- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11976 üzenetére
" ... ezt a mostanit 6 EUR-val."
A több mint 150$-os csomagra?
"Függetlenül ettől, nem állították meg a vámon, a posta kihozta ugyanúgy."
Ezt nem is értem.Az 1$-s cuccot is le kéne Áfa-zák. Ez független attól, hogy az Ali kezeli-e a Áfa-t (a csomag kap egy IOSS számot) vagy sem. Az Eu raktár - ahogy írod - tényleg bukó.
Egyébként az elmúlt pár hétben a nagy meleg miatt gondoltam veszek egy Mi Fan-t (okos venti) kintről. Már majdnem rányomtam a vásárlásra, amikor ... mondom nézzük már meg van-e itthon és mennyiért?! Hááát, ~6e Ft-al volt alacsonyabb itthon a kisker bruttó, és erre - mármint az Ali-sra még rájött az Áfa. Na, mondom!
" ... viszont valami menő alis kuponnal ... " - ja, és nem tudom nézted-e, hogy a kedvezmények csak a végén vonódnak le.#11977 retesz147
" ... úgy pont egy fokkal több mindene ... " - az EQ-val játszottál már kicsit? Szerintem az alap Bass UP - vagy mi a szösz - csapnivalóan sz@r#11978 zuzozuzo & Chesterfield
Írjatok a service@soundcore.com -ra. Szoktak válaszolni, és készségesek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11971 üzenetére
"Tiltva volt a funkció." - és működik? Úgy értem, hogy most szépen állítódik a hangerő a telefonodon (látod a csúszkát), ha a hangszórón változtatod azt?
" ... szerinted ez okozhat ilyen problémát?" - ilyet nem. Erre csak én voltam kíváncsi. Mármint, hogy mi a helyzet a JBL hangszóróival ...
EQ-val próbáltad kompenzálni? A Mix2S-ben nincs rendszer szintű EQ? Esetleg PowerAMP?
#11972 makoss
" ... az internetet meg hagyjuk is ... " - de, mondom, tudniuk sem kell róla. Ha van net, beállítod, és kész.
" ... ami én egyszer beállítok, gombnyomás és megy a Kossuth rádió, mert az van beállítva ... " - így van. De, van ugye szinte mindegyiken memória, és mondjuk az 1-re beteszed a Kossuth-ot, 2-re Petofi, 3-ra Retró, stb. Nem bonyolult. Nálam is "buta telefont" használnak az ősök nekik tök elég.
" ... 2 és fél hónapot vártam a kínai tabomra ... " - ez azért nagyon nem gyakori. Besz*ptad, ennyi. Kínából - ahogy állnak a dolgok - én se hiszem, hogy fogok már rendelni. Viszont ott van az amazon-on, amin azért akad bőven olyan jóság, amit itthon egyszerűen nem tudsz beszerezni (pl. az Anker v. a Tribit termékei) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11968 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy Xiaomi esetleg Huawei telefon. Ezeknél szokott ez a funkció - android verziótól függően - ki- v. bekapcsolva lenni vagy épp egyáltalán nem működni (Huawei Emui 8)
Lényege, hogy nincs külön "telefon hangerő" és "hangszóró hangerő", hanem a kettő szinkronban van. Nekem ez a halálom, ha nem működik.
Ha, keresnéd, akkor a developer options alatt tedd ...
... és minden ki-be kapcsolás után érdemes újrapárosítani az adott eszközt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
retesz147 #11966 üzenetére
Bocsi, milyen telefonnal használod? Nekem vesszőparipám ez a "bluetooth absolute volume" így érdekelne, hogy a JBL hangszórója nem képes rá, a telefonod, vagy csak utóbbin ki van kapcsolva (mert esetleg pont te kapcsoltad ki)?
Egyébként EQ-val próbáltad kikorrigálni, hátha ... ? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BennyRay #11951 üzenetére
A wifi-s vonalat szerintem engedd el! Drágák, és neked szvsz. egyébként is overkill. Én két hangszórót ajánlanék. Az olcsóbb a Tribit MaxSound Plus (egy fórumtársnak ajánlottam nem régi és azóta már vissza is jelzett, hogy tetszik neki) a másik az Anker Motion+ (Ali v. Amazon), amit Gixxer88 is ajánlott. Utóbbi szvsz. akkor érné meg, ha később másra / máshol is használnád, ill. nem riadsz meg egy kis "babrálással" az EQ-val.
Egyébként miért nem fej- .v fülhallgató, ahogy azt Lami66 javasolta?
Esetleg vm. menő "neck speaker"? Mondjuk ezektől nem tudom mit lehet várni. Sose hallottam még ilyet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
makoss #11943 üzenetére
"... csak antennás, (nem az a korosztály) ... "
Mi az, hogy nem játszik? Ha nincs net, akkor O.K. de ha meg van, akkor "bűn" nem interneten hallgatni rádiót. Nálunk a családban sokáig ennek az elődje szolgált a konyhában. Igaz van FM rádió is, de ha megoldható, akkor sokkal inkább a netről ...
Ugyanúgy megvannak ott is a "földi" rádiók - nem ritkán sokkal jobb minőségben - viszont van millió egyéb tematikus csatorna. Szépen beállítod őket a memóriába, és a szülők azt se fogják tudni, hogy melyik szól, csak max. azt érzékelik majd, mennyivel jobb.
Nagy kár, hogy a külföldi rendelés nem játszik, mert az amazon-on még nagyobb a választék.
"B-terv" a micro-hifi - ahogy Gixxer88 is írta - de azok általában drágábbak, és több helyet foglalnak (nálunk pl. a konyhában nem igazán lett volna helye)#11945 carl18
" ... több terméket fognak EU raktára felhalmozni." - már nincs olyan, hogy "EU raktár" pontosabban van, csak értelme nem sok. Ugyanúgy rárakódik az Áfa. Én nem egy olyan terméket találtam, ami már Kínából olcsóbb (az ára ua. de mivel a szállítás kintről 0$ ...) mint az EU-s raktárból. Pedig úgy rémlik már ebben a topic-ban is írtam erről ... na, mind1" ... a "60" watt kérdőjeles mennyire helytálló?" - szinte biztos, hogy semennyire. Nekem az ilyen dolgok, meg a "színes szagos" promó képek - amik köszönőviszonyban sincsenek a valósággal (itt most az általad említett porvédőre gondolok) - nagyon el tudják venni a kedvem a vásárlástól.
" ... pár napja ránéztem Oluv Switcher oldalára úgy láttom megszűnt."
Na, akkor ezért nem találtam én sem." ... Oluvnak se úgy megy a szekkér ... "
Nem hiszem, hogy gondjai lennének. Csupán annyi, hogy a fizetős vendégeinek (Patreon) tolja a tartalmakat. A nyilvános YT csatornáját csak amolyan reklámnak használja. -
<Adamsky>
nagyúr
"Köszönöm a tanácsot! Megérte!"
Örülök, hogy bevált.#11939 carl18
" ... ő is akció+kupon 70-80 dollár közé levihető."
Sajna annyi már sose lesz, hála az Áfa-nak.Mifa: még kevés róla az infó / videó. Én ezt az egy - hellyel-közzel - használhatót találtam. Hát, nem tudom ... ez a tipikusan ~80 Hz körül megtolt basszus, de közép és magas az nincs benne sok. Gondolom app nincs hozzá, aptX támogatás sincs. Multipoint?
70$-t tényleg megérhet, de az eredeti árát (100$+) biztosan nem. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... ráteszik az ÁFA-t meg a vámolási díjat?" - ha amazon.de, akkor csak az Áfa játszik.
Amit írtam árat, az már a magyar ár. Kattintgasd végig, és látni fogod.Kis mértékben drágult:
Amazon.de Order Summary
Items: EUR 42,01
Postage & Packing: EUR 6,63
Total before VAT: EUR 48,64
Estimated VAT: EUR 13,13
Total: EUR 61,77
Promotion Applied: -EUR 5,00
Order Total: EUR 56,77 = 20,5e Ft -
<Adamsky>
nagyúr
"A számok nekem egyeznek ... " - jogos, én néztem el.
Esetleg próbáld már ki kérlek, hogy a tiéd tud-e multipoint-ot, valamint, hogy hogyan viselkedik Windows alatt (meg van-e a hangerő szinkron mindkét irányba).
Arra is kíváncsi lennék, hogy a Bluetooth Tweaker milyen codec támogatást mutat.#11907
Az új (?) verzióról nem írnak semmit, ill. - ha jól látom - a 37.38-as fw.-ről sem esik szó.Jut is eszembe! Nézed már meg latency szempontból is kérlek. Itt komoly (2 másodperces!) csúszásra (igaz csak az indulásnál, ha jól értem) panaszkodik az egyik tulaj a 37.38-al.
-
<Adamsky>
nagyúr
"A linken "Xsound Go 20 M" van." - annak írják, de nem az. Nem tudom, hogy miért nem képesek kijavítani
Nézd meg a képeket, azon is látszik.
Amit te találtál a magyar boltban (nem hiszem, hogy hamisítvány lenne) az az Xsound Go (olyan is van az amazon-on). Kicsit kisebb, nincs ki-be kapcsolható mély-kiemelés, kisebb meghajtói vannak, és csak elől van benne egy passzív membrán. Az is jó cucc, de szerintem a MaxSound sokkal jobban annál, mint amennyivel nagyobb és drágább. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... és itt a fotó az aljáról ... " - a tiéd honnan is származik? Ali, Amazon?
Az enyém így néz ki. Szemmel láthatóan más az elrendezés, és vannak számok, amik nem stimmelnek, de hogy ez most akkor miben is tér el ... ? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... és 37.38-as fw. van rajta... " - tudnál csinálni egy fotót az aljáról? Hátha találunk valami jelzést, ami tényleg megkülönbözteti a régit, az új(abb)tól.
Ahogy többen írták az EQ tényleg egyén, zene és nem ritkán hangerő függő. Nekem most épp így néz ki, de abban a videóban, amiben Alan veti össze a két verziót, is van pár EQ beállítás. Többek között a 37.38-hoz ... -
<Adamsky>
nagyúr
A megjelölt keretbe a MaxSound Plus fér bele ("cipőkanállal"): €53.77 = ~19 500 Ft (magyar címre)
Nem csak szerintem (volt ilyenem), de sokak szerint a kategória (ár/teljesítmény) legjobbja. -
<Adamsky>
nagyúr
A felsoroltakból én a Tronsmart-okat biztos nem ajánlanám. Saját tapasztalatom ugyan nincs velük, de a YT-s review-k és az itteni vélemények elégnek bizonyultak számomra ahhoz, hogy kerüljem a márkát ...
Az Anker - mint márka - jó lehetne, de ez a konkrét példány finoman szólva már nem mai darab, és amikor új volt sem tartozott a kimagaslóan jó hangszórók közé.
Szintén pár YT-s teszt alapján azt mondanám, hogy mély éppenséggel van benne, de úgy egyébként kissé "tompa" a hangja. Ha csak "diun-disu" zenét hallgatnál, akkor ez lehet nem is lenne gond, de dzsessznél ... hát ....
Külföldi vásárlás nem játszik? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tranceplanet #11875 üzenetére
" ... EQ nélkül érdemes összehasonlítani két készüléket."
De, nem tudod! A legtöbb hangszórónak nincs is "flat" beállítása. Ahogy tudtommal a Charge 5-nek sincs." ... az Anker alapértelmezetten a hangzásképben nincs kiemelés ... "
Úgy rémlik, hogy alapból a "Bass Up" be van nyomva, de az tényleg csak mélyeket tolja meg. Nem szól vele valami jól a hangszóró.#11878 B1T3
"Érdemes EQ nélkül is összehasonlítani ... "
Persze, jó lenne, de erre sok esetben - ahogy azt fentebb is írtam tranceplanet-nek - nincs lehetőség.#11882 borbar
Érdekesek ezek a Motion+ árak ...
A fekete a legolcsóbb, utána a piros, míg a kék jóval drágább. A kék festék lenne ennyire drága? Nem tudom, ki látta Alan tesztjét, ahol egy kéket hasonlít össze a saját - régebben vásárolt - feketéjével. Az érdekesség ott kezdődik, hogy a kéken 37.38-as fw. van, míg a feketére 36.38-as a legutolsó. Súlyra, külsőre - a színt leszámítva - mint két tojás. A kék viszont hallhatóan (mérésnél aztán pláne látszik) máshogy (jobban, dinamikusabban?) szól. Persze, ha basszusról van szó, akkor a Boom elveri mindkettőt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11871 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ez az állítható EQ "kétélű fegyver"? Vagyis míg értő kezekben tényleg javít a hangzáson, addig Vér Pisti kezei között - ahogy épp te is írtad - sz@rabbá teheti a hangzást, és akkor a JBL nyer, mert az "hülye biztos".
Egyébként a neten nem egy olyan Motion+ tesztet találni, ahol szvsz. sz@rul is szól, mert a kedves tesztelő nem vette a fáradtságot, hogy eljátsszon a beállításokkal.#11872 B1T3
"Még jó, hogy az Anker nem volt lemerülve gyárilag ... "
+1#11873 Mauzes
A normális vitának szerintem mindig van értelme, ugyanis talán meggyőzheti az egyik oldal a másikat, de ha ez nem történne meg, akkor is sokat segíthet olyannak, aki idetéved.Nem tudom, hogy pl. a JBL Charge 5 tud-e multipoint-ot? A Motion+ ugyanis (azt is) tud. Persze ez nem mindenkinek selling point (nekem sem volt az, főleg mert nem is tudtam róla), de annak aki mégis ilyen cuccot keres, hasznos lehet, mert kb. sehol, de sehol nincs ez a funkció megemlítve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
lui001 #11860 üzenetére
" ... mindkettőt vagy "nyersen" kellett volna összehasonlítani ... " - mi az, hogy "nyersen"?
Úgy érted, hogy ha egy hangszórón a dobozából kivéve nincs bekapcsolva mondjuk a mélyhang-kiemelés, akkor azt úgy kell tesztelni? Ne viccelj már!
Értsd már meg, hogy ez az EQ, amiről beszélek, benne van az Anker hangszóróiban. Annyi csak, hogy a vezérlés - gyártási költésegek csökkentése, egyszerűsítés, kényelem okán - átkerült egy telefonos app-ba. Ugyancsak ezzel az app-al lehet távolról kikapcsolni a hangszórót vagy éppen a ki-be kapcsolási hangot kikapcsolni (sajna a Motion Plus-on pont nem). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
lui001 #11856 üzenetére
" ... Lami66-nak igaza van, szerintem sem korrekt."
Az nem lenne korrekt, ha egy találomra kiválasztott EQ-val hangolgatnánk az egyes hangszórókat és úgy hasonlítanánk össze. Ekkor ugyanis joggal merülhetne fel a vásárlóban, hogy O.K. megveszem a "nyertest", de akkor kérem azt az EQ-t, ill. a programot. Ellenkező esetben a győztes hangszóró nem fog úgy szólni, mint a tesztben.
Mindent "out of the box" szokás tesztelni, aki pedig ad magára, az termék adta lehetőségekből megpróbálja a maximumot kihozni. Szóval az, hogy a JBL-nél tojnak a szoftverre (ld. app értékelése a Play!-en) arról nehogy már a másik gyártó tegyen, aki vette a fáradságot és erre (is) rágyúrt." ... egy átlag felhasználó hány eszközről hallgat bluetoothos hangszórót, 1, max 2 ?"
Nekem spec. van telefonom, tablet-em és PC-m. Más családban pedig többen (több telefonról) is használhatnak egy hangszórót. Szóval a "külső" EQ-zás már csak ezért sem játszik, ill. lehet mérvadó.TMKKK kolléga arra gondolt, hogy nem kell végigpróbálni a Play!-en lévő összes EQ-t, hanem ott van a gyári megoldás. Tudom vannak telefonok, amiben van hangszínszabályzó, de van jó pár amiben nincs.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Jarod1 #11846 üzenetére
" ... a BT beállításokon belül volt 1 kapcsoló, külső hangszórókhoz való csatlakozás ... "
Na, ezért rühelltem meg mára az Emui-t és Miui-t (pedig ez utóbbit anno, régen, nagyon szerettem). Egészen eszement dolgokra képesek a kínaiak. Alapvetőn droid-os funkciókat írnak át (pl. anno a mute / priority mode) vagy épp kapcsolnak ki (véletlenül v. direkt).#11849 carl18
Az a baj, hogy a Xiaomi-nál simán képesek visszafelé is fejlődni. Ha jól látom, neked egy régebbi készüléked van, míg a kérdezőnek egy újabb (Poco X3 Pro). Szóval simán benne van a pakliban, hogy valamit (megint) "elkottáztak".#11841 sky11
Mi a helyzet más bluetooth eszközzel? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11838 üzenetére
"Tehát a Motion plusban (is) van dsp ... " - ööö, wait! Mondtam én olyat, hogy abban nincs?
Annyi a különbség, hogy a JBL-nél van a gyári hangolása (a DSP-nek), Anker / Soundcore cuccok esetén pedig a felhasználónak - bizonyos keretek között - lehetősége van a gyári hangzásba belenyúlni." ... és erre tolják még rá az eq-t ... " - pont, hogy nem. És, mivel a DSP-ben történik minden, nagyjából kontrollálható. Ezért nem lesz (vagy minimális) torzítás, ha mindent csutkára tekersz (max. sz@rul fog szólni). Ezzel szemben a mindenféle szoftveres EQ-k esetén, amit a telefonodról küldesz rá a már "színezett" hangzásra simán belefuthatsz torzításba. Ott az egyetlen kontroll a te füled.
Szóval egyezzünk meg abban, hogy ami az Anker / Soundcore termékeiben van, semmilyen szempontból nem azonos egy akármilyen hangszóró + szoftveres EQ-val. Utóbbi is szólhat jól, de sokkal több odafigyelést igényel (pl. utánállítást a hangerő függvényében). Arról pedig végképp nem beszélve, hogy ezt a hangzást nem tudod "magaddal vinni" más eszközre (mondjuk PC).
#11839 fabri07
" ... milyen, mondjuk a Motion plus-hoz képest?" - biztos, hogy gyengébb.
Én mondjuk eleve nem hasonlítanék egy 360°-os hangszórót egy "hagyományoshoz". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11827 üzenetére
" ... korrekt összehasonlítás ... " - pedig az.
A JBL DSP-jében már eleve van egy beállított hangszín, amivel kapcsolatban tutira kijelenthetjük, hogy nem flat. Ezzel szemben az Anker / Soundcore termékeiben nem csak az az 1 nyamvadt hangszín van, amit a gyártó jónak talált, hanem gyakorlatilag végtelen számú, mert lehetőséget adnak a felhasználónak a hangzás befolyásolására. ÉS - ezt nem lehet eleget hangsúlyozni - a beállított értékek letárolódnak a hangszóróban, így ha másik eszközről használod, akkor pont ugyanúgy fog szólni. Ezt az EQ-zott JBL ugye nem tudja ...
Ja, hogy utóbbira nincs lehetőség a JBL cuccaiban, így "értő" kezekben egy Anker / Soundcore cucc akár jobban is tud szólni? Én kérek elnézést, de ez van.
Egyébként pedig a másik gond, hogy ha egy a DSP-vel már "előhangolt" zenét tovább EQ-zól, annak könnyen torzítás lesz a vége. Ha az egyik számnál nem, akkor majd a másiknál. -
<Adamsky>
nagyúr
Élőben nem hallottam őket, de sok YT-s teszt alapján ...
Szóval a Boom mélyei biztos, hogy jobbak. Mélyebbre megy, és teltebb. Közép / magas tartomány? Ez már zene, ill. preferencia függő. Bár a Boom-ban lévő hardware-es EQ szemben a Dockin - ha jól tudom - három állású EQ-jával azért nagyobb "mozgásteret" eredményez. A legtöbb mai "modern" zene egyébként szerintem ugyanúgy v. jobban szól a Boom-on. A Dockin ezzel szemben talán "zeneibb". Ugye abban vannak külön "csipogók", és aptX támogatás....
Aztán ott van az ár. Ahogy carl18 kollégának írták is az egyik teszt (amiből mondjuk túl sok nem derül ki, mert a YT-s reviewer mikrofonja egy kalap...) alatt: You can get two motion booms for roughly the price of one dockin speaker. Two Motion Booms in TWS Stereo is an insane sound! Especially outdoors.
... és itt az ár mellett említésre kerül még egy dolog. Az "outdoor". Kintre pedig kell a "felület", vagyis a képesség, hogy minél több levegőt tudjon megmozgatni az adott cucc, ill. ne attól függjön a hangzás, hogy hová van elhelyezve (asztal, sarok, stb.) az adott hangszóró. Ebben szerintem megint a Boom a jobb.
All-in-all: a válasz egyén, és igény függő.
Majd, ha a Soundcore update-eli a Boom-ot, és belecsap két tweeter-t, - ne adj' Isten a Q35 után ebbe is beletesz egy LDAC támogatást - akkor már sokkal egyértelműbb lesz, hogy melyik a "mindent verő". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11806 üzenetére
Jól értelek, hogy a promókód használata "ledobja" az Áfa-t?
No, ez érdekes. Nagyon érdekes ...
Én most egyhamar tuti nem rendelek semmit, de ha te esetleg megtennéd, akkor nem akarnád kipróbálni, hogy ilyenkor mi történik?Én arra tippelek, hogy ez bug.
Kipróbáltam: 2db kábel & 2db Motion+ mindenféle hókuszpókolás nélkül (az "ADMITADB11" nálam nem működik): 177,04$.
Amint kiveszek egy kábelt a csomagból, megjön az Áfa, és ... 218,91$ lesz a vége.A cseh címből, hogy lesz magyar? Bocsi, ha már volt / írtad, de ez nekem most nincs meg
" ... hiába tud aptX-et ... " - nekem Win10 alatt azt írja, hogy aptX LL-t is tud. Viszont nincs cuccom, amivel ki tudnám próbálni. Plusz nekem ez annyira nem is fontos. Ha, az lenne, akkor lehet vennék egy komolyabb bt. adót, és tennék egy próbát (optikán keresztül) ...
Amennyiben tényleg tudja az aptX LL-t, az egyfelől kuriózum, másfelől az már elég kellene, hogy legyen kb. mindenre a hardcore gamer-kedéstől innen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11803 üzenetére
" ... rossz ötlet volt tv kihangosításra ajánlani." - nem én voltam
Csupán reagáltam a felvetésre (ha már minden áron ... ). Egyébként, ha követed a topic-ot, láthattad, hogy próbálok mindenkit lebeszélni a bt.-s hangszórók TV-vel történő használatáról.#11804 hkari
+1
A probléma abból adódik, hogy sokan azt hiszik, hogy egy bt. hangszóró mindenre (is) jó. Mert ugye bluetooth ma már mindenben van. Akkor biztos jó lesz majd a kocsiba, a TV-hez, a kertbe bulizáshoz, stb ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11801 üzenetére
"Azt hittem ez egyértelmű ... " - nem kétlem, hogy te jóra gondoltál.
Viszont akkor óvatosan a link-elgetéssel, mert ha valaki ne adj' Isten az alapján vásárol, és nem lesz jó, akkor nem lesz természetes a mosolya.
Sőt - jobban belegondolva - még ez sem jó! Ugyanis ennek lehet (nem vagyok benne biztos) az lenne az eredménye, hogy az egyik hangszórón csak a bal, míg a másikon csak a jobb hangszóró szólna. Itt a cél az, hogy egy sztereó jack-en gyk. ugyanaz a mono jel jelenjen meg mindkét oldalon. Lehet, hogy nincs is ilyen kábel, viszont minimális szakértelemmel szvsz. megalkotható. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11798 üzenetére
" ... olyan jack kábelt kell kötni [link] , ami kétfelé ágazik el ... "
Az szerintem nem elég. Ide olyan kellene, ami bal- és jobb csatornára választja szét (nem pedig két sztereóra) a jelet. Legalábbis én úgy gondolom, hogy Tigerdavid sztereó hangzást szeretne vezetékes módban (is) elérni.Más
Nézegetem az Ali-s árakat...
Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro (store + Ali-s kupon + magyar Áfa): 154,38$ = ~ 47e Ft
Ugyanez az ufós áruházban 40e Ft. Háááát... -
<Adamsky>
nagyúr
Nem vagyok vámszakértő, de úgy vélem, hogy (sajnos) ez a normális. X összegű forgalom mellett az eladónak Áfa-t kell fizetnie (Eu-n belül is).
Nincs ez másképp az amazon.de-n keresztül sem (a példában a Motion+ szerepel)Items: 82,34 Eur
Postage & Packing: 7,80 Eur
Total before VAT: 90,14 Eur
VAT: 24,34 Eur
Order Total: 114,48 Eur
Szóval jobb, ha ehhez hozzászokunk.
Mondjuk a ~35e Ft még mindig barátságosabb, mint a 114,48 Eur (~41e Ft) ...#11793 fabri07
"Milyen ragasztóval érdemes?"
Szerintem bármilyen pillanatragasztó szóba jöhet. Az a lényeg, hogy hermetikusan legyen a zárás, különben viszlát mély hangok (de ezt - most hogy elvált - gondolom tapasztalod is). -
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #11782 üzenetére
" ... nagy hangfalakra kihangosítva ... "
Ne hangfalon hallgasd, hanem fejhallgatóval! Oluv mindig felhívja a figyelmet arra, hogy fej-, ill. fejhallgatóra vannak optimalizálva a videói." ... valami magasabb frekvenciás besípolás(torzítás) ... "
Valami olyasmi is van (ha jól értem ezt mondja: " ... some fluctuation also the treble ... ") de ami igazán zavaró, az a mély szekcióban van. Ilyen a basszus: bumm ... bumm ... bumm ... bummmm ... bumm ... bumm ... bumm ... bummmm. Kb. minden X. ütemet jobban megnyom a hangszóró, miközben
Nagyon érdekes, mert eddig, - más számnál - nekem sem tűnt fel.
A support szerint minden OK. Alan-nak is írtam, de azt írta vissza, hogy az ő hangszóróival nincs ilyen gond (nem hallaná?).
De, hogy valami nem OK, azt ez a topic is bizonyítja.
Nekem milyen Anker / Soundcore cuccod van? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gsx-rr #11760 üzenetére
"Vagy jobb vetel a Motion+?" - esetemben van némi elfogultság, de mégis azt merem állítani, hogy 100%, hogy jobb a Motion+.
• dóm magassugárzók
• aptX
• hardwer-es EQ
• multipointSzerintem ennek a cuccnak a rendes ára (amennyit ér) az akciós.
A rendeljkinait.hu-n valami 120$-t emlegetnek (amire most még az Áfa is rájön) tuti nem ér. Akcióban - ha jól látom - 65$. Annyit talán megér, de engem spec. az is zavar, hogy egyetlen teszt sincs még fenn róla a YT-n, amiben hallani lehetne, hogy mit tud. Van nagyon fenszi bemutató (reklám), amiben hosszasan dicsérik, csak éppen hallani nem lehet.
Én nem vállalnám be. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11726 üzenetére
Ez így gáz. Persze, így nincs szívás a postával, de buktuk az olcsó Eu-s raktárból származó cuccokat. Én azt hiszem inkább vállalnám a szívást a postával (ha Kínából jön valamim), cserébe az olcsó lengyel forrásért.
Arról nem is beszélve, hogy így zéró értelme a lengyel raktárnak, mert fillérre ugyanannyiba kerül a termék onnan, mint Kínából.
Sőt, most találtam olyan cuccot (nem az Anker-től) ami kintről olcsóbb, mint mondjuk Spanyolból. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
betegphiu #11723 üzenetére
"Teló: Xiaomi redmi note 9" - más aptX-es bt. eszközöd nincs?
Próbáld meg esetleg eltávolítani a hangszórót majd újra párosítani a telefonnal. Sajna túl sok variációs lehetőség nincs. Ha nem megy, akkor nem megy.#11722 FistXL
"A lehető legjobb minőségben szeretném megoldani, hogy a telefonomat Bluetooth-al kihangosítsam a PC-re."
Ehhez, - ahogy Lami66 is írta, - nem kellenek ezek a csingi-lingi (5-ös bt, aptX, stb.) dolgok. Elvileg (én nem próbáltam) tényleg összeköthető a telefon a PC-vel. Annyi, hogy kell egy MS account, és természetesen azzal kell, hogy belépve legyél a Win10 alatt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mauzes #11704 üzenetére
" ... a telefonon mindig tudtam hangerőt módosítani minden eszköznél."
Ez lenne a normál működés, de "hála" az Android utánzatoknak (én a Miui, Emui és társait annak tartom) rohadt nagy a kavarás. Hol aktív ez a beállítás, hol nem, hol "disable ... ", hol pedig csak simán "absolute volume". Vagyis vannak verziók ahol ezt ki-, van pedig ahol be kell ezt kapcsolni ahhoz, hogy meg legyen a szinkron.#11705 asdf74
Nálad ez így - elvileg - jó. Azért elvileg, mert lehet, hogy - ahogy sok, ha jól emlékszem Emui 8-as telefonon is - egyszerűen nem működik ez a kapcsoló. Milyen telefon, és milyen rendszer? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mauzes #11701 üzenetére
... és asdf74
"Ez a beállítás mit csinál pontosan?" - szinkronba hozza a hangerőket. Nem kell többet azzal bohóckodni, hogy a hangszórón meg a telefonon külön-külön kell állítgatni a hangerőt."A telefonon beállított média hangerején fog egyből megszólalni a hangszóró?"
Igen, de megjegyzi a legutóbbi beállítást. Nekem pl. az autónál 100%-ra csavarva a média hangerő, míg a bt. hangszórók esetén olyan 20-30 % körül vagy épp annyin, amennyin legutóbb hallgattam. Ez a le- ill. felcsatlakozáskor szépen vált (oda-vissza).Ja, a beállítás a dev. options-ben keresendő. Tudtommal egyedül a Samsung mérnökei gondoltak arra, hogy ezt - az egyébként nagyon hasznos - beállítást érdemes lenne kitenni a beállítások közé...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
asdf74 #11698 üzenetére
"Szoftverben fél hangerőre volt belőve és a teló hangerejét változtattam fel-le."
Kapcsold be az absolute volume-ot a telefonodon / tableted-en, és felejtsd el ezt a szerencsétlen állítgatást.
Én egyébként nem tapasztaltam semmilyen változást.#11699 Meridius11
Nem vagyok tisztában az árakkal, de a Soundcore 3 valahol a Xsound Go-val van pariban. A MaxSound Plus - hiába régi - de még mindig egy nagyon jó hangszóró. Én picit már kezdem bánni, hogy lecseréltem (ld. pár hsz.-el korábban). Egyébként lehet a Soundcore 3 is érintett abban, amit korábban írtam. Szóval én most a Motion+ -on kívül nem merek más Anker / Soundcore hangszórót ajánlani. Addig biztosan nem, míg el nem ismerik a hibát, és ki nem javítják azt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mauzes #11696 üzenetére
Mondjuk Oluv-nak is csak most tűnhetett fel a Boost tesztelése közben, mert anno mikor próbálta a Boom-ot, akkor nem említette ezt. Én legalábbis nem emlékszem, ill. nem találtam semmit visszamenőleg ezzel kapcsolatban.
Tegnap ugye írtam nekik vissza, hogy ez azért csak nem OK, még akkor is, ha csak bizonyos zenéknél és bizonyos hangerőn jön elő.
Erre ma ezt írják:
"Regarding your concerns about the bass, the bass performance won't be the same as Motion+ speaker due to difference speaker units inside. But you can still try below tips to see if the issue can get better or not?
- Confirm the speaker is fully charged
- Turn on and eset the speaker by holding the Power button for 4-5s
- Try the speaker with another device if possible;try another app or audio source
If the issue persists, we are glad to help you exchange the speaker for retry. Before that, please also provide us below information."Tudom nem tökéletes az angolom, de annyira nem is rossz, hogy ne értsék miről beszélek. Plusz link-eltem nekik Oluv tesztjét. Szóval nem értem. Illetve értem én. Sajna az Anker support sem jobb a nagy átlagnál. Ott is ilyen 1 bit-es emberek ülnek, akik kulcsszavak alapján copy-paste-elnek válaszokat a kedves panaszosnak.
Oluv videója alatt azért egy-két emberke arról írt, hogy ők is írtak a support-nak. Talán-talán ha még többen bombáznánk meg őket, akkor átütnénk az ingerküszöbüket, és eljutna a probléma olyan technikushoz, aki érti és legfőképp hallja, hogy miről is van szó.
Szóval Boom és Boost tulajok hajrá! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Richard! #11694 üzenetére
Ez alapvetően jó hír, de nem tudom láttátok-e (hallottátok-e) a Mester legújabb videóját. A már jól bejáratott tesztmuzsikája segítségével fedezett fel egy nem épp komoly, de azért hallható hibát a Boost és a Boom esetén (a Motion+ nem érintett).
Mint Boost tulaj, meg tudom erősíteni a hallottakat.
Írtam is a support-nak, és jött a válasz, hogy ... "For your concerns about the sound performance, after checking with our engineer, please note different speakers will have different bluetooth solution and different sound design. Normally the Boost speaker and Motion Boom speaker have stronger bass than Motion+ speaker, so the bass performance while playing music will be difference."
Erre én kb. annyit írtam vissza, hogy ne vicceljünk már! Lehet itt akármilyen szipi-szupi mély kiemelés, ha a vége egy ilyen meglehetősen fura hangzás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gsx-rr #11686 üzenetére
" ... amit "felokositanek" egy bluetooth transmitterrel." - ne tedd!
Sokszor ki lett már itt tárgyalva, hogy az eredménye egy bt. hangszóró TV-re "kötésének" meglehetősen kérdéses. A link-elt Go+Play egy jó hangszóró, de szerintem TV-vel használva olyan késést fogsz tapasztalni, hogy majd csak pislogsz.TV-hez tessék "normál" hangszórót venni, és azt vezetékkel összekötni. A sztereó hangzás is jobb lesz, mint ezekkel a hordozható hangszórókkal.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a belseje is elég gagyi hatású ... " - milyen legyen rózsafából kifaragva?
Viccet félretéve. A belseje kb. mindegyiknek ugyanilyen. Nincs bonyolult örvénykamra meg ilyenek. "Alaplap", akksi, hangszórók ...#11647 carl18
" ... érdemes megvárni a Motion Boom utodját!"
Azt sokan várjuk. Mondjuk a nagy(obb) súly és a "csipogók" sem minden esetben garantálják a jó hangzást. Erre jó példa Alan W-King X10 vs Soundcore Motion Boom összehasonlítója.#11652 hcol7
Annak ellenére, hogy a Go+Play egy "kőkorszaki" modell, én is szívesebben nézném / hallgatnám, mint bármelyik Onyx-ot. Utóbbinak nekem sem a hangzása, sem a kialakítása nem jön be. Egyébként vicces, hogy a Go+Play mennyire tartja az árát, miközben a gyártó mennyire le se sz@rja ezt a vonalat (sajnos) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mauzes #11596 üzenetére
+1
Ahogy azt már én is korábban megírtam a "tuti", mindent vivő cucc a kettő keresztezéséből születhetne meg.
A Motion+ "zeneibb" (vagy ha nagy szavakat akarok használni, akkor hifi-sebb) hála többek között a dóm magassugárzóknak. A codec támogatás is komolyabb: aptX, sőt - elvileg - aptX LL. A Boom sokkal mélyebbre tud menni, de kevésbé "csilingelő", ill. "tiszta" a hangzás. Kültéren - a jelentősen nagyobb passzív membránoknak köszönhetően - is jobban muzsikál, mint a Plusz. Utóbbi - kialakításából adódóan - az elhelyezésre is érzékenyebb.
Összefoglalva: zene, ízlés (több basszus vs. tisztább hangzás), és felhasználás (kültér vs. beltér) függő.
Ha egyszer az Anker megcsinálná a két hangszóró ötvözését, akkor szerintem az egy igazi HK Go+Play konkurens (killer?) lenne.#11595 betegphiu
"Az áruk viszont ugyan az."
Volt. Én most azt látom, hogy a Boom hol picit, hol pedig jelentősen drágább. A tény pedig, hogy egy ideje eltűnt a lengyel raktárból még tovább drágítja ...OFF
Srácok, van valakinek konkrét, friss infója azzal kapcsolatban, hogy hogyan is alakul majd a vámkezelés július 1-től? Mindjárt itt van, és ehhez képest rohadt nagy a kuss. -
<Adamsky>
nagyúr
Nekem még volt egy külső - gyakorlatilag 100%-ban passzoló - doboz. Szóval, maga a hangszóró doboza teljesen érintetlen volt. Gyorsan lőttem két képet.
... de nekem nem most jött. Ha zavar és/vagy sérült a cucc, akkor szerintem kérdezz rá az eladónál. Hivatkozhatsz a képeimre, hogy régebben így jött tőlük ugyanaz a hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stewe780 #11525 üzenetére
"Én végül megvettem az xb43-at ... " - na, hiába téptem a szám.
Mind1, az XB43-al végülis nem jártál rosszul, csak az eredeti problémára lett volna olcsóbb és/vagy jobb megoldás. Az XB43-t én mondjuk azért nem ajánlottam, mert annyira nem "mobil".#11530 Dnalorr
Szerintem ez az egyik legjobb fícsöre. Sok gyártó letudja egy sima szoftveres EQ-val. Fülesnél különösen jól jön! -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ad4m1337 #11502 üzenetére
Sajna nem hallottam a Soundcore 3-ast (élőben), így arról nem tudok nyilatkozni, de egy Tribit, Anker vonalon (amiket hallottam) ez a sorrend: Soundcore 2 → Xsound Go → Maxsound Plus → Soundcore Boost (upraded ver.). YT-s review alapján a Soundcore 3 alulról "karcolja" a Maxsound Plus-t, míg a Soundcore Boost picit jobb utóbbinál. Ha méretben és árban feljebb tudsz menni, akkor a Boost szvsz. jobban megéri.
#11511 betegphiu
"Melyik codeket érdemes hozzá bekapcsolni ... "
Csak aptX-et és SBC-t támogat, szóval a többi nem fog menni. Ja, meg elvileg aptX LL-t, de olyan telefon, ami ezt tudná, tudtommal nem létezik. Ez egyébként milyen telefon?
Ja, esetleg a mintavételi frekit - ha tudod - vedd fel 48 kHz-re. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stewe780 #11459 üzenetére
Én - laptop-os filmnézéshez - ezt vagy valami ilyesmit (USB-s csatlakozás, de tud BT-t is, és sztereó(bb), mint 1db hangfal, amit nem tud középen elhelyezni).
Közben megnéztem - picit jobban - a Media Player Classic Home Cinema-t (én erre esküszöm). Van internal AC3 / DTS dekódere (kép1, kép2), így nem muszáj az ffdshow.
Ez így szerintem a legjobb. Külön tudod állítani a center-t, a surround-ot és az LFE-t. Egyszerű, mint a szög. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stewe780 #11453 üzenetére
" ... megléphetetlen dolog, hogy két bluetooth füles ugyanarra a forrásra csatlakozzon 2021-ben..." - pedig vannak ilyen kütyük. Én is szemeztem már egyikkel, másikkal, de mivel nincs rá igazán szükségem, elengedtem.
" ... nagyon halkak lesznek a beszédek ... " - erre írtam a Kodi-t vagy az MPHC lejátszót ffdshow-val vagy vm. 3rd party AC3 decoder-rel. A Kodi-nál és az ffdshow-ban külön tudom állítani a center hangerejét, így én ebbe hiszek. Amit Zamma írt sem tűnik épp rossznak, de az az egész hanganyagot normalizálja. Hát, nem tudom ... ki kellene próbálni.
De, az egészet nem értem. Miért laptop, miért bt. fülessel. Ráadásul egyen osztozva ketten
. Akkor már inkább egy Y-elosztó a jack-be, és két vezetékes füles. TV-tek nincs? Miért nyomorogtok egy laptop előtt? Annyi kérdés, de ez már így is nagyon off...
Röviden: vegyetek TV-t (ha nincs), mellé egy filléres box-ot, rá Kodi-t, oszt' csókolom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stewe780 #11442 üzenetére
" ... a filmek beszédhangjait sokszor nem hallom rendesen ... "
Ez downmix (5.1 → sztereó) probléma. Keress olyan alkalmazást (Kodi) / codec-et (ffdshow), ahol fel tudod venni a center csatorna hangerejét. Máskülönben az új hangszóróval sem lesz jobb a helyzet ...Laptop-os filmnézéshez miért nem fej- vagy fülhallgatót használsz, ill. hová teszed az 1db bt. hangszórót, hogy a sztereó hangzás jó legyen? Ugye képernyő alá - laptop-ról beszélünk - nem tudod. Mögé hülyeség lenne. Amennyiben kiteszed oldalra ... nos, ennyi erővel mögé is tehetnéd. Szóval erre a célra szvsz. vagy
• valamilyen vezetékes megoldás
• két - összepárosítható - hangszóró (bár itt szvsz. késés jelentkezhet a hangban)
• fej- vagy fülhallgató -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11396 üzenetére
" ... négy darab Motion+-t rendeltem (...) és már mind a négy csomag túljutott a vámon ... "
Az mákos nagyon. Nekem is jött át - igaz régebben - ilyen vagy nagyobb értékű cucc, de az ilyen fura kerülőúton (Post NL-es tracking). Persze - állítólag - ez sem 100% garancia a sikerre. Szóval én főleg nagyobb és / vagy nehezebb dolgot nem merek így rendelni, mert az már kibukhat.
Neked milyen tracking-ed van? Majd ha megjött, fotózd már le kérlek a csomag címkét. Kíváncsi vagyok, hogy mi áll rajta (ki adta fel, honnan jön, érték ... stb.)"Nagy nehezen befogadták ugyan a reklamációm, de mégsem utaltak."
Most rövid időn belül ez a második sztori, amiből az jön le, hogy ez a Tronsmart-os egy szarrágó bagázs. Szemben mondjuk az Earfun vagy Tribit-el. Utóbbiakkal nekem van nagyon pozitív tapasztalatom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11387 üzenetére
Ááá... a T6 nagyon nem az a liga, mint a Motion+. Már csak a kialakításából fakadóan sem.
" ... le is tiltott már a Tronsmart ... " - azt mégis, hogyés, miért?
#11386 DarthPeeter
Ahogy kmarci25 is írta ezek nem TV-zéshez valók. Azért is írtam, hogy lakásba nem nagyon szokás ilyet tenni. Ha jó házi-mozi a cél, akkor az már egy másik topic... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Richard! #11382 üzenetére
" ... a Motion+ ... raktárfeltöltéséből Lengyelország megint kimaradt... "
Talán jön az utód. Bizakodjunk. Egyébként nekem is fura ez a helyzet picit mert eddig nagyon nem ez volt a jellemző. Ami egyébként még furább, hogy a Boom szőrén-szálán eltűnt.
Én most elvagyok a cuccaimmal, de ha érdekelve lennék, én lehet bombáznám őket az üzeneteimmel, hogy ennek mi az oka. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DarthPeeter #11378 üzenetére
" ... akkor BT-s erősítőn keresztül telóról azokat is tudnám kapcsolni?"
Neked lehet nem is BT-ben kellene gondolkodnod - ha a lakás minden pontjáról akarnád vezérelni a zenét - hanem valamilyen wifi-s multi-room megoldásban (főleg, ha nagy lakásról / házról van szó).
Egyébként én lebeszélnélek erről az egészről. Egy csomó pénzt bele kellene locsolj, és a kiépítés (még ha épp lakásfelújítás is folyik) is melós. Szerintem ennyi pénzből vehetnél egy-két-X darab "mobil" multi-room wifi-s hangszórót. Azt oda viszed / teszed, ahová akarod.
Ezeknek a mennyezeti hangszóróknak éttermekben, irodákban, stb. van értelme ... szerintem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DarthPeeter #11373 üzenetére
Sose csináltam ilyet, de én biztos nem így fognék neki. Mármint, hogy bluetooth hangszórót keressek. Vegyél akármilyen hangszórót, kábelezd be, aztán a végére mehet egy bt.-s erősítő, oszt' csókolom.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
FoLey-v #11370 üzenetére
Oluv-nak van egy tesztoldala. Itt elég sok hangszóró fenn van. Ezen kívül Alen Ross tesztjeit ajánlom még.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11352 üzenetére
" ... most olvastam utána."
Na, én is utána néztem ill. kerestem. Bár hamarabb tettem volna.
Nos, nagyon úgy tűnik, hogy nincs aptX LL-es telefon. Esetleg egy jobb minőségű transzmitterrel meg lehetne próbálni, ha van valakinek ilyen.
Az aptX LL, a kép és a hangszinkron miatt lehet érdekes. Elvileg ennél az aptX verziónál a legkisebb a késleltetés. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
borbar #11348 üzenetére
" ... de kapcsolt eszközre érkezett valami értesítés, az bezavart, megállította a lejátszást. (De lehet, én bénáztam valamiben.)"
Nem, ez így működik jól. Pl. nálam rá van kötve a gépre, szól róla a netrádió, de a telefonnal is kapcsolatban van. Ha befut egy hívás, akkor leállítja a zenét a PC-n, és átvált a telefonra.
Ha ezt ne akarod, akkor elég az egyik helyen disconnect-et nyomni, és kész.
Milyen telefonod van? AptX LL-t nem támogat?" ... az ankeres dollárokkal együtt 80 USD alá kerül a Motion+."
Nagy kár, hogy a vám majd jó eséllyel kimínuszolja ezt a kedvezményt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ernesst #11344 üzenetére
Jól utána jártak a telexindex-esek
... kaptam egy semmilyen választ, aztán elkezdtek kombinálni. Egyébként még az sem igaz, hogy úgy "en bloc" ne lehetne rendelni magyar címre. Tegnap - csak próbaképpen - bedobta a kosárba egy Tribit hangszórót, és azzal nem volt gond.
Egyébként az amazon-on - tapasztalatom szerint - eddig is nagy kavarások voltak a "sarcot" illetően. Volt olyan termék, ami a bruttó német áron adta az eladó, de volt olyan is, amit előbb szépen nettósított - miután kiválasztottad, hogy Magyarország - majd a szállítási költséggel drágított nettó árat beszorozta 1,27-el.
A Motion+ egyébként lassan úgy néz ki, hogy nem csak egy f@**a kis hangszóró, de befektetésnek is megállja a helyét, mert szépen megy fel az ára.@mindenki
Motion+
Kédreztem már, de nem jött még rá válasz: szóval senkinek sincs olyan menő telefonja / tablet-je, ami tud aptX LL-t? Meg kellene nézni, mert úgy látom, hogy a hangszóró támogatja.
Ja, és még egy! Bár ez lehet csak nekem új. Szóval az megvan, hogy a hangszóró tud multipoint kapcsolatot? Én ma reggel szembesültem vele, mikor véletlenül egyszerre kapcsolódott a telefonom és a PC-m a hangszóróra. Ezt a fícsört a leírásában én nem találtam. Ahogy az low latency-s aptX sincs agyon reklámozva (már ha tényleg tudja). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Richard! #11342 üzenetére
Nem tudom, hogy az új titánium driver-ek (a Motion+ -ban még tudtommal nem azok vannak) okán nagyon nagyot szól a Boost. Ott van a Motion+ seggében. Szerintem ha a Soundcore 3 is ezt tudja, csak kicsit "kisebben", akkor nem lőhetsz mellé.
Egyébként a Motion+ -al kapcsolatban nagy szívfájdalmam, hogy a szoftverét, az Eq-t nem fejlesztik, pedig már a fórumukra is írtam, más is kérte, de nem. Pedig nem hiszem, hogy hardveres korlátja lenne. Szóval, ha tetszik a 3-as, akkor hajrá!Hmm... másnak sem enged az amazon.de magyar címre Anker cuccot rendelni? Nem mintha akarnék, csak meg akartam nézni, hogy mennyi is az annyi, de nem jutok el odáig.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Richard! #11338 üzenetére
Mi számít egy kategóriának? Méret, ár? Nekem volt Soundcore 2-m, MaxSound Plus-om és most van egy Soundcore Boost-om. Nálam a sorrend is ez. Ha nagyon fontos a méret (és árban sem nagyon akarsz feljebb menni, akkor jó választás lehet a 3-as is, mert jobbnak tűnik, mint a 2-es. Hangzásilag (YT-s review-kra alapozva) picit a MaxSound Plus alatt van (a "sub bass" régióban marad el picit). A Soundcore Boost (az upgraded verzió!) viszont a MaxSound Plus fölött van.
A sok rizsának egy a lényege: jó a cucc, de kérdés, hogy neked elég-e? Én úgy vagyok vele, hogy a Soundcore 2, MaxSound Go vonal nekem egy picit kevés. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
FoLey-v #11298 üzenetére
" ... nekem is van ilyenem csak Go verzióban."
Ez az! Mármint az XSound Go, csak ez kék. Ha, ilyened van, akkor biztos tudod / tapasztaltad, hogy ennél nem igazán van jobb ebben az ár / méret kategóriában.#11299 dave_gahan
" ... erről írtam fentebb ... " - lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de én csak annyit olvastam tőled, hogy a lengyel raktárban épp nincs. Most viszont úgy néz ki, mintha a termék forgalmazását szüntették volna meg.
" ... az Amazonon sem a Plus, sem a Boom nem elérhető ... " - nem ugyanazt nézzük?
Van az amazon-on minden (vagy lesz hamarosan. Pl. Boom május 6 után), csak nem olyan áron, amihez szoktunk.
Remélem nem akarják az Ali-s boltot leépíteni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dave_gahan #11294 üzenetére
" ... a Boom-ra vagyok inkább rákattanva ... "
Van egy rossz hírem.#11296 FoLey-v
Ezzel, hogy a külföldi vásárlást kilőttétek tényleg csak a Trust és a JBL maradt. Sajna szerintem nem úszod meg, hogy meg ne hallgasd mindkettőt. Szerintem itt a topic-ban nincs olyan, aki hallotta volna az említett Trust hangszórót. Papíron elvileg több / jobb mint a JBL, 2 év gar. van rá. A másik oldala a történetnek, hogy ebben az ársávban szerintem szvsz. nincs igazi difi hangszóró és hangszóró között. Plusz úgy látom, hogy a fő szempont az, hogy "csini legyen".
Én ezt venném az amazon-ról. Jól szól, és mégsem fekete (igaz, nem is rószaszín v. ezüst). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dave_gahan #11271 üzenetére
Nem az az idegbajos kapkodós bagázs, de fognak. Nekem legalábbis már 2× is sikerült velük "chat"-elni. Ha, hétfőig nem jön válasz, akkor csak dobj nekik egy kérdőjelet. A lényeg, hogy folyamatos legyen a "ping"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dave_gahan #11269 üzenetére
"... attól tartok, egyhamar nem fogják megtölteni a Soundcore lengyel raktárait."
Miért nem kérdezed / kérdezitek meg az eladót? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tokyo2 #11263 üzenetére
"... el is felejtettem milyen tért és plusz élményt ad egy egy szám élvezeti faktorához ez a hangzás." - működik az agymosás / átnevelés. A mai fiatalok pedig aztán végképp úgy fognak felnőni (a többség), hogy kb. fogalma nem lesz az "igazi" zenéről, ill. zenehallgatásról. Mindenhol - csak és kizárólag - a b@**ó mélyeket keresik. Amit pedig az utcán - akár egyedül - leművelnek ... ááá ... én ehhez már lehet túl öreg vagyok. Ha egyedül megyek valahová, akkor fej- vagy fülhallgató, ha haverokkal, akkor pedig nem kell a csim-bumm cirkusz.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dave_gahan #11238 üzenetére
O.K. csak, ha a Boom vs. Plus eldőlt - utóbbi előnyére a részletgazdagabb hangzás miatt (ami igaz) - akkor, hogy lehet még játékban az UBoom? Nem értem. Utóbbi is jó cucc, de szvsz. messze van a Plus-tól.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dave_gahan #11235 üzenetére
Az UBoom egy 360°-os - tudtommal - mono hangszóró ennek minden előnyével (kb. minden irányból egyformán szól) és minden hátrányával (esélytelen a sztereó / "minőségi(bb)" zenehallgatás). Szerintem az összehasonlítós oldalon is ebből adódik az érezhető hangerőbeli különbség. A Motion+ csak előre, sugároz a mikrofon / hallgató irányába, míg az UBoom jobbra és balra, ill. elvileg 360°-ban.
Én outdoor-ra, ill. kertbe tuti a Motion Boom-ot venném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ppista1991 #11227 üzenetére
Nincs nagy érdeklődés - és ezért tapasztalat se - a memóriakártyát és/vagy pendrive-ot fogadó hangszórókkal kapcsolatban. A legjobban akkor jársz, ha használod a keresőt és esetleg ráírsz valamelyik tulajra: Niceboy, Sencor, Lamax, BlitzWolf
#11228 Richard!
Annyira ne sajnáld, hogy nincs még akció, ugyanis a lengyel raktár szemlátomást még üres. -
<Adamsky>
nagyúr
"Nincs hangkimenet BT eszközön" - ezt nem is értem
Pontosabban, ja. Van olyan eszköz, amin nincs - pl. egy bluetooth-os egér - de az meg, hogy jön most ide?Egyébként lehet próbálkozni a bluetooth hangszóró, fej-/fülhallgató TV-re, vagy számítógépre "kötésével", de számolni kell azzal, hogy lehet akkora lesz a csúszás a kép és a hang között, hogy az zavaróvá (ez ugye egyénfüggő is) válik. A csúszás egyaránt múlik az adó és a vevő képességein / minőségén. Szóval kicsit lutri a dolog (főleg, ha az ember minél olcsóbba szeretné megúszni).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #11206 üzenetére
"Ha szól úgy mint a Flip 4 vagy az 5, akkor már ok."
Szerintem azt le kéne énekelje.
... de majd kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Majd kérlek feltétlen írd meg!"Köszi a linket amúgy..."
Szívesen! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #11204 üzenetére
" ... nem fogadja el az email címem. Kell regisztrálni is?"
Én még csak 1× rendeltem tőlük, és úgy rémlik, hogy nem regisztráltam, csak kitöltöttem a "megrendelőlapot" (a yahoo-s címem elfogadta). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mr Chapel #11200 üzenetére
Nekem eléggé mobilnak tűnik
A kis sárga fityegőjével pedig könnyen fel tudod lógatni, ha épp nem ilyen hálós oldalú táskád lenne.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mr Chapel #11193 üzenetére
Ha nem feltétlen akarod elverni az összes pénzt akkor - gyakorlatilag a keret töredékéért - én a helyedben rápróbálnék egy EarFun UBOOM-ra. Anyák napi akcióban 38.99$ (kód: G4MEU35). Nem tudom milyen metállal, de állítólag az egyik legjobb 360°-os hangszóró.
Esetleg StormBox Pro, bár ez még eléggé új cucc, és így pl. nem nagyon találtam jó összehasonlítást az UBOOM-al szemben. Papíron jobb, de az ára is komolyabb. Ennyiért pedig már 2db UBOOM-ot is kapsz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #11192 üzenetére
Az itt lévő (a képen már csak a helye látszik) passzív membrán (itt a rács mögött) nem volt körberagasztva?
" ... a réseken olyan sebességgel nem is tudna szivárogni a légnyomás, hogy az érdemben befolyásolja a mélyeket."
Nem állítom, hogy túl nagy tapasztalatom lenne bt.-os hangszóró szerelésben, de én úgy vettem észre, hogy elég egy kis lyuk, és tényleg nem fog rendesen (pontosabban sehogy) működni a passzív membrán. Ha, az összerakást követően hallod, hogy "dolgozik" (ezt azért füllel hallani, főleg ha odaemeli a füléhez az ember), akkor jól sikerült az összerakás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11190 üzenetére
+1 ez engem is érdekelne. Valamint, hogy sikerült-e légmentesen összeraknod (mármint Wolfskin-nek). Arra egyébként nem feltétlen azért van szükség, hogy ne menjen bele a víz (ha vízálló), hanem, hogy a levegő ne jusson ki belőle. Ellenkező esetben búcsút inthetsz a basszusoknak.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
d3tox1c #11187 üzenetére
Számomra nem igazán volt érthető, hogy mit akarsz, ezért inkább leírom, hogy mit tudsz, ill. hogy hogyan is viselkedik egy bluetooth-os eszköz.
• egy bluetooth-os hangszórót több eszközzel is össze tudsz párosítani,
• általában az adó (pl. telefon) is és a vevő (hangszóró) is oda próbál legelőször csatlakozni, ahol legutoljára sikeresen kapcsolatot létesített
• ha azt szeretnéd, hogy mondjuk a laptop-od ne csatlakozzon a hangszóródhoz, akkor vagy kikapcsolod a bluetooth adót, vagy törlöd a párosítást, vagy bontod a kapcsolatot egyik (pl. Windows alatt disconnect) vagy a másik oldalon (a hangszórót újra párosítási módba kapcsolod)
Én egyébként azt javasolnám, hogy ahol csak lehet tartsd a bluetooth-t (adó) kikapcsolva. Tök felesleges, hogy folyamatosan "szeknneljen", ezáltal energiát fogyasszon (pl. telefon, laptop, tablet). Párosítva csak azok az eszközök legyenek, amiket napi szinten használsz egymással. Nálam pl. a fejhallgatóm csak a PC-vel, a két bluetooth hangszóróm és a TWS-em pedig csak a telefonnal van párosítva. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csiga8 #11184 üzenetére
Ezt a HW-T450-et (a link-ed nem működik) most ~50e Ft körül megkapod. Ennyiért szerintem egy jó vétel. Érdemes elolvasni az első értékelő véleményét. Idéznék belőle: "Egy 20 m2-es nappalit nagyon szépen telt hangokkal tölt be. A mélynyomón szabályozható a basszus mértéke, kinek-kinek ízlése szerint. Röviden: sokkal többet kaptam, mint amire az ára alapján számítottam ... "
" ... sőt 100K alatt nem érdemes hangprojektort venni." - aki ilyet mond, annak biztosan mások az igényei (és esetleg az anyagi lehetőségei) mint Neked. Sőt, az ilyen valószínű a TV-det is lesajnálná.
"Ezek szerint még olyan sincs hangminőségben egy bluetoothos hangszóró ... "
Ezt épp nem mondanám, de ha mondjuk veszel egy Harman/Kardon Go + Play (használtan vagy "okosban", mert most úgy nézem eléggé felment az ára), akkor az jól fog szólni, de ha ne adj' Isten csúszik a hang a képhez képest (ezért írtam, hogy a bt. nem erre való), akkor a hajadra kenheted a szuper hangzást. Plusz egy bt. hangszóróban ott lesz az akksi, ami előbb-utóbb - mivel "statikusan" használod - meg fog dögleni. A sztereó tér sem lesz olyan, mint egy soundbar-nál.... de majd jönnek a többiek is (remélem), aztán vagy megerősítik amit írtam, vagy ajánlanak neked valami "tuti" bluetooth hangszórót TV-zéshez
Esetleg vm. "könyvespolc" hangszóró (kábeles összeköttetés, de van bt. is): Edifier R1280DB, Wavemaster Cube Mini Neo Bambusz
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tatabike #11158 üzenetére
"... lehetséges-e olyan, hogy a bluetooth média egyszerre két vevőre kerüljön kiküldésre?"
Nem teljesen értem, hogy miért akarod az autóban bluetooth-al összekötni a végfokokat, de a kérdésedre válaszolva: igen, létezik ilyen. Általában TV-kre szoktak ilyet (vagy ilyet) kötni, és akkor egyszerre akár két fülesben is ugyanaz fog szólni. Igen ám, csak itt az input vagy vonali, vagy optikai. Te pedig gondolom ott is bt.-t szeretnél.
Mondjuk elvileg erre is meg van a megoldás. Az 3.5-es AUX port-ba "beleszúrsz" egy ilyet.
Szóval utóbbira küldöd a jelet a telefonból, míg az előbbiek valamelyike pedig szétszórja a két végfokra. Ha, jól értem, amit szeretnél... -
<Adamsky>
nagyúr
Ha, már Motion+ ...
... megnézni valaki, akinek támogatja a telefonja az aptX LL-t, hogy a hangfal tényleg tudja-e ezt vagy a Bluetooth Tweaker hülyeségeket ír nekem. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem hiszem, hogy a kínaiak pénzt áldoznának arra, hogy olyan logisztikai csatornát építsenek ki, hogy nekünk ne kelljen ÁFA-t fizetni."
A nagy(obb) cégek ezt már megtették. Ld.: Anker.
Vagy, hogy kicsit ON is legyek: EDIFIER MP260 Bluetooth Speaker Bluetooth 5.0 Alarm Clock
F@szányos kis ébresztőórás (kár, hogy internet-rádiót nem tud), SD-kártya olvasós (sokan keresnek ilyet), line-in-es, "fa" házas hangszóró lengyel raktárból. -
<Adamsky>
nagyúr
Sajna ez nem így megy. Elvileg lesz valami módja, hogy ők intézzék (legalábbis valami ilyesmit olvastam), de ha nem, akkor neked kell leszurkolni. És itt az egyik rossz lesz, hogy nő az ár, a másik, hogy a szállítási idő fog szvsz. rettenetesen megnyúlni.
#11069 carl18
Sajna - ahogy ezt más is írta - egy EU-s jogszabály. Az más kérdés, hogy ugye nálunk "elég ütős" az Áfa ...#11073 B1T3
"A bluetooth hangszórókat eddig sem érte meg EU-n kívüli raktárból rendelni ... "
Ez igaz, de nekem már elég sok minden jött Kínából (és eddig elég jól megúsztam a dolgot ...) Még bt. hangszóró is (igaz, ilyen kisebb méretű). És pont az olyan filléres apróságok miatt kár ezért, ami itthon tényleg sokkal többe kerül v. egyszerűen beszerezhetetlen.#11074 borbar
" ... És hogy ne ugorjanak, ugorjatok bele ... "
Jaja, vágom, csak erről jutott eszembe, hogy míg régebben simán megérhette bekockáztatni (pl. egy fejhallgatóval), addig most már egy egyszerű egérpadot (legutóbb ez jött) is le fognak vámolni. Agyrém!De, hagyjuk is az OFF-ot. Ebben most nincs több. Majd meglátjuk, mit lépnek a kínaiak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged