Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-12 10:42:46

LOGOUT.hu

Ide írjátok meg a PROHARDVER! lapcsaládon tapasztalt hibákat! (Míg az ötleteket ide!)
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️Beírás előtt próbáld meg ezt: ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
● Kapcsold ki a reklám/scriptszűrést oldalainkon
● Frissítsd le a böngésződet (és ellenőrizd, hogy támogatjuk-e a böngésződet!)
● Engedélyezd a böngészőben a sütik 3. féltől történő elfogadását és nyomonkövetést (így)
● Töröld a böngésződben a sütiket (prohardver.hu, mobilarena.hu, itcafe.hu, hardverapro.hu, logout.hu, gamepod.hu) és a helyben tárolt tartalmat
● Frissítsd az oldalt (CTRL+F5)
● Lépj ki, lépj be
Ha nem megy, akkor riportáld a szükséges adatokkal:
● pontos link a hiba helyéhez
● operációs rendszer és böngésző pontos típusa és verziója
● célszerűen screenshot (képernyőmentés) a hibáról
● a hiba rövid és jól érthető leírása

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23363) Viktor0610 válasza MontyCrew (#23362) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Amennyiben nem jelenik meg rendben a felhasználók adatlapja, az jó eséllyel a reklámblokkolód miatt van. Az utóbbi napokban többször felmerült a téma.
Legyetek szívesek az összefoglaló alapján a hiba jelentése előtt kikapcsolt reklám- és szkriptszűrővel is megnézni, jelentkezik-e a probléma!

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

Hozzászólások

(#4801) Sk8erPeter válasza lezso6 (#4776) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Ha majd foglalkozol komolyan adatbázissal rájössz a miértekre. ;) Mondjuk az első X privát gyors elérését meg lehetne oldani egy okosabb SQL-lel, de akkor meg az lesz a baj, hogy "befelé középre" lesz egyre lassabb. :D"
Mivel a konkrét adatstruktúrátokról semmit nem tudok, meg nem is mondtál róla semmit (és megértem, hogy nem teszed), ezért nehéz lenne a miértekre rájönni, akármekkora adatbázisokkal is foglalkoztam eddig. Teljesen ködös a magyarázatod, picit furcsa is (nem csak nekem), ezért kérdeztem vissza. Nyilván amúgy nem is kell megosztani konkrét részleteket, mivel nem tartozik ránk, de Te csöpögteted az infókat folyamatosan, meg utalgatsz arra, hogy elég durva tákolmány van a háttérben, amit soha nincs idő kijavítani (és átállni érthető, hogy sokáig tart, nem beszélve a kockázatokról), így joggal élhetek én is azzal a feltételezéssel, hogy csak simán valami el van b@szva a tárolás módja/indexelés/akármi más terén (de amúgy nem feltételeztem semmit, csak a kijelentésre kérdeztem, hogy wétéef). :) Az "Ugye a privátok nem erre lettek tervezve" részmondat picit erre is utal, mondjuk ez még nem bizonyíték önmagában semmire, de a kiemelt mondat így utólag is ugyanúgy fura. :)

"Ott valami olyasmi kéne, hogy törlés esetén újraszámozná a privátokat, de ez megint szervergyilkos lenne"
Hát az eléggé. Nem tudom, hogy van megoldva, de mondjuk ha az adott júzerrel való üzenetváltásaim külön vannak sorszámozva, én abszolút nem várnám el, hogy ha a #200 és #204 között törlök mondjuk hsz.-eket, akkor nekem szépen legyen újraszámozva, hogy a #200 után #201 következzen, mert teljesen érdektelen. Meg így tudom, hogy abban a tartományban töröltem hsz.-eket. Ha "ömlesztve" van a sorszámozás, az tényleg szopóálarc.

(#4800) DJ. Ru$y:
Igen, megkérdezte volna, PRIVÁTBAN. Semmi köze a publikumnak hozzá, hogy a srác valaki szerint "hülyeségeket beszél", mi így kívülről nem tudjuk megítélni a helyzetet, hogy kinek van igaza, nem is kell. Lényeg, hogy ezt nem illik.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4802) Kékes525 válasza Sk8erPeter (#4799) üzenetére


Kékes525
félisten

Azt aki olyanokat ír, amit Ő ("enged") nekem? Nulla előzménnyel (semmilyen szintű kapcsolatban egyik topikban sem voltam vele egyszer sem), az nem érdemel semmilyen etikettet. A felette lévővel pedig teljesen hétköznapi beszélgetést folytattunk. Ott miért is? Semmilyen jogát sem sértettem meg. A TV-ben sem szokták az utcai felvételeken kitakarni az embereket, azért, mert semmi jogtalan, vagy erkölcstelen dolgot sem csináltak.

Ha kell bárkinek megmutathatom az inkriminált "párbeszédet", bizonyítván az igazamat.

Tulajdonképpen a moderálás miért csak a topikokra terjed ki? Privát beszélgetésekben bárki sértegetheti a másikat kedve szerint?

Ha mégis megsértettem valakit, akkor bocsánatot kérek! :R

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4803) #90933760 válasza Kékes525 (#4802) üzenetére


#90933760
törölt tag

A privátot csak a két ember intézheti egymás között, levéltitok. Senki nem nézhet bele, csak a rendőrség ők is csak nyomós indokkal.
Megosztani se lehet a másik fél beleegyezése nélkül, még egy havernak se a monitor előtt, nemhogy a fórumon. És nyilván moderátornak sincs helye a két ember magánszférájában. Ha valaki csesztet, tiltod. Erre van az opció. Ha fórumon is teszi, akkor modker.

[ Szerkesztve ]

(#4804) DJ. Ru$y válasza #90933760 (#4803) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Cseszheted, ha nem működik :) Mint jelen esetben.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4805) #90933760 válasza DJ. Ru$y (#4804) üzenetére


#90933760
törölt tag

Persze, mert most kivételesen nem működik, az esetek 99.99%-ában meg igen, akkor már egyből szar és cseszhető.
Ilyenkor meg egyszerűen nem kattint rá és nem olvassa el, amíg lezso ki nem javítja.

(#4806) Lauda válasza #90933760 (#4803) üzenetére


Lauda
félisten

Na ne tulozzunk. :DDD En is mar jo par privatomat mutattam meg a megfelelo embernek, mas kerdes, hogy az alapjan nem moderalnak. Az meg, hogy nem nez bele barmikor ha akar, a rios programozoja, te sem gondolod komolyan :D Valoszinu azert nem moderalnak privat alapjan, mert azt hamisithatod, a moderator viszont nem tud admin szinten belenezni.

(#4807) Kékes525 válasza DJ. Ru$y (#4804) üzenetére


Kékes525
félisten

+1

(#4805) Baltoafarkas:
"99.99%-ában meg igen" Az meg hogy lehet? Valamivel összeakad? Nem lehet ez olyan ritkaság, biztos hogy mással is megtörténhetett, de mivel nagyon kevesen alkalmazzák a tiltást, ezért nem derült ki.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4808) DJ. Ru$y válasza #90933760 (#4805) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem mondtam, hogy szar, nem 1 ember van nálam is rajta, de ilyenkor cseszheted tényleg, ha ráraksz valakit és csak pont azt az egy embert nem tudod valamiért letiltani... :(

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4809) #90933760 válasza Lauda (#4806) üzenetére


#90933760
törölt tag

Jó lehet túloztam kicsit, de a privát az privát. Úgy is egyre kisebb az ember életében.
A programozók meg a belföldi, külföldi titkos szervek alap hogy belenézhetnek, azokat meg se kell említeni szerintem. Úgy értettem, hogy fórumra nem rakunk ki privátot, mert levéltitok és warn is jár érte. És hogy nem fognak az alapján moderálni se.

[ Szerkesztve ]

(#4810) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem a kukac okozhatja a hibát a nickjében, ami a linkben már ott sincs. Egyszer volt hardveraprón egy hasonló esetem, amikor eladtam valamit, és nem tudtam értékelni a vevőt, mert egyszerűen mindig rossz linket kaptam.

Nem ez volt, de szemléltetésképpen hasonló példa...

Vevő neve 1+2, viszont van plusz jel nélküli 12 is a fórumon, és nekem mindig őt küldte az apró értékelésre. Jelentettem, de hiába, egy hvaprod elküldte ismét az értékelési linket, megint ugyanazt kaptam, nem is tudtak vele mit csinálni, nem értékeltem. Ott is a plusz jel nem volt benne a linkben...

[ Elvarázsolta: lezso6 ]

(#4811) Sk8erPeter válasza Kékes525 (#4802) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Én megértem, hogy idegesít, amiket ír, meg az is, hogy ezek szerint nem működik a letiltás funkció (fogalmam sincs, most épp mi az oka, majd lezso6 megmondja), de akkor sem illik kitenni az illető nevét, pellengérre állítani, hogy bizony ő az a hülye, mert ez a netikett, akármilyen vadbarom dolgokat ír priviben, azt neked teszi, nem a fórumon (ahol nyilvánosan járatná le magát, és járna a moderáció érte). Idézni tőle, amiket ír privátban neked, az végképp durva. Képzeld el fordítva a helyzetet: mondjuk valakinek nem tetszik, amiket írsz, de Te számítasz rá, hogy ez valóban privát üzenet lesz, picit jobban elengeded magad, erre valaki bedobja egy topicban az összes idézetet tőled, majd odaírja a nevedet, hogy ő az a hülye, elkezd lejárató kampányt indítani ellened, és Te még csak mondjuk nem is tudsz róla. Ez tényleg olyan, mint a levéltitok, amit írtak is, az jó példa. Meg amúgy is, ez ilyen szaladunk az óvóbácsihoz-módszer, számomra ez a besúgósdi nagyon nem pálya. Na mindegy, azt csinálsz, amit akarsz. :DDD

(#4810) Intruder2k5:
Nem hiszem, hogy ilyen gond lenne, mivel user id kerül bele a linkbe a letiltásnál, ahogy illik. (Feltételezem, szerveroldalon nincs előbb teljesen értelmetlen módon átfordítás user id-ról nickname-re, hogy aztán az kerüljön bele az SQL-utasításba a user id helyett. :DDD A user id meg nyilván egyedi, szóval ELVILEG ennek nem kellene semmit számítania.)
Viszont az elég vicces, ha Hardveraprón az értékelésnél számít bármit is az, hogy a felhasználónak mi a nickneve...

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4812) Kékes525 válasza Sk8erPeter (#4811) üzenetére


Kékes525
félisten

Igazad van! :R Csak egy kicsit felszaladt bennem a pumpa.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4813) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Rajta vagyok az ügyön. Illetve kiszedtem a problémás tag nevét a hsz-ekből.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4814) Intruder2k5 válasza lezso6 (#4813) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

lezso6, lehet rosszul emlékszem, de eddig nem úgy volt, hogy aki le volt tiltva privát ügyben, ott már meg sem tudtam nézni a privátokat? A régebbieket sem, mert nem volt link a nicknevén... Csak mert, nekem így rémlik, és most minden tiltott partnerhez be tudok lépni, tehát lehet nem is csak az említett tagnál van tiltási hiba.

(#4815) lezso6 válasza Intruder2k5 (#4814) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja, azt nézem, hogy a tiltás csak annyit jelent, hogy ha ő privátot küld, jobb oldalt nem mutatja, és értesítőt sem kapsz.

Most annyi "feature" van R6-ban, hogy meg tudod nézni, ha küld valamit -- a privátbeszélgetések listájának legvégén. A letiltott fél ugye küldhet privit ilyenkor is, nem tud róla, hogy tiltva van.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4816) Intruder2k5 válasza lezso6 (#4815) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Így van, akkor jól emlékeztem.

(#4817) lezso6 válasza Sk8erPeter (#4801) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem erre lett tervezve = anno amikor jött a privát feature, nem arra lett felkészítve a DB struktúra, hogy ekkora beszélgetésekkel is hatékonyan megbirkózzon. Technikailag (ami gondolom homályos volt) az a baj, hogy LIMIT $honnan - $meddig OFFSET $honnan van. Nem pedig $honnan <= id AND id <= $meddig. Utóbbi hatékony, $honnan - $meddig mennyiségű sort mozgat meg index használatával. Előbbi viszont ugyan használja az indexet, de a LIMIT-es verzió átpörget $honnan + $meddig mennyiségű sort az indexben, ami nagyon fáááj, ha az offset nagy, azaz nem az elejéről kezded (jelen esetben a legújabb privát üzenet az index "eleje"). Azaz pl 8000 és 8100 között az egyik 100 sort mozgat meg, a másik meg 8100 sort. Utóbbi főleg akkor szopóroller, hogy ha az indexnek azt a részét a lemezről kell kiolvasni, mert nincs a memóriában.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4818) canniball válasza lezso6 (#4815) üzenetére


canniball
nagyúr

Bár ilyen problémám sosem volt, de javasolnám hogy a küldő fél kapjon róla értesítést hogy le lett tiltva; szerintem így lenne korrekt. Már persze ha megoldható.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4819) lezso6 válasza canniball (#4818) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ezt megírhatja neki az is, aki tilt, szóval választható ez az "opció".

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4820) canniball válasza lezso6 (#4819) üzenetére


canniball
nagyúr

Ez is igaz; csak akkor van gond ha a tiltó fél van olyan "kedves" és nem jelzi ezt, vagy nem is tudja hogy kéne (számomra legalábbis úgy tűnne logikusnak hogy nem kell :B ).

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#4821) cekkk válasza lezso6 (#4819) üzenetére


cekkk
veterán

Üdvözletetem.

A nagy számú privikkel lesz valami majd?
Most kb 5-10 között kellett frissítenem, hogy elküldje :(

Köszönöm a válaszod! :R

(#4822) lezso6 válasza cekkk (#4821) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Meglesz oldva.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4823) Pttypang válasza lezso6 (#4822) üzenetére


Pttypang
veterán

Vegso esetben ezt is bonthatnak x darabonkent, aztan utanatenne egy sorszamot, hogy x. hsz-tol y-ig. . Mondjuk ezresevel?

Everybody lies.

(#4824) cekkk válasza lezso6 (#4822) üzenetére


cekkk
veterán

Köszönöm! :R

(#4825) Lauda válasza Pttypang (#4823) üzenetére


Lauda
félisten

(#4826) szab.tam


szab.tam
nagyúr

a főoldalon ezzek fura színek valami bug?
(piros betűk, fehér háttér, fekete fejléc.)
vagy tervezett? :F

nem tudom, pontosan mi változott, de nagyon zavaró ez a kombináció.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#4827) lezso6 válasza szab.tam (#4826) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A Lenovo meghekkelte a PH-t.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4828) fi:zi'k válasza lezso6 (#4827) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

LOL, hirtelen azt hittem rossz oldalon vagyok. :D

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#4829) dqdb válasza lezso6 (#4827) üzenetére


dqdb
nagyúr

Még szerencse, hogy külön CSS fájlba kerültek ezek a szabályok, így könnyű kiiktatni, az a piros valami rettenetes. Nem tudom, miért gondolták úgy a Lenovo marketingesei, hogy az a legjobb reklámozási forma, ha a PH kellemes színeit olyanra cseréltetik le, hogy kiég tőle az ember szeme olvasáskor :U

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#4830) #90933760


#90933760
törölt tag

A kedvenceknél nem lesz utolsó hozzászólásra ugrás gomb?

(#4831) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Készül az új dizájn? :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#4832) #16729600


#16729600
törölt tag

Nem tudtam ma reggel belépni az ' ezeréves változatlan jelszavammal.Jelszó emlékeztetőt kellett kérni.Remélem senki nem anyázta az illetékeseket a nevemben,illetve most szólok,hogy nem én voltam ha mégis. :))

(#4833) Pttypang válasza Lauda (#4825) üzenetére


Pttypang
veterán

Jah, olvastam ezeket, csak reggel volt meg es majdnem okosnak kepzeltem magam :B :R

Everybody lies.

(#4834) nonsen5e válasza Bjørgersson (#4831) üzenetére


nonsen5e
addikt

A menüt és a háttér tetején a szürke grádienst kivéve már kész egy stíluslapom, ami visszaállítja az eredeti kinézetére az oldalt. :P
A külön CSS letiltása sokkal egyszerűbb, de ezzel jól elszórakozom. :B

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#4835) MZperX75


MZperX75
addikt

Bocsánat,de nagyon zavaró ez a piros betűs "ünnep" itt a PH-n. :W
Mikortól várható pozitív változás?
Nekem tökéletes a régi disign.

[ Szerkesztve ]

(#4836) #90933760 válasza MZperX75 (#4835) üzenetére


#90933760
törölt tag

Ha nagyon zavar akkor ABP és a lenovo.css-t letiltod.

(#4837) szab.tam válasza MZperX75 (#4835) üzenetére


szab.tam
nagyúr

-> (#4827) lezso6

én rájöttem egy idő után magamtól is.
csak elég fura volt, hogy a lenovo miért fizet az azus rog reklámért? :U :DDD

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#4838) #90933760 válasza szab.tam (#4837) üzenetére


#90933760
törölt tag

Épp ezt írtam egy másik topikban, hogy sötétpirossal még jól is nézne ki, de biztos az Asus miatt nem veszik lejjebb a színt.

(#4839) Apollyon válasza lezso6 (#4817) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Egy kicsit off, de mennyi egy privát üzenet maximális karakterszáma? Gondolom ugyanannyi, mint a fórumüzeneteknél, de azt sem tudom mennyi. Valami limit van, vagy ha megütöm leáll a PH? :D

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#4840) lezso6 válasza Apollyon (#4839) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Adatbázis (PostgreSQL) szinten 1GB (kb 1 milliárd karakter) a hardlimit. De van Apache POST limit is, szóval pár millió karakteres hozzászólás a max.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4841) sz.balazs.95 válasza Apollyon (#4839) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

próbáld ki ;]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#4842) sz.balazs.95


sz.balazs.95
veterán

Az alábbi bug-ra lettem figyelmes Logouton:
Ha nincs megnyitva egy bejegyzés, csak egy adott felhasználó oldalán vagyok, akkor a bejegyzések látható részeinél ha mondjuk egy 5 betűs szó be van linkelve, és az url mondjuk 155 karakter, akkor a RIOS azt úgy veszi, hogy az adott szó 155 karakter, és bazi nagy helyet hagy neki.
Ha belépek a bejegyzésbe, akkor már jól jelenik meg a dolog.

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#4843) cattus


cattus
őstag

Mobilnézetben (IE, WP 8.1 Denim) nem működik az alsó "Még több anyag..." gomb egyik oldalon sem.

Do the thing!

(#4844) saelin válasza cattus (#4843) üzenetére


saelin
veterán

Már egy hete így van.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#4845) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Üdv!
Van olyan topik, amit nem tudok megfelelő méretűre nagyítani .
Böngésző: Chrome béta
( Második kép a jól beállított )


[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#4846) tlac válasza MZperX75 (#4835) üzenetére


tlac
nagyúr

engem is nagyon zavar, azóta alig megyek a főoldalra...
tehát meddig lesz még ilyen?

(#4847) sz.balazs.95 válasza tlac (#4846) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

alternatív megoldás:
PH!Mod ;)

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#4848) tlac válasza sz.balazs.95 (#4847) üzenetére


tlac
nagyúr

inkább én is blokkoltam a fenébe a lenovós css-t

(#4849) MZperX75 válasza tlac (#4846) üzenetére


MZperX75
addikt

Az idegrendszerem nem bírja,de mobil formátumban a régi szerencsére,idétlen színek.

MÁS:

Mi az a "ABP és a lenovo.css-t "??? Hogy kapcsolom ki? :B

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.