Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-30 14:13:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2801) buci30


buci30
addikt

Van egy LG BD670 blu-ray lejátszom.
Elégedett vok vele igaz picit nekem lassú de ez a legkevesebb :)
Minden típust lejátszik így megfelel.

Kérdésem az lenne ,hogy van ez a "Progresszív pásztázás" téma.
Ezt tudja ez enyém vajon? S mi előnnyel/hátránnyal jár ha egy blu-ray nem tudja?
Vagy ez fontos dolog?
:R

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#2802) RudY válasza buci30 (#2801) üzenetére


RudY
addikt

Van némi előnye, a tiéd is tudja:
A progresszív pásztázás megduplázza a kép függőleges felbontását, érezhetően élesebb képet hozva lére. Ahelyett, hogy a képernyőn először csak a páratlan, aztán a páros sorokat jelenítené meg, mindkét félkép egyszerre kerül megjelenítésre, így a teljes kép azonnal létrejön maximális felbontással. Ilyen sebesség mellett az emberi szem élesebb képet lát vonalstruktúra nélkül.

[link]

(#2803) buci30 válasza RudY (#2802) üzenetére


buci30
addikt

Köszi!
Honnan tudod ,hogy tudja mert akár hogy keresem nem találom :F

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#2804) Lajos_ válasza buci30 (#2803) üzenetére


Lajos_
tag

Ha a HDMI-n a kimenet 1080p, abban a p a progressive scan-t jelenti. Az 1080i-ben az i= interlaced, vagyis vátottsoros.
Szóval ha a kimeneti felbontásod 1080p akkor nincs mit állítani.

(#2805) buci30 válasza Lajos_ (#2804) üzenetére


buci30
addikt

:R

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#2806) tibi0930


tibi0930
csendes tag

Üdv. Lenne 2 kérdésem. Az egyik, hogy a samsung bd-e5500-as bd lejátszó az mennyire jó/ ajánljátok-e, és a másik kérdésem is ehhez kapcsolódna, hogy ha ehhez egy hdd-t hozzádugok, akkor egy iso filmet meg tudok vele nézni, vagy hogy lehetne megnézni annélkül, hogy kiírnám? (nincs bd íróm)
Előre is köszi a válaszokat.

(#2807) Fantomas80 válasza tibi0930 (#2806) üzenetére


Fantomas80
tag

A Pioneer BDP150-es tudja.
Pendrivon vinyón csinálsz neki egy mappát AVCHD névvel
A Blu-Ray iso tartalmát berakod és már viszi is. :))

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#2808) spiky03 válasza Fantomas80 (#2807) üzenetére


spiky03
veterán

Pontosan.
Én is így megnéztem már pár BD25-öt.
Vitte menüvel együtt őket, ahogy kell. :C

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#2809) yps12


yps12
csendes tag

Sziasztok,

Az miért lehet, hogy a Pana DB80 lejátszóm nem hajlandó elindítani a korábban működő BDA (iso-ban töltött és DVD-re kiírt) lemezeket? Korábban a legtöbb ilyen lemezt lejátszotta, most meg egyet sem. :(
Egyetlen módosítás a firmware frissítés volt, amit automatikusan megcsináltam, ha feldobta. Elolvastam a Pana oldalán, hogy mit javít az új firmware, ott nem írták, hogy bármit korlátozni fognak.
Kipróbálnám, hogy visszatöltök korábbi firm-et, de egyelőre nem találtam letölthetőt. Van valakink ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Köszi.

(#2810) Pierre75 válasza dgyuri0123 (#2785) üzenetére


Pierre75
senior tag

Nem azzal van baj, ha vki szereti szinkronnal nézni, hanem annak a minőségével.

"A Magyar szinkron világhírű" volt. Mert ma már ez is a legtöbb esetben igénytelen tömegtermelés. Mint a H&fiai a könyvkiadásban. Vegyél egy csóró nyelvszakost, aki talán magyarul sem használ 200 szónál többet édes anyanyelvéből. Aztán keress egy olcsó stúdiót, ahol ilyen-olyan gyorstalpalók jellegtelen hangjaival összecsapják és kész a mai magyar szinkron 90%-a.

Ez már rég nem a Pannónia színvonala. Abban pedig Lajosnak igaza van, hogy ahány látens analfabéta lézeng Abszurdisztánban, nem csoda, hogy ezt az igénytelenné vált szinkront is egyszerűbben fogyasztja, mint hogy vegye a fáradságot és olvasson egy akár igényesebb feliratot.

"Woody Allen saját hangja olyan semmitmondó és jellegtelen, ha szabad így fogalmaznom, hogyha nincs Kern András fantasztikus szinkronhangja, én biztos egy filmjét sem néztem volna végig."
Ezzel én is így vagyok.

(#2811) Lajos_


Lajos_
tag

Megnyugtat, hogy legalább nem mindenki akar guillotine alá küldeni... :DD

(#2812) Pierre75 válasza RudY (#2798) üzenetére


Pierre75
senior tag

"Nagyon ritka kivétellel előfordul, hogy a szinkron jobb, mint az eredeti"
Nem volt az kivétel a Pannónia alatt. Alap volt az igényes "műfordítás", és ehhez jöttek a jól választott szinkronhangok. Pl. a Profi: először megdöbbentem, hogy nem Sztankay lett Belmondo hangja (Zsaru és csirkefogóban stb. brilliáns volt), hanem Garas. Aztán megnézve rájöttem, az öreg Grósz charme-ja lehengerlő és jól sikerült ez a szokatlan választás.
A Volt egyszer egy vadnyugatot nem bírtam volna végignézni a steril eredeti hangokkal, míg Sinkovitsékkal vagy tucatszor.

(#2813) dgyuri0123 válasza Pierre75 (#2810) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Persze sok igazság van abban, amit írsz, de ha az "igényesebb" filmekre fókuszálunk, akkor igenis ma is remek szinkronhangok vannak és sok film igen jóra sikeredett velük. Pl. Avatar, A király beszéde, Felhőatlasz, Shrek, Gladiátor, Másnaposok, vagy a régebbiek közül pl. Taxi (francia) és még sorolhatnám napestig a jobbnál jobb magyar szinkronnal készült filmeket. Itt persze lehet vitatkozni, mi is a "jó" fogalma, de úgy gondolom, egy zs. kategóriás film attól is zs, hogy rossz a film is, meg a szinkron is.
Képzelj el egy Woody Allen filmet (hamár szóba hoztam) Stoll buci hangjával. :F Most épp ez jutott eszembe. Az is zs. kat. lenne egyből. Szerintem attól is jobb, vagy rosszabb egy mű, hogy kik adják a hangjukat hozzá.
Amikre pedig nem szánnak több pénzt a magyar szikronstódióban, az azért van szerintem, mert nem tartják elég jónak az aklotást és eleve úgy is állnak hozzá a szinkron készítésnek, hogy minél olcsóbban kihozzák. Nem mindegy, hogy X. Zolika, vagy épp Gesztesi Károly áll a mikrofon előtt és nem ugyanaz, az órabérük sem. Ezt sem kellene elfelejteni szerintem. Milliókat fizetnek ki egy jó szinkronért, de csak akkor, ha reményeik szerint vissza is jön a befektetett pénzük. Ha viszont "amatőrökkel" csinálják meg, akkor egy rúd téliszalámiból is kijön. Az valóban élvezhetetlen lesz az tuti és vágysz az eredeti nyelvre.
Persze lehetnek kivételek és melléfogások, de ez az élet minden területén előfordul.
Az újra szinkronizálással is az a baj, hogy csak néhányan veszik a régi filmeket és ezért abba sem invesztálnak túl zok zsét, ezért lesznek olyanok, amilyenek.

"csak a zene van"

(#2814) Pierre75 válasza dgyuri0123 (#2813) üzenetére


Pierre75
senior tag

"Amikre pedig nem szánnak több pénzt a magyar szikronstódióban"
Az a nagy gond, hogy értékmentésre nincs pénz, de újraszinkronizálgatni arra azért mindig akad. Ott van Gibson Hamlet-ja, az eredeti szinkron a 90-es évek elején készült Arany műfordításával Szakácsival és Kozán Andrással. Úgy volt tökéletes ahogy volt. Hiller haver a dvd-re az OM-ből új szinkront pénzelt, meggyalázva Arany műfordítását (itt megvagdosták, ott hozzátoldottak), szegény Szakácsi ekkor már nagyon beteg volt, de elvállalta. A végeredmény borzalmas lett.
Ugyanerre a sorsa jutott az egyik legjobb lélektani krimi, amit valaha láttam: az Őrizetbevétel. Az eredeti szinkron fordítója valami zseniálisat alkotott, valami pluszt adott az egyébként sem gyenge francia dialógokhoz, és Inke Bács Ferenccel tökéletes volt. Persze ezt is újrafordították, és kiherélték a filmet.
Gesztesi nálam kizárja a szinkront, olyan szinten irritál a hangja. De ez egyéni preferencia.
Abban igazad van, hogy készülnek elvétve mostanában is remek szinkronok. Nekem a Blöff, Harcosok klbuja jött be nagyon, persze pl. a Blöffnél már elkezdték azt is vagdosni (kékre már a cincált került).

Minden kurzus eltapsolta a milliárdokat közpénzből vagy egy Hídemberes vagy egy Sorstalanság szerű borzalomra, ahelyett hogy előbb a meglévő kincseket óvnák meg. Meg lehet nézni, hogy Az ötödik pecsétet milyen állapotban adták ki, és hosszan lehetne sorolni. Persze ez a téma meg elvezetne az élőhalott magyar filmhez, ami meg leginkább egy zárt kör pénzszivattyúja volt. Nem kedvelem a narancsos bandát (sem), de talán Vajna rendet tesz ebben a kuplerájban.

[ Szerkesztve ]

(#2815) BBéci válasza Pierre75 (#2812) üzenetére


BBéci
titán

Belmondo egyik kedvencem, de azt el kell ismernem, hogy az orgánumában nincs semmi különös. Az utóbbi év során megnéztem jónéhány filmjét, francia hanggal, és mégis messze nagyobb élményt nyújtott, mint korábban szinkronnal.
Viszont Charles Bronson hangja most is itt van a fülemben, annyira eredeti és sajátságos. Merényletet követnék el magam ellen, ha szinkronnal nézném az Once Upon a Time in the West című filmet.

(#2813) dgyuri0123
Amiket felsoroltál, azokat a Shrek kivételével eredeti hanggal láttam és inkább szemen és fülönszúrnám magam, de nem lennék hajlandó szinkronnal újra nézni. A Gladiator az egyik kedvencem megvan eredeti DVD-n és BD50-ben is. Russel Crowe hangja szintén a kihagyhatatlanok közé tartozik.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2816) Pierre75 válasza BBéci (#2815) üzenetére


Pierre75
senior tag

Na ez a gusztus dolga.
Belmondo "orgánumában nincs semmi különös"?
Ezt végképp nem mondanám. Volt szerencsém színpadon látni az öregfiút, vmi félelmetes volt, nagyon tud hanggal is játszani.

A Gladiátor-nál annyi különvéleményem van, hogy a szinkronfordítás nagyon jó lett, viszont a magyar hangok közül egyedül Rátóti az, aki brillírozott, így azt csak eredeti hanggal nézem.

[ Szerkesztve ]

(#2817) spiky03 válasza dgyuri0123 (#2813) üzenetére


spiky03
veterán

Valóban vannak nagyon jó szinkronos filmek is, amiket pl én is csak úgy nézek, vagyis úgy jobban tetszik, mint az eredeti. Igaz lehet, hogy azért mert így láttam őket először. Pl szerintem a Bad Boys-nak is nagyon jó az eredeti szinkronja, meg az Ace Venturának is (Kerekes József hangja nekem már összenőtt Jim Carrey-vel :) ) A régi Bud Spencer, Terence Hill filmek is magyarul nagyon jók. Az Amerika pite is jó szinkronnal.
Viszont azt is aláírom, hogy vannak olyan filmek is amik angolul sokkal jobbak, mert a szinkron hazavágja, lásd The Dark Knight, vagy a Transformer-ek, itt a robotok hangjára gondolok elsősorban. :)

De mivel senki sem egyforma, így valakinek magyarul jönnek be a filmek, valakinek meg eredeti nyelven.

Én az utóbbi időben igyekszem mindent eredetiben nézni, kivéve az animációkat.
:R

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#2818) BBéci válasza Pierre75 (#2816) üzenetére


BBéci
titán

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje a Riói Kaland, de a Cartouche és a Nagy Zsákmány is nagy élményt jelentettek. Utóbbit nemrég szereztem be DVD ISO-ban.
Nem azt állítottam, hogy nem tud játszani a hangjával, hiszen az ostobaság lenne részemről. A hangszíne nem olyan, mint az előbb említett színészeké, de hozzájuk sorolható Morgan Freeman, David Caruso, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham és Steven Seagal is.
Halálra idegesít, amikor a tévében szinkronos filmeket nézek és szinte mindegyikben hallom Bertalan Ágnest. Kiváló színésznő, de keverednek bennem a szerepei, rettenetesen zavaró. Ezért kezdtem a Bones-t is letöltögetni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2819) Pierre75 válasza BBéci (#2818) üzenetére


Pierre75
senior tag

Vagy egy éve sikerült megszereznem Az ezredeseket akarjuk c. olasz filmet a régi jó szinkronnal, azóta vagy 6x megnéztem. A magyar szinkron mesterműve és nem semmi szatíra.
Belmondo-tól nekem a Zsaru vagy csirkefogó a kedvencem.
Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal - ezt a két fiút nem tartom színésznek, ahogy van Damme-t sem. Ők az "ezerarcúak", aki egyet látott, mindet látta. Sylvester Stallone: utoljára a John Rambo-t láttam tőle, belehallgattam a szörnyű magyar szinkronba, néztem tovább eredeti nyelven. De értem mire gondolsz.
Anthony Hopkins hangja fantasztikus, de így hirtelen ketten is zseniálisan hozták szinkronban (Sinkó a Bárányokban, vagy Szersény az Árnyékországban és a Bountie-ban).
Akit viszont szinte lehetetlen lehet autentikusan visszaadni az Ganz a Bukásban.

[ Szerkesztve ]

(#2820) MJordan válasza Pierre75 (#2819) üzenetére


MJordan
tag

Sziasztok!
A következő 2 Blu-ray lejátszó között van valami lényeges különbség képminőségben:
Pioneer BDP-150
Panasonic DMP-BDT220?
Ha lényegi nincs, akkor inkább a Panasonicot venném a Wifi miatt!

(#2821) Pierre75 válasza MJordan (#2820) üzenetére


Pierre75
senior tag

Pedig jobban járnál a Pio-val, nekem Pana 110-m van, DL-lemezekkel szenved, avitt menü, gyengébb felirat minőség. Elég ha visszaolvasol.

(#2822) Lajos_ válasza Pierre75 (#2821) üzenetére


Lajos_
tag

Pioneer, mindenképp. A wifit megoldottam egy vevő módba kapcsolt kliens routerrel, abból megy a kábel a Pio-ba. Teljesen jó, ráadásul a TP-Link antennája köröket verhet a gyári kis dobozkára, plussz 20ezer helyett 7000-ből megvolt. :K

(#2823) Flashget válasza MJordan (#2820) üzenetére


Flashget
félisten

Képileg gyakorlatilag semmi ha BD filmet nézel.
Inkább a médialejátszó képességben van különbség a Pio javára.

Realme GT Master Edition

(#2824) spiky03


spiky03
veterán

Aki Pioneer BDP-150-et használ tőlük kérdezném, hogy nekik a Képernyő beállításoknál az Élesség az mire van állítva? Vagy mire érdemes beálíltani?

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#2825) Csabroncka válasza spiky03 (#2824) üzenetére


Csabroncka
addikt

Elvileg a tv kalibráción kívül bármiféle képjavító "effekt" használata felesleges!

"in medias res"

(#2826) spiky03 válasza Csabroncka (#2825) üzenetére


spiky03
veterán

Thx. Akkor jó lesz ott ahol volt eredetileg is alacsonyon. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#2827) tibi0930 válasza Fantomas80 (#2807) üzenetére


tibi0930
csendes tag

De csak így simán berakom egy új mappába és azt átírva nagybetűkkel ezeket a betűket, behelyezem és rámegyek és elindítja nekem? Vagy nem igazán értem, ez már AVCHD fájlnak minősülne attol, hogy átírom a mappa nevét? Azon belül az isonak minden fileja amit pl. daemon toolsban kibontottam csak be kell illesztenem és megy? Egyébként utánnanéztem és vinné ezt a formátumot a samu bd-e5500, addig szerintem nem lenne gond, de most megpróbálom, hátha a tv-n közvetlenül is menne. Köszi az eddigi válaszokat és várom nagyon a mostani kérdésemre is :)

(#2828) pomo-sapiens válasza tibi0930 (#2827) üzenetére


pomo-sapiens
csendes tag

Létrehozol egy mappát a vinyón,ez legyen a neve:AVCHD.Daemon toolsba betöltöd az iso fájlt,megnyitod,és mindent ami benne van átmásolod az AVCHD mappába.Amikor a lejátszóba dugod a vinyót,Media gallery gombot megnyomva az AVCHD-t választod ki,és már játsza is.

(#2829) Fantomas80 válasza tibi0930 (#2827) üzenetére


Fantomas80
tag

Meg előztek nem írom le még egyszer ahogy a kolega írta úgy csináld! :)

A TV lejátszója tuti az így kicsomagolt ISO val nem fog tudni mit kezdeni!

Samu nem tudom viszi-e? Nekem Pio van ő tuti működik így! :)

Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)

(#2830) Bratyóka


Bratyóka
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Vettem egy BD lejátszót és 5.1 analógban összekötöttem a házimozi erősítővel.
Ha a tv-t kötöm rá HDMI-vel a BD-re szépen szol az 5.1. Ha viszont csak annyit csinálok, hogy kihúzom a tv HDMI-jét a BD-ből és helyette a projektor HDMI-jét dugom be, már csak sztereóban szól. Ez miért van?

Eddig DVD lejátszóm volt csak, avval nem volt ilyen probléma. Attól függően, hogy épp melyiket volt kedvem nézni, vagy a tv HDMI-jét vagy a proji HDMI-jét dugtam a dvd-be és ugyanolyan szépen szólt mindkét esetben.

Köszönöm előre is!

Bratyóka

(#2831) 19gzs75


19gzs75
csendes tag

Helló
Tudnátok olyan lejátszót ajánlani ami cd-t / dvd-t is visz, 4GBnál nagyobb fileokat lejátszik usbről/külső vinyóról (gondolom NTFS felismerés elég)?
3D-s mkv fileok lejátszására használnám, cd és dvd mellett, de jó lenne ha mindenféle filet , divxet, xvidet, flac-ot, wav-ot, mp3at stb is tudna.
Dune HD-t vagy Popcorn Hour-t ajánlották, de ezeknek elég húzós áruk van.
Asus O!Play BDS-700ról van valakinek infója, tapasztalata?
Esetleg LG-t vagy valami mást is érdemes lehet venni?
kösz a segítséget
üdv, Zsolt

(#2832) BBéci válasza 19gzs75 (#2831) üzenetére


BBéci
titán

A Pioneer BDP-150 szinte minden kívánságodat teljesíti. Persze közel sem szól olyan jól CD-vel, mint egy 15-18 éves használt CD-játszó, amit 12-13000 forintért kínálnak apróhirdetésekben.
Azt az Asust sürgősen felejtsd el! LG-t sem ajánlok senkinek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2833) 19gzs75 válasza BBéci (#2832) üzenetére


19gzs75
csendes tag

A Pioneer miben jo(bb)? Az oké hogy szép képet csinál. Azt olvastam több tesztben hogy ebben a kategóriában a Sony, Samsung és LG is jobb ár/tudás szempontjából. Azokban pl van beépített Wi-Fi és egyéb funkciók. Bár mondjuk nekem csak az a lényeg hogy kezeljen nagy méretű mkv-kat DTS-el amit nem visz az LG tv nem támogatott audio formatum üzenettel és minél több file formátumot ismerjen..

(#2834) Lajos_ válasza 19gzs75 (#2833) üzenetére


Lajos_
tag

Azért mert az átlag vásárlót ele lehet vakítani a sok csilli-villi "smart" extrával. A Pio egy jó minőséget ad, semmi felesleges hiperszuper menürendszer stb. nélkül. Ez már a hatodik BD lejátszóm, van PS3-am is, szóval van összehasonlítási alapom.

(#2835) dgyuri0123 válasza BBéci (#2832) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Meg tudnád mondani, hogy a Pio tud-e USB-ről is 3D-t lejátszani, mondjuk MKV-ban? Vagy csak BD lemezről lehet ?
Tehát kvázi 3D-s mediaplayer van-e benne? Erre akartam kilyukadni mindvégig, csak valahogy nehezen szedem össze az agyamat.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#2836) spiky03 válasza dgyuri0123 (#2835) üzenetére


spiky03
veterán

Igaz nem tőlem kérdezted. :)

De viszi a pendrive-ról a 3D-s mkv-kat is, meg DLNA-n is.

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#2837) TAta22


TAta22
csendes tag

Sziasztok,
Köszönhetően az itteni véleményeknek sikerült az eredetileg kinézett lejátszók közül leszűkítenem a jelölteket 1 darabra, mégpedig a pio bdp150-re. 1-2 dolog még érdekelne, ha tudnátok segíteni:
1. Korábban valaki írta, hogy a lejátszó dvd-knél régiófüggetlenül mindent visz, ezt tesztelte valaki, valóban így van?
2. Melyik kábelt javasolnátok tv-hez csatlakoztatáshoz:
hama
vagy KáCsa
És egy extra (hülye) kérdés: mi a megfelelő mód egy erősítő beiktatásának? Lejátszó hdmi-vel erősítőbe, onnan hdmi-vel tv-be tovább? Feltételezem, az ARC megoldja ez esetben, hogy a tv is itt szól majd...
Erősítőnek Pio vsx 322 v 422-t nézegettem, a tv LG 42LM670.
Köszi előre is!

(#2838) Lajos_ válasza TAta22 (#2837) üzenetére


Lajos_
tag

Kácsa kábelt javasolnék.
A TV-k HDMI csatlakozója elég sok esetben ha jól tudom csak bemenet, tehát nem küldenek audio jelet.
A lejátszó küld mindkettőt, az erősítő szétválasztja, a video jelet továbbküldi tv-nek, az audio jelet dekódolja, és analóggá alakítva a hangsugárzókra küldi.
A TV-nek tudnia kell az ARC-ot HDMI 1.4-en hogy menjen.

(#2839) Lajos_


Lajos_
tag

Angolosoknak egy kis csemege az ARC-ról:
HDMI 1.4 ARC

(#2840) spiky03 válasza TAta22 (#2837) üzenetére


spiky03
veterán

Nekem az a KÁCSA kábel van hozzá, és szerintem teljesen rendben van.
Majd olyat akarok venni még egyet, csak 2méteresben, ami az erősítőtől felér a tv-ig, mert jelenleg a lejátszó a tv-be megy csak.
De arra gondoltam, hogy az erősítőbe kellene már bedugni, igaz az nem HD képes, csak van rajta HDMI be és kimenet, de így egy helyen lenne minden.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#2841) Jackie_Chan válasza spiky03 (#2840) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

Üdv!

Sosem volt még BD lejátszóm!
A nekem legmegfelelőbbet szeretném megvenni.3 márkában gondolkodom!
H/K,Pio,Pana
Mit ajánlotok?
Olyan kellene ami nem szarakodik az írott lemezekkel!

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#2842) Csabroncka válasza Jackie_Chan (#2841) üzenetére


Csabroncka
addikt

A korábban témához kérdezőkhöz is.
Jó pár emberkének itt a fórumon Pioneer készüléke van/volt birtokában (különbözők), eddig kivétel nélkül mindenki meg volt velük elégedve (azt hiszem egy emberkének nem ment az írott BD olvasás, de ez is kérdéses volt..nem fejtette ki mivel hogyan írt)

Ez például egy K... jó vétel mert kiváló a készülék, igaz korábbi darab révén a médialejátszási képességei gyérek.
Ha újat vennél akkor BDP-150, vagy 450

"in medias res"

(#2843) Jackie_Chan válasza Csabroncka (#2842) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

A média lejátszás engem nem érdekel arra van Dune HD Duo-m. Csak BD lemez lejátszására használnám!

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#2844) dgyuri0123 válasza spiky03 (#2836) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Köszönöm
a válaszod.Ez jó hír.

"csak a zene van"

(#2845) Parson


Parson
addikt

sziasztok,

szükségem lenne egy új BD playerre, de még nem vagyok biztos, hogy pontosan melyiket is válasszam. Hátha tudtok segíteni picit a döntésben, akár tippekkel is.
Kívánt opciók (ami hirtelen eszembe jut):
- Ethernet csatlakozás
- Smart funkciók + hálózaton található tartalmak (pl BD filmek) lejátszása
- HDMI out (gondolom ez default mindegyiken, de ki tudja...)
- Dolby True HD és DTS HD Master Audio továbbitása HT erősitőbe ne legyen gond.

Amit első körben kinéztem:
LG BP620

Vélemények?

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#2846) BBéci válasza Parson (#2845) üzenetére


BBéci
titán

Pioneer, Panasonic, Sony, Samsung, Denon... ...................................................................................................................................LG.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#2847) Parson válasza BBéci (#2846) üzenetére


Parson
addikt

?? :F

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#2848) junior11 válasza Parson (#2845) üzenetére


junior11
veterán

Pioneer BDP-150, Panasonic DMP-BDT220.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#2849) koncsik válasza junior11 (#2848) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ilyenkor csak magamban hozzáteszem Philips BDP6000 (mert az az enyém és nagyon elégedett vagyok vele, meg vásárlás előtt nem olvastam a fórumot és a fő szempontom az mts file-ok hibátlan visszaadása (full hd 50p kamera) volt), egy szó mint száz saját szemed és szempontjaid alapján döntheted el, viszont ahol értelmesen meg tudod nézni, ott nem biztos, hogy találsz LG-t pl. Lehet, hogy Philips-et sem.
Nehéz, én szerencsére a fórum olvasása előtt vettem meg. De nyugodtan csak az említett Pana és Pio ajánlható, sok vélemény és tapasztalat alapján.(amúgy minden video/kép egység Pio vagy Pana otthon, lehet, hogy csak P betű miatt csúszhatott be a Philips) :DDD

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2850) Parson válasza junior11 (#2848) üzenetére


Parson
addikt

Nézegettem a Panasonic BDT220-at összehasonlitva a BDT110-zel és az a baj, hogy frankón nem látni a különbséget... így döntsön az ember...
A Pioneer BDP-150 meg olyan közömbös... amúgy sem rajongok a Pioneer termékekért, de ez szubjektiv.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.