Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz
dave_gahan
üzenetére
Én is most nézegetek valami hangmasinát, nem egyszerű a helyzet rengeteg féle fajta van.
Ha JBL-t ismered itt egy másik Tronsmart
Tronsmart Mega Pro VS JBL Xtreme
Tronsmart Mega Pro VS JBL Charge 4
Tronsmart Mega Pro VS Anker Soundcore Motion+ -
moma
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
mágneses jogos. nem férne be a kis fedő alá.
csatinál szerintem az van, hogy amikor ki-be van dugva a kábel, meg amikor be van dugva és húzza le, kicsit feszítheti a foglalat forrasztását és idővel megadja magát. De tényleg stabilabbnak tűnik type c, szóval itt lehet nem lesz ilyen.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pataslogeza
üzenetére
"Ez ilyen volt a mediamarktban is ... " - egy másik példány? Gondolom nem az utolsót vitted el.
" ... hallom is, de olyan minimális, hogy csak akkor veszem észre, ha direkt arra figyelek ... "
Van ezen a csudán bass / treble, megabass, és EQ. Tegyük fel, hogy mindegyik csak 6 dB-t állít. Akkor is a végállások között a tök süket "Józsi bácsinak" is hallania kellene a különbséget. Erre írtam, hogy szvsz. a tied hibás. Írtál a többi tulajok valamelyikének? -
carl18
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Hát ez főként az egész piacra jellemző hogy már a márkák nagy része megkeresnek egy kinai gyárat. Egyeztetnek és aztán kiadják hogy a munkát, ők legyártják és minden nyer rajta.
Doss/JBL/Dockin,Doss szinte majd nem minden hangszóró kinában készül.
A Dockin is SHENZHEN városában készült emlékeim szerint, fejlett iparnegyede miatt van rutinuk az elő állitásban/termelésben.
Bár megmondom ősszintén szerintem ez volt a legnagyobb baj mindig is a világban, a sok nagy multi cég meg mindenki ment kinába mert gombokért lehetett dolgoztatni az olcsó kinai munkaerőt. Most meg oda jutottunk, hogy nagy részt már kinában készül minden.
A Dockin is egy német cég aminek németországban van a székhelye, de a hangszóróik A-t_Z-ig kinaiak.
Igen én is nézzem Gál Leventét, valamilyen szinten én is egyet tudok vele érteni.
Én is bontottam JBL Pulse 2-őt és az a gány takony ágyú amit találok benne, vagy például a fekete trugyi kátrány raggasztó. Hát nem egy 200 dolláros prémium termékről árulkodik.Én inkább főként azt látom problémának hogy manapság nagyon elmentünk ebbe a vedd meg dobd el társadalomba, mert tény és való én is sok termékkel találkozok vagy ha valami boltba bejutok rögtön körül nézzem a kinálatot.
Sajnos a termékek nagy része csak mutatoba van, mert oké megveszed azt a adott hangszórót mondjuk a boltba. ( JBL Charge 3-4 például.) Használod ameddig birod, massziv használat esetén 2-4 év maximum. És ezzel még lehet sokat irtam, aztán az akku is kihal benne, az aktiv hangszóró membránja is kidöglik torzulás jön. Na meg az alaplap is nagy esélyel talán kihal alóla. És igy jutunk el oda, hogy olyan drágák lennének a javitási költségek hogy többet ér az ember azzal ha vesz egy újat.Még pár éve volt itt a topikba egy JBL Xtreme 1 tulaj, talán az alaplapja ment tönkre és az került 20E forintba javitásként. De az aktiv mélysugorzó is megadta magát az egyik, és volt valami ilyesmi hogy aztán már nem költött rá mert többe kerül a komplet javitás mint ha újat vett volna.
Most nekem van egy nagyon régi Sony LBT-709-es hifi rendszerem, ami valóban 30 éves modell és japánban gyártott. Egy olyan időből mikor a termékek élet tartalma nem 3-4 évre volt kalkulálva. És mai napig hüen tökéletesen végzi a dolgát, néha zenét hallgatok vagy filmet nézzek rajta. Szóval én igen is inkább veszek valamiből egy régi megbizható minőségi darabot, mint sem valami átmenetileg szép megoldást ami pár év alatt bedobja az unalmast és javithatatlan.
Kicsit hosszúra sikeredett az irásom!
Szóval a szemét termelés problémára is megoldást volna ha tartosabb termékeket gyártanának. Mert az igaz most élvezzük ezeket a hangszórókat, de a fő kérdés hol lesz nagy részük 5-10 év múlva.
Én általában úgy vagyok vele ha megvásárlok valamit, akkor az nem 2 évre veszem hanem hosszú távra. -
carl18
addikt
válasz
espi38
üzenetére
"csak pozitív visszajelzéseket olvasni találni a neten-így úgy" Ez igy van a Tronsmart esetében még se valami jó hangszóró. Akkor vedd az olcsóbb noname márkát, kérdőjeles megbizhatósságal.
Te használod, nem én ha neked az elég akkor vedd azt. SAL PAB 25 A TESZT VIDEO
Persze hogy csak pozitiv értékelést, olvastol vannak emberek akiknek ha már bekapcsol megadják az 5/5 csillagot. Nem igazán láttam még sehol hogy JBL, Sony márkák ellen Sal hangfalat raknak oda összehasonlátitási alapnak. -
carl18
addikt
válasz
coolpet
üzenetére
A Tronsmart T6 állítólag jó, hát ez az hogy állitólag.
Akkor gyorsan leirom az összegzést, és abból le lehet vonni a következtetést.
Egy pár éve én is felültem és berendeltem a Tronsmart T6-ot, hittem a marketingnek és a pozitiv értékelésnek. MIndenki arról beszélt full bass, hangos stb.

Nekem akkoriban egy Divoom Onbeat 500 volt, azt 15E vásároltam újanta és a T6 12E forint volt. A Divoom hangját kicsit megszoktam, igy mondhatni feltünt ha valamit mellé raktam.
Hangerőben közel azonos volt ,de hogy mondjam a Divoom úgy szólt mint egy házimozi a T6-hoz képest. Aztán használtam több hétig a tronsmartot, használtam ilyen hangszóró bejáratáshoz is hangokat, több órát ment. Az ég világot semmit se változott.A T6 rövid véleményem, szerintem a az össz hangképet nézzük akkor nem egy jó hangszóró. Arra jó hogy valami szóljon hangosan,de ha zenét is akarsz rajta hallgatni arra már kevés. De még ha meg is veszi valaki, mindenkép bele kell nyulni Equalizerel azzal ha a basszust vissza veszi az ember és a magas tartományokat boostolja egész türhető hangzást lehet belőle varázsolni.
De a gyári hangzása, EQ nélkül szerintem borzalmas, főleg 70-100% hangerő között.Igaz a T6 állitólag főként a mélyekre helyezte a hangsúlyt, de inkább tartom egy hülye gyerek hangszórónak mint sem komoly konkurenciának.
Bár azt igazalom a JBL Go helyet valóban jobban megéri a T6, de akkor inkább Earfun vagy Tribit ha olcsón kell valami.Ugyebár van a basszus aminek van több jellemzője, A Mélysége, ereje, a basszus lágysága, esetleg hogy üt. Na a Tronsmart T6 egyiket se tudta, próbálkozott a mélyekkel de nekem valahogy végül csak az esett le hogy ez egy torz brummogás ami teljesen élvezhetetlen.
Az Earfun go igaz talán kevesebb baszussal rendelkezik mint egy T6. De tegyük hozzá az basszusa mélységben talán még mélyebb is és szép lágyan adodik le abból a kis dobozból.Az elmúlt 2 évben mindegyik Tronsmart hangszórót hallottam, T6, T6 plus, Mega, T6 element max. És egyik se szólt úgy ahogy elképzeltem, tény hangos de ennyi.
A T6-tól a T6 plus valóban kicsit erősebb volt, de nem valami nagy dúr.
A Mega hangja kongot az ürreségtől, borzalmas még a T6-tól is rosszabb.
Baszusok szó szerint borzalmasan gyengék és üresek a megában.
A T6 MAX amit utoljára a Dockinom ellen mérten, fogjuk rá mélyben úgy ahogy megállja a helyét, de a közép és magas tartomány egy nagy 0.
Az öszkép hangzásban, megint egy élvezhetetlen pocsék kásás végeredmény.
Teljes hangerőn a MAX igen szépen torzit, de nem kell ahoz nagy hangerőn rátenni.Dockin Fél hangerőn tök szép dinamikusan és részlet gazdagon zenél, a T6 MAX ugyan olyan hangerőn is borzalmas.
Szóval a rövid véleményem, nyilván a Tronsmart főként azért olyan ajánlott mert nem volt visszonyitási alap. Esetleg nyilván a fizetett promoció is rájátszhat arra hogy ez a hangszóróról mindenkinek olyan jó a véleménye.
Főként érdekesség, ahogy rájöttem oluvnak és nekem is hasonló lehet a halásunk.
Amire ö azt mondta jó, az nekem is valóban jól bevált.
-
carl18
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
De még mindig árulják amazonon az első 2 generációt. Sima és a D Fine plust, nekem is holnap jön a plus verzió. Igen van úgy az ember szeme megkivánja az új terméket, de hát hogy is mondjam ha nincs akkor nincs mit venni.
Én is teljesen elvagyok a Dockinnal most lesz a sima 1 éves, mondjuk az biztos ami bejön nagy részt hazai piacra egyik se versenyez a D Fine-al. A T6 Max is bőven elvérzik ellene, akkor jön a Tronsmart Mega pro de hallanom se kell hogy tudjam az is kikap tőle.
Havernak van Xtreme 2 az már versenyképes ,de hát mennyivel drágább.?
Szóval idáig csak a JBL volt az amit egylapon emlithettem vele. -
carl18
addikt
Persze nem éneklős zenéket használtan, meg nem volt visszonyitási alap. Sajnos a hordozható hangszórók hangzása nagyon függ az elhelyezéstől. Igy azonos helyen kéne majd a docikkal összemérni.
IGen hát irtam is kéne bele több közép meg mély, EQualizert hiába váltod egyik se segit rajta. Ellie Goulding éneklős számát ráeresztettem rögtön elhasalt. Szóval kizárolag tuc tuc zenére elfogadható, de máshol sajnos nem igazán állja meg a helyét.
Úgy értettem nem rossz hogy sokkal rosszabbra számitottam.
Annyira nem volt rossz, mint amiket leirtak róla.
Bár attól nem kéne, sajnos valóban nincs kiegyensúlyozva a hangja.
A Mély hangokat próbálja leadni, de ez oda vezet max a asztal remeg alatta.Összegezve 10/5 adok rá!
Az eddigi tronsmartok T6- Mega azokhoz képest azért sokkal jobb. De sajnos ugyan az a hiba mint a T6 esetében a mélyel próbálkozik, de a többi hang tartomány teljesen el van hanyagolva. Meg nagy hangerősen se torzit annyira, mint amennyire számitottam.Persze a Dockint már megszoktam, Rock zenéknél is elég szépen megtartja a hang karakterét. Az énekek is jól kijönnek belőle a basszus mellett. És még kellőképen hangosan is, szóval a Dockin még mindig más liga mint a Tronsmart.
<Adamsky>
Én is néztem róla pár hónapja teardown videókat hogy jobban rálássak a felépitésére. Lehet azért rossz a hangja, mert a hangszórói silány minőségüek. Meg más felől talán nincs is behangolva, csak összehányták egy dobozba aztán piacra dobták és majd szól valahogy. Az biztos akkuból legalább nem sporoltak, de a másik negativum. Ez müvészet szét bontai és összerakni, javithatóság szempontjából biztos hogy nem vennék ilyet.
Igen én is nevettem kis hordó hangszórót tele hánytak passziv membránnal, why?
-
carl18
addikt
válasz
samsung88521
üzenetére
Minden javítható a pontos kérdés mennyiért? A akkumulátort például lehet cserélni biztosan. Ha idővel pár kondenzátor megadja magát még azt is lehet rajta cserélni.
Szerintem egy bluetooth hangszórónál a legnagyobb gond ha maga a hangszórója megy tönkre. Mert abból már nehezebb beszerezni az adott típust, most konkrétan a Vifa se árul alkatrészt a hangszóróihoz.
Persze lehet biztos azonos méretü kínai hangszórót bele rakni a Vifába, de akkor meg a hangja nem lesz az eredeti.
Szóval szerintem minden javítható, csak hát manapság ha nincs műszarész ismerösöd akkor nem ígazán lehet fillérekből meguszni.
Pár kondi is fílléres tétel, azok miatt nem kell agodni.
18650-es cellák se kerülnek Aliexpressen nagy tételbe, és csere után 3-4 évet aktív használat mellet is kibírnak. -
Greg204538
tag
Sziasztok bluetooth hangszóró vásárlás előtt állok, kérlek adjatok tanácsot.
Szofisztikáltabb készüléket keresek szüleimnek asztali rádió kiváltására.Pro:
- minél jobb hangminőség főleg a középső frekvenciatartományban (99%-ban beszélgetős műsor szólna rajta)
- hálózatról üzemelés előny
- eq előny
- visszafogott külső
- kiegyenlített, természetes hangCon:
- bömbölő basszus ne legyen (loudness, megasound, megabass, xbass és hasonlók)
- fiatalos, harsány kinézet
- torzításA keret 20.000Ft
Köszönöm :)
-
Üdv mindenki!
Este egy kicsit jobban belemerítettem a Tronsmart T6 Plus Upgraded tesztelésébe. Rock / metal zenéket hallgattam Spotify-ról - nos, biztosan van jobb bluetooth hangszóró ettől, de ez bőven hozza azt a szintet, amit vártam tőle! Egy 80 ezres JBL nyilván jobb, de nem hiszem, hogy 60 ezerrel jobban szólna.
A hangszóró EQ-ját deep bass módba kapcsoltam, a mély mégsem tolakodó, talán még kevés is...de majd megmutatja magát elektronikus zenénél.
(Mindenevő vagyok, a csujjogatós mulatóstól a metálig minden jöhet, ami alapvetően jó minőségben készült.)
Szvsz ez egy nagyon jó ár/érték arányú hangszóró, a Tronsmart MEGA-hoz viszonyítva egészen más dimenzió.A fehér zaj ha nem lenne, kifogást sem találnék benne, de majd utánajárok ennek is. Zenehallgatásnál egyáltalán nem zavaró, podcastnál engem idegesít.
-
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Ja szóval nem hallottad élőben, csak úgy sejted, hogy szar. Amiket én hallottam a márkából, az sima T6, a Mega, illetve most a T6 Plus Upgraded. A Mega valóban nem jó, a hangja nagy, de egy zavaros hangképet kapsz, nincs se mély se közép se magas igazán.
A Flip azért nem ez a kategória, a másikat nem ismerem.
Volt JBL Charge-om, annál ez a T6 Plus Upgraded jobban, szebben szól.Néztem "influenszer" videókat, egymás mellett szólt a T6, T6 Plus, T6 Plus Upgraded, ordít a különbség.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Max1mus
üzenetére
"Ne érts félre ... " - nem értelek. Ez a Te véleményed

SAL vs. Sony-tól függetlenedve viszont manapság sokszor lehet tapasztalni azt, hogy a márka és az ár nem feltétlen jelent garanciát a minőségre. Illetve, - ahogy korábban írtam, - nem ritka, hogy egy nagy márka olcsóbb terméke elmarad egy másik "noname" cucc hasonló árfekvésű hangszórójától. Gondolok itt többek között a semmiből felbukkant Earfun v. Tribit cuccaira, amire - kellő tájékozottság nélkül - simán rásüthetnénk, hogy gagyik. Ezzel szemben szépen verik a hasonló kategóriájú és sok esetben sokkal drágább - pl. Sony v. Bose - hangszórókat. Arra pedig, hogy a márka tényleg nem minden, sajna pl. az Anker is jó példával szolgál. A sokat istenített Motion+ ellenére biztos, hogy vennék tőlük - vagy nagyon megnézném, hogy mit - party hangszórót, mert az viszont nagyon nem az erősségük.
Visszatérve az ÁK-s véleményekre. Sajna ilyen szempontból egyik hasonló oldal sem jobb a másiknál. Vannak "divat" cuccok, amiket az emberek felpontoznak. Oluv is értetlenkedett már párszor, hogy hogyan lehet X, Y cucc 4 v. 5 csillagos. Szóval én - előfordulási helytől függetlenül - az olyan vélemények hiszek inkább, ahol azt írják, hogy X, Y-hoz képest hogyan szól a cucc.
Ja, és ezek party hangszórók. Ide elég ha b@**ó a mély, és "cicceg" a magas. Előbbi elengedhetetlen
, és szvsz. a Sony ezért nem pálya.(#9263) Viktor77
Lehet, hogy emberünk nem fogalmazott a legirodalmibb módon (és/vagy pontosan), de én azt hiszem értem, hogy "mire gondolt a költő"
Van ugye az EQ, amivel finomabban tudod állítani a hangzást (mondjuk ennek létjogosultsága kérdéses egy ilyen eszköznél, ezt adom
). Aztán van külön egy mély / magas "poti", amivel egyszerre több sávot (a két "véget") lehet állítgatni. És akkor van egy "sub" állítási lehetőség, amire - gondolom - a "Megabass" szolgálna. Ez akár még működhet is jól, ha jól van implementálva.
Kicsit más: PowerAMP vagy a Viper4Android mond Neked valamit? Használtad már egyiket v. másikat? Mindkettőben - főleg utóbbiban - sok mindent lehet "csavargatni", és ezek működnek is. -
creed33
aktív tag
A kérdésem úgy szólt hogy megadom az email címemet amire elküldik a kuponkódot? Bármennyire is egyértelműnek tűnik, mivel 1. alkalommal rendelek innen sose lehet tudni van e valami buktató...például én úgy tudtam hogy ingyenes a szállítás amazon.de- ról .Ezért is érdemes érdeklődni mert mint írod már nem az.
Egy hét múlva tudnám megrendelni azért érdeklődöm előre. -
creed33
aktív tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vigyorgó
üzenetére
"PayPal az Unicredit banknál vezeti a számláját."
Ezt nem is tudtam.
" ... megadom az átutalási azonosító számomat a közlemény rovatba és befizettem az összeget." - és azt sem, hogy ez így is mehet.
Ettől függetlenül én nem korlátoznám be magam, ill. választanék mást csak emiatt. Egy Revolut kártya igénylés nem egy nagy kunszt. Pár hét alatt megjön, és arra is tudsz (már) hasonló módon befizetni.A DOSS SoundXL tényleg nem rossz, de azért én az Anker mögé tenném. Lehet előbbi hangosabb, de az Anker "finomabb" (Bt 5.0, custom EQ, aptX (tudom, tudom, semmire sem jó de van
))
Ja, és ne mond már nekem, hogy nincs egy ismerősöd, aki - ha csak átmenetileg is - de ne tudna kisegíteni (míg megjön a Revolut-os kártyád)@carl18
Tudtommal, Ali-n sincs Paypal. -
vigyorgó
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
PayPal az Unicredit banknál vezeti a számláját. Unicredit bank pénztárában megadom az átutalási azonosító számomat a közlemény rovatba és befizettem az összeget. Személyre szabottan paypal regisztráció után mindenki megkapja, ez az egyéni azonosító. Két három nap alatt érkezik meg Paypalra a befizetett összeg és tudok vásárolni külföldről. Már ahol lehet paypallal fizetni.
-
carl18
addikt
Amazonrol lehet beszerezni. "Például amazon.de.
Hát én fél hangerőn hallgatom általában, egyáltalán nincs túlzásba véve a mély hang. És ahogy észrevettem hallasz mellette más tartomány is.
Általában 15% kupon szokott rá lenni.Nekem úgy jött össze a 27 euros összeg, hogy már korábban kosárba volt 20%-os kuponnal bár nem tudtam megvegyem-e. Aztán a 15+20%-os kupon össze adta a rendszer. És mikor megláttam mennyi a vége, akkor tudtam nem szabad kihagyni ennyiért.

Nekem a Dockin mellé kellet egy kis hangszóró ami kompakt, jól szól és sokáig birja. Teljesen elégedett vagyok vele, ezért az árért jól szól és még hordozható is. Más Liga mint unokaöcsém Sony SRS X11 hangszórója. ( És hozzá teszem anno az X11 15-20E forintért ment)
Még a Charge 2+ is megalázta, annak ellenére más árkategória.
Sok hangszóróra gondoltam, Köztük Tronsmart T2 Plus. De mivel ezzel a márkával van egy pár tapasztalatom, nem mertem bevállalni. Nem a minőségi hangzásról hires. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Minek kettő? Ott a Dockin ha teljesitmény kell.
Csak kiváncsi vagyok rá, és a hordozhatóság se hátrány.
Unokaöcsém SRS X11 ellen kiváncsi vagyok mit fog tudni.
Igen amazon rendelés, 27 euro volt a vége szállitással.Ma volt egy kis teszt, Dockin az Xtreme 2 ellen. Az Xtreme 2 mélyebbre megy, de a dockinba több a magas. Teljesen jól állta a sarat ellene, hiába drágább és újabb a JBL.
A D Fine vételét egyáltalán nem bántam meg azóta, remek hangja van.
A Dockin egyetle hátránya a méret és súly, igy nem mindig tudom magammal vinni. Az Earfun pont a hordozhatóság miatt lett rendelve. Kicsi, kompakt,vizálló és még jól is szól.
Oluv ajánlására lett véve a D Fine is és nem csalodtam, akkor az Earfun is egy fantasztikus hangszóró lehet. Egy esélyt megérdemel
Tronsmart T2 Plus volna ebben az árkategóriában, de egyik tronsmart se hozta be a hozzá füzött reményeket. T6, T6 Plus, és a Mega. Mindegyiket hallottam, sajnos egyik se volt a igazi. Arra jó hogy üvöltsön valami a háttérbe, de zenehallgatásra már kevés.
-
B1T3
addikt
válasz
Peetta14
üzenetére
Szerintem az általad leírtakra jobb választás a Dockin D Fine+, mivel ez alacsonyabb hangerőn tényleg testesebben szól, illetve összességében sokkal kifinomultabb a hangképe. Az egyetlen előnye a Megablastnak, hogy tényleg hangos, de azért a Dockin hangszórói sem szégyenkezhetnek.
-
Peetta14
tag
Sziasztok, Denon Envaya-t szeretnék leváltani, mivel leesett egy asztalról, és azóta nem szól rendesen. Van egy Sony XB10 kicsinek, hordozhatónak, amit keresek az egy a kertben használható, nem cincegő, hanem alacsony hangerőn is testesen megszólaló hangszóró. Nem kell könnyűnek lennie, de a strapabíróság fontos. Üzemidő se érdekel annyira, sem egyéb feature.
Erre ugranék rá:
42.000 Ft - Logitech Ultimate Ears Megablast
+ 5.900 Ft - dockoló hozzá
Review-k alapján az egyik legjobban szóló UE, másokkal is összevetve jól szerepel, ebben az ársávban (40k környékén) pedig nem találtam más alternatívát, de nem töltöttem túl sok időt vele. Tudtok jobb dealt, más jobb típust max 50kig? köszi -
kristoph08
csendes tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Egy off topik kérdés, korábban nem rendeltem még Amazon-ról, fizetésnél beírtam a kártyám adatait, biztonsági kód nélkül. Vártam, hogy a rendelés végén beadjon egy ablakot, ahol közvetlenül ki tudom fizetni, viszont nem történt ilyen, csak kaptam egy email-t, hogy köszönjük a rendelést. Jól gondolom, hogy átvételkor kell így fizetnem? A kártya adatokat egyfajta biztosítékként kell megadni?Sorry, közben látom, hogy levonta, csak furcsállom, hogy a biztonsági kód megadása nélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Max1mus
üzenetére
"... tempotec sonata hd ..."
+1
Nagy királyság ez a cucc! Nekem is van egy ilyen, csak én telefonhoz használom. Nagy jó ár/érték arányú DAC.
Vajon ilyet miért nem tud / akar egyik telefongyártó sem integrálni a termékébe? Csak a lencsék és a megapixelek számát növelik ... esze, f@szom megáll!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
" ... ha leveszed a hangerőt nullára, majd visszarakod, akkor egy fél másodpercig full hangerőre kapcsol ... " - nem találkoztam ezzel a hibával.
Megadom a lelki feloldozást
Vedd az Xsound Go-t! Cipőkanállal befér a keretbe, és talán ugyanezen cipőkanál segítségével a laptoptatyóba is.
-
szkuvi
tag
Sziasztok,
Bluetooth hangszorok eseten mennyire "normalis" egy nagyon minimalis alapzaj? Elkepzelheto hogy a kozelben levo elektronikai targyak okozzak? Ha zenet jatszom le, minimalis hangeron hallhato (ha kozvetlenul a hangszoro ele hajolok :D).
Zene megallitasa utan 1-2 masodperc alatt megszunik ez a zaj. Nem zavaro, csak "once seen cannot be unseen" kategoria...
Bocsi a hulye kerdesert, laikus vagyok a temaban :D
JBL Boomboz-rol van szo.
Koszi elore is :) -
gtamate2
veterán
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Nem baj az.. Nekem az Element Mega anno a munkahelyemre érkezett meg, kipróbáltam és gyárilag maxon volt, hirtelen le sem tudtam venni a hangot, szóval még a szomszédos irodaház is hallhatta Snoop Doggékat, persze így utólag poénosabb, mint élőben volt

-
rizso
addikt
Végre megjött a Sony XB32 is

Az előzetes teszteléseim alapján tudtam mire számítsak, és nem csalódtam így pár órás használat után sem. Méretéhez képest ez egy baromi jó kis hangszóró, persze elmarad a harman go play-től, de sokkal szebben szól, mint a tronsmart mega, feleségem is meglepődött, "ilyen brutál hang jön ki ebből a kis dobozból?". Dinamikus, telt hangzása van, nem az a kellemetlen puffugó, mint sok bluetooth hangszóró, elég kellemes a basszusa alacsony és magasabb hangerőn is, a közép és a magas is rendben van, zenére és filmre is simán ajánlom.
Tudom, x ráfizetéssel lehetett volna anker soundcore motion+ is, ami lehet jobban szól, nem tudom, nem próbáltam, de nem is nagyon érdekel milyen lett volna, mert ez a Sony most nagyon betalált, a 27k-s ár minden forintját megérte. Illetve annyit megjegyeznék még, hogy itt is lehet kicsit játszani EQ-val, noha nem olyan mértékben, mint az anker esetén, viszont arra pont elég, hogy kicsit egyéni ízlés alapján szóljon.
Amiről azt gondoltam, hogy egyből kikapcsolom, az a világítás. És nem, még ez is megtetszett, itt van mellettem az éjjeliszekrényen, és tök hangulatos, ahogy a beállított lassabb tempójú világítás váltakozik.
Amit sajnálok, hogy nem usb c a töltője, hanem micro usb. Ennyi baj legyen, olyan gyakran valószínűleg nem fogom tölteni. Csak tudnám mit kezdek ezentúl a nagyobb harmannal...
-
Departed
őstag
Sziasztok!
17-18-19 közötti ársávból választanék otthonra rakosgatható BT hangszórót.Geekbuy-on 18ezer most a Tronsmart T6 Plus (40 watt)
Itthon 17ezer a Tronsmart Element Mega (40 watt)
Itthon 17ezer a Divoom Voombox Power (30 watt)Legjobb választás szerintetek ha a mélyhangok is fontosak?
-
rizso
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Nem láttam, hogy lett volna bárhol is akcióban, 100€(+szállítás)-t meg nem akartam kifizetni érte. Sony akciós volt, 27k.
gtamate2: kipróbáltam vásárlás előtt, tudom mire számítsak, nekem tetszett az, amit hallottam. Igazából a tronsmart mega helyére keresek valami hordozható motyót, ami ha nem is hifi minőség, de azért élvezhető.
-
rizso
addikt
válasz
mjani1172
üzenetére
Én is agyalok az anker-en, go play mellé kellene egy kompaktabb, hordozhatóbb eszköz.
Öcsémnek doss soundbox xl van, ami egyébként elég jól szól, de a harmantól azért messze van. Hangban azért elég lenne (a sima Tronsmart Mega is elég volt), de a mérete szintén nagy, és örülnék az usb C töltésnek.
-
Iludka
tag
-
Ashiyo
csendes tag
Jelentem, tegnap délelőtt megjött a GGMM M4, 12.17 - 01.09. Európai raktárból kértem barnát, de nekem is írtak még karácsony előtt, hogy csak kínaiból tudnak már küldeni.. pirosat, ha megfelel.. de mondom oké, az is rendben lesz.
Kicsit nagyobb, mint gondoltam.
Egyébként minőségre baromira tetszik, az illesztések és az anyaghasználat hibátlan. Elegáns és jól néz ki a polcon, szebb, mintha egy fele ekkora fekete műanyag kis dobozt raknék ki (szerintem). Az tényleg igaz, hogy kicsit állítgatni kell rajta még külső equalizer programmal telefonon (legalábbis az én fülemnek), de ennyi pénzért teljesen rendben van a készülék ($ 85.20 volt mindennel együtt). Eddig Tronsmart Element Mega volt itthon, de gyorsan tovább lett passzolva.
-
Breki
veterán
válasz
HornedReaper
üzenetére
Igen én is így érzem én együtt használom őket és szerintem jól kiegészítik egymást és így egyik hordozható. Viszont azt nem tudom 2-2 hogy szólna illetve az áhított mélyet az M4 meghozná-e.
M4 egyébként nekem eq nélkül magasabb tartományban nem olyan jó M3-al összehasonlítva, de jó eq-val az is tetszik, csak ugye akkor nincs wifi legalábbis spotifynál.
Ja és van rajta mega Bass gomb
De lehet ezt a fórumában kéne megbeszélni! -
rizso
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Tiszta sor

Viszont itt egy (vagy két) dockin kaliberű cucc lett volna otthonra számítógép+tv mellé. Én arra írtam, hogy inkább egy rendes BT képes 2.0 vagy 2.1/soundbar, amik oda-vissza verik azt a kis bluetoothos hangszórót, és mégsincs annyi kábel. És nem lenézem a Bluetooth hangszórókat (nekem is van egy Tronsmart mega és egy harman go play, öcsémnek egy doss sounbox xl-t vettem), ha tényleg nem akarja hordozni, fölösleges.
beci: passzolom a 2.0 kérdést, egy ideje nem követem a piacot, de valami ilyesmire gondolok. Bluetoothos, távirányítós, valószínűleg a hangja is rendben van. Go play előtt nekem egy microlab solo 7c aktív hangfal volt, de annak kell hely, és BT sincs. De szerintem már 30-40k körül is van választék.
-
carl18
addikt
válasz
djfantom
üzenetére
Attól függ eredeti készülék volt-e na meg bevolt-e kapcsolva a Low Freqvency mód. Úgy elég durva basszusokat tól, de irtam haveromnak T6 plus van. Tény jobb minta sima T6 meg mega, de még mindig nem igazi a hangja.
Charge 2+ Low Freqvency módba elég durván tól mélyeket, a T6 plus meg csak béncsa kopogos basszust tud nem igazi a mély hangja.
A Dockin D Fine meg egyesen más Dimenzióba szól de nem egy kategória.
[link] Eredeti Charge2+ valóben durván döngeti a mélyet. -
Eliott
tag
Sziasztok!
20, maximum 25 ezer forintért keresnék új hordozható hangszórót. Egy Tronsmart Element Mega-t váltana, azt tovább adtam a családban. Nincsenek óriási elvárásaim, nem csodát keresek ennyi pénzért, főleg nem a hazai piaci árakon. Az egyetlen kritérium, amiből nem szeretnék engedni, hogy USB-C legyen rajta. Emellett örülnék, ha a BT 5.0 szabvány lenne, illetve lehetne powerbankként is használni az eszközt - de ez már csak mellékes.
Köszönöm!
-
carl18
addikt
Sajnos egy részt vannak fizikai határok,másrészt egy olcsó kinai gyártó nem készit minőségi hangzást. Szerintem a JBL Kilőve mert valóban túlárazott, amik jó ár-érték arányt képviselnek piacon legjobb vételek.
Earfun uboom, Anker Soundcore Motion, Dockin D fine. 50E alatt mindegyik ezekből mindegyik jó vétel. Már fent irtam a lehetőségeket, bár szerintem ha jobb hangzást akarsz ankkor Motion+ a minimum ami neked kellhet.
Ultimate Ears MegaBoom 3 is szerintem is inkább Hype, túlárazott nem hiszem jobbat szól mint a motion+. -
Zizi123
senior tag
JBL????
Barmelyiket veszed minimum duplajaba kerul, es igazan nem vagy elore 1 JBL Flip 3-al. A kihangositast felejtsd el. De ugy altalaban a JBL-t is, mert bar nem rosszak, de annyiert nem is jo vetelek.
"Ultimate Ears MegaBoom 3" ???
Az mar 50eFt+ os kategoria...
Ha mar van ra ennyi penzed, akkor tenyleg kar volt 1 Tronsmart-al kezdeni. Ebbol mar lehet jot venni. Az utolso hozzaszolasokban is volt tobb tipusrol is szo, ebben arkategoriaban. -
bijesz
aktív tag
Szia,
Köszi a gyors választ.
Engem a rengeteg pozitív vélemény (pl amazonon) után lep meg a minősége.
Ezek után küldöm vissza, még abban reménykedtem ez egy hibás darab, de ezek szerint nem.Ultimate Ears MegaBoom 3-at néztem utoljára ami tetszene, de nincs rajta vezetékes bemenet, lehet sosem kellene de ha egyszer mégis akkor zavaró, hogy nincs.
Nem feltétlenül szükséges ebbe az árban, lehet drágább is, ami tetszett ebben az a nagy akksi, nagy hangerő, vezeték + pendrive, sd kártya lehetősége.
Lehet jbl lesz jobb híján. Ha van valami tipped szívesen várom.Szerk: ja fontos, hogy hordozható (strapabíró) legyen és legalább ilyen szinten vízálló.
-
Zizi123
senior tag
Nalam, ponosabban a gyerekemnel a DOSS nyert, mert bar sokkal kisebb az Anker de mindenhol a mely hangokra panaszkodnak, hogy nagyon keves. Gondolom az EQ-val lehet jatszani, de a fizika az fizika, a melyhez meret kell. Az teny, hogy a DOSS kozelsem full hangeron maszkal az asztalon, olyan melyet nyom, pedig 1,5kg.
Kb ugyanez a fenntartasom a Minirig3-al is, bar mindenhol omlengenek rola, tehat siman lehet szuper rohadt mega brutal jo is, csak meg nem hallottam, es igy nem tudom elkepzelni.
-
gtamate2
veterán
válasz
gtamate2
üzenetére
Anker Soundcore Motion+
Korábban ígértem beszámolót, így egy hét után:
A Tronsmart Mega szerintem továbbra is jó vétel a 10k körüli kategóriában, de érthető okokból az Anker egy teljesen új dimenzió a maga háromszoros árával. A felhasznált anyagok minőségére nem lehet panasz, simán hozza a legnagyobb gyártók minőségét.
A hangja pedig brutális ahhoz képest, hogy mekkora méretbe zsúfolták bele az egészet. Annak ellenére, hogy kis helyen vannak egymás mellett a hangszórók, a hangzás maga nagyon tiszta, a Mega mellette fátyolosnak hatott, de a GGM M4-et is veri ebben. A mélyekkel nagyon elégedett vagyok és itt nem a puffogós JBL stílusúra gondolok, persze az M4 ebben erősebb (de itt a hangszórók mérete is korlátozó).
A hangerő valami brutális, szerintem én 50% felett nem hallgattam még, mert egyszerűen bőven elég így is (ebben is veri az M4-et), így akinek egy Tronsmart hangereje kevés, az nyugodtan nézelődhet errefelé.
Ami pedig a legnagyobb dobás, az egyértelműen a hozzá járó App, amivel nemcsak a firmware-t lehet frissíteni, hanem olyan egyedi EQ-t állíthatunk be, ami a legjobban bejön nekünk. Aki szereti a nagyobb basszust, az felhúzhatja az egekig, aki a "V" formulát kedveli, az beállíthatja azt és a Motion+ megjegyzi. Nekem egy Xiaomi Mi9SE-m van, ami arról híres, hogy nem tudja kicsavarni a max hangerőt a hangszabályzó állításával, viszont itt az app segítségével ez a hiba sem áll fenn! Egyébként iPhone-on és Androidon is ugyanúgy szól a cucc.
Az App számlájára írható még, hogy bizonyos hangszórók csak alacsony/magas hangszintre vannak hangolva, azaz csak ekkor szólnak jól. Ezt is elfelejthetjük, ugyanis simán beállítjuk az általunk preferált hangerőt és arra lőjük be az EQ-t. Ettől függetlenül természetesen magasabb hangerőn is jól fog szólni, de ha túltoljuk, akkor max hangerőn (ami egyébként fülsüketítő) csökken a mély érezhetően.
Lemerítenem még nem sikerült, de 10 órát biztosan kibír fél hangerőn. A telefon jelzi a töltöttséget és pontos a visszajelzése is (míg pl. a Mega esetén hirtelen zuhant 40%-ot a töltöttség).
Egyedüli negatívuma az az automatikus kikapcsolás. Azaz ha nem játsszunk le vele semmilyen hanganyagot, akkor képes kikapcsolni, hiába csatlakozva vagyunk rá. Szerencsére ezt is lehet finomhangolni az App-ban, azaz beállíthatjuk hogy csak 1 óra után kapcsoljon ki, amivel már azért lehet együtt élni.
Egy kis plusz érdekesség, egyik barátom is meghallgatta és ennyit mondott "Én meg 80 ezerért vettem a Sony-mat és szarabbul szól"
Összességében bátran ajánlom mindenkinek, aki kompakt, jó hangú hangszórót keres. A hangzásvilágát teljesen testre lehet szabni és az aksi sem fog cserbenhagyni egy hosszabb túra után sem. A mérete és súlya a könnyen hordozható kategória határait súrolja, azaz ennél nagyobb/nehezebb cuccot nem szívesen vinnék magammal. A 30k-s ár elsőre soknak tűnik, de ha belegondolunk, hogy a JBL ennyiért adja a Flipet, ez pedig a nagyobb Charge-ot is lezenéli, akkor egyből nem tűnik olyan vészesnek. Csalódni szerintem senki nem fog benne. -
gtamate2
veterán
Az enyém megérkezett, egyelőre csak ránéztem meló előtt és huh.. már első megszólalására beleszerettem, pedig még be sem járatódott. Sokkal tisztább, mint a Mega, a mélyek lejjebb mennek és ütnek, de nem túlzóan, szóval szerintem jó barátságba leszünk. Az app zseniális, teljesen átalakul a kicsike hangja az EQ hatására.
A mérete egyébként valóban kompakt, de kicsit nagyobb, mint amire számítottam. A súlya is megérezhető már, de a még belefér kategóriát képviseli. Később jövök még beszámolóval. Egyelőre csupa pozitív a benyomásom. -
gtamate2
veterán
Egy iPhone 7-tel teszteltem és hasonló hangerőre volt képes, mint a Tronsmart Mega. Az viszont igaz, hogy kb kicsomagolás után volt mindez, azóta nem néztem rá, lehet bejáratás után ez változott némileg.
Egyébként félreértés ne essék, nem kérdőjelezem meg az ajánlását, nagyon minőségi a cucc és szépen is szól, főleg ezért az árért. Egyedül a magasakat hiányoltam, de ugye mint tudjuk, tökéletes cucc nincs
-
gtamate2
veterán
Sokáig gondolkodtam a GGM M4-en, de aztán rájöttem, hogy ekkora monstrumot biztos nem fogok cipelni sehova. A Dockin D Fine-nak jobban tetszik egyébként a hangja, de hát az 2 kiló és ráadásul elég nagydarabra sikerült.
A Sony-k hangja valami undorító szerintem, fátyolos, torzít és a mélyek sincsenek a helyükön.A Mega egyébként szerintem nem olyan szörnyű hangzásban, ha a 10k-s kategóriát nézzük, előtte egy Philips-em volt, ami a kis kocka JBL-eknél bőven jobban szólt, de a Mega azért erőset vert rá.
Érdekes egyébként, hogy az 1 kilós ~ közepes méretű cuccok tekintetében nincs igazán best buy kínálat, valahol mindig meg kell kötni a kompromisszumot. -
carl18
addikt
válasz
gtamate2
üzenetére
Üdv!
Jó a téma én is hasonló dolgokon gondolkoztam
Tronsmart Mega hangja engem se elégitett ki, valahogy nem jó. Szerintem fél kilós méretbe számomra a jelenlegi Charge 2+ hozta minőségre idáig a legtöbbet. Remek hangja van szerinten, én se akartam túl hatalmas hangszórót.
Bár Dockin D fine-t még fekete pénteken lehet berendeltem próbaként, csak hát igen nem kis darab és kb 2 kg igy azért a hordozhatóság nem olyan egyszerü. Szerintem is fontos a hordozhatóság, és ez a 500-1000 gramm közötti kategória.
Még a Dockin D fine/JBL Xtreme is hordozható, de már nem olyan könnyen. Méret/súly alapján.Anker + oluv szerint a JBL Charge 4-et és Sony SRS XB32-őt is simán lenyomja. Szóval azzal biztos elégedett leszel.
-
gtamate2
veterán
Kb 1 éve van meg a Tronsmart Mega, de nem vagyok tökéletesen megelégedve vele. A hangja még egész korrekt, de nagyon idegesítő, hogy ha bármi hozzáér a tetejéhez azonnal reagál az érintőfelülettel és így gyakran bolondul meg táskában.
Mivel relative gyakran viszem magammal, így fontos volt hogy kompakt is legyen az új cucc azon kívül, hogy jobban szól, mint a Mega. Sokáig gondolkoztam a fórumot olvasva, hogy Dockin vagy Doss XL legyen. Az előbbi egy rohadt nagy tégla, így nehéz lenne cipelni a maga 2 kilójával, a Doss pedig nem sokkal könnyebb és cserébe ahogy olvasom újkorában is 4-5 órát bír, ráadásul nem is lehet egy egyszerű külső akksiról tölteni.
Hosszú keresés után én ma az Anker Soundcore Motion+ mellett döntöttem. Most akciós az Amazonon, így szállítással 95 euróra jött ki, amint megérkezett írok majd róla részletesebben is.Miért lett végül az Anker? Nos, ez már hála Istennek Type-C csatlakozót kapott, azaz lehet tölteni hagyományos power bankről. Emellett a térfogata a Dockin fele. A tesztekben pedig nagyon szimpatikus volt a hangja. Én egy JBL Charger szintű hangszóróra vágytam, ez pedig még felül is múlja, pedig kisebb annál. Kár, hogy hazánkban nem lehet beszerezni.
-
Ati1979
veterán
Kicsit beleastam megam az okoshangszorok vilagaba.
Nem szigoruan ide tartozik, mert a sonos move on kivul nemigen tudjak a bt-t. Hatha valakit erdekel azert. 60 ezer korul a sonos one 1st and 2nd gen (ugyanaz hangminosegben) nagyon jo ajanlat. Fenn is van a sonos play oluv oldalan. Az elod. Komolyan jo vetel.
Ami igazan meglepett az a homepod volt. Speaker toni tesztelte. Hajszallal jobb volt mint a hk go and play. Ezt nem hittem volna.
aztan amikor odatette a vifa helsinki melle ott mar azert volt nemi kulonbseg. A helsinkinek valamennyivel jobb hangja volt, foleg a magas es kozep tartomanyban. Melyeknel talan jobb volt a homepod, de osszessegeben erezheto volt a kulonbseg. A google home max kb a homepod szintjen van, nagyobb erosebb es majdnem olyan jol szol.
Visszaterve a homepodra ossze lett meg hasonlitva a bang and olufsen m3 mal amit szepen le is korozott.
az m5 viszont mar jobb volt nala. De az sem valami olcso.
Szoval ha hangminoseget nezzuk a homepod arban van. Kb 130 ezer de hozza is azt a szintet. Nyilvan ennyiert aki hordozhatot akar meg nem okosat az vegyen vifat. -
Maxxa01
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni van egy Tronsmart Element Mega hangszóróm, ami nem akar tölteni valószínűleg usb töltő része sérült mivel egyszer leesett töltés közben. Van valakinek valami ötlete honnan tudnék hozzá alkatrészt szerezni?
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen persze azért jó vétel a +-os. Hát én nekem nem sürgös, majd a fekete pénteken berendelem ha olyan lesz az akciós ára amire számitok. Legalább jól körbe tudom tesztelni A-tól Z-ig.
Dockin nagyon jó csak hát súly/méret alapján nem éppen könnyedén magammal vihető. Charge 2+Befér egy nagyobb zsebbe is szóval azzal nincs ilyen téren baj. Még épp hordozható kategória, szóval az a határ számomra. Mondjuk a Dockin jó lesz néha-néha tánc videókat felvenni. Kellő hangerőt/basszust add, amit számomra utoljára csak a Divoom onbeat 500 tudott megadni kellőkép. [link]
-
DrDobos
őstag
A tronsmart element megarol mi a velemeny?
-
carl18
addikt
válasz
DrDobos
üzenetére
Hát vehetsz tronsmartot de torzít nagy hangerőn mint a isten nyila
Nekem T6 volt és valahogy egy darabig elhasználtam egyedi EQ mellet. De alapból valahogy egyszerűen nem jó a hangja, EQualizerrel testre szabható és kiküszöbölhető a torzítás. De a Doss valóban ég és föld különbség, esetleg haza rendelés Divoom onbeat 500.Többi hogy kicsit olcsóbb stb amire te gondolsz vak kategória, megveszed és örülsz hogy működik a kérdés milyen a hangja és neked mire van igényed.
Doss Sound XL, Divoom onbeat 500 tronsmart mega/T6
Haza vagy külföldi rendelés?
A Denon még nem halottam szóval nem tudok róla nyilatkozni.
-
carl18
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Örülök hogy sikerült választani, igen Oluv oldala ezért jó mert az ember össze tudja hasonlítani és lesz egy jó ki induló pont még is az ember mire számítson.
Itt a Denon vagy Charge 4 mind kettő jó vétel, Én meg csak JBL-t halottam szóval a denonról nincs véleményem. Viszont azon pislogtam hogy a Charge 3 hangerőben kb azonos mint a Divoom 500 de a hangja sokkal szebb élvezhetőbb.Pár hangszóró és amit halottam és hogy értékelem

JBL Charge 2+ 10/10
JBL Charge 3 10/8
Divoom onbeat 500 10/6
Tronsmart T6 10/5
Tronsmart Mega 10/4,5 -
LanyUs
őstag
Tegnap jöttek a villanyszerelők és hoztak egy Xtreme 1-et magukkal -> így legalább ki lehetett próbálni a párosítást. Lebecsültem ezt a dolgot, de amikor 15% hangerőn életre kelt a másik is "kinyílt" a tér, betöltötte az "egyirányú" űrt, amolyan "körbe fogott" a zene hatása volt. Mint egy hálózatos jól beállított sztereó vagy 5.1 esetén. Kifejezetten tetszett.
Ez a JBL összekötés nélküli probléma viszont a generációk között, hogy pl. az Extreme 2 nem kompatibilis az előddel vicc és felháborító, kb. mint az intel új processzora - új alaplap kombó. Nevetséges
Üzletpolitikai szempontból sem megalapozott. Pl. lehet vennék egy 2-est, de így nincs értelme, 1-est pedig nem szeretnék már -> tehát buktak egy 2-es eladást. Annyira azért nem vagyok fan, hogy eladjam az 1-est és vegyek 2 új kettest. -
ricshz921008
csendes tag
Sziasztok!
Tippeket szeretnék kérni...
Otthoni és munkahelyi használatra szeretném.
Notebook, tv, telefon, tablet mellé. (Filmnézés, tv, yt, xbox, zene)
Rendeltem egy megaboom 3-at, de vagy én vagyok botfülű vagy nincs basszusa
Ezért az árért egy kicsit többet vártam, tudom, hogy nem váltja ki az otthoni rendszert... de...Az ár 60-80k
Új
Magyarországi vétel
Androidos telefonom van.
Erősebb basszust szeretnék, mint amit ez nyújt.
Nincs szükségem semmilyen extrára, csatlakozóra, funkcióra.Köszi előre is a segítséget
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Laikus vagyok a témában.
Kb 15k-s nagyságrendben, eheti BP-i vásárlással van valami kifejezetten ajánlható modell szerintetek? Elsősorban nem otthon használnám, hanem vinném magammal, pl. bringázás közben, és nyilván nem várok csodát ennyiért.Amit eddig kihámoztam az internetből: Tronsmart Element Mega, Tribit Xsound Go, csak utóbbi sajnos nem kapható itthon ha jól látom.
-
Peaceliker
addikt
Meg is tudnám csinálni, de 0 energiát van kedvem bele rakni. Meg ha hangszóró sem megy be értelmesen akkor kiemelő keret kell, ha már gyári kábelezés is odavan akkor azt is újra kell húzni, de legalább esélyes pár forrasztas meg fejegyseg kábel sem tuti hogy kompatibilis akkor átalakító vagy megint jó pár forrasztas. Időben is pár óra még legrosszabb esetben is, de tényleg 0 kedvem hozzá. Most 9 hónapig házat újítottam fel, még ez sincs kész csak már lakható és elegem van minden ilyesmiből. Most darabokra kapott 3 dronom is össze raktam nemrég, arra sem tudom honnan vettem erőt.

Nem vagyok híve, de most vmi plug n play cuccra vágyom
Nomeg bt cucc jó lesz majd kerti partira, meg akkor amikor beszigtelem egyedül az egész házat.
Szóval köszi a jó tanácsot , de ilyesmi mókát most kihagyom.
Közben néztem t6 vs mega t. Mega kezelő felülete nem jön be meg félek hogy az meg nagyon ergya lesz mélyben (főleg amikor nem autóban használom majd). Más javaslat akkor kb ilyen árfekvésben? Ahogy nézem jbl ből amiben van már valamennyi akarat az 23 pénztől kezd.
-
Peaceliker
addikt
Köszi.
PUG jobban hangszigetel mint swift (vót olyanom is), meg kipu is gyári , most épp alig lyukas.

Most egy 2-3w os lg van bent és hallom, csak hát ergya. Sőt teló hangszóró is hallható (RN5).
Szal azért azt tippelem, ezek "értékelhetően" szólnak majd.
Igazából azon filózok, hogy a T6 teltebb mély hangja akkor is kijön-e ha fekve rakom le valahova. Azt valahogy meg tudom oldani, hogy egyik oldalán lévő (ha valóban van benne annyi mint reklám rajzokon) hangszóró se legyen letakarva, de egyértelműen egyszerűbb a tégla mega elhelyezése.Autóba meg tudom hogy 20 ból lehetne zene, sőt egy mélynyomóm is van valahol, csak spúr vagyok ebbe az autóba pénzt tenni.

-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Na még képbe került a Tronsmart Element Mega.
t6 nak teljesebb a hangja, több a mély, de autóban ezt nem tuti, hogy ki tudja adni. Jól estem, hogy azt ha csak valahova hanyagul bedobom nem lesz a legjobb esetleg mély sem jön ki úgy belőle ha nem a talpán áll? Ezzel szemben mega basszus szinten fikább, de hangosabb és csak előre felé tolja a hangot...jól okoskodom?
-
Én is köszönöm a linket, ez alapján a Xiaomi Mi BT Gold vs. Tronsmart Element Mega összevetésben a TEM nyert, igaz kb 50%-kal drágább, de a hangja is ennyivel jobbnak tűnt...
(közép-dobozhang vs. több mély/magas, levegősebb, hi-fi-s nem jó értelemben, de een a szinten inkább erre van igény(em)) 
Még annyi, hogy a TEM csak TWS (2 TEM együttes használata) esetén sztereó vagy a 2x20W is jelez valami alap sztereó hangot? A Xiaomi az sztereó helyből, úgy tudom...
(Az is világos, hogy mindegy ekkora hangszoró távolság esetén, csak kíváncsiskodom)
-
válasz
tigipuf
üzenetére
70Ft??? Gondolom ez változni fog, pre-order... vagy nem?Amúgy Amazon Alexa Input kihangosításhoz Xiaomi Mi BT Gold (US) vagy Tronsmart Element Mega ajánlott ?
(akkuidő, vízállóság, stb nem számít, fix beltéri kihangosítás állandó áramellátással)
Köszi előre is a segítséget. -
Cyborg
őstag
Na, teljesen véletlenül szerverhiba volt náluk, uh nem teljesítik a rendelésem, visszaküldik a pénzt.
Tudtok valamit ajánlani olyan max 15.000-ig postával? Mindegy, hogy honnan, egyedül az amazonról nem rendeltem még.
Elvárásaim:
- akksis legyen
- jack bemenet
- 15W felett legyenJó lenne:
- Minél tisztábban szóljon, és minél nagyobb mélyet adjon
- Minél kevesebb inditó dallam, inkább csak csippanjon
- USB , és vagy micro SD bemenetHa már ezt a BSD0-át nem ajánlja senki, adjatok pár tippet.
Amit kinéztem eddig:
Blitzwolf BW-F4
Tronsmart element T6, element mega...vagy inkább gyűjtsek még egy Blitzwolf BW-AS2-re, vagy a Carl18 által ajánlott Divoomra?
Köszi előre is!
-
Nordik
őstag
A múltkor már beszélgettünk a T6rol illetve a Megarol. Most akarom majd fizukor megvenni valamelyiket.
Viszont olvastam a T6rol, hogy mivel állítva kellene használni szeret felborulni, arrébb menni stb a mély miatt. Illetve, hogy a melysugarzora vigyázni kell mivel az alján van mindenféle védettség nélkül és elég sérülékeny.
Ezekrol neked mi a tapasztalatod?

-
carl18
addikt
válasz
Ati1979
üzenetére
15E forintig Tronsmart T6 és Mega, esetleg a Divoom 500 onbeat. Haza piacról ezeket ismerem, biztos van még külföldi piacon is jó cucc ilyen árba.
Hát rendes nagy hangszórós hifim van itthon
Nagy mélyek jó hangzás, De ez itthonról pont tökéletes. Film és zene hallgatásra itthon maximálisan jó. Csak ez nem hordozható nem egy hátizsákba bedobom fajta.Ha sokat utazol és kell valami ami kompakt akkor biztos jó minirig 3 is, kicsi könnyű jól szól.
Például a Tronsmart T6-ot azért szerettem könnyű volt fél kg nem volt hordozhatatlan, a SRS 300 Ex tulajként mondom 1,5-2 kg-os hangszóró azért már nem annyira hordozható. A Doss Sound XL is kb 2 kg, lehet jó a hangja de nagy és nehéz. Szóval nem az a darab amit egy túrán szívesen magaddal cipelsz, más felől nem is időjárás álló.A ráunást úgy értettem, hogy nem is tudtam hol kihasználni. Max néha a fürdő szobába, de úgy nagy átlagba nem volt rá szükségem.
-
Nordik
őstag
10ezer forint környékén keresek bluetooth hangszórót. Ahogy olvasgattam ebben az arkategoriaban a Tronsmart T6 vagy Mega az ajánlott. Esetleg Xiaomi? Ha egy kicsivel többet szanok rá mi a következő?
Illetve ha Tronsmart akkor melyik? Láttam, hogy kijött a Force de az már azért dragabb és nem is kapható hazánkban.
-
Imi1981
veterán
Ezt is olvastam az arukeresőn a véleményeknél, hogy két verzió van belőle. Az a baj, hogy honnan tudom melyiket veszem?Ezért inkább a mega kilőve. Az equalizeres beállítás jó de az csak az adott zenelejátszón tudod állítani és én inkább közvetlenül youtube-ról szeretek zenét hallgatni és ott nincs equalizeres állítási lehetőség. Vannak a play áruházban olyan equalizer alkalmazások ami maga a droid hangját lehet állítani (mindegy milyen alkalmazással hallgatsz zenét) de ott meg ha tolok egy kis magasat nagyon csökken a hangerő (nem értem miért) . Szimpatikusabb nekem a t6 mint a mega amúgy de azért még nézelődök mik vannak kb ilyen áron. A jbl flip 3 azért jóval drágább már.
Xiaomi square box-hoz (első verzió szerintem) képest azért jobban szól? Az van nekem és bár nem rossz de alapból bizony tompán szól (kevés a magas) és az zavar. Vlc-vel jól be lehet lőni a hangzást de youtube-ról ugye nem. Szerintem ez a fajta van nekem link
-
carl18
addikt
válasz
Imi1981
üzenetére
Basszusba valóban a T6 szól jobban a Mega meg inkább több a magas. Bár Mind kettőnek hasonló az alaphangja, úgy az áráért jó. Én a T6-ot egyedi EQualizer beállítással használtam és úgy egész jó hang jött ki belőle. A T6 teljes hangerőn alapból képes torzítani a basszust ezt vedd figyelembe, + tudtommal a Megából 2 verzió jött ki külsöre ugyan az de hangzásban valamelyik sokkal gyengébb.
-
Imi1981
veterán
válasz
Viktor77
üzenetére
Meghallgattam bár így nem az igazi, hogy nem egymás mellett próbálják a kettőt de az jött át, hogy a mega szebb magasat ad de kicsit doboz hangja van, a t6 jobb basszust ad (nagyon jó basszust) de kevés a magas . Néztem más videókat is ahol egymás mellett próbálják és ott is ezt hallottam. A lényeg az lenne, hogy ne kelljen equalizerel szarakodjak mert akkor csak a zenelejátszóval lenne szép hangzás de youtube-ról nem mert azon nincs equalizeres állítási lehetőség. De az is eszembe jutott, hogy élőben lehet más mert a t6-nak ellentétesen van a két hangszórója és így a mikrofon nem úgy veszi fel. Hát nem tudom melyik lenne jobb. Szeretem a jó basszust mert inkább disco zenéket hallgatok (de azért ritkán rockot is) de kell hozzá a szép magas is mert úgy az igazi . Ebben az árban (12 Ft) van olyan hangszóró ami felveszi a versenyt ezekkel a tronsmartokkal?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! A tronsmart t6 és a mega-t néztem ki most . Eustockon egy áron vannak és néztem mindkettőről youtube videót (olyat is amin mindkettőt próbálgatták) és úgy hallottam, hogy a t6 kicsit tompán szól,nincs elég magas. Jól vettem ki? A mega videón keresztül szebben szól és van normális magas de hogy melyik nyom jobb mélyet azt nem tudom megállapítani. Mélyben melyik jobb? És úgy összeségében melyiknek jobb a hangzása valójában? Amúgy kinézetre a t6 sokkal jobban tetszik meg, hogy nem csak egy irányba szól de a hangzás jobban érdekel. Amúgy most egy Xiaomi square box van (szerintem az első kiadás) ennél ugye mindkettő jobban szól? Csak mert a Xiaomi 2x3 Watt a tronsmartból meg a kisebbik is 25 watt a mega meg 40 watt de persze sokszor ez nem számít. Kösz előre is a segítséget!
-
carl18
addikt
válasz
Npeter25
üzenetére
Csak az lett leírva ennyi pénzért a Tronsmart T6 és a Mega jó vétel. De vesd össze pár kínai hangszóróval vagy egy JBL Go-val és akkor meglátod mennyi a különbség. Ennyi pénzért ez van, Talán a Tribix Sound go ami oluv szerint jó hangal rendelkezik.
Hát nem egy álom egyik Tronsmart hangja se de árban se ott vannak. Az egyénfüggő ha jobb hang kell azt nem ebben az árban kell keresni. Talán a DOSS SOUND XL vagy a Divoom Onbeat 500 2ND ami komolyabb hangzást add szerintem.
Azért meg kell nézni mit add a JBL Vagy a Sony 10-12E forintért és akkor már is más szint a tronsmartok hangja. [link]
Ha 20 alatt mondanom kéne valamit ami valóban bevált akkor a Divoom onbeat 500 volna az, de sajnos ennek meg az akkuja nem a legjobb.

-
Npeter25
tag
-
Viktor77
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Buccer
tag
Tronsmart mega. Egész délután töltés közben hallgattuk, de honnan lehet tudni, hogy lehúzhatom a töltőről? Villog pirosan a mode felirat. Az még tölt vagy már kész?
-
Viktor77
titán
válasz
Istikee007
üzenetére
A Mega jóval nagyobbat szól, ha számít a hangerő.
-
Istikee007
tag
Sziasztok, olvastam teszteket, meg itt a fórumban is sokan ajánlották a tronsmart element mega-t és a xiaomi MI-t. Kettő közül melyiket lenne érdemes választani? Vagy hasonló árkategóriában esetleg van e még ajánlott?
eustock.eu-n jelenleg így alakulnak az árak:
Tronsmart Element Mega: 11900
Xiaomi MI: 8900
-
Digger
senior tag
Tetszik nekem is ez a "Tronsmart element mega"!
Érdekelne, hogy ez is olyan eszement hangerővel trillázik-e a bekapcsoláskor, mint sok általam látott BT zajláda! -
Buccer
tag
Sziasztok!
Minél többet olvasgatok, annál bizonytalanabb leszek.
Tronsmart T6 14990,-
Tronsmart element mega 14990,-
Mac audio elite 2000 16990,-
Divoom voombox-outdoor 13690,-
Xiaomi mi (mdz-26-db-rd)
Mac audio bt tec 3000 14990,-
Divoom onebeat-500 17690,-Az első 3 lenne az elsődleges, nem feltétlen karácsony miatt, de azok még beférnének talán a fa alá.
Ha ár/érték -ben valamelyik sokkal jobb lenne, akkor persze várok.
Mivel első ilyen hangszóróm lenne, nincs összehasonlítási alapom, lehet bármelyiket is választanám megfelelő lenne. Összezavar a sok info

Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, és szvsz. a Sony ezért nem pálya.

Egyébként minőségre baromira tetszik, az illesztések és az anyaghasználat hibátlan. Elegáns és jól néz ki a polcon, szebb, mintha egy fele ekkora fekete műanyag kis dobozt raknék ki (szerintem). Az tényleg igaz, hogy kicsit állítgatni kell rajta még külső equalizer programmal telefonon (legalábbis az én fülemnek), de ennyi pénzért teljesen rendben van a készülék ($ 85.20 volt mindennel együtt). Eddig Tronsmart Element Mega volt itthon, de gyorsan tovább lett passzolva.
Üzletpolitikai szempontból sem megalapozott. Pl. lehet vennék egy 2-est, de így nincs értelme, 1-est pedig nem szeretnék már -> tehát buktak egy 2-es eladást. Annyira azért nem vagyok fan, hogy eladjam az 1-est és vegyek 2 új kettest.