Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok.
Tök más mérnöki területen dolgozom (statikus vagyok), de mindig is érdekelt az informatika. Most elkezdtem kicsit elmélyíteni a tudásomat, többek között mert nem bízom benne, hogy hosszú távon jól meg lehet élni az építőiparból tervezőként... Illetve, ha sosem próbálkozom meg a területen való munkával, sosem fogom tudni jobban való-e nekem.
Van pár kérdésem a témában, ígérem oda is eljutunk, miért ebben a topicban
És előre elnézést a terjengős posztért.Előéletem:
- Csináltam otthon egy kis házi szervert. Onnan indult, hogy zavar a gépemben a HDD hangja, most ott tartok, hogy komolyan fontolgatom a szakmaváltást
- Volt a Covid alatt az államilag szervezett "újratervezés program"... Hátőő. Arra jó volt, hogy megállapítsam, nem a webfejlesztés érdekel. (Meg azt, hogy nem vette meg a minisztérium a TR360-tól a teljes képzés anyagát... ne menjünk bele milyen szinten volt vicc.)
- Amiről tudom, hogy szívesen foglalkoznék vele: hálózatok, szerverüzemeltetés (docker tetszik, kubernetes és felhő érdekel; ha olyan munkát találok, ahol vas is kerül a kezembe, az tetszene)
- Beszélgettem informatikus barátaimmal (web dev, app dev, devops, cloud üzemeltetés területekről), hogyan vágjak bele.
- Találtam Udemyn egy elég szimpatikus CCNA kurzust, most ennek az első negyedénél tartok (Neil Anderson, a rengeteg csillaga alapján találtam, szóval aki követi mi van a témában Udemyn lehet ismeri)És akkor amit tőletek szeretnék kérdezni:
- Sokszor elhangzik az informatikával kapcsolatos területekről laikusoktól szakmabeliektől is, hogy nem kell diploma. Mit gondoltok erről? Olvastam olyan véleményt itt a topicban, hogy akinek nincs, az hangoztatja ezt
Akikkel én beszélgettem, egyik se tartotta szükségesnek. Egy fő GDF 2 éves képzésen szerzett diplomát (mobil app dev, előtte web dev, korábban BME mérnök infot hagyta ott, mert nem találta elég gyakorlatiasnak); egy fő VIK BSc (webfejlesztő volt ő is, most AWS-el foglalkozik); egy VIK elhagyó (devops, Linux, BSD, ill. felhős megoldások is).
- Én arra gondoltam, ha sikerül a területen elhelyezkedni, akkor már köthetek a munkáltatómmal tanulmányi szerződést, hogy ne a saját erőforrásaimból kelljen megoldani egy esti vagy levelező képzést, ha kell. BME VIK, vagy más?
- CCNA megugorhatónak tűnik amatőr szintről indulva. Hogyan tovább? Elég lehet magában egy belépő szintű álláshoz? Vagy inkább szerezzek még valami képesítést mellé előbb? CCNP-re, illetve AWS valamelyik certjére gondoltam. Utóbbinak még nem néztem utána, milyen létezik, csak tudom hogy érdekel a terület és az egyik legnagyobb szolgáltató. Tehát számok alapján talán az ő képzésük jelentheti a legtöbb lehetőséget.Mindenfajta vélemény előre visz, köszönöm mindenkinek előre is

szerk.: typo
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AliExpress tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elemlámpa, zseblámpa
- Banggood
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Filmvilág
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite megkímélt állapotban eladó!
- AMD Radeon RX 7900XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+( Gari 2028-ig)
- WACOM INTUOS Pen & Touch S - Digitalizáló rajztábla
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB SSD / 650W
- Új Philips Saeco GranAroma SM6580/00 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És előre elnézést a terjengős posztért.

FecoGee
crok