Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery15
addikt
válasz Crossfit007 #15700 üzenetére
Tulajdonképpen mind1, mert működik az OpenCl szóval nem érdekes, de azért írtam, hogy nekem nem jelzi.
HyperX
-
Gery15
addikt
Hmm... érdekes dolgot tapasztaltam. Ha megnyitok egy filmet WMP-rel akkor 60fps-el megy a film semmit nem állítottam be és így megy, de hiába lépek ki a SVP-ből akkor is így megy... érdekes viszont sokkal csúnyább a képe.
HyperX
-
Gery15
addikt
Hogyan tudnám a ccc-ben működésre bírni az "AMD Video Converter"-t? Egy ilyen szöveg fogad: "Your system includes a video converter that automatically converts video files when they are dragged and dropped onto a portable media player. Your graphic hardware can be used to accelerate the conversion process."
Enable acceleration. Ez pedig be van pipálva. de semmi. Pls valaki segítsen, kíváncsi lennék rá.
HyperX
-
AtHoS
nagyúr
válasz InfiniteReality #15685 üzenetére
Mit kell állítgatni SVP-ben, hogy picit nagyobb terhelést adjon a rendszernek, ergo jobb képet kapjunk végeredményben.
Jelenleg a prociból egy magot kb. 30% magasságára terhel, egy másik 15% környékén mozog, a másik kettő pihen, miközben a VGA sokszor vált IDLE órajelekre (250/150), de ha fel is tolja 500/1250-re, akkor is 10% terheltsége van a VGA-nak.
Amit olvastam eddig a progiról, mindenhol erőgépet emlegetnek hozzá, holott alig használja nálam a hardvert. i5-2500k alapórajelen + 6950 szintén alapórajelen
read-only mode on the forum
-
InfiniteReality
őstag
Ezzel nekem a videokártya (6970) max közelében jár, a CPU (i7-960) 60-70%-on. A mozgás kevésbé tünik folyamatosnak mint a 13-as beállítással, de ez azért van, mert "cserébe" a kép döbbenetesen éles gyors mozgásoknál is, és kevesebb a képhiba.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
polonic
félisten
-
Dictator^
veterán
Bedobtam MPHC-ba, bár nem tudom hova kellett volna.
Arról van szó, amikor egy HD videót játszok le MPHC-nál, gyors jeleneteknél, (akár focilabda követése meccsek közbe, ott elhuzott, vagy szaggatottnak látszik a mozgás. esetleg olyan kamerakövetések, ami baromi gyors, ott is néha látszik , hogy szaggatva megy a kép.), hogy küszöbölhetném ezt ki, Samsung LE32A551-es LCD-tv-n. Erre van kötve közvetlen a gép, DXVA megy MPHC alatt (6870).A következő részt egy ismerösöm mondta (legalábbis ezt a Judder effectet).
Állitólag át lehet állítani a frissitési frekit, mphc-nál, ha pl HD filmet játszok, hogy ne legyen judder "effect".
Namost én ott a full screen beállításoknál átállítottam azokra a Hz-kre amiekt ott felajánl, hogy azon kéne legyen, de pl a 24P-s filmeknél 23.976 hz ajánlott, aminél nálam akad a film már (ha 24hz-re veszem le). (Elvileg a TV tudná)Ez miért van?
Van jópár film aminél ez a judder "szaggatott effekt" jön be, gyorsabb jelenetnél, és elvileg ez megoldaná, de hogy?
Alapból MPHc szerint az összes film 60hz-en megy.(DXVA, proci alig használt 5%-öt.)
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz Dictator^ #15713 üzenetére
Bár ebbe nem vagyok biztos, hogy értelmeset kérdeztem-e.
MPHC szerint a frame rate-m 23.xx-24.xx
Refresh Ratem: 60.000Maga a film , szaggatásmentesen megy, DXVA megy, de pl van olyan jelenet, ahol lehet érezni a szaggatást.
Ez most azért, mert nem 24P-be megy, vagy mert 60Hz-es a TV ?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
O_L_I
őstag
-
InfiniteReality
őstag
válasz Dictator^ #15713 üzenetére
2 megoldás van.
1: ha a TV tudja a 24p-t, akkor a lejátszóban át kell állitani hogy a filmnek megfelelő felbontásba és fullscreenbe tegye át a képernyőt (pl fullhd filmnél ez 1920x1080 24Hz).
Ezzel azt éred el, hogy a kijelző frissitése megegyezik a film FPS rátájával, nem lesz judder effekt (de ettől még a labda szaggatottan fog menni, mert csak 24 képkockát látsz másodpercenként).
2: a fenti 2 problémára is megoldást nyújt. Nem lesz judder effekt, és nem is lesz szaggatott a labda, esetleg kicsit "mosott". A probléma az hogy erős hardware kell hozzá.
Komolyabb 2 vagy 4 magos core2 proci legalább és videokártyából:
ATI 5000-es vagy újabb, 11.8 vagy újabb Catalyst driverrel
NVIDIA 8xxx, 9xxx, 2xx, 4xx, 5xx (itt nem tudom melyik driver kell minimum, de érdemes a legfrissebbel próbálkozni).[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
üdv!
feltettem a hydravisiont, és sikerül is megcsinálni a 2 asztalt, de mind a két asztal egy kijelzőn van, hogyan tudom, a másik asztalt átvarázsolni a tv-re, ami hdmi-n kapcsolódik az alaplapi videókarira.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Dictator^
veterán
válasz InfiniteReality #15717 üzenetére
1: a Tv tudja, és a lejátszóban is be volt állítva.
2. Szerintem az intel e8500 @3.16ghz elég kéne legyen, egy Ati 6870-el, és a 11.11-es driverrel.
(#15716) O_L_I : Az SVP-t meg már bőven nem értem, fent van az MPHC- ott is lehet frissitési frekit állítani, és fent van már az XBMC is.
A videók tökéletesek, de a gyors mozgásnál lévő dolog zavar.
60Hz-en nézek így mindent, tökéletes, kivéve a gyors dolgok, amit szerintem az SVP sem oldana meg. Nem hiszem, hogy egy tökéletes lejátszáshoz pl egy i3, vagy i7 kéne..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
InfiniteReality
őstag
válasz Dictator^ #15719 üzenetére
Rosszul értelmezted az egészet. A 60Hz-es frissités csak 1 dolog. Amit az SVP csinál az az, hogy a meglévő 24 képkocka / másodperces videoanyagod meglévő képkockái közé "számol" (interpolál) annyit, hogy a képfrissítésnek megfelelő képkockát lássál, azaz 60-at.
Tehát köztes képkockákat számol ki, nem csak a meglévőeket ismétli meg többször. Bár gyenge gépen arra is képes, de ettől még nem sok változást fogsz látni (nem tűnik el a judder effekt például).
Ez az, amit a drágább TV-k megtesznek hardverből (ha ki nem kapcsolod), illetve a PC is képes rá, pl az SVP nevű szoftverrel. Hiszed vagy sem, ha 24 helyett 60 képkockát látsz, folyamatosabb, simább, "folyósabb" lesz minden mozgás a képernyőn. Különösen azok a mozgások néznek ki nagyon szép folyamatosnak, amikor a kamera fordul vagy mozog.
Ahhoz, hogy ezeket a képkockákat a géped kiszámolja, igen erős hardver kell. A videokártyád tuti jó, a processzorban nem vagyok biztos, hogy mire lesz elég.
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
ccc nem jár az új 11.11a mellé?
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
Mukorka
addikt
válasz Crossfit007 #15722 üzenetére
Mint program fent van de nem indul el
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Ha érdekel még valakit az SVP csináltam egy magyar leírást.[link] És köszönöm nektek is a sok segítséget.
HyperX
-
Mukorka
addikt
válasz Crossfit007 #15725 üzenetére
Nem kellett csökkentett mód, szerencsére anélkül is sikerült újrarakni és most jó lett
-
InfiniteReality
őstag
válasz IRON STORM #15727 üzenetére
Fel kell tenni a 2008-ast is. Fel lehet tenni, függetlenül a 2010-estől.
-
IRON STORM
őstag
-
scope2007
addikt
ide is beírom... akinek egyfolytában appcrashel a bf3 vagy driver hibákkal kidob és a 11.10es vagy a 11.11es van fent, az tegye vissza a 11.09es drivert ... szerintem az a nyerő, az nem csinálta soha ezeket
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
IRON STORM
őstag
válasz InfiniteReality #15728 üzenetére
Csak a TDi!
-
InfiniteReality
őstag
válasz IRON STORM #15734 üzenetére
Milyen driver van fent és milyen videokártyád van?
-
IRON STORM
őstag
-
InfiniteReality
őstag
válasz IRON STORM #15736 üzenetére
Néztem az SVP saját fórumát, de ott se találtam erre semmit.
A drivert full telepítéssel tetted fel?
[ Szerkesztve ]
-
IRON STORM
őstag
válasz InfiniteReality #15737 üzenetére
Igen full telepítés... nah mindegy eddig is megvoltam nélküle.
Csak a TDi!
-
Gery15
addikt
-
Gery15
addikt
-
Askformore
senior tag
Hello! Segítsetek légyszi! Van egy laptopom, melyet szinte asztali gépnek használok. A laptop össze van kötve egy Samsung Full HD Lcd tv-vel, egy HDMI kábelen keresztül. A laptopban ati videókártya van, így Catalystot használok, a tv kiterjesztett asztalként funkcionál. A laptop képernyő maximum felbontása 1366x768, ezen is használom. A gondom az lenne, hogy ha 720p-re, vagy 1080i-re állítom a tv-t a laptopon keresztül, akkor körben megjelenik egy 5 centis fekete sáv, tehát nem teljes képernyős. Teljes képernyőt csak és kizárólag 1680x1050-en kapok. Ez miért lehet, és hogyan tudom 720p-re tenni a tv-t?
A válaszotokat előre is nagyon köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz Askformore #15742 üzenetére
Szerintem azt a TV automatikusan csinálja, esetleg a TV menüjében kellene piszkálni a képbeállitásokat. Ha catalystban az OVERSCAN-UNDERSCAN csúszka 0% állásban van, úgy küldi ki a legjobb képet a videokártya, onnantól a TV dolga hogyan jeleníti meg.
-
Askformore
senior tag
válasz InfiniteReality #15743 üzenetére
Nemrég töltöttem le egy catalystot, azt hiszem a legfrissebbet, és nem nagyon értek hozzá. Viszont az AMD Vision Engine Control Centerben nem találok ilyen beállítást, amit írtál.
-
InfiniteReality
őstag
válasz Askformore #15744 üzenetére
A Catalyst Control Centerben kell lennie baloldalt egy olyan lehetőségnek, amelyiknél középen megjelenik egy csúszka meg egy kijelző stilizált ábrája. Ott kell annak a csúszkának a 0%-on állnia, utána érdemes elpiszkálni a TV képbeállításait.
-
Askformore
senior tag
válasz Askformore #15744 üzenetére
MEGOLDOTTAM, köszi! Volt egy olyna menüpont, hogy GPU méretezés engedélyezése. Azt kellett csak bepipálni.
-
_DiEGO_
őstag
Mi a helyzet a 11.11 -el ? nem mutatja OpenCL kijelzést ?
Az OCL külön letöltendő és telepíteni : [AMD oldaláról]
Nekem mutatja és minden rendben is van
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz InfiniteReality #15728 üzenetére
Sőt, a 2008-asból is pont azt a verziójú Visual C++ Runtime-t, ami a CCC-nek kell. Azaz, ami benne volt a CCC telepítőben. Mert ha valami más miatt fennt van valamelyik másik, akkor nem megy.
-
Vasinger!
nagyúr
Kicsit késve, de észrevettem hogy kijött a 11.11-es driver, nem volt sok időm mostanában.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy sikerült? Rage már megy vele rendesen? Mert most a sima 11.10 van fent és abban régi az opcenCL. Stabil minden játékban? Teljesítménycsökkenést tapasztaltatok?
Továbbá azt szeretném még megtudni, hogy Windows 7-en mi az egészséges driverfrissítés. Próbáltam már rengetegféleképp, de kb sosem sikerült tökéletesen. Tudnátok mondani egy biztos módszert? (Nem akarom és nincs is alkalmam hogy újrategyem az OS-t )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest