vele. -
válasz
akoska07 #19604 üzenetére
Ha már így szórakozhatnékotok van, vki kitalálhatná hogyan toljam 500 fölé fsb-ben a M2F-mat Q9550-el. Meg kéne nekem is vmi olcsó Cedar, vagy vmi alja duo (45nm 6500, 5800, 7300...) Haver polcról levett E6500-a joruska.com-os összes 6xxx-et bedarálja, csak nincs semmi valid, meg haver nem ér rá kitesztelni, kölcsönkérem, meglesem mit tud, vagy azzal ciki jönni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest