- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
Msi dragon center megtalálta az új biost rámentem a frissítésre végig is ment gond nélkül rastartot kért és azóta nem jön be a kép még a perifériákat se ellenőrzi le nincs bill. Áramtalanítottam éjszakára elem ki táp csati ki jbat rövidrezár minden lehúztam és ennek kombinációja ezerszer és semmi.... Nem tudom mit hibáztam el de valahogy meg kellene oldani....
-
kissdani
senior tag
Tudna nekem egy megbízható szakit ajánlani vagy aki megtudná csinálni egy MSI Gaming pro carbon z390-es lapnak a bios chip írását. Nagyon úgyfest a bios frissítésnél nem fog magához térni már minden létező dolgot kipróbáltam de amit én tudok azzal nem hoozható helyre.
-
berzebub
aktív tag
válasz
SunMount3r #4396 üzenetére
Én sose csináltam és még nem volt baj,de ha ez Flash-ből csinálod 2 kattintás az egész és nem kell izgulnod.
-
berzebub
aktív tag
válasz
SunMount3r #4394 üzenetére
Ha nincs oda írva egyik újabb verzióhoz sem,hogy először ezt rakd fel,akkor mehet a legújabb. Ha win alatt csinálod célszerű letölteni a bios fájlt és úgy felrakni.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Asus PRIME B560M-K alaplapom van és a jelenleg rajta levőtől (0820) már van sokkal frissebb BIOS is hozzá. Kérdésem, mielőtt nekikezdenék a frissítésnek: hogy ugye tuti csak a legutolsó verzióra kell felfrissítenem hozzá, a "köztes" verziókat teljesen ki lehet hagyni?
Il. olvasni még olyanokat, hogy érdemes a BIOS-t frissítés előtt teljesen alap állapotba hozni (reset-elni), ez mennyire érvényes az ilyen Asus lapoknál?Meg kérdés még, hogy melyik utat válasszam:
Van az EZ Update, ami Windows-alól letölti és onnan update-lei a BIOS-t.
És van magán a BIOS-on belül az Ausus EZ Flash 3, amivel egy USB pendrive-ról lehet megtenni.
A manual-ban csak az második esethez írják, hogy ott szükséges a "Load optimized defaults" beállítást (tehát a BIOS reset-et) előbb elvégezni. Persze lehet ez még nem jelent semmit... -
tomi_x
tag
Sziasztok !
Van egy Acer Aspire 5 laptopom, Windows 10 op rendszerrel.
Szeretném a bios-t frissiteni.
De ezt a hibaüzenetet kapom:
mount the efi system partition fail
Mit csinálok rosszul ? -
Doky586
félisten
válasz
MegalodonS #4387 üzenetére
Legközelebb
1 nap
1 kérdést
1 topikba.. !!! -
Thrawn
félisten
válasz
MegalodonS #4387 üzenetére
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
A segitsegeteket szeretnem kerni.
Szeretnem a BIOS-t frissiteni,de kaptam egy figyelmeztetest:
- Please back up Bitlocker recovery key
- Suspend Bitlocker encrytion in the operating system before updating your BIOS''Az alaplap : Asus TUF Gaming X570-Plus
A BIOS : 1201Microsoft fiok:
A fiokomban ezt az uzenetet kaptam,
Nincsenek feltöltve BitLocker helyreállítási kulcsok a Microsoft-fiókjába.
Megjegyzés: Ha valaki más segített a számítógép beállításában, lehet, hogy a keresett BitLocker-kulcsok az ő fiókjában vannak.
Mit tudok ilyenkor csinalni,vegyek egy uj Windowst itt a PH-n??
A segitsegeteket elore is koszonom! -
törölt tag
válasz
Doky586 #4385 üzenetére
Hiába a beállításoknak, a proci órajele alacsonyabb lett kb 70-100Mhz-el, offsetvoltage -0.0725 re állítva mint az előzőn és semmi, ugyanúgy melegszik. Ezért szeretném a régit mert ott nem volt semmi probléma, és a gép teljesítménye is jobb volt. Üdv. (Ryzen 5800x proci van az alaplapban)
-
törölt tag
Szerbusztok. Frissítettem a a biost az alaplapon a legújabra, de de inkább lasubb lett és a proci is könyebben melegszik azóta. Vissza lehet frissíteni az előző verzióra? Ha igen, akkor úgy kell csinálni mintha bisot frissítenék vagy ez körülményesebb??
Üdv. Asus B550m-e alaplapról van szó.
üdv. -
N.Szil
tag
Valaki tudja, hogy hol lehet megtalalni az ASUS TUF GAMING B660M-E D4 alaplap ME firmware frissítés legújabb 16.1.25.2020v2 verziojat es, hogy telepitsem?
-
N.Szil
tag
Sziasztok.
Segitsegre lenne szuksegem, nem tudom jo helyre irok, ha netean nem elnezest kerek.
Egy ASUS TUF GAMING B660M-E D4 alaplap Intel Core i3-12100F procival tokeletesen mukodott, ezt most csereltem egy Intel Core i5-13500-re es nem mukodik, pedig csere elott feltettem a legujabb Biost (BIOS 2212).
Gepem i5-13500 proci cere utan indul de se kep se hang.
Mi lehet a baj?
[BIOS 2212] -
jozsef8
aktív tag
Sziaaztok!
Lenne egy Gigabyte B350 Gaming alaplapom [link]
A BIOS frissítve lett egy régebbi BIOS-ról F40-re lett frissítve F25-ös BIOS-ról. Az F40-re frissítés alapkövetelménye, hogy legalább F31 BIOS legyen az F40 BIOS telepítése előtt. Na ezt én szépen figyelmen kívül hagytam, és rögtön F40-es BIOS-ra frissítettem. A lap azóta nem indul, semmi nem jön be csak fekete kép jelenik meg. Valakinek van ötlete esetleg lehet-e még vele valamit kezdeni, vagy teljesen reménytelen a helyzet?Köszi!
-
Isti2
aktív tag
sziasztok.
az lenne a kérdésem, hogy ha 10+ frissítés van az alaplapom bios-ához(MSI MAG B550M mortar wifi), mindet egyesével sorban fel kell rakni, vagy elég csak a legfrissebbet?
köszönöm -
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
< .. deleted by user .. >
először olvasok, mert úgy látom volt erről szó....
-
Doky586
félisten
-
lyzzard
aktív tag
Sziasztok!
Minap vettem egy Asus Prime B650‑Plus lapot. Nem feltétlen bármi probléma megoldása miatt, de úgy gondoltam, lefrissítem a BIOS-t. Korábban egy Prime B350 plus-om volt, nem volt ismeretlen a terep, EZ Flash látta is a file-t, majd amikor "Processing"-be került a folyamat, rebootolt a gép, aztán nem bootolt. Kikapcsolás után indul rendesen, de hisztizik, hogy nem volt jó a POST-folyamat (naná, nem indult el). Mindegy, milyen USB-ről próbálom, vagy átneveztetem a file-t PB650PS.CAP-re, ugyanaz. Túlhajtás nincs, EXPO profil van beállítva RAM-ra, meg a PBO. Jó lenne, ha valami módon kiderülne, mi nem tetszik neki, mert későbbi proci upgrade-nél kelleni fog újabb BIOS.
Valaki látott már ilyen esetet? -
Livius
őstag
-
-
berzebub
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek: ASUS Prime B350 Plus, 5606-os Biost szeretném upgradelni. Próbáltam EZ Flash-ből , dos alatt, downgrade és úgy, de a letöltött 6042 sosem proper bios. Vmi 5let?
-
ddavedane
csendes újonc
Sziasztok!
ASUS TUF GAMING B460-PLUS bios frissítéséhez szeretnék tanácsot kérni. Elsősorban azt, hogy érdemes-e frissíteni ha amúgy nincs probléma a géppel?
A fenti listából nekem a 1401-es verzió van fent, ami nekem mozgatja a fantáziámat az a sok "Improve system performance". A BIOSokhoz nem értek annyira, hozhat ez érezhető változást, akár FPS növekedést is játékokban? Van-e értelme emiatt kockáztatni egy esetlegesen rosszul sikerülő updatet? Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
KisApám #4350 üzenetére
Akkor, ha se a gépházas megoldás, se az általam javasolt progi nem segített, akkor tényleg valamilyen hardveres reszettel kellene próbálkozni.
Illetve most beugrott a ködös távoli múltból, hogy korábban ilyen esetekre volt olyan javaslat, hogy ha van az alaplapon PS/2 csatlakozó, akkor a billentyűzetet arra csatlakoztatni egy átalakítóval, és úgy próbálni a Del, vagy F2-öt nyomni, ugyanis előfordulhat, hogy a normál USB-s kapcsolattal van valami gondja a BIOS-nak, és mire normálisan felismerné azokat, és reagálna a kiadott parancsra, addigra már a BIOS ezen túllép, és betölt a Win, ezért nem tudod elérni a BIOS-t.
Ilyen átalakító kellene, ha van PS/2-csati az alaplapon. [link] -
KisApám
addikt
válasz
pendre54 #4345 üzenetére
A DIRECT BIOS-ra nem reagál, újraindult a gép, és a Windowsig a szokásos fekete képernyő.
A FAST BOOT-ot átállítottam NORMAL BOOT-ra, semmi sem változott.Marad valami hardveres "nyomkodás", hátha akkor hajlandó a BIOS-t berántani és frissíteni végre, meg az Intel Virtualization-t is engedélyezni.
-
válasz
KisApám #4344 üzenetére
Az Asusnak van egy erre a célra szánt progija, ezt letöltöd, az indító ikonját kirakod az asztalra, elindítod a progit, géprestart, és máris a BIOS-ban kellene lenned. Én már a tatárjárás óta Asus lapokat használok, és ez a progi még nem hagyott cserben sosem. [link]
Még annyit, hogy működött Win 7-en. és most a legújabb Win 11 van fent, és nálam ezzel is működik. -
KisApám
addikt
ide is beírom, hátha:
Alaplap: TUF GAMING ASUS Z590-PLUS WiFi
Probléma: nem tudok belépni a BIOS-ba. A gép elindul, nem jön be az alap kezdeti képernyő, hanem csak egy idő múlva már csak maga a Windows. A gép elindulásakor nyomom az F2-t vagy a DEL-t (vagy folyamatosan nyomom, vagy felengedve-nyomogatva), de NEM lép be a BIOSba. Frissíteni akarnám a BIOS-t (AISuite 3 vagy BIOSRenamer - ASUS progik, Windows alól), de nem történik semmi.
Mit tegyek -
radamsky
senior tag
Befrisitettem.. uj procci benn.. gep elindul.. biosba tudok turkalni, de a windows nem indul el... Poen telepiteni se tudok uj windowst leall... Mielott kivalasztanam mit akarok telepiteni... Visszaraktam regi biost.. regi proci.. ugyanaz.. windows nem indul el...
Valakinek otlet?? -
Thrawn
félisten
válasz
radamsky #4341 üzenetére
A leírás jó, de ha már frissíted a BIOS-t akkor a legutolsót tedd fel (5.70).
A régi proci elképzelhető, hogy nem fog menni frissítés után, bár az SMU Checker szerint van benne Raven Ridge támogatás.
Régebbi BIOS-t nem tudom vissza lehet-e tenni az alaplapra, nem látok ennél a típusnál BIOS Flashback opciót. -
radamsky
senior tag
hátha él ez a forum
Van egy Asrock B450m pro4-es alaplapom.. benne egy régi procci 2200g ha jol emlékszemvettünk egy procit 5600g-st.. ha jol olvastam az alaplapleirást 5.0-as biost kell feltennem.. olvasgattam, néztem videokat hátha másképp kell, de inkább megerösitést kérek
Tehát pen drive.. formázva fat32-re (még szerencse van ilyen kicsi... Az alaplap oldalárol letöltöm az 5.0-ás biost.. rámásolom a pendrive-ra kibontva...
ugye régi proci van még benne.. belépek a biosba ott kiválasztom a flash update?? azt hiszem ugy irják.. kattintok rá , betallozom a 5.0-as biost és voilá elinditom, megvárom, mig lefut ujra indul, majd procci csere és ha minden igaz akkor csak ennyi... szünetmentes van
régi bios van rajta a gyári 2.xx valamennyi....
A gép gyerköce, nem szeretném elcseszni neki, anno mikor frissitettem 10 -en éve akkor még windowsbol toltam, meg jo öreg dos alol.. de régen volt
itt a kérdés... ha jol olvastam visszafele nem kompatibilis, ergo a régi procci ekkor nem fog már benne menni..
Van valami trükk akár vakon ha vissza akarom tenni a régi biost?? (pl a gyári procci hibás, jo kicsi a valoszinüsége)Csak ennyi az egész??? vagy kell előtte valamit még feltenni 5.0-as bios előtt??
előre is köszönöm
-
huskyboy02
csendes tag
válasz
huskyboy02 #4336 üzenetére
Megoldódott a probléma, elem csere kellett az alaplapba...
-
Felgolos
csendes tag
Problémám megoldódot!
-
simron
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van nekem egy A520M A PRO lapom és egy Ryzen 5 5600G-m tudom kell Bios frissítés hogy működjön de nekem nincs más ryzen processzorom amivel jó lenne. És nem tudom hogyan csináljam meg. Minden segítséget megköszönnék
-
huskyboy02
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a napokban frissítettem az MSI X470 Gaming Plus Max alaplapom BIOS-át a legfrissebbre és azóta valamiért azt csinálja a gép, hogy miután bekapcsolom a gépet, a ventik elindulnak, világít minden, majd valamiért "lelövi magát vissza" 3-5 mp-re, vissza bekapcsol magától és megy a BOOT rendben meg a WIN11 is...
Észre vettem, hogy amikor WIN11-ből nyomok start menü - újraindítást, akkor pedig úgy indul újra gép, hogy sima újraindítás helyett 3-5 másodpercre "lelövi magát itt is", majd vissza bekapcsol és megy minden rendben...
Valaki tudna segíteni, hogy hol tudom kikapcsolni a BIOS-ban ezt a funkiót, illetve mi a tök okozza?A BIOS leírásban az alábbiak szerepelnek:
Version: 7B79vHG
Date: 2022-08-08
Description:
-Update to AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.7.
- Change the default setting of Secure Boot.
Szerintem a SECURE BOOT lehet ludas, mert az egyel régebbi BIOS verzióban tökéletesen újraindult a gép kikapcsolás nélkül és bekapcsolás is gombnyomás után indult a rendszer azonnal, nem kapcsolt ki közben!Előre is köszönöm!
-
válasz
spleenszuru #4333 üzenetére
Ennyiért veszel egy Taichit amin van bios flashback is(nem kell proci).
[link] -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Felmerült bennem egy kérdés, a készülő gépem illetően. Adott a már megvett, Ryzen 7 5800X3D procim, amihez a kiszemelt lap az ASUS TUF GAMING X570 PRO WIFI 2.
Mivel a procim úgymond újabb, és erősen gyanús, hogy az alaplap BIOS-t frissíteni kell, hogyan tudom azt kivitelezni, ha az alaplapon még az azt nem támogató BIOS lesz?
Úgy értem, legalább addig be tudok jutni a gépbe, hogy a BIOS-ba belépjek, és a flasht elindítsam, vagy totál feketeség fog fogadni, és bootig sem jutok?
(a lap támogatja, a 2022.05.31 kiadású BIOS-sal, csak gondolom Magyarországon ez előtti lapot fogok kapni...)
Köszönöm. -
angyalpc2
aktív tag
[link]
De ahogy neten olvasom, összefüggésben van a VGA típusával is pl NVidia, és hogy miféle portnon nézed, mondjuk a HDMI pont lehet rossz, VGA vagy ilyesmi kellene vagy DP port?
[link]
[link]
[link]
nvme eltávolítás, másik berakása is segíthetha sikerül egyből bios frissítés...tuti valamivel összeakad
-
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok.Kellene egy kis segítség, mert most egy kicsit megcsüntem. Előzmény: Megvettem ezt a fifa23 fost, ami el sem indult, mert azt kérte, hogy rakjam a biost secure boot opcióra. Nah, én hülye meg is tettem, azóta se kép se hang. Amiket próbáltam:Elem kivételeVárni vele egy 15 percetCmos resetKiszedtem a memóriát, külön a cpu-t, az ssd-t, a vgaA speaker semmilyen hangot nem ad ki induláskor, a ledek világítanak, elindul minden, a cpu fan, a vga fan, de már az usb-re nem tolja ki a naftát, mert se a bilentyűm, se az eger nem megy. Olyan, mintha a cpu-nak a ventilátorát ki be kapcsolgatná.Ez egy Gigabyte Gaming b450 alaplapHa valakinek volt ilyen hibája please segítsen, mert nem nagyon szeretnék szervízbe menni vele. Köszi.
-
angyalpc2
aktív tag
Írom kellene egy 20+ éves lap bios-t
nyilván lehet, a hozzá való íróvalSST49LF040
PLCC32 tokos elvielg LPC vagy paralell írás
Hogy tudom megoldani Raspberry-vel és Fashrom progrival?
Elvileg támogatja is az IC-t, de sehol egy összekötési rajz, hogy kell összekötni stb?https://www.flashrom.org/Technology#Communication_bus_protocol
https://www.flashrom.org/Supported_hardwareVan valakinek tapasztalata ebben?
-
Fiftike
csendes tag
Sziasztok. Segtitséget szeretnék kérni.
Van egy asus f2a85-m alaplapom, ami be enged a bios-ba miután el végzem a szükséges beállításokat újra indulás után post van de képet onnantól nem ad csak mikor törlöm a beállításokat.
De viszont ha nem állítom be a biost csak tovább lépek a beállítások nélkül ha a windows-ból indítom újra akkor is ez a képnélküli indulás van .Valaki találkozott már ilyennel? A segítséget előre is köszi
-
Ricko
tag
válasz
JulianSinulf #4327 üzenetére
Igen ezeket mind megtettem. Egyedül a procinál az egyik tűn máskképp törik a fény. Valószínűleg ezzel történt valami.
-
JulianSinulf
őstag
Akkor nagyon esélyes, hogy kuka az a lap.
Nézd át a memória csatlakozók foglalatát, minden láb jól álljon benne.
A proci foglalatot sem árt átnézni, ott is minden láb jól álljon benne.
Egy elemcsere sem árthat, tud érdekes dolgokat művelni, ha le van merülve.
Nagyjából ennyi, amit megtehetsz. Átnézed, hogy minden jól néz ki. A többihez már szakember kell. -
Ricko
tag
válasz
JulianSinulf #4325 üzenetére
RAM-ok jók bele, gyártó holnapján benne vannak a listában. Meg működnek is másik gépben.
A lap most került hozzám, nem ismerem az előéletét. -
JulianSinulf
őstag
A RAM-ok biztos, hogy bele valóak (pl.: órajel)?
Ha a működő konfigba visszateszed, akkor is jók?
Működött a lap már korábban?A második BIOS azért van, hogy, ha valami történne a mindig használttal, akkor is el tudjon indulni a lap. Elvileg azt sosem írja át, nem frissíti, mindig csak az elsőt.
Így én inkább másra gondolnék első körben, mint a BIOS-ra.
Persze, ha olyan cucc kerül bele, ami megköveteli a BIOS frissítését, akkor nincs más megoldás, de ahhoz először olyan cucc kell amivel elindul.
Az, hogy ez pontosan mire terjed ki, a BIOS frissítéseknél tudod megnézni, hogy melyik verzió milyen javításokat, plusz funkciókat nyújt az alaphoz képest. -
Ricko
tag
válasz
JulianSinulf #4320 üzenetére
A ledek CPU és RAM közt villog oda-vissza, majd a RAM-ra marad égve és sípol 5 hosszút. De a RAM-jaim biztosan jók, működő konfigból vettem ki őket. Rakosgattam már őket a slotokban külön-egyben is mindenhogyan.
-
törölt tag
100%, hogy nem a videokimenetekkel van gond, vagy ram, vagy a szokásos dolgok?
Furcsa lenne, hogy egyszerre mindkét bios chip (vagy a tartalma) elszáll.Egyébként az eredeti kérdésre a válasz a "nem". Ha a dual bios ellenére se jut el a posztig, ott nem nagyon lesz otthoni megoldás.
-
Ricko
tag
Sziasztok
Van egy GIGABYTE Z390 GAMING X alaplapom ami nem ad képet induláskor. Az érdekelne, hogy Q-Flash Plus hiányában van egyéb lehetőség, hogy frissítsem a BIOS-t USB-ről?
-
123sylaar
aktív tag
válasz
Uszomester38 #4317 üzenetére
-
123sylaar
aktív tag
válasz
Uszomester38 #4315 üzenetére
Nem igaz, alapból támogatja az 5000-es szériát.
-
Uszomester38
csendes újonc
Sziasztok.Szeretnék egy asztali gépet összerakni hamarosan de még csak nézelődök.Egyenlőre arra jutottam hogy igpu-s procit néznék,nevezetesen ryzen 5-5600g-t.Alaplapot használtan nézegetem b450-eseket. A kérdésem az hogy olvastam fórumokon hogy biost kell frissíteni hogy működjön a ryzen5. Ezigaz?Mindenféleképpen az igpu kell mert egyenlőre csak apránként tudom megvenni a dolgokat és ugye a gpu drága dolog így az maradna utoljára de addig is lehessen használni a gépet.Segítségeteket ellőre is köszönöm.
-
ricsip
addikt
Elsőre nem a legbíztatóbb irány, de kössz a tippet. Remélem van ennél konyhakészebb módszer is, sajnos ilyen mélységekig már nem áll hozzám közel a BIOS/firmware hacking.
Mondjuk az szép lenne, ha a BIOS binárisba valahogy bele lehetne gyógyítani a Westmere mikrokódot is, a HP meg lesz*phatna így 12-13 év távlatából. Hogy dögöljenek meg amiért nem adtak rá szapportot akkoriban, pedig semmi TECHNIKAI akadály nem indokolta (csak a görény mohóságuk).
De ha már itt vagyunk, akkor már megkérdezném, h. Windows server 2012 R2-höz mi lehetett az utolsó OS-szintű mikrokód update csomag, ami megjelent Nehalem EP-re? Ahogy láttam nekem csak 0x19 fut BIOS és OS alapján is. Az Intel spectre 2018-as áprilisi első PDF-ek meg 1C (pre-mitigation production MCU) és később (2018 augusztusi) már 1D-t (New production MCU) is írtak. Viszont WS2012R2-re ezek már nem jöttek ki. Vagy ne sajnáljam, csak belassítja a fenébe?
-
ricsip
addikt
Nem találtam ennek a kérdésnek jobb témát, mert kapasból 3 témakört is vegyít, de hátha van itt valaki aki tudja rá a választ (ha van egyáltalán nekem tetsző válasz):
a "Ryzen SMU checker"-nek van univerzál inteles megfelelője? Egy régi játszós HP szerver alaplap BIOS fájljában szeretném kideríteni hogy csak Nehalem EP szériás Xeon (x55xx) mikrokód van, vagy az 1-el újabb Westmere (x56xx) is elindul-é benne, mielőtt megvennék bele feleslegesen ilyen processzort használt piacról?
-
Csati7100
csendes tag
A Boot sorrendet így állítom be és igy is mentem el a kilépéskor. Aznap ha nem kell a gép, kikapocsolom. Az aznapi bekapcsoláskor simán feláll a W10.
De másnep reggel ha indítom, a Bootsorren elején nem az elmentett SSD ál, hanme a DVD. Ilyen kor megint beállítom elsőnek az SSD meghajtót elmentem, kilépek, kis szünetután magától ismét elindul a PC, és simán fel álla W10. Ezt a manuális állítgatást szeretném kiküszöbölni. Egyelőre rejtély, hogy miért van (lett) ez, és hogy lehet a manuális állítgatás nélkül betölteni az SSD-ről a W10-et. -
Csati7100
csendes tag
Sziasztok!
Sima ügynek tűnt, de nem tudom a megoldást. Segítséget kérek.
Asrock alaplappal évek óta simán felállt a W10. Ujabban egy UEFi hibaüzenet nyomán F2-re balépek az alaplapi menübe, ott a Boot ágon az első opción soha nem az C: meghatót (SSD) találom, ahol a W10 van, hanem a CD meghajtót, ami üres. Ilyenkor kikeresem az SSD-s meghajtót, azt átrakom az első opcióra. Majd mentve kilépek. A ezután a PC kis időre leáll, aztán újra indul és betölti simána W10-et. Másnapi induláskor kezdődik menden előlről.Nem tudom mi okzta ezt, és hogy lehet élérni, hogy ha egyszer már az SSD meghajtót mentettem el az első betöltő opciónál, akkor új indulásnál emlékezzen is erre. Mindig a CD meghajtóhoz fordul.
Már kínomban beraktam egy CD-t a meghajtóba, amire csak az volt írva, hogy menjen át a C: megjatóra, de ez sem segített.
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
Esélyes, hogy nem kell ezzel foglalkoznod. Ha viszont biztos akarsz lenni a friss BIOS-ban és nem akarod esetlegesen szétszedni a gépet, mert nem indul a proci miatt (szerintem menni fog), akkor előre érdemes lefrissíteni.
Keresd így a témát: msi mag b550 tomahawk bios update without cpu
Nekem tavaly gond nélkül ment az 5950X a B550-es gigabyte lapban. De el kellett játszanom a proci nélküli bios frissítést egy rosszul sikerült frissítés miatt. Emiatt szétszedhettem a gépet. -
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek.Vettem egy MSI MAG B550 TOMAHAWK alaplapot, és egy Ryzen 5 5600G.-t bele.
Kell-e BIOS-frissítésre készülnöm ahhoz, hogy elinduljon a lapban a processzor?Ha másik procival kell megcsinálnom a bios-frissítést akkor melyik processzorok jöhetnek szóba?
Van elfekvőben egy Athlon A10-9700.-am. Azzal elindul ez a lap?
Köszönöm!
-
t.imi
addikt
válasz
FrozenThrone #4301 üzenetére
Igazán nincs mit, legyen szerencséd vele
Elvileg közelben van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Trollok komolyan
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest