- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
rockersrac #3798 üzenetére
Vannak rányomható programozók is, de 1 használat miatt nem érdemes venni. Mindenképp keress valami szervízt ahol foglalkoznak ilyesmivel. Persze ingyen senki nem csinál semmit. Legfeljebb a hugival küldöd a szervízbe, hátha ő (természetben) törleszti..
-
IstvánLászló
őstag
válasz
rockersrac #3798 üzenetére
" de jelenleg nincs pákám, amivel úgy le tudom szedni, hogy utána még visszatehessem, és működőképes maradjon.", soic8 tokos bios ic van az alaplapon és miért is akarod le is szedni?
A lényeg csak ezt írod és mondod, értettem is hogy az ujj bios nem akar felmenni, lapod is működik most is még?
Kérdezem hogy az ujj bios is biztosan az alaplapodhoz is való és betű és szám és revízió is stimmel?
A lényeg ha bármi eltérés is van - alaplapodon, ezzel téglát is csinálhatsz a gépedből és erre csak ezt tudom most mondani. -
rockersrac
csendes tag
Még mindig a gigabyte p35-ds35l rev 1 biossal szenvedek. Az itt meg máshol leírtakat végigpróbáltam, de nem akar felmenni a bios. És soic8 tokos bios ic van az alaplapon, de jelenleg nincs pákám, amivel úgy le tudom szedni, hogy utána még visszatehessem, és működőképes maradjon. Itt a hirdetésekben van aki bios ,,égetéssel"" foglalkozik, csak arra meg nincs pénzem. Vakinek valami ötlet(lehetőleg valami épkézláb jellegű) esetleg?
-
Till@
aktív tag
B7A33v35
Release Date
2017-08-01Description
- Improved Intel 600P M.2 compatibility.
- Enhanced board explorer function.
- Improved post time. (gondolom nem a boot volt lassú, hanem a post)
- Support "Above 4G Decoding" function.
- Remove Debug LED for CPU temperature.Ötlet : Hajrá
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Átlag felhasználóként írok, nem tudom van-e másik MSI alaplap topik, csak tudtok itt is segíteni
Szóval a lapom MSI x370 SLI plus. (ryzen 5 1600, SAMSUNG pm871 m.2 SSD boot drive, 2x8 gb gskill aegis ddr4@3200 - stabil, tesztelt, evga bq 500 vadiúj).
Bios: 2017.júl, legfrissebb.
Úgy hallottam pont ez az msi x370 sli plus szokott boottal szarakodni. Nekem is lassú SSD-hez képest, de nem vészes (20-30+ másodperc általában, kb. az előző inteles gépem kétszerese). 2 hét használat után egyetlen alkalommal előfordult, h bekapcs. után kb. az 5. próbálkozásra indult csak el, utána már a szokásos módon gond nélkül. Elég aggasztó volt. Ha feláll a windows akkor egyébként már hibátlan, 100% cpu/gpu teszt alatt is.Valakinek ötlete, vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszöntem.
-
Livius
őstag
válasz
Marcoo017 #3792 üzenetére
Lehet akár szarok a BIOS beállításaid, ezért kéne egy defualt beállítást nyomni rajta. Lehet akár valamilyen hardverkomponens rossz, vagy szarul/ nem szakszerűen van berakva gépbe, pl nekem volt egy régebbi gépben egy FireWire PCI-os kártya, ami kicsit billeget, és amikor ki volt billenve a slotból, akkor csak úgy kicsit belassult a gép tőle.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Marcoo017 #3792 üzenetére
A biost- frissítetted és utána volt load default?
A biost - frissítés után ez ajánlót.
A géped nem minden indításnál bootol be.
1.) A hdd is lehet a ludas, vagy biosban a beállított boot sorrend.
2.) A GTA Onlinet kb 20-25 perc alatt töltötte be, vírusos lehet a géped.
A lényeg configot nem írtál és ennyit is tudok most mondani, játékot mint írtad, nem ismerem, de a 20-25 perc alatt töltöttedbe, ez szoftver vagy hardver hibára is utal.
Remélem sikerrel is jársz. -
Marcoo017
csendes tag
Sziasztok!
Már régebben nyitottam ide egy topikot, azzal a kérdéssel, hogy mi a teendő akkor, ha gépem nem minden indításnál bootol be, mivel lehet orvosolni a problémát. Ott azt kaptam, hogy próbáljak meg egy BIOS frissítést, amit már máshol is olvastam.
Eddig még nem frissítettem biost, nem volt rá szükségem, de már kezdett valóban idegesíteni, hogy néha 2-3x újra kell indítani a gépet, mire bootol, ezért utána olvastam 1-2 helyen a bios frissítésnek usb-ről és tegnap előtt megcsináltam.
Véleményem szerint minden jól ment a biosban már 1.20 es verziót ír. Aznap használtam is a gépet, játszottam is, minden rendben volt.
Viszont tegnap kapcsolom be, megint nem bootol, újraindítás, bootol, mondom jó szarok akkor most már rá. Viszont ami feltűnt, hogy maga a gép nem volt lassú, viszont a GTA Onlinet kb 20-25 perc alatt töltötte be, ami igaz, hogy eddig is sokáig töltött, de azért megúsztam 3-4 percekkel. És amint bedobott a játékba, a játék érezhetően, és láthatóan is fps laggal küszködött, tehát gyengébben futott.
Gondoltam először, hogy a gta-ban basztak el valamit a nemrég kijött frissítéssel, de miután megtudtam, hogy másoknál igazából semmi ilyen töltési és fps probléma nincsen, kezdtem kicsit arra gondolni, hogy létezhet, hogy a bios frissítés következtében jött ez létre?
Más játék nem volt a gépen, mivel a héten tettem újra a gépet, szóval nagy összehasonlítást nem tudok végezni, magát a gépet nem érzem lassúbbnak semmivel, sőt. Viszont az hogy a GTA Online konkrétan játszhatatlan számomra, az kicsit bosszantó és aggasztó.
Lehet összefüggés a kettő dolog között?Ha igen, lehetséges-e a biost visszaállítanom az eredeti 1.0-ás verziójára, ha már a célt ami miatt frissítettem nem értem el vele?
Vagy csak tényleg az online-t baszták most el egy frissítéssel?
Válaszokat előre köszönöm!
-
-
Doky586
félisten
válasz
5letes Gábor #3787 üzenetére
Nem ingyért (gariban) gondoltam hogy megcsinálják neked, hanem pénzért..
-
5letes Gábor
csendes újonc
-
Doky586
félisten
válasz
5letes Gábor #3785 üzenetére
Márkaszervízben mit mondtak amikor visszavitted gariztatni ezzel a hibával..?
-
5letes Gábor
csendes újonc
Ismétlés, hátha most sikerrel járok:
Sziasztok!
Egy újabb "...elfelejtett BIOS jelszó...) esettel rendelkező versenyző jelentkezik: Én :-)
A
23 hónapja vett Fujitsu LIFEBOOK A544 laptomon BIOS jelszót állítottam be, amit 2 hét alatt sikerült elfelejtenem :-(
további infók: WIN10, rendszergazdai, minden egyéb jogokkal... saját Windows által készített Windows recovery DVD, múxik, UEFI állítást lehetséges lenne, DE -ugyebár- nincs jelszó (GRRRRRRRRRRRR)Utána ezeket tettem:
- a "klasszikus" elem ki, vár pár (30) perc -> semmi (a jelszót, mint az újabb laptopok többsége, nem felejtő RAM-ba (NVRAM, ...)menti)
- semmi gond, linux live DVD, Hiren, stb...,: DE valami bennmaradt idétlen(UEFI, ...?) gyári beállítás miatt nem lehet USB, DVD, CD ... boot-ot végrehajtani :-( csak a talapített, saját W dvd-t hagyja indulni.
- a próbált -nem működő- programok: cmospw-5.0, De-Animator(nem tudtam megfejteni, hogyan használandó :-(
- Az újabb laptopoknál nincs/nem ismert még a MASTERBOOT jelszó :-( ebben egyébként Phoenix utód BIOS van, a régi MasterBOOT-ot -phoenix- teszteletem ->semmi)
Nekem az UEFI megkerülése és ezután a jelszó törlése tűnik járható útnak, de "nyitott vagyok" más megoldásra is. (Ha lehet, nem a "Márkaszervíz megoldja..." kb. a laptop-ár 10%-ért / vegyél BIOST a ...-tól lehetőségek érdekelnének, hanem a szakmai út :-)
Előzetes Köszönettel várakozom a jó javaslatokra...
-
Hardver Arc
senior tag
Üdv! Nem tudom jo helyen kèrdezem e.!
Van egy dell vostro notebookom és bekapcsolás töltő képernyő után szomorú smylit dob fel kèk kèpernyővel és Acpi bios error hiba..
És nem tudok tovább menni ujra inditja magát a gép meg sípol..
Ilyenkor mi történik az èterben? Mi a teendő?
-
Livius
őstag
válasz
#73617920 #3773 üzenetére
Úgy, hogy a reboot után, vagy a flashelés után van egy olyan rész elvileg, amikor az A BIOS visszaellenőrzésén dönt a lap, hogy ha full jó, akkor a helyes tartalmat az A-ból átmásolja a B-be is. Lehet hogy simán duplikálta a végén a hibásan flashelt BIOS-t a B-be is. De az is lehet, hogy csak egyszerűen úgy flashelte meg az A BIOS-t a hulladék windowsos update programjuk, hogy a rebootnál úgy gondolja teljesen jó és hibátlan, és nem kezdi meg a másik BIOS-al való indulást, holott tudná, csak nem jut el oda.
Ezeket a gyártók által csinált update programokat se érdemes nagyon használni, főleg BIOS frissítésre nem, mert ez lesz belőle. Szép dolgok az ilyenek, csak sokszor nem valami sűrűn frissítik a verziószámát, hogy mindig up-to-date legyen a legújabb lapok mindenféle revision verzióira, aztán csak jön a szopás, amikor a next next finisht nyomja az ember. Nekem egy régi MSI lapnál a szar MSI live update egy másik Rev számú BIOS-t talált az én lapomhoz, és gond nélkül felrakatta velem nem ugyan arra Rev számú lapra. Hát persze hogy utána nekem is kuka volt majdnem a BIOS.
A jelenlegi UEFI Biosokban már minden gyártónak van egy komplett flashelős toolja, ami 100 szor tutibban működik mint a windowsos vackok. Ebből a szempontból a BMW minőséget igen is, ott kell keresni, nem a windowsos megoldásokban.
Garival meg annyit, hogy ez már azért alap, hogy az ilyet a Gigabyte gariztatja. Csak sajnos biztos, hogy lesz olyan magyar kisker vagy nagyker, ahol ezzel kötözködni fognak, az ő szellemi elmaradottságuk miatt. Amúgy meg gariztasd le, és simán mond, hogy nem indul a lap, egyik napról a másikra, azt kész.
-
jejike
tag
válasz
IstvánLászló #3780 üzenetére
ok. köszi a segítséget. akkor inkább gariztatom.
-
jejike
tag
válasz
IstvánLászló #3778 üzenetére
nem lehet vele csinálni semmit? vagy egyszerűbb inkább gariztatni?
-
jejike
tag
válasz
IstvánLászló #3776 üzenetére
igen még garis kb 1 hónapos a lap.
-
jejike
tag
sziasztok.
csak össze jött. elment az áram miközben bios frissítésem volt. mi a fenét csináljak vele?
MSI GAMING M3 H270 alaplapról van szó.
előre is köszi a segítséget -
törölt tag
-Bios-t "hazavágtam"? A Gigabyte némileg lazábban állt ehhez a kérdéshez. Azt írták válaszban, hogy az F7 verziónak jól kellene működnie, valószínűleg hálózati hiba történt, próbálkozzak az RMA-val bátran.
-Az App Centert én írtam vajon vagy én találtam ki? Amúgy az összes BMW baromság, mert én a Suzukival is pont ugyanúgy 50-nel mehetek városban, meg autópályán is tudom a 130-at.
-Az, hogy az alaplaphoz kiadott programban megnyomok 1db gombot az már erőltetésnek számít?
-Igen. Az AM4 platform elég új.
Ami valódi kérdés: hogy mehet tönkre a Dual-Bios? -
endruw18
csendes tag
Kedves fórum tagok .Lenne nekem egy ebayen rendelt nano usb programozóm ami plcc32 bios chipeket tud programozni ,a gond az hogy nem minden típussal kompatibilis és nekem egy 512 kb-os biost kéne ráírnom az egyikre ,esetleg nincs valakinek egy fejlettebb bios programozója ,én elküldeném a chipet meg a pontos bios file-t és ő némi pénz fejében ráírná.Ha bárki tud segíteni előre is köszönöm.
-
Livius
őstag
válasz
#73617920 #3761 üzenetére
Windows alól még 2017-ban sem ajánlatos BIOS-t frissíteni. Nem értem miért ott kell ezt erőltetni, ott van a tök jól és megbízhatóan működő Q-Flash az UEFI biosban erre, egy pendriveról.
Gondolom a lap még azért annyira új, hogy garis, így vidd vissza gariba és kész. Persze ne említsed egyből, hogy a BIOS-t haza vágtad, hátha kötözködnének rá.
-
Doky586
félisten
válasz
Angel2014 #3769 üzenetére
Multiméterrel kiderül ha rámérsz szakadásvizsgálattal, de szemre mintha forrasztgatva is lett volna, elég durva..
Mindenesetre felesleges munka volt. Laptopokban az elem kizárólag az rtc óra miatt van, nem lehet így resetelni a biost (kivéve az ősrégieket), mivel nem cmos őrzi a jelszót mint az asztali lapokban.
Viszont ha volt beállítva bios jelszó a hdd/ssd-re (és nem tudod a jelszót) akkor az (is?) mehet a kukába.
-
Angel2014
addikt
válasz
Doky586 #3766 üzenetére
HP nál a bios és a boot menű külön van...
elindítom escape....ott kérdezi f1. f2. f9 boot menű ...f10 bios...rákattintok az f9 re kiírja express boot menű de nincs semmi benne...
Ha simán indítom akkor fehér HP képernyő is visszaszámol 70 másodperctől elkezd felállni a win 7 de diagnosztikát csinál kiírja amikor végzett nem sikerült sem visszaállítani sem kijavítani a hibát utána felálna a in de kék halállal kidob.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Angel2014 #3760 üzenetére
" Amikor a gépkapoccsal kapargattam lehet lekapartam a nyákot is körülötte és ezért csinálja? Vagy ez még nem sérülés csak a festék?", nagyítóval nézzed is meg hogy mit látsz mert a képen ez nem is látszik is jól.
A lényeg ha zárlatot is csinált - eszközöddel, lehet hogy tégla a lapod.
-
törölt tag
Üdv! Gigabyte AB-350 Gaming3 alaplap, (Ryzen 5 cpu)
Újként vettem. Összeszerelés után 1 hétig tökéletesen, hibamentesen működött.Az alaplap saját weboldaláról letöltött "App Center" ajánlott fel bios frissítést. (F6-ról F7-re) (Előző gépeimen is többször végeztem már bios frissítést-mindig sikeresen.)
Ez a frissítés is látszólag rendben végigment, a folyamat alatt a háttérben más programot nem futtattam, nem nyúltam az egérhez se.
Az install végén a program adta a reboot gombot. Erre rányomtam és ennyi volt.
Azóta nincs semmi. Akar indulni a lap, de rögtön piros led hibaüzenet jön a CPU-ra. (mintha nem lenne mondjuk 12V-ra kötve) Aztán pörögnek a venitllátorok a végtelenségig.
Amit az én ismereteim engedtek, azt megpróbáltam. Utánaolvastam, memóriát, tápot cserélgettem, lehúztam mindent, reseteltem többféleképpen és többször ,elemkivétellel(sokáig) és jumperrel is.
Eredmény NULLA.
Nincs semmilyen képem, tehát a biosig sem jutok el bekapcsoláskor.
Pls help, ha vki tud!
Thx -
Angel2014
addikt
Egy elfelejtett jelszó miatt egy probook gépen próbáltam összezárni a bios chippet...azóta ugy jön be a rendszer hogy visszaszámol a gép...és a boot menüben nincs semmi lehetőség tök üres...
Amikor a gépkapoccsal kapargattam lehet lekapartam a nyákot is körülötte és ezért csinálja? Vagy ez még nem sérülés csak a festék?
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus P5Q-EM DO alaplapom 1102-es BIOS-al.
Mikor belépek a Power-->Hardware Monitor beállításokhoz akkor a billentyűk lenyomásakor több másodperces késés tapasztalható léptetéskor, és módosításkor is. (csak ebben a menüben)
Mi okozhatja ezt? -
Livius
őstag
válasz
CsengődiGeri #3754 üzenetére
Mostanában nem igazán van már mód a visszafelé flashelésre. Az UEFI BIOS-ban lévő alap flashelő szerintem nem fogja engedni, esetleg ha manuálisan csinálod DOS-ból ott talán megy. Amúgy mivel állítanád be a RAM órajelet? Elvileg egy XMP profile-t kéne látnija a BIOS-nak abban a RAM-ban, és azt kiválasztva beállítaná magától a dolgokat a 3000 MHz-re.
-
CsengődiGeri
tag
Segítséget kérnék ASUS Prime B350-Plus alaplap biossal kapcsolatban. Az alaplapot 0503-mas bios-al kaptam és 3000Mhz-es RAM modulokat raktam bele. Az eredeti bios-al ment is rendesen 3000-en de aztán én marha updatel-tem a legifjabb 0806-osra. Azóta csak 2100-on hajlandó menni a lap. Vissza lehet állítani valami korábbi verzióra akár az eredetire is a biost? Van valakinek tapasztalata melyik verzió a legstabilabb vagy a legjobb? Ne keljen már 5-6 verziót végigpróbálnom.
A segítséget előre is köszönöm
Üdv -
Livius
őstag
válasz
5letes Gábor #3751 üzenetére
Nah, de akkor valaha a jelszót is tudtad nem?
Kezd próbálgatni a lehetőségeket, vagy valami agykontrollon hozd elő a mélyről.
-
Livius
őstag
válasz
5letes Gábor #3749 üzenetére
Akkor esetleg érdeklődj az előző tulajnál, ha ő rakta rá. Többet fog érni, szerintem.
-
Livius
őstag
válasz
5letes Gábor #3747 üzenetére
Nincs elég tapasztalat hozzá sokaknál, ennyi. Jobban jársz, ha bruteforce elkezded a jelszavaidat próbálgatni, hátha valamelyik a sok közül. Amúgy elképzelhetőnek tartom, hogy ha esetleg lenne még rá garancia, akkor a számláival meg mindenével együtt gariban feloldaná egy garis szerviz.
-
5letes Gábor
csendes újonc
Néztem, próbáltam
, a rossz jelszó proba(k) urán nem ad ez a típus kódot, ami segítene a jelszó-generátornak. A tobbi, az oldalon javasolt megoldás sem mukodik
Talán valamilyen boot altt nyomott billentyu kód,ami lehetne, de ezek csak a markaszervízbol szivárognának ki, de ez túl új modell(4-5 éves). Az uefi korol reménykedek valamiben, de nincs túl nagy segíto-tolongás
Szabin van mindenki?
-
lao
tag
válasz
5letes Gábor #3745 üzenetére
-
5letes Gábor
csendes újonc
Sziasztok!
Egy újabb "...elfelejtett BIOS jelszó...) esettel rendelkező versenyző jelentkezik: Én :-)
A 2 hónapja vett Fujitsu LIFEBOOK A544 laptomon BIOS jelszót állítottam be, amit 2 hét alatt sikerült elfelejtenem :-(
további infók: WIN10, rendszergazdai, minden egyéb jogokkal... saját Windows által készített Windows recowery DVD, múxik, UEFI állítást lehetséges lenne, DE -ugyebár- nincs jelszó (GRRRRRRRRRRRR)Utána ezeket tettem:
- a "klasszikus" elem ki, vár pár (30) perc -> semmi (a jelszót, mint az újabb laptopok többsége, nem felejtő RAM-ba (NVRAM, ...)menti)
- semmi gond, linux live DVD, Hiren, stb...,: DE valami bennmaradt idétlen(UEFI, ...?) gyári beállítás miatt nem lehet USB, DVD, CD ... boot-ot végrehajtani :-(
- a próbált -nem működő- programok: cmospw-5.0, De-Animator(nem tudtam megfejteni, hogyan használandó :-(
- Az újabb laptopoknál nincs/nem ismert a MASTERBOOT jelszó :-( ebben egyébként Phoenix utód BIOS van, a régi MasterBOOT-ot -phoenix- teszteletem ->semmi)
Nekem az UEFI megkerülése és ezután a jelszó törlése tűnik járható útnak, de "nyitott vagyok" más megoldásra is. (Nyilván nem a Márkaszervíz megoldja kb. a laptop-ár 10%-ért/ vegyél BIOST a ...-tól lehetőségek érdekelnek, hanem a szakmai út :-)
Előzetes Köszönettel várakozom a jó javaslatokra...
-
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3743 üzenetére
A te Gigabyte lapod kb egyidős azzal amit linkeltem. Abban az volt, hogy SATA optikai meghajtót használt, de aztán írta, hogy menni kell USB pendriveról is. Igazából az lenne a tuti, ha minden módot ki tudnál próbálni, akár elmenni addig, hogy egy FAT32-es HDD-ről próbálja beolvasni a bios fájlt.
-
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3736 üzenetére
Recovering from BIOS failure on Gigabyte GA-EP45-UD3P
Ezen leírás szerint csak egy CD-re rá kellene írni simán a biosfájlt, és az award recovery beolvasná. Később írja, hogy működhet USB pendriveról is akár (gondolom FAT32-esről). Nem ír semmi fájl átnevezgetést, csak annyit, hogy CMOS cleart nem szabad nyomni ilyen állapotban. -
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3740 üzenetére
Szerencséjére az Award eredeti recovery toolja még életben van, szóval menni kéne valahogy a BIOS újra flashelésnek, csak tudni kéne milyen meghajtóra és hogyan kéne felrakni a dolgokat hozzá. Sajnos eléggé szegényesen dokumentált ez a recovery mód a neten.
-
Doky586
félisten
válasz
eBay-ról is lehet rendelni beégetett bios chipet 3-4eFt -ért, amit aztán magadnak kell kicserélni, persze esetedben ez nem biztos hogy megéri..
valami hasonlót: [link]
-
Livius
őstag
válasz
Találtam egy jó régi leírást. How To Recover Ami And Award Bios
Az Award BIOS-os rész a lényeges. Lehet nem is kell átnevezni a BIOS fájlt, csak az autoexec.bat-al együtt kell felmásolni valami cuccra (lehet a flash utility is kell ami még ott van), amiről képes lenne beolvasni. Az is lehet a leírt boot floppyt már nem szükséges megcsinálni hozzá, azt tippelem hogy csak a régiekhez kellett.
-
Livius
őstag
válasz
Igen, de azok a nevek olyan .xxx kiterjesztéssel csak tippek. És az is csak egy tipp, hogy pl mondjuk CD vagy DVD-ről menne-e. Az is lehet egy FAT32-es Pendrive-ról is megy, de nem tuti. Nagyon régen sima floppyról mentek ezek a fajta BIOS recoveryk, és ahogy írja akár FAT32-es HDD-ről.
-
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3734 üzenetére
A .F9 kiterjesztéső fájl lesz a BIOS fájl. Amúgy ha meguntad már a újraélesztéssét szólj, és tovább megveszem 1000 Ft-ért a lapot
Persze akkor, ha a bontóban is csak annyit mondtak rá, hogy a BIOS nem jó rajta, és amúgy a többi cucca jó.
-
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3731 üzenetére
Esetleg ilyen nevekre átnevezve próbáld meg a recoveryt az exe-éből kiszedhető bios fájllal.
award.rom, award.bin, bios.rom vagy bios.bin -
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3731 üzenetére
A Gigabytenál azok az exe-ék egy winrarral megnyithatók, és kitömöríthetők belőlük a rom fájlok.
-
Livius
őstag
válasz
rockersrac #3729 üzenetére
A Gigabyte oldala szerint Award BIOS van rajta. Ez a recovery dolog ami feljön magától, gondolom az award saját cucca. Ennek működni kellene, csak egyelőre sehol se találom a googlel, hogy milyen néven kellene felraknod a bios fájlt egy valamilyen meghajtóra, mert tutira csak egy bizonyos fájlnév után keres, pl award.rom vagy ilyesmi.
Amúgy az is előfordulhat, hogy CD/DVD meghajtóról nem is fog menni ez a fajta recovery. Lehet csak floppyról menne, vagy egy FAT32-re formázott HDD-ről, amire azt a pár kb-os rom fájlt valamilyen névvel felmásolod a gyökérbe.
-
lao
tag
válasz
rockersrac #3727 üzenetére
HI !
gondolom ilyesmit már olvastál : [link] ez a rész ami érdekes neked : " There is only two ways to correct this since it is not recovering from the hard drive backup (You did wait several minutes when it says recover right?, the latter fix I will PM you if the following does not fix it.Disconnect all hard drives, and CD/DVD drives. Then connect ONLY a single CD/DVD drive, either IDE Master, or a SATA drive to the first Intel SATA port (SATAII_0).
Then put your motherboard install CD that came with the board in the CD and start the system, let it run for a bit and it should find no hard drives and then scan for a BIOS on the CD and recover from there. "
lehet, hogy több órát el szüttyög vele. .
-
rockersrac
csendes tag
Sziasztok! Hibásként vettem egy Gigabyte P35-ds35l (rev 1) alaplapot, ami a következő felirattal fogad: ,,scanning bios image in hard drive" Szeretnék tőletek segítséget kérni, hátha életre tudom kelteni, és nem kidobott pénz volt az 500ft amit kiadtam érte a pc bontóban(tudtam hogy rossz, direkt hoztam el, hátha-akár segítséggel- sikerül életre kelteni, és akkor lenne egy középkategóriás alaplapom.
-
Sárkatona
újonc
Sziasztok ! Van egy MSI K9ND alaplapom, MSI 9661 Ver 1.1 az alaplapra irt info szerint.
P9661MS V2.11 112408 AGESA V3.3.0.0 verziójú bios van rajta.
Eddig két Opteron 2352-vel használtam porbléma nélkül, kaptam két 2435-ös cpu-t viszont azokkal nem indul.
Sejtésem, hogy nem megfelelő bios van rajta.
Hol, vagy kitől találhatnék megfelelő biost ?
Csak 2.0 -ás vagy 2.1 -est találok.
Vagy lap nem támogatja ezt a típust, de ahogy látom sokan használják a lapot 6 magos processzorral így ezt a lehetöséget tartanám meg utoljára.
UPdate : backupoltam a biost és felraktam egy 2.0 -ás verziót de azzal sem megy.
Sajna a backupot nem tudja visszaállítani interface , így most egyenlőre marad 2.0 a bios.
2x4 magnál úgysem sokat számít.
Köszönöm a segítséget ! -
Angel2014
addikt
Sziasztok ismét jött egy HP 450 elfelejtett bioskódos gép...HP nem nyitja mert nincs meg a származási papírjai...
Bios indításnál nem is adja fel a jelszó lehetőséget...viszont innen [link] [link] elküldték a BIN filét ahol ezt írják: próbálja meg ezt, ha meg kell változtatni sn, tábla id használata wndmifit vagy hpbcu ..
Az exe filét kicsomagolva és az elküldött BIN filét beteszem a másik kettő mellé Bios frissítésnél így már megjelenik a jelszó lehetőség hogy írjam be...
Kérdésem az hogy csinált már valaki ilyet , mert lehet én nem csinálom jól...hogy kell alkalmazni a BIN filét amit elküldtek nekem??
Csináltam egy mentést is ott is csak egy bin filét tett ki nekem...
Próbáltam a HPBCU-T és a benne lévő HPQPswd-t is használni de semmi...
-
LuiT
aktív tag
válasz
adamcsik #3723 üzenetére
A GPU-Z kis progival le tudod ellenőrizni.
A Sensor fülön nyomsz egy log to file és elindítasz egy 3D-s játékot s miután kiléptél a játékból megnézheted, hogy melyik vga megy és mit teljesít.
Persze előtte válaszd ki a neked megfelelő vga-t amit monitorozni kívánsz.Kb.: Ilyen Log fájlt kapsz:
A sárgával kijelölt rész a lényeg, a piros keretben pedig éppen az Nvidia vga működik.
100%-n a játék fut, a windowsban kb.: 40-45%, fekete képernyő az a 9%. -
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy ASUS X54H típusú laptopom. Az a gondom, hogy az integrált videó kártyát használja. Elvileg van benne egy AMD Radeon HD7470M 1GB-os kártya is. Hogyan tudnám elérni, hogy ezt a kártyát használja a gép? -
lao
tag
Üdv !
Egy kicsit belekavarodtam a biosba. A lényeg az lenne , hogy vigye le a proci óra jelét ha nincs terhelés. Állandóan 3.6 - 3.8 körül megy .Nem működik ez a energia takarékos mód .A biosban 3.6 amit mutat mindegy ,hogy hova állítom. Bios resi meg volt.Mit kéne be állítani , hogy rendesen működjön ,- terhelés nélkül órajel le , terhelésre meg fel.
Alaplap : GA-Z170X-GAMING 3
bios : F21
[Ő lenne]
előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogy a 6.-7. generációs prociknál problémát találtak [link] , ráadásul van egy visszatérő hiba amivel kapcsolatban a diagnosztikai programok, egy esetleges processzor hibára is utalnak.
Van egy ASUS B150-PRO lapom (többi infó a profilban). A támogatási oldalon a BIOS szekcióban, 2017/06/05 dátummal szerepel a "100 Series ME (Version 11.6.27.3264) Update Tool" nevű frissítés. Letöltöttem, de semmi infót nem találok a használatáról, illetve arról, hogy mire való.
Hálás lennék ha tudna valaki ebben segíteni.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Peter50 #3713 üzenetére
Szia! Légy üdvözölve a Windows 10 (és Fast Boot) világában
Ha rám hallgatsz tuti 100% működő megoldás, ha tényleg teljesen megfagy a géped post / boot közben --> vedd ki a vinyót a gépből és be fogsz tudni lépni a bios-ba, szépen pofozd helyre a beállításaidat úgy ahogy volt. A vinyót tedd vissza és ha minden oké minden megy szépen ahogy korábban. Illetve fogadd meg Doky586 kolléga tanácsainak első két bölcs pontját, sok bosszúságtól megkíméled magad a közeljövőben: erre tessék
ui.: ha van rá lehetőséged és a hardver sem igényli, csak a divat kedvéért ne használj Win10-et, FastBoot-ot, uefi-t és hasonló forradalmi jövőbe mutató fícsőröket... húhh mennyit fogok én még ezért kapni, de had jöjjön
-
Peter50
csendes tag
Sziasztok!
Van Acer E5-532-es laptopom. Win10-et telepítettem rá nagy nehezen. A BIOS -nál csináltam egy Load Setup Defaults és azóta nem tudok belépni a biosba, a gép csak a logoig jut el, aztán le is dekkol. Semmilyen billentyűre nem reagál. Van valakinek valami ötlete, mit csináljak? -
Doky586
félisten
válasz
Sidorovich #3710 üzenetére
-
Doky586
félisten
válasz
Sidorovich #3710 üzenetére
-
Köszönöm!
Amennyire látom, az alaplapom specifikációjában nyoma sincs a Dual Bios említésének, hacsak ezek közül az egyik nem azt jelenti:
"128 Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS, PnP, DMI3.0, WfM2.0, SM BIOS 3.0 ACPI 5.0, Multi-language BIOS,
ASUS EZ Flash 3, CrashFree BIOS 3, F11 EZ Tuning Wizard, F6 Qfan Control, F3 My Favorites, Quick Note, Last Modified log, F12 PrintScreen, and ASUS DRAM SPD (Serial Presence Detect) memory information" -
grandegamer
csendes tag
Sziasztok milyen programmal lehetne még módosítani award bios?A neten található award bios editor nekem csak kirsz kraszokat ír a setup menüben nem úgy mint ezen a képen így nem tudom elvégezni a kellő módosítást.
Processzor szorzóját szeretném növelni, fixálva van simán nem elérhető. Cseréltem processzort ,de így elvész 500 MHz emiatt.
Előre is kösz a segítséget. -
Livius
őstag
válasz
Sidorovich #3705 üzenetére
Ha jó verziót szedsz le, ami valóban az alaplapodhoz való, akkor a windwoson kívül az UEFI-is BIOS-ban lévő flashelővel 90% hogy nem fogod elrontani az alaplapot. Amúgy a mostani új, már gaming kategóriás lapok, mind dual-bios-osak, vagy valami értelmes recovery funkcióval is rendelkeznek.
-
Doky586
félisten
válasz
Az alaplapodon a bios chip ha nem dual akkor szerencséd van mert valószínűleg kivehető kis 8 lábú izébizé, és legrosszabb esetben eBay-ről rendelsz 2-3eFt-ért újjat és kicseréled..
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Az alaplapodon a bios chip ha nem dual, ha jól is tudom és nem is tévedtem, akkor igen téglát is csinálhatsz az alaplapodból és nem is gondolod túl az egészet és a para is jogos a részedről.
-
A mai alaplapoknál mennyi kockázatos a BIOS frissítés? Pl. ha sérült a letöltött BIOS vagy pont a frissítés közben megy el az áram, akkor mi a teendő? Vagy ez csak régen volt para és túlgondolom az egészet?
Asus Z170 Pro Gaming/Aura alaplapom van.
-
lao
tag
válasz
Perseus871 #3699 üzenetére
hi ! ha jól látom akkor csak egy helyen engedi a bios : Monitor menü . A user manual 3-28. oldalon foglalkozik vele a 3.6 bekezdés. manuál : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro