Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dexter68
addikt
válasz
Corel(King) #339 üzenetére
Nem tudom, hogy az X3 tudja-e, de a 2-9 tudott ilyen funkciót. Viszont nem közvetlen excelből, hanem az alapján kellett csinálni egy speciális szövegfájlt, ahol az elején meghatároztam a mezőket, utána meg ömlesztve jöttek az adatok. Rengeteg ilyet csináltam... Print Merge volt a funkció neve. Ha megtaláltad a funkciót, segítek előállítani a textfájlt.
-
Dexter68
addikt
Szegénykém mindig tudott vonalas eps-t exportálni, csak mindig elb*szott valamit. Szineket sosem találta el, a gradienteket szépen megrajzolta 1024 db objektumból. Sajnos nem beszélik anyanyelvi szinten a postscript nyelvet a fejlesztők, csak ilyen ''Tarzan lenni barát...'' stílusban törik.
-
Dexter68
addikt
Én is szanaszét futok, ha corelben kapok anyagot
bár még mindig jobb, mint amikor internetről lehúzott 72 dpi-s gifeket betesznek egy word doksiba...
De a szanaszét futás általában attól van, hogy az, aki corelkében rak össze egy bármit, nincs tisztában a program valódi képességeivel, és benyalta a marketinget. Aztán meg csodálkozik, hogy a vetett árnyék miért néz ki úgy, ahogy. A többi ''zseniális'' effektről nem is szólva. Viszont illu.-ban nem tudom végigszkrollozni a betűtípusokat, hogy lássam is közben, bizonyos munkák esetében a csomópontszerkesztési szolgáltatások sokkal kényelmesebbek, mint illu.-ban. Csak ismerni kell a progit. És tudni, hogy honnantól illu.
Egyébként tud vektoros eps-t is, csak elk*rja a szineket, gradienteket. (sőt, én még nem is próbáltam a pixeles eps exportot...) Ugyanakkor valóban jobban jársz, ha ai. formátumban nyomod ki az anyagot. -
Dexter68
addikt
HÁt... az a baj, hogy effektív munkára már rég nem használom Corelkét, mert (párszor kifejtettem hátrébb) sokba kerül az a kár, amit a pontatlanságával okoz.
De. Ha jól emléxem, mintha lehetne a segédvonalakat layerenként külön kezelni. Tehát, szerintem próbáld meg egy layerre összeszedni azokat az objektumokat, segédvonalakat, amik zavarnak és tedd ideiglenesen láthatatlanná. (ha jól értem a problémádat...) Felmerül még a kérdés, hogy kell-e minden segédvonal?... Én pl. a fölöslegeseket simán törlöm. De van még olyan ötletem is, hogy csinálsz a fájlról egy másolatot, abból törölsz minden cuccot, ami zavar, megcsinálod az objektumod, aztán copy-paste és hurrá -
Dexter68
addikt
elvben létezik hozzá meagyarítás, a gyakorlatban meg nem érdemes, mert minden leírás az angolt veszi alapul, sőt, aki télleg dolgozik vele és tudja a progit, az is az angolt fogja tudni, tehát, ha segítséget kérsz, senki nem fogja tudni, hogy miről van szó... Ugyanez a helyzet a photshoppal is...
-
Dexter68
addikt
Mél ment. Remélem, nem későn.
A megoldás a következő: Először 1 bitessé kell alakítani a cuccot, akkor nem számonak a trace progik a széleknél semmilyen grayscale értéket. Én a Stramilne-t használtam (frissebb, lágyabb, jobb), aztán az elkészült eps beimport corelkébe.
Szerintem a feliratot cseréld ki rendes betűkre, mert nem görbülnek szépen. -
Dexter68
addikt
válasz
dr_karcsika #238 üzenetére
Elméletben lehet, mert láttam már magyar felületű Corelt, de nem tudom, hogy mi kell hozzá. Lehet, hogy eleve úgy kell telepíteni, hogy a nyelvi fájlok is felkerüljenek. Az a baj, hogy én minden ilyen azonnal ignorálok és nem is emléxem rájuk...
-
Dexter68
addikt
Má nemtom, hogy hogy kell, biztos van valami clone parancs.
Én is kipróbáltam anno. Szar. Majd rájössz.
Sokkal gyorsabb, ha az ember kijavítja, és lemásolja. A 10 x másolás rutinból kb. 10 másodperc bambulva. Ehhez képest, ha klónozol, akkor bármit csinálsz a mesterdarabbal, folyton meg kell várni, míg a többit is kiszámolja. Elég nehezen kezelhető... Na, mindegy. Én szóltam. Volt vagy 6 év az életemben, amikor Corelkében csináltam névjegyeket. Rutinszerzésnek jó.
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
Vagy biztosra mész és visszaveszed a szineket gyalog, akkor talán nem b*ssza el.
Vagy kockáztatsz és ráteszel egy fehér téglalapot, aminek lens effekttel mondjuk 70%-os átlátszóságot engedélyezel. Ezesetben szinte biztos, hogy mire ps-t írsz a dologból legalább 1 db-on szar lesz.
Miért is kell klónozni?
Ha a montírozás miatt, inkább készíts másolatot, mert akárhányszor hozzányúlsz, mindig végigszámolja a változásokat a klónokon, ami lassabb, mintha kézzel másolod le a kész cuccot 10 szer. -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Semmi ilyesmire nem használom Corelkét, de direkt Neked megnéztem.
Tehát a print táblán vagy egy információs fül i-vel jelölve. Ott vannak a figyelmeztetések, és a settings-ben be lehet álltani, a megfelelő helyen (pl: printing) hogy szóljon, hogy valami bitmap vagy vektor RGB-ben maradt... -
Dexter68
addikt
Csak úgy néz ki, mintha ugyanolyan lenne. Ha megméred a szineket, kiderül, hogy van különbség. Az RGB ugyanis egy berendezésfüggő színmód, teház ahány gép, annyiféleképpen bontódik/jelenik meg. A CMYK pedig berendezésfüggetlen, tehát a 10% cyan minden gépen 10 % cyan.
A Corelt egyébként azért is utáltam meg nyomdai célra használni, mert az volt a bevett szokása (9-ig biztos), hogy a beimportált pixelképet RGB-vé konvertálta, és ps írásnál meg próbálta bontogatni. Nem sikerült kétszer egyformán kiszámítania a dolgot. Plusz bele volt építve egy elpusztíthatatlan UCR/GCR eljárás, ami még tovább rontott a helyzeten. Mert persze azt is rosszul tudta. -
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
Én mindenképp photoshop-ban csinálnám. Azon a véleményen vagyok, hogy mindent a megfelelő eszközzel kell csinálni. Nálam egyébként az az általános munkamenet, hogy pixel-alapú cuccok elkészülnek photoshopban, vektor-dolgok Illustratorban (régen corelke), és az egészet Quarkban gyúrom egy kiadvánnyá, illetve a szövegek tördelése is abban történik. Így létrejön egy minőségileg ideális helyzet, miszerint grafikát grafikus progival készítünk, kiadványt meg kiadványszerkesztővel. Persze tudom, hogy mindegyikre ráírják, hogy tudja az összes többit, de szvsz ez csak marketingfogás. Quark is tud rajzolni a 4-es óta, de még sosem jutott eszembe használni. Photoshopban is lehet tördelni és vektoros információként elmenteni, de én még életemben nem sz*ptam annyit anyaggal, mint amikor ilyet kaptam levil. céljából. Dráma. Tudják a progik, csak általában rosszul tudják.
Ez olyan mintha ráírnám a névjegyemre, hogy tipográfus és sztepptáncosAztán meg lehetne nézni, hogy hogy szteppelek. (kb. mint egy gerincen lőtt öreg medve)
-
Dexter68
addikt
Létezik, ha tele van nagy képekkel, effektekkel, clipping path-szal, és egyéb trükkök. Lehet még nagyobb is. A Corel a gradienteket is iszonyú bonyolultan írja le.
Nem véletlen, hogy nem ajánlom senkinek, hogy corelkéből csináljon postscriptet.
Ha már muszáj corelben dolgozni (sokáig én is ezt hittem), érdemes egy eps-t vagy ai-t menteni belőle, majd illustratorban szépen kinyitni és megnézni, hogy mit is csináltunk valójában. Aztán ha jó, akkor quarkban hozzáírni a szöveget és lehet ps-t írni. -
Dexter68
addikt
A hatoshoz is sok türelem kell.
PS hiba után érdemes újraindítani a gépet és lehet, hogy minden jó lesz. Ha félrecsúszik a windows postscript-motorja, akkor a következő újraindításig már nem tud rendes ps-t csinálni.
De azt el tudom képzelni, hogy egy Corel által írt ps-t sokáig disztillál, mert rettenetes a corel ps-kimenete. Emléxem, hogy amikor levilágítottam, a legtovább ezeken molyolt a RIP.
Érdemes lenne végigvárd, és megnézni, hogy mi lesz.
Beállítások: Ctrl-J.
Szerintem minden egyértelmű, de kérdezz bátran.
Párbaj lefújva... de akkor mit csinálunk holnap?
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
Kedves Dorka
Kioffolom, mert kicsit eltértünk a Coreltől.
A Distillernek az a dolga, hogy a ráhúzott postcriptből azonnal pdf-et csináljon. Lehet egy csomó mindent állítgatni. Felbontást, színmélységet stb.A pdf-nek egy egyszerű ps-ből általában 2 percen belül létre kéne jönnie. De elvben létrejön egy .log kiterjesztésű file, amiből ki lehet olvasni a hibaüzenetet, ha hibás lenne a ps.
Hanyas a Distillered? A 3-as elég gyors volt, utána a 4-es lassú, mint az állat. A 7-esnek elég jó a sebessége azóta.
A 30 percet soknak tartom.
Ha nagyon nem műxik, installáld újra.
A kompatibilitás az a szó, ami önmaga létezését tagadja.
Pláne a postscriptek esetében.
(Corelke meg az a progi, ami saját magával sem kompabilis) -
-
Dexter68
addikt
Hahajj! A nyomda ördöge.
Hosszú évek tapasztalata: magyarországi nyomda két nem egymást követő műszakban nem tudja ugyanazt a színt produkálni... Persze ott, ahol olyan négywerkessel dolgoznak, ahol elektronikusan eltárolják az adott munka beállításait, kisebb a tévedés lehetősége. De valahogy kevesebbet keresek rajta.
Nagyon rajta kell lenni, meg kell találni azt a SZAKEMBERT, aki ezt az igényt a legjobban meg tudja közelíteni. Én szoktam nyomatni olyan nyomdával is color melót ahol 1 werkes romayor van. Persze ismerem a gépmestert 8 éve
És mindig van színminta, vagy előző nyomat, amihez állítja a terhelést vagy proof.
Örülök, hogy nem egyedül osztom az észt, mert öreg vagyok már és bár szívesen segítek, lehet, hogy be vagyok már gyöpösödve. Túl rég nyomom egyedül a rokkendrollt.
-
Dexter68
addikt
Azé ps, mert PostScript.
A nyomtató telepítés miatt meg nem kell böngészni az xp cd-t, hanem Start menü -> beállítások ->Nyomtatók -> Nyomtatók hozzáadása.
itt a gyártók közül kiválasztod a Scitex-et a nyomtatók közül meg a VIP-et.
Tudod: az úttörő ahol tud, segít. Én meg úttörő korom óta semmilyen közösségnek nem voltam tagja. (persze fiatal vagy, honnan tudnád)
-
Dexter68
addikt
Ha postscript, akkor legyen ps. A kedvemért
A Scitex VIP rajta van az XP (vagy bármelyik Windows) telepítő cd-jén, de sztem az xp-s telepítéshez nem is kell cd.
A fájlba nyomtatást meg a portoknál lehet kiválasztani. A telepítésnél is megkérdezi, hogy melyik portra nyomjon, meg később is lehet változtatni.
Kérdezz sokat!Úgy tanul az ember!
Ha van időm, válaszolok. -
Dexter68
addikt
A Distiller a fizetős full Acrobat csomag része. Biztos le lehet szedni az internetről is, de csak titokban.
A prn és a ps között a kiterjesztés a különbség... Ezek nyomtató-fájlok. Gyakorlatilag azt az adathalmazt tárolják, amit a nyomtató/levilágító kapna a dróton keresztül. A kiterjesztést meg Te döntöd el. Hagyományosan úgy alakult, hogy a postscript nyomtató/levilágító fájloknak ps kiterjesztést szoktunk adni. A tartalma ettől ugyanaz marad.
Igenis van levilágító drivered, csak nem tudod, hogy az az. Telepítsd pl. a Scitex VIP2 L2 nyomtatót, természetesen úgy állítsd be, hogy fájlba nyomtat. És voilá, máris van levilágító drivered. Én mindenhová ezt használom, nem volt még problémám vele.
A device independent postscript file is jó lehet, mert készülékfüggetlen ps-t jelent...
Az office-t meg szerintem hagyjuk ki a dtp-ből. -
Dexter68
addikt
A ps file-t Acrobat Distillerrel tudod ellenőrizni úgy, hogy a Distillerrel csinálsz a ps-ből egy pdf-et, és azt Acrobat Readerben erősen figyeled.
A kettő között alapvetően az a különbség, hogy a pdf egy nagyon tömör level3-as postscript, amit az Acrobat Reader meg tud jeleníteni, míg a „sima” ps egy level1-es vagy level2-es postscript, amit a nyomtatók/levilágítók esznek meg. Persze mostanában már vannak stúdiók, ahol level3-as rip-pel dolgoznak és pdf-et is tudnak fogadni. -
Dexter68
addikt
Nekem az a véleményem, hogy a szakmában a tipo fontosabb, mint bármi. Mert ha már tudod, hogy mit akarsz csinálni, és tudod, hogy szakmailag hogy kell kinézzen, akkor mindegy, hogy mivel csinálod. Ha az ember magától ''érzi'' a dolgokat, asszem úgy hyvják, hogy tehetség. De azt csiszolgatni kell szorgalmasan, mint a gyémántot. Csiszolás előtt a brilliáns is csak egy darab kő.
Én sem tipográfusként kezdtem az ipart, hanem lelkesen érdeklődtem és mindent elolvastam a témában. Aztán eljutottam oda, hogy azt éreztem, hogy autodidaktaként nem tudok tovább fejlődni. Akkor mentem tipo tanfolyamra. Egy évet jártam a Gutenberg művházba, aztán felvettek az Iparműv. Főiskolára (most már Egyetem). Egyik helyen sem tanítottak semmilyen szoftver használatot. Mert az csak egy eszköz. Mindegy, hogy Quarkot használsz vagy Indesign-t, esetleg Pagemakert. Csak jó legyen, amit csinálsz.
Különben is igazán kreatív pl. Quarkban lehetsz. Az megad minden tipográfiai eszközt, amit az illusztrációs progik nem, hisz nem arra valók. És szerintem az igazi feeling az, amikor van egy oldalnyi szöveged kép nélkül és abból kell kihozni a maximumot. -
Dexter68
addikt
Kicsit szájbarágósabban:
A kinyomtatod rá azt jelenti, hogy be kell állítani, hogy nyomtatás fájlba.
Persze nem biztos, hogy jó, ha úgy nekiáll az ember ps-t írni, színt bontani, hogy senki nem fogja a kezét. Ha elb...szúrja, és kinyomják 5000 példányban, az többe kerül, mint a ps. írás operátori óradíja. Ha viszont belejön az ember, tényleg nem egy ördöngősség. -
Dexter68
addikt
Ez nem olyan misztikus dolog.
Corel:
Bővebben: link
Quark:
A Quarkot nagyon ajánlom, ha komolyan gondolod a nyomdázást...
Kellemes spórolást! -
Dexter68
addikt
Hát, ha finoman fogalmazunk, így is lehet mondani. Az a baj, hogy postscript terén gyengélkedett a Corel, amikor elhagytam. Márpedig, ha egy progi nem tud normális CMYK postscriptet kifele, akkor azzal nem nyomdázok.
Az Illu. meg natív postscript felületű, amilyen színt ott beállítok, az (a corelt kivéve) minden programban és levilágítón olyan, amilyennek beállítottam. Így aztán kényelem ide vagy oda, bizony átpártoltam. időnként azért matatok benne ezt-azt, de 90% ban a kapott anyagok kimentésére használom. -
Dexter68
addikt
Oké, megkaptam, egyébként én is majdnem olyan okos vagyok ám
Szóval azt látom, hogy ez olyan, mint amikor KI van kapcsolva a Color management. Tehát be kéne kapcsolni és mindenfélét meg kéne próbálni állítgatni...
Csináltam egy sajátot, de nem derült ki, hogy hova tette... még keresem. -
Dexter68
addikt
Drága Dorka!
Corelkében Tools menüben Color management menüpont. Ott feljön egy rettenetes kép, kicsit ovis stílusban, középen egy színkör, körülötte papírok, nyomtatók szkennerek. Itt lehet mindenfélét állítgatni, de a LÉNYEG, a bal alsó sarokban ki lehet kapcsolni
bocs, elkéstem.... Lőnél egy screenshot-ot valahova?
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
A gamma loader egy monitor kalibráló progi, a photoshoppal mászik fel a gépre.
Lehet, hogy az a file sérült, ami a tools/color management által jön létre. Nem tudom, hogy hol tartja. Lehet, hogy valami Nagy Közös Tudatalattiban (pl. windows\system, vagy common files) tartja és az is lehet, hogy akkor a két Corelke összeveszik rajta... csak tippeltem, nem ismerem már a corelt ilyen mélyen. Régen, a 7-est, meg a 9-est nagyon vágtam, de leszoktam róla. -
Dexter68
addikt
Tehát azt akarod, hogy vigye magával a szöveg a képet?
Kipróbálgattam, de nem tudok róla, hogy lehetne ilyet csinálni. Általában a dtp-ben nem nagyon van erre igény. Többnyire egy oldalon meg vannak tervezve a képek helyei és nem lenne szerencsés, ha egy-egy javításnál folyton elmászkálnának. De asszem beleszaladtunk abba a problémába is, hogy a Corelke alapvetően nem tördelőprogram, hanem vektorgrafikus-illusztrációs...
Persze a dobozra ráírják, dehát ilyen a marketing élet.Ez olyan, mintha pl. a Suzuki Ignis dobozára ráírnák, hogy lehet vele szántani is. Persze azt nem, hogy csak korlátozottan. De egyszerűen nem arra való. Aztán persze egy csomóan csodálkoznának, hogy nem teljesen sikerült a szántás, inkább traktort kellett volna használni, vagy lovat (esetleg az asszonyt
)
Sztem a szakdolira a leg fájdalommentesebb a Word nevű írógép-monstrum. Az még lehet, hogy a problémádat is meg tudja oldani. -
Dexter68
addikt
Na, ismét csalódnom kellett Corelkében
Terveztem két táblát Illu.-ban, az alvállalkozó is azt mondta, hogy .ai fájlt adjak neki. Ehhez képest, amit kézhez kaptam, az katasztrofális. Kiderült, hogy Corelkéből nyomja. A gradientek tönkrementek. az egyik táblán teljesen szétdobálta a grafikai elemeket... Próbáltam én is kinyitni, hát katasztrófaGyakorlatilag semmilyen postscript formátumot nem tud korrekten megnyitni. Csináltam ai-t mindenféle verziószámmal, eps-t is, pdf-et is. Egyikkel sem boldogult... Hogy lehet, hogy egy saját magát dtp-programnak beállító monstrum nem boldogul a postscriptekkel? Mondjuk eddig sem volt híres a ps-kimenetéről, de most már a bemenetet is sikerült elb*szni...
-
Dexter68
addikt
Én csak akkor fejlesztem a gépet, ha az ''kitermeli'' az árát. Az előző gép egy 200mhz-s pentiumka volt 64 mega rammal... A vége felé megszánt egy haverom (rendszergazda a lelkem) és a kezembe nyomott egy 256-os ram-modult. Akkorát lódult a gépem, mint az állat. Szóval segített a rambővítés.
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
A kilövés igazából az, amikor az ember egy adott ívre felpakolja a kiadvány oldalait. Akkor ugye a 4-es oldal mellett nem az 5-ös van... Ha szétszedsz egy újságot, akkor látod Te is.
De én kilövésnek hívom azt a montírozást is, amikor van 32 féle névjegyünk és azt felpakoljuk vágójelekkel, meg ami kell. Ezt nem minden nyomdász szereti kilövésnek hívni, de akivel én dolgoztatok azzal ismerjük egymást 9 éve... Így aztán fél szavakból is
A csodálkozósra gondolsz? A gyári effektekkel az szokott lenni a fő baj, hogy nem működnek rendesen. Corelkében a vetett árnyék pl egy szürkeárnyalatos homály, ami szürkéből fehérbe megy át. Nem veszi figyelembe a háttér színét, így ha nem fehér a háttér az árnyék mögött, baromi randa hatást tud kelteni. Ezek kb. arra jók, hogy a marketingesek felírhassák a dobozra és eggyel növelhessék a verziószámot. -
Dexter68
addikt
Ösmerem a helyzetet, nehezen váltottam én is. Nem is akarok feltétlen rábeszélni senkit.
Ha valaki tisztában van az általa használt program korlátaival, akkor szinte mindegy, hogy mit használ.
Csak időnként frászt kapok, amikor valaki azt hiszi, hogy a sok effekt azért van, hogy használjuk őket. Tudod: Corelben csinál egy márványos hátteret, azt teleírja legalább 8 féle betűtípussal, persze színátmenetesen, és az egésznek ad egy vetett árnyék-effektet. Aztán meg csodálkozik (jó esetben)
Van egy haverom, ő Word-ben (!) tördel könyveket. És korrekt a dolog. Soregyen, meg minden, ami kell. Ő érti a dolgát, tudja a Wordöt, de nem ajánlom senkinek, hogy így csinálja. -
Dexter68
addikt
Eleinte nekem is vadnak tűnt, de annyit szívtam a színkezelési pontatlanságok miatt, hogy kénytelen voltam váltani. Persze a csomópont-szerkesztés zseniálisan van kitalálva Corelben, van, amikor azzal csinálom a formákat, de amint lehet, átnyomulok illu-ba. A 12-es nagy előnye, hogy simán átveszi az Illu. a grafikát vágólapon.
-
Dexter68
addikt
Kihagytad a legjobb verziókat!
Én az 1.4-essel kezdtem, az már Windowsos volt!
1 flopi volt az egész a wfn-fontokkal együtt. TrueType akkor még sehol.
Aztán persze 3, 4, 5, 6...
A legjobb a 7-es és a 9 es volt szerintem. Mondjuk a színkezelése kritikán aluli az elpusztíthatatlan UCR/GCR-technológiával.
Aztán a 10-esnél megsértődtem, mert annyira megdizájnolták, hogy használhatatlan lett és azóta Illustrator. -
Dexter68
addikt
Látom, hogy megoldódott, de azt is láttam, mit csinálsz.
Nézz rá erre:
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Diablo IV
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Politika
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest