Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Beren

aktív tag

Üdv mindenkinek!

Régen jártam erre, de most a Windows-om újrahúzása, illetve a legújabb, 8-as Comodo Firewall felrakása után akadt pár kérdésem.

1. Van pár fájl, amit a HIPS folyamatosan visszatesz a beazonosítatlan fájlok közé, annak ellenére, hogy átrakom ezeket a megbízhatók csoportjába (a cégem által csinált szoftver dolgai, szóval tudom, hogy minden rendben velük). Mi lehet ennek az oka? Esetleg a felhő alapú ellenőrzés, illetve az az ismeretlen fájlok azonnali feltöltése (ha még nem végzett az elemzéssel a Comodo, akkor folyamatosan küldi a visszajelzést, hogy ezek a fájlok még nem lettek azonosítva)?

2. Megszoktam és szeretem, ha én irányítok - ha egy szoftver ki akar menni a netre, netán módosítani, piszkálni akar valamit, akkor arról tudni szeretnék, én akarom engedélyezni, függetlenül attól, hogy a Comodo-ék mit is gondolnak róla. Ha kikapcsolom a Fájl besorolás beállításai között a Megbízás a köv. aláírásokkal rendelkező alkalmazásokban és a Megbízás a megbízható telepítőktől származó fájlokban lehetőséget, akkor megint mindenre rá fog kérdezni a program, mint a régi, szép időkben (persze miután kiürítettem a listákat)?

3. Ez a kérdés kapcsolódik az előzőhöz. Mi a helyzet akkor, ha beteszek egy fájlt a megbízható fájlok csoportjába, de nem akarom, hogy kimenjen a netre? Eddig külön volt egy-egy megbízhatósági listája a HIPS-nek és a tűzfalnak, most mintha össze lenne vonva egybe, emiatt viszont nem tudom, hogyan lehet ezt megoldani.

A válaszokat előre is köszönöm!

Beren

Új hozzászólás Aktív témák