Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsanzika
tag
válasz ricsi99 #42398 üzenetére
Hidegben tudom majd tárolni, ~4-5-6°C hőmérsékleten. A felmelegedős rész az tiszta, azt más eszköznél is így csinálom. Viszont mivel belső akksis, kivenni azt nem tudom.
@SeniorTilla: a fóliás dolog nem rossz ötlet, azt lehet kipróbálom.
Köszi szépen mindenkinek!
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
ricsi99
addikt
válasz Pyttawrx #42403 üzenetére
Itt pont körberöhögték az egészet... ha le kellett volna állítani a gépsort ,több órára mert nem tudtuk volna megcsinálni akkor lett volna sírás (élelmiszer gyár)
Ott vagy kidobáltak volna egy csomó cuccot ,vagy leálnak több órára és addig 40-50 ember malmozik. (ott 24-órában megy a gyár)
Persze ,hogy vittuk amugy ha baj lett volna (azért ott simán odafagytál bármihez ) valamin jelezni kellett volna a főnökségnek... a munkavédelmis nem akart ott ácsorogni 2 órát valamiértEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
veterán
válasz ricsi99 #42400 üzenetére
Ez igen, ez kemény sztem nem a párától fagyott meg, hanem az LCD nem bírta a hideget, ez ugye folyadékkristály, tehát meg tud fagyni. Durva lehetett ilyen hidegben dolgozni...
Én egyszer dolgoztam Bábolnán a hűtőházakban a hőcserélő (hűtő) kondenzátorok alatt, még évtizedekkel ezelőtt. Infrajeladókat telepítettünk a targoncáknak kommunikációs célra. Targoncával emeltek fel és ott kellett forrasztani, ahol a leghidegebb volt. A hőlégfúvóvt maximumon kellett a pákára fújatni, hogy egyáltalán megolvadjon a cin .
A padlót fűtötték, 0 fok felett kellett lennie, hogy ne legyen jeges, mert a targoncák tonnás súlyokat emelgettek 6-8 méter magasba, nem volt szabad megcsúszniuk.
Ott tárolták többek között a fagyasztott mekis hamburgereket is.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
bsanzika
tag
válasz ricsi99 #42405 üzenetére
Hát, becsomagolva inkább nem, mert ha jól szellőzik is igen magas hőfokokat tud produkálni... Egy ROG Strix lapos az alany, bár lehet a hideg jót tenne neki működés közben
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy LENOVO IdeaPad Z70 17” (SN: Z70-80) Notebook, amire gyakorlatilag lehetetlennek tűnő feladat rá Windows-t telepíteni. Mi lehet az oka annak, hogy már telepítés alatt minden előjel nélkül egyszerűen csak gondol egyet és leáll a gép!?
Igen, csélrtem már meghajtókat (SSD, HDD egyaránt). Igen, cseréltem már telepítőt is. Igen, cseréltem már pendrájvot is. Igen, csináltam már Windows Go telepítsét is Rufussal, azt sem vált be. Igen, próbáltam már különböző usb csatin is telepíteni.
Hibakód, kékhalál nincs. Memteszt ok.
Csak ez a felirat fogad mindig kivétel nélkül, de az is csak Windows Go telpítésnél, kalsszikus Windows 10 telepítés esetén egyszerűen a gép leáll telepítés közben.
-
-
atika88
senior tag
válasz ricsi99 #42412 üzenetére
A hőt is kizárnám, mert nem forró, nem pörög a venti se. Linux ismertlen terep nálam Zárójelben én is valami BGA chipre gondolok, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy akkor miért indul el egy darabig mégis a telepítés? Aztán levágja egyből, nem mindig ugyanazon százaléknál persze...
-
holozis_HUN
veterán
Sziasztok!
Valaki tud esetleg 19.5V-os 3,34A-es töltőt azzal a hagyományos kör csatlakozóval, ami olyan, hogy nincs hozzá az a töltőtégla? 65W az adapterem, olyat találtam, csak a feszültség meg az áramerősség nem egyező. [link] ilyesmire gondolok. Dell Inspiron 5405 a laptop. Hordozás szempontjából lenne fontos egy iylen töltő, nem lenne 2 féle kábel meg az a nagy töltőtégla.
Köszönöm!El errar es humano y el perdonar, divino.
-
veterán
válasz holozis_HUN #42414 üzenetére
csak a feszültség meg az áramerősség nem egyező
Ilyen alapon tankolj nyugodtan benzint a dízel kocsidba, vagy fordítva. És nyugodtan megeheted a patkánymérget is, nem lesz gond.HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ricsi99
addikt
válasz atika88 #42413 üzenetére
Lejjebb a hsz-eim ben találsz ahol elmagyaráztam a linux ot
Roviden:
Pen drive ről bootl mint egy win telepitő... live rendszerben elindul ..nem kell telepiteni...
Zorin-os -t telepitsd... ugy niz ki majdnem mint a win
Ha azzal elindul akkor megnézheted ,hogy az nvidia driverrel is megy e
A levágás meg a mikor lehet pl ,hogy egy driver menne fel és ott kék halál és elszáll... csak ott a kék halál nem látszódik.
Megpróbálhatsz valami régebbi win-t is pl 7 ami elég buta ahoz hogy ne legyen mindenhez driver és hátha azzal ki tudod szűrni.
Szóval kell egy rendszer ahol egyessével pakolod fel a drivereket ,hogy megtláld mi vágja leEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz holozis_HUN #42414 üzenetére
Nem értem
Most dell laptophoz keresel töltőt?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
bsanzika
tag
válasz Pyttawrx #42410 üzenetére
Most nemrég MX-4-el kentem meg, TGC-hez még nem vagyok elég bátor... Kapott egy downvoltot is, így olyan 75-80 fok körül marad terhelve a CPU.
@Elk_hound: Van ipari szilika gél itthon, munkahelyről, alapanyag szárítóból, lehet teszek mellé azt is valahogy, jó ötlet.
-
holozis_HUN
veterán
válasz SeniorTilla #42415 üzenetére
Tudom, hogy egyeznie kell, ezért mondtam, hogy ti tudtok-e olyan töltőt, ami ezekkel a apraméterekkel rendelkezik és nincs hozzá ez a nagy tégla, csak amit a falba dugsz, mert én nem találtam... Ezért is van a link, hogy olyasmire gondolok, csak a fent említett A és V számmal...
ricsi99: igen, a megadott paraméterekkel szeretnék töltőt keresni (65W, 19,5V ; 3,34A), ami nem az a régifajta fali dugasz --> tégla --> csatlakozó, hanem csak fali dugasz + a kábel, hasonlóan a telótöltőkhöz, olyan, mint ami a linken van.
Hordozás miatt lenne célszerű, hogy ne kelljen össze vissza hajtogatni meg cipelni az a nagy téglát, hanem csak bedobom ezt a jóval könyebb és kompaktabb töltőt a hátizsákba Sajnos Type-C vel nem tölt a laptop
Remélem érthető
[ Szerkesztve ]
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
veterán
válasz holozis_HUN #42420 üzenetére
Méh mindig két külön dologról beszélsz. Nincs olyan töltő szerintem, ami tudná ezt, nem véletlenül tégla az a tégla, és kis p*cs a másik
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
holozis_HUN
veterán
válasz SeniorTilla #42421 üzenetére
Amit linkeltem az 19V 3.42A. Teljesítménye ugyan úgy 65W. Minimális nagyon a különbség, hogy ekkora méretbeli különbségnek kellene lennie, ráadásul a teljesítmény ugyan akkora. Illetve vannak 120W-os töltők is, kis méretben, szóval elvileg kellene léteznie. Csak nem találtam, ezért kérdeztem itt, hátha tud valaki
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
ricsi99
addikt
válasz holozis_HUN #42422 üzenetére
Oké , most már értem.
Asus és egyéb nagyon kis teljesítményű töltőt láttam ilyen kivitelben.
A dell amúgy is speckó töltős (3 szálás) így csak ilyet használhatsz.
Erre gondoltál most?
65W-ban szerintem nem találsz
UI: a type c az csak áram kimenetet tud a laptopon , ott biztos nem fogod tudni töltögetni... ne is kísérletezz veleUI2: Ajánlott a gyári töltő amúgy... mert ha gond van ,az alaplapot is kiégetheted ,ezen felül töltő+aksi is hamar belehalhat... s az alaplap ha elég rajta töltésvezérlő chipp akkor valószínű kuka mivel alatta is szétégeti a nyákot és nincs az a műszerész aki azt megcsinálja neked...
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
veterán
válasz holozis_HUN #42422 üzenetére
linkelj már be egy ilyen 120w-ost, én még nem láttam, kevés a tapasztalatom
-
tasiadam
veterán
yo
Letezik olyan laptop amiben nincs, vagy kicsi a GPU, van rajta thunder (vagy vele egyezo AMD szabvany), legalabb 6 mag, mondjuk 13.3-14" meretben?
Gepem cserelnem le, de dGPU-val akarnam hasznalni, neha jatekokhoz. Lehuznam a C-s kabelt es mennek vele barhova, amikor hazaerek meg csak radugom. Kb ez a terv/elkepzeles.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
veterán
válasz tasiadam #42425 üzenetére
Nincs 6 magos 13-14-ben, én legalábbis nem tudok róla; hogy lehetne lehűteni a CPU-t ilyen kis helyen?
Vegyél 15-öst, amiben integrált és dedikált GPU van, erre találták ki.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz SeniorTilla #42426 üzenetére
Hat egy hasonlo tudasu gep mint ami most van pc, az pusztulat draga lenne. De idovel akarok olyat hogy ultrabook+dgpu. A 4magos u-s intelek sem olyan hu de erosek. Van ceges t480am, all core 3ghz alatt boostol, valszeg mert rossz a hutoje. Konnyu lenne orvosolni (a gpu-s 2 hocsivessel), de nem hasznalnam sajat gepkent hogy oszinte legyek. A 4 maggal az a bajom, hogy jatszani mas keves. 2700x-et pedig tul sok mindennel nem tudnam kivaltani, foleg hogy ultrabook meretben kene.
vagy:
nvidia nowra elofizetek. :D[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
holozis_HUN
veterán
válasz SeniorTilla #42424 üzenetére
Pl. telefonhoz van, Mi10 Ultra vagy Mi 11-hez, az tud 120W-ot és akkora, mint egy sima teló töltő, illetve van a OnePlusnak is 65W-os töltője telóhoz, de azt lehet használni PowerDelivery 3.0 szabványon is laptophoz 65W leadásához. Van valami új anyag, nem jut eszembe hirtelen a neve, amit használnak mostanában, ezért lehet kapni pl. 100W-os több USB portos töltőket is, amik szimultán tudnak gyorstöltést több eszközre.
ricsi99: Amit linkeltem az is iylen méretű, mint amit te linkeltél és az 65W-os. Nézzétek meg. Annyi a baj vele, hogy az Amper és a Volt különbözik az én gyári töltőmtől, de attól még a teljesítménye ugyan annyi. Tudom, a különbségek miatt nem ajánlott a laptopomhoz használni. Maradok a gyári töltőnél akkorEl errar es humano y el perdonar, divino.
-
ricsi99
addikt
válasz holozis_HUN #42428 üzenetére
Amit te linkeltél az Asus töltő...
Hidd el megoldják a gyártók ,hogy ne legyen keresztbe használható... és ebben élen jár a Dell.Kisérletezz nyugodtan a Type-c-n ,komplett alaplapot könnyű cserélni ,hidd el.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz tasiadam #42427 üzenetére
Vannak bizonyos fizikai törvények még a hőképzés/átadással kapcsolatban.
Ha megnézel egy igényeidnek megfelő gépet akkor láthatod ,hogy több kiló /több centi vastag.... Egyenlőre ez van....
Ultrabook meg kb olyan mint az 1000-es turbós motor... szép is meg jó is... de ha leterheled megáll mint a szög.. /lásd hűtés/ szerinted ha 2-3 centi hűtőfelületen le lehetne adni értelmes mennyiségű hőt, akkor szerinted minek terveznek egy mezei asztali cpu-hoz is 1/2kg os hűtöket?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
tasiadam
veterán
válasz ricsi99 #42430 üzenetére
Csak egy 35w boost szintet le tudsz huteni 1 pohar vizzel is. A 2 hocsives t480 tudja tartani a magasabb orajelet is. All core 4ghz mar eleg lenne. De ugy erzem meg egy ideig maradok asztali vonalon. Pedig jo lenne egy H-s procis ultrabook.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
veterán
-
holozis_HUN
veterán
-
-
Elk_hound
tag
Üdv.
Egy USB Type-C töltésű laptop töltője 12V-os. Csak 12 V van ráírva, és nincs olyan adat amiből kideríteném hogy PD vagy QC szabvány szerint kommunikál a töltő és a gép.
Na már most akkor mit merjek rádugni? -
veterán
-
Elk_hound
tag
válasz SeniorTilla #42437 üzenetére
Az tökéletes.
Csak már van pár Type-C (töltésű) eszközöm, nem mindig vinném magammal mindegyik töltőjét.[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Milyen tescogazdaságos usb port replikátor ajánlott, ha az a cél, hogy két hdmi monitort tudjon meghajtani?
-
Kingus83
csendes tag
Szép napot!
Amikor bekapcsolom a laptopot (Win 10) akkor megjelenik rövid idő után a bejelentkezés gomb, amire rákattintok (ahogy eddig is), bejön, hogy Üdvözöljük és kb. 2-3 mp után kiírja, hogy kijelentkezés. Mit lehet tenni ilyenkor? Újraindítottam már, ki is kapcsoltam, de ugyanez a hiba. Köszi.
-
veterán
-
veterán
-
Kingus83
csendes tag
válasz SeniorTilla #42444 üzenetére
Nem töltöttem le semmit, van vírusírtó is a gépen. Kijelentkezik, de nem kapcsol ki a gép. Majd rákattintok újra a bejelentkezésre, üdvözöljük és újra kijelentkezik. Próbáltam kivenni az akksit is már, az sem segített.
-
ricsi99
addikt
válasz Kingus83 #42446 üzenetére
"Csökkentett mód" ?
Ez software gond... próbáld "megvonni" a netet addig a géptől...
Valamelyik automatikusan induló progi lehet a bűnös, ez lehet egy félbemaradt telepítés is... daemon -tools vagy ilyesmi[ Szerkesztve ]
-
Kingus83
csendes tag
válasz ricsi99 #42447 üzenetére
Csökkentett módban elindul, mert ugye ott nem kell bejelentkezni, és miután újraindítom a gépet, sajnos a bejelentkezés gomb megnyomása után, üdvözöljük 2-3 mp-ig, majd kijelentkezést ír ki, és újra beadja a bejelentkezés gombot, nem tudok sajna belépni, mert kijelentkezik újra (a gép nem kapcsol ki) köszi
-
ricsi99
addikt
válasz Kingus83 #42448 üzenetére
Lépj be csökkentett módban és nézd meg ,hogy mi az ami elindul "normál módban" azt kapcsold ki mindent, már amit lehet. (feladatkezelő)
Ha ez megoldja a problémát akkor egyesével visszakapcsolhatsz mindent ,és rögtön látod mi okozza a gondot.
Álltalános megoldást nem kaphatsz a kérdésedre ,mivel mindenkinek egyéni Win. van és azt kitalálni messziről ,neked mi van feltelepive és hogy az szerintem lehetetlen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest