- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Lordi88 #40294 üzenetére
Szia.
Épp most van nálam egy g50, pont telepítem
Én uefi telepítőt használok, azaz a pendrive, az UEFI/GPT/FAT32 és UEFI nem CSM módba írtam ki a rufus-sal, a biosban pedig: Boot mode: uefi; Boot priotity pedig uefi firts, illetve az usb boot: enabled. Így mennie kell.
Ha viszont MBR/legacy a telepítő, akkor értelemszerűen Legacy support/legacy first, amit be kell állíts.JAA:
meg én a secure boot-ot még ebadledre állítottam.
Most települ is szépen -
Lordi88
csendes tag
Sziasztok, szép napot.
Lenovo G50 laptopomat szeretném újratelepíteni bootolható pendriveról, viszont a bios sehogy se akarja mutatni az eszközt. Próbáltam azt, hogy átállítom legacy supportra, legacy firstre, valamint megnéztem a config menüben is, és engedélyezve van az usb.
Próbáltam minden usb portot ami a laptopon van de semmi, valamint másik pendrivet is.Valaki valami tanács esetleg?
Rosszul lenne megcsinálva a bootolható pendrive? -
válasz
Zsolti900114 #40291 üzenetére
Nézz szét a router háza táján, jártam már így. Hard reset hátha segít rajta...
-
karlsasse
friss újonc
Szevasztok.
Hogy lehet egy bluetooth headset mikrofonját a notebook hangszórójára kihangosítani? -
Zsolti900114
tag
Sziasztok!
Remélem, jó helyen járok a kérdéssel, vagy útba tudtok igazítani.Nemrég vettem egy használt Elitebook 8470p-t (két Thinkpad után váltottam). Teljesen elégedett is vagyok a géppel, de egy dolgot nem igazán értek (a kérdést az Elitebook topikban is feltettem, hátha
)
Windows 10 van egyébként a gépen. Amikor bekapcsolom, néha megmakacsolja magát, és nem, vagy csak lassan találja meg a saját wifi hálózatomat. A routerrel azonos helyiségben vagyok, tehát biztos nincs neki messze.
Az összes szomszéd összes wifijét megtalálja gyakorlatilag rögtön, csak pont a sajátomra kell várni, esetleg még külön ki-bekapcsolni a wifit, hogy meglegyen.
Érdekes, hogy a probléma nem mindig áll fenn, van, hogy már csatlakoztatva van a netre, mire bejön a windows asztala.Nem gondolnám, hogy hardveres probléma lenne, mert csomó hálózatot lát, illetve gyorsan csatlakozik, az internet sebessége is rendben van. Inkább valami beállítás lehet, hátha tudjátok, mi.
A vonatkozó driverekből elvileg a legfrissebbek vannak fenn.
Előre is köszönöm a segítséget! Kellemes húsvétot!
-
Sziasztok!
Technikai kérdésem lenne.
Adott vadiúj notebook. Toshiba 1T vinyóval.
Amikor a zárolási képernyő jelenik meg és üresjáratba kerül a gép akkor a vinyó állandóan leáll majd bekapcsol, de percenként 20 szor... Ezt hogy lehet megszüntetni? Előre is köszi. -
Top cat
addikt
válasz
dvd_R+ #40285 üzenetére
Ez alapján 9,5-ös kell hozzá.
Nem olyan könnyű ebből kiszedni az optikai meghajtót. A billentyűzetet is ki kell szedni előtte.
-
barm
tag
válasz
Pyttawrx #40284 üzenetére
én sem értem teljesen.
igazából a windows mappa csak 27gb, az egész partíción van viszont 130gb-nyi cucc. de nem tudom, mi az. nincsenek programok telepítve, csak nagyon alap dolgok: vírusirtó stb...
simán ki lehet cserélni a 24gb-ost nagyobbra, arra lehet telepíteni a rendszert, fut róla? nem csak cache módban megy akkor? teljes értékű hdd lehet belőle? -
barm
tag
köszi nektek.
megnéztem a g551 fórumban a hozzászólásokat, de nem jutottam sajnos előrébb. az a program, ami kezelné cache-nek, 30 dollár, nem ruháznék be, ha nem világos az eredmény...
igen, külön ssd van benne, de 24 gigára, ha jól sejtem nem fér fel a windows. a 150 gigás partició is kevés volt neki...
ha vennék bele egy nagyobbat, arra fel tudnám tenni, megérné, gyorsabb lenne a cucc? -
Szia. HA külön ssd, aza msata, azt hiszem, akkor igen telepíthetted volna a windows-t arra, így az arról futna. Bár bevallom, amikor ilyennel találkozom, akkor cserélem nagyobbra, akár úgy hogy a HDD-t kiveszem és beleteszem egy külső házba, és annak helyére teszek egy 240gb vagy nagyobb ssd-t, vagy marad benne a hdd és a 24gb-os helyére teszek egy ssd-t, az is 240gb vagy nagyobb. De persze ez csak az án módszerem.
-
barm
tag
sziasztok
van egy asus g551j típusú notebookom, amiben van egy 1TB-os hdd, és egy 24 GB-os ssd.
nem értem, hogy mi célt szolgál a pici ssd, csinál-e egyáltalán valamit...
esetleg úgy kellett volna telepíteni a rendszert, hogy azt is használja?
tud nekem valaki felvilágosítást adni, esetleg egy linket, ahol írnak erről, eddig nem találtam semmit.
köszi -
válasz
Pandimakaay #40274 üzenetére
Szia, Mindamellett, hogy nem jó topikban vagy, tuti a routerben nem nyitottál portot, és igen hívd fel a digit, hogy Natolt hálózatról távolítsanak el és norrmál publikus tartományból kapd az ip címet. Utánna mennie kell, ha nem megy akkor nem jól van beállítva,
-
Kbali
nagyúr
válasz
Téves topik. Keresd a torrentes vagy digis topikot.
-
Tim82
félisten
válasz
Van ötletem, például az első random szembejövő fórumtéma helyett (mert ez, mint a mellékelt ábra mutatja, notebook-okról szól) a megfelelő topikban történő kérdésfelvetés. Az már fél siker szokott lenni általában a probléma megoldása felé.
Válogass:
[link] [link] [link] + Kbali felvetése alapján[link]
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy ncore ról mikor töltök megy-megy aztán egyszer csak leszakít a netről. Digim van teh
t csk egy kábel jön be a saját routerbe. Valaki azt javasolta, hívjam fel őket és nat-ból ipv4 be tetessem át magam. Ezt megtettem, de még mindig minden portra closed-et ír. Minden jól be van állítva. Valakinek van vesetleg ötlete?Előre is köszönöm.
-
-
blue_23
senior tag
Asusnál rendszeres, hogy rossz minőségű hűtőpasztát használnak, illetve DELL-nél is hallottam hogy ablakgitet használnak. Ugyanakkor a Legion-nek eleve nem túl erős a hűtése így újrapasztázás és UV után se fogod tudni kihasználni a bennelévő hardver teljesítményét, valószínűleg nagyon fog melegedni, főleg nyáron.
-
boff
senior tag
válasz
MaxxDamage #40270 üzenetére
Rendben, köszönöm! Gyakori egyébként, hogy szinte új alig használt notiknál ilyen előforduljon?
-
-
boff
senior tag
válasz
MaxxDamage #40268 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
CPU UV-hoz megfelelő az Intel extreme tuning utility? Azt néztem korábban a legegyszerűbb megoldásnak. -
-
boff
senior tag
Sziasztok!
Tulaja lettem egy Lenovo Y540-es notinak az alábbi konfiggal:
i5 9300H/8GB DDR4/128GB SSD/1TB HDD/GTX 1660Ti 6GB (144Hz kijelző)
Minden nagyon szép nagyon jó, azonban játék közben a proci hőmérséklete 90 fok körül mozog, a maximum 96 volt idáig. Ez még elfogadhatónak számít? 3 hónapos notiról van szó.
Illetve példaként a Cod warzone-ba low és ultra grafikán is minimális az fps külömbség, ultrán 50-80 között mozog, lowon 50-90 között de sokszor semmi külömbség ha átállítom, videós tesztek alapján ultrán fixen 90-100fps körül kéne mennie. Illetve Fifa 20 is néha meg-meg akad alig észrevehetően, szerintem fps drop-ol. Ez mitől lehet? Elméletileg minden driver friss.
-
válasz
SeniorTilla #40264 üzenetére
Clevo gép akkor szerencsés (választás) ha pl. Gamera kell és mélyen a tárcába szeretne nyúlni a vásárló. Asztali K-s CPU, MXM GPU támogatás/cserélhetőség, sok RAM és SSD bővíthetőség. pl. Octane VI
[link]
De van sok fajta ami jó gép... (nem pont Gamera)Munkára külön "üzleti" notit kell venni, ami szintén nem olcsó, cserébe jó anyaghasználat és komponensek találhatók benne (jó áron az is persze és mindent túl él kb.)
-
-
válasz
MaxxDamage #40263 üzenetére
Pont Clevo??? Annyi szart öntöttek már a világra, én nem adnék pénzt egyik gépjükért sem. Anno a Gericomnál ezek voltak a legolcsóbb gépek (főleg), hát gyerekek, ha nem akartok bajt magatoknak, ne vegyetek clevot.
-
coco2
őstag
válasz
Hosssszu #40260 üzenetére
Jó, okés, értem, de nem pont arra gondoltam.
Fontos lenne nekem a laptophoz hagyományoshoz közeli gombok szövegszerkesztéshez: fizikailag külön gombokra pakolt insert, delete, home, end, pgup, pgdn. Ilyet eddig csak dell-eken sikerült találnom. Kukucskálom a neten fellelhető képeket a cserebillentyűzetekről, és laptopokról, és azt látom, nem gondolnak a gyártók a hétköznapi munkásnépre.
Kukucskáltam: dell, lenovo, acer, asus, msi, hp.
Van még másik?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van mostanában új laptop gyártó, amelyik még jellemzően ismeretlen márka?
-
-
Enzolord
addikt
Sziasztok. Egy gyors kérdésem lenne. Van egy laptop, amit, ha bekapcsolok, picit felpörög a venti, a cd rom ad egy pici hangot, majd megáll az egész, es csak a bekapcsoló gomb világít. Találkozott már valaki ilyen problémával? Ès ha igen, mi lehet a gond, ès mi rá a megoldás? Előre is köszi a segítséget!
-
Szesz1984
csendes tag
Igen,ennek beépített aksija van.Valószínű garis lesz a téma.Egyébként tölti is,meg ha le van rakva megy rendesen,csak akkor csinálja ha felemelem.Lehet az aksi nem csatlakozik rendesen nem?
-
Szesz1984
csendes tag
Sziasztok!
Egy számomra érdekes kérdés.
Adott egy ilyen notebook: [link]
Annyiban más hogy enyémbe 8gb memória van.
Ami fura,teljesen rendben működik,de amint felemelem az asztalról,kikapcsol.
Ha megdöntöm vagy csúsztatom semmi.Tudom kicsit furán hangzik.
Lövésem sincs mi lehet,szoftveresen minden a legfrissebb rajta,talán valami csatlakozási hiba lehet?
Esetleg valami ötlet valakinek?
Béke! -
Van egy régi laptopom amihez van (nem gyári) töltöm.
Néha be kapcsoltam, de most be se kapcsol. Lehet adapter baja is, egy (noti/mb/power mb részen) 1 kondi elfolyt és cserélve lett picit nagyobbra. Sajna nem kapcsol be azután sem.
Szerintetek vegyek egy gyári töltőt hozzá? (11 GBP)75W amim van hozzá ez: [kép]
A gyári (utángyártott) meg ez volna: [kép] -
válasz
Véreshurka #40237 üzenetére
Szia. Igen jól gondolod.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Véreshurka #40237 üzenetére
Igen. Alaplaphoz van kötve a Windows. Bármikor legálisan vissza tudod rakni.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy jól gondolom-e a következőt?
Adott egy dell laptop (7480) előre telepített windows 10 Pro-val. Erre szeretnék valamilyen linux disztrót telepíteni úgy, hogy a teljes win-t legyalulnám. Ahogy olvasom a delleknél a win aktivációs kulcs a bios-ban van "beégetve". Jól gondolom, hogy ha le is takarítom teljesen a wint az SSD-ről azt a későbbiekben is aktiválhatom mindaddig amíg a bios-al nem történik valami?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
AMD Power
titán
válasz
SeniorTilla #40235 üzenetére
Mi sem leszünk barátok.
-
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
A notim (del E6330) néha, vagyis 1-2 naponta simán lefagy. Ezt eddig internetezés közben csinálta, és a ctrl-alt-delete sem reagál, csak a kikapcsoló gomb hosszú megnyomására.
Mi lehet az oka? Vírus, töltő, ram, stb? -
AMD Power
titán
válasz
SeniorTilla #40232 üzenetére
Ez sem rossz. De én ha játszani akarok bekapcsolom az Xbox X-et.
-
-
fungi
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #40227 üzenetére
Itteni apróról nem lehet eredeti töltőt szerezni? Az csak nem kerül a laptop árának a felébe..
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Manapság laptop VGA és hardveres teljesítményét milyen programokkal szoktátok tesztelni? Lásd régen 3DMark és társai... -
válasz
Szia. Csak eredetit vegyél. Az utángyártott kinyírhatja a lapot, bármilyen minőségű is.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Szívesen!
Szerintem menni fog jó minőségű utángyártottal is.
Ha éppen (amire kicsi esélyt látok) Veresegyházon laksz, akkor tudok kölcsönadni egyet. -
Hosssszu
őstag
válasz
HELLAFLUSH #40225 üzenetére
Szia!
Igen, jól sejted. Saját töltőjével valószínüleg menne normálisan. -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem
Vettem egy Dell Vostro 3550-es notebookot és olyan problémám van, hogy 0.78Ghz fölé nem megy a processzor sebessége (i7-2620m 2.70Ghz) viszont sajnos csak otthon vettem észre, hogy nem Dell töltőt kaptam hozzá hanem egy HP-t. (akkumuátor nélkül vettem)
bekapcsoláskor ki is írja az alábbi üzenetet:
The AC Power Adapter Wattage and type Cannot be determined. The battery may not charge. The system will adjust the performance to match the power available. Strike F3 key before F1 or F2 if you don't want to see power warning. Strike F1 to continue F2 to run the setup.
a kapott HP töltő feszültségei:
input: 100-240V~1.5A 50-60hz
output: 19V=4.74A 90W max
a Dell honlapján pedig ezt írja hozzá:
Bemeneti feszültség 100 és 240 volt egyenáram között
Bemeneti áramerősség (maximum) 1,5 A / 1,6 A / 1,7 A / 2,3 A / 2,5 A
Bemeneti frekvencia 50 Hz és 60 Hz között
Névleges kimeneti feszültség 19,5 +/–1,0 V egyenáram
Kimeneti áramerősség:
65 W • 4,34 A (maximális 4
másodperces impulzusnál)
• 3,34 A (folyamatos)
90 W • 5,62 A (maximális 4
másodperces impulzusnál)
• 4,62 A (folyamatos)
Jól sejtem, hogy a töltő lesz a gond? vagy esetleg valami más? -
d@minator
addikt
válasz
blue_23 #40173 üzenetére
&(#40172) SeniorTilla, (#40174) Pyttawrx:
Köszönöm a válaszokat. Időközben hozzám került. Celeronos Lenovo 320-15IAP. Nem kell gariztatni. Az AVIRA mellé letöltöttek egy másik víruskeresőt véletlenül az lassította. Kukáztam és felment egy ESET Antivírus. Most "hasít" a gép. -
freydnes
újonc
Sziasztok!
Egy Lenovo y580 lenne hogy a legvalószínűbb meghibásodási problémám a DC in kábelem meghibásodása.
Viszont sehol nem találok itthoni viszonylatban ugyan olyan termékkódú kábelt.
Tud valaki olyat ami itthon is könnyen beszerezhető vagy ezzel esetleg megegyező és beépíthető kábel az aljzattal együtt?
Előre is köszi a segítséget. -
Folyamatosan mennek felfelé az árak, kereskedőként mondhatom sajnos én is. Akcióra ne számíts, az euro 40 forinttal drágább, mint nemrég volt, és sztem még feljebb fog menni. A kereslet pedig ez egekben
Én is monitor, plusz külső perifériákkal dolgozok itthon, de a notit sosem csukom le, 30-40 fokban nyitva van.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SeniorTilla #40214 üzenetére
"Hőt termelődik (AMD-nél nagyobb, mint az intelnél)"
Az igen, azt hittem az új fejlesztésű AMD procik alacsonyabb fogyasztásúak már, mint Inteles megfelelőik, de ezek szerint mégsem?
netezés, youtube, zenehallgatás, fotók lapozgatása, rendezése közben ennyire igénybe van véve a proci, hogy felülről is szellőznie szükséges?
Köszi a választ, mindig tanul újat az ember
Mondjuk az még talán megoldható, hogy 1-2 ujjnyi résre kinyitódik a kijelző, de akkor még át kell gondolni ezt a koncepciót, mert a keret teteje az 130...135k és a meglévő monitor szvsz. D-sub bemenetes, szóval még egy aktív átalakítónak is bele kell férnie HDMI-ről D-sub-ra
Ehh...nem egyszerű a feladvány, ráadásul ahogy nézem picit ugrottak is a gépárak felfelé.
Ebbe az árba max 4GB RAM-os gép fér bele, hacsak véletlenül nem lesz április, május magasságában valami extra akció valamerre -
Nem javasolt ez a használat, főleg nem egy 130 ezres gépnél, főleg-főleg nem a legolcsóbb AMD procival. Hőt termelődik (AMD-nél nagyobb, mint az intelnél), ami nem tesz jót a gépnek, ha le van hajtva a fedele, nem tud úgy lehűlni, mint normál használatnál.
Az x360-as gépeknek oldalt van a kapcsolója, de ott sem ezért, hanem hogy visszahajtva is el lehessen érni.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Különc felhasználás miatt érdeklődnék, hogy:
Lezárt kijelző mellett USB-s billentyűvel + külső monitorral 130k magasságú gépeket be lehet-e kapcsolni a USB billentyűzetről, lehet e normál módon használni a külső monitorral a kijelző felhajtása nélkül?
Esetleg oldalt lévő bekapcsológombos gépet be lehet.-e szerezni? (a lényeg, hogy otthoni használatkor a kijelzőt ne kelljen felhajtani a használathoz, utazásoknál meg ez amúgy sem lényeges)Asztali gépeken van ilyen bekapcsolási lehetőség és a mostani ősöreg üzleti laptopjával, dokkolóra csatlakoztatva jelenleg is így használja, de születésnapjára titokban ajándéknak vennének számára boltból, garancia, jótállás, miegymás meglétével egy új modernebb gépet.
Teljesítményben bőven elegendő lenne (netezés, youtube, zenehallgatás, fotók lapozgatása, rendezése) egy ilyesmi kvalitású gép [link] , de az előbbi kényelmi funkciót szeretné a gazdája majd használni.
-
Notalab
aktív tag
törölve
-
-
Roxaar
tag
Sziaszok a beárazós topik zárva itt tudtok segíteni ?
Processzor: Intel® Core™ i7 6700HQ Processor,
Szoftver: Windows 10 Pro
Memória: 16 GB DDR4 2133MHz
Kijelző: 15.6" (16:9) LED backlit FHD (1920x1080) 60Hz visszatükrőzés mentes G-Synches
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 1070 , 8GB VRAM
Tárhely: 1 TB HDD 7200 RPM+ssd 128gb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest