- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megoldások IBS/IBD-re
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Zsmester89 #84799 üzenetére
Helyben szerelő?
Tegnap este fürdés közben jutott eszembe: nincs ebben a nagy rendszerben egy figyelő, ami észleli, ha a kronológiai sorrendben lejelentett kilométeróra-állás nem szigorú monoton növekszik?
Bőr belsővel nem vennék autót, nekem irgalmatlanul kényelmetlen, bepálik a seggem...
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
Ace owner
addikt
suh dude
Galaxy Fold 4
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tomcsi23 #84772 üzenetére
Nem, IS300h volt. Bubival lettem volna odaverem tuti. Igaz az nincs is el 6,7-ből mint ez.
mod:
rvilike: Kéne egy ATS, ahogy Zolynet megcsinálta. Az elég is lenne... amíg elgurulok a Red Sunba egy csigáért.
Vagy kulcsrakész megoldásként ott az R60...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
macilaci78
nagyúr
válasz DeFranco #84781 üzenetére
Nézd, egy Schachermayer polctartó stift, ami nem menetes és 8 mm-t megy a pozdorjába, negyedmagával tart 50 kg-ot. Vastag, rövid csavart használj előfúrással.
Amúgy van asztalos és házi barkács topik is, sokak maguk rakták össze a műhelyüket, van tapasztalat a mit és hogy akasszunk fel OSB-re, rétegelt lemezre témában.
De ha kétséged van, használsz átmenő metrikus csavart körmös anyával. Az anyának előfúrsz, kalapáccsal beütöd, esetleg megragasztod, a csavart nem is kell feszesre húzni ahhoz, hogy a parfist megtartsa, de egy porszívócső-tartóhoz meg tudod húzni. Menetes szárral kívánt hosszt csinálhatsz. Ma jött megy az akciós Dremel 200-as, felavathatod.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #84780 üzenetére
igen csak mi van ha tulteketem
akkor ugy kerdezem hogy az 1 cm csavarmelyseg elegendo rogzitesre? tippre te mekkora sulyt akasztanal ra csavaronkent?
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #84778 üzenetére
btw. a bakosfa ingyen vág méretre.
a szaki 12mm-es rétegelt lemezt ajánlott, szerintem ránézésre kell 15.
hűtőt, zsák krumplit nem akarok rá akasztani de legalább egy centire csavarhassam már be a csavart...
mit gondolsz?
-
macilaci78
nagyúr
válasz bandus #84775 üzenetére
Lg LF650 széria.
Zsmester89: örülj neki! Párom anyjának kocsijában van 90 km, csak Bp belterületén használva, napi szinten. Korban kb ugyanaz, futásteljesítményben az ötöde, de lehet, az Audi jobb állapotban van...
-
Magnum_
nagyúr
válasz Zsmester89 #84774 üzenetére
Figy, mit varsz egy tizenX eves, boszme dizel autot, amit arra terveztek, hogy falja a km-eket?
I humbly and respectfully decline™
-
MrSealRD
veterán
válasz Zsmester89 #84774 üzenetére
Azt ismered, hogy állapotot veszel nem km állást?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bandus
veterán
válasz macilaci78 #84765 üzenetére
a power point is tud ilyet alapbol szoval kesz is a terv. barmi ajanlas 55 col eseten peldaul?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Zsmester89
őstag
szombati autó vásárlás elmarad...lekértem az adatokat róla, 2012-470e km, 2013-260e km...most 320e, vagyis 530e. Na azért nem adok közel 1.2m. Pedig beleéltem magam.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
macilaci78
nagyúr
válasz sketchifun #84771 üzenetére
Szaktopik mit mondott?
-
Qru
MODERÁTOR
-
macilaci78
nagyúr
válasz bandus #84762 üzenetére
Ha csak ennyi a kérdés, akkor én virtuális nyomtatóval (pl bullzip) kinyomom jpg-nek és az pöröghet. Ezt bármelyik USB-s TV (digitális képkeret) megeszi.
sketchifun: Apple, biztosan van rá valami iSW. Kérdezd meg a topik iGuruját.
Androidon én az ES File Explorert használom megelégedéssel. Hasonlóan a Total Commanderhez be van állítva a céges szerver helyi hálózaton, így ha az irodai wifire csatlakozok, akkor simán tudom használni. Alapvetően az SD-kártyát használja TEMP mappának, de Mentés másként és felülírom a szerveren lévő fájlt.Melack: láttam már olyan, csak iOS-ra megírt célszoftvert, amivel nálunk egy helyszíni felmérés 20 perc alatt megvan és pdf-ben kiexportálja az alaprajzot 3D-ben mutatja a helyiséget belmagassággal, ha vízszintesen mérsz átlókat, illetve testátlókat, akkor a fali dőlésszögeket is mutatja horizontálisan és vertikálisan is. Majd ezt a rendszert rá tudod húzni egy Corel Draw-ra például és megcsinálom az ügyfélnek a 3D méretpontos látványtervet padlóval, nyílászáróval, bútorral.
Drága az app ($100+) és a hozzá való BT-os lézeres távolságmérő ($200+), de ne ha felhoznám a felmérést végző gyereknek most, amit tavalyelőtt tőlen mutattak neki, térden ülve zokogna...
A főnöknek Apple tabletje van, a felmérést végző srácnak Samsung Galaxy. Még a két tablet különbözete is visszajött volna...[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz sketchifun #84763 üzenetére
1. Office programcsomag beszerzése
2. Szerveren dedikált share létrehozása és publikálása
3. File Manager progik tesztelése
4. ÖrülSzerintem hülyeség erre iPad, ha nincs time capsule pl, ami backupol is. Windowsos tablet jobb lett volna erre.
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
sketchifun
senior tag
Fejlődő kis cégünk pályázatot nyert, 5db iPad-re fogunk beruházni a pénzből. Ki kellene építeni egy rendszert, amivel az irodai szerver adatait tudnánk kezelni iPaden, és oda adatot is tudnánk küldeni. Képet feltölteni, Excell táblákat tölteni, satöbbi.
Ti hogy csinálnátok? Én FTP-re gondoltam, csak nem tudom, mennyire lenne ez bonyolult a kollégáknak. Ti mit használtok, ha van ilyen rendszeretek? Nincs erre kész szoftver?
#mindenhezisertokollegakvalaszatvaromeloreiskoszi
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
bandus
veterán
válasz macilaci78 #84756 üzenetére
köszi, és a többieknek is. csak az a cél, hogy amik most szépen kikerülnek a falra havi szinten színes-szagos diagramok, azokat ne nyomtatgatni kelljen, hanem az aktuális változatot felmásolni a pendrájvra és szépen pörögjenek ezek a tv-n a lépcsőházban, hogy a látogatók minél inkább lenyűgözve legyenek nem lesz prezentációra használva, vagy ilyesmi.
-
macilaci78
nagyúr
válasz föccer #84758 üzenetére
Én csak azt mondtam, hogy ha a kinézett készülék amúgy megfelelne (ár, képminőség, méret tekintetében), akkor a ppt megnyitása ne riassza el.
Ha már ppt, töltse fel google drive-ra, és legrosszabb esetben böngészőből megnyitja.
A Redmi3-am képét ki tudom lőni a TV-re, van némi késés a TV és a telefon kijelzőjének tartalma között, de egy ppt-nél ez nem zavaró.
-
Tim82
félisten
-
föccer
nagyúr
válasz macilaci78 #84756 üzenetére
Egyrészt ez volt Bandus felvetése, hogy okostv, másrészt nem nagyon lehet kapni olyan tv-t amiben nincsenek meg ezek. Én sem hazsnálok semmi okos funkciót a tv-ből. A képet az erősítő ráküldi, oszt jóccakát.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Qru
MODERÁTOR
Ha már okos tv: Ha nem utp-n viszem át a net kapcsolatot hanem wifi stick-et kap azt is tudja értelmezni a tv vagy ahhoz azért nem elég okos?
#nincsbennetarcsi
-
macilaci78
nagyúr
válasz bandus #84752 üzenetére
Ugye, 10-20 k értékben kapható androud TV-okosító, ami egy tömzsibb pendrive méretű, 1 db HDMI-re kötöd rá és 1 db USB-ről nyalja a tápot, egy másikra meg be tudod dugni a pendrive-ot. Hozzá egy BT-os prezentációhoz kihegyezett egér és parádézhatsz.
Egyik ismerősömnek sok éve Szegeden vettem hasonló egeret ajándékba, kb 5-6 k körül volt ugyanúgy lézer mutatóval. Rapoonak egész csecse tenyérbe simuló BT-os billentyűzetei is vannak.föccer: az okos TV-ket azért nem szeretem, mert a mobilokhoz hasonlóan hamar avul mind a hw, mind a sw, gyatra a támogatottság és ha ezek szempontok, akkor a teljes egységet kell kukázni. Na, egy 20k-s tétel miatt ne kukázzak már egy százezrekben mérhető, akár garis TV-t.
Éppen ezért nálam csak a panel minden szempontból vett minősége volt a lényeg (tartósság, képminőség, színhűség, stb), a tartalomfogyasztást segítő sallangok (TV-nézés, net, skype, lan, stb) meg rábízom egy "filléres" hw-re, amit igény szerint cserélek.Qru: TV-je válogatja. Az enyémben például van beépített wifi és működik is. Szvsz amelyik kezeli az USB-s wifi adaptert, abba be is van építve, nem nagy költség. A TV-nél biztosan vannak támogatott eszközök listája, ha tud ilyet.
De ha van rajta LAN, akkor a TV tápkábele mellett egy ilyenből is kúszhat fel egy UTP... Illetve a fent említett filléres okosítók jellemzően tudnak BT-t, wifit.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz bandus #84752 üzenetére
Androidot futtató tv-re lehet ilyen appot tölteni, ami le tudja játszani a ppt-t is.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
bandus
veterán
ugye minden okostévé tudja már azt, hogy beledugok egy pendrájvot és lejátssza a rajta lévő képeket, vagy akár egy ppt-t? kiváltanám a kpi falunkat egy ilyen megoldásra
-
nagyúr
válasz macilaci78 #84748 üzenetére
Köszönöm, ha közelebb nem lesz, megkereslek és elmegyek érte
-
Mercutio_
félisten
Poljot mostanság kiküldi az új órát úgy, hogy nincs benne olaj
Dzsana szerintem 5k-ért kipucolja,olajozza, beszabályozza.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
Keresek embert, aki kölcsön tudna adni nekem egy PCI-os vga-t egy napra, tesztelni, hogy a sajátom szórakozik-e, vagy valami mással van para a gépemben.
Ha valaki tud adni, kérem szóljon (III. kerület, Flórián környéke).
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
Hehe, több fajta olaj kell oda.
Fáradt olaj átvételre rá tudsz keresni.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
macilaci78
nagyúr
Melóhelyen (XI. ker) Digi van, nincs panaszom rá. Egyszer volt, hogy 2 hétig szar volt. Valamelyik okos a szomszéd irodában hurkot kötött és a társasház Digi switch-e letérdelt. Kijöttek, de még másnap is ezt bogozták. Ezt leszámítva nem volt gondom velük.
Vezetékes telefont, faxot is használunk, TV nincs.Azt hittem, 20 Mbitet fizetünk, de nem. Gigabites router, switch, hálókártya. A 20 Mbitet régen mértem, lehet, közben jött a Mikrotik router a TP-Link helyére... Azért múlt szerdán mobilról mértem egy sebességet, 5 Mbit lefelé, 20 Mbit felfelé este 7-kor...
Mobilról, a router kb 2 méterre gipszkarton másik oldalán. 15 méterre.
lorcsi: ez nettó hülyeség függetlenül a kiírótól. Előnyt jelent a nyelvismeret, de nem szükséges, előnyt jelent a vezetési rutin, de nem kell tapasztalat...
Azt már megszoktam, hogy Budapesten lassan a pizzafutárnak is van szirénája, kék fénye, de egy informatikusnak minek?
300 bruttóért álljak haptágban a hét minden napjának minden órájában, mert ülni kell a kocsiba, száz kilómétereket vezetni akár motorral, akár teherautóval is (előnyt jelent), és oltsak tüzet valamilyen IT-s problémával kapcsolatban, mindezt diszmagyarban, fülig érő szájjal segget nyalva, mert hát személyi asszisztens is vagyok közben... Tehát leviszem a főnököt, ő tetszeleg a hős megmentő szerepében, míg én a szart lapátolom vissza a lóba, mert értelmes, hosszú távú megoldásra nincs eszköz, erőforrás.[ Szerkesztve ]
-
Ace owner
addikt
Ors kv valaki?
Galaxy Fold 4
-
lorcsi
veterán
ezt csak úgy itt hagyom...
állás hirdetéseladó: vadi új soundcore motion+
-
Mercutio_
félisten
válasz Chaser #84710 üzenetére
Csak a szar HP 60 fokos, hogy ne érezd az ízét
rizso: melltartóban lévő merevítő szokott még elbóklászni
Qru: automatának a feeling a lényege, halál pontos időre ott a mobil/pc
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Spet
addikt
Óra téma: jelenleg őt hordom. Fürdőzéshez egyszer majd seiko teknőst. Ha mestert elvégzem, akkor meg valami kismutatós omega. Mind1-ik korban túltesz rajtam, de f4ck care
Digi-ről valakinek valamilyen tapasztalat? (11. ker pl.) Mennyire gyorsan jönnek bekötni netet? Kellene panelba már és árban ők nyertek, illetve azt ajánlották.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
rizso
addikt
válasz fant0mi #84727 üzenetére
Tettem volna a mosogatógépbe a poharak mellé?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Mindenképpen
Felhívtam egy ajánlott szakit, elsőre csapágy volt a tippje, pénteken jön és megnézi.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Tim82
félisten
-
lorcsi
veterán
-
rizso
addikt
válasz macilaci78 #84720 üzenetére
Ha kijön megnézetem vele azt is
-
rizso
addikt
Itt tuti más lesz, olyan hangos, hogy csukott ajtónál is irritál a zaj
-
tomcsi23
veterán
válasz Magnum_ #84713 üzenetére
Van ismerősöm (csajszi), akinek az anyja üzemelte be az új mosógépet. Aztán mondta a csaj, hogy valamiért nagyon ugrál a mosógép. Nézem, már a csempét is odaverte az oldalával.
Persze, hogy bent maradt a rögzítő.
Anyja szerint: ez jól meg lett csinálva, mert nála nem rázkódott, nyomott egy próbamosást is. Ja, csak üresen....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Tim82
félisten
Pl. leszakadt és a dobban bóklászó gomb vagy hajcsat is okoz ilyet. Vagy lassan rozsdásodik a mosógép teteje (ha felültöltős) és egy zománcdarab már levált a burkolatából.
Vegyél Mielét, az nem zörög.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
rizso
addikt
válasz Magnum_ #84713 üzenetére
Hogy 4 év alatt ez még nem jutott eszembe
Amúgy tényleg nem tudom mi a baja, remélem nem nagy valami, nincs kedvem most komolyabb kiadásra a mosógép miatt
-
rizso
addikt
Urak!
Mosógépszakit tudtok ajánlani? Valami k hangosan zörög a gépben. Egyszer elkezdte csinálni, majd abbahagyta magától mosás közben, egy hetet ment így, most megint csinálnja
-
Chaser
legenda
válasz Petyyyyy #84704 üzenetére
hp alatt min. 60 fokosat értek:d és nyilván nem pancsot
propolisztt nem mondtam, itthon lövések sincs lehetett még kapni, méhészeknek biztos van, virágpor is, propolisz alkoholban oldódik csak, ahhoz is jó a palesz:d anno még vettem itthon, ha éreztem kapar a mandulam pár cseppet cukorral betoltam 2 óra múlva semmi bajom nem volt, utána többet nem tudtam venni, mandulm még már nincs, jó nézem viszont van mezbor is qrta jó megfázásra meg egyebekre:d de itthon sztem az sincsszerk: 5. Kerben lakik valaki? net lehetőségek érdemelnének, hatha nem kell atbongesznem a szolgaltatokat
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
föccer
nagyúr
De marhara raersz, hogy ilyesmivel toltod az idodet.
Igazan njncs mit, marmint ha az "en ugyan hozza nem nyulnek mert csak szarabb lesz" betonos segutsegnyujtasnak szamit.
-
Tim82
félisten
válasz rgeorge #84707 üzenetére
Ez az egyetlen összefüggő és értelmes német mondat, ami még megy fejből.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
rgeorge
addikt
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz Chaser #84703 üzenetére
Doki mondta, hogy nem ér sokmindent. Egyrészt hatvan foknál gyengébbel nem érdemes kezdeni, ha bármilyen jobbulást akar az ember. Másrészt pedig legalább 80 fokosnak kellene legyen, hogy ténylegesen fertőtlenítsen. Persze gyomrot rendbe tehet, meg valamelyest javíthat a közérzeten az biztos.
Propoliszt tényleg olyan nehéz már beszerezni? Egy ideig használtam, csak hamar elfelejtettem beszedni.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Chaser
legenda
válasz CoolBoy323 #84695 üzenetére
propolisz is korrekt, nem mindig egyszerű beszerezni, ezért nem is mondtam
palesz meg nem úrban legenda, bakteriális fertőzéseknel durván jó:d vírusok se nőnek tőle, de azok ellen nem sokat ér, csak közérzet javító viszont mézzel csodákra képes kohecseleses takonyfolyos dolgoknak, erős paprika is, de a tényleg erős, csak én azt nem tudom megenni:d
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest