- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
ignorant #2075 üzenetére
"Attol fugg, megint hogy mire hasznalod (utility vagy spekulacio). Ahhoz, hogy konnyen tudj bitcoin-t venni, kell egy jo bankszamla, semmi mas."
Én például elsősorban megtakarításra használnám, mert szerintem nagy jövő van benne. Ez lehet akár spekulációnak is nevezni, de nem teljesen az. Nagyon tetszik az egész protokol, ezért érthető okokból is ezt használnám később vásárlásokra is, de jelenleg csak gyűjtögetek (azaz gyűjtögetnék).
És egyrészt jelenleg még nincsenek olyan szolgáltatások, amiket vennék belőle (ez igaz arra is, hogy ugyanezeket USD-ért vagy forintért sem venném meg, mert akkora szükségem nincs rá), és ha lennének se vagyok az a költekező típus. Csak arra költök, amire feltétlenül szükséges.
"VISA/Mastercard-nak bitcoin hatekony vasarlasahoz koze sincs, a kartyak ugyebar POS-hez lettek kitalalva, nem is tudok olyan ceget aki ilyen szolgaltatast ajanlana most. (ne feledjuk ezek is megfordithato payment modok)"
Úgy értettem, hogy ezeket rengeteg olyan Payment processor is elfogadja, amit elfogad az MtGox. Például Dwolla.
"Az hogy sok penzed van, nem azt jelenti, hogy minden gondtalan es a rendszer felett allsz."
Én sem így értettem. Egy vállalkozónak se biztos, hogy gondot okoz egy külföldi nyaralás vagy egy kocsi (majd azt megtankolni), illetve hogy egy nagyobb családi háza legyen jó környéken akár hitelmentesen, de ettől függetlenül párszor megszopathatta őt a rendszer ahhoz, hogy elvesszen benne a bizalma.
De egyrészt belőlük van kevesebb és ezeken belül még kevesebb, aki ennek ellenére technológiai téren is van annyira jártas, hogy
1. Tudjon a Bitcoin létezéséről.
2. Be merjen fektetni Bitcoinba, legalább csak egy kis részét a pénzének.Mert ugye bizalom ide vagy oda, de a megszokás nagy úr. Meg a tévhitek is.
"Kerdes, hogy meg tudod-e latni (vagy akarod-e egyaltalan), kihasznalni ezeket idoben (spekulacio, banyaszat, vagy szolgaltasok / kereskedelem teren)."
Ezeket figyelem folyamatosan. De mivel tőkém nincs és programozni sem tudok, ezért tűnik olyan soha meg nem ismétlődő elszalasztott lehetőségnek az indulás. Mert akkor tényleg annyi lett volna, hogy egy kis extra áramköltséggel hatalmasat szakíthattam volna.
Jelenleg viszont csak azt látom, hogy vagy fejlesztésekkel (programozói tudás) vagy tőkével (fejlesztők felbérlése, bányászgép vásárlása, stb.) lehet mostanság bármit is elérni.
Ötletekkel tele a padlás, de a kérdés az, hogy ezekből mi valósul meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DEll G15 5530
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest