Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JasL

őstag

válasz NF- #11512 üzenetére

A fillamentum prémium anyag, pályafutásom alatt a legjobb színeket ők adják. A fehér igazi hófehér, a fekete igazi mélyfekete, soha egy duglás vagy keresztbecsévélési hiba nem volt 6 év alatt, az az 5*/5 a skálán. Volt tőlük TPU többféle, PETG is. Ők igazi lamborghini-jei a filamenteknek. Colorfabb is jó, de ők olyan 4.5/5 csak. Polymaker elég jó, szerintem ők is 4.75-5/5. eSun 4/5, lehetne 5 is, csak tudom, hogy nem igazi PLA, tele van tolva adalékkal, dehát olcsó. Éveim során 2 igazán retek anyaggal találkoztam: az egyik az everfil gyártó, na az retek volt, PLA nem tapadt le soha sehogy, tört, dugult, ritkán adom fel, de ott a 90% tekercset fogtam és kibasztam a kukába. A másik a fillamentum TPE-je volt, nahát az a retkek retke, soha többet (de az összes többi anyaga 5*). A Colorfabb holland, fillamentum cseh (ahogy a prusa is, ott van az EU 3D fellegvár), eSun kinai. Colorfabb-ból a wood anyag olyan, hogy csak annak ajánlom, aki qrvára telibe meg akarja szivatni magát! Az vas oké volt.

• JasL

őstag

válasz NF- #11512 üzenetére

Nem, a bambu nem törik. A sunlu zacskóban lehet hogy jó, az új tekercsekkel nincs gond, csak rohadt lusta vagyok zacskózni, szoba levegőjén meg pár hónap után ropi. És a fehér színe meg nem fehér, hanem erősen tejüveg.

Egyébként olcsóból még egy magyart is szeretek, különösen a budget pla-t: [link] Ez ugyanaz, mint a rendes PLA-juk, csak nem 3kg-os tekercseken. Ebből több 10kg-t elnyomtattam, sosem tört egy sem. Sőt mondja is a gyártó, hogy nyugodtan lehet levegőn tartani, nem árt neki. És tényleg. Jó a színe, szuperül tapad, szépek a rétegek, olcsó és magyar. Ritka az itthoni termék, ami jó is, de ez az.

Új hozzászólás Aktív témák