- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
espeke
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Van egy Acer Aspire A515-51G-51JP laptopom, két éves, jó laptop, ajánlom, viszont
ma hirtelen elment a kép, teljes feketeség, majd kikapcsolom, visszakapcsolom és a képernyő egy részén vibrál.Ami idővel elmúlik, de aztán ez ma már a harmadik ilyen, kb. 1 órás intervallumokban, szinte minden akkor mikor elkezdek gépelni (bár nem biztos ez összefügg)
Intel gpu drivert letöröltem ddu-val, felraktam régebbi verziót, hajtottam kicsit nVidia kártyát, hátha az, de nem.
Kérlek, segítsetek megoldani mi okozza és mi a megoldás.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=sUGDM4dPHKc
Előre is köszönöm
-
tserrof77
őstag
válasz
ArthurShelby #40694 üzenetére
Ez is a tervezett avulás mintapéldánya minden szempontból. Újrafeldolgozott műanyagok, vékony kivitel (persze, jó, mert "csini" de 2 év alatt kidöglik a ventije
) Kínai műanyagot ne, inkább valami ilyen fémházast,
-
válasz
ArthurShelby #40696 üzenetére
Szétnézek, hátha van coolerem
-
ArthurShelby
addikt
Nyilván nem.
Egyébként nem az enyém a laptop, egy barátomé (utálom is, mert egy consumer vacak, már a csavar foglalatok is törnek...)
Csak mivel olvastam, hogy a gyári ventik nem a legjobb minőségűek (3 hét után megadta magát), így gondoltam, hogy utángyártott, vagy bármilyen más esetleg még jobb is.
Valószínűleg alul van méretezve a gép (egy venti, egy cpu, és egy dedikált gpu) -
Tim82
félisten
válasz
ArthurShelby #40692 üzenetére
Amennyiben a "fan error" hibaüzenettel történő bekapcsolás utáni szinte azonnali leállásra hajtasz (és ez a jó eset), akkor természetesen bármilyen venti megteszi.
-
válasz
ArthurShelby #40692 üzenetére
Szia. Azért egy típussal segíthetsz nekünk
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Adott egy notebook, ami rohadt hangos, kiderült csapágyas lett a ventilátor. (BTW ez mitől lehet, és mi romlott el? Mert ugye úgy néz ki, hogy egy tekercs fel van ragasztva, illetve a kerékben van egy mágnese rész, az ottani gyűrű is elkophatott)
Mindenhol csak hűtővel együtt árulják itthon, ventit külön nem. A venti ebayen kínából 1800ft, itthon meg 10ezer ft hűtővel együtt (de ugye az egyből itt van).
Az jutott eszembe, hogy egy random ventit nem lehet e föltenni? Ezek mennyire speckók?
Ahogy láttam pl a venti csatlakozók egységesek -
Vendilion
újonc
Sziasztok!
Egy nagy kérdéssel fordulnék hozzátok. A napokban újratelepítettem a windowst és gondom van a 4K lejátszással.
Részletek:
Laptop: ASUS G551VW
CPU: 6700HQ
iGPU: Intel 530
GPU: GeForce GTX 960M (max 4GBRAM)
RAM: 16GB DDR
Driverek fent vannak.
A probléma: A laptopot csukva használom, és displaynek egy LG 43um7000plb-t használok hozzá HDMI-n. Mindkét GPUt látja a feladatkezelő, ingame el is kezdi használni a 960Met, a control panelben be van állítva a max teljesítmény, és ahol át lehet állítani hogy ne az integráltat használja ott átállítottam. viszont sem MPC HC-n sem VLCn se máshol nem tudja lejátszani a 4K-t csak nagyon szaggatva. a youtube-os tesztvideók is szaggatnak. Mivel 1.4es a HDMI így néztem 30 FPSes videót is de ott is szaggatott a youtube. a feladatkezelőben tisztán látszik hogy a TV-t mind egyedüli de 2nd displayt az 530al kezeli, de a chrome semmi áron nem hajlandó a 960Met használni, az integrált meg 2mp videó után megreccsen és szaggat(ez nem meglepő), az nvidia panelben direkt beállítottam h a chrome.exe mindenképp a 960Met használja de semmi változás. Mivel anno működött a 2160p-s lejátszás MPC HC-n keresztül(sajnos a codec pack nevét már elfelejtettem :/ ) de egy idő után elkezdett akadozni, ezért is telepítettem újra. Keresgéltem a neten megoldást de sajna elbújt előlem,így minden tanácsot szívesen fogadok.Számomra a lényeg hogy valahogy a 4K TVn tudjon menni a 4K tartalom.
Előre is köszönöm! -
válasz
SeniorTilla #40687 üzenetére
Nem volt eddig problémám vele. Most próbáltam ki egy másik progit erre a célra is a mini tool partition. Szerintem ismered. Én is a clean installt szeretem, ahol lehet azt csinálom.
-
válasz
Pyttawrx #40684 üzenetére
A macriummal mostanában sok a probléma, legalábbis nekem sok volt. Inkább clean installt csinálok usb-ről a legújabb windwos image-ből, és ráeresztem az update-t. A progik nagyon nagy részét feltelepíti magától a HP gépeken, egyszerűbb modelleknél nem is kell kézzel installálni semmit.
-
válasz
gaborn1 #40685 üzenetére
Hát letölthetőek az oldalról, de igen ha clean install van, akkor az alapból nem kerül rá, így meg mindent ott folytatsz, ahol abbahagytál, böngésző, vagy bármi folyamat. annyit esetleg érdemes megjegyezni, hogy így az esetleges vírus is költözik, ha van. Nyilván clean instalnál addig ez nem áll fent még a vírusos adathordozót rá nem teszed...
De ez csak egy halk kiegészítés.
.
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Ha valakinek már volt Dellje:
Adott egy Dell inspiron gyári win 10 home-mal. Ez most jelenleg egy terrás hdd-n van. (csak a win meg a gyári dell programok vannak rajta My Dell, Support Assist ilyenek).
Van szabad nvme slot rajta. Én vennék bele egy SSD-t a gyorsabb működés érdekében és megtartanám mellé a HDD-t. Hogy lehetne átvinni a windowst meg a programokat az SSD-re? Néztem BIOSba meg Support assistba, de nem találtam ilyen lehetőséget. Köszönöm. -
wolfman
veterán
válasz
Pyttawrx #40672 üzenetére
Az a baj, hogy a gyári akksija 60%-on áll AIDA szerint, de az is megállt a töltésben és a laptop működtetésében. Ez pedig baj. Nem lehet, hogy valami jelet kapnak a laptopomtól, amire az a válasza az akksiknak, hogy nem engedi az elektronikája tölteni tovább, se nem leadni a benne lévő feszt!?
(#40674) Kódos: Utána kérdezni? A boltból első alkalomra egy 30%-os akksit küldtek, amire a lapos kiírta, hogy ez nem jó ehhez a notebookhoz. Aztán cserélték, majd ez 2 óra használat után egyik pillanatról a másikra meghalt, 0%-os lett. Nem is az, hogy gyorsan öregedett, hanem reccs lett. Ezt pedig valami okozza szerintem, nem egy belső minőség hiány. Persze az sincs kizárva, de egyiket se tudom bizonyítani.
-
Dell XPS
veterán
válasz
knoxville82 #40679 üzenetére
Nem a Te hibád!
Kértem, hogy javítsák a további félreértések miatt.
-
Dell XPS
veterán
válasz
knoxville82 #40677 üzenetére
Szerintem nincs zárva: [link]
-
knoxville82
csendes tag
Sziasztok!
A "Notebook beárazás" topik zárva, így ide írok, előre is elnézést!
Kérhetnék egy notebook beárazást egy módosított, felújított, bővített
Asus K551LN fémházas laptopra?
- kijelző: 15,6" matt (karcmentes)
- akku: extra nagy, ami ÚJ, 4-5 órát simán kibír.
- gyári töltő
- Intel Core i3 4030U proci
- RAM: 2x4Gb DDR3L 1600MHz
- SSD: Kingspec 64Gb mini HALF (ÚJ, mini pci-e foglalaton)
read: 420MB/S, write: 150MB/S
- HDD: Seagate 500Gb (használt, 100/100, 7200rpm)
- DVD író maradt benne.
- wlan card: dual band (2,4GHz + 5GHz)
Legújabb BIOS frissítve, Win10 pro -
Girmin93
tag
válasz
jaja1981 #40651 üzenetére
Sziasztok! Ismertek itt ph-n jó laptop szervizest Pest környékén?
Dell E6430 laposba LCD csatlakozó alaplapon 2 tüske elgörbült, próbáltam tűvel a helyére igazítani nagyon óvatosan,de sajnos kitörött az egyikMásik alaplapot nem szeretnék,ha esetleg van valaki aki tudna ezzel kezdeni valamit annak nagyon örülnék.. még ha 5-10k is a javítás az sem érdekel.
-
Kódos
aktív tag
válasz
wolfman #40662 üzenetére
Noti aksikhoz nincs tapasztalatom,inkább mobil téren vagyok "tájékozotabb"az meg azért más.viszont nekem az a tapasztalatom itt is hogy eredetiből is van szar,és szarbol(utángyártott) is szar.Találkoztam már olyan utángyárott aksikkal hogy fél év után cserélni kellet mert annyit vesztett a kapacitásából,és olyanokkal is ami az eredeti minőségét karcolja és évekig elmegy.Én az iphone 7embe egy NOHON utángyártott aksit raktam ali-rol rendeltem szerelő kittel+szállítás 9000ft-ért és nagyon ott van.+gyári 1970mah helyett 2150mah-es az aksi ami tők jó mert egy kicsivel többet bír de még nem vágja haza az elektronikát,és ilyet eu-ban nem is találni sehol max gyári környékit 1970mah.Lehet utánna kellet volna kérdezned ha utangyárott aksit akarsz azok közül melyek azok amelyekért érdemes pénzt adni.
-
Kódos
aktív tag
Hali,korábban írtam hogy tudtok e ajánlani cooling padot a macbookom alá,azóta vettem egy nagyon alap 5500ft-os Spirit of gamer cooling padot a pcx-röl aminek nagyon jók voltak a visszajelzései(5csillag+4 pozitiv hozzoszolás).2db 80mm,2db 120mm venti,6 fokozat,van egy kis digitális kijelzője is,2USB port,ami nekem tök jól jön mert a mac-en igy is átalikitosat játszok és a +1 port jól jön.3 alátható magmasság.Tényleg nagyon jó az árához képest.Viszont az lett amire számítottam,és írtátok is azon felül hogy ezek amugy se számítanak annyira sokat,macnél még annyit se mivel füllra fedett az alja a szellözés,a gép peremén van a monitor és a lap között,Ha rendesen rárakom "rendeltetés szerüen" már csak a 2 nagy venti tetejéből jut arra a területre ahova kéne nekem tehét elég parasztosan le kell huzni a gépet a cooling pad közepére csak ugy meg kicsit már lelóg a padrol és kitakarja a kezelőfelületet is.Mondjuk annyira nem nagy gond ez a része nekem,de még csak igy is 5-10 fokot nyertem vele de inkább 2-5 ha nem hazudok
.Ami viszont nagyon,de nagyon pozitiv és emiatt nekem már megérte,hogy idle.ben a mac-nél szándékosan nem megy a venti,az apple ugy csinálta meg a fanok müködését hogy csak akkor menjen a venti ha nagy terhelést kap vagy húzamosabb ideig,ami szerintem nem olyan jó ötlet,mert volt hogy ugy hagytam a gépet idle-ben és 63 fokos volt a cpu,na most ez stabil45-48.Ami nagyon nem mindegy mind ezt ugy hogy még az igazi fülledt nyár sehol.
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Acer 5720z már SATA3-as? Ha nem, akkor megéri SSD-t beletenni?
Köszi
-
-
-
wolfman
veterán
válasz
SeniorTilla #40658 üzenetére
Ez úgy volt, hogy vettem egy utángyártottat Pesten, betettem, az már akkor szar volt (első perctől kezdve 30%-osnak írta). Elnézést kértek, mondták, hogy na az nem kompatibilis a laptopommal, majd a másik amit adnak, az lesz a tuti. Na az jó volt 2 napig, aztán halt meg (ez meg le is esett 0%-osra). Ennyire roppant mocsokfosok lennének az utángyártott akkumulátorok? Én azt gondoltam, hogy legalább 2-3 évet azért kihúznak ha vigyázok rájuk, de hogy 3 napot SE! Így kurvagáz.
-
válasz
abel.makrai #40659 üzenetére
Szuper. Akkor máshol keresendő a hiba. Hátha a napló megmutatja.
-
aDic
tag
Ha valaki alúlfeszeli (UV) a notebook-on az Intel-es prociját, és ezt szeretné a jövőben is használni, az jól nézze meg, ha a gépe kapott új BIOS-t és azt fel akarja rakni, mert egy sérülékenység miatt az Intel olyan microkódot adott ki, ami a feszültség állítást a legtöbb processzoron (legújabbakon is) letiltja!
A gyártók ezt berakják az új BIOS frissítésbe.
Meg kell nézni, hogy a BIOS javítások között szerep-e ez a javítás: [link]
A változatosság kedvéért természetesen egy sérülékenység miatt tiltja az Intel ezt a lehetőséget, mert a lyukas processzorairól a feszültség állításon keresztül is lehet adatot lopni.
A családban 3 intel procis notebook-on használom az UV-t, de ez a cég már tényleg a vicc kategória. Most döntenem kell, hogy akarom használni az UV-t, vagy egy lyukkal kevesebb szitát akarok. És innentől kezdve sajna nincs több BIOS frissítés.
És akkor lehet az MS is belerakja valamelyik javításába ezt is, ahogy az Intel kérésére az Intel többi lassító javítását is belerakta korábban.
A HP és DELL egyes gépeire (nekem DELL-en sikerült belefutnom) már biztosan kijött ilyen BIOS javítás. -
-
-
wolfman
veterán
Laptopomba vettem egy új, utángyárott akksit, ami kb 1 óra elteltével megadta magát. Vonaton ültem, aztán egyik pillanatban elment minden. AIDA szerint 0%-os a gép meg rikácsol hogy azonnal cseréljem ki.
Az adaptert leteszteltük, nincs kiugró fesz érték bedugáskor, szép fokozatosan veszi fel a töltő értéket. Sztetek ha maga a laptop rossz, az el tudja valami módon rontani ilyen frmában?
-
jaja1981
addikt
válasz
SeniorTilla #40653 üzenetére
Szia, hova írjak szerinted? Melyik fórumra?
Köszi
-
-
Ramos_
tag
Üdv
Egy kollégám kérésére írok, nem tud belépni a laptopjára mert elfelejtette a windows felhasználói jelszót és természetesen a jelszó emlékeztető sem működik
mi ilyenkor a megoldás? ha van
köszi előre is
-
jaja1981
addikt
Sziasztok, adott egy Dell E6320.
Szuperül teszi a dolgát, de a gyári aksi már kezdi megadni magát.
Kicseréltem a cellákat Samsung cellákra, rendbe össze raktam, de a laptop nem ismeri fel. Villog a töltés lámpa, aksiról nem megy a laptop. Az aksi P- és P+ kivezetésén nem mérhető feszültség, de a cellákon rendben van. 12V.
Olyan, mintha letiltott volna valami az aksiban.Azt is próbáltam, mint bármely aksi vezérlőnél, hogy töltést raktam az aksi P+ P- lábára külsőleg, hogy tudja a vezérlő mi a helyzet, de ez sem segített.
Tudtok segíteni?
Köszi.
-
válasz
abel.makrai #40648 üzenetére
Ha pl egy “buherált” OS-ed van, az tud csodás dolgokat okozni. Amit írtam, az meg hivatalos iso van fent. Persze nem biztos, hogy ez a gond, de mindent ki kell zárni. Lehet csak frissítés okozza... stb. Még virus is lehet, nyilván ezek csak lehetséges okozó egyike.
-
-
Kódos
aktív tag
válasz
Pyttawrx #40644 üzenetére
Ismerem az oldallt,I fixit szerszámokat rendeltem amugy is,csak ali-rol
Hát persze nyilván nem ugy adja át a hőt mint a procinál 2 fém,de azért csak érhet valamit,ezért is mondtam hogy "valamit"csak ér ha már nem Tjuction közelébe lennék hanem átlag 90 már az is jó lennne,jó igen 90 még mindig rohadt sok hosszú távonAmugy nem sokszor játszok rajta csak mostanába hogy volt a covid szitű csak több ideje akad az embernek ilyenekre
(#40645) SeniorTilla
JogosDe az már kávét is főzne használtan biztos olyan gamer notit lehet venni 450e-ér hogy beszél,DE sajnos azon nincs MacOS
És ahoz nem ér fel a windows,föleg hogy más apple cuccaim is vannak igy az ökoszisztéma miatt is nekem jobb.Meg mint írtam a kollégának is nincs időm játszani sokszor,csak most max hétvégén 2-3 órát amíg kipurcanok.
-
Az árából inkább vettél volna egy jó gamer notit, most nem kellene ezzel vacakolni
Sosem lesz jó, csak kinyírod géped, és bukod a garit az újrapasztázással. Gondolom a játék se úgy megy rajta, ahogy egy rendes dedikált gépen tudna.
A fiam Omen X-én van egy plusz kijelző a képernyő alatt, ott látod az Omen Command Centerben, hogy mi a helyzet hőfok, ventilátorbeállítások, túlhúzás, teljesítmény% területén, mindezt játék közben élőben. A Doom Eternal a legultrább beállításokban sem izzasztja meg a procit, csak 70% körül, az RTX2070 végzi a feladat oroszlánrészét. Mindezt el sem lehet képzelni egy ultrabooknál. Nem is erre való, ezekkel villogni lehet, plusz elfér a táskádban és könnyű, ha villamossal jársz
ha ez szempont ebben a kategóriában. Divatcikk. Tudom, nagyon népszerűek, én is sokat eladok belőlük, pl. a Spectre 15-df sorozat az egyik kedvencem. Ott mondjuk van GTX VGA is, plusz H-s proci, ami egészen más világ, mint az U-s ami az ultrákban vagy a mezei gépekben van. A kis Spectre 13-asok gyönyörűek, de ilyen géppel dolgozni, el sem tudnám képzelni. Nemhogy játszani.
-
Kódos
aktív tag
válasz
Pyttawrx #40633 üzenetére
Hát ennél a macbooknál telibe semmi az alján tehát relatíve mindegy megvan emelve vagy sem,mert ha csak simán az asztalon van,és nincs a gép mögött semmi,van elég hely kitudja fújni telibe a meleg levegőt. [link] Próbáltam képet keresni ha megnézed ezeknél a gépeknél ígyvan megoldva.talán jobb is.A gép peremén jön ki közvetlen a monitor alatt,sajna még belenyúlni se lehet semmilyen módon a fannok beallitásába.Újra pasztázni biztos újra fogom csak még várom a szerszámokat aliexperessről.Nem lehet csak ugy neki álni ennek
#40636 Kbali
Gondoltam valamit csak ér ha pl 2 140mm-es venti közvetlen az aljára fúj egy kis hideg levegőt,tekintve hogy aluminium a gép alja és könnyen átadja a hőt. -
válasz
abel.makrai #40634 üzenetére
A modern akksikat már nem nyírja ki a folyamatos töltés, de nem is tölti a gép folyamatosan. Nyugodtan tedd vissza, jobb lesz az úgy, főleg új gépnél. A fiam régi ROG-ja már vagy 3-4 éves, mindig töltőről ment, mostanában néztem, hogy mennyit megy akkuról, hát én is csodálkoztam, hogy majdnem 3 órát. ROG-nál ez újkorában is szép, de ennyi idősen nagyon jó érték.
Azzal tudod kímélni, ha néha lemeríted és feltöltöd, vagy ha van a gépben akku kímélés, azt bekapcsolod.
-
válasz
abel.makrai #40640 üzenetére
Még annyi kérdés, hogy a windows msdn/media creation tool-al lett leszedve?
-
válasz
abel.makrai #40637 üzenetére
eseménynapló?
-
válasz
Pyttawrx #40633 üzenetére
+1 pontosan így van, a hűtőpadnak a legtöbbször semmi értelme nincs. Emeld meg a gépet. Legjobb lenne, ha nem játékra használnád, ez a gép egyáltalán nem erre való.
Olyan, mintha egy kis 1.6-os autóval állandóan 200-al közlekednél. Lehet, hogy megy annyit, de hamar kipurcan a motorja.
-
válasz
abel.makrai #40634 üzenetére
Szia.
Tudom, h újy gép de nézd már hd sentinellel a hdd/ssd állapotát, illetve az esemény naplóba nézd már meg miért indul újra. -
abel.makrai
csendes tag
Sziasztok!
Már negyedjére járok így. Megy a gép hibátlanul, bejövök a szobába egy két óra múlva és ezt látom. Ilyenkor újraindítom és hibátlan. Mi lehet a probléma? Viszonylag új gép, pár hetes, de egyébként kifogástalan, napi használatba van. Viszont "szétszedtem" lehúztam az akksit, mert asztali gépként használom, és olvastam, hogy nem jó ha folyamatosan 100%-on van a töltőn, az hamar kinyírja.
Lehet, hogy amikor "szétszedtem" az ssd csatlakozója kicsit meglazulhatott?
Találkoztatok már ilyennel? -
Szia.
- Hűtőpad, akkor arra jó lesz, hogy megemeled az asztaltól a notit, és jobb lesz a légáram.
Mielőtt használnád a ventit is a padnál, nèzd meg nehogy a laptop ventije “ellen dolgozzon”.
Ha megvan a megfelelő irányú kerintetés és segíti a laptop cooler működését, akkor használd, így óvod a laptop cooler-t is. Amúgy csak ártasz vele.Jobban jársz, ha pl egy noctua nt-h2 pasztával pasztázod, ha van és kell cseréled thermal pad(ek)-et is, illetve veszel egy olyan állványt, ami megemeli az asztaltól így jobb lesz a lvegő ármlás. Sajnos ezek a hűtőpadok semmit sem érnek sokszor.
-
Veron
addikt
remélem, ez a megfelelő topic!
nagyon könnyen kijár az audio jack csatlakozó a foglalatból a Latitude 5480-on.
hogyan lehet feszesebbé tenni? USB-vel is ez volt a helyzet, de azt könnyen lehet orvosolni.
köszi! -
Kódos
aktív tag
Sziasztok,tekintve hogy a hűtöpados topik nem annyira zakatol merészkedem ide feltenni kérdésem.Tudnátok ajánlani macbook pro 2019 13inch modelre cooling padot?5-15e ársávban?office,gaming-rehasználom és gaming közben 90-100 fokra felmegy a cpu és a ventije addig megy amíg terhelés alatt van,na most ha az ember egy 7-8 órás gaming sessionst megy 1 éven belül cserélhető a venti szerintem.Szegényke nem erre van kitalálva.Néztem mik a lehetőségek de annyira sok a noname off brand hogy igazából nemtudom azok jók-e.
-
válasz
The DJ #40627 üzenetére
Szia. Ez még lehet hűtés is (A kikapcsolásra gondolok). Amikor kikapcsol, akkor nem meleg nagyon?
Amikor kikapcsol, akkor nem terhelődik és azért kapcsol ki? Ez szintén lehet töltő is ha már nem ad le annyi Ampert... stb. Én egy takarítás/pasztázással, illetve egy cseretöltővel kezdenék.A töltés meg lehet akksi, alaplaplap, vagy töltő hibája. is.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősnek próbálok segíteni, de sajnos nekem teljesen idegen ez a világ.
Adott egy Macbook Air, 2015 early modell, 8GB memóriával, 128GB SSD-vel. Használtan vette, tökéletesen ment, de most azt játssza, hogy akkuval nem kapcsol be egyáltalán. Akku nélkül bekapcsol, működik minden, viszont 20-25 perc után kikapcsol. Annyit mondott még, hogy a töltő ledje nem világít, szerinte nem is tölt (gondolom, ha benn az akku).
Mi lehet ez? Van értelme foglalkozni vele, esetleg javíttatni? Alaplap gond lehet vagy csak az akku adta fel a harcot és emiatt hülyül meg a gép, ha nincs rákötve? Azt tudom, hogy az alaplapcsere anyagi csőd lenne, így ez az opció kizárva.
Annyi lenne még a kérdésem, hogy így ebben a formában mennyit érhet hibásan ha esetleg úgy dönt eladja és nem kíván foglalkozni vele többet?
Köszönöm!
-
válasz
Ceeeeeeeeeb #40625 üzenetére
Akkor nincs más, csak a csere ssd-re.
-
válasz
Ceeeeeeeeeb #40623 üzenetére
Elég gyenge igen, de működni fog az ssd, de csodát ne várj
-
válasz
Ceeeeeeeeeb #40621 üzenetére
Szia. Igen tehetsz bele ssd-t, szerintem egy wd gree, vagy pny cs900 elég bele, hisz ez még csak sataII azt hiszem. Meg ez amd e-1200 cpu-s?
-
válasz
Ceeeeeeeeeb #40612 üzenetére
Szia. Nézd meg hd sentinellel, a hdd állapotát,
illetve teszteld live linux-al is a gépet -
Ceeeeeeeeeb
csendes tag
válasz
Ceeeeeeeeeb #40612 üzenetére
Valakiii?
-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Egy Compaq CQ58-as laptoppal lenne kis problémám. Amiben egy E1-1200 APU van.
A barátom fejleszteni szerette volna a gépét, mert lassúnak ítélte. Hozzám került, hogy bővítsem fel 8Gb-ra a memóriáját, valamint a HDD-t is cseréljem le egy SSD-re. Ez meg is történt, de számomra a gép nagyon lassú. Igaz nem tudom, hogy milyen volt HDD-vel, mert SSD csere után friss operációs rendszert telepítettem. De ez egyszerűen katasztrofálisan lassú. Néztem HP Diagnosztikai program lefut hiba nélkül. Mégis olyan a gép, mintha egy őskori gép előtt ülnék! Drivereket néztem, az eszközkezelőben nincs semmi felkiáltójeles eszköz, a weboldalon nincs friss driver, sőt win 10-es nincs is csak 8.1-et ajánlja fel.
Van alsó kategóriás gépem pl. Celeron 1000M procival, de még az is nagyságrendekkel gyorsabb 6 GB rammal, meg SSD-vel, mint ez. Kb. olyan érzésem van, mintha az ssd-t ki se cseréltme volna, meg lenne benn a 8 helyett 1-2 Gb ram ....
Van valami trükk vagy valamilyen driver amit fel kell tenni, vagy tényleg ennyit tud ez a gép?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv:
Ronyman -
zelo.adam
csendes tag
Üdvözletem!
Olyan promblémával fordulok hozzátok, hogy egyik napról a másikra a Lenovo Legion y520-as (Intel i5-7300hq, AMD Rx560 ) laptopom egyik napról a másikra belassúlt . Mivel úgy is érett az újratelepítés így igazából nem is foglalkoztam vele.A mai nap folyaman újratelepítettem és ekkor vettem észre, hogy teljesen friss rendszerrel , töltőről, lekorlátozza a processzor sebeségét 0.8 ghz re és nem mozdúl inenn . Ekkor megnyitottam az Intel Extreme Utilityt ahol látom , Thermal Throttling az sárga és Yes van mellé írva . Mindezt úgy, hogy a processzorhoz nem volt nyúlva még soha , ilettve teljes terhelésnél se lépte átt a hőfok az 50°C ot . Már próbáltam, hogy az energiasémát átt álítani maximális teljesítményre de nem változott semmi .
[kép]
Valaki már találkozott hasonlóval?
Előre is köszönöm a válaszotokat
Zelo -
Ceeeeeeeeeb
csendes tag
Hali!
Van egy régi AMD APU-s laptopom (E-450), viszont így egyik napról a másikra elkezdett szarakodni, 5-10percenként mindig megfagy a Windows, na mondom újratelepítem, most már a Catalystot hol nem engedi feltelepíteni, hol feltelepíti, de nem tudom megnyitni a Catalyst Control Centert, mert mindig másra hivatkozva ír ki hibát (CCC CLI MOM..)
Ötletek?
Köszi előre is!
u.i.: Belenéztem a "Számítógépbe" és az élményindexnél ugye felsorolja a gép részeit, és a videókártya mintha megszűnt volna létezni. 1es értékelést kap. Felraktam minden drivert, amit szoktam, ha újratelepítettem a laptopot, azonban most a VGA most vagy gallyra ment benne, vagy nem tudom, ötletem sincs. Soha nem produkált ilyet, most meg egyik napról a másikra ez van.
-
Grave_444
nagyúr
Ha egy HP elitebook a HP feliratig jut és ott lefagy hol érdemes a hibát keresni szerintetek?
Bios vagy inkább alaplap gondja lesz?
Feltételezzük a ram és a HDD működőképes. -
válasz
GyMacs #40607 üzenetére
Első körben a forint gyengülése, második körben a rohamszerű kereslet-megugrás az oka. Harmadikban pedig az is, hogy a gyártó, kiszolgáló cégek kapacitása is nagyon leesett a karanténok miatt.
Én mondom már 2 hónapja minden ügyfelemnek, hogy ha venni akar, ne halogassa, mert csak drágább lesz. Hogy mikorra megy vissza, ha vissza megy egyáltalán, az jó kérdés.
Pl. HP 15-ös februárban 150e volt, most ugyanaz 190(!) lett, és elvitték ennyiért is.
-
-
GyMacs
csendes tag
Sziasztok,
van valami különösebb oka, hogy egy csomó gép ára akár 25%-ot is ugrott az utóbbi 1-2 hónapban? Ok, a forint gyengült, de azért a 25% kicsit erősnek tűnik.
Vagy csak a vírus para miatt kieső vevőket próbálják így pótolni? Esetleg pont mindenki gépet vesz home officera?
Konrkétan egy Dell Vostro 3590-et szerettem volna, utoljára még bőven 200 alatt volt, most meg durván felette, de nem csak ennél a típusnál, márkánál látom ezt az árgörbét.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/vostro-3590-v3590-11-p517404924/ -
dvd_R+
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest