Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Hali!
Tegnap végre meghozta a GLS az EU Prio-s csomagomat, így végülis benne voltak a megadott október 29. - november 7. közötti időszakban. A rendelés október 6-án történt, tehát elfogadható a szállítási idő.
-
Pityu99
tag
Sziasztok, emlékeztek a 3 hete nagy port kavart USA raktáras kérdésemre, amit végül svéd postával adtak fel? Na ma jött az sms a postától, hogy fizessek, mert csomagom jött. Végülis a 10 dolláros kütyüre 144 Forintot kell fizetnem, plusz ugye a 399 Ft. Itt a sztori vége, gondolom jövőhét elején meg is érkezik a csomag.
-
RVR400
veterán
Nem hittem volna, hogy valaha ilyet fogok ide írni, de nagyjából senkinek sem ajánlom a Banggoodot. Ahogy szoktam volt mondani, eladni bárki tud, ahogyan ők is, de amint gond van, ott derül ki, hogy mennyire ajánlható egy-egy webshop.
Szóval a sztori:
Rendeltem egy Blitzwolf BW-HL4 órát 15.400 Ft-ért, ami meg is jött 2021.07.26-án. Használtam is az órát egészen 2 hónapig, amikor is elkezdett random lefagyni. Jeleztem is nekik ezt 10.06-án, majd nagy nehezen eljutottunk oda, hogy nincs rá frissítés, nincs ötletük, hogy mi lehet, mondjam meg, hogy beázott-e, stb.
Közöltem, hogy nem ázott be, de nagyon szívesen visszaküldöm, hogy ellenőrizzék, aztán javítsák, vagy cseréljék. Erre írnak, hogy igazából ők úgy gondolják, hogy adnak 4.619 Ft-ot kompenzációként, merthogy több mint egy hónapig tudtam használni az órát...
"For this order 101359769, we would like to refund HUF4619.4 to your payment account. Would you like to consider this solution?
The product has been used for more than one month,would you like to consider this solution as compensation ?"Elég sokat rendeltem már tőlük, VIP4 szintű vagyok, és részükről ez a vásárló "megbecsülése". Nálam leszerepeltek, ennyit még Aliexpressen a legutolsó senkiházi eladó is fel tud mutatni, akitől egyszer rendeltem, nem többszázezer forint összegben az utóbbi 6 hónapban...
-
válasz
Voice24
üzenetére
Nem repkednek, mert drága. Néha előfordul duplikált bejegyzés mondjuk azárt mert már nem fért rá arra a járműre amire tervezték az elhozását és a következőre tervezik és rakják rá, bedöglött a kamion és majd egy új fuvarlevéllel másik járművel jön vagy számítógépes hiba, nekem is volt sorrendiség probléma a bejeygzéseknél.
Ha már Neuensteinben van onnan 2 nap és itt van. -
Voice24
őstag
A GLS német depójából kamionnal vagy repülővel érkeznek a csomagok hozzánk? Mert az én kis csomagom Belgiumból tegnap a német depóba érkezett, ott produkált 6 db bejegyzést, 4 érkezést és 2 elhagyást, ma viszont még semmi. Lehetséges, hogy még mindig ott lenne a csomagom?
[kép] -
DrenX
csendes tag
Sziasztok, rendeltem egy 13$-os ( Banggood Express, ) alkatrészt kínából banggood-on keresztül. Pénteken rendeltem, mondom ránézek a csomagkövetésre. Magyar posta rendszerében látható a csomag. Akkor ezek szerint a posta hozza?(PNLUC) Mert Ba.Expressel mindig kikerülte edigg a postát.
-
válasz
Predator2
üzenetére
Ügyfélszolgálatot kell hívni, ahogy írtam, ez nem a te telefonszámod ez a Logisztikai cég központi szám, az más.
Lakossági ügyfeleinknek: 06-1-767-8282
Hétfőtől szerdáig és pénteken 08:00-17:00 Csütörtökön 08:00-20:00 óráig.
Bár én arra gondoltam hogy akkor hívod amikor írtam, mert a hétvégén nem lehet elérni őket és addig sok minden történhet a csomaggal. -
válasz
luciferk
üzenetére
Nem, de normál nyomkövetési számot kaptál a Banggood Express nem postai szállítás. A kézbesítés vagy ők vagy a Packeta valamelyik alvállalkozója vagy a DPD, vagy az Express One viszi. Itt is követheted és itt is látod
-
axlfsi
veterán
Nyugtassatok meg, hogy nem csak én vagyok akkora lúzer, hogy a heti pontjátékba fektetett 40 pontot szinte mindig elbukom, mert tuti lesz egy nap, amikor elfelejtek becsekkolni

(5-ből ha egyszer összejön?
...velem aztán jól járnak, kaszinóznom sem kell, veszítem a pontjaim anélkül is, mint ha Vegasban lennék). -
válasz
Predator2
üzenetére
Ez még nem igazán került a helyi postára inkább hívd fel a posta ügyfélszolgálatát és meg tudják mondani hogy az OLK-ban mit szerencsétlenkednek vele, szerintem a hülye helyi posta visszaküldte az NPKK-ba mert nem volt vámolásos bejegyzés, pedig ennél hétszentség hogy nem kell, mert ez normál belga könyvelt küldemény, nálunk meg prime levélre átminősített nem könyvelt, ez nem Banggood probléma.
-
Voice24
őstag
válasz
vandor01
üzenetére
Na, az elmúlt 3 órában frissült a BG oldalán a tracking infó, mégis csak leszállt az a fránya repülő, mégpedig aznap, amikor felszállt (21-én), 9 órával a felszállás után. De most jutottak el odáig a fiúk, hogy ezt bekönyveljék az adatok közé. Emiatt úgy tűnik, a V/ által jósolt 1-3 munkanap kicsit több lesz, mire a GLS meg fogja kapni...
Egy technikai kérdésem lenne: a BG oldalán hogyan kell visszaállítani a nyelvet angolra? Valamiért pár napja minden megnyitáskor olaszul jelenik meg, pedig international site-on van. Ha átállítom angolra a nyelvet, akkor a szállítási célnál nem lehet Hungary-t megadni, ha pedig visszamegyek az international-ra, egyből megint olasz lesz. De végülis akármilyen nyelvet választok ki, következő alkalommal ismét olaszul jön be az oldal.
Predator2: Posta szerint 22. óta az OLK-ban van, már meg kellett volna kapnod ennyi idő alatt.
-
vandor01
senior tag
jaja tuti megjon csak probalom nyugtatni a kedelyeket
volt egy hasonlom... egy LTN-es szam es egy belga belsos hosszuszamos
323211383300001261572030
annak is olyan 2-3hetes atfutasa volt belgaba! Mo-ra meg rajon a kir posta ideje!
es igen Ali tobb esetben jobb max 10nap es BG-s pontok nelkul Ali olcsobb is! -
vandor01
senior tag
válasz
Voice24
üzenetére
na az enyem repcsire kerult 1nap alatt... allitolag
2021-10-27 04:00:00
The flight has taken off.2021-10-26 17:06:17
Item has been arrive in airport.2021-10-20 04:01:00
Announced
...
...
...
2021-10-19 23:55:02
Shipped
Package has been sterilized and shipped out.2021-10-19 22:15:56
Our warehouse has started packing your items.2021-10-19 22:04:06
Order submit.nalam fogjak tartani az igeretuket? max 4het lesz de lehet csak 3?
Expected delivery date: 2021-11-08 ~ 2021-11-18ha csak nem lesz vmi VAMolas gebasz?
-
Voice24
őstag
válasz
vandor01
üzenetére
Rohadtul idegesítő a csomagom cammogása, vagy inkább a BG szállítási információ közlése. Azt írták, csak lényegi infókat közölnek, de a repcsi még mindig a levegőben van papíron. Tegnap ugye írták emailben, hogy 4 napot csúszik a vámolás miatt, de hogy mihez képest 4 nap és hogy hol van a csomag, gőzöm nincs.
Ma elindult az általuk megadott tervezett kézbesítés időszaka, október 29. és november 7. közöttre írják. Bár ugye a chat-en a csávó erre simán azt mondta, hogy ez hibás megadás.Amúgy nem zaklatom tovább a topikot a sirámaimmal, legközelebb akkor fogok jelentkezni, ha megkaptam végre a csomagot.
-
vandor01
senior tag
válasz
Voice24
üzenetére
ajaj mikor ilyen vamkezelesi problemak vannak??
(vagyis azzal takaroznak) jobb mint a Feutch-i feketeluk?
lehet elobb-utobb bukik a BG fajta okositott vamolas es postazas
aggodom uton van egy ilyen fajta csomagom....6napot vart a repterre? hogy mikor kerul repcsire?
de meg hataridoben vannak kb az uccso bejegyzes utan 12-14napon landol a repcsi!
jovohetre varom a leszallast es talan Nov 8-10 utan erkezhet a dragasag??
....2021-10-26 17:06:17 In transit
Item has been arrive in airport.2021-10-20 04:01:00
Announced -
Voice24
őstag
válasz
Voice24
üzenetére
Miközben a státusz nem változott, azaz papíron a repülő még a levegőben van, kaptam egy levelet a BG-tól:
"Sajnálattal tudatjuk, hogy rendelése 4 napot késik a vámkezelés folyamata miatt, és 600 pontot küldtünk jóindulatként. Már sürgősen foglalkozunk vele, a nyomkövetési információk a következő tranzitállomásra érkezéskor vagy a vámkezelés befejezése után frissülnek."
Hogy honnan szedik a 4 napot és hogy épp hol a csomag, rejtély, de ők nyilván többet látnak, mint én. Viszont ha tényleg most, hét nappal a repülő felszállása után kezdik el az ügyintézést valszeg Belgiumban, megint csak botrányosan lassú, mivel a repülő legkésőbb a felszállás után másnap le kellett, hogy szálljon.
Vegyük úgy a rendeléseimet, mint állatorvosi lovakat, mert ami késés csak lehet, azt én összeszedem.A pontok felhasználására esetleg tud valaki valamilyen okosságot? Mert eddig akármihez próbáltam felhasználni, az vagy nem volt lehetséges (promó és egyéb kifogások), vagy ha engedte, akkor 99,9%-ban jóval többre jött volna ki a fizetnivaló, mint pont vagy kupon nélkül.
Vagyis ezekkel az engesztelő pontokkal nagyjából kitörölhetem... -
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek ebből mikor lehet már "valami"?
LD270004591BE
Thx
-
Voice24
őstag
A banggood-os csávó szerint nyomkövetésnél csak a lényeges, releváns információk jelennek meg, ezért nem látok mindent, de nyugodjak meg, úton van a csomag. Na, ehhez képest ezek a megjelenő lényeges, releváns információk a BG oldalán a tracking infóban:
- október 16.: The flight will take off soon (azaz hamarosan felszáll a repülő)
- október 21.: The flight has taken off (azaz felszállt a repülő).
Igen, a repülő 5 napon keresztül szállt fel hamarosan, majd 6 napja a levegőben van, mivel ha szerintük a hamarosan felszáll lényegi infó, akkor a leszállásnak is annak kellene lennie.
A nyomkövető oldalakon meg csak annyit látok, hogy szerencsétlen GLS október 6. óta várja Belgiumban, hogy fizikailag is megkapja a csomagot az elektronikus jelzés mellé...Ez egy október 6-án leadott EU Priority Line-os megrendelés helyzetjelentése volt, amire a megrendeléskor (és utána még kb. két hétig) október 22. és 29. közötti kézbesítést ígértek...
-
Ciccuka
veterán
Erre pl. nem jönne már rá semmi díj itthon

-
yogibear
addikt
Ha ezt látod "expected to ship before Nov 18"...
Akkor vagy lesz, vagy nem lesz...
Ugyanis rendszerint naponta tologatják a dátumot újabb egy nappal...
Magyarán, nincs készleten és azt sem tudják lesz-e valaha, valamikor...
Én is 2 hét időpont tologatás után kértem vissza annak idején a pénzt chaten a biodroidtól... nem kösz, nem várok, nem kösz, nem kell 50 pont... és ha ezeken a próbálkozásokon sikerül túljutni, lezárja a rendelést és kb 2-3 nap alatt visszautalják a pénzt...
Olyat szabad rendelni, aminél odaírja, hogy "in stock"... persze azzal is be lehet fürödni, ha épp a világ másik végén valakik megrendelik az egész készletet előtted, de nekem olyan is megjött, amiből csak egyetlen darab volt készleten, vagy max 2-3... -
Voice24
őstag
Értem, hogy mit jelent az expected to ship kezdetű igérvény, de írtam, hogy ez az adott telefon esetében ordas nagy kamu. Akkor lenne elfogadható tájékoztatás, ha az adott dátum előtt valóban küldenék a terméket, de mivel szeptember eleje óta nincs náluk raktáron, már november 18-ig ígérik a szállítást mai rendelés esetén. Ez a dátum a konkrét esetben minden nappal eggyel tolódik, tehát nem az van, hogy kaptak egy konkrét beszállítói ígéretet mondjuk november 10-re, hanem ha ma rendeled, akkor november 18-at ígérnek, ha holnap rendeled, akkor már november 19. lesz, és így tovább. Ez minden, csak nem tájékoztatás. Kb. olyan, mint a kocsmában a felirat, hogy hitel majd holnap. A telefont szállítjuk (azaz shipped lesz) 3 héten belül, és tök mindegy, hogy mikor rendeled, a 3 hét az 3 hét marad, telefon pedig sehol.
Amúgy a before az előtt, vagyis azt ígérik, hogy november 18. előtt szállítva lesz. -
válasz
Voice24
üzenetére
Ha ezt látod "expected to ship before Nov 18" akkor már írtam úgy kell érteni hogy ezt a dátumot követően küldik el, ez már elfogadható tájékoztatás, a preorder jelző nélkül is.
Ha te ennek tudatában kifizeted akkor annyi hogy meg kell várnod hogy az idő addig elpörögjön, nincs itt rosszhiszeműség. Nem kellene a tájékoztatás hiányt és a várható elküldést összekeverni.
Mivel ez egy várható, ezért változhat is a beszállítótól függően. De erről is volt már szó. -
Voice24
őstag
A telefonok esetében valós ok lehet a chiphiány, de ez nem mentség a BG hozzáállására, ami szerintem simán minősíthető rosszhiszeműnek. Az általam korábban emlegetett telefont én szeptember 2-án rendeltem meg, akkor szeptember 24-ét írtak, ami előtt várhatóan szállítható lesz. Nem lett az, visszakértem és kaptam a pénzemet, de a telefon a mai napig ugyanúgy rendelhető, kosárba rakható, most "expected to ship before Nov 18". Magyarul tényleg halvány lila f.ngjuk nincs, hogy mikor lesz készleten, de te nyugodtan rendeld meg és fizesd ki. Ha két hónap hiány után nem tudják kiírni, hogy out of stock, ott már szándékos magatartás van, nem pedig hanyagság.
A repülős csomagomnál immár 6 napja nem jutnak el odáig, hogy legalább papíron leszálljon már az a szerencsétlen gép. Az ember ezek után már azt is kétségbe vonja, hogy egyáltalán felszállt... -
válasz
st6969
üzenetére
Én is látok drágulást és írtam én is hogy a szállítás az problémás lett mostanában, annak ellenére hogy én nem tapasztaltam eddig. Bosszantó de én nem hiszem hogy szándékos lenne , inkább nem megfelelő hozzáállás. Azt nem csak itt, hanem más cégeknél, akár magyar webshopnál sem értem hogy miért hirdet olyat ami nincs raktári készleten azonnal megvásárolhatóként. Írja be hogy megrendelésre, itt preorder X időpontig történő elküldéssel amit ha lehet be is tart. Persze ezeknél is lehet beszállítói probléma, ami csak azzal jár hogy a beszállító hitegetését tudja tovább adni a BG.
Senki nem gondolt chip hiány és ritkaföldfém nyersanyag hiány problémákra, energia problémákra Kínába ami a gyártást befolyásolja és ugye nem publikálják hogy náluk mi is van Covid témában most. -
st6969
őstag
Félreérthető volt, amit írtam, elnézést. Nem állítani akartam, hogy hazudoznak, csak az eredeti hsz-re akartam reagálni, hogy szerintem miért érheti meg nekik a nem valós dátumok megadása. Valóban lehetséges, hogy egyedi vagy ritka esetről van szó. Nekem sincs egyébként rossz tapasztalatom velük, igaz elég régen nem rendeltem már tőlük. De egy ilyen eset engem is bosszantana, jobban szeretem az egyenes beszédet.
Rendelnék én, de nem nagyon látok jó akciókat náluk (lehet, rossz helyen keresgetek), amiket nézegetek, azok eléggé megdrágultak, és ezt a helyi ÁFA sarcolási eseteket sem tudom lekövetni, hogy akkor most milyen szállítással is érdemes rendelni. -
yogibear
addikt
Nekem felhozta postás bácsi, mindkettőt, sőt simán megnézte volna az Alis hétfő reggel óta náluk lévő cuccom is de mondtam várok még egy napot az sms-re az ma reggel meg is jött.
Más kérdés, hogy a két BG cucc közül az egyik xar, hibás. nem jegyzi meg az utolsó beállítást, az utoljára használt módozatot (töltő, usb/TF player és BT adó/vevő is egyben), vagyis áram alá helyezve a BT csak vevőként funkciónál, holott a leírás szerint és a másik példányom így is működik, meg kellene jegyeznie az utolsó beállítást, de ez nem teszi.
Mindegy, szétkaptam, mint Floki a lábtörlőt, doboz kicsit meg is sínylette sajnos, de másként nem ment, és addig vakarásztam, míg kiderült, hogy a jack csatis Bluetooth panelen az egyik smd elektrolit kondi le volt válva és szét is esett, rendeltem idehaza alkatrészt este kb 2 nap mire ideér aztán meglátom működésre tudom-e bírni, ha nem kukázom és elfelejtem a BG-t egy jó időre... de legalábbis azt, ami nem cseh raktár...
Szerencsére a tanítható távirányító, az megy pöpecül, manuálisan is hamar be lehet tanítani 8 eszközt neki...
Tudom, reklamálhatnék, meg küldjem vissza (ez már a szétszedés miatt ugye tárgytalan) meg egyebek, de a herce-hurca nem ér annyit nekem... -
válasz
Voice24
üzenetére
Én többet vásárolok az AliExpressen, szóval hidd el ott is vannak gondok bőven a feladással és a szállítással.
Kapásból feladottra jelöli azt is ami nincs neki, aztán minimum 10 nap hogy visszakövetelhesd a pénzedet. Amíg nem volt itt a Cainiao központ, 45-75 napos szállítási idők, de legalább 21-35 nap minimumok voltak. Azonfelül többször előfordul hogy "rossz" nyomkövetési azonosítót kapsz ami nem tied, mert máshol kézbesítik azzal.
Nem azt küldik el amit kifizetnek. Nem a kifizette szállítási móddal küldik, vagy EU raktár aztán csak Kínából jön, ami már vámolós téma. Szóval vannak itt is be nem tartott ígéretek hidd el.
Itt meg nincs az a rossz tapasztalat amit te írsz, egyszerűen nincs szerencséd velük. -
Voice24
őstag
Túlzó? Hogyan neveznéd másképp, amikor téged arról értesítenek, hogy hetedikén shipped lett a csomagod, miközben a chat-en a csávó elárulja, hogy valójában csak 15-én lett az? Persze az ígéretük szerint 24 órán belül shipped van, papíron be is tartják, a valóságban meg csak kamuznak.
A véleményemet meg szívesen megírom nekik, ahogy eddig is reklamáltam minden csúszásuknál, de valamiért a Contact us menüpontban akármilyen problémát választva az email lehetőség szürke marad, azaz nem választható. Csak a messenger (hetek óta nincs válasz), vagy a chat.Olyan szempontból igenis van létjogosultsága a két bolt összehasonlításának, hogy hogyan tartják be azt, amit ígérnek a vásárlónak. A BG szállítási idejével sem lenne önmagában gond, ha az összhangban állna a terméknél ígért dátumokkal. De nincs, és ez itt a gond.
-
válasz
Voice24
üzenetére
Te is tudod hogy nem azonos a logisztika és a szállító cég, így az AliExpress és a Banggood összehasonlítása értelmetlen szállítás szempontjából. Az hogy a Cainiao-nak Budapesten van a regionális központja az felgyorsította a szállítást, de április előtt nem az volt a jellemző hogy gyors lett volna.
-
ecaddsell
aktív tag
-
Voice24
őstag
Így vagyok vele én is. Csak épp a mostanában rendelt cuccaim náluk voltak a legolcsóbbak, pedig hónapok óta inkább az Alit preferáltam. Visszajöttem 2-3 megrendelésért, erre megszívom majdnem mindegyikkel. Jó, volt egy cseh raktáras masszírozó pisztoly rendelésem, az nagyon jó áron volt, ráadásul ott tartották is a bő egy hetet (bár az is elment előbb a németekhez), de a másik kettő (amik Kínából jönnek/jöttek), azok siralmasak.
Ja, először azt írja a csávó a repülővel kapcsolatos kérdésemre, hogy lassan frissülnek az infók, meg különben is, csak a lényeges infókat tüntetik fel. Na, ezek szerint a "the flight will take off soon" (hamarosan felszáll a repülő) lényeges infó, főleg, hogy 5-6 napig tartott az a hamarosan. Szóval botrányosan lassúak, és mellette össze-vissza kamuznak a szállítási időkről. Ha eleve azt írják oda, hogy várható szállítási idő 40-60 nap, nem szól az ember semmit, mert nem vár mást. De amikor odaírnak 12-15-20 napos időket a termékhez (meg ship in 24 hrs), aztán nem győznek kamuzni a csúszások miatt, az már nagyon idegesítő. -
Voice24
őstag
válasz
Voice24
üzenetére
Az előbb chat-eltem egy élő emberkével BG-n a rendelésemmel kapcsolatban. Ő azt állítja, október 15-én lett valójában shipped (BG-n október 7-ét írnak), és október 15-től számítva 15-25 munkanapot ír várható kiszállításnak. Írtam neki, hogy ez köszönőviszonyban sincs a szintén a BG-on feltüntetett október 29. és november 7. közötti várható kiszállítással, erre meg azt írta, hogy akkor az hibásan lett feltüntetve. Hát kösz szépen, én ezt nem hibának, hanem félrevezetésnek hívom, mert minden terméküknél ez van. Odaírnak egy kamu dátumot, aminek semmi köze a tényleges szállítási időkhöz. Ja, meg az ships in 24 hrs is egy oltári kamu, mert hiába írják meg 24 órán belül, hogy shipped lett (magyarul hazudnak), ha valójában csak mondjuk 9 nap múlva indítják útnak. Nekem egyre gázabb ez a cég...
-
-
Voice24
őstag
válasz
yogibear
üzenetére
Az én repülőm papíron még mindig repked szerencsétlen, 5 napja nem bírják lekönyvelni, hogy leszállt (ha leszállt
). Nem is tudom, miért, de kezd az az érzésem lenni, hogy ez a csomagom sem fog megérkezni a BG által megígért időben.A Forintban vagy USD-ben történő fizetéshez pedig annyit, bankja válogatja, melyiknél éri meg a dollár. Nálam pl. a K&H rendszeresen szívat, ha netán dollárban fizetek (Paypalon, de banki átváltással), az első, tájékoztató sms még kedvezőbb összegről szól, mintha eleve Forintban fizettem volna, de a lekönyvelés nálam eddig mindig magasabb árfolyamon történt meg, mint maga az első sms-ben, és 99%-ban végül ugyanannyit fizetek, mintha eleve a BG oldalán forintban fizettem volna. Biztos van bank, ami kedvezőbben számol, a K&H nem az.
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Az EU Priority Mail szállítási mód jó választás?(Cseh raktár)
EU priority Line-t láttam csak az összefoglalóban. -
yogibear
addikt
Mindkét BG vicinálisos LD...BE csomagom ami tegnap landolt az OLK-ban, ma reggeli kiírás szerint "a küldemény a kézbesítőnél van"... Lehet még meg is kapom ma.

Más kérdés, hogy az egy napja szintén a helyi postán fekvő Alis csomaggal mi van, mert értesítő sms nem jött eddig, az előző kettőnél már másnap reggel jöttek... talán azt is kihozza a postás bácsi, jó lenne... -
st6969
őstag
A Banggood app egy ideje átáll magyar nyelvre és HUF-ra. Vissza tudom állítani angolra és USD-re, de legközelebb ismét magyar nyelvű - béna - fordítások, és gondolom nekik előnyös, Banggood által konvertált HUF látható
Át lehet ezt állítani végérvényesen angolra + USD-re, vagy ez most már ilyen? Minden engedély megvonva az apptól (nem látja a helyadatokat se, ami alapján logikusan magyarra álltja...). -
luciferk
senior tag
To Hungary via Bangood express szállításra szoktak rendes tracking számot adni? mert jelenleg ezt adták 3494459766

-
Mennyit akarsz várni?
Ha nem akarod kifizetni, akkor kérned kell a vásárlás törlését várakozás nélkül.
Összefoglaló 3. pontnál lévő link
Order&Tax és Cancel order és ott ebben az esetben a Placed the wrong order vagy a No longer needed
De nem kell végigvinni a fizetési folyamatot ha a fizetendő összeget akarod megnézni, nem a PayPal gyors fizetést kell a kosárnál választani hanem a másik gombot és ha megnézted akkor ESC majd törölni a Kosárból. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Elindítottam egy vásárlást, de nem fejeztem be, azaz nem fizettem ki, minden esetre a kosaramból eltűnt a tétel.

Mi fog történni ha várok a fizetéssel?
Ha meggondolom magam, hogyan tudom törölni a vásárlást?
* Igazából nem is akartam vásárolni, csak kipróbáltam, hogy a kupon milyen kedvezményt ad... -
lacko6
senior tag
válasz
depmod
üzenetére
Itt az enyem.Csak varatnak.
2021-09-14 09:00:00
In transit
The package has been forwarded to the local post
2021-09-08 22:00:00The flight has arrived,Item will be cleared soon.
2021-09-08 05:00:00The flight has taken off.
2021-09-07 15:05:13Item has been arrive in airport.
2021-08-28 03:40:43
Shipped
Package has been sterilized and shipped out.
2021-08-27 12:40:03Our warehouse has started packing your items.
2021-08-27 12:29:11Order submit.
-
yogibear
addikt
válasz
Voice24
üzenetére
Ha tudom, hogy ennyit bohóckodnak, megrendeltem volna Aliról olcsóbban és már itt lenne... de a sumákság az hogy azonnal "shipped"-re vált és cseszhetem csak várhatok évekig rá...
Azt meg előre nem tudni, hogy Paketával jön ami mindig ideért 15 nap alatt vagy elküldik föld körüli pályára és majd jövő karácsonyra talán ideér... -
Voice24
őstag
válasz
yogibear
üzenetére
Akkor én jobban állok, ez a repülős rendelésem október 6-i és EU Prio-s, és elvileg(!) eljött már Kínából...
V/: Persze, csak ki tudja, mikor fogják. Ha azt feltételezzük, hogy valóban 21-én reggel elindult a repülő, annak még aznap késő este Belgiumba kellett érkeznie. Ma még csak a 2. munkanap azóta, kíváncsian várom, mikor fogja megkapni a GLS.
-
yogibear
addikt
válasz
Voice24
üzenetére
Az én 2 db október 4-i rendelésemhez szvsz most szerelhetik még valamelyik kiszuperált Air America gépet, vagy már ezek is ott utaznak Elon Musk Teslája mellett.

06 Okt 2021 07:45 Item is ready for transport
20 Okt 2021 14:27 Felvétel - Felvétel a feladótól
20 Okt 2021 15:27 Szállítás - Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra
20 Okt 2021 15:27 Departure from office of exchange
20 Okt 2021 15:27 Departure to country of destination Belgium
Az ugyanazon a napon Aliról rendelt másik cucc meg reggel óta itt figyel a postánkon, az sms-t várom, ami valszeg holnap jön meg ( múltkor lecseszett a nő, hogy miért nem vártam meg az értesítőt, pénteken ott volt náluk, szombaton lementem érte, az sms-sek csak hétfőn jöttek róluk)... Igaz, az is egy hetet csücsült az NPKK-.ban... -
motoflug
őstag
Sziasztok! Most a couponsfromchina oldalon nem találok ilyen általános 10%-os kuponokat, amik kb. fél éve még mentek. Ezekkel mi lett? Van helyettük valami?
-
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Attól függ hogy milyen szállítással jön, ha Magyar Posta kezébe kerül és nem EU-s akkor kezelési költség van a 399/799 Ft. Az áfa szabályozás változott
-
DonThomasino
veterán
Ha ezt olvasom egy hirdetésnél,
Price: 9$ Shipping: US$0.47
Inclusive of VAT akkor az új
vám szabályok esetében se lesz semmilyen más költségem ? -
depmod
aktív tag
Sziasztok,
szeptember 3.-án rendeltem tőlük, HongKongból, EU. Bereptették az EUba fertőtlenítés után :-D, azóta BE helyszínnel várakozik már 40 napja a packet, a Banggood a vámra mutogat, folyamatosan haladékot kér. Az eredeti november legeleji szállításból kezd lassan egy végeláthatatlan levelezés és droidbeszélgetés kialakulni.
GLS hozná, az ő rendszerükbe még nem került be, de ha kérem a Banggood-ot, hogy adjanak bővebb infót a csomagról, csak a sablonszöveggel hajtanak el.2021-09-14 09:00:00
In transitThe package has been forwarded to the local post
2021-09-08 22:00:00
The flight has arrived,Item will be cleared soon.2021-09-08 05:00:00
The flight has taken off.2021-09-07 15:04:40
The flight will take off soon.2021-09-03 22:50:15
ShippedA csomagot sterilizálták és kiszállították.
2021-09-03 02:00:34
Raktárunk megkezdte az árucikkek csomagolását.2021-09-03 01:52:07
Megrendelés benyújtása.Van esély arra, hogy ebből lesz valami, vagy igényeljem vissza a pénzt és könyveljem el a távolkeleti rendelést immáron kerülendő minden VAT és Priority ellenére?
Köszönöm :-D
-
ecaddsell
aktív tag
Ennél még jobb az amikor elrontják vagy az árat vagy a raktár helyét vagy mindkettőt és nem törlik maguktól, hanem arra várnak, hogy a vevő majd reklamál (addig is náluk van a pénz...).
Pont egy hete vettem kicsivel 12 dolcsi alatt egy lámpát akkuval lengyel raktárból és bár van, annyira jó áron volt (+ free shipping), hogy nem hagyhattam ki. Persze azóta is processing-ben van, azóta már spanyol raktáras lett és majdnem 16 dolcsi lett az ára (és nem free shipping). Persze még ennyiért sem rossz ár és látom viszik is mert már csak 1 van a saját adatuk alapján, reggel még kettő volt, de mondhatták volna, hogy bocs mégsincs.
Azt meg vsz. elég erős kijelenteni innen a fórumból, hogy nem fizetnek áfát, úgy, hogy kb. senkinek sincs rálátása pontosan, hogy működik ez náluk (ugye az Ali az más tészta mert ott a sok kis kereskedőnél nem működhet az ami a Bg-nál igen, hogy nagy tételben hoznak be dolgokat az EU-ban ott ahol kevés adót kell fizetni...).
-
Voice24
őstag
Hali!
EU Prio-s csomagom 5 napos kemény rákészülés után végre talán felszállt a repülővel (5 napig volt a státusz "The flight will take off soon", tegnap reggel 7-kor pedig "The flight has taken off"). Vagyis felszállt végre a gép, de még a levegőben lehet, mert ha ennyire a gép pozíciójával foglalkozik a BG tracking infója, a leszállást is hírül adhatták volna.
Azt kérdezném, hogy ha végre megérkezik Belgiumba (ha valósak az infók) a csomag, ott mennyi időt szokott igénybe venni, amíg fizikailag is átkerül a GLS rendszerébe? -
válasz
vandor01
üzenetére
Ami gond az a jelenlegi szállítási idő probléma, a BG Express ne legyen már 2-3 hét, a megvett dolgokat ne késve küldjék el, ha már 24 órás feladást és 7 napos kézbesítés van a terméknél.
Arról nem is beszélve, hogy ne lehessen már azt megvásárolni ami akár 2 hétig sincs raktáron vagy akkor legyen az pre-order a státusza és akkor nem érezzük magunkat átverve.
Szóval nem az áfa van-nincs vagy hogyan van elszámolva a gond.
Ők azt vállalták hogy ha fizetjük a tariff insurance vagy ez ingyenesen áll a rendelkezésünkre akkor a termék 60% értékéig kifizetik a +költséget, szóval ha a szállító áfáztat akkor ezt igénybe vesszük és annyi.
Ebbe még a 4000 Ft-os teljes vámolási díj is belefér a 27% áfa mellé, ez is az egyik ok amiért szerintem nem kell nekünk az áfás dolgaikkal foglalkozni.
Kifizetjük a szállítónak, a BG meg visszaadja.Pont most kaptam meg az e-mait a hétvégi akciókról és írják a 1-week delivery-t amit egyáltalán nem tudnak tartani.
-
vandor01
senior tag
nekem nincs lekiismeretfurdalasom tenyleg nem erdekel hogy ki mit hogyan kavar
de kulso jelekbol itelve vmi hasonlo mehet.... ugyanaz mint a regi rendszerben
csak leirtam mit "erzek" "gondolok" ami lehet koszonoben sincs az igazsaggal?
nekem mint vevo azonos minoseg mellett ket fontos dolog van!
- AR
- szallitasi idomikor melyik a fontosabb?
Belgaba szallitva az AR a pontokat eltapsolva... BG occobb mint Ali
viszont azonos ar mellett direktben belga TN-el szaliitva
az Ali gyorsabb 10napos szallitassal
a BG meg ki tudja mit es hogyan kavarva 3 het!
valamint a 150ejros hatart figyelembe veve?
Alirol nettoban jon es lehet vele koroket futni es fizetni
BG-nel nincs 150-es limit minden esetben "tartalmazza" az AFA-taztan ha megi megfogjak? majd kiderul mit fogad el a VAMolas?
izgibizgi
-
válasz
vandor01
üzenetére
Szerinted milyen jogon vonjam kétségbe a Banggood tájékoztatást?
Nem mindegy hogy miként van megoldva? Különösebben nem érdekel a technológiája, van egy áfás számlám és annyi és azon 27% áfa szerepel.
Írtam már nem kötelező az IOSS rendszer használata, minek vegyen egy kereskedő a nyakában újabb adminisztrációs terhet, főleg ha EU-n belüli raktárai vannak?
Azt is írtam hogy továbbra is érvényes hogy csak egy volumen összeg felett kell a vevő országa szerinti áfát kérni, ezért lehet kevesebb is az áfa összege egy magyar vevőnek is 27% helyett.
Úgy általánosságban kijelenteni hogy a BG elcsalja az áfát az nem korrekt, mindenhol az van írva hogy az árak tartalmazzák és van is róla számla az hogy valaki azt feltételezi hogy ez nem igaz az neki egyéni problémája.
Szerintem ha valakit zavar az hogy ő úgy gondolja hogy itt többet kellene neki fizetni, akkor agyaljon, jelentse fel őket, de azért nem mindegy hogy ha lesz változás akkor te 21% én meg 27% áfát fizetnék. (De amit most is egyébként igazoltan kifizettem)
Valamint ha szerinted is csalnak akkor ne vásárolj tőlük. De az nem korrekt hogy így csalnak, úgy csalnak, de azért ott hagyod náluk a pénzedet.
Nekem ezzel a hozzáállással van bajom.
Itthon sem tudjuk vevőként hogy az általunk fizetett áfát a kereskedő, a szolgáltató befizeti-e a NAV-nak, nem a mi dolgunk ezzel foglalkozni.
Ugyanez van Belgiumban is, amíg nem az adóhivatalnak dolgozol addig ugyan minek foglalkozni vele?
Hirtelen megnövekedett a szabálykövető és azt elváró vásárlók száma, az eddigi beszerzéseiknél nem volt lelkiismereti problémájuk?
Nekem például a magyar 27% áfa az ami tisztességtelen és indokolatlan. Nem a BG könyvelése. -
vandor01
senior tag
most itt bukott ki hogy a BG araiban megjelenitett AFA?
Csak kamu! felszamolnak AFA-t aztan vmi okositott kuldessel kuldik be az EUba!
pl belga/holland TN-el valszeg ide fizetnek vmifele vamugyintezest es afa jellegu koltseget
de ez csak amitas! igaz meg mukodik ha valoban Belga/Holland a TN!
megmarad a kaposzta es kecske is jol lakik
en belgaba rendelek! a dragasagnak ket TN-je van!
1.323211383300001261572030
ezt adja meg a BG ez egy belga belsos TN ami 24h szolgaltatas azaz feladas utan 24oran belul szallitva van es igen amint megerkezik EWORLDHOME LIMITED-nek azaz belandol belgaba mar hozzak is sarc mentesen 1 napon belul2. LTN169788993
vmi nemzetkozi szam (brucargo) amit csak a global parcel trackingnel lathato... ezzel jon belgaba es itt "atalakul" belga belsos csomira!
jol lathato a mozgasbol sep 27 - oktober 13 bo ket het
de talan 3 het is lehet mire besurran az EU ba....EU-n belul mar elkuldheto mashova is akar Mo-ra is valamifele belga TN-el!
erre rajon meg belga - Mo ut! megkuzedve a HUNos feldolgozassal is!
szoval egy ilyen BG rendeles HUN-ra 4-6het is meglehet?es valszeg a holland TN is hasonlo azt leginkabb aksikra hasznaljak
ilyen hasonlo megoldassal operalnak mas shopok is pl xt-xinte is mar regota
de EZ persze folyamatosan valtozhat es okosodhat az idovel?
Special Line for European
We pay custom tax in advance,delivery in 7-15 working days,can ship packages with batteryDe ez is csak amitas! nem fizetnek ezek semmifele tax-ot vagy legalabb is nem annyit es olyant mint amit a vevonek kene..... es IOSS is csak az ablakban mint a BGnel! a szerencsen mulik hogy mi lesz a csomival.... meg az elozo rendszerben nalam fogtak meg ilyent amit brucargo hozott be es managelt!!
engem nem erdekel csak kapjam meg a "drgasagot"

es mielott V reklamal hogy nem igy meg nem ugy... ne faraszd magad...
mert lehet rosszul latom es nem objektivan csak a benyomasaim es szubjektiv vagyok
lehet igazam sincs

szoval please vita lezarva! OK V?
-
válasz
rushty
üzenetére
Nem egészen, a küldeménynek van egy értéke és a szállítási költsége amit a postai elektronikus küldemény adat tartalmaz amit a feladó ad meg, ha EU-n kívülről jön akkor van szintén elektronikus adatként egy vám-árúnyilatkozat ami tartalmazza az értéket és a szállítási költséget ezt az eladó adja meg, az automatikus vámolási programjuk ezek alapján dolgozik. Ha az eladó többet adott meg itt akkor azzal számol. De ez nem jellemző az elmúlt időszakban.
Annyi volt hiba nemrég hogy a HKD-ban megadott szállítási költséget USD árfolyammal számolta, de azt is meg lehet reklamálni.
De ez AliExpress vásárlásnál volt, a BG esetén meg nem igazán van kínai postás szállítás ó, hanme EU-s annál meg nem kéne vámolni. -
válasz
rushty
üzenetére
A bruttó árat írják ki, a Banggood számla a vásárlásnál tartalmazza az áfát.
Egy Banggood-os szállítást a Posta újra áfáztatott?Ha a Magyar Posta kézbesítette és kértek áfát tőled, akkor a postától kapott (letöltött) számla kell mellékelve, az áfa összeget a bankod deviza eladás árfolyamán váltsd át $-ra és azt kérd. A Posta kezelési díját nem lehet, az egyébként is lenne.
A kapcsolat felvételi űrlapot használd.
3. Kapcsolatfelvétel kérdések és problémák esetén a Contact us menüt használni.
Itt is elérhető: Help, Contact Us,
Ott az Order&Tax majd a About customs duties és a Import Tax Request on My Package választása és az Email Us. Ezután az adatokat értelemszerűen tölsd ki, írd le hogy az áfát kéred vissza amit a Magyar Posta felszámolt és mellékeld a Posta számláját.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor
- IPAD 7 2019 Wifi+Cellular 128GB , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- Ps5 slim digital bontatlan 2 év MM gari!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

2015 pontom van de minek?

....