Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecskes
csendes tag
Szia!
Köszi a választ! Szóval más kijelzővel tökéletesen jelenik meg a BIOS! Szerintem nem igazán szereti a HDMI kábelt, vagy annak a jelrendszerét! A monitort a VGA Dvi csatiján keresztül kötöttem össze, és nagyon jól megjelent! Szóval a HDMI lehet a ludas! Minden új a gépben, az alaplap is és a kártya is! -
PulP3R
csendes tag
-
PulP3R
csendes tag
válasz
Banderos
üzenetére
Szia!
Ha 1600Mhz-n akarod őket futtatni a gyári időzítéseken(9-9-9-27@1.65V), akkor a DDR3 feszültségét(DRAM Voltage) fel kell emelned 1.65V-re. Egyéb beállításként találsz olyat hogy: "ganged mode" vagy "unganged mode". Ha sokat játszol talán jobb a ganged, de nem mindíg, nagy különbség nincs a kettő között. Ha az időzítéseket mégjobban szeretnéd csökkenteni, akkor azt magadnak kell kitapasztalnod, vagy utánanézel az ezen modellről készített teszteken. -
PulP3R
csendes tag
válasz
Kecskes
üzenetére
Szia!
Nemhiszem hogy tudok neked segíteni, csak ötleteket adok: Gondolom más monitoron jól jelenik meg a kép, de ha még nem ellenőrizted akkor mindenképp tedd meg(minden lehetséges digitális kábelen: DVI-I, HDMI, Dport ha van). Ha ezeket kipróbáltad, és mással jó mondjuk egy monitoron, akkor kizárhatod a VGA-t bár még mindig lehet rossz az egyik HDMI csatolója(már ha van), ha tudod próbáld meg úgy, hogy egy DVI-HDMI-átalakítón keresztül kötöd a kábellel össze a TV-t. Nem írtad hogy van-e már telepítve rendszer a gépen, végülis ettől függetlenül érdemes lenne legalább 10percig lefuttatnod egy memtest-et(ez kizárná a géped CPU-MEM instabilitását(már ha hiba nélkül fut)). Próbálj másik kábelt, úgy tudom hogy ha a kábel rossz digitális képátvitelnél akkor semmit vagy olvashatatlan dolgokat kellene látnod, azért megpróbálhatod. Végeredményképp a VGA-t vagy a TV-t gyanusítanám(Bár inkább a VGA-t). (amiket még ellenőrizhetsz: VGA melegedése, illeszkedése PCIe-ben, esetleg kiveheted majd vissza kikapcsolt táp mellett). Mindenesetre írd meg, ha még fennál a problémád, hogy más kijelzővel kipróbáltad-e a VGA-t(főleg HDMI-ra és a DVI-re gondolok). -
Banderos
tag
Sziasztok vettem ehhez a konfighoz 2x2gb KINGSTON 4096MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX ramot a biosban 1600mhz milyen beállítást adjak meg köszi a segítséget.
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
QuadCore AMD Phenom II X4 B50, 3,1 ghz
COOLERMASTER Hyper TX3
XFX Radeon 5750 1 GB GDDR5
Be Quiet! 450W System Power (S6-BN090)
Samsung 200 GB Sta2 HDD
LG DVD RW -
PulP3R
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon furcsa problémám, és majdnem biztosra veszem hogy a BIOS a hiba. Hogy ne foglaljam a helyet belinkelem a kérdésemet: [link]. Röviden a hiba: minden negyedik(! kb 50 szer mértem meg, mindig a negyediknél) bootnál a bios konfig újrabeállítást kér(ekkor megáll, és reset nem segít, be el kell menteni a BIOS beállításokat újból(akár ugyanazokat) hogy a gép induljon). Előre is köszönöm!! -
draco31
veterán
Hello!
ASRock K8NF3-VSTA alaplapomon eddig 1.30-as BIOS volt. Most észrevettem, hogy van 1.40-es is, le is frissítettem gyorsan. De nem igazán tudom, hogy mit jelent pontosan a Remove MAC address OUI check, amit tartalmaz a frissítés. A szavakat értem, csak mire jó?
-
törölt tag
Csáó Srácok!
Olyan problémáim vannak hogy mióta frissítettem a biosom azóta kevesebb lett az fps-em.....
Tudom elég fura hogy hogyan hozható össze az fps a bios frissítésével de azóta van. Szóval CoD4ről van szó 250fix volt mióta update-eltem a bioszt csak 220-230van.
Kérem valaki segítsen! ASROCK A75M-HVS-em van. -
Kecskes
csendes tag
válasz
rolii21
üzenetére
Sziasztok!
Adott ez a gép:
Alaplap neve Asus P8B75-V
CPU típusa QuadCore Intel Core i5-2310, 3100 MHz (30 x 103)
PCI Express 3.0 x16: AMD Radeon HD 7870
8 G Ram
GX Lite 600w táp
HD Panasonic tv
HDMi kábellelA probléma, hogy a bios nem megfelelően jelenik meg! El van csúszva jobbra! Amikor bejön a Bios, akkor van kép ugyan, de az egér mozgatására, mintha radíroznám, és úgy jön elő! A menük átfedik egymást! A bios a legfrissebb!
Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Directors
senior tag
Sziasztok!
A laptop típusa Fujitsu Siemens Lifebook C sereies
A problémám az lenne,hogy a BIOS-ba nem tudok belépni mert jelszót kér.
Ha nem tudom a jelszót akkor hogyan tudok belépni?Van valami megoldás? -
rolii21
aktív tag
Nem tudja valaki mit lehet tenni ha a biosban az enterre nem reagál?
-
LLD
aktív tag
Sziasztok!!
Lenne egy Asus p8h67-v alaplapom ami gariszervízben van!!Na probléma a következő azt írták,hogy BIOS újraíráson van!!Ez,hogy lehetséges ha nem volt bios frissítés stb és mit takar ez?? -
djdanny
csendes tag
Hi!
kérnék egy kis segitséget. A minap vettem egy pici lenovo Thinkcentre-t.
Thinkcentre m57 (6395-A24) Mini Itx
Vettem bele egy core2 e8400-at, ramot, ezt azt...
Lenovo oldalon néztem ez a legmagasabb proci amit támogat a lap.
Namost gép indul... bios sikit, valami nem ok.
" ERROR 0167 No processor bios update found"
lenovo support, bios frissités letölt, kiir cd-re, boot.
Bios frissités megáll: hibaüzenet: "No CpuID and FlagUpdate Matched"
Tudna valaki segiteni mit lehet tenni ilyenkor.
olvasgattam külföldi fórumokon, hogy a bios nem támogatja ezt a cpu microcode-t, de én nem tudom hogy lehet ezt egy bios-ba beletenni.
Hálás lennék, ha valaki adna valami tanácsot mit tegyek. el vagyok keseredve, mert tök jó kis gép, kis helyen is elférne...de igy...
Teszek fel képeket is a hibáról...
Valakinek biztos ismerős a probléma.

-
!attis!
tag
senki?

-
!attis!
tag
Üdv!
Segítségre lenne szűkségem. Asus a7n8x-x lapon frissítettem Biost ami sajnos nem sikerült. Bootlock bejön keresi a floppyt. Zölden jelzi, hogy dolgozik, de nem tölt be róla semmit. A dolgot még nehezíti az is ,hogy Ps/2 porton nem működik a billentyűzet, ezért is szerettem volna Biost frissíteni. (Előtte Usb használtam).
Olvastam a hotswap módszerről amivel esetleg újra életet tudnék bele lehelni. Az a gond, hogy nincs ugyan ilyen lapom. Viszont van egy PIV Jetway alaplapom aminek ilyen a Bios foglalata. Abban egy winbond chip van. Uniflashel megpróbálnám.
Ami visszatart az, hogy olvastam arról is ha a feszültségek nem egyeznek meg akkor megsül a csip.
Valaki aki tapasztaltabb ilyen dologban tudna adni valami hasznos tanácsot? Vagy hol találhatok leírást a chipek adatairól? Tudom, hogy a google nagyon jó barát, de aki tapasztaltabb az jobban tudna segíteni.
Van még itthon 2 döglött lapom azokban is windbond chip van. Az egyik egy Amd-s a másik egy asus PiV!A következő amit kérdeznék ami lehet, hogy hülyeség.... Másik chippel helyettesíthető a bios? vagy csak ugyan olyan fajtával?
-
Tidus
addikt
válasz
tamas1218
üzenetére
Te mi alatt látod 668 MHz-nek? Milyen segéd programot használsz.
Gondolom azzal tisztában vagy , hogy adott esetekben az értéket duplázni kell.
ASUS AI Suite II -ben megnézheted, állíthatod is. Rajta van az alaplapod driver lemezén.
Ha a Biost nem kódóltad le, akkor be kell neki jönnie. (A Delete-t ne folyamatosan nyomd.) -
tamas1218
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kis problémám az alaplapommal, segítséget kérnék.
Egy ASUS M5A99FX PRO R2.0-ás lapom van, fellett telepítve a win7, de a memóriát (2x4Gb 1600MHz Kingston, dual-ban) 668MHz-esnek látja. Ez mitől lehet? És hogyan lehet megváltoztatni?Ez a kérdés nem idevaló, de nemtudom elérni a BIOST sehogysem, mikor elindul a gép nyomom a DEL-t, tölt egy kicsit, és minden feketébe borul, a gép megy tovább, de nemtörténik semmi.
Hogy tudom elérni a BIOS-t? Tudtommal ott lehet beállítani a memória órajelét.Ha van ötletetek osszátok meg velem, légyszi.
Amúgy minden működik, ezt a 2 "apróságot" leszámítva. -
Tidus
addikt
válasz
kkdesign
üzenetére
Okozhatja a win 8 is. Viszont nem kapcsol ki, nem indul újra a rendszer.
Nálam win8 alatt ha energiatakarékos séma van beállítva, bizonyos időközönként(nem mértem de kitapasztaltam hogy a beállítás miatt) eltűnik a kép és visszaáll. Olyan mint amikor VGA-t telepítesz és autómatikusan végzi a képi beállításokat.
Ha vissza állítom teljesítmény centrikusra akkor nem csinálja.
Win 8 -nál az energia séma beállítás: Jobb függőleges fül ---> Beállítások(itt van a főkapcsoló) ---> Vezérlőpult ---> Energia gazdálkodási lehetőségek ---> Séma beállítás - Energia séma létrehozása.
A te esetedben állítsd Teljesítmény centruikusra.
A Bios-ban alaplaptól függően kapcsold ki a C1E-t, C&Q-t, CPU EIST(Enhanced Intel SpeedStep Technology-t).
Ezen beállításokkal full-on megy a gép. -
saucelori
tag
válasz
kkdesign
üzenetére
Én is csak javasolnám, mint aki válaszolt erre a hibajelenségre, pasztázd le a processzort, lehet, hogy az a baja, bár megjegyezném, hogy asrock alaplapnál windows8 alatt hibernálta magát mindig az operációs rendszer kikapcsolásnál, de bios frissítés után megszűnt a hiba...
(Szóval nem lehet tudni, nézd meg, hogy beta bios van-e a gépeden.)
-
kkdesign
senior tag
-
saucelori
tag

-
fireolto
tag
.
-
fireolto
tag
Sziasztok!
Lenne kérdésem, remélem jó helyre írom.
Adott egy Abit NF7lap és egy Athlon XP 2800+ FSB 333, Barton proci. Nem mai darabok, anno még az enyém volt, most újra a kezeim közé kerültek.Kis proci tuningot próbáltam végrehajtani, de lehet, hogy vmit elrontottam.
Az FSB 166-ról 175-re emeltem. Újraindítás után se kép, se hang. A ventik pörögnek és annyi.Kép nincs a monitoron.
Elkeseredésemben vettem egy NF7s2 lapot, elvileg működőképes, de összerakás után azon is ugyanezek a hibajelenségek voltak.Aztán próbáltam beindítani egy celeronos konfigot (ugyanezzel a monitorral), amit láttam működni- én szedtem szét-, erre ott is csak a ventik zúgtak, a monitoron meg csak a sárga led pislákol.
Tönkrement a monitor, vagy mi folyik itt Gyöngyösön??
Valaki adjon már tippeket, légyszi. Az a baj, hogy ez nem az én gépem...jó lenne keveset bukni.
Köszi. -
Tidus
addikt
válasz
saucelori
üzenetére
Szedd le róla a Bétát.
Olvasd e a hozzászólaásaimat a Gigabyte X58(A) fórumban a (#3874)-es hsz.-től. tanulságos. Van néhány érdekes válasz is.
Mivel egy Béta bios miatt írtam levelet a Gigabyte support-nak, ők vissza is írtak. a Bétát pedig valamilyen oknál fogva végleg levették a hivatalos gyári oldalról. Részletek a fórumban. -
-
saucelori
tag
Üdv!
Az a problémám lenne, hogyha áramtalanítom a gépet, akkor a BIOS-ban az óra visszaáll 2008.01.01-re.
Mitől lehet ez?Hasonló a problémám, mint qpeeeR-nek (pár hozzászólással fentebb, csak nekem az első kép a jelenik meg), na meg ez:
A gép rendesen működik, minden új benne, csak az alaplap nem, azt használtan ettem.
Van valakinek valami ötlete, hogy miért van ez? (Elemcserén gondolkodtam, de olvastam, hogy több embernek is ez a problémája és az elemcsere nem oldotta meg a problémát).
A segítséget előre is köszönöm

-
cefres2
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek.
Nekem van egy ASUS K73TK Notebookom. AMD A6-3420M proci, AMD A70M chipset. Az lenne a problémám, hogy usb 3.0-ás portból szeretném bootoltani a gépet 3.0-as pendrivéről. Az a gond, hogy nem tudom. A notbookon induláskor nyomok F2-öt, majd ki akarom választani a pendrivet és a biosban nem látszik. Majd átdugom 2.0-ba és lám csoda a bios látja a pendrivet. Most azt irták az asus-tól, hogy csak akkor todok 3.0-ról bootoltatni, ha a chipset rendelkezik natív támogatással. Tudomásom szerint az AMD A70M rendelkezik vel, akkor mi lehet a baj és ezt hogy tudom orvosolni. Ja a pendrive Verbatim Store n Go usb 3.0 32 gb-s. -
kkdesign
senior tag
Hali, olyan problémára keresek megoldást, hogy a gépem egyszer csak fogja magát és leáll. minden szó nélkül. Megjárta már augusztusban a szervizet, de szoftveres problémát mondtak, azóta tegnap jött elő újra a probléma most windows 8 alatt is. KB 2 óránként van ez a leállás, anno a windows újratelepítéssel kihúzta idáig ( win 7 is volt rajt, meg mostmár 2x a Windows 8 is. Néztem eseménynaplót és a képen láthatók azok amik ehhez kapcsolódnak :

egy másik fórumon olvastam erről a hibáról oda ezt a választ írták persze nem nekem... :
Szia!Elképzelhető, hogy az energiagazdálkodási lehetőségek okozzák a hibát. Ez bizonyos alaplapoknál ilyen módon kerül felszínre. (ASUS, Gigabyte)
Én első körben megpróbálnám frissíteni a BIOS-t.
Ha ez nem segít, akkor a tápegység környékén keresgélnék (próbaképpen másik táppal teszt), illetve 100%-osan próbálnám kizárni, hogy semmi nem melegedik túl (processzor, VGA, memória), a ventilátorok rendesen üzemelnek.
De próbaképpen a BIOS energiagazdálkodási lehetőségeinek kikapcsolását is megpróbálnám.
Az utolsó sorban amit leírtak azt win 8on hol tudom beállítani ? vagy egyáltalán hogy tudom ezt a problémát megoldani ?
túlmelegedés kizárt, memhiba kizárt, hddhiba szintén... ( rendszerujratelepítés oldotta meg nyáron,,,) de most win7 helyett 8 van, de újra előjött a gond. -
Tidus
addikt
válasz
Csutee23
üzenetére
Most milyen CPU van benne.
Itt az ASUS gyári CPU lista az alaplapodhoz.
Viszont az általad jelzett pocesszor nincs a gyári listában.
Minden képpen első lépésként tedd fel rá a legújabb 0603-as Biost. Mivel az utolsó három Bios kiadás Support new CPUs bejegyzést tartalmaz.
Ezen frissítés után a Phenom IIX6 10xxT sorozatú CPU-kat is fogadni fogja.
Viszont ha van megfeleleő CPU-d, de most is meg nézheted. A Biosban keressél ACC menüt. Ott kapcsolhatod be a négy magot.
A Processsor Downgrade-ban a magok számát adhatod meg. Négymagos proci esetén: Disabled, 3,2,1 opció van benne. Értelem szerűen amennyire állítod annyi mag fog működni.
C1E Disable. -
Csutee23
csendes tag
ÜDv!
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy alaplapom: ASUS M2N68-AM SE2és vennék egy AMD PHENOM II X2 550-es procit,aminél feloldható a 4.mag.
És azt szeretném kérdezni,hogy az alaplapom alkalmas-e a magfeloldásra?
Előre is köszönöm! -
Tidus
addikt
Miért akarsz OC.-t azon a lapon.
Az egy kis fogyasztású átlagos, de megbízható alaplap.
Nincs rajta VRM hűtés sem nincs értelme tuningolni, a moddingolt biosal pedig tönkre is teheted egy szempillantás alatt. Nem rendelkezik biosba integrált túlfesz elleni védelemmel sem.
Húzni lehet bizonyos korlátok között.
De az alaplap nem alkalmas az OC.-re.
Az F5-ös bios aztán kész. A bétát nem ajánlom saját tapasztalat Gigabyte alplappal. -
lemusz
addikt
Üdv! Ez a lapom van GA-M68M-s2P (rev1.0). Nem megy rajta szinte semmilyen oc. CMOS, battery stb trükk nem segít, az esetek 99%ában azt írja, hogy biztonsági módban van és állítsam vissza a proci frequencyét. Több oldalt is találtam, ahol moddingolták a biosát, de sajna már egyik letöltőlink sem életképes. Megtudná valaki moddolni nekem, hogy jól működjön és rinyáljon az OCre?
-
Jansz
csendes tag
Sziasztok fórumozók, én még új vagyok itt és szeretném a segítségetek kérni, mert tanácstalan vagyok. Asus K8N alaplap, azt írja a könyv ha a Dimm 1 -ben van egy kétoldalas 400 as ram, a dimm 2 -ben és dimm 3 -ban egy -egy egyoldalas 400 -as ram akkor mennek 333 mhz- en. A 1011 -es biosommal nem ment 333-on, ezért az afudos-al feltettem a 1006 -os bios -t. Ezzel a bios- al a kétoldalas memóriát nem ismeri fel csak a két darab egyoldalast.Valamint post -oláskor FLASH CHIP NOT SUPPORTED hibaüzenet jelenik meg. Ezért vissza akarom tenni a 1011-es biost de nem bírom mert az afudos azt a hibát írja, hogy a 1011-es bios mérete nem egyezik a jelenlegi 1006 -os bios méretével. Ezt írja minden bios -nál 1007,1010, 1008, próbáltam újra a 1006-ost és azt sem engedi. Az EZ Flash azt írja, hogy flash hiba. Az asus updater ami még a 1011-es bios -al működött rendesen, most ha elindítom akkor vagy újraindul a gép, vagy egy csomó olvashatatlan hibaüzenet után kiírja,h nem asus alaplap van a gépben. Olvastam, h az awdflash segít de nekem ami bios van, ezért gondolom semmit nem érek vele. Próbáltam az afudos enginering verziót is, azzal sem jó.
Szeretnék vmi megoldás találni a problémára. Ötleteiteket, válaszaitokat előre is köszönöm. -
bb.bocs
őstag
sziasztok. van 1 acer aspire 5750zg laptopom. 1 hdd caddyvel abban vinyóval. ezenkívül van másik vinyó is a gépben.
na most olyat szeretnék csinálni, hogy a hdd caddyt ( az optikai meghajtó helyén) letudjam úgy tiltani hogy fel se pörögjön, magyarul ne induljon el a vinyó, ne legyen vele semmi
mintha benne sem lenne
de mégis ott van
aztán ha használni akarom kkor egyszerűen engedélyezem a biosban és működik megy felpörög.szóval a lényeg itt az hogy ne pörgesse ne is adjon áramot a vinyónak csak ha engedélyezem a caddyt. ezt gondolom csak a biosban lehet megcsinálni

segítségeteket elöre is köszönöm
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Van egy foxconn nettopom, amin BIOS frissítettem Win7 alól. A default beállításokat meghagytam. A frissítés végig ment, de újraindítás után a gép nem indult. Később derült ki, hogy nem csak a main BIOS-t kellett volna választani a frissítésnél, hanem az összes opciót (program all block, boot block, nvram)
Találtam egy leírást neten, amivel elvileg usb-ről visszaállítható/javítható a bios. Sajnos nálam azóta nem is indítja az USB-s eszközöket (nem villog az usb flash drive, billentyűzet és az egér is "halott").
Mit lehetne vele kezdeni? Van valami remény, hogy tudom javítani a BIOS-t? (AMIBIOS)
Előre is köszi! -
Knobber
aktív tag
Hello!
Egy Intel 946GZ chipset-es Lenovo alaplap BIOS-át meg lehet flashelni hogy ezeknél:
[link]Újabb procikat is bevegyen? Gondolok itt Celeron Kétmagosokra , és akár négymagos Q6600-ra...
Thinkcentre M55e a gép (9389-CTO), legújabb ROM is 2008-as hozzá.. Kérdés hogy a Chipset az alaplapon támogat-e 45nm-t ( nemhivatalosan persze ).
De hát ehhez mindenféleképpen egy kis BIOS okosítás kellene

-
rumona
csendes tag
sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni: szerintetek az normális, hogy a biosban így vanfent két merevlemez?:
ide chanel 0 master: samsung (ezen van a win)
ide chanel 1 master : seagate (ezt most vettem a gépbe)
ide chanel 4 master : samsung (ugyanaz ami a ide chanel 0-ban van!)lehetséges, hogy ezért nem indul el normálisan a gépem? első indításra csak az alaplap képéig jut el, majd ott a biosban a fentit látni, másodjára már indul szépen (és akkor a biosban, csak ide chanel 0 és ide chanel 1 en vannak a merevlemezek)
előre is köszönöm!!!
-
Kalos7
tag
Hogyan kell BIOS-t frissíteni egy MSI H61M-P21 (MS-7680) lapnál?
Másik procit teszek bele és úgy tudom, hogy ilyenkor frissíteni kell. -
peter0117
tag
Hello! Valaki megtudná mondani honnan tudnék letölteni Biost ABIT IS7-V2 alaplaphoz?
Még egyszer sem volt rajta frissítve.
BIOS típusa Award
BIOS verzió 12
Award BIOS típusa Phoenix-Award BIOS v6.00PG
Rendszer BIOS dátuma 08/17/04 -
_csocso_
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Szia! Talán segít, ha kiveszed a videokarit, esetleg az érintkezőket megtakarítod, lapon is kifújkálod, majd visszarakod. ( 25-ös kód videora utal, de megteheted a többi alkatrésszel is. )
-
fatal1ty1984
őstag
valaki tudna nekem segiteni?mert az evga x58 lapom lefagyott és 25-ös post code hibával nemindul.kézikönyvben az van ,hogy shadow bios probléma.ilyenkor mitlehet tenni?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Számomra kicsit nagy fába vágtam a fejszét. Van egy MSI K9A2 CF alaplapom, amin BIOST frissítettem.
Van hozzá egy LiveUpdate program, amivel a frissítést elvégeztem. Igen ám, mindenhez odakerült a "done" felirat, csak mikor újraindítottam kiírta a gép, hogy CMOS SETTINGS WRONG és F1-el lehetett folytatni, vagy F2-vel visszaállítani a beállításokat.
Többet is csipogott egyel a gép induláskor, mindhárom csipogás más hangmagasságú volt.
Egyiknél sem csinált semmit. További újraindításra már fel sem ajánlotta ezeket, de nem indult. Biosba végig be tudtam lépni, az élt.
Aztán kiszedtem az elemet és a jumperrel is csináltam egy CMOS resetet.
Ezek után újra választhattam F1 vagy F2. F2-vel újra a helyreállításra mentem, várt vagy két percig aztán egy kék képernyő jelent meg, elolvasni nem tudtam mit csinált, mert hamar eltűnt és elindult a gép.Azóta indul és nagy meglepetésemre az Aida a friss bios verziót írja ki, magában a biosban is a friss verzió száma és dátuma van, ha ott megnézem.
Ja és a kérdésem: Most ezek alapján elvileg jó minden? Vagy rosszul sikerült, csak nem tudok róla?
Bocs a hosszú írásért.
Köszi!
Üdv. -
qpeeeR
csendes tag
Valaki tudna segíteni, hogy valamikor miért így indul a BIOS om>>

És néha meg miért így>>

Most vettem új alaplapot és RAM ot.
Az új alaplapom GIGABYTE P41T-D3P 1.5v
Memórai DDR 3 KINGMAX 1600 MHz 2x2GB (Vásárláskor megnéztem és kezeli a ramokat az alaplap, de természetesen nem 1600 on.)
A processzorom Q6600.Az alaplap és a memória is zsír új. Ötlet?
Panaszaim a következőek.
Ha elmentem a BIOS beállításokat, akkor sem maradnak mindig úgy, ahogy azt akartam. Visszaáll arra amin volt. Elég érdekes. Nem találkoztam még ilyennel.
A másik panaszom, amit az elején mutattam képeket néha az első képnek megfelelően bootol be néha pedig a 2. képnek megfelelően.
A harmadik probléma az, hogy minden iszonyúan terheli a gépet többszöri win 7-t újra rakás után is.
A játékokról nem is beszélnék. Esélytelen. Amivel próbáltam : World of Tanks, Battlefield 3.
Minimumon nem megy el egyik sem. Szét akadozik mindegyik és élvezhetetlen, míg az előző alaplapom, ami szintén GIGABYTE os volt, de csak DDR 2 es Maxon ment minden.
Felraktam a CPU-Z t. Nem vagyok túl jártas benne. Ha valaki kéri az adatokat fotózom és küldöm is, ha ez segít illetve a BIOSOmon belülieket.
Sorry a képek életlensége miatt. Azért így is kilehet venni a különbségeket.
Kérlek segítsetek ebben.
KÖSZÖNÖM!!
-
ikszman
csendes tag
Üdv minden fórumozónak.
Masina adatai: HP pavilion a460.nl config. Alaplapja Asus A7N8X-LA (KAMET2).
http://www.mxdatarecovery.net/asus-hp-a7v8x-la-motherboard-driver-drivers-bios-specs.html
A hp oldaláról már frissítettem az elérhető legutolsó Biosra. Viszont a proci (athlon xp 3000+) és a memóriák (1.5Gb ddr400 PC3200) is tudnának még jobban is pörögni. A biosban semmi lehetőség arra, hogy kihasználhassam a maximumot nemhogy még esetleg tuningoljam is. Persze tudom OEM lapnál és HP cégnél.....
Szóval a lényeg. Elérhető sok más nem OEM asus bios.Pl: A7N8X-deluxe meg satöbbi. De kérdés, hogy egyáltalán megmerjem-e próbálni. Hisz nem tudom A HP lapja fizikailag tudja-e azt amit az Asus testvérei. Gondolok itt az áramkörökre a chip készletekre.
Vagy tud esetleg valaki az én lapomhoz illeszthető moddingolt biosról? A válaszokat előre is köszönöm. Minden jót, üdv. -
Belako
tag
válasz
Persephone
üzenetére
Hogy mennyire megfelelő beállítást azt everestel tudod tesztelni. Az wendőz alatt is kiírja a hőfokokat nézd meg, hogy üresen mennyi a proci hőfoka és terhelve mennyit ha max 50-55 fok alatt van akkor fasza a beállítás.
Nemtom milyen hűtő van rajta gyári vagy valami extra. -
Belako
tag
válasz
Persephone
üzenetére
HI!
Nos milyen csatlakozók vannak a ventiken molex vagy alaplapi 3 vagy 4 pines.
Ha az utóbbi akkor gépindításkor belépsz a biosba del gombot nyomsz. Menüben keresel egy olyan menüpontot, hogy H/W Monitor és azon belül tudod állítani a ventik szabályzását, ha jól veszem ki akkor százalékos arányban tudod szabályozni a sebességet és minél kisebb az érték annál alacsonyabba forog alap esetben majd terhelésre saját maga növeli. Ennyit tudtam kiszedni ennek az alaplapnak a könyvéből Msi-t nem használok most ennyi telik hirtelen. Remélem tudtam segíteni.B.
-
Persephone
csendes tag
Sziasztok!
Hangos volt a gépem, nem a legjobb táp volt benne... Nemrégiben meghalt a tápom, lecseréltem egy FSP400-60GHN-re. Most is olyan a hangja a gépnek, mint egy repülőnek. Folyamatosan maxon pörög minden venti. Arra gondoltam, a BIOSban kellene valamit állítanom...
Ebben kérném a segítségeteket! Hogyan állítsam be a BIOSomat, hogy ne pörögjön feleslegesen?
A gép bele:
-alaplap: MSI platinum p7n SLI
-proci: Intel core 2 duo E7200 2,53 Ghz
-VGA: MSI gtx 550 tiElőre is köszi!
-
cutebubi
csendes tag
If you adopt DDR3 1333 pls. Adjust jumper set MB befor apply it. For FSB13333 CPU fsb= 2-3 ez mit jelent? BIOSban olvasom a ram "beállításoknál"
1333 as ramom van és lehet hogy jumperrel kell izélni hogy biosban betudjam állitani 1333ra?
Ha igen akkor hogyan?
Előre is köszönöm a válaszokat!!! -
netguru10
aktív tag
Sziasztok!
Adott a 3027 bios egy Asus Crosshair IV Extreme laphoz!
A kérdésem az lenne,hogy ebben már van TDP állítási lehetőség,vagy nincs?
Mert a lap fórumában nincs "élet" már egy ideje...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Lifebook A532-es 1 hónapos laptop. Feltelepítettem rá a FEDORA linuxot, Azóta nem tudok belépni a BIOS-ba. F2-vel hiába nyomom semmi. HELP

-
Attix82
addikt
Kérdés: Asrock 1155ös lap H61
IVY Bridge procival nem indul el. (SBvel nem próbálva)
4 sípolást csinál a lap, véleményetek szerint BIOS frissítés megoldaná? (IVY felismerés miatt).
Vagyis a sípolást okozhatja -e ez a dolog?
-
zozek
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Asrock H61M-S alaplap, mikor beszertenék lépni a biosba csak egy fekete képernyőt látok középen a fehér egérkurzorral.UEFI Ami bios van rajta.
A boot menü egyszer bejött,de akkor úgy kellett kiradíroznom egérrel a hátérképet.
Szerintetek lehet a bios-t frissíteni a régi módszerrel(boot dos -> ASRFlash.exe bios file).
A gép amúgy tökéletesen működik. -
StaMiNa
aktív tag
válasz
napoleon2323
üzenetére
Igazan nincs mit, és sikerült az update?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Facebook és Messenger
- Milyen okostelefont vegyek?
- PH! Darts
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- OCZ XTC Platinum OCZ2P8004GK 2 x 2 GB DDR2-800 MHz Kit
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- GIGABYTE Z590 AORUS PRO AX Alaplap
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tudom elég fura hogy hogyan hozható össze az fps a bios frissítésével de azóta van. Szóval CoD4ről van szó 250fix volt mióta update-eltem a bioszt csak 220-230van.
Kérem valaki segítsen! ASROCK A75M-HVS-em van.

de mégis ott van