Máshogy látjuk a dolgokat, de ettől szép a világ.
Idéznék olyan valakitől, akinek hiszek:
"Egy rosszul társított étel akár 8-12 órát is képes a gyomorban tartózkodni. És csak ezután megy a belekbe. A mérések szerint valóban képes a vörös hús akár 72 órát is a tápcsatornában tartózkodni, ha rosszul társítjuk (pl sültkrumplival vagy tésztával), míg egy alma alig 3 órát tölt a gyomorban, és csak újabb 2-3 órát a belekben. Akár 4 óra alatt is ki tud ürülni a belekből úgy, hogy minden hasznos tápanyag felszívódott belőle.
És hogy mire alapozom mindezt? Hát, mérésekre... Egészen pontosan jelölt ételeket követtek nyomon, majd következett a japán kolléganő: Dr. Matata Kakiba... Félretéve a viccet, minden alkalommal székletmintát vettek, és keresték a jelölt étel nyomait. Innentől csak ki kellett számolni a lenyelés, és a kikakilás közti időt, és megszületett az eredmény.
Mellesleg a kísérlet otthon is elvégezhető. Egyél egy kis marhasültet sültkrumplival, majd rá egy órára egyél nyers reszelt céklát. Kb. 2-3 nap múlva fogod látni a céklás cikkelyt a székletedben, hisz az a rész szinte fekete lesz! Majd válassz egy napot, amikor nyers reszelt céklasalátával kezdd a napot, és aznap ne egyél húst és krumplit, tarts zöldséges-gyümölcsös napot. Meglátod, hogy másnapra már ott figyel a cékla a kakiban, sőt az is lehet, hogy már estére.
Ez a kísérlet elvégezhető sütőtökkel és spenóttal is, ugyanis ezek az ételek erőteljesen festik a székletet. Persze a kísérlet elvégzésének az alapfeltétele, hogy ne legyen se hasmenéssel járó problémád, se szorulásod."
⭐ Stella