Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr4Zy
tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
A voidstorm leírása OnSet oldaláról:
"Total Destruction – Minden játékos void power-e egy hatalmas sebzés potenciállal rendelkezik. A jelenlegi saját void power 1700%-a sebzésként fog jelentkezni, ez a kár mennyiség a játékban lévő összes saját egység között fog eloszlani. Minden játékost érint a jelenlegi játékban. 30 másodpercenként használható.
I. Upgrade: Total Destruction +100%-i void power jelentkezik sebzésként
Looted: Nightmares End (Standard)
II. Upgrade: Total Destruction +200%-i void power jelentkezik sebzésként
Looted: Behind Enemy Lines (Advanced)
III. Upgrade: Total Destruction -15 energiaköltség
Looted: Behind Enemy Lines (Expert) "U3-on ez azt jelenti, hogy 2000%-át (20-szorosát) sebzi a voidnak 135 powerért, ami azt jelenti, hogy egy átlagos t2-es void (kb. 400) már egy 8000-es sebzéspotenciált tartalmaz. Ez gyakorlatilag ellenem hatástalan (mivel a voidom 0 általában), de mindenki más ellen kb. minden egységet megöl a pályán instant, sokszor még a pure nature-nél is.
De mint olvashattad korábban, a frost t3-nál jelenleg bármelyik másik t3 nagyobb előnyt tud jelenteni 2 nature orb után. Magasabb szinten tudtommal csak fire, vagy nature t3-at alkalmaznak 2 nature orb után. -
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Mondjuk szerintem azért nem olyan jó, ha t3-ra frost orbot teszünk, mert körülbelül csak 2-4 kártya használható innen, és mindegyiknek megtalálható a megfelelője a pure nature-ben is:
XL-counter: stone warrior, vagy fathom lord. Ha stone warrior, akkor be kell tenni a coldsnap-et is, szóval csak 1 XL-counterért be kell rakni plusz 1 kártyát.
L-counter: silverwind lancers, vagy drones. A silverwind olcsó, de a drones sem sokkal drágább breeding mellett, és emellett sokkal erősebb is.
Abyssal nem ér semmit?! Komolyan mondom, ha megnyerjük a versenyt Gergővel, amit kiírtam, csak azért fogok összerakni egy pure nature paklit, hogy megmutassam neked mennyit ér az az egység! Egyértelműen voidstorm-counter, emellett minden színnel nehéz fogni, mert nem elég ellene egy fajta egység, hiszen amint szétbomlik más mérete lesz, azaz más-más counter kell ellene.
Emellett mi az, ami a t3-ra 1 frost orbbal bemehet a pakliba?
Rageflame: használhatatlan, mert túl gyenge...
Így maradt 3 lap, ami esetleg jöhetne még ebbe a pakliba:
shield building: torony nélkül fölösleges szerintem, az egyetlen dolog, ami ellen védene, az a grigori robbantás, de arra ott van a fathom lord a paralizáló képességével.
kobold trick: 1100 hp-t gyógyít a wellen, ha nincs 30-40 plusz powered (az 50-es kobold fölött) azután, hogy az ellenfél támadt, akkor már régen rossz.
retreating circle: egyetlen pakliba férhet be, az pedig a pure frost, és oda is csak neccesen, semmi másban nincs hely a számára...Szóval ezek közül szerinted melyik az, amelyik bármiféle előnyt jelent az abyssal-lal szemben, ami gyakorlatilag csak aurával, esetleg 3-4 giant slayerrel fogható meg (amikre amúgy meg jön a cc)?!
U.i.: A kobold trickről még annyit, hogy azért sem éri meg, mert ott van a SoM, ami könnyedén visszapörgeti a voidot, s a repair gombbal javított dolgot ára 100%-ban jön vissza a voidba, míg a trickkel minden használatkor 5 teljes powert buksz (90% jön vissza)!
-
Cr4Zy
tag
válasz
Evildep
üzenetére
Én kb. egy hete beszéltem vele, akkor azt mondta, hogy karácsonyi készülődés, vásárlás és ilyesmik miatt nem volt. Ha jól tippelek egyébként most hazautazott a családjához Karácsony alkalmából, ahol pedig nem tud játszani. De szerintem Szilveszter és a kijózanodás után már ő is itt lesz.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Zedroxine
üzenetére
Ha tényleg nature-nature-frost-ot szeretnél, akkor treespirit nélkül egy ehhez hasonló paklit tudnék ajánlani (bár nem értem, ha már t2-ig nature vagy, akkor a fire, de még a shadow is jobb szerintem t3-ra, mint a frost, a pure nature-ről meg nem is beszélek - persze a pure nature-höz kellenek drágább lapok is):
t1: swiftclaw, shaman, dryad (kék), windweavers, ensnaring roots, hurricane, surge of light
t2: energy parasite, burrower, deep one (zöld), parasite swarm, ghostspears/spikeroot, mauler, breeding grounds, shrine of memory, curse of oink; mindemellett kell egy spirit hunters, parasite, vagy envenom, játékstílusodtól függően.
t3: fathom lord, silverwind lancers, swamp drakeNagyjából én egy ilyesmi paklit ajánlanék. A kék dryad csak egy opció, anélkül is megvagy a nature-rel t1-en, de azért sokat jelent az a -25% sebzés, ha ott harcba keveredsz.
Az elején azért írtam, hogy a fire t3 jobb lenne, mert oda betehetnél egy sun reaver-t a silverwind helyére, hiszen a mauler az egy tökéletes L-counter, így a silverwind fölöslegessé válik. Ha t3-ra shadow-t raknál, akkor a t2-őt egy-két lappal megkurtítanám és helyükre beraknám a soulshatter-t plusz a nasty surprise-t, mert a fathom-ot nagyon csúnyán lehet robbantgatni. Ha van treespirited, akkor akár teljesen fel is lehet fordítani a paklit, mert annyira jól lehet arra is építeni (persze ahhoz, hogy használható legyen, legalább 1 alapnak és egy charge-nak kell lennie, ami nem olcsó mulatság).Pure fire, ez így nem túl pontos, pl. akarsz t1-en rusholni sunderer-rel, vagy sem? Mert az plusz 2-3 kártyát jelent a pakliban. De ár alapján legalább 2000 bfp, ha a drágább lapokból csak fél charge van (2 dancer: 800, 2 jugg: 1200 és akkor még a scythe fiends-ről, meg a giant slayer-ekről szó sem volt). De az biztos, hogy egy full charge-os pure fire pakli legalább 5-6k bfp, és akkor még nem is számoltam a lehetséges promo lapokkal. Ha ezek után is érdekel a pure fire, akkor arra is tudok írni 1-2 variációt.
-
Cr4Zy
tag
Nah, a versenykiírás készen van. Két linket is küldök, az egyik egy .doc kiterjesztésű fájl, melyet a '97-2003-as Microsoft Word-ök is olvasni tudnak, a másik pedig egy .docx kiterjesztésű, mely a 2007-es és a 2010-es Microsoft Word-del jobb, hiszen kisebb a mérete, és arra van optimalizálva. Tartalmi szempontból a 2 fájl teljesen megegyezik.
Ha van rá igény, akkor a formázatlan változatát ide ki is tudom másolni, de a lényeg úgyis megmarad.
Még egy dolgot leszögeznék: a jelentkezéseket csak a megérkezett nevezési díj után tudom elfogadni. A jelentkezőket és a meccseket pedig jegyzem majd egy-egy táblázatba, melyet - ha változás történik benne - minden nap végén közzé teszek
-
Cr4Zy
tag
válasz
Evildep
üzenetére
Az, hogy hova húzom fel, mindig helyzettől függ. Ha t1-en tudom használni a soul splicert, akkor miért ne alkalmazzam, hiszen ez sokszor egyet jelent azzal, hogy t1-en hatalmas power-előnyt tudok szerezni, plusz a 3 épületből az egyik már fent is van!
És még az is amellett szól, hogy ne a kezdőmön húzzam fel, hogy sokszor így nem kell saját egységet beleölnöm, hanem a környéken lévő hullákat felszedve egyszerűen töltök. -
Cr4Zy
tag
Hogy mindenki tisztában legyen vele és tudjon addig egy kicsit gyakorolni, nemsokára megrendezek egy 2v2 bajnokságot. A verseny január elején, 7-8-án kerülne megrendezésre, de a vége 10-éig nyúlhat el maximum, ha valaki pont amiatt nem tudna jönni, hogy hétvége lesz.
A versenykiírást legkésőbb holnap közzéteszem, az választ fog adni minden kérdésre. -
Cr4Zy
tag
Boldog Karácsonyt mindannyitoknak és családjaitoknak!
-
Cr4Zy
tag
Megvertem a top 7.-et, StreetKings-et. A pálya Wazhai, ő frost-shadow-frost. Én meg már t1-en is előnyben voltam hozzá képest, legalábbis így érzem. A replay itt található.
-
Cr4Zy
tag
Igaz, hogy a mikor a játék, mikor a szerver, mikor pedig az én netem szaródik, de azért 2 repet még megosztanék veletek. Az elmúlt pár nap terményei. Ebben bestiát rusholtam le t1-en, mégpedig sikeresen, hiszen elég hamar úgy döntött, nincs értelme folytatnia.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A másikban pedig LFGGagával vertük ChristianIII és Matos párosát. Igaz, kezd egyre inkább olyan érzésem lenni, hogy ChristianIII is net-problémákkal küszködik, de érdekesség, hogy (ezt beleszámolva) az eddigi 3 meccsünkből 2x csak úgy eltűnt.
Amúgy meg az előbbi meccsben nagyon benéztem egy eruptot, mert 2 forsakent megölt, egynek 300-zal csökkentette az életét és egy épp akkor letett soul splicert is lerobbantott vele, de ezután viszont már nem tudta megállítani a forsakeneket. Az utóbbi meccsel kapcsolatban pedig annyit tudnék hozzátenni, hogy ott már szerintem amúgy is bevertünk volna egy wellt, sőt, inkább az egész közepet megszereztük volna - ahonnan pedig már ténylegesen csak egy lépés lett volna a győzelem - hiszen Gaga már t2-őn volt, és hát enyhén szólva is a mi oldalunkra billentette a mérleget az a tény, hogy ő pure fire-rel volt e generated pálya sajátosságai miatt. -
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
1 razorshardot 1 nightcrawlerrel bármikor kimikrózok neked, 2-őt pedig 2-vel (aki nem hiszi, írjon rám ingame és megmutatom bármikor - sőt, enforcerrel is ki lehet, viszont ahhoz már tényleg 100%-os odafigyelés kell és csak a charge-al lehet ütni, mert ha annál tovább állsz a razorshard mellett, akkor már buktad azt az egységed). Nem véletlen, hogy a top 100-ban már a legtöbben inkább stone tempestet használnak M-knockbackre, nem razorshardot. Mert azt viszont tényleg lehetetlen kimikrózni, hiszen túl gyorsan lő: 1 stone tempesttel 2-3 swift tulajdonságú M méretű egységet is folyamatos knockback alatt lehet tartani. Természetesen az S méretű egységek ellen a legjobb counter a stone pakliban a razorshard, szóval ott van a paklijukban, de elsődlegesen S egységek ellen használják.
Egyébként meg a stone tempest és az aggressor legkönnyebben az S méretű egységekkel szedhetők ki, e két egység kis sugarú területsebzése miatt (az 1. knockback után alig kapnak valami sebzést az S egységek tőlük, és a 6-tagú csapatból 4 a másik 2 lökdösődésétől függetlenül tovább tudja támadni őket); ezért használják a razorshard-ot a paklijukban. -
Cr4Zy
tag
válasz
pachito
üzenetére
Az egyik barátom (Flameforge) beszélget TBO-val folyamatosan, így onnan van 1-2 kisebb infóm:
- a patch (a bootstrapper és a voidstorm fixszel) idén fog érkezni, ezt TBO biztosra mondta; s ha minden igaz, akkor a jövőhéten, azaz karácsony előtt fog jönni.
- az Amii csak jövőre jön, ez viszont ez tuti biztos infó.Azért tudom ezt így,mert Flameforge, Kaldra és pár másik map-készítő miatt különböző scripteket fognak berakni, amelyek segítségével az egyes egységek nevét átírhatják és hp-ját is módosíthatják a pályákon, amiket készítenek. Ebből egy kép ízelítőnek (nagyon nehéz kitalálni, ki készíthette
):
-
Cr4Zy
tag
válasz
LostKnight
üzenetére
Okés, akkor nézd meg légyszíves azt is, hogyan kell egy bestiát (aki nem mellesleg a top 9. jelen pillanatban) legyőzni könnyűszerrel!
A replay itt található a meccshez.
Ha a normál shadow-nature paklim van nálam, szerintem akkor is megverem, mert t1-en enyhén szólva sokat bénázott, mivel pl. 1 full hp-s forsaken-re is nyomott eruptot, ami így bele se halt... De azért a korai t3 mindenképpen nekem kedvezett a voidstorm miatt!

A nightcrawler-nasty, amit csináltam meg elég nagy power-kidobás volt, mert későn nyomtam rá a nasty-re és a drake nem halt bele, de akkor már gyakorlatilag mindegy volt, csak az időt akartam húzni, hogy az embalmer betöltsön.
És egy dolog, amin meglepődtem: ő nem hisztizett utána! Egyszerűen megkérdezte, hogy mi volt és elfogadta, hogy vesztett. Ez az, amit a legtöbb top játékos nem tud megtanulni: az ellenfelek tisztelete, ha egy bizonyos rangkülönbség alatt kapnak ki...
Jah és LostKnight, ideje lenne felkötnöd a gatyádat, mivel már rangot és helyezést is ugrottam. Jelenleg a 70. helyen állok 3 pöttyös pajzzsal!

-
Cr4Zy
tag
válasz
Evildep
üzenetére
Igen, a Soul Splicernek van egy olyan képessége, aminek a neve Soul Suction. Ezzel felveheted a környékről a hullákat. Nos mikor az Embalmer's Shrine-t bekapcsolod, (3-as upgrade-en) a hullák 220%-kal többet, azaz 3,2x annyit számítanak, mint amennyi valójában. Szóval ha kiengeded a Soul Splicerből a hullákat a másik képességével (Corpse sharing) és az előző képességét saját magára rakod le, akkor az embalmer bekapcsolása alatt a benne lévő hullamennyiség nőni fog. Ezt kihasználva letéve mellé egy Furnace of Flesh-t (ami a hullákat beszívva voidot ad vissza) elég könnyen lehet nullázni a saját voidodat. Ekkor a voidban lévő power elérhetővé válik és így az egyébként kihasználatlan power hihetetlen nagy előnyt tud biztosítani a számodra. Ezt bizonyítandó, itt is lenne a mostani meccsem NaTuReMaNiAc ellen, aki enyhén szólva szidott utána a voidstorm és a void-visszapörgetés miatt.

Lostknight, Onset, jó meccsek voltak! Gratulálok nektek! Mi Onsettel sajnos csak 1x kaptunk hasonló szintű ellenfeleket, mikor már totál hulla voltam...
Bár őszintén szólva nem szeretem az instant t2-es harcokat, az előbbin annyira egyértelmű volt, hogy ezt fogjátok csinálni, hogy azt sem értem, miért próbálták meg folytatni a támadást az aura ellenére is, illetve utána is miért húzták el annyira a t1-et...
A másik meccsnél ahha egy csöppet kóválygott, ahogy Lostknight is, de miután magadra találtál egész érdekes meccs lett belőle. Igaz, szerintem sokszor azt sem tudtad, hol áll a fejed, annyi helyre kellett figyelned, azért sikerült jól megoldanotok, pedig tényleg erős ellenfeleitek voltak.
-
Cr4Zy
tag
Elnézést a dupla postért, de ezt szeretném megosztani: nagy meglepetésemre a szerver már 11:55-kor állt (korábban nem is néztem). Az viszont már nem volt igazán meglepő, hogy semmi változtatás nem történt (még új watchlist sincs), hacsak nem számítjuk, hogy a Mikulás megkapta a képességeit, illetve a voidstorm elvileg nem fog mostmár kidobálni a játékból. A gyakorlatot pedig majd meglátjuk mi lesz.
TBO még említette azt is, hogy a voidstorm crash esetén a bootstrapper-ben csinált valamit, s emiatt dőlt össze a játék teljesen mikor olyan egységek haltak be, amik még elvileg nem sebződhettek volna. E kisebb változtatással ha jól gondolom a desync is kevesebbszer fog előjönni, hiszen többször azt vettem észre, hogy 1-2 bebuggolt halott egység (a sziluettje még ott volt és powert sem kapott vissza a tulaj belőle) okozta a desyncet. És mivel pont ehhez a részhez nyúltak hozzá (reményeim szerint globálisan is átnézték és javítottak valamit, s nem csak magához a voidstormhoz), kevesebb ilyen jellegű probléma fog előfordulni.
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Egy jó hír: elvileg a szerver 1 percen belül leáll, szóval tuti lesz valami.
Egy másik jó hír: 1v1-ben már közelebb vagyok a Ruler felső határához, mint alsó határához, szóval ha így folytatom, akkor igaz lassan, de egyre inkább közelítek a magam elé kitűzött cél felé, ami a Hero rang lenne (csak mert szépen mutatna az a platina színű karika ott a nevem mellett)
Jah és mindenki vigyázzon, mert a Pedopapa is ilyenkor rója az utcákat a Télapók mellett (és megeshet, hogy idén a krampuszok helyett ő csönget be, ha rosszak voltatok)!
Boldog Mikulást mindenkinek!
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Igen, szinte biztos. Azért mondom hogy szinte, mert az EA-től az is kitelik, hogy elhalasztják valami miatt...
Egyébként itt találhatod angolul, és itt németül ugyanazt a hírt, miszerint ma UTC szerint 10:00-tól (közép-eurórai időszámítás szerint 11:00-tól) egy szerverleállítás lesz.
De még ha el is halasztanák, vagy elhúzódna (mert ugye ez megszokott dolog, hogy az egy órás frissítés 2-3 órán keresztül tart), legalább láthatjuk, hogy azért még egy pár ember foglalkozik a játékkal az EA fejlesztői között.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Nem gondolod, hogy ezzel a hozzászólással egy kicsit ellent mondtál önmagadnak?
Mert ha nem, akkor kiemelném a 2 mondatot, amin nagyon megragadt a szemem:"a sog csupán merít belőle de pont az a lényege, hogy nem pörgeti vissza a voidod." (részlet a (#18339) Murder3 hozzászólásából)
"ha jól használod vagyis ami azt jelenti h a visszanyert powert támadásba ölöd akkor végtére is pozitívan jössz ki mert pörög a void." (részlet a (#18344) Murder3 hozzászólásából)
(#18346) Gyuri27: vasárnap este már leszek normális laptophűtő és egér mellett (ezeket nem hoztam haza, így most csak touchpaddal tudok játszani), onnantól már normálisan is kiállok

-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
(#18335) fantom922: Úgy értettem, hogy akkor tudom ezt a rangot t1-en, mikor én vagyok shadow t1-el, és nem úgy, hogy az ellenfél van azzal. És emellett nekem egy ideje már ott vagy a barátlistámon, mint Ovobacsi...
(#18336) zoli.22: Te se légy szégyellős, akikkel eddig úgy játszottam 2v2-őt, hogy ők csinálták a void-visszapörgetést és én csak a furnace-ot tettem le, te voltál az egyetlen, akire nem panaszkodtam meccs közben emiatt.
(#18337) OnSeT: Az altar of nihilt pont a void-visszapörgetéssel egyszerre teszteltük Gergővel 2v2-ben, csak akkor még úgy, hogy egyedül csináltam mindent és Gergőnek nem volt bent a furnace sem. Én meg 5 épülettel a pakliban pedig t2-őn nagyon gyenge voltam (pure shadow pakli volt mage-ek, nether és harvi nélkül boosterrel)... De a void-visszapörgetéses módszerrel az altar of nihil nagyot üthet, hiszen akár a támadás kellős közepén is el lehet sütni a voidstormot úgy, hogy nekünk nem hal be semmink. Egyébként ez azért maradt a tesztelés fázisában, mert nem volt u3-on az altar of nihilem, így megépítés után még várnom kellett egy percet, illetve a másik 3 épület olyannyira durván bevált, hogy szinte azonnal elfeledtette velem ezt a lapot. Jah és még egy dolog: én vagyok a játékban TBPeti, ha ez nem lenne tiszta. Phoenixek pedig alap dolgok a paklimban pont az embalmer miatt, illetve az aurába ezt szoktam hívni. És egy kis érdekesség: 4 phoenix wellt bont, 6 pedig már full hp-s orbot és a körülötte lévő welleket is!
(#18338) fantom922: Engem mostanában már Zoli folyamatosan Tibinek hív, szóval már nem lepődök meg tőle semmin. De amúgy is megkaptam már az életben kb. mindent, hiszen a Tamás Bence Péter név miatt kb. minden néven szólítottak már...
(#18339) Murder3: Igazad van, nem tudtam, hogy a SoG-nak van az a tulajdonsága is, hogy a hatása alatt a void egyáltalán nem nő, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy 500 voidnál már így is megéri, hiszen soha az életbe nem fog ennyi voidod visszapörögni a power-poolba.
(#18340) Murder3: 2v2-ben a voidstorm mellett az altar of nihil eldönti a meccset, ha okosan használja az ember ezeket, így ezzel nem értek egyet veled. És ha visszapörgetjük közben a voidot, akkor az ellenfélnek esélye sincs védekezni ellenünk, hiszen a voidsormot nem 100 powernyi egységre szokás ellőni, hanem 300-ra minimum (1v1-ben az én meccseim kivételek, hiszen én azt ellövöm 2 maulerre is, de az más lapra tartozik). És pont itt jön az, amit te nem tudsz: az a "t3-as void", amit megemlítesz nem fog létrejönni, ha az altar of nihil be van kapcsolva! Persze még 2v2-ben is a legtöbb meccsen eldől t1-t2-őn a játék, de ha t3-ra érünk, akkor az altar of nihil + voidstorm egy védhetetlen kombó.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
A SoG u3-on ha jól emlékszem, akkor 50% voidot ad vissza. Azonnali bontással a SoG elindításához képest 50% + 90 lesz a voidod. Szóval igenis visszapörgeti a voidot, méghozzá elég erősen. 2v2-ben meg ez még hatásosabb, hiszen a csapattársadnak is csökkenti 50%-kal a voidját úgy, hogy közben ő nem bukik semmi powert. Az viszont már más kérdés, hogy 4-500-as void alatt használhatatlan, de egy fals támadás után bőven több is szokott lenni ennél pure shadow-ban!
Abban igazad van, hogy a voidrendszer nem rendelkezik sok mechanikával, sőt, kifejezetten egyszerűen oldották meg, mégis csak nagyon kevesen használják ki, és épp ez az, ami miatt ütős ez az embalmer-splicer-furnace kombó; főleg a voidstormmal megagyalva. És ez (mármint, hogy ilyen kevesen használják) annak tudható be, ami fantom922 (#18327) hozzászólásában található: a jobbak ellen el sem jutok t2-ig, vagy simán megfognak ott, hiszen 165 powert nem könnyű kispórolni!
Ettől függetlenül tisztában vagyok azzal, hogy milyen lenne a rangom a void felhasználása nélkül: t1-en shadow-val olyan rangú vagyok, amilyen most, de más színű t1-el, illetve t2-őn már csak a Bane rang körül mozog a tudásom saját belátásom szerint. És sajnos van jópár pálya, ahol a t1-harc teljesen elmarad, s éppen emiatt van az, hogy ezzel a játékstílussal is csak lassan menetelek egyre előrébb. De ez a menetelés legalább biztos, mert a sokkal jobb játékosokat is meg lehet vele fogni, ha sikerül mindezt felépítenem.
Lostknight hajrá, pár hellyel megint lemaradtál!
-
Cr4Zy
tag
válasz
zoli.22
üzenetére
De, a lifeweaving és az unholy power miatt 50-50%-kal kevesebbet sebződnek az egységek, ami a voidstorm alatt is működik, azaz gyakorlatilag ha egy Mo-ra ráteszed egyszerre mindkettőt, akkor az 20 mp-ig gyakorlatilag 20k sebzést tud felfogni, ami 1000-es void alatt nem öli be.
-
Cr4Zy
tag
Egyre kevesebben vegetálnak, hiszen Murdeer is újrarakta a bf-et tegnapelőtt este!

Állok elébe a tesztelésnek, csak szólj, hogy mikor leszel online!

Jah és ha pure lap lesz, akkor váltok pure shadow-ra akár mage-ek és harvi nélkül is! Sőt, ez a taktika a pure shadow-nál a legjobb igazából, hiszen gyorsan lehet hozni a harvikat!
-
Cr4Zy
tag
Azért mindent még ezzel a taktikával sem lehet megoldani, mert a 3 orbból 2 gyakorlatilag kötött a voidstorm miatt, így heal vagy disenchant nem férne bele a pakliba. De 2v2-ben el tudnám képzelni, hogy valaki ezzel játszik mellettem
Jah és csak hogy azok számára, akik eddig nem hitték el, hogy működik (mert hogy igenis működik) 1v1-ben is ez a void-visszapörgetés, itt lenne a bizonyíték rá, hiszen nem csak szintet léptem, de még a top 100-ba is bekerültem vele:
Mivel a képet a fórum maga nem méretezi át, kivágtam és átméreteztem, de a gyors paint-ben végzett munka miatt valószínűleg nem tökéletes. Így az eredeti képet a beillesztett képre kattintva fogjátok elérni:
-
Cr4Zy
tag
válasz
Predatorkill
üzenetére
Shooter, csak a nagyobb élet, és így a hatásosabb robbantás miatt használsz witchclawst, vagy mi miatt? Mert személy szerint én például utálom azt az egységet, mert a frost t1 az egyetlen ellenfél, ami ellen hatásosabb, mint a dreadcharger és még 5-tel több powerbe is kerül...
-
Cr4Zy
tag
Nah, csak hogy mutassak valamit, itt egy 1v1 ChristianIII (mostmár "csak" top 18., de a meccs előtt még a 16. volt
) ellen. Igaz, ha nincs a void-visszapörgetés, akkor úgy kapok ki, hogy semmit nem tudok csinálni ellene. De a lényeg a végeredmény, az pedig az, hogy annyi powerem összegyűlt addigra, hogy szerintem nem sok esélye volt, hiszen t2-őn ashbone- és még inkább a swamp drake-spam ment volna 2 helyre egyszerre, ami ellen nem hinném, hogy bármit is tudna kezdeni, még ha frost is, hiszen nekem is van cc + még voidstorm is.
Jah és itt egy másik replay, amin mikibm-mel PYCAK és rds párját vertük.Jó szórakozást a replay-ekhez!

-
Cr4Zy
tag
Éééés, TBO már válaszolt is: hétfőn már foglalkozni is fog a syncronization problem-es crash-el a voidstorm kapcsán. Szóval páran azért csak foglalkoznak ezzel a játékkal, még ha úgy tűnik, hogy nem is csinálnak semmit!

Bár ez a probléma szerintem keményebb, mint a másik volt, mert ennek szerintem semmi előjele nincs a játékmenetben, hiszen semmi más nem történik a játékban akkor, csak a syncronization problem jön fel. De az elmúlt héten már többször előjött, míg korábban egyáltalán nem, szóval vagy több csaló van a magasabb szinteken, vagy csak a voidstorm-nak van egy másik problémája is, ami minimum másfél perc után jelentkezik csak... -
Cr4Zy
tag
Van egy jó hírem!
Az egyik voidstorm-crash kijavítva és a következő frissítéssel jön is! Itt is található a link, amin TBO ezt leírja.
Nah, az elmúlt napokban volt egy replay-m a synchronization problem-ről, amit valószínűleg a voidstorm okozott, ezért ezt pedig (a zárt téma miatt) TBO-nak pm-ben küldtem el. A lényeg, hogy ha minden igaz, akkor a voidstorm miatt nem fog kidobni a játék és nyugodt szívvel használható lesz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Igazad van, a voidstormhoz nem is kell ész, viszont ahhoz, amit kitaláltam, hogy támadás közben az ashbone-ok védelmére így használom a voidstormot azért már egy csöpp kis gógyi is kellett, hiszen ezt nem mástól láttam és utánzom, hanem a saját fejemből pattant ki ez az ötlet; annak alapján, hogy a voidstorm az emberek saját voidjából robbant. Így ha ez 0, akkor a saját egységeket nem sebzi. Az már csak ráadás, hogy közben a rengeteg voidot sima powerré alakítom folyamatosan, így szarásig vagyok powerrel mindig.
A 2v2-ben való használáshoz viszont mikibm adta az ötletet, mivel én meg nem gondoltam arra, hogy egy furnace of flesh letételével meg lehet ezt oldani. Én ennek a használatával attól féltem, hogy a 2 furnace elveszi a az összes hullát, amit a soul splicer kiad magából, hiszen ha a halott egység a furnace hatótávján belül van, akkor az fogja felszívni, s nem a soul splicer. -
Cr4Zy
tag
válasz
zoli.22
üzenetére
Én is azt mondom, hogy túl erős, s kicsit gyengíteni kéne, de nem nagyon, mert úgy meg használhatatlan lenne. Kb. azt mondanám, hogy ne 2000%-ot, hanem csak 1500%-ot sebezzen. Mert egy átlagos pvp-n a void t2-őn 3-600 között mozog, t3-on meg 600-1000 között. Persze használva a shrine-ok egyikét pedig ez a szám olyan 35-75%-kal tud csökkenni, emiatt van az, hogy a pure nature ellen már most is csak részben hatásos, főleg mikor az Mo-val és fathom lordokkal mozog, mert olyankor kb. semmi se hal be.
Egyébként meg ha megnézik a rep-et, amit csatoltam a fórumra, látni fogják, hogy mennyire hatásos a voidstorm, főleg úgy, hogy 0 voidja van benne Zolinak meg nekem is eközben, és így nem halnak bele az egységeink.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Mint mondtam, ott t1-en nagyon ratyi voltam...
De csak hogy tudj róla, ma 2v2-ben jukaaa-t és a társát vertük úgy, hogy t1-en meg kellett fogni őket, nehogy rossz helyről hozza a fire dancert. Szóval megy az, csak oda kell koncentrálnom teljesen...
Jah és Yrmia lett a kedvenc mapom 1v1-ben, mert ott ponthogy t1-fight van, ha kitér előle, akkor nyerek, ha nem tér ki, akkor meg t1-fight van, amiben azért az újabban megszerzett rangomat azért tudom hozni, ha odafigyelek rendesen. -
Cr4Zy
tag
válasz
gergomester
üzenetére
Tyderianek a neve a csákónak és valamikor 2-3 hete az első helyen szobrozott 1v1-ben...
Amúgy jó lett a videó, de így, ahogy újra megnéztem, voltak nagyobb baklövéseim ezalatt a meccs alatt, s nem csak olyan kicsik, amikre én emlékeztem...
De hát igen, érdemes nézni az első void-visszapörgetést, hogy hirtelen mekkora mennyiségű powerem keletkezik, illetve a darkelfeknél, miközben "támadok" - ami egyébként arra ment, hogy beöljem azokat, s a heal-ek rájuk csak késleltetés miatt voltak ott -, a heal-ből instant jön vissza a power, gyakorlatilag alig valamennyivel lesz kevesebb a powerem.Egyébként többektől megkaptam már, hogy milyen noob vagyok, hogy furnace of flesh-t használok, de akkor basszus, ha tudják, hogy ennyire beválik, akkor miért nem használják az emberek?! Két dolgot tudok erre mondani az ilyeneknek: nem könnyű kisajtolni a jobbak ellen azt a 165 powert csak úgy, a meccseim java részében emiatt well-hátrányba is kerülök, ahogy az a videón is látható, illetve próbálja meg ezt utánam csinálni, de nagyon kevesen tudnák szerintem hatásosan 1v1-ben is alkalmazni.
És ez annak is betudható, hogy nagyon kevés olyan pakli van, ahova befér ez a 3 épület egyszerre, lényeges kártyák kiszedésével (aki ismeri a paklimat, az tudja, hogy se a burrower, se a breeding, és még a motivate se fér be, de a shad-nat pakliban szerintem nincs más, amit ki lehetne venni). Azért, mert egy shadow orb mindenképp kell t1-re és/vagy t2-re, a bandit pakli nagyon gyenge, a lost pakliba meg nem lehet neki helyet szorítani. Így maradtak a pure shadow és a shadow nature. Nos a pure shadow-sok jó része ennek a lebutított változatát csinálja, mert ők nem használnak soul splicert, de ott is hasonló dolgok szoktak történni. -
Cr4Zy
tag
Köszi szépen, ezzel tisztában vagyok, azóta szét szoktam szórni az egységeket ha úgy látom szükségét, s ennek megfelelően már most a Grandmaster rangot is elértem. És a legtöbb meccsen az előzővel ellentétben jobban szeretem a t1-rusht, mert a soul splicer valami hihetetlen erejű gyógyítóerővel bír, így aztán rászoktam a t1-en támadáshoz való használatára. Pl. Galush-t, meg pár másik embert, szintén nature t1-el úgy rusholtam le, hogy az már inkább alázás számba ment, mint játékba: ha jó helyre húzom fel a soul splicert, akkor engem onnan ki nem ütnek soha.
Egyébként meg azon a meccsen jobban be voltam szarva, minthogy olyasmikkel foglalkozzak, hogy most kell-e még egy darkelf, vagy sem, illetve hogy szét kéne húzni az egységeimet.
Amikor a darkelfekkel "támadtam", akkor már én lélekben a t3-ra készültem, ezért sem gondolkoztam ilyesmin, mert tudtam, hogy a voidstorm ellen nem tud védekezni, utána meg úgy fogom meg, ahogy akarom. És a másik: e void-visszapörgetés nagy hátrányokkal is jár: 2 épületet be kellett tennem (embalmer, furnace, mert a soul splicert a motivate-re cseréltem, ami ugyanúgy jó a t1-harchoz, sőt, még talán jobb is) egy olyan pakliba, amiben már nem igazán volt hely. Így aztán a burrower meg a breeding már sajnos nem fért be.
Jah és azokat a war eagle-öket nem lehet máshonnan támadni, csak a túloldalról a darkelfekkel, így nem is tudtam volna jobban széthúzni őket... De a t1-harcnál egyszerűen leblokkoltam, ennyire nem szoktam szarul játszani ott...
És köszi, pont egy ilyen hozzászólást vártam.
Bár tudtam ezekről a hibáimról, megerősítést nyertem bennük, hogy jobban kellene fejlesztenem a mikrómat. Fire és frost t1 ellen még gyakorolnom kellene ilyen Legend meg hasonló rangúak ellen (a fire ellen a széthúzással van kisebb gond, mert 2 forsakent még mindig be tudnak eruptozni egyszerre, a frost ellen pedig a master archer spam wintertide és/vagy home soil kíséretében nehézkes még egyelőre), de a nature-t és a shadow-t már az esetek nagy részében fogom most is, legyen bárkiről is szó. -
Cr4Zy
tag
válasz
LostKnight
üzenetére
Azért nem számítasz bele, mert akikkel megbeszéltem, azoknak skype-on küldtem el, kivéve Gergőt. Kb. 4-5 véleményt kaptam, csak éppenséggel senki sem azt hozta fel, hogy miket hibáztam, hanem inkább gratulált és csodálkozott, mennyire hatalmas mennyiségű powerem volt. Én magam tudtam eddig is a gyengeségeit ennek a paklinak, mert 3-4 is van amiről tudok, s nem csak az, amit te mutattál.
Ha nem olyan pályát kapok, ahol nincsenek hatalmas előnyben a firedancerek (mint pl. Lajesh), illetve sikerül belebonyolódnom egy kisebb-nagyobb (akár 2-2 egység veszteségét okozó) t1-csatába, akkor onnantól le tudom hozni a voidvisszapörgető kombót, így tudok menni t3-ra és még a meccset is sikerül lehoznom általában. Persze ehhez az is kéne, hogy ne fáradtan üljek le játszani, mert ma is azért buktam el legalább 3 meccset, mert a soul splicert elfelejtettem visszakapcsolni...Az előbb pont azokra gondoltam, akik innen, illetve a data.hu-ról töltötték le, mégse írtak rá semmit...
Murder: köszi, de azok között, akik itt vannak/voltak aktívan a fórumon, kb. csak 2-en, vagy 3-an töröltétek a Bf-et, nem többen, ezért nem értem az egészet...
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Köszi szépen, de akkor majd lehet megcsinálom úgy, hogy a youtube-ra is felkerüljön, mert emiatt most nagyon büszke vagyok magamra, csak lusta vagyok felrakni a fraps-et...

Amúgy meg kezdem egyre jobban megszeretni a pure fire-t, mint ellenfelet, csak a pálya ne legyen olyan, hogy ellehetetlenít engem a játéktól ellene: az előbb egy Legend rangút vertem ezzel a void-visszapörgetős taktikával rankeden.Egyébként miért nem kaptam egyetlen egy kritizáló, vagy egyáltalán bármilyen véleményt? Mert komolyan írtam a végét, mivel tényleg érdekelne minden építő jellegű hozzászólás.
-
Cr4Zy
tag
Nah, csak hogy megmutassam, mennyire durva is 1v1-ben a shadow-nature-ből a voidvisszapörgetős taktika, belinkelem hogyan kell elverni Tyderianek-et, aki jelenleg a top 7., de a legjobb 2.-nak, vagy 3.-nak vallja magát. Beszélgettem vele egy sort, és folyamatosan csak szidni tudott, hogy milyen noob vagyok. Érdekes volt, hogy mennyire kikelt magából miután megvertem.

Jah és akkor még a végén mégis én aláztam meg, mert közöltem vele a tényt, hogy touchpadról játszottam ellene, és nem normálisan, egérrel!
Nah, akkor itt is lenne a meccs repéhez a link.
Egyébként utána komolyra fordította a figurát és mondta, hogy játszunk még egyet, akkor már a rankeden is használt pakliját tette be. Igazából a t2-jét már nem láttam, úgyhogy erről csak annyit tudok mondani, hogy fire t1-el indul... De az azért valamit csak jelent, hogy mikor először meglátta a (Bane) rangomat, akkor azonnal annyira lenézett, hogy úgy gondolta, simán megver engem egy olyan paklival, amit csak tesztelni akart, ezért nem is nagyon mikrózott ellenem...
Véleményeket kérnék a meccsről, mert érdekelne, hogy miket rontottam el benne, illetve hogy Tyd miket rontott el (attól eltekintve, hogy nem a furnace-t és a soul splicert próbálta először leverni, hanem egy wellre utazott).
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Nem felejtettem el a Shrine of Memoryt és a Shrine of Greedet, egyszerűen csak azokkal együtt is többet sebzek rájuk a voidstormmal, mint bármi mással és csak 135 powerért. Ezzel a taktikával általában 3-500 powert tudok forgatni folyamatosan egységek és void között, azaz akár védekezhetek 3-4 ashbone-nal, vagy swamp drake-el is miközben lenyomom a voidot és csak ő fog sebződni. Ezután jön azonnal az embalmer és már újra nincs voidom, újra kötözhetem és malacozhatom az ellenfelet. Ezért van bent a nature orb igazából. Akár egy Mot is lehozhat a pure nature miközben nyomatja a somot, a voidját ilyen módon nem tudja lenullázni, csak lecsökkenteni. Azaz a Mo úgyszintén sebződni fog. Lehet, hogy nem hal bele, de cserébe sebződik és nem is keveset, és éppen azért vannak a cc-im, hogy megfoghassam az ellenfelemet t2-őn és ilyen esetekben.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Azért nem veszem ki a pakliból, mert jelenleg kb. ez az egyetlen védekezési eszközöm t3-on. És miközben kereken 0 a voidja az embernek, azért elég vicces dolog ki tud jönni belőle (pl. 30 hp-s nightcrawlerem életben maradt voidstorm után). Ha ezt a bugot kijavítanák, akkor egy bizonyos pvp-rang alatt lehetetlen lenne megfogni ezt a fals shadow-nature-shadow paklit. Ezt azért mondom, mert kb. egy Legend rang alatt szerintem bárki t1-rusha fogható.
Ma felmentem egy játékra, aztán kb. ugyanaz történt, mint tegnap, annyi különbséggel, hogy csak touchpaddal játszottam és csak egy Battlemaster ( mishanamerii ) ellen, illetve a t1-harc kimaradt, de t2-őn fogtam - pedig még egy termite hillt is sikerült rámhúznia ott - és t3-on is már épp előnybe kerültem mikor kifagyott a játék a 3. voidstorm után.
És már csak azért sem fogom kivenni a paklimból ezt a lapot, mert más kombinációval lehetetlen fullra lenullázni a voidot, azaz ha az ellenfelem nem használja a Furnace of flesht legalább az embalmerrel (bár powerben olcsóbb, ha soul splicer is bent van, anélkül is lehetséges a void lenullázása), akkor mivel nekem 0 a voidom, neki meg nagy valószínűséggel több száz, ezért gyakorlatilag 135 powerért bármilyen védekezésre és/vagy támadásra lehozott egységét be tudom verni.
-
Cr4Zy
tag
ÁÁÁÁÁÁ, ************************************

Épp nyerőben voltam egy Supreme ( ElPrincipe ) ellen (1v1 meccs, mindketten t3-ig eljutottunk, mert t1-en megfogtam a fire-t shadow-val, majd t2-őn nem bírt velem és korábban húztam t3-at - miközben bár wellelőnyben voltam, 2 wellemet beütötte -, majd miután ő t3-at húzott, bevertem a t2-jét) és erre nem kidob az a **** voidstorm a játékból?!?!?!De legalább tesztelhettem egy kombinációt, amit nem sok, de kevés tapasztalatból mondhatom, hogy elég ütősnek tűnik:
shadow nature pakliba betettem az embalmer-furnace-soul splicer kombót. A voidom folyamatosan 0-án volt, így gyakorlatilag szinte folyamatosan nyomhattam a voidstormokat, t2-őn meg amint ez felépült instantba felugrott 500-ra a powerem. És mivel az én egységeim egyáltalán nem, vagy csak nagyon kicsit sebződtek a voidstorm miatt, így 1-2 ashbone (mivel fire-nature volt, ezért mine+ensnaring jött mindig, a fele esetekben elkerültem, másik felében sikerült belefognia 1-2 ashbonet) + egy rakat swamp drake bármit képes beverni, főleg olyan support mellett, mint a folyamatos heal, és az egységek ellen egyszerűen voidstorm, más nem is kellett.Persze hátrányokkal is járt berakni ezeket az épületeket: például nincs bent se motivate, se burrower a pakliban, sőt úgy őszintén szólva az egyetlen nature egység benne az a swamp drake. Viszont mindhárom cc (roots, hurricane és oink) befért a pakliba, és kifejezetten jól is jöttek amikor az ellenfelem betámadt engem.
Szerk.: Magam moderáltalám a hozzászólásomat, ezért vannak a kicsillagozott részek
-
Cr4Zy
tag
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Én t1-re shadowban a dreadcharger (mostanában witchclaws helyette, de ez a dreadnél rosszabb) és a forsaken mellé mindig noxot használok és pluszba egy épületet. Ez az épület a hangulatomtól függően zöld soul splicer, vagy phase tower. Bár mostanában inkább az előbbivel játszom a heal miatt. A phase -el az egyetlen gond, ha mozgatod, akkor dupla annyit sebződik, azaz az élete ugyanott van, mint egy noxé, amit azért hagy súgjak meg, elég könnyen be lehet ütni...
Onset, a nox+motivate-hez annyit hozzátennék, hogy a zöld soul splicer nélkül használhatatlan 1v1-ben. 2v2-ben pedig csak nature t1-es társsal. És hogy miért? Pont azért, mert iszonyat gyorsan halnak, és nincs annyi powered, hogy egy ilyen t1-rushal akár egy wellt is lebonts. A frostnál jönne a glacier és az imperials, a fire-nél az eruption és a sunstriders, a naturenél a ww, a shadownál pedig a forsaken-spam. Ha jobb játékossal állsz szemben, akkor kb. az egyetlen ezek közül, aki ellen van esélyed beverni a wellt, az a nature, a többi ellen lehetetlen.
De azt nem tagadom, a motivate nagyon hasznos dolog tud lenni. A legegyszerűbb támadási módszer vele: elküldesz 2-2 nightcrawlert 1-1 wellhez. Ahol egységet hív le, ott benyomod az egyikre a motivate-et és ha nincs cc-je, azonnal bukja a másik wellt. Ez a shadow-nature paklikban burrowerekkel még hatásosabb. -
Cr4Zy
tag
Semmi nem történt, még annyi se, hogy pár percre leállítsák a játékot... Igaz, a netem sz@rakodik manapság, egyre gyakrabban, de a játék ettől függetlenül még megy.
Amúgy meg nem kell hozzá 3 uposnak lennie, ha jól tudom már 0 vagy 1 upon is levédi a fullos stampade-et. A 3 upos glacier kb. úgy fogja meg a wellt stampade közben, hogy annak kicsit több megy le az életéből, mint annak a fele.
-
Cr4Zy
tag
Most játszottam egy 2v2-őt egy úgymond ismeretlennel (most játszottam vele másodjára), és mégis majdnem sikerült megvernünk egy Patriarch és egy Grandmaster csapatát. Az lenne a kérdésem, hogy hol b@sztuk el? A rep itt található:
http://www.mediafire.com/?ss5etrcojaodioo
-
Cr4Zy
tag
ÁÁÁÁÁ...
Tegnap tamma csoportba hívott, hogy menjünk 2v2-őzni, erre a 3. meccsnél, ahol végre igazi ellenfelek lettek volna hát nem besz@rt ez a fos UPC?! (rds meg egy másik ilyen szintű játékos volt az ellenfél)
Egyébként a többieknek is bocs a tegnapiért, valami karbantartási munkálatok miatt csak ma reggel 9-kor jött vissza a netem véglegesen, tegnap délután 6 körül csak egy órácskára jött vissza, de akkor már senki sem volt online azok közül, akikkel előtte játszottunk, ekkor hívott tamma.. -
Cr4Zy
tag
válasz
alpihun
üzenetére
Igen, lyrish, vagy a t3-as sárkány. Mind a kettő jó ellenük, persze spelles támogatás nélkül ugyanannyi powerből valószínűleg nem jössz ki. Egy fagyi és egy home soil, ebben a formában a lyrishok nagyon ütősek tudnak lenni. Persze hozzá kell tenni, hogy a northland drake-et nehezebb is counterelni, mint a lyrishokat (mert XL és repül), de ez már mindenképpen a te egyéni stílusodtól függ, melyiket hozod e kettő közül. De mint írtuk, pure frost paklival már gyakorlatilag az is hiba, ha t3-ra mész, mert ott gyengébb a többi színnél. Itt csak ki kell használnod, hogy 250 powerrel többed van, ha okosan használod ki, akkor meg tudod fogni a meccset sokszor még vesztett helyzetből is.
-
Cr4Zy
tag
válasz
alpihun
üzenetére
Mivel vonaton vagyok és blokkolják a youtube-ot, csak később tudok válaszolni érdemben, de a 240p-s alapján, amit korábban láttam, ahogy előttem említették, elég durva hibák is előfordultak a meccsben, mindkét fél részéről. Az első reakcióm az is volt, hogy az nyert, aki egy picivel kevesebbet hibázott... Egy dolog viszont tisztán él bennem: pure frost vagy, ne engedd t3-ra az ellenfelet, vagy azonnal verd be ekkor, mert ott gyengébb vagy. Az ellenfeled szerencsédre nagyon erőltette a juggert (és ezt sem a banner mellé hívta le, mikor lett volna rá esélye). Ha nem így játszotta volna a t3-át, akkor szerintem könnyedén elverhetett volna... De mindenesetre grat a nyert meccshez

-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Hát igen, a befallen egy az egyben minden healt és buffot elutasít, így kb. a legjobb megoldás a védekezésre a Mauler és a Lost Reaver után a commandos ellen. És 120 power. Nem egy olcsó dolog power-t tekintve (bfp-t nézve az), de a legtöbb pure shadow pakliba már nem igazán fér be...
-
Cr4Zy
tag
Pontosan ahogy mondod. Csak az éppen fent lévő(k) halnak be az abyssalból. Ez azt jelenti, hogy a kisebbek azonnal jönnek, és ebben az a legjobb/legszarabb (attól függ, ezzel vagyunk, vagy ez ellen játszunk), hogy a kisebb abyssal-ok mellé is ugyanúgy lehet pakolni bármit. Szóval ha az orbodnál volt, akkor azonnal tud melléjük tenni mondjuk egy burrit, vagy fathom lordot és tovább támadni téged, de emellett a lost revenantokkal ellentétben welleket is lehet mellettük venni, szóval a kisebb abyssalok tényleg olyanok, mint a normál egységek, a körülötte lévő idézéseket tekintve legalábbis.
És az ewocator's woe + soulhunter ellen ugyanúgy jöhet a voidstorm, csak éppen máshova fogja idézni, s a soulhunter meghal. Ahogy mondtad, pont mint az amii ritual esete.
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen megfogni, hanem azt, hogy nehéz.
Igazad van, abban, amit mondasz, több megoldás van a megfogására, de egyiket sem találtam elég olcsónak. Azért mondom így, mert pure shadow-val is játszottam korábban.
Egyébként meg így belegondolva igen, Bane rangig nem nehéz eljutni - annak a kb. 300 embernek, akik már voltak grandmaster, vagy legalább battlemaster szinten. De a többieknek ehhez vagy meg kell várni, hogy nagyon leessen a pvp rangjuk, ami azért nem egy-két hét, vagy pedig új acc-ot kell indítani, amin az upgrade-ek nincsenek rajta. Nos upgrade nélküli shadow mage-dzsel kétlem, hogy olyan sokra lehetne menni...
Én pl. nyár közepe-vége óta folyamatos játékkal Archfiend voltam, mert nem akartam a kedvenc kombóimat lecserélni. Most, hogy az acc-om meg lett hackelve, már nincs választásom, csak azokat a kártyákat használhatom, amik vannak, így szépen lassan felkúsztam már Bane rangra, elsősorban e bandit pakli miatt.Amúgy meg igazad van, a Harvester a legjobb countere a commandosnak, mert az ellen nem tudok semmit sem csinálni. De azért ne felejtsd el: én nem akarok még egy bannert lerakni a commandosom mellé, hiszen 1 egységgel támadok, és amúgy is, egymaga a lifeweaving kinyírná ezt az épületet...
És azt sem mondtam, hogy mindenképpen életben akarom tartani a commandosom. Elég, ha egy kisebb powerelőnyt szedek össze, onnantól meg már ugyanúgy ott vannak az nc és a darkelf nekem is, hiszen a banditban az egyik orb shadow, ezt ne felejtsd el!
Aura esetén azonnal lehívok egy bannert, mikor még nem sebez (4 másodpercig ilyen) onnantól pedig játszadozhatunk benne, mivel nekem is ugyanúgy bent vannak az nc és a darkelf, azt pedig, hogy ki jön ki ebből jobban, pedig majd meglátjuk, mert ugye a bannert valamivel le kell ütnöd, ha csak varázslatot használnál a commandosom leverésére, hiszen ellenkező esetben a végén jönne mégegy commandos. Jah és bent van a rioter's retreat is a paklimban, szóval a banner után egyből az jönne.
Igaz, a darkelfek esetén nehéz védeni a commandost, de nem lehetetlen. A mage-ekkel éppenséggel az a baj, hogy M egységek, illetve a range támadása miatt alapból 25%-kal kevesebbet üt. Így a motivate-tel bár sokat sebeznek, de a commandost is jobban healelik, hiszen az is többet sebez rájuk, mintha darkelfeket hívnál.
Egyébként meg ha te egy harvit hozol a commandosra, megyek instant t3-ra. Aztán pedig buffolni fogod a harvit több, mint 90%-os valószínűséggel, amire az első dolgom egy windhunter és leszedni a harviról a buffot, a második pedig az aura lenne, ha azt sem vitték volna el... Szóval a harmadik dolgom a buff levétele utáni instant voidstorm, mivel más védekezési lehetőségem nincs. Ne felejtsd el, hogy amíg a kezdő orbodról eljut a harvi az egyik orbomig egy átlagos (közepes) pályán, addig több, mint félig felépül a t3-om (természetesen amíg te nem hozol le countereket a commandosomra, addig én sem buffolom azt, hiszen gyógyítja magát az orb támadásaival szemben - így ravage nem kell -, és mivel nincs semmi más ami támadná, ezért a lifeweaving sem kell. Így nekem ugyanúgy összejön a t3-ra a power, míg neked a harvira.
Amúgy meg a phoenixet elfelejtetted említeni. 1 phoenix nem képes megölni egy commandost magában (660 az élete és 550-et sebez a phoenix), így aztán becsapódás előtt elég egy ravage a commandosra. 2 phoenix esetén lifeweaving és ugyanott vagyunk, ahol 1 phonix esetén.
U.i.: A KoC esetén magát a KoC-ot fogja lőni, mert nagy valószínűséggel mire lehozod már nem lesz bannerem, s nem is szándékozok újat rakni. Jah és a banner 50 power, nem 20, ahogy a számolásodban írtad.
És holnap nagy valószínűséggel online leszek, szóval szívesen állok elébe a próbának.
U.i.2.: Nem véletlenül mondtam, hogy 4 darkelf esetén jön a lava, korábban nem, csak azokat veszem célba a monument helyett, illetve ha benyomod rajtuk a turbót, akkor egy lifeweavinget hozok le rá. Lehet okoskodni, hogy ekkor lehozol egy negyediket, de mire ezek visszaállnak abból a helyzetből, hogy nem tudnak lőni, én már legalább 1-et leszedtem belőlük és nekem ugyanúgy visszajött annyi voidom, hogy egy újabb darkelf esetén már tudom nyomni a lávát.
Zoli: Neked pedig annyit tudok mondani, hogy kb. minden másnap ott vagyok a játékon, ha többet nem is, de negyed órát biztosan amiatt az 1 bfp miatt. A múltkor mentünk is 2 bg-t rrttzz-vel, Gergővel és veled, mégsem szóltál, hogy nézzük meg a commandost lifeweavinggel.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
1.: Nekem is ugyanúgy van darkelf+nc, ha már annyira azokhoz ragaszkodsz, csak ez a szádban full hp-val indul a rallying banner miatt, ha esetleg váltanék a commandosról...
2.: Nem használok Unholy powert, mert az úgy tényleg nagyon drága lenne
3.: Csak akkor buffolom, amikor te is megtámadsz, egy darkelf assassins ellen kb. nem csinálok semmit, csak annyit, hogy rá irányítom a lövéseket, hogy az meghaljon
4.: Amint jön egy nc, azonnal ráirányítom a lövést, mert a nasty az egyik legveszélyesebb dolog a commandos ellen, ha több nc, akkor lifeweaving, szükség esetén ravage - illetve ha csak gyógyítani akarom, akkor önmagában ravage.De ha nem hiszed, akkor nézd meg a shadow elleni harcomat, vagy szólj, hogy mikor menjek fel a játékban, hogy megmutassam akár személyesen is. A meccsben az alap welleken kívül 1-et sem vettem fel, úgy támadtam be a bázisát. Csak a támadás közben megspórolt powerből húztam egy wellt, miközben az ellenfélnek velem ellentétben nem 2, hanem 4 wellből jött a power. És mindemellett egy falat is húztam 50 powerből plusz egy wellt és egy orbot bezúztam, pedig jöttek a nc-k és a darkelfek is. És az, hogy fury volt az ellenfelem azt jelenti, hogy nem egy kezdőről van szó, aki csak össze-vissza spammel egységeket. Szóval ideje lenne elgondolkoznod azon, mennyire helyesek az állításaid!
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Azt megnézném, hogyan vernéd szarrá darkelffel a commandost! Mutasd meg, akkor elhiszem neked, egyébként nem, mert eddig egyszerre 4-nél kevesebb darkelf nem tudta beütni. És mint mondtam már korábban, amint lejön a 4. darkelf, akkor akár azonnal is jöhet a lavafield. De 3 darkelf ellen még bőven elég a lifeweaving és ha aktiválják a képességüket még rá egy ravage. Arról szerintem megfeledkezel, hogy a lifeweaving a kapott sebzés felét nemcsak megfogja, hanem vissza is fordítja az ellenfélre.
Egyébként meg itt lenne a shadow, és itt a fire elleni meccsem. A shadow elleni "t1-harcomat" ne figyeljétek, mert kb. amit lehetett én elrontottam ott, csodálkoztam is, hogy nem kaptam egy azonnali rusht a pofámba... A fire ellen meg az időhúzásos taktikára hívnám fel a figyelmet, amíg megvártam, hogy t2 felépüljön: így kell kihasználni, ha egy swift unit ellen counterként egy nem swiftet hoznak le!
-
Cr4Zy
tag
válasz
zoli.22
üzenetére
Zoli, én most reggel játszottam 2 db 1v1-et bandit paklival, mindkettőt simán behúztam. Az egyik Fury volt (1-pöttyös arany kör), a másik pedig Bane (2-pöttyös arany kör). Mindkettő ugyanazt szívta be, pedig különböző paklikkal nyomultak (előbbi pure shadow, utóbbi pure fire):
Az előbbi 2 wellt is felvett t1-en, míg én a vesztett t1-harc után instant t2-re mentem. Az utóbbi pedig több powerből tudott csak leverni engem t1-en és még maradt is egy sunstrider-e. Lényeg a lényeg, hogy egy swift egységgel (nightcrawler, vagy az utóbbinál éppen a megmaradt witchclaws) berontottam a t1-éhez - a pure firenél csak egy üres well mellé mentem, de jelen esetben teljesen mindegy -, majd egy rallying banner után azonnal hoztam a commandos-t és benyomtam a képességét, azaz hogy ne tudjon mozogni, de 50% amit sebez gyógyításként visszajön. Innentől csak 2 dologra kellett figyelnem: amikor counterelni próbálja a commandos-t, legyen rajta lifeweaving és/vagy ravage, és ha ellentámadásba lendülne, azonnal hozzam a megfelelő countert rá. Amúgy vicces volt, mikor a shadow mage-ekkel próbálta kiütni a commandos-t, aminek egyébként olyan tulajdonsága van, hogy nem lehet knockback-elni mikor le van állítva és 25%-kal kevesebbet sebződik távolsági támadásból és varázslatokból - egy lifeweaving segítégével kb. 3 mage meghalt és a commandosom full hp-n maradt.
Ha gondolod, délután-este mindkét meccs replay-ét fel tudom rakni a netre.Amúgy e módszer ellen hasonló mennyiségű powerből egyedül a lost reaver tudja counterelni illetve a mauler. Minden más sokkal többe kerül és nem biztos a siker. A shadow elleni meccs azt bizonyítja, hogy milyen nehéz megtalálni a fogást rajta (mindent kipróbált a frenzy nightcrawlertől a nastyig). Egyébként az imént említett 2 counteren kívül még a legalább 4 darkelf assassins egyszerre benyomott speckóval is képes beverni, de az 200 power, s mint ahogy az ábra is mutatja, kevesen ismerik - persze ilyen masszív spamre azonnal jön a lavafield. Illetve ha cc-zik, akkor máris sokkal könnyebben fogható, hiszen nem gyógyítja magát mivel nem támad. De szerencsére a fagyi csökkenti a ráadott sebzést, szóval a ravage ezt megoldja általában, a coca pedig 5 másodperc után elhal ha támadják, ezt a lifeweavinggel könnyedén ellensúlyozni lehet.
De a múltkor egy frost-nature-t vertem be ugyanígy (az meg Annihilator volt - 3-pöttyös arany kör). Nem volt mauler a paklijában, onnantól pedig nem fogható egykönnyen.

-
Cr4Zy
tag
Ha úgy nézzük, akkor ebből a szempontból nekem még jó dolgot is tett az, hogy elvitték a legjobb kártyáimat. Hogy miért? Azért, mert így azóta részben a PvE-kre és a kihívásokra is ráálltam. Ez alatt azt értem, hogy P4F paklival játszok szinte mindent. A múltkor pl. Flameforge haverommal meg akartuk csinálni a PtD expertet P4F paklikkal, persze szólóban. Csak éppenséggel nem volt fent senki olyan, akit harmadiknak hívhattunk volna emiatt, így bele se kezdhettünk... Így aztán a Crusade expertet toltuk le ingyenes paklikkal.

Amúgy meg örömmel mondhatom, hogy egy újabb korábbi Hero ranggal rendelkező játékos tért vissza, ez pedig Napzek - ő a napokban. Jah és Imonk is visszatért, ő azt hiszem péntek éjjel! Emellett kb. egy hónapja xXMarkoXx is újra játszik, aki az előző 2 játékoshoz hasonlóan korábban Hero rangú volt! Szóval azért lassacskán kezdenek visszatérni a régebbi nagyobb játékosok is, ami azt jelentheti, hogy valószínűleg lesz egy kisebb pezsgés a magasabb szinteken miután visszaküzdötték magukat oda.

-
Cr4Zy
tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Igazad volt, közel tettem az orbomat... Amúgy nightguard hiányzik a pakliból, dehát azt is elvitték, egy lila maradt, az is charge nélkül...
Meg a glad helyett firesworn lenne, ha nem vitték volna el, mert t2-őn is hatásosabb a gladnál - igaz, nem támad légit, de arra ott a windhunter.Amúgy meg 2v2-zök inkább mostanában, mint 1v1, mert így csak fele akkora hátrányt jelent az, hogy nincsenek meg a legjobb lapjaim.
Jah és a dreadcharger --> witchclaw pedig egy hatalmas visszalépés számomra, pár napja használom csak a witchclawst, de máris utálom...
Onset: Milyen taktikára gondolsz, amivel a pontot úgy lehet pörgetni? Mert érdekelne!

-
Cr4Zy
tag
válasz
Zotya21
üzenetére
Az egy voidstorm volt szerintem! Nem azonnal haltak meg a shield újraéledése pillanatában, hanem utána 2 másodperccel. Ez pedig kizárja azt a feltételezést, amit te mondasz, hiszen nem instant a dmg. De ha nem hiszed, akkor kérjük az érintettektől a paklit és/vagy a repet. Biztos vagyok abban, amit mondok.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Zotya21
üzenetére
Tévedsz, nincs olyan PvP-játékos, aki az aurás sandstormot használná!
Egyszerűen az ice shield tulajdonsága (8 másodpercig elnyel egy bizonyos sebzést és 7 másodpercenként megújítja magát, ami megújítás 3x következik be). Azaz ha leütik az 1. 8 másodpercben lévő pajzsot is újraéled!
Amúgy meg szép meccsek voltak! Mergadoth vagy ki meg tényleg nem rossz ellenfél, találkoztam már vele én is párszor, s asszem döntetlen körül állok ellene.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Murder, mi alapján dontöd el, hogy egy lap "értéke" mekkora? Mert az alapján, hogy hányan játszanak vele, nem pontozhatsz, hiszen hétről hétre változik ez. Akkor már inkább a méret és/vagy orbszám és/vagy a ritkaság alapján kéne eldönteni ezt.
Jah és ha már így osztályozol, akkor a firedancer hova kerül? Mert az egy t2-es UR lap M mérettel, és mégis gyorsan hal, mert kevés az élete. Akkor ebből is lenne alapból 6 charge. De akkor megint ugyanott vagyunk, mint most, 1-2 nagyon jó kártyából lennének charge-ok, a többit meg valószínűleg nem használnák az emberek.
Amúgy a t1-harcot ezzel a módszerrel kb. el is felejtheted, vagy pedig direkte csak erre koncentrálnál, ami azért rizikós, mert ha kivédik a támadásod, akkor tuti bukta...Egyébként a nature hatalmas előnyben lenne a heal miatt, ahogy a shadow is a buffok miatt. Pl. ha valakinek sikerülne lehoznia egy harvit, akkor azt az életbe nem szednék ki semmivel, mivel a unitszám erősen korlátozva van ezáltal. Jah és akkor még nem is beszéltem a frost ice shield-jéről és hatalmas életű egységeiről, hiszen az meg alapból arra van kiélezve. Pl. hogyan szednél le olyan módszerrel egy 3 war eagle-ből álló splash-t egy rájuk dobott area ice shield-el? Óh, tényleg, majdnem elfelejtettem a lost reavert! Úgyszintén, az életbe nem szednéd ki ha megtámad, hiszen alapból tanknak van előállítva, egy kis buff és kész is a halhatatlan egység. És ez utóbbiról nem is szólva, hogy csak UC kártya, szóval gondolom az "értéke" nem verné a plafont...
Az orb-well ötleted pedig azért nem tetszik, mert a shadow hatalmasat szívna vele: nincs rapid construction-nel épülő épülete (1 sem!). És a legjellemzőbb taktikájára alapozva (mint pl. a frenzy a pókon, illetve a sok, gyorsan haló egység) totál használhatatlan lenne emiatt. Vagy te, mint shadow player máshogy gondolod?
Az előzőhöz visszatérve pedig a shadow-ban szimplán dobjuk ki a motivate, meg a nasty lapokat?! Vagy mit szólsz az offering-ekhez? Mert ezekre szerintem nem gondoltál. Kb. minden pakliban bent lenne mindkettő full charge-on, hiszen t4-en nagyon kevés kártya van, ami 4 kötött orbot igényel és nincs benne egy shadow sem, és amúgyis, már most is t3-on a legtöbb pakliban van egy shadow orb...
Amúgy meg az elképzelés tetszik (legalábbis az első fele; a wellekkel és orbokkal nem értek egyet), csak túlságosan is fejletlen még ez az egész. Ha viszont egy teljes koncepcióval állnál ide, akkor azt mondanám, hogy jó-jó, okos gondolat, de ehhez új lapok kellenének, nem is beszélve a rengeteg programozói részéről, amivel meg lehetne oldani. Kb. az egész játék kódját alapjaira kéne szétbontani hozzá, ha a charge-rendszerhez ilyen mértékben hozzá akarnál nyúlni. És megint majdnem kihagytam egy dolgot: ez az EA-nek (vagy Phenomic-nak, teljesen mindegy most) egyáltalán nem érné meg, mert így nem vennék az emberek a drága lapokat, s majdnem mindennek lemenne az ára, ami kész káoszt és csődöt eredményezne - a szervert tuti nem üzemeltetnék sokáig ilyen mód mellett...
-
Cr4Zy
tag
Bandit pakliba S-counterként aki már most is a bandit lapokat használja, azoknak szinte kötelező lesz az amii bevezetése után a bandit sorceress. És éppen azért, mert aki a bandit lapokat akarja használni, annak hatalmas segítséget jelent. Illetve mellé hozzátenném, hogy 2v2-ben meg a badit-lost pakli a church-ökkel és a beleállított sorceress-ekkel hihetetlen erős kombónak ígérkezik. Ha még hozzávesszük, hogy a környező unitok sebzése 20%-al megnő, akkor meg rájöhetünk, hogy a már most is eléggé OP-nak nevezett kombó (church + vigil + voidstorm) a suppression, mint külön lap nélkül majdhogynem verhetetlenné válik csak amiatt, hogy bele tud tenni a csapattársa a church-be egy sorceress-t 50 powerért.
Onset: a freewebes oldalon, ideje lenne lecserélni az amii monument képét egy 250 poweresre, illetve néztem még valamit, csak totál kiment a fejemből...
-
Cr4Zy
tag
ÁÁÁÁÁ, az EA nem enged bejelentkezni (a jelszó jó, csak miután rányomok az OK-ra, ugyanazt a jelszóbekérő oldalt tölti be; mikor rossz jelszóval próbálkozok, akkor azt legalább kiírja, hogy rossz)... Most csináljak egy másik accountot egy másik e-mail címmel csak azért, hogy az ea-nek írjak, hogy nem tudok bejelentkezni, hogy aztán arról írhassak újfent az ea-nek, hogy ellopták az accounton lévő értékeim 90% -át és megkapjam válasznak, hogy nem tudnak semmit sem csinálni...
Ez így egy kicsit érdekes...Alpi, ha legközelebb nature épületharcost kapsz, akkor dobj két helyre 3-3 burrowert egyidőben. Csak az egyik helyen tud majd védekezni valószínűleg, a másik helyen meg már be is döntötted a motk-ot. Innentől elég egyszerű megfogni. Ha meg úgy gondolod, hogy ez kivitelezhetetlen, akkor most szólok, azért burrowert mondtam, mert olcsó és a siege miatt magas az épületek elleni sebzése. De ha gondolod és van powered, akkor mehetsz 3-3 fathom lorddal is. Annyi a lényeg, hogy mindig legalább 3 egységgel támadj motk ellen: 1-et megfog a stranglehold, 2 viszont tud támadni. Ezekre jön az oink. Közben a túloldalon a másik 3 alá bedobott egy ensnaring roots-ot, így azok immunisak lesznek a stranglehold megállítására, amíg odaérnek a motk-hoz. A lényeg, hogy ezzel a módszerrel egy motk garantáltan hullik, s onnantól a bázis is nagy valószínűséggel.
Jah és csak hogy annyira ne legyen off: játszottam 2v2-őt (mert szerencsére pár R kártyát meghagytak, mint az ashbone-okat), az ellenfél mrwN (top 18.) és még valaki. Danduil a pálya, én fire-rel, a csapattársam nature-rel, mrwN shadow-val, a csapattársa fire-rel kezdett. Középen úgymond 1v1 alakult ki, mert mrwN és én csatáztunk a középső rész egyik oldalán, a másik oldalán pedig a két csapattársunk. A csúnya az, hogy bár mrwN-t megvertem 1v1-ben úgy, hogy én még wellt is húztam, ő viszont nem (újra a bázisáról kellett hoznia unitokat, ami egyébként egy ekkora mapon végzetes hiba egyenlő tudású játékosoknál), a csapattársam kikapott az ő csapattársától, s ő is kihagyta a well felhúzását... A gond csak ott kezdődött, hogy pont annyival bukott a csapattársam később, hogy még segíteni nem tudtam neki (illetve az épülő mortar tower-t kiszedtem, de mire ezzel végeztem, az amazonja is elhalálozott). Ő már nem tudott visszaérni középre, illetve visszagondolva nem is oda indult, hanem egyből egy orb felé vette az irányt, hogy feltegye a t2-őt...
Szóval innentől vesztettünk, de akkoris, sikerült úgymond 1v1-ben megvernem egy zöld rangút (igaz, barátlistán van és volt a meccs előtt is, de nem kímélt), még ha a meccs vége bukással is végződött a béna csapattársam miatt...Egyébként bandit paklit dobtam össze gyorsan, így nézett ki:
Unitok: sunstriders, wrecker, scavenger, darkelf assassins (először viridya-t tettem ehelyett be, de csak U2-n van, ezért cseréltem ki), nightcrawler, fire stalker, commandos, bandit sárkány (nem jut eszembe a neve), cultist master, ashbone pyro
Épületek: mortar tower, rallying banner, rioter's retreat, shrine of war
Spellek: eruption, ravage, lifeweaving, lavafield, voidstorm, sandstormFiresworn és mine nem maradt egy sem sajnos, ahogy eltűnt mind az 5 soulhunterem is, így őt sem használhattam...
Jah és egyébként egyik kedvenc támadó kombóm ezzel (és a korábbi bandit paklimmal egyaránt) az odarohanok valamivel, majd rallying banner, 1-3 commandos, s ezeket leállítani a földre, majd a well-t támadni s telenyomni ravage-el és lifeweaving-gel ha megtámadják őket. Illetve ha hagyják, a rioter's retreat-ot mögéjük betenni a heal hatása miatt. Kb. minden második meccset ezzel nyerek meg, mert az emberek számára ismeretlen és fogalmuk sincs, hogyan védekezzék ki (mondjuk így jobban belegondolva, darkelf assassin, vagy lost reaver nélkül tényleg nagyon nehéz kiszedni, esetleg a nature-frost tud még vele mit kezdeni azzal az M-knockback-elő dínóval és fölötte egy jól hátrahúzott crystal fiend-el, amit már nem érek el a commandos-szal (mert amúgy leszedi azt is). Védekezésként a pókot és a bandit sárkányt használtam, illetve S egységek ellen eleinte viridyát, majd a darkelf assassinokat, mindegyiket a megfelelő counternek. Többször játszottam egy pure frost-os emberke ellen 1v1 rankedet most (t3-on is az, avatar-t kaptam a számba, majd amint jött a voidstorm ki is lépett), ő okosan először t1-en próbált meg beütni, sikertelenül, hála a mortar tower-nek, utána meg t2-őn próbált meg beütni war eagle, valamilyen skyelf (a t2-es) és defenders segítségével. Hát hogy is mondjam, a defenders leállítva azon egységek közé tartozik, amit t2-es S-counter nélkül lehetetlen megfogni ugyanannyi powerből, de még azzal is nagyon nehéz, főleg ha jön rájuk egy area ice shield...
U.i.: banditban, t2-őn aggressort hogy lehet megfogni? mert egyelőre a commandos leállítva az egyetlen ötletem, mert minden mást knockback-el, de inkább instant t3-at jelent szerintem, mert lehetetlen megfogni 200 power alatt (a leállított commandost meg szimplán kikerüli és megy a következő wellre/orbra, ezért ez nem a legjobb megoldás).
-
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Jójó, de azért 30k bfp-nyi kártya (és nem 5-10 kártya, hanem legalább 100) átküldését csak vissza tudják követni. Ha meg nem akarnak segíteni, akkor meg folytatom a siránkozást és követelőzni fogok, hogy adjanak valamit kárpótlásul...
2 amii monument, 2 treespirit, 5 vagy 6 soulhunter, 1 kék dryad, 2 vagy 3 ice guardian, 1 home soil, egy enlightenment, 1 fire dancer, 1 mo, 2 abyssal warder, 2 kék rageflame, 1 kék dryad, 3 dreadcharger, 2x4 lost spirit ship, és még folytathatnám a sort, mert rengeteg hasonló értékű kártyát vittek el...
Összesen 3 db UR kártyám maradt: 1 backlash, és affonként 1-1 evocators woe, pedig volt 10 spell, 10 egység és 2 épület is az UR-ek között...És akkor még csak pár dolgot említettem meg, amit elvettek tőlem...
-
Cr4Zy
tag
válasz
Volgafan
üzenetére
Nem került sehogysem, repeket sem töltöttem le, csak a youtube.osakat néztem meg - azokból is több, mint a felét telóról (és ha ez történt, régen nem kerülhetett a gépre, hiszen augusztus végén újratelepítettem az egészet)...
Egy módon kerülhetett, a Flameforge, vagy a Kaldra által készített community map-on keresztül, de ezeket meg a hivatalos fórumról szedtem le, így ezért kétlem...Ricsi: a support-ot hol találom? battleforge.com és ott a support fülre gondolsz?
-
Cr4Zy
tag
Hello!
Azt hiszem feltörték az accountomat: eltűnt az összes bfp-m (majd 10k), szinte az összes olyan kártyám, ami 200 bfp-nél többet ér és emellett csak hogy ne legyen elég: minden paklimat törölték!
Hol jelenthetem ezt? Bár egy hete léptem be utoljára a játékba, akkor még minden megvolt ezek közül. A gépemet, amiről játszani szoktam (illetve laptopomat) senki más nem használta, mert mikor nem volt nálam, akkor se tudják használni, hiszen kód védi...Valaki legyen szíves segítsen, mert így kb. nem tudom folytatni a játékot (ha összeadom az értékeket, akkor olyan 40k bfp-től garantáltan megszabadítottak, ha nem többtől)...
Szerk.: Jah és jelszót természetesen senkinek nem adtam ki.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Én meg épp azt akartam írni, hogy a nomad, vagy scavenger arany rang alatt teljesen mindegy, ízlés kérdése.
Afölött viszont kevesen használják a nomad-ot, mert a Scavenger S-counter, 60 power és swift, a nomad pedig M-counter, 75 power és swift.
Fire-ben t1-en nincs más olyan S counter, ami ne S méretű lenne (pl. thugs, de az S mérete miatt túl sok a knockback egység rá). És a nomad helyett M-counter gyanánt sokkal inkább a wrecker-t használják a statja miatt (olcsóbb, mint a nomad és ha összeadjuk a hp+támadó pontokat, azt hiszem U3-on 5-tel marad el tőle csak). Igaz, ez egy kicsit kockázatosabb is, mert a wrecker-ek hp-ja is elég alacsony, de a tulajdonsága miatt (daze nélkül lehet mellette egységeket lehívni) sokkal jobb lap, mint a nomad, aminek csak gyógyítása, vagy éppen nagyobb támadása van csoportos támadás esetén (3 db nomad 215 power, amiből úgy szedi ki az ellenfél őket, ahogy akarja, még 3 erution is ugyanennyibe kerül, szóval magasabb szinten ez használhatatlan)...
-
Cr4Zy
tag
2v2-ben egy görög sráccal a 138-ok vagyunk 21 együtt játszott meccs után 15/6-os stattal. Ebből a 6 vereségből 3x ugyanaz a páros vert meg minket: mrwN (1v1 Warchief) és Legacee (1v1 Legend) párosa, egyenként más játékosokkal 2v2-ben is top 50-ben vannak. Szóval nekem is csak egy társ kellett, hogy bejussak a top200-ba!

-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Azok ellen, akik használnak voidvisszanyerő módszert (SoM, SoG, SoW, vagy a korábban említett embalmer + fof + slicer) közel sem mindegy! Mert a 200-as és a 900-as void között hatalmas a különbség leadott sebzés terén, és ott már nem mindegy, hogy 10-szereset, vagy 20-szorosat sebez!
Egyébként meg most, ahogy írom ezt a hsz-t, eszembe jutott, hogy a SoW + voidstorm olyan szinten jó hatást érhetnek el 2v2-ben, hogy azonnal lehet spawn-olni akár 2-3 soulhuntert is, hiszen annyi void visszajön egy pillanat alatt, és még a csapattársad is hatalmas voidot kap vissza! - természetesen ehhez az is kell, hogy eljuss t3-ra és legyen időd kivárni a SoW cooldown idejét...
-
Cr4Zy
tag
Az egyik staff (akinél egy órája volt a lila soulhunter) annyit mondott az amii verzióról, hogy nemsokára jönnek még hírek róla, de azt a kijelentést, miszerint szeptemberben jönne az amii egyszerűen kiröhögte...

Szóval egy pozitívum van ebben az egészben, mégpedig annyi, hogy megtudtuk, vannak még olyanok, akik dolgoznak rajta, de mit csináltak akkor az elmúlt egy évben, vakarták azt a dolgot a 2 lábuk között??
Ettől függetlenül hálát adok az égnek, hogy az "inkább későn, mint soha" szólást ismerik és eszerint járnak el, minthogy ne csinálnának semmit!

-
Cr4Zy
tag
válasz
Predatorkill
üzenetére
Sajnos kicsúsztam az 5 percből, ezért nem szerkesztem már a hozzászólásomat.
Nagyon szépen csináltad! Apróbb hibákat lehetett felfedezni, de tényleg, csak gratulálni tudok (pl. 2. orbra nem jött a glacier az aura alatt, miközben 100 powered volt, így azt elég simán leölte). De ezután meg elég nagy hülyeségeket csinált a Hero rank ellenére is (ilyen hibákat, amiket csinált már nem szabadna elkövetni Reaper rang környékén sem, nemhogy egy Hero-nak)...
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Én mostanában a lvl 10-esre való fast-play taktikával játszom a 9-est is, egy különbséggel: lvl 9-en nem használok master archers -t. (t1 frost, t2 shadow, t3-t4 nature, ha nagyon elmegy az idő egy gyenge csapattárs, vagy rossz pozíció miatt - pl. a t3 kitámadna t2-re -, akkor t3 shadow, booster fel és t4 nature, majd orbcserével wheelek). A lvl 9-en elég 6 frost mage is t1-en, csak ha lost souls és bogarak vannak, akkor kell több (a home soil számomra is csak t2-es eszköz, illetve lvl 10-re van bent). T2-őn meg embalmer és phoenix, amik jó használatával ki lehet tisztítani a t4-es részt is. Onnantól enli-vel second chance és a wheelek mellett kedvemtől és pályától függően ashbone-áradat, vagy LSS had.
De nekem t1-en a fire tetszik még mindig a legjobban, mert olyan taktikája van, hogy bármelyik lvl 9-en beválik iszonyat gyorsan: 1-3 nomad és 1-2 mine, majd magadra húzod őket. Én általában 2 nomaddal és 1 mine-nal el tudok intézni mindent, majd 1 well után gyors t2 és mire a többiek t2-re érnek, addigra én már általában csak az embalmer cooldown idejére várok, készen 3-5 phoenix-szel (általában 3 elég, lost souls-ra kellhet több, attól függően, hogy bogár, vagy treefiend van és hogy van-e pajzs rajtuk). Onnantól pedig már csak a power-re kell várni

(#17390) Murder3: Annyit mondanék, hogy a sog egy nagyon jó dolog, de a booster mellett már totál fölösleges (legalábbis ha okosan oldod meg a t1-et és t2-őt és nem vesztesz egységeket, mert a fof és a decomp visszahoznak minden voidot). Jah és még egy dolog: a second chance + embalmer aktiválva + fof + decomp segítségével 500-1000 powert tudsz nyerni a semmiből (mivel már void-od addigra nullázódik mire ezt használod a t1-t2-es egységeidet leölve ilyen módon).
-
Cr4Zy
tag
Nem azt mondták, hogy szeptemberben jön az amii verzió? Mert már lassan szeptember közepe és még mindig sehol semmi, de annyira, hogy még a fórumon se írtak semmit ezzel kapcsolatban egy ideje...

-
Cr4Zy
tag
válasz
alpihun
üzenetére
egyrészt nincs annyi pure shadow, ezért annyival olcsóbb, másrészt meg igen, azonnal le kell rombolni, amint bekapcsoltad.
Jah és rövidtávon hatásosabb, mint a som, de hosszútávon nincs olyan jó. Valahol láttam róla egy táblátazot is, hogy mennyivel hatásosabbak a normális wellhuzogatásnál illetve egyik a másiknál, de most így hirtelen nem tudom hol láttam azt...
Emellett igen, mindig újra le kell rombolni a sog-ot, különben nagyon rosszul jöhetsz ki belőle!(#17312) LoLHunCsirke: egy drake meg egy scythe fineds együtt 200 power, a coca 55, az aoc 100, a burrower 70 és a nasty 25. Ez együtt 250. Tudom, ez csak elmélet, és azt is, hogy nem valószínű, hogy át tudnám ültetni gyakorlatba. Viszont cserébe 250 powered elment és nem tudsz addig sem void-visszaszerzésre épületeket gyártani. Viszont én ugyanúgy tudok támadni folyamatosan, mivel még kevesebb power-t is használtam fel, mint te a védekezésre.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Oké, phase nem kell, de hogy fogod meg a nature vagy frost t1-rusht phase nélkül? Mert szerintem sehogy: a splicer egymagában kevés ezen rushok megfogására. Ahhoz kéne még egy motivate is legalább, de azzal még nagyon nehéz lesz megfognod az ellent...
Phoenix nem szükséges, de unit-spam ellen a legjobb fegyver, így pedig hogy az embalmer alapból bent van egyszerűen hiba lenne kihagyni. Unholy tényleg nem szükséges, helyette esetleg egy aoc-ot tehetsz be.És oké, hogy lesz power fogni a támadásokat, ha már kész van az építkezés, de addig mit csinálsz? Illetve ahogy alpi is írta, a do-t lehetetlen fogni ezzel a paklival, de szerintem még légi egységeket is.
U.i.: Mit érsz azzal, ha lesz powered, miközben nincs egységed a pakliban, amivel lőni tudod a légi unitokat? Maradjunk egy egyszerű példánál:
fire-nature, támad egy drake-el, rátesz egy ravage-t ha megtámadod és supportként elvisz oda egy scythe -ot + hurricane-t vagy cocát szükség esetén. Mi csinálsz? Segítek, ez, amit most kiírtam összesen 210-320 power, hogyan fogod meg a drake-et ennyi powerből úgy, hogy közben ne bontson wellt, vagy akár orbot? -
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Na álljon meg a menet, az előbb még arról volt szó, hogy legjobb, ha t2 shadow, erre most már ott tartasz, hogy t1-en lehozol 2 shadow épületet?!

Amúgy meg tudom milyen a shadow-nature pakli, mert használom, és szerintem ez a 3 épület már nem igazán fér be a pakliba, mert ha beleteszed, az L és a légi egységek ellen meg vagy lőve...
nox, forsaken, dread, phase kötelező, különben nem lehet fogni a rush-t. Ez eddig 4. Ha mellé berakjuk még azt az 5 kártyát, amiről szó volt, akkor már 9-nél tartunk. Emellett life weaving úgyszintén kötelező lap. Burrower, nc, darkelf, coca, ens és surge megintcsak, ahogy a phoenix is, ha embalmer bent van. Már 16 lapnál járok, és t3-ra eddig csak egy enlightenment van bent. Ha már van egy shadow orb, akkor az ashbone, unholy power és a soulshatter megintcsak olyan kártyák, amik kihagyhatatlanok! És akkor még befér a mauler, hogy legyen egy L-counter t2-őn és ennyi, megvan a 20 lap, amit használhatsz. Van valami kifogás? Mert szerintem nem tudnál olyan paklit felépíteni, ami ettől a paklitól 2 lapnál többel térne el (a megadott feltételeken belül).És akkor itt jönnek a kérdések:
Hogyan védekeznél egy ilyen paklival egy lost és reaver-spam ellen, vagy pedig egy pure frost war eagle spam-je ellen, mert szerintem lehetetlen! 2 egységed van, ami légit támad: darkelf és forsaken, mind2 S méretű. De ha már itt tartunk, egy fire-nature is simán elkapna téged drake+ravege+hurricane kombóval! A pure nature do+cc+heal kombóját sem hiszem, hogy meg tudnád fogni energiapazarlás nélkül. Folytassam a sort hogyan buksz t2-őn és ezzel esélyt sem kapsz a t3 felépítésére?(#17304) LoLHunCsirke: Nem baj Csirke, mindenki tévedhet (csak én nem
)! -
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
aha, szerintem is...
Az enli + bloodhorn alapból 2 helyet foglal el. Erre beteszel még 3 épületet a pakliba, amiket semmire sem tudsz használni, csak powerelnyelésre. Az máris 5 hely a pakliból. Ehelyett be lehet rakni a som-ot, 2 db t3-as egységet és 2 db t2-eset. Amit mondasz abban van valami, hogy power-ben előnyösebben jössz ki azzal a módszerrel, csak éppen pár dolgot felejtesz el:
- csak 3/4 annyi lapod lesz a pakliban, mint az ellenfélnek, ami már önmagában is döntő momentum lehet a charge-ok száma miatt.
- nincs arra idő és power, hogy egy fof-ot, egy embalmer-t és egy splicer-t lerakj (75+30+60 power), illetve ezekhez még áldozni kell egy egységet és az embalmer-t aktiválni, mielőtt power-visszatérítés lenne, szóval 300 power alatti powerből lehetetlen megcsinálni. Plusz hozzá kell tenni, hogy ebből az a korábban említett 165 power a 3 épületből nem is térül vissza, mivel állva marad.
- jah és szerinted az ellenfeled leáll tetriszezni miközben te építgeted magadnak e 3 épületet és eljátszadozol az épületeiddel, mert én nem így gondolom!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cr4Zy
tag
Nincs meg véletlenül valakinek még a (#15092) -es hozzászólásomból a videó?

Mert újraraktam a gépet, s a data.hu már törölte a linket. Csak azért, mert egyrészt szeretném megnézni újra, másrészt meg ha jól emlékszem, az egy olyan minőségű meccsem volt, amivel oktatni lehetne a shadow játékstílusát (lost ellen nyertem pure shadow-val 1v1-ben arany rangú ellenfél ellen, plusz t2-őn is bevertem a t3-ra épülő orbot). Igaz 2v2, de én segítséget nem kaptam a csapattársamtól.Onset garantáltan látta, mert nég reagált is rá, a többieket viszont nem tudom. Ha tudjátok légy szíves töltsétek fel újra azt a vidit. Amúgyis ráférne már a shadow-ra az OP-ozás, hiszen az nem kapott egy jó ideje ilyen jelzőt Murder-nek köszönhetően!
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922
üzenetére
Enforcer kivédéséről volt szó, nem firedancerről, ha tüzetesebben elolvasnád Ricsi írását! :p
Egyébként meg nem mindenki tart magánál nightcrawler-t, hiszen nincs mindenhol shadow a pakliban... De mintha én is kiemeltem volna ugyanezt a lapot mindenhol ahol van egy shadow orb (de azért javíts ki, ha tévednék).
(#17202) fecotom: ez már komolyan mondom egy vicc. Ilyen beszólásokkal ne minket zaklass kérlek szépen...
-
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Milyen színnel érdekelne?
Mert ha jól emlékszem, hogy nature-fire vagy, de minden színnel van ellene megoldás, csak tudni kell őket használni. Alább felsorolok minden színhez pár counterelést rá, power-re való tekintet nélkül. A leglényegesebb dolog viszont mind közül az, hogy a rallying banner-t minél előbb üsd ki, mert enélkül elég simán verhető a fire. Jah és sose legyen egy helyen több egységed a fire ellen, mindig húzd szét őket, mert különben jön az eruption!pure fire: egyértelmű, counterelni őket oszt cső
pure shadow: shadow mage (M-knockback), vagy nightcrawler (esetleg phoenix)
pure nature: ghostspears + spirit hunters + ensnaring roots, oink helyes használata + parasite (tapasztalataim alapján nagyon hatásos lap pure fire ellen, mivel heal híján van); ha rave-elt firedancer-t kell kiszedni, akkor ajánlatos átgondolni a parasite swarm-ot.
pure frost: white rangers, war eagle, (esetleg mountaineer) + coldsnap
lost: nightcrawler + coldsnap (coldsnap és kis sebzés után phoenix is jöhet)
stonekin: aggressor/stone tempest, esetleg stone shards és a pure nature-nél felsorolt egységek + bármilyen cc
bandit: commandos, skyfire drake, rageclaws + ravage, illetve nightcrawler + lava field
twighlight: skyfire drake, rageclaws + ravage + pure nature-nél felsoroltak, lava field
frost-fire: skyfire drake, rageclaws + ravage + coldsnap, lava field (esetleg mountaineer)
shadow-nature: nightcrawler + a pure nature-nél felsoroltak
Szerk.: A mountaineer-hez semmi közöm, így afelől, hogy az mennyire hatásos nincs semmi információm, de M-knockback, szóval elvileg működnie kell. Jah és ahol van shadow orb, ott lehet szarrá buffolni a saját egységeket, de gyakorlatilag bármelyiket. Emellett véletlenül kihagytam, de a nightguard is mehet minden shadow t1-es paklihoz, mert t2-ig és 150 powerig bármit átvesz (asszem harvi kivételével bármilyen t2 unitot elkap)
-
Cr4Zy
tag
A zöld minden másodpercben 25-öt regenerálódik, míg a lila minden második másodpercben (a kiadott sebzéstől függően) támadás közben 45 és 67,5 között regenerálódik. Ez azt jelenti, hogy a lila erősebb, miközben van mit támadnia, viszont ha nincs, vagy csak 1 célpontot tud lőni (pl. egy nagyobb pályán, mint a Nadai) akkor a zöld a jobb.
Ez annyit jelent, hogyha egy földi és több légi egységgel támadnak (vigil ellen megesik), akkor a zöld erősebb, illetve úgy pontosítanék, hogy tovább húzza. De ha csak élettöltésre hívod vissza a vigilt, akkor a zöld pont emiatt a folyamatos gyógyulás miatt sokkal gyorsabban regenerálódik, mint a lila társa.Szerk.: persze azt hozzá kell tenni, hogy az 50 m-ért hatótáv olyan hatalmas, hogy nincs sok pálya, ahol ne tudna folyamatosan támadni...
(#17121) fecotom: Keresd meg saját magad a választ a kérdésedre! Tippem szerint valahol a 16500. hsz környékén fogod megtalálni, de egyszerűbb lenne, ha a kereső funkciót is használnád.
U.i.: Egy moderátor már tényleg elférne ide, mert amit manapság itt leművelnek páran kiábrándító. Komolyan mondom, szívesen segítek a kezdőknek/gyengébbeknek, de azért ami itt történik már túl sok nekem is...
-
Cr4Zy
tag
Nekünk az Ascension advanced ragadt be 2x is egy héten belül, az már mellékes, hogy az egyikben 4 személlyel kezdtünk, s 3-mal fejeztük be egy desonc miatt, s a másikon 4-en simán végigtoltuk, de a végén nem lehetett bemenni középre a 2-es maptab-en. Próbálkoztak minden portál nyitogatásával-zárásával, még a 3-as maptab-en lévő srác nether warppal sikeresen át is teleportálta magát a térkép másik felére, szóval ott még a nem kötelező portálokat is sikerült bezárni, mégsem lett semmi haszna...
Mi lehet az oka? Túl gyorsan végeztem volna azzal a 200 avengerrel talán? Mert már én készen voltam a részemmel, mire a maptab 3-on a srác felhúzta a 3. orbját... Aztán pár percre rá a maptab 1-ről is írtak, hogy elkészültek. Ezután meg szimplán vártunk, de nem történt semmi.
Esetleg ha valakit érdekel, van egy 1 óra és 17 perces replay (amúgy meg nemtom, valahol 20-30 perc környékén lehetett a játékom vége, onnantól csak a grigorikat helyeztem el a kijáratoknál és unatkoztam) a maptab 2 -ről, hogyan kell egyedül megcsinálni advanced szinten. A lényeg, hogy nat/frost-nat-shadow orbokat használva (t1-en először lehívtam pár sámánt, majd orbot cserélve frosttal mentem tovább) simán végig lehet csinálni - az már mellékes, hogy húztam még egy nature orbot és leraktam pár wheelt, nem lett volna rájuk szükség.
U.i.: Valahogy fél éve sokkal nehezebbnek tűnt az advanced is, most meg csak úgy jött az egész rutinból, és pár perc után úgy éreztem, simán menne az expert is egyedül (a maptab 1 -el nem vagyok teljesen biztos, de csak azért, mert olyan régen játszottam azon a részén a pályának)...
U.i.2.: Azt hiszem a Green Portal ragadt most be, mert bár kikapcsolták, az animáció után kb. 10°-ot forgott jobbra-balra.
-
Cr4Zy
tag
válasz
alpihun
üzenetére
Én azért kipróbálom még ma estére a játékot, hátha csak téged nem bír!

Én amúgy valamikor a 12-13.000-es hsz környékén csatlakoztam, de akkor Murdeer már gyakorlott volt a többi szín szapulásában!

- amihez hozzá kell tenni Murdeer álláspontját: pure shadow nagyon gyenge, de a shadow-frost-shadow a legübertápabb pakli a játékban (múltkori statisztika szerint a top 20-ból 13-an használtak lost paklit). Szóval egy "kisebb" ellentmondás van a szavai között, nem gondolja Uraságod?
De ha ezek után is ki tudod beszélni magad Murdeer ebből az egészből és azzal vetkőzöl, hogy "dehát ott van az a nagyon OP frost orb közte", akkor csak ennyit tudok mondani számodra:
tisztelem mennyire kiállsz a saját színed mellett - csak néha gondolkozz el légy szíves azon, amin mindenki más is el szokott (remélem megoldható
): stílusváltás, vagy netalántán színcsereU.i.: Bocsánatot kérek én is ha megsértenélek, csak légy szíves néha próbálj meg a másik fél fejével is gondolkozni, mert enélkül sosem leszel jobb, és mi is csak folyamatosan a többi szín szapulását fogjuk hallgatni...
-
Cr4Zy
tag
válasz
fecotom
üzenetére
Hát ez egy nehéz kérdés, mert a 32 ingyenesen kapott lapnak mondjuk a fele, de lehet nagyobb része nagyon ütős lap - csak nem éppen azért, mert ingyenesek, elég könnyeb beszerezhetők. Pl. ha a surge of light az egyik legjobb lap, mert nagyon hatásos heal. De mint korábban említettem, akár a kezdő lapok nagy része idesorolható. De pl. ott az egyik legdrágább Common lap, a bandit sorceress is, bőven 1000 Bfp fölötti árával úgyszintén nagyon erős. Folytathatnám a sort, de sose lenne vége, mert egy pakliban minden kártyának megvan a haszna, illetve a megfelelő feladata.
Jah és a Lord Cyrian-hoz azt hiszem a lord of ultima nevű játékkal kell játszani, részletesebben le van írva angolul, mert most fejből nem tudom...Volgafan: Nekem pl. már szinte a regem óta ott van az aláírásomban a nevem...
-
Cr4Zy
tag
válasz
Deathson
üzenetére
Azt hiszem valakinek túl sok ideje van argentin és brazil szappanoperákat nézni, ha még ilyen példát is tud hozni!
(#16950) fecotom: Ha az előző hozzászólás nem segített, akkor mondom a színeket:
bronzbarna: Common
ezüstszürke: Uncommon
aranysárga: Rare
platinazöld: Ultra RareAzt, hogy egység, varázslat, vagy épület remélhetőleg a leírás, az alsó sarkakban lévő számok és a kép alapján el tudod dönteni...
Jah és bármi más kérdés van, szívesen segítünk, csak egyszerűen ez olyan alap dolog a tapasztaltabb játékosok számára, hogy nemcsak a sarkában lévő jel színéből tudjuk eldönteni, de a kártyák nagy részét már fejből meg tudjuk mondani, milyen ritkaságú, illetve hogy kb. milyen értéken mozog az ára! -
Cr4Zy
tag
Igen, valamikor a nyár közepén törölték a német szervert, így akkor fel is mentek az árak az ah-ban. Aztán persze jött az Amii-verzió híre, most amiatt visszakúszott egy kicsit, de még mindig nem az igazi, majd a frissítés pontos ideje környékén!
Egyébként ilyen még nem fordult elő velem: lassan 30 perce írja ki pvp betöltésénél, hogy "Waiting for other players". Amint letelik ez a 30 perc, újraindítom a játékot, mert valahogy ez így nem tetszik, hogy nézem a rég lefutott csíkot és közben meg netezek ahelyett, hogy játszanék...
-
Cr4Zy
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Mit értesz ez alatt? Ha arra gondolsz, hogy fel fog menni az ára a nomad-nak, akkor azt ők döntik el, mert felvásárolják szinte mindet 1-3 bfp/darabját majd kirakják mindet 5-10 bfp-ért a piacra.
-
Cr4Zy
tag
válasz
tibi206
üzenetére
Fel akarja vinni az árát 5-10 bfp-re darabjának, ezzel a módszerrel legalább 2-3 bfp-t tud nyerni darabonként, ami azt jelenti, hogy 200 bfp-ből (ha nem is sikerül eladnia, csak a felét, akkor is) 500 bfp-t csinál. Így működik a piac, egy-két ember felvásárol mindent, aztán felviszi az árakat, mikor alacsonyan van. Ez drágább lapoknál jobban észrevehető, mert ott akár pár száz bfp-t is nőhet az ára egyik napról a másikra, mikor ilyen módszert használnak!
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
A sunderer ellen ott a firesworn a fire oldalán, ami pár másodperc alatt leszedi azt, hihetetlen erős az +150%-os támadása az L unitok ellen, annyira, hogy akár még t3 unitok ellen is használható (hogy pontosítsak: 262,5 -et sebez minden 4 másodpercben L unitok ellen, ami egy 1000-es életű sundererrel számolva 4 lövést jelent - illetve a tulajdonságát használva 875-öt sebez egy L unitnak u3-on)!
A shadow-nak meg mint mondtam, phase towereket kellett volna tennie, nem forsakeneket. Igaz, arra meg kapja a sunstriders-nek a suppression-jét, viszont cserébe máris nyert egy kis powert a fire-rel szemben (a phase 60 power, míg a sunstriders 50 és asszem a tulajdonsága még 20)
Emellett hogyha használta volna a nasty-t a shadow player, mivel nagyon össze voltak húzva az egységek, elég sok kárt tudott volna okozni. Úgy, ahogy a fire ellenfél sem használta a dd-jét, azaz az eruption-t (illetve egyszer előtte, de akkor meg pont olyan helyre, ahol volt egy max. 50 életes dryad és semmi más)...
Hidd el, voltak olyan hibák, amik miatt vesztettek, nem a szín volt a főbűnös. Egyszerűen ilyen gyenge összjátékkal, vagy rossz célpontok támadásával (pl. amint megölték az első dryad-et, a normál támadó egységeket célozták, nem a következő lehívott dryad-et); egy összeszokott páros ellen semmi esélyük nem volt.U.i.: most figyeltem meg részletesebben a videót, a fire is a sunstrider-eket nyomatta, ami nature ellen hatalmas hiba. Főleg hogy Onset is több sunstriders-t tett le, amik ellen a scavenger sokkal hatásosabb lett volna.
U.i.2.: Ki beszél itt nature-shadow vs. fire-shadow -ról? Az egy teljesen más szituáció lenne. Emellett pedig a forsaken nem az egyetlen ellenszere a shadow-nak az M unitok ellen, ezt tudhatnád shadow létedre... Ahogy azt is, hogy bár nehéz megfogni a nature-t shadow-val, de nem lehetetlen semmilyen szinten.
-
Cr4Zy
tag
válasz
Murder3
üzenetére
Nem volt frost t1 sehol, azt meg ne mondd nekem, hogy a nature-t nem tudja t1-en beverni a shadow, mert tapasztalat alapján (mindkét oldalt tapasztaltam) az olcsóbb egységek miatt meg lehet oldani, csak éppenséggel a phase segítségével "egy csöppet" könnyebben ment volna neki...
De majd holnap írok bővebben a gondolataimról, mert mára már totál készen vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)