- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bippeti
tag
-
válasz
bippeti #21198 üzenetére
Kínába van a reklamációs ügyintézés.
A küldés díja függ a becsomagolt távcső súlyától. Mivel nem tudom, így a legolcsóbb megoldás ez lehetséges:
A legolcsóbb ha e-postakönyvet használsz és postai levélküldemény 51 g-tól 500 g-ig 2345+1555+690 = 4590 Ft, 501 g-tól 2000 g-ig 10430 Ft
Ha PayPal-al fizetted a terméket és aktiválod a visszaküldés előtt a visszaküldési pénzmegtérítési szolgáltatásukat akkor 9300 Ft-ig visszaadják a postaköltséget. (ez egyéves időtartamra 12 * 9300 Ft lehet)
Az általuk megadott felületen fel kell tölteni a számlát nyugtát és meg kell adni az adatokat. Nem kötődik a Banggoodhoz, bármely PayPal-on keresztül vásárolt termékre érvényes. -
-
válasz
bippeti #21196 üzenetére
- Return for a refund = visszaküldöd és visszakapod az árát
- Return for a replacement = visszaküldöd és küldenek egy másikat, ingyen.
- Repair = Megjavíttatod itt és kifizetik a javítási költséget.Kínába kell visszaküldeni. a küldés díja függ a becsomagolt távcső súlyától, ha PayPal-al fizetted akkor maximum 9300 Ft-ot megtérítenek belőle.
Arra ami csereként jön már nincs szállítási biztosítás és Kínából küldik általában, azt nem tudni hogy milyen szállítási móddal. -
bippeti
tag
Sziasztok,
Az összefoglalóban van szó erről:
Shipping insurance néven. Ezt a fizetési összesítő oldalon tudjuk választani. Lényege az, ha igazoltan elveszett vagy megsérült a küldemény, akkor ingyenesen újraküldik vagy teljes pénz visszatérítést adnak.
Van egy beérkezett távcsövem, amin van egy törés. Volt rá kötve a fenti biztosítás.
A hibajegynél most azt látom, hogy
- Return for a refund
- Return for a replacement
- RepairAz első kettő esetében vissza kellene küldenem a terméket a feladónak, ha jól értem. Fent azt olvastam az összefoglalóban, hogy ingyenesen küldik újra vagy adnak pénzt vissza. Hogy működik ez? Kell-e visszaküldenem, vagy sem? Ha azt kérem, hogy küldjék újra a terméket, akkor arra megint lehet kötni ilyen biztosítást? Szeretném gyűjteni a törött távcsöveket.
Előre is köszi a válaszokat. -
válasz
peugeotmate #21192 üzenetére
Igen, bár most ritkább a Feucth-ban való eltűnés ha német postával szállítanák, de sérülhet menet közben, így azért egyszerűbb a reklamáció ha fizetve van a biztosítás.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Visszaolvasva látom, hogy BG Express szállítási mód is Áfa+Vámmentes. Azt a kis pipát nem látom viszont, ami garantálná, hogy visszafizetik, ha esetleg mégis megvámolják.
Meg tudjátok ezt erősíteni? -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
3D nyomtatót rendelnék cseh raktárból, paypallal fizetve. Shipping insurance-t érdemes kötni vagy nincs értelme ilyenkor? -
válasz
zsamiatt #21189 üzenetére
Én azért javaslom ha valaki cégként vásárol hogy minden céges legyen trükközés nélkül, mert adott esetben jobban jár, akár + kedvezményt kaphat, áfa elszámolási lehetősége is lehet. Kivéve ha olyan vállalkozás ahol ez nem megy. Ráadásul minek támadási felületet adni a NAV-nak? De persze igazad van, szíve-joga mindenkinek hogy miként oldja meg, elnézést
túlzásokba estem a véleményemmel.
-
válasz
zsamiatt #21185 üzenetére
Nem lehet csak trükközéssel, kérdezz csak rá a könyvelőre, mert a pénzmozgás bizonylatolását meg kell csinálni, te mint dolgozó fel kell venned pénzt a cég pénztárából, amivel majd el kell számolni.
Lehet hogy nem szabálykövető az a könyvelő, nem kéne foglalkoztatni, igaz rajta is csattan a balhé a számviteli szabályok megsértéséért, a céget meg fizetheti a nem is olcsó bírságot. -
válasz
abrtom87 #21186 üzenetére
A cég mint felhasználó, itt nincs külön megkülönböztetve. Cég név, címe és fizetés a céges pénzeszközzel a lényeg és valahol a címnél (mondjuk Address Line 2:)be kell írnod az adószámot is hogy a számlára valahogy rákerüljön. Ha PayPal-al akarnál fizetni ott van megkülönböztetés a regisztrációknál.
-
válasz
abrtom87 #21182 üzenetére
Nem lehet könyvelés ügyileg, a céget kell regisztrálni és annak nevére vásárolni. Lehet új szállítási címet megadni és ott változtatható a név is, de ha céges könyvelésbe akarod berakni a számlát, akkor a fizetés is a céges bankkártyáról kell hogy menjen. Nem úgy van hogy egy magánszemély a saját pénzéből vásárolgat a cégnek.
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Rendelésnél lehet úgy áfás számlát “kérni” hogy a megrendelö nevét átírom keresztnév Xy vezetéknév Kft.-re? Amit rendelnénk a könyvelö szerint elszámolható lenne. Vagy ne próbáljam meg inkább? Elvileg az oldalon azt írja hogy EU CZ stock a termék és az ÁFÁ-t tartalmazza. Ha így írnám be a nevet kell még valami plusz díjat fizetnem? Megkapom egyáltalán majd?
-
válasz
blue eyes #21179 üzenetére
Az könnyebb mint az előző esetben.
3. Kapcsolatfelvétel kérdések és problémák esetén a Contact us menüt használni.
Itt is elérhető: Help, Contact Us
After Sales
Product received with wrong
wrong item(different item,different model,difference color ect.) -
blue eyes
tag
A nem megfelelő termék esetén hol lehet nekik írni?
-
Kuma007
újonc
Köszönöm!
Sikerült chaten reklamálnom. Hiába kötöttem az ebet a karóhoz, hogy élni kívánok a biztosításommal és kérem a pénzvisszatérítést. Szállítási torlódásra hivatkozva, mivel a csomag úton van és nem veszett el nem hajlandóak még fizetni. (hiába írtam, hogy 4 hete Németországban van ahonnan 2 nap alatt eddig minden megérkezett) 5 dollár kártérítést ad a kellemetlenségért és türelmemet kérik december 23-ig. Azt követően kérhetem a vételárt. De ami aggaszt, hogy a rendelés mellé a Refunded van írva, márpedig a telefon árát nem térítették meg. Csak a kellemetlenségért 1615 ft-ot. -
válasz
diablo7 #21174 üzenetére
Válaszd az After-Sales résznél azt amelyiknél elérhető a Live Chat és ott majd miután emberrel kommunikálsz rákérdezel hogy miért nem kaptad még vissza a pénzt és az illető majd továbbítja az illetékes részleg felé. Pl Other after-sale inquiry és a I don't like this product
De a vásárlásnál sincs kapcsolatfelvételi lehetőségre link vagy valami? -
bl4ze
veterán
ES raktár 1,00 USD postázás, ilyet sem láttam még :
Tracking Number: RU947333xxxNL
shipping method: Ship from ES via ES Standard Shipping
-
diablo7
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Banggod-on rendeletem egy telefont, meg is érkezett rendben. Viszont nem működött a hangszórója. Nyitottam egy ticket-et megírtam nekik a problémát. Azt írták próbáljam meg itthon megjavíttatni, amit nem vállaltak alkatrész hiány miatt. Ezért azt írták, hogy akkor küldjem vissza. Megírtam nekik, hogy 18800 Ft lesz a visszaküldési díj. Azt írták rendben, küldjem. Visszaküldtem az általuk megadott címre. Elküldtem nekik a számlát. Azt írták kifizetik a feladási díjat, én megkérdeztem, hogy mi lesz a telefon árával, azt válaszolták, hogy lépésről lépesre meg fogom kapni a visszatérítést. Elfogadom -e így. Azt írtam igen. Lezárták a ticket-et, és visszautalták a 18800 Ft.-ot. A csomag kiért Kínába majd egy november 6.-a óta azt írja a nyomonkövetés, hogy feltartóztatva vámkezelés miatt. Azóta nem történt semmi, nem tudok írni nekik, mert lezárták a ticket-et, ujjat meg nem enged nyitni az oldal. Tudna nekem segíteni valaki, hogy mit tudnék csinálni ebben a helyzetben. Köszönöm! -
-
Kuma007
újonc
Sziasztok!
Nem érkezik meg a csomagom, de van biztosításom. Mit tehetek?
Mobilt rendeltem a Banggoodról. Biztosítást is kértem rá. A csomag elindult október 15. A csomag megérkezett november 02. Németország Neuenstein GLS depóba. Azóta egy tapodtat sem mozdul.
- Magyarországi GLS: "Németországban van a csomag. Ebben mi nem tudunk segíteni".
- Banggoodtól próbáltam segítséget kérni, de az emailküldést, mint opciót nem adják meg. Egyéb kommunikációval próbálkoztam, de befürödtem( live chet nem megy, a messengeren meg csak egy szoftverrel beszélgetek, gép ad érdemtelen válaszokat).
- Rendeltem okt. 15, kiszállítás elindult ugyanezen a napon.
- A csomag várható szállítási idejének 2021-11-02 ~ 2021-11-11 van megadva. A rendeléseim menüben a telefon mellett csak a "Confirm Delivery" felirat látható a "Return/Repair" "Refound" sehol.
-Kérdésem, hogy vajon mikor lesz akítv a "Refound" visszatérítés lehetősége? -
ecaddsell
aktív tag
A csomagom eljutott Neuenstein-ba, de ott megakadt problémás címkével.
Nemzetközi GLS oldal szerint:
22.11.202120:57The parcel has reached the parcel center, the parcel label is not readable.Germany NeuensteinMagyar GLS szerint:
22/11/2021 20:57
Csomag megérkezett a csomagelosztó központba, csomagcímke hiányos.
Németország NeuensteinValakinek volt már ilyen, vagy ne foglalkozzak vele, majd megoldja a Banggood? Majd egy hónapja jön már (Banggood Express)...
Legutóbbi belga postás cuccnál is hiányolt valamit a posta... -
bl4ze
veterán
válasz
PainKiller13 #21162 üzenetére
Ha esetleg BE vagy NL tracket kapna, akkor átjön sarc nélkül.
-
válasz
PainKiller13 #21162 üzenetére
Ha nem ingyenes a tariff insurance akkor kifizeted (megnéztem 98 Ft) és ha véletlenül áfáztatná a Posta, ha ők kézbesítenék akkor 11720 Ft értékig visszaadják neked az egyébként 5278 Ft áfát.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Sajnos [link] erre van szükségem, amit nem találok máshol, szerintetek meglehet oldani valahogy olcsóbban? Félek még sarc is rájönne, annyit meg már nem feltétlen éri meg költeni rá.
-
Predator2
addikt
Igen az az, de azon belül nem lehet nekik emailt írni.... szégyen
-
Predator2
addikt
Helló
Melyik menüpontban kell jeleznem, ha nem érkezett meg a csomagom, de van nyomon követés is?
THX
-
Rulez81
tag
Sziasztok, bocsi, ha lerágott csont. De egy éve nem rendeltem a BG-ről.
Ha Kínából jön, akkor is vám és áfa mentes, ha EU priority line vagy banggood express postát választok? Azt látom, hogy ugyanaz a termék EU priority-vel 16+34Ft a post míg Expressel 64Ft. Illetve ha vám és áfa mentes, kell ugyintézési dijat fizetni?
Köszi! -
rushty
őstag
válasz
rushty #21151 üzenetére
Közben (utólag) nagyban frissült (app), van még egy reggel 8-as. Closure of allocation data. X.sz csomkezbesitobazis. Ez utóbbi már eltérő lehet.
Mod: (CQ / CE különbséget nem vettem figyelembe. Így lehet az még jövő hét is, nem ismerem a különbséget, csak a Feucht említéséből néztem rá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple TV eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest