- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
cubix
tag
válasz
IstvánLászló #3218 üzenetére
Pontosan.
-
cubix
tag
válasz
IstvánLászló #3216 üzenetére
A Gigabyte oldala szerint az F2-es BIOS a legelső ami megjelent, ennél régebbi BIOS nincsen.([link])
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! A segítségeteket kérném.
Gigabyte GA-MA69VM-S2 alaplapomhoz keresném az eredeti gyári originált bios-t.
A lényeg jelenleg F2-es bios van rajta és így vettem meg használtan.
Kérném aki ismeri eszt az alaplapot segítsen, mert sajnos nincs infom az eredeti biosáról.Minden válasznak nagyon örülnék.
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Na ez is bekövetkezett. Soha nem sült még el balul BIOS frissítésem, de most megtörtént.
Egy gigabyte GA-G33M-S2 lap frissítése nem jött össze. Minden rendben zajlott a q-flash szerint, de az újraindítás már sikertelen lett. Csak ki-be kapcsolgat. Már mindent próbáltam, elem ki, fél napos bios rövidzártól kezdve, proci csere, memória csere, minden lehúz róla, de semmi életjel. Csak ki-be kapcsolgat. Valahogy visszalehetne írni a Bios-t vakon? Esetleg vki tudna Epromot írni Kecskemét közelében? -
poffsoft
veterán
válasz
nindzsavagyo #3212 üzenetére
szakit javaslom, neki lesz cpu-ja, anélkül még most sem megy.
-
nindzsavagyo
tag
Hali
Szeretnék biosz cserélni egy Gigabite H81M-s1 lapon.Jelengeg F3 van rajta.
G3420 al ment azt eladtam vettem egy i3 4170et.
Mikor indítanám a gépet csak felpörögnek a ventillátorok a monitor jelet nem kap és csipogó hiba üzenet sincs.
Másik topicban arra jutottunk hogy a cpu-nak kell az F5 bios..
Első kérdés ez valóban okozhat ilyen jelenséget vagy küldjem garanciába a cpu-t(ami teljesen új)..?
Második kérdés usb-ről tudok e biosz cserélni ezen a lapon?Így hogy a gép be sem kapcsol.(másik cpu-t nem tudok szerezni hogy azzal tegyek rá biosz)
Vagy vigyem az egészet kócerájt egy szakihoz? -
Ausus
csendes újonc
Sziasztok.
Elég sok probléma van a gépemmel, nem találtam az okát. Sok olvasgatás után, észrevettem hogy az alaplapom BIOSa 0802 es ( ASUS A88X Gamer) viszont az AMD A10 7870k Processort csak a frissített 0904 es Bios támogatja, ha jól értelmeztem.
Szerintetek érdemes updatelnem a bios-t ? Lehet az megoldás bármilyen problémára? Vagy csak rontok rajta ? ( még sosem updateltem)
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Csati7100
csendes tag
(Ezt a beírást rossz helyre tettem eredetileg, utána találtam rá erre atopikra, ezért átraktam ide, BOCSI)
Új gépem összerakása között jött egy info (Tibko8), hogy az i5-4460 procival a BOIS frissítése nélkül az alaplap (asrock b85m pro4) el sem indul.
Kérdésem: más procival is ez az ábra vagy pl az i5-4400, vagy i3-4130 esetén a frissítés nem téma.
Eredetileg az i3-4130-at ajánlották itt a fórumon, de a jobb paraméterek és a kis árkülönbség miatt céloztam meg az i5-4460-at.Köszi, ha valaki érdemben adna tanácsot.
(A BIOS frissítést kihagynám ) -
dokee78
félisten
Vettem egy Xeon E5440 processzort.
Előtte feltettem egy modolt biost ami ahhoz kellett,hogy felismerje a lap a CPU-t.
Gigabyte @tbios programmal frissítettem.
Most pedig nem indul el a gép egyik processzorral sem.
Felpörögnek a ventilátorok,majd leáll.
Ezt csinálja folyamatosan.BIOS reset is megvolt már.
Vagy más baja lenne?Régebben is csinált ilyet pár éve,de már meg nem mondom mi baja volt,de utána jó lett.
-
Traptor
aktív tag
Üdvözletem az Uraknak!
Volt egy sikertelen bios frissítésem egy Lenovo R61i laptopon és most úgy indul a laptop, hogy cmos clear után megjelenik a felirat, hogy nem jó a dátum, majd belép a bios setup-ba, ahol bármit beállíthatok.
Újraindítás után már azt csinálja, hogy a bekapcsolást követő 2-3 másodperc múlva kikapcsol.
Ha ismét cmost törlök (töltés, akksi, gombelem ki) akkor ismét indul.
Sajnos, nem tudom rávenni, hogy bootoljon, mert egyből a bios setup indul, mondván, hogy nem jó a dátum...Van valakinek ötlete?
Kösz:
Traptor
-
saint555
tag
Sziasztok.
Annyi segítséget szeretnék kérni valaki hozzáértőtől, hogy ASUS A88XM-A alaplapon a biost lehet e valami trükkel downgradelni? Magyarul régebbi biost visszatenni. Nem volt soha szokásom a biossal játszani, okkal próbáltam frissíteni. A bios saját updatere megtagadja a régebbi bios felrakását, mondván régebbi. A DOS-os progival és valami kapcsolóval engedni fogja vajon? 98% szerintem hogy maga a legfrissebb bios a kaka. ASUS-tól már nem meglepő. -
Livius
őstag
válasz
Milka 78 #3203 üzenetére
Ha van még gari rá, mindenképp gariztasd, de akár úgy is, hogy azt nem kötöd az orrukra, hogy milyen BIOS-t raktál rá. Szerintem nem vacakolnak az időhiány miatt azzal, hogy nyomozzanak azon, hogy mit tettél az alapalpoddal/VGA-dal.
Lehet nem fognak oknyomozást folytatni, és amint látják, hogy se kép se hang cserélik. Vagy ha eljutnak oda hogy van egy olyan ötletük, hogy BIOS frissítenek rajta a gyárira, akkor lehet azzal pont megjavítják majd, vagy épp utána se lesz jó, és azért cserélik.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
IstvánLászló #3202 üzenetére
És ha a kártya nem ad képet akkor hogy tudják meg,hogy az egyik nem gyári bios?
-
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Mod BIOS esetén ugrik a gari?
290x bios kapcsolós.Egyiken gyári bios,másikon 390x mod bios.
A hiba független tőle,nem ad képet biostól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest