Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1349) F-ECT$


F-ECT$
titán

Nem tűntem el, csak kevéssé voltam aktív az elmúlt időben.

Először is a légzőautomata: nekem Aqualung Legend-em van, és iszonyatosan tetszik. Nem mértem össze az Apeks XTX sorozattal (mert amikor vettem, akkor még talán nem is volt, vagy legalábbis nem hallottam róla), de tény, hogy 45m-en sem volt vele gond. Nem tudom, hogy lehet-e még kapni, de én nem bántam meg, hogy beruháztam rá. Az előttem szólókhoz hasonlóan én is azt tudom javasolni, hogy érdemes a pénztárcához mérten a legjobb minőséget választani, mert az életed függ tőle. Ezzel nem azt mondom, hogy XTX 200-at kell venni, sőt: ha csak XTX 20-ra van pénzed, akkor azt vedd meg, mert az is nagyságrendekkel jobb, mint a bérelt, és ha vigyázol rá, akkor arra is nyugodtan bízhatod az életed.

Másik ilyen a felszerelési tárgy a BCD - nagyon sok baleset adódik beragadt inflátorgombból, kieső súlyzsebekből, stb. Nekem is durrant már el vállszelep 30 m-en bérelt cuccon (ez mondjuk a jobbik eset, mert nem elszállsz, mint az előbbi 2 esetben, hanem csak a) izomból kell feljönni b) ráakaszkodsz a buddyra), és onnantól kb 0 élvezetet jelentett az a merülés.

A többi felszerelés közül alap ugye az ABC és higiénia miatt a ruha, de a többiből elég a bérelt, amíg össze nem gyűlik rá a pénzed (computer, lámpa, tájoló, fényképező, stb).

Sajnos ahogy év elején is írtam idén nem nagyon aktívkodom búvárkodás terén: előző hétvégén merültem 2-t Gyékényesen (10m alatt 20 cm látótávolság, 15C-os víz rulz), 16-án megyek Korcsulára és idénre ennyi :(

Valaki írta, hogy nem a búvárkodás maga drága, hanem az utazás oda, ahol megéri merülni, és ezzel maximálisan egyetértek. Már Horvátországi túra esetén is többe kerül az utazás + szállás + kaja, mint a búvárkodás, és minél messzebbre mész, ez annál jobban így van. Ergo ha van pénzed tenger mellé elmenni nyaralni, akkor csak egy kicsit kell többet gyűjteni, és máris megvan a búvárkodásra való is.

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.