Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zsmester89 #84799 üzenetére
Helyben szerelő?
Tegnap este fürdés közben jutott eszembe: nincs ebben a nagy rendszerben egy figyelő, ami észleli, ha a kronológiai sorrendben lejelentett kilométeróra-állás nem szigorú monoton növekszik?
Bőr belsővel nem vennék autót, nekem irgalmatlanul kényelmetlen, bepálik a seggem...
-
Ace owner
addikt
suh dude
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #84781 üzenetére
Nézd, egy Schachermayer polctartó stift, ami nem menetes és 8 mm-t megy a pozdorjába, negyedmagával tart 50 kg-ot. Vastag, rövid csavart használj előfúrással.
Amúgy van asztalos és házi barkács topik is, sokak maguk rakták össze a műhelyüket, van tapasztalat a mit és hogy akasszunk fel OSB-re, rétegelt lemezre témában.
De ha kétséged van, használsz átmenő metrikus csavart körmös anyával. Az anyának előfúrsz, kalapáccsal beütöd, esetleg megragasztod, a csavart nem is kell feszesre húzni ahhoz, hogy a parfist megtartsa, de egy porszívócső-tartóhoz meg tudod húzni. Menetes szárral kívánt hosszt csinálhatsz. Ma jött megy az akciós Dremel 200-as, felavathatod. -
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #84780 üzenetére
igen csak mi van ha tulteketem
akkor ugy kerdezem hogy az 1 cm csavarmelyseg elegendo rogzitesre? tippre te mekkora sulyt akasztanal ra csavaronkent?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #84778 üzenetére
btw. a bakosfa ingyen vág méretre.
a szaki 12mm-es rétegelt lemezt ajánlott, szerintem ránézésre kell 15.
hűtőt, zsák krumplit nem akarok rá akasztani de legalább egy centire csavarhassam már be a csavart...
mit gondolsz?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Zsmester89 #84774 üzenetére
Figy, mit varsz egy tizenX eves, boszme dizel autot, amit arra terveztek, hogy falja a km-eket?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Zsmester89 #84774 üzenetére
Azt ismered, hogy állapotot veszel nem km állást?
-
válasz
macilaci78 #84765 üzenetére
a power point is tud ilyet alapbol szoval kesz is a terv. barmi ajanlas 55 col eseten peldaul?
-
Zsmester89
őstag
szombati autó vásárlás elmarad...lekértem az adatokat róla, 2012-470e km, 2013-260e km...most 320e, vagyis 530e. Na azért nem adok közel 1.2m. Pedig beleéltem magam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sketchifun #84771 üzenetére
Szaktopik mit mondott?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #84769 üzenetére
Az tuti.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bandus #84762 üzenetére
Ha csak ennyi a kérdés, akkor én virtuális nyomtatóval (pl bullzip) kinyomom jpg-nek és az pöröghet. Ezt bármelyik USB-s TV (digitális képkeret) megeszi.
sketchifun: Apple, biztosan van rá valami iSW. Kérdezd meg a topik iGuruját.
Androidon én az ES File Explorert használom megelégedéssel. Hasonlóan a Total Commanderhez be van állítva a céges szerver helyi hálózaton, így ha az irodai wifire csatlakozok, akkor simán tudom használni. Alapvetően az SD-kártyát használja TEMP mappának, de Mentés másként és felülírom a szerveren lévő fájlt.Melack: láttam már olyan, csak iOS-ra megírt célszoftvert, amivel nálunk egy helyszíni felmérés 20 perc alatt megvan és pdf-ben kiexportálja az alaprajzot 3D-ben mutatja a helyiséget belmagassággal, ha vízszintesen mérsz átlókat, illetve testátlókat, akkor a fali dőlésszögeket is mutatja horizontálisan és vertikálisan is. Majd ezt a rendszert rá tudod húzni egy Corel Draw-ra például és megcsinálom az ügyfélnek a 3D méretpontos látványtervet padlóval, nyílászáróval, bútorral.
Drága az app ($100+) és a hozzá való BT-os lézeres távolságmérő ($200+), de ne ha felhoznám a felmérést végző gyereknek most, amit tavalyelőtt tőlen mutattak neki, térden ülve zokogna...
A főnöknek Apple tabletje van, a felmérést végző srácnak Samsung Galaxy. Még a két tablet különbözete is visszajött volna... -
Melack
veterán
válasz
sketchifun #84763 üzenetére
1. Office programcsomag beszerzése
2. Szerveren dedikált share létrehozása és publikálása
3. File Manager progik tesztelése
4. ÖrülSzerintem hülyeség erre iPad, ha nincs time capsule pl, ami backupol is. Windowsos tablet jobb lett volna erre.
-
sketchifun
senior tag
Fejlődő kis cégünk pályázatot nyert, 5db iPad-re fogunk beruházni a pénzből. Ki kellene építeni egy rendszert, amivel az irodai szerver adatait tudnánk kezelni iPaden, és oda adatot is tudnánk küldeni. Képet feltölteni, Excell táblákat tölteni, satöbbi.
Ti hogy csinálnátok? Én FTP-re gondoltam, csak nem tudom, mennyire lenne ez bonyolult a kollégáknak. Ti mit használtok, ha van ilyen rendszeretek? Nincs erre kész szoftver?
#mindenhezisertokollegakvalaszatvaromeloreiskoszi
-
válasz
macilaci78 #84756 üzenetére
köszi, és a többieknek is. csak az a cél, hogy amik most szépen kikerülnek a falra havi szinten színes-szagos diagramok, azokat ne nyomtatgatni kelljen, hanem az aktuális változatot felmásolni a pendrájvra és szépen pörögjenek ezek a tv-n a lépcsőházban, hogy a látogatók minél inkább lenyűgözve legyenek
nem lesz prezentációra használva, vagy ilyesmi.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
föccer #84758 üzenetére
Én csak azt mondtam, hogy ha a kinézett készülék amúgy megfelelne (ár, képminőség, méret tekintetében), akkor a ppt megnyitása ne riassza el.
Ha már ppt, töltse fel google drive-ra, és legrosszabb esetben böngészőből megnyitja.
A Redmi3-am képét ki tudom lőni a TV-re, van némi késés a TV és a telefon kijelzőjének tartalma között, de egy ppt-nél ez nem zavaró.
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78 #84756 üzenetére
Egyrészt ez volt Bandus felvetése, hogy okostv, másrészt nem nagyon lehet kapni olyan tv-t amiben nincsenek meg ezek. Én sem hazsnálok semmi okos funkciót a tv-ből. A képet az erősítő ráküldi, oszt jóccakát.
üdv, föccer
-
Qru
MODERÁTOR
Ha már okos tv: Ha nem utp-n viszem át a net kapcsolatot hanem wifi stick-et kap azt is tudja értelmezni a tv vagy ahhoz azért nem elég okos?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bandus #84752 üzenetére
Ugye, 10-20 k értékben kapható androud TV-okosító, ami egy tömzsibb pendrive méretű, 1 db HDMI-re kötöd rá és 1 db USB-ről nyalja a tápot, egy másikra meg be tudod dugni a pendrive-ot. Hozzá egy BT-os prezentációhoz kihegyezett egér és parádézhatsz.
Egyik ismerősömnek sok éve Szegeden vettem hasonló egeret ajándékba, kb 5-6 k körül volt ugyanúgy lézer mutatóval. Rapoonak egész csecse tenyérbe simuló BT-os billentyűzetei is vannak.föccer: az okos TV-ket azért nem szeretem, mert a mobilokhoz hasonlóan hamar avul mind a hw, mind a sw, gyatra a támogatottság és ha ezek szempontok, akkor a teljes egységet kell kukázni. Na, egy 20k-s tétel miatt ne kukázzak már egy százezrekben mérhető, akár garis TV-t.
Éppen ezért nálam csak a panel minden szempontból vett minősége volt a lényeg (tartósság, képminőség, színhűség, stb), a tartalomfogyasztást segítő sallangok (TV-nézés, net, skype, lan, stb) meg rábízom egy "filléres" hw-re, amit igény szerint cserélek.Qru: TV-je válogatja. Az enyémben például van beépített wifi és működik is. Szvsz amelyik kezeli az USB-s wifi adaptert, abba be is van építve, nem nagy költség. A TV-nél biztosan vannak támogatott eszközök listája, ha tud ilyet.
De ha van rajta LAN, akkor a TV tápkábele mellett egy ilyenből is kúszhat fel egy UTP... Illetve a fent említett filléres okosítók jellemzően tudnak BT-t, wifit. -
ugye minden okostévé tudja már azt, hogy beledugok egy pendrájvot és lejátssza a rajta lévő képeket, vagy akár egy ppt-t? kiváltanám a kpi falunkat egy ilyen megoldásra
-
válasz
macilaci78 #84748 üzenetére
Köszönöm, ha közelebb nem lesz, megkereslek és elmegyek érte
-
Keresek embert, aki kölcsön tudna adni nekem egy PCI-os vga-t egy napra, tesztelni, hogy a sajátom szórakozik-e, vagy valami mással van para a gépemben.
Ha valaki tud adni, kérem szóljon (III. kerület, Flórián környéke).
-
tomcsi23
veterán
Hehe, több fajta olaj kell oda.
Fáradt olaj átvételre rá tudsz keresni.
-
macilaci78
nagyúr
Melóhelyen (XI. ker) Digi van, nincs panaszom rá. Egyszer volt, hogy 2 hétig szar volt. Valamelyik okos a szomszéd irodában hurkot kötött és a társasház Digi switch-e letérdelt. Kijöttek, de még másnap is ezt bogozták. Ezt leszámítva nem volt gondom velük.
Vezetékes telefont, faxot is használunk, TV nincs.Azt hittem, 20 Mbitet fizetünk, de nem.
Gigabites router, switch, hálókártya. A 20 Mbitet régen mértem, lehet, közben jött a Mikrotik router a TP-Link helyére... Azért múlt szerdán mobilról mértem egy sebességet, 5 Mbit lefelé, 20 Mbit felfelé este 7-kor...
Mobilról, a router kb 2 méterre gipszkarton másik oldalán. 15 méterre.
lorcsi: ez nettó hülyeség függetlenül a kiírótól. Előnyt jelent a nyelvismeret, de nem szükséges, előnyt jelent a vezetési rutin, de nem kell tapasztalat...
Azt már megszoktam, hogy Budapesten lassan a pizzafutárnak is van szirénája, kék fénye, de egy informatikusnak minek?
300 bruttóért álljak haptágban a hét minden napjának minden órájában, mert ülni kell a kocsiba, száz kilómétereket vezetni akár motorral, akár teherautóval is (előnyt jelent), és oltsak tüzet valamilyen IT-s problémával kapcsolatban, mindezt diszmagyarban, fülig érő szájjal segget nyalva, mert hát személyi asszisztens is vagyok közben... Tehát leviszem a főnököt, ő tetszeleg a hős megmentő szerepében, míg én a szart lapátolom vissza a lóba, mert értelmes, hosszú távú megoldásra nincs eszköz, erőforrás. -
Ace owner
addikt
Ors kv valaki?
-
lorcsi
veterán
ezt csak úgy itt hagyom...
állás hirdetés -
Spet
addikt
Óra téma: jelenleg őt hordom. Fürdőzéshez egyszer majd seiko teknőst. Ha mestert elvégzem, akkor meg valami kismutatós omega. Mind1-ik korban túltesz rajtam, de f4ck care
Digi-ről valakinek valamilyen tapasztalat? (11. ker pl.) Mennyire gyorsan jönnek bekötni netet? Kellene panelba már és árban ők nyertek, illetve azt ajánlották.
-
lorcsi
veterán
napirajz
ez megint jófőleg a csattanó a végén..
-
rizso
addikt
válasz
macilaci78 #84720 üzenetére
Ha kijön megnézetem vele azt is
-
tomcsi23
veterán
válasz
Magnum_ #84713 üzenetére
Van ismerősöm (csajszi), akinek az anyja üzemelte be az új mosógépet. Aztán mondta a csaj, hogy valamiért nagyon ugrál a mosógép. Nézem, már a csempét is odaverte az oldalával.
Persze, hogy bent maradt a rögzítő.
Anyja szerint: ez jól meg lett csinálva, mert nála nem rázkódott, nyomott egy próbamosást is. Ja, csak üresen. -
rizso
addikt
Urak!
Mosógépszakit tudtok ajánlani?
Valami k hangosan zörög a gépben. Egyszer elkezdte csinálni, majd abbahagyta magától mosás közben, egy hetet ment így, most megint csinálnja
-
Chaser
legenda
válasz
Petyyyyy #84704 üzenetére
hp alatt min. 60 fokosat értek:d és nyilván nem pancsot
propolisztt nem mondtam, itthon lövések sincs lehetett még kapni, méhészeknek biztos van, virágpor is, propolisz alkoholban oldódik csak, ahhoz is jó a palesz:d anno még vettem itthon, ha éreztem kapar a mandulam pár cseppet cukorral betoltam 2 óra múlva semmi bajom nem volt, utána többet nem tudtam venni, mandulm még már nincs, jó nézem viszont vanmezbor is qrta jó megfázásra meg egyebekre:d de itthon sztem az sincs
szerk: 5. Kerben lakik valaki? net lehetőségek érdemelnének, hatha nem kell atbongesznem a szolgaltatokat
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Chaser #84703 üzenetére
Doki mondta, hogy nem ér sokmindent. Egyrészt hatvan foknál gyengébbel nem érdemes kezdeni, ha bármilyen jobbulást akar az ember. Másrészt pedig legalább 80 fokosnak kellene legyen, hogy ténylegesen fertőtlenítsen. Persze gyomrot rendbe tehet, meg valamelyest javíthat a közérzeten az biztos.
Propoliszt tényleg olyan nehéz már beszerezni? Egy ideig használtam, csak hamar elfelejtettem beszedni.
-
Chaser
legenda
válasz
CoolBoy323 #84695 üzenetére
propolisz is korrekt, nem mindig egyszerű beszerezni, ezért nem is mondtam
palesz meg nem úrban legenda, bakteriális fertőzéseknel durván jó:d vírusok se nőnek tőle, de azok ellen nem sokat ér, csak közérzet javító
viszont mézzel csodákra képes kohecseleses takonyfolyos dolgoknak, erős paprika is, de a tényleg erős, csak én azt nem tudom megenni:d
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Programozás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Formula-1
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- További aktív témák...
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest