- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
CCNA Wireless pipa.
860 volt a küszöb, 908 lett. 0 lab volt, össz kérdés 65. Training360-nál voltam Újbudán és nem kaptam meg a +30 percet, ami járt volna; gondolom a csajszi kapkodott. Így is valami 50 percem volt, amikor végeztem. Azt mondta a csaj, hogy amióta cloud alapú a vizsga, azóta hol jön score report, hol nem (van, hogy másnap reggel fossa ki a nyomtató). Nekem nem jött, de másnap megkaptam mailben, ami a vue profilomon belüli Score reports-ra mutatott.Azért annyira nem volt egyszerű, sőt, vetekedett a CCNA Securityvel (ott 890 volt a küszöb), pedig még a Jerome Henry féle livelessionöket is végignéztem, a semmitseérő OCG-t is átolvastam és azért már egy CWTS-em és CWNA-m is volt. Szerencse, hogy régebbről maradt egy halvány emlékem a controllerek cli-s kezeléséről. Sajnos van jópár sales-es kérdés, nem az RF-re volt kihegyezve a dolog.
Már tologattam egy ideje ezt a vizsgát, aztán múlt héten gondoltam egy merészet, hogy akkor 1 hetet adok magamnak, aztán lesz, ami lesz. Lett
Most már inkább a CCNA Anatomy-ra kéne koncentrálni
-
crok
Topikgazda
válasz
donatel #14798 üzenetére
Nem tudom - mert nem írod - hogy milyen IOS verziók és milyen feature set.
De:
C1700-at hostnak kiváló
C7200-hoz van működő 15.x is akár, az nagyon sokmindenre jó lehet (ZBFW is van meg amit akarsz)
C3725 simán jó routing gyakorlására, ebbe lehet tenni 16 portos switch modult és lehet vele span-tree-zni is.
IdlePC-hez se kell sokat szívni, [ide] tettem egy listát.De egyébként CCNA szinten a Packet Tracer-ből mi hiányzott? 7.2.1-ben C819-től van C4321-ig egy csomó router (819, 829, 1941, 2901, 2911, 1841, 26xx, 2811, 4321) meg vagy 3..4 fajta switch (2950, 2960, 3650), még Linksys Wifi router is ( : És netacad.net-ről ingyen letölthető egy regisztráció meg egy rövidke "gyorstalpaló" után.
-
donatel
tag
Köszi.
Vannak imageim a GNS3-hoz. Melyeket érdemes használni gyakorlásra (CCNA és CCNP szinten): c1700, c2500, c2600, c3725, c3825, c7200.
Nem akarom betölteni az összeset, ha nem muszály.
Eddig csak Packet Tracert használtam, ott meg ezekből csak a 2600-as routerek vannak benne. -
crok
Topikgazda
válasz
donatel #14792 üzenetére
Megnéztem, de se linuxon se Windowson nekem a 2.1.14-ben nem ad rendes konzolt mert nem is tud. Emlékszem újraírták nulláról, a video meg majd két éves. Szerinintem ennyi, ott maradt a GUI - ezt írja is a leírása egyébként [itt] szerintem sok értelme amúgy sincs.
Unmanaged switching: GNS3 built in switch
Use this if all you need is a basic switch to connect devices in a GNS3 topology. You cannot configure this switch through a CLI, but you can set the number of ports supported on the switch and other basic settings.
-
vadger
tag
Üdv,
Van itt esetleg valaki, aki hálózatosként a Liget Budapest projektben dolgozik? Lenne pár kérdésem, ha lehet, privátban.
Köszi! -
Hadr0n
csendes tag
Szép napot mindenkinek.
Abban szeretném segítségeteket kérni hogy van egy 1812 es routerem de csak 12 es IOS van rajta de szeretném frissíteni 15 ösre de nem tudom az oldalról letölteni mert szerződéssel kéne hogy rendelkezzek.
Valakinek nincsen 1812 es routerhez 15 ös IOS-e vagy valami ötlete hogy miképpen lehetne ezt abszolválni ?
-
donatel
tag
Hali!
Felraktam a GNS3-at a gépemre (WIN10-re), most ismerkedem vele.
Csináltam egy kis hálózatot benne (1 switch és 2 gép), a GNS3-ban alapértelmezetten instalált switchet raktam be.
A consol application for telnet-nek a putty van engedélyezve.
Ha rájelentkezek a switchre, nincs prompt csak egy zöld téglalap. [gns3 hiba]Mi lehet a probléma? (A putty-ban kellene valamit állítani?)
-
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok!
Kozkivanatra ujra elinditottam a “Mennyit keresel” kerdoivet. Megkoszonom ha kitoltitek. Nem egeszen egy nap alatt mar 30 valasz felett jarunk.
Koszi!
-
FecoGee
Topikgazda
Megjelent a Juniper DevOps kurzus az Open Learning-ben, szokasos ingyen vizsga kuponnal.
-
kavik
csendes tag
válasz
vadger #14785 üzenetére
Köszi a választ!
CCNA RS az alap persze, március végére tervezem a vizsgát. Csak kicsit előre gondolkodok, egyenlőre teljes a lelkesedés a téma iránt, időmbe belefér, nem is tanulásnak érzem az egészet. Ha sikerül a vizsga valamit biztos tanulok tovább, de olyat szeretnék ami az elhelyezkedési esélyemet növelné.
-
vadger
tag
Én benne vagyok a cégnél a kiválasztási folyamatban, mint technikai tudást felmérő ember. Azt tapasztalom, ha már behívtak interjúra, és a tudásod megfelelő, akkor van esélyed abszolút, a mai világban értékelnek egy nem fél évente ugrálni akaró munkavállalót.
OKJ-t magam is elvégeztem, nem látom nagyon relevánsnak, nem sok értelme volt. A certeket viszont feltétlenül javaslom. Arra a vonalra menj ami érdekel. Bár az RS mindennek az alapja így jó kezdés lenne az. -
kavik
csendes tag
Volt már korábban téma, érdekelne hogy mi a tapasztalat, teljesen más iskolai végzettséggel munkatapasztalat nélkül egy ccna papírral el lehet helyezkedni, lehet váltani 40 évesen?
Illetve mondjuk egy OKJ-s hálózati rendszer-üzemeltető tesz hozzá bármit? vagy akkor több értelme lenne mondjuk egy CCNA Security, vagy Wireless vonalnak?
-
kmisi99
addikt
Igazából az eredeti tervem egy tök nagy topológia volt és azon akartam mindent összehozni, szóval kb mindent belerakni, hogy jó komplex legyen hisz külön külön oké lenne összehozni 1-1 feature-t de már egy nagy komplex felkonfigolt topológiában nagyobb kihívás hibát keresni.
De azért rá próbálok a C3745 re ha másnem.
-
crok
Topikgazda
válasz
kmisi99 #14776 üzenetére
Szerintem hagyd az IOU-t és ezekre az egyszerű dolgokra használd a 16 portos switch modullal a C3725 / C3745-öt. De tovább megyek - erre még switchport se kell, mert routed porton switcheken keresztül összekötve két routert is pont olyan lesz gyakorolni az összes FHRP protokollt.
-
kmisi99
addikt
Ez a GNS3 nagyon nem akar a barátom lenni.
Megint olyan hibába futok bele ami látszólag nincs.
Rettentő leegyszerűsítve VRRP, HSRP, GLBP
2db L3 Switch össze kötve egy sima L2 switch el, valamint egy PC tesztelésre.Sima vlan 1 sima switchport mode access semmi extra.
SW1 vlan 1 ip .1.10
SW2 vlan 1 ip .1.11
VRRP, HSRP, GLBP ip 1.1 (mind a három protokollt próbáltam külön külön persze)A host képes megpingelni a 1.10 és 1.11-et, az 1.1 et nem hajlandó. De apr cache ben látja hogy az 1.1 nek a megfelelő mac címét.
Ha host helyett egy l3 switchet használok az is ugyan így reagál, mindenki pingel mindenkit csak a 1.1 et nem.
Ugyan ez packet tracerben összerakva, hibátlan. Többször próbáltam több IOU fájlal is.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
soma314 #14774 üzenetére
Szia! Szerintem ketto eleg. Egyik lehet autonomous a masik meg LWAPP. Aztan konvertalhatod oket ha ketto egyforma kene.
En 1242-vel keszultem. Igaz az meg nem n-es de tanulni jo volt. Olcso is. De igazabol szinte barmi megfelel. A CCNA szint inkabb a fizikarol meg alap wlc beallitasokrol szol.Irtam errol itt:
http://fkuris.hu/blog/2017/01/29/wireless-labor-10-15-ezerbol/
http://fkuris.hu/blog/2016/09/23/ccna-wireless-labor-felepitve/
-
soma314
tag
tanácsot szeretnék kérni CCNA wireless ügyben
úgy hozta az élet, hogy lehet kicsit meg kellene ismerkednem a wireless technológiával
ez most max egy CCNA szintig terjedne
eddigi tapasztalataim szerint csak úgy tudok tanulni, ha közben laborozom is
van a CCIE RS-re készülve az itthoni laboromban, van 6 db multilayer switch, talán mind PoE-s, szóval switch már nem kell
a controllert virtuális géppel szeretném megoldani evalution licence-el
A kérdésem ezért leginkább az AP(k)-ra vonatkozik. Milyen típusban és hány darabban érdemes gondolkodni CCNA wireless labor építéséhez? -
Mr.csu
csendes tag
válasz
Proci85 #14765 üzenetére
Látom mások már megelőztek a válaszal.Meg tudom őket erősíteni,sok kérdés ami az OCG-ben érintőlegesen sem merült fel, és általánosságban is olyanok a kérdések ami szerintem nem egy CCNA szintű vizsgába valók.
Ezért lettem volna kíváncsi valaki tapasztalatára ,hogy ezek után egy P-vizsgán mégis mennyire korrektek a kérdések egy ilyen A- vizsga után .De ha nincs tapasztalat akkor még győzködöm magam aztán meglátjuk. Négy vizsga soknak tűnik..... -
vadger
tag
válasz
Proci85 #14765 üzenetére
Én tavaly októberben voltam, és pár év ASA/VPN tapasztalattal a hátam mögött is nehéznek éreztem.
Ahogy a kolléga írta, jópár FirePOWER/Sourcefire kérdés, néhány másik topic ami nem volt az OCG-ben szintén előfordulhat. Email és endpoint security is mélyebben mint az OCG alapján várnád.Én ezeket ajánlom, tudom hosszúak és részletesek, de ha van időd én átfutnám a releváns fejezeteket:
[link]
[link]
[link] -
-
Proci85
senior tag
válasz
csucsko #14763 üzenetére
"CCNA security vizsgáról én is hasonlóan negatív és demoralizáló tapasztalatokkal jöttem ki mint ahogy itt többen is írták"
Tudnál erről bővebben írni? Épp a napokban kerestem CCNA security témában itt a fórumban, mert CCNA után gondolkozom rajta, de nem találkoztam sok véleménnyel.
CCNP a cél, de arra most nincs kapacitásom. CCNA megtartása miatt jött képbe a security vizsga illetve 2006 óta linuxozok, a security téma nem áll tőlem távol, sőt, egyik kedvelt témám. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, GNS3+Cisco iou. Mikor már elkezdeném konfigurálgatni a hálózatom a GNS3 VM CPU 100% ra felvágódik és 1-2 eszköz be is fagy. Én broadcast storm-ra gondolok, de a spanning tree-nek defaultban mennie kellene és ezt megakadályozni, a show spanning tree alapján is megy a switcheken.
Valaki találkozott már ilyennel? -
csucsko
csendes tag
Sziasztok ,
A CCNP security négy vizsgájáról (SISAS,SENSS,SIMOS,SITCS)van valakinek tapasztalata? Esetleg aki mind a négyen túl van? Időnként felmerül bennem ,hogy szívesen neki futnék mert érdekel hasznos is , viszont a CCNA security vizsgáról én is hasonlóan negatív és demoralizáló tapasztalatokkal jöttem ki mint ahogy itt többen is írták, és ez el is viszi a lelkesedésemet. Ráadásul OCG -is csak a SISAS-hoz van ,CBT videók vannak hozzá de az minden bizonnyal az kevés.
Egyszóval kíváncsi lennék azok tapasztalataira akik mégis belevágtak. -
kmisi99
addikt
3745 el se jó, azt is próbáltam első körben, ott meg up/down a port hiába van rákötve a VPC.
És tényleg tök natúr dolog még csak be se állítok semmit. De persze switchport mode acc, switchport acc vlan1 se hatja meg.
És igen tudom hogy a 0/0 0/1 es portok csak layer 3 ban mennek azokat nem használom. -
crok
Topikgazda
válasz
kmisi99 #14760 üzenetére
Ha ennyire az elején vagy még a GNS3-nak akkor ne IOU-val csináld hanem egy C3745-el amibe teszel egy 16 portos switch modult. (Este ha lesz időm megnézem mit tehetek érted IUO ügyben, hogy nálam reprodukálható-e, addig írd meg milyen verziókat szedtél le és honnan (ha publikus)).
-
kmisi99
addikt
Full full alap. Vlan1, access 1db switch 2db vpc 192.168.1.10 x.11 a két pc ip configja. Ha egy natúr gyári gns3 switchet rakok be úgy jó a ping azaz a vpc-k jók.
CCNP re készülök szóval ilyen basic hibákat nem vétek, eddig packet tracert használtam ez az első hogy gns3-at próbálok. -
crok
Topikgazda
válasz
kmisi99 #14758 üzenetére
L2, OK, de trunk vagy access? Trunk-ön ugye (hacsak nem a natvív VLAN-on megy a forgalomad akkor) tag-elt kellene legyen a keret, a VPC tag-elni nem tud. Ha access akkor ugyanaz a VLAN? Ha nem akkor az ugye gond. Ha ugyanaz akkor remélem a host-ok ugyanabba a subnetbe vannak konfigolva IP szerint.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, végre össze mókoltam a GNS3-at, IOU-t használok ha az számít.
Ha rakok be VPC-t és pl egy layer 2sw re kötöm őket, adok nekik IP-t de még csak meg se pingelik egymást. Kellene még valamit állítani a VPC-ken? A switch UP/UP (mondjuk az összes létező portja UP/UP connected státuszban fut.
-
kavik
csendes tag
"Ebben azért volt már róla szó ; )" jogos
láttam gyanúsan jó áron egy 3550-24 SMI switchet, belelkesedtem, próbáltam hamar utánaolvasni, de pont a fórum a kérdés előtt már elmaradt
igazából elég alap laborban gondolkodom, ha majd egyszer egy állásinterjúra eljutok, nehogy már úgy menjek hogy még egy eszköz se volt a kezemben mert vizsgára csak PT-vel készülök. de amit írtál az alapján nekem bőven elég lesz
Köszi!
-
crok
Topikgazda
Ebben azért volt már róla szó ; )
Kicsit szürke a helyzet. Az EMI mindent tud, amit az SMI csak pluszban routing.. de nem teljes értékű az a routing, de a labozáshoz úgymond elég. Az SMI megeszi az EMI IOS-t de nem legális rátenni (de megeszi). Az SMI (Standard Multilayer Image) alapból tud 15 (vagy 16?) statikus utat, vagy RIP1/2, vagy OSPF vagy EIGRP (de csak stub). Az EMI (Enhanced Multilayer Image) az olyan itt kb., mint routerekbél az advipserv feature-set (RIP1/2, OSPF, IGRP, EIGRP, BGPv4) meg multicast. A product overview egyébként [itt] érhető el, részletesen leírja az elején hogy mit "tud" az SMI és az EMI:
"Included with the Catalyst 3550-24, 3550-24 PWR, 3550-24-DC, 3550-24-FX and 3550-48 are the Standard Multilayer Software Image (SMI) or the Enhanced Multilayer Software Image (EMI). The SMI feature set includes advanced QoS, rate-limiting, access control lists (ACLs), and basic static and routed information protocol (RIP) routing functionality. The EMI provides a richer set of enterprise-class features including advanced hardware-based IP unicast and multicast routing and the Web Cache Communication Protocol (WCCP). After initial deployment, the EMI Upgrade Kit gives users the flexibility to upgrade to the EMI. The Catalyst 3550-12T and 3550-12G are only available with the EMI."De utáltam, mikor switchcserére megy ki a csomag, aztán a helyi erő berackel mindent majd kiderül, hogy SMI a switch de EMI volt a halott switch.. oszt' akkor mehet a magyarázkodás, hogy ugyan most ezt így meg úgy meg otthagyjuk, de lesz akkor mégegy intervention.. add be az ügyfailnek hogy megint lesz egy leállás, mikor számára "minden ugyanolyan, minden működik".. imádom.
-
kavik
csendes tag
Gondolkodok laborozáshoz pár eszköz beszerzésén, találtam is egy 3550-es switcht, aminek kapcsán ráakadtam hogy van EMI meg SMI változat, viszont nem igazán értettem meg hogy mi a különbség, valaki legyen szíves röviden világosítson fel. Van aki szerint az SMI nem támogatja a layer 3 funkciót, van aki szerint igen, van ahol azt írják csak az IOS más és frissítésnél van vele gond.
a lényeg, házi laborhoz, ccna, esetleg ccnp switch tanuláshoz elég az olcsóbb SMI változat?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, ugyan nem cisco hanem hulladék huawei de egy az egyben cisco copy.Winscp vel akarok belépni rá de ezt dobja ki. Több tucat ilyet csináltam már control C control V copy az egész úgy ahogy van de még soha nem kért ilyet, semmit se fogad el, ha üresen hagyom azt se, sose láttam még ezt az üzenetet. Valakinek van valami ötlete?Megkerültem a rendszert akik csinálták a dokumentációját baromság felhasználó nevet adtak meg ez volt a baj.
-
kavik
csendes tag
Igen, azt megerősítettem, a historyban bejegyzésre is került.
közben találtam egy fórumot ahol azt írják hogy még 2 nap hogy CCENT-kit elkészüljön, utána jelenik meg itt a Certification Fulfillment oldalon válaszhatóként. itt belépve nem olvastam ilyet, igaz okét nyomtam mindenre hamar.
legközelebb googlizok előbb.
Köszi!
-
kavik
csendes tag
Valaki tudna segíteni a certification tracking systemben. Beléptem a cisco id-vel, látom is hogy ccent aktív. Kiválasztom a fullfilment menüpontot bal oldalon, feljön egy űrlap szerű, de se darabszámot se azt hogy melyik fajtát nem tudom kiválasztani. A lap neve furamód log in de hát már két bejelentkezés után jutottam ide.
mit nem csinálok jól?
-
Proci85
senior tag
Talán már túl is vagy rajta, de az archivum kedvéért:
"- kell-e tudni az udp,tcp, ip4, frame header minden egyes mezőjéről hogy mit szolgál, mekkora a mérete"
2016 nyarán csináltam a CCNA-t és volt róla kérdés. Méret és/vagy név, valami apróságba belekérdeztek. Bosszankodtam is miatta.Akkor azt a megállapítást tettem, hogy fejből kell vágni hogyan épülnek ezek fel, mekkora a blokkok mérete, neve, össz mérete. Mi mire való, melyik melyiket követi.
Szóval A-Z-ig pontosan azokat, amiket te is kérdezel.update: Gratulálok, látom végül meglett
-
kavik
csendes tag
válasz
vadger #14741 üzenetére
Köszi, jó lett. Sokkal rosszabbra számítottam, olyan kérdés nem volt ami teljesen idegen lett volna olyan volt ahol az egyik másik válaszlehetőseg olyan rövidítés volt amit nem ismertem. De végülis azt kizártam mert másik volt a jó igy nem volt jelentősége.
Ami meglepett hogy sokkal több labor jellegű feladatot vártam, viszont sok olyan kérdés volt amit packet tracerben nem is gondolnám hogy érdekes és megnézzem de aki ebben dolgozik biztos kapásból vág mert már belefutott egyszer tuti.
-
kavik
csendes tag
Passed 😀
Kösz mindnekinek aki jótanácsokkal látott el. -
kavik
csendes tag
válasz
Methionyl #14738 üzenetére
Remélem igazad lesz!
Most épp nagyon negatív vagyok. Köztudomású hogy lesznek olyan kérdések ami nem pontoznak mert ugyse kell tudnom rá válaszolni. 2 éve frissült az exam topic, de a neten lévő tesztek jó része régi, és amigyis egyben ccna anyagok nem csak icnd1, igy igazából azt se tudom h egyáltalán tudnom kéne-e rá válaszolni 😜
Na mindegy sokan megcsinálták, nekem is menni fog, csak csöppet rástresszeltem.
-
olloczky
senior tag
Hali
Én ICND1 kapcsán nem találkoztam ilyenekkel. (Bár én még az előzőt csináltam.) De itt van egy magyar leírás innen a logoutról. Kezdésnek jó. Még kb fél órát-órát szánj rá és ezek az alap dolgok meglesznek és akkor nem ér meglepetés vizsgán, de szerintem nem igen vannak ilyen kérdések.
üdv
-
kavik
csendes tag
Sziasztok,
az OCG nem nagyon megy bele mélyebben a DNS-be, csak hogy request, reply, meg dhcp config és más hibakeresésnél van róla szó.
Néhány practice exam-ben találkoztam viszont olyan kérdésekkel amik FQDN, top-level domain, a-record fogalmakra kérdezett. Érdemes ebbe még energiát tennem, vagy ez nem icnd1 szint?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, a GNS3-at az istenért se tudom életre kelteni.
Felraktam, felraktam a vmware playert is, hozzá adtam a GNS3VM fájlt, ami tök jól el is tud indulni.
A GNS3 látja is de mikor rá megyek hogy next ez a baja. Három különböző laptopon és windows újratelepítéssel is próbálkoztam már, de tök ugyan ez a baja. Valaki találkozott már ilyen hibával, vagy esetleg hátha jobban ért valaki itt a VM hez. -
Cyber_Bird
senior tag
-
minek?:S
őstag
Sziasztok Srácok!
2016 és 2018 között voltam egy 2 éves Ciscoval megfűszerezett Rendszer üzemeltetői OKJ-n. -természetesen alapvetően maga az oktatás pocsék volt-, de ugye legalább van netacad hozzáférésem stb, na most mivel időszerű elkezdenem dolgozni a szakmában, gondoltam újra előveszem és a 4 szemesztert áttanulom 1-2 hónap alatt. A kérdésem igazából az lenne, hogy a felhasználóm valamikor elévül/törlődik? Vagy az addig meglesz, amíg én nem törlöm?
Előre is köszönöm
-
soma314
tag
válasz
bump3r111 #14728 üzenetére
szerintem a 7200 + switch modulos 3725-ön kivül nincs szükséged másra.
Ez utóbbi ugye egy router, amibe virtuálisan beteszel egy switch modul-t. Ezzel a CCNA szintű switch-ing jelentős részét lehet gyakorolni.
Ködös emlékeim szerint CCNA szinten nem igen volt szó a multilayer switch-ekről, ezért ezen a szinten úgy praktikus, hogy a routing-ot (7200-asokkal) gyakorlod a GNS3-ban. Veszel két switch-et a switch-inget élesben gyakorlod. CCNA-hoz két olcsó 2950 is bőven elég, de ha tovább tervezel, akkor 3550 3560, 3750-t érdemes venni. Ez utobbiak újra eladhatósága is jobb, csendesebbek, kisebb az esély, hogy behalnak. Ezek ugye már nem éppen új dolgok.Egyébként GNS3+valódi hardver simán működik, de kell hozzá vagy sok hálókártya a gépbe vagy pluszban egy úgynevezett breakout switch.
-
bump3r111
tag
Sziasztok! CCNA vizsgára készülök és egy kis segítséget kérnék GNS3 lab ügyben.
GNS3 honlap szerint:Recommended images
We really recommend using c3640, c3660, c3725, c3745 and c7200 IOS images listed below, they have proven to be the most stable in GNS3 provided you use the right amount of RAM and Idle-PC value.
Mik azok az eszközök amiket még érdemes virtuális labozáshoz használni? (CCNA szint még mindig
)
A letölthető legfrisebb GNS3 verzióhoz sikerült C7200 (IOS 15), C3725/3745-öt bekonfigolni.
Van-e ezeken kívül stabilan futó eszköz amit érdemes még berakni GNS3-ba?L2 switcheket hanyagoljam itt teljesen és szerezzek a tanuláshoz fizikai hardvereket?
Most van egy 1841-em és beszerzés alatt áll 2 db 2960 jó áron.
Ehhez szereznék még akkor L3 switcheket.Szóval maga a kérdés az lenne, hogy GNS3-ban milyen routereken/switcheken érdemes gyakorolni?
+1: egy dolgot nem értek. Bonyolultabb topologiaknal ahol routerek és switchek is vannak, ott ti "összekötitek" a gns3 virtuális eszközöket a fizikai hardverekkel (switchek)?
Előre is köszi szépen a választ! Lehet hogy CCNA-ra ez overkill, de szeretnék CCNP-t is később.
-
suomalainen
tag
Egyértelmű. A Boson viszont teljesen legális, annyira, hogy korábban az OCG kódokat is a Practice Exam alatt lehetett csak beregisztrálni.
A Sybexnek is van egy elég szép felkészítője, a neve: "CCNA Routing and Switching Practice Tests: Exam 100-105, Exam 200-105, and Exam 200-125" -
kavik
csendes tag
válasz
suomalainen #14724 üzenetére
Néztem, köszi. Akciót nem láttam akkor, ennyi pénzt meg nem tervezek egyenlőre beleölni. Ha nem sikerül, akkor majd meggondolom.
-
crok
Topikgazda
válasz
suomalainen #14724 üzenetére
A Boson-t még bent hagyom mert "practice exam"
de kérlek titeket hogy mellőzzök majd a Warez-t mert tiltott - köszi! -
suomalainen
tag
Nem tudom mennyire árulok el nagy titkot, de az OCG-hez adnak kódot, amit regisztrálhatsz és egy webes felületen keresztül hozzájuthatsz (esetenként) több száz kérdéshez.
Ezen felül a Bosonnak is vannak nagyon jó minőségű vizsgakérdései, szoktak lenni akcióik is. www.boson.com -
soma314
tag
Szerintem igen előfordulhat, mert a Cisco fenntartja a jogot, hogy bármit kérdezzen. De az nem jelenti azt, hogy elő is fordul, illetve ha van olyan kérdés, ami "idegen" azt nem biztos, hogy be is számítják a vizsga eredményébe.
Tételesen:
"- az egyes kábelek pontos IEEE jelölésére"
Szerintem emiatt ne aggódj"- az ismert portok számára és hogy tcp vagy udp"
A "nagyon ismerteket" bizony tudni kell. Ami nem azt jelenti, hogy az összes well known portot, de amiket érdemes megjegyezni: telnet, ssh, www, dns, tftp, ftp (magasabb szinten azok a routing protokolok, illetve LDP amik nem saját protokolt használnak) Ez utóbbiak ICDN1 esetén jellemzőek.
Amit viszont az alapoknél érdemes megjegyezni, ha a port számokat nem is tudod, hogy a felsorolt 6 protokol közül melyik használ TCP-t, UDP-t, illetve mindkettőt. Mondjuk olyan feladatot simán el tudok képzelni (ezt is inkább magasabb szinten) hogy egy acl-ben kell megtalálnod a hibát és ki kell szúrnod, hogy a tftp az nem tcp hanem udp."- kell-e tudni az udp,tcp, ip4, frame header minden egyes mezőjéről hogy mit szolgál, mekkora a mérete"
szerintem ilyen konrét kérdésre ne számits, de általánosan nyilván kell tudni, hogy például egy udp vagy egy tcp packet header-je nagyobb-e, melyik tartalmaz több mezőt..."- illetve hogy egy show parancs konkrétan milyen értékeket ad vissza"
ha ezt úgy érted, hogy pontosan milyen táblázatot fog kiadni egy show parancs, akkor nem, de azt kell tudni, hogy ha meg akarsz valami információt tudni, akkor azt melyik show parancs adja vissza. Ilyet tudok elképzelni például, hogy válaszd ki hogy az alábbiakból melyik parancsokkal látod, hogy van-e OSPF neighborship-ed és, hogy mi a router ospf router id-je. Fel van sorolva mondjuk a show ip ospf neighbor, a show ip ospf interface brief, a show ip protocol.... -
kavik
csendes tag
Sziasztok, jövő hét ICND1, már teljesen ráparáztam
Ha nem sérti a policy-t, megkérdezném hogy előfordulhat-e a vizsgán olyan kérdés, ami konkrétan rákérdez
- az egyes kábelek pontos IEEE jelölésére
- az ismert portok számára és hogy tcp vagy udp
- kell-e tudni az udp,tcp, ip4, frame header minden egyes mezőjéről hogy mit szolgál, mekkora a mérete
- illetve hogy egy show parancs konkrétan milyen értékeket ad visszaegyenlőre ennyi
configok mennek, koncepciót, az elvárt protokollokat értem, de így visszaolvasgatva a fórumot mindenki azt írja hogy szívatás a vizsga, jó lenne tudni mire számíthatok.
ha szabályellenes, töröld nyugodtan
Köszi
Viktor -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14718 üzenetére
Egyet ertek
Viktorius94: az laza, grat
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Viktorius94 #14717 üzenetére
Fejvadaszok szoktak mondani payrange-et. Erdemes lehet megkeresni oket. Hazai BTnel pl a randstad a fejvadasz partnere.
-
Viktorius94
csendes újonc
Hali,
Igen itt vegeztem a BEng-et network engineering-bol, de sajnos Cisco-t nem tanultunk (hozza segitett volna a mostani tanulmanyokhoz, vagyis kicsit elorebb tartanek), de egy jo alapot adott azert.
Hat akkor ugy tunik ez rejtely marad
Most akinek fogalma sincs mennyi lehet a fizu es oda állít egy ilyen esetben hogy pl. 400-at szeretne kérni és kirohogik akkor mivan?
Én gondolkodtam még amúgy hogy majd felveszem a kapcsolatot pár fejvadász céggel akik segítenek munkát keresni, hátha tudnak majd valamit mondani. Azt sem értem hogy kulfoldi cégek ahol ez szokás, pl a BT itt mindig kiirja a salary-t viszont a pesti BT meg csak a szokásos "comprehensive salary"
-
FecoGee
Topikgazda
-
Yeffy
veterán
Koszi a valaszt mindkettotoknek!
Akkor ez kulon agazat a Ciscon belul, felfoghato egy kiegeszito agazatnak is, ha jol ertem? -
Methionyl
senior tag
Köszi
Kb amit Cyber_Bird leírt meg is adta a választ.
Associate szint tehát a belépő szint.,Szintén van Professional illetve Expert szintje csak CCDP/CCDE néven fut. Ez az egyetlen azt hiszem ami így van elnevezve. Többi mind CCNA/CCNP/CCIE és az irány neve pl.: Security, Wireless, Data center.(#14709) Cyber_Bird :
Igazából többször is felkértek cégen belül, hogy ne csak WAN szolgáltatás nyújtsunk az ügyfeleknek hanem belső szolgáltatást is, és meg kellet tervezni, dokumentálni, leülni velük beszélgetni, elvárás stb és úgy voltam hogy hell yea érdekel a téma és ha már néha-néha csinálom akkor megpróbálkozok egy ilyennel. Egyedül a Wireless illetve a Collab design (illetve maga a technológia) volt idegen (azokra külön team van) de a többit öröm volt olvasni -
Cyber_Bird
senior tag
CCDA, a Design szekcioja a cisconak.
IGazabol ahhoz ad egy keretrendszert, hogy hogy kell/erdemes tervezni halozatokat, mire kell odafigyelni, stb.Illetve azert belefolyik abba is hogy a teljes elettartama alatt hogyan kezeld a halozatot.
Szerintem ez inkabb kisebb cegeknel hasznos, mert egy nagyobb cegnel erre a lifecycle managementre kulon team van, es a network designernek nem igazan kell belefolynia, eleg ha megerti, de az meg ugyis egyedi a cegeknel, hogy hogy van megvalositva.Szoval kicsit felemas nekem ez a CCDA, legalabbis amikor en csinaltam akkor meg nem tudtam igazan hovatenni.
Lehet azota valtozott az anyaga, nem neztem, de a CCDP a kovetkezo szintje mar talan valamivel gyakorlatiasabb, bar ott is van boven elmelet, de abban tobb hasznosat talaltam. -
Yeffy
veterán
válasz
Methionyl #14707 üzenetére
Grat! Szep pontszam!
Gondolom nem az elso vizsgad, meg nem is ma kezdted.Ez a fokozat ez mit tud/mire jo? Rakerestem, de nem teljesen tiszta.
Illetve ez mondjuk CCNA/P/IE folott van, vagy ez egy kulon ut, ugyanezekkel a fokozatokkal, mint mondjuk a Security, Datacenter, stb? -
Methionyl
senior tag
CCDA (200-310)
Passing score: 860
Your score: 927
Grade: pass
61 kérdés volt.Kicsit haragszom magamra mert decemberben szerettem volna letudni de túl későn akartam foglalni..legalább jól kezdődik az év
Illetve sikerül kijutni Cisco Live!-ra (Barcelona). Duplán jól indul az év
-
Yeffy
veterán
válasz
Viktorius94 #14693 üzenetére
Udv,
Igen, van hasonlosag.
Ott vegeztel egyetemet? Az nem rossz!Ja, otthon fizu kiirast ne varj, ez nem Anglia. (minden rosszindulat nelkul irom) Ugy latszik, ez csak itt szokas, hogy kiirjak a varhato fizetest. Otthon is raszokhatnanak.
Kedvencem, amikor ugy vannak a hirdetesek, hogy en kuldjem el, mit tartok realisnak, aztan majd ok reflektalnak ra, ha egyaltalan meltoztatnak. Ez a halalom.FecoGee: koszi a pdf-et, atfutom majd.
Szerintem erdemes inditani egy uj felmerest a fizetesekrol, ha mar ujev. -
kavik
csendes tag
válasz
FecoGee #14701 üzenetére
self studyval, saját zsebből fizetve a vizsgát jó lenne biztosan elsőre átmenni
sokan írták itt, akik már több vizsgát is letettek, hogy mindig elérik a Cisconál hogy felkészületlennek érezze magát az ember. ilyen típusú vizsgarutin hiányában elég nehéz...
január végére tervezem a vizsgát, ocg-vel, cbtnuggets meg egy másik videosorozattal végeztem, most az exam description alapján ismétlek, ez a default vlan külön pontként szerepel, aztán kb ezen a szinten egy mondatot ér. fura ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Nintendo Switch 2
- Gurulunk, WAZE?!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest