Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Alaplap csere utan vagyok. Asrock b550m-hdv. Bekapcsolva szoktam hagyni a gepet. Furcsaltam, kikapcsolva vart. Bekapcsolni tudom, de csak ventilatorok forognak. Memoriakat, tapot tudtam mas gepben is tesztelni. Illetve az abbol valokkal sem ment az asrock konfig. Gondoltam alaplap kuka. Megadta magat a hitvany vram resz. Rendeltem egy uj gigabyte aorus elite v2 lapot (rev 1.5). Atpakoltam a processzort, eredmeny ua. Csak ventilator forog, nincs bios post, se kep.
A processzor egy ryzen 7 5700G. Tapok chieftek ctg, aerocool nexus 500W felettiek. Kulon dedikalt vga nincsen. Monitor masik geppel, ua. hdmi kabellel vigan uzemel.
Probaltam biost frissiteni (q-flash) a legujabb [rev 1.5] bios-ra. Elsore nem volt jo valami a pendrive-val. Egy masikkal viszont elvileg vegigment a folyamat. Villogott a flash led, 45 masodperc utan bekapcsolt a tap ventilator. Azonban 3:50 percnel a led villogas megszunt, a tap ventilator csak forgott. Vartam meg 7 percet majd lekapcsoltam. Bios reset, nagy remenyek - nyilvan semmi valtozas. Csak ventilatorok forognak. Debug ledek meg nincsenek a rev 1.5-on...Kozben latokorbe kerult egy harmadik gep is. Sajnos ryzen 5 2600 van benne. Igy ezt a gigabyte lapban nem tudom kiprobalni. Viszont bios frissites utan (asrock b450 pro 4 alaplap, bios 5.31), internetes leirasok alapjan mennie kellene ebben a lapban is a ryzen 7 5700g-nek. Bekapcsolom, ventilatorok felporognek, kep nincs es kb fel perc utan kikapcsol a gep (ventilatorok lealnak). Ezt kovetoen magatol bekapcsol es a folyamat ismetli onmagat. A ryzen 5 2600-tal tovabbra is hibatlanul uzemel.
Kerdeseim:
- gigabyte-on probaljak meg q-flash bios frissitest? Ajanlott verzio a fentiek tukreben?
- mindenhol azt irjak cpu halal eselye csekely. Ennek ellenere lehet az a hunyo? (Tuning nem volt, rendes hutes, pasztazas, mikor leallt, csak windows futott)
Ugye a b550-esekben az 5 2600-os nem eletkepes, hogy teszteljem a lapokat. Az asrock b550-es lap annyira nem izgat, de a gigabyte fajo lenne. Penteken huztam ki a dobozabol...
Mindegyik alaplap asztallapon, hazakbol kiszerelve, sallangoktol mentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Fotók, videók mobillal
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- B760 / B660 / Z690 / Z790 ATX alaplapot keresek DDR4-es foglalattal
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 (98 HÓNAP GARANCIA)
- BONTATLAN! Lexar UDIMM DDR4 RAM 16GB 3200MHz CL22 Garanciális
- G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS új 2 pár
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO - iPon garancia 2026.12.11.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs