- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz prolad #132896 üzenetére
RAM-ot (memóriát) így kell tesztelni - főleg ha már DDR4-ed van.
Régebbi program-verziók inkább a régebbi ramokhoz ddr1-2-3 valók.
Az aktuális verzió a 9.3 freeAzaz letöltöd a zip-et, simán rámásolod azt az 1db filet egy fat32 pendrivera és futtatod a biosból. nem kell hozzá se lemez se oprendszer.
A zipben levő többi file meg exe teljességgel felesleges elterelő vacakság.[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
válasz mezis #132894 üzenetére
Újrahúztam a Windowst, hogy legalább menjen a memtest. Most megy szépen, újra is lehet indítani, de a 2x3 csipogás mellé van 2 hosszú is. 6 rövid-uefi képernyő - 2 hosszú - windows sorrendben. Memtest egyelőre csak egy modullal, de nem mutat hibát.
Viszont most VGA driver telepítése közben elment a kép és nem jött vissza, lehet azzal van probléma.
-
King Unique
titán
válasz w.miki #132891 üzenetére
• How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
• Ingyen kaphat Windows 10-et, egy feltétellel (+ a cikk végén lévő infó is lényeges)Igen, vagyis pontosabban onnan max. az in-place upgrade-hez szükséges MCT, vagy ISO-fájl tölthető le...
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz w.miki #132891 üzenetére
Mostanában nem upgrade-eltem, korábban mindig sikeres volt a WIN10 validációja a korábbi Win7 kulccsal.
Megjegyzés: kulcs nélkül is installálható és talán 60 napig is használható a Win10.
Ha csereberélésed miatt sokat változik a hw, akkor könyöröghetsz maj az MS-nek a validálásnál.mezis
-
w.miki
veterán
Legális Win7-ről Win10-re itt lehet átállni ingyenesen?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
Mi produkálhatja azt a hibát, hogy egyes játékok esetén magas dpi-on használva az egeret, a gyors mozgások során egyes szürke/sötét textúrák fekete bugosan jelennek meg?
Konkrét példa:
Ghost Recon Breakpoint, itt elég sokszor jelentkezik.
A gép:
i7 8700,RTX2070 Turbo, 16GB 2400-as ram. HDD-n van a játék.
A gép újra lett téve minden friss driverral, proci újra lett pasztázva,hőfokok rendben vannak, MSI afterburner mérés szerint RAM is marad játék közben bőven, illetve cpu és gpu sincs annyira terhelve pl a Breakpoint közben. Heaven benchmark is lett nézve rajta, végig lefutott, ott nem volt probléma.Könnyen, sőt, kimondottan gyorsan tanulok, csak nem mindig azt, ami le van írva.
-
nagyúr
válasz Cs1csó #132886 üzenetére
Előfordult már, hogy a freedos-szal szállított gép olyan komponensekből van összerakva, amikhez nincs tisztességes Windows támogatás, vagy egyáltalán nincs hozzá semmilyen Windows driver, esetleg lehetetlen helyekről kell összevadászni. Ezen kívül - tapasztalatom szerint - a géppel együtt eladott Windows alig emeli a gép árát ahhoz képest, ha utána külön megveszem a licenszt (kivétel persze, ha azért veszi oprendszer nélkül, mert eleve van otthon dobozos / iskolai Windows.), bár ezt évekkel ezelőtt figyeltem meg, azóta lehet, hogy változott, nem tudom. A kalóz verziót most hagyjuk ki a számításból, hogy mennyivel olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Sziasztok
Nem indul a gép, tegnap még ment hibátlanul. Ventillátorok forognak, RGB világít a lapon.
Vagy 1 rövid csippanás van és nincs kép, vagy 2x3 rövid csippanás,akkor van kép. Ha van kép, akkor a BIOS-ig eljutok, ott tudok mindent állítani, stabilan megy. De ha onnan kilépek, akkor továbbra sincs kép. Próbáltam a belső SSD-re és pendrivera is bootolni, ugyanaz az eresmény.A konfig:
-Aorus B550i pro ax
-Ryzen 5 3600 (normál esetben alulfeszelve, de teljesen gyárin se jó).
-2x8GB DDR4 3600mhz corsair RAM (2133-on is próbáltam)
-Gigabyte RTX 2060 -
w.miki
veterán
-
King Unique
titán
válasz w.miki #132882 üzenetére
Egyrészt azok az információk, linkelt útmutatók stb. pont hogy egyértelműsítés végett vannak, hogy ha esetleg valakinek a leírt száraz szöveg alapján nem lenne egyértelmű, akkor a linkelt útmutatók alapján majd vélhetően az lesz ha elolvassa, amihez ugye még a magyarra fordított változat is linkelve lett.
Másrészt 1 kérdésre válaszként nyilván nem fogom 5 hozzászóláson keresztül magyarázni ugyanazt ha nem muszáj, meg ha megoldható 1 hozzászóláson belül is, + ha valamiről van komplett útmutató, akkor nyilván azt linkelem és nem fogom ide leírni ugyanazt 20 sorban...
Harmadrészt az nem feltétlen a választ adó és nem is a linkelt leírás hibája, ha a kérdezőnek alapvető hiányosságai vannak az adott témában, pont ezért kell szükség esetén utánaolvasni, illetve elolvasni figyelmesen a linkelt + információkat, útmutatókat.Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132882 üzenetére
A költözést sem dramatizáld túl, csinálsz egy win 10-es pendrive-ot, majd a win7-et frissíted win10-re, után már gyerekjáték. Mindent ott folytatsz, ahol abba hagytad, tegnap is kellett így gépet csinálom. Megy minden rendben. Kis beállítás az új gépen (IDE módról AHCI mód)... stb.
Miért, az előzőleg linkelt útmutatók alapján talán nem volt kellően világos?
Bocsi, de nem. Rendes vagy, és segítőkész is, de annyi információt betolsz egy kommentbe, hogy azt se tudom, hol kezdjem el olvasni.
erről az jut eszembe, hogy nem mindenki ér valamit a puska sem. (iskolába is volt ilyen), inkább tanult volna...
Neked is ajánlom hogy a kapott linkeket jól olvasd át, közbe teszteld is. Jó alany a dell (a költözés után persze)2. HA-n üsd be találni fogsz
3. Persze, sőt! De ebben a szakmában (is) naprakésznek lenni és így van hova fejlődni, legalább is nekem. -
w.miki
veterán
válasz King Unique #132881 üzenetére
Igen, most a WinToUSB-vel csinálom, meglátjuk.
Videó a Lenovoról. Kinézetre szép, lehet megtartom, és majd eladom a Dell-t... csak a költözés....Miért, az előzőleg linkelt útmutatók alapján talán nem volt kellően világos?
Bocsi, de nem. Rendes vagy, és segítőkész is, de annyi információt betolsz egy kommentbe, hogy azt se tudom, hol kezdjem el olvasni.#132875 Pyttawrx
1. amit linkeltél az 186 volt írva csak nincs raktárom, arra gondoltam, de ha nincs pénzed, akkor a 150 is sok.
Az új volt 186, ez újracsomagolt/használt 150 körül.
2. 80k körül nem láttál? Linkelni nem linkelek, de 7x sorozat ott van, 100-110-ért meg már még több.
Megnéztem volna párat.
3. Az akkor nem szakember
háát lehet... de te is biztos találkoztál már olyannal aki szakembernek nevezi magát, aztán alig van mögötte valami... én elég sokkal...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
King Unique
titán
válasz King Unique #132878 üzenetére
"Dell e6540-t használok Win7-el."
Ja, most nézem csak, hogy lejárt szavatosságú W7 az OS, amiatt is lehet probléma a Rufus WTG létrehozásánál és nem árt hozzá az újabb Windows... Ez esetben akkor inkább a már említett WinToUSB-t kellene használni, + más programmal is megoldható (példa).
-
King Unique
titán
válasz tonyrulez #132867 üzenetére
Az Orico 2189C3 külső ház a gyártó weboldala alapján 2 TB-ig kezeli a HDD/SSD meghajtókat, de az is csak a fizikai méret (max. 9,5 mm) miatti limit, ténylegesen elvileg akár 4-5 TB-os 2,5"-os HDD-t is kezelne, vagyis nem az 1 TB lehet a gond. Meg ha esetedben 500 GB-os HDD-vel működik, akkor nem is az lehet a helyzet hogy gyári hibás a külső ház, mert akkor elvileg egyáltalán nem működne semmilyen HDD-vel.
Ha a lemezkezelőben ismeretlen lemezként jelenik meg a HDD kapacitás nélkül (így kellene normál esetben) és parancssorban 0 bájt a kapacitása, akkor nem meglepő ha nem lehet inicializálni. Ez esetben érdemes ellenőrizni a SATA fizikai csatlakozást a külső ház belsejében, valamint USB-n is illetve másik porton (asztali PC-nél a hátlapon lévő) és másik kábellel is kipróbálni, ha van rá mód akkor másik ≥ 1 TB-os HDD-vel is, Windowst újraindítani és utána újrapróbálni, eszközkezelőt megnézni hogy ott nincs-e hibakód, stb.
Ha a leírtak mind ki lettek próbálva és továbbra sem nem működik a külső ház az adott HDD-vel, úgy hogy nem a HDD hibás mert az máshol megfelelően működik USB-n, akkor jöhet szóba a külső ház hibája és ennek okán a visszaküldés illetve garanciális csere vagy elállás a vételtől.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz w.miki #132873 üzenetére
Miért, az előzőleg linkelt útmutatók alapján talán nem volt kellően világos?
Egyébként azért nem mutat, mert talán ki kellene választani a képfájl tulajdonságainál a legördülő listából a standard helyett a Windows To Go lehetőséget, meg nem muzeális programverziót - ahol az MCT-s ESD ISO-nál valóban nem támogatja a WTG-t 3.5-ös verzió alatt - kellene használni (nem világos hol tanítják ezt), hanem az aktuális 3.17-eset...(#132877) KRi2
Az más, az Alt + F a helyi lemezként kezelt USB HDD/SSD meghajtók listázásához való, ellenben a jelen esetnél cserélhető lemezként kezel mezei pendrive-ról van szó a leírtak alapján, ami az előbbitől függetlenül eleve megjelenik az eszközlistában. Na meg ha nem jelenne meg a célmeghajtó, akkor egyéb dolgokat sem lehetne a programban kiválasztani, stb. Szóval nem ez lehet itt a gond, hanem inkább a user error...[ Szerkesztve ]
-
KRi2
aktív tag
Nemolvastam el rendesen, de ha a rufus nem mutatja a pendrive-ot, akkor egy Alt+F megoldhatja a gondot. Nemtudom honnan vettem, de felírtam, nekem működött anno.
||| | || ||||| | ||| ||
-
AsakuraDave
őstag
válasz Aryes #132863 üzenetére
Múlt héten is csinált ilyet de abból helyre állt.
Totalcmd-bol masolok az USB-re filmet és van hogy beragad 30-50% körül és semmi se pause, cancel, in background nem reagált. Le alitottam a tcmd-t és gép reset után USB felismerve es rá tudtam másolni.
De most akkor valszeg ennyi volt. 32 gigás samu fit 3.1 usb volt RIP...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132873 üzenetére
Pedig kéne a rufusnak mutatnia, a 3.10 verzió is mutatja, de a leujabb is, ami talán a 3.17. Tedd a pendrive-ot, majd válaszd ki az iso-t. uána kell hogy mutassa.
1. amit linkeltél az 186 volt írva csak nincs raktárom, arra gondoltam, de ha nincs pénzed, akkor a 150 is sok.
2. 80k körül nem láttál? Linkelni nem linkelek, de 7x sorozat ott van, 100-110-ért meg már még több.
3. Az akkor nem szakember -
nagyúr
válasz hardcore334 #132872 üzenetére
Mire van formázva? Formázd meg a fényképezőgépben.
-
w.miki
veterán
válasz Pyttawrx #132871 üzenetére
Köszi, megpróbálom ezt a win2Go-t ez alapján.
Annyi, hogy nekem a Rufus nem mutat WinToGo lehetőséget az ISO file alatt
Megnézem ezt a WinToUSB-t
Kis pontosítás:
1. nem 200 volt, hanem inkább 150 az ujracsomagolt lenovo laptop,
2. 80 körül nem láttam hasonló paraméterekkel,
3. a szakember óradíja 5-15e Ft... és itt vidéken nem vagyok benne biztos, hogy jobban ért hozzá, mint én (mi)[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132869 üzenetére
Rufussal kiírod a win-t csak a kép tulajdonságánál az alapértelmezett Windows telepítést átállítod WinToGo-ra és kész. Partíciós séma GPT CÉl: UEFI nem CSM, elvileg így mennie kell. ehhez 16 vagy 32GB pendrive kell. Nagyjából ennyi.
Amit King linkelt, ha abból nem tudo megcsinálni, akkor hagyd.Sajnos igen itt járunk, hogy (Akárhogyis nem életvezetési tanácsokat szeretnék megint itt olvasni, hanem hogyan teszteljem le a win nélküli gépet.) ilyen tanács kell.
0. Akkor előbb ki kellene deríteni a hiba okát, lehet "csak" szoftveres hiba, de lehet hardver hiba is (ram, hdd/ssd... stb).
1. ha nincs pénzed, akkor mért nem nézel valami használtat 1 év garral már 80 körül kapsz.
2. ha enm értesz hozzá még ennyi help után sem (régebben is kaptál sok tanácsot), akkor engedd el, és bízd szakira.
3. ha nincs pénzed, akkor miért veszel 200k körüli lapost??u.i:
Nem ajánlom ezt a lapost, amit linkeltél, mert vacak a háza, nyeklik nyakli, törik. Plusz nincs rajta win, így ezt sem tudod kipróbálni.
Vegyél használt notit kb 80-100-ból megúszod, és ahhoz lesz windows is, és az eladót megkéred, h lökjön rá neked egy wint -
w.miki
veterán
válasz mezis #132868 üzenetére
Emagnál ingyenes a visszaküldés.
Valaki azt írta, ő úgy csinálta, hogy feltette a win-t, de nem tetszett neki, csinált egy format c:-t, és úgy küldte vissza. Ezt azért nem akarom, pedig az Emag már biztos látott cifrább dolgokat is, és még mindig nyereséges.
Lehet olyan ember nézi át, akinek 5 perc visszaállítani, ami nekem 1 nap.
Teszteket nem szoktam nézni, elmegy vele a nap, és a végén ugyanúgy nem tudom, most melyik tesztelőnek higgyek? aki dicséri, vagy aki szidja?Gurukat kérdezném, ez milyen gép? Ajánlott masina? Könnyű bővíteni a memóriáját, SSD-t, ha kell?
Lenovo S340-15API 15.6" FullHD laptop, AMD RYZEN 5 3500U, 8GB RAM, 512GB SSD, Radeon Vega 8, FreeDOS, Magyar billentyűzet, KékOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mezis
félisten
válasz w.miki #132865 üzenetére
Egy hw. cseréhez fölösleges "próbálgatni" a kiszemelt eszközt. Pláne ha még pénzbe is kerül (visszaküldés) egy ilyen teszt. Találni az interneten ilyen bemutatókat, teszteket, talán sokkal részletesebbeket annál mint amit pár nap alatt sk. tudnál megtenni.
A technikai adatokat kell alaposan megnézni, guruk tanácsát kikérni.
Amit én tudok: Win10: legalább kétmagos processzor és 8GB RAM. Monitpr vezérlő: A proc.-ba integrált nem szokott elromlani a külön kártya meg nagyon is.
Win11: kb ugyanaz a hw. igény, de mindenképp szükséges a TPM.
Mint ahogy rendben működnek még a WinXP-s PC-k, addig, amíg nem kell cserélni valamelyik hw. összetevőt, a Win10-el is sokáig működő képesek maradnak a PC-k, de hosszabb távon gondolkodva, az új hw. jobb ha Win11 futtatására is alkalmas.mezis
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
vettem eMag-on egy Orico 2189C3 2.5" HDD tokot. Az a probléma hogy 500GB HDD-vel működik (Seagate Momentus Thin), de az 1TB-ossal nem (ST1000LM024).
- Rádugva PC-re megvan a csatlakozási hang, de nem jön fel mint meghajtó. A lemez felpörög, kék visszajelző LED is világít a házon
- Lemezkezelőt megnyitva inicializálni akarja a lemezt (amin már ott az NTFS partíció), ha leokézom hogy MBR vagy GPT-re csinálja, akkor hibaüzenet: Nem megfelelő funkció. Ismeretlen, nem inicializált lemezként jelenik meg.
- MiniTool Partition Wizardban MBR 0.00GB-ként jelenik meg.A lemez egyébként hibátlanul működik SATA-USB kábellel, amivel eddig is használtam. Több gépen próbáltam a tokot, egyiken sem működik. Van még valami ami kipróbálható, vagy ez így mehet is vissza eladóhoz?
4 8 15 16 23 42
-
w.miki
veterán
válasz Pyttawrx #132859 üzenetére
1. Nem tudom, hogy nem tartom meg... bár elég valószínű
2. Ez már nem lesz új... mivel én sem újonnan vettem...
A helyzet a következő.
Dell e6540-t használok Win7-el. De úgy érzem kezd haldokolni, egyre gyakoribb a kék képernyő, a Win7-en az appok egy része (Skype) már nem akar elindulni, gondolom lassan váltanom kell. Ezért nézegetek alternatívákat.
De mivel pár éve nem vágtam bele a kripto valutába, és más mlm rendszerbe sem, ezért nincs rá sok pénzem, ujracsomagolt, win nélküli laptopokat dob fel elsőként a keresőm.
Viszont ha belegondolok, az adatmentés, beállítások, minden egyéb átvitele a másik laptopra mennyi macerával jár, ezért hajlok az elállásra is, húzom az időt, ameddig megy a Dell, hiába tudom, hogy majd muszáj lesz másik noti.
Akárhogyis nem életvezetési tanácsokat szeretnék megint itt olvasni, hanem hogyan teszteljem le a win nélküli gépet.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy KingUnique segítőkész, jó szakember, de a szavak felét nem értem, amit ír, nehéz kibogoznom azt az információ halmot, amivel beborított. Doky-t régen értettem, de most elkezdett vicceskedni, azzal nem vagyok előbbre.
Téged is nagyjából megértelek, bár a figyelj az uefi-re nem tudom mit jelenet.
Ez az uefi, legacy stb szavak nekem kicsit kínaiak.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #132861 üzenetére
Már a másolás közben meghalt.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! A jövő és a jelen az IOT terjedése. Hogyan lesz később ezeknek a biztonsági szempontból nem egészen kiforrott eszközöknek a foltozása, visszafelé tehát a régebbi eszközöké megoldva? A jelenlegi vállalati támogatást/hátteret tekintve ez egy nem megoldott probléma!
-
AsakuraDave
őstag
USB -re másoltam beállt, nem tudtam cancel, pause, background semmit se ezért kilöttem a g.cibe. Most nem ismeri fel az USB-t a gép csak tölt tölt nem tudja beolvasni. Sőt van hogy behal a Windows... Ennyi volt meghalt ez a kis ratyiság? Vagy van valami megoldás erre?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #132859 üzenetére
+1
Most bennem is felment egy kicsit a pumpa, ez nem egy tornacipő, hogy szorít és visszaküldöm. Beírva a laptop típusát vagy minimum 10 féle tesztet találsz kapásból, szóval lehet tájékozódni HA akarsz. Ráadásul ott van a hirdetései között egy szintén emagos vatta új gép, nagyjából ugyanezekkel a paraméterekkel. WTF? Vannak bajok...
-
HARDVERAPRÓD
válasz w.miki #132853 üzenetére
Tudom nem tartozik ide, de nem értem minek rendeled meg, ha tudod, h nem tartod meg, és csak azért kell, hogy fogd a kezedbe. Ezzel szivatod a boltot és azt is aki elesik ettől, és “csak” használtan kapja meg. Bocs az ilyet sosem értettem meg. A wintogo igen rufus elég hozzá, nem bonyolult. Figyelj ugye az uefi-re.
-
nagyúr
válasz Armagedown #132847 üzenetére
C2D alapú gép? Lehet ezen még ki kell húzni a szivatót, hogy hidegen is induljon.
-
toza
senior tag
udv!
alienware 13 r3. Bios Admin jelszot hogy torlom -nullazom??
koszonom.szegyen a futas,de faraszto...
-
King Unique
titán
válasz w.miki #132853 üzenetére
Szerintem a linkelt útmutató kellően világos és már a screenshotok önmagukért beszélnek, + létezik Google Fordító, amivel szükség esetén kompletten lefordítható magyarra, + a Rufus használatához akadnak pl. ilyen leírások is, stb. + A Rufus mellett másik opció pl. a WinToUSB, ahol az utóbbival akár a meglévő local install is átkonvertálható WTG-re.
Egyébként ha a laptopban lévő belső SSD adta gyorsasághoz hasonlóan WTG-s külső meghajtóként tesztelve is gyors működés a cél, akkor USB 3.X külső SSD használata lenne a nyerő, a pendrive max. akkor, ha tényleg gyors és nem ilyen 100/10 MB/s r/w ipari hulladék, az utóbbinál nyilván jóval lassabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz King Unique #132852 üzenetére
Köszi
Ha jól nézem, ebből a halmazból talán a WindowsToGo lenne a legegyszerűbb megoldás.
Van esetleg magyar nyelvű leírás is, hogy egy Win10.iso-ból hogyan tudok ilyen WTGo pendrive-ot csinálni? Ha jól értem elég hozzá a rufus?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
King Unique
titán
válasz w.miki #132851 üzenetére
Mármint mi is a kérdés, hogyan kell Windows 10/11-et - feltételezhetően 10/11, ha már a milyen Windowst nem lett leírva - pendrive-ról telepíteni, szükség esetén előtte rendszermentést készíteni, amely utóbbival később visszaállítható az eredeti állapot?
+ Ha a gyári SSD kiszerelése és másik SSD behelyezése a próba idejére nem opció, meg garanciavesztéssel járhat stb., akkor ha van kéznél kellően gyors és megfelelő tárolókapacitású USB 3.X pendrive vagy külső SSD, adott a kipróbáláshoz a Windows To Go lehetőség is és akkor hozzá sem kell nyúlni a laptopban lévő SSD-hez, az azon lévő gyári OS-hez.
+ Akár lehet, lehetett volna Windows 10/11 rendszerrel előtelepített laptopot is venni és akkor bekapcsolás után kapásból adott lenne a kipróbálás lehetősége...[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Rendeltem egy ilyen loptopot:
Lenovo S340-15API 15.6" FullHD laptop, AMD RYZEN 5 3500U, 8GB RAM, 512GB SSD, Radeon Vega 8, FreeDOS, Magyar billentyűzet, Kék
Nem biztos, hogy megtartom, de szeretném kipróbálni, Windows hogyan fut rajta.
Hogyan tudnék a legegyszerűbben Win-t rátenni, illetve elállás esetén visszatérni az eredeti FreeDos-ra, ami rajta van?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mezis
félisten
válasz betyarr #132849 üzenetére
Üdv.!
- A gumit kitartással hosszú idő alatt átszúrhatja a bökő. Inkább valami keményet, pl textilbakelit "fóliát".
- A két ventilátor "segítse" egymást. A proc.-ot jobb fújni. A ház ventilátora meg vagy kifelé szívja a proc. felől jövő meleg levegőt vagy a kinti hideget fújja a proc ventilátorának.mezis
-
betyarr
veterán
sziasztok!
egy ehhez hasonló tápot hekkeltem be a gépházba.a nyák hátulján lévő forrasztások/kilógó szúrós lábak ugye jól gondolom,hogy nem lenne jó ha a festett fém házzal érintkeznének?feltételezem,hogy zárlatot okozna.a biztonság kedvéért tettem gumi távtartót mögé,biztos ami rendőr.
kettes kérdés: eddig csak egy cpu hűtő volt a gépben (ilyen: [link] ),ami a proci/ram felé fújta a levegőt.most tettem be egy másik ventit is a gép hátuljába,az meg kifelé húzza a meleget a gépházból.a kérdésem az,hogy érdemes így a cpu hűtőt megfordítani,hogy ne a cpu felé,hanem onnan elhúzza a meleg levegőt?vagy jó ha hagyom,ahogy volt eredetileg és fújja ezután is rá?ilyen a ház: [link]köszi előre is!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Armagedown #132847 üzenetére
Szia!
Akár még a tápegység "elfáradt" kondenzátorai is okozhatnak ilyen anomáliát. (persze az alaplapon is vannak kondenzátorok, amik hasonlóan viselkednek)
Vagyis hidegen gyengébben teljesítenek.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Armagedown
őstag
válasz Pyttawrx #132846 üzenetére
Nincs párásodás, mivel nem a melegbe viszem be, a szoba levegőjével eggyütt melegszik fel.
Ha a teljesen felfűtött szobában indítom, akkor egyből indul.
Hideg vagy nem teljesen felfűtött szobában nem indul egyből.
Jó volna tudni, hogy ez csak a hideg miatt jön-e elő vagy chipset hiba-e, mert el szeretném adni, online oktatásra még elmegy egy E8400 6 GB ram mellett.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
HARDVERAPRÓD
válasz Armagedown #132845 üzenetére
Hanem párásodott be akkor nem. Viszont azt írod, hogy helyfüggetlenül csinálja.vagy nem jól értem?
-
Armagedown
őstag
Kaptam egy régebbi C2D alapú gépet, a legtöbbször egyből elindul, viszont van, hogy bekapcsolás után néhány másodperc után kikapcsol, majd vissza és már rendesen elindul.
Ilyenkor, ha kikapcsolom, majd újra vissza, normálisan indul.
Több táppal is próbáltam, ugyanezt csinálja.
Okozhatja-e ezt a fűtetlen helyiség, ahol éppen azelőtt indítottam be a fűtéstraktam tüzet?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
turho
addikt
válasz Pyttawrx #132842 üzenetére
Topicot, illetve esetleg embert, aki foglalkozik még ezzel.
Rajz alapján méretre vág. Esetleg van is méhsejtes lemeze. (nem kell vastag, nem ipari teherbírásra gondolok).
Sajnos a nagykerek, egyéb linkek cégei nem igazán partnerek ebben, vagy nem válaszolnak, vagy horribilis az ár/anyag/méret.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
turho
addikt
Sziasztok!
Lehet hogy elvesztettem a fonalat a ph-val kapcsolatban. De az istennek nem találok modding szekcióban a reklámcikkeken kívüli tartalmat. Szerintem a keresőt sem jól használom, de nem sikerült igazán ilyen topicot találni. Kimaradt egy pár év aktívabb fórumozás....
Konkrétan gépházmoddingról van szó. És lyukacsos, konkrétabban méhsejtes lyukasztású vagy hasonló lemezt szeretnék méretre vágva szerezni, vagy tanácsot.... Köszi.
(Ehhez kapcsolódó topicot próbáltam keresni, többek között).Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
nagyúr
válasz King Unique #132839 üzenetére
Ott a pont, a parancssoros teljes törlést csináltam, köszi!
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #132835 üzenetére
Hát pl. parancssorban (DiskPart) és 3rd party particionáló program sem feltétlen kell ehhez, lásd egy korábbi válaszban leírtakat.
"A win10 lemezkezelőjében vajon miért nem lehet?"
Azért mert a védett rendszerpartíciókat (pl. ESP, SR, WinRE) a grafikus lemezkezelő biztonsági okból nem engedi törölni, ellenben parancssorban a DiskPart már igen, lásd
delete partition override
parancs, vagy a teljes lemez törlése.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hogy lehet törölni a 450 MB-os helyreállítási partíciót a D jelű, adattárolásra használt hdd-nél?
[kép]
Most tettem pc-be ezt az 500 gigás hdd-t, amin régen rendszer volt. Lemezkezelőben töröltem a rajta lévő köteteket, de ezt nem lehet. Az egész lemeznek egyben kellene lennie, mint az alatta lévő, E jelű WD-nek. -
vacs
veterán
válasz Pyttawrx #132827 üzenetére
Mivel ajándékba kaptam (0 Ft), így ennyit megért, tudtam hogy az alaplapom támogatja még, csak a kábelben nem voltam biztos.
Tim82 & ElektrikusDE: találtam itthon kábelt, vga-t kellett kivennem, mert útban volt, de sikerült összekötni és működik, köszönöm!
(^)(>.<)(^)
-
Ispy
veterán
válasz tylerddd #132815 üzenetére
Szerintem alap dolgoknak a 150 bőven elég, én is most ekkorát csináltam, sql szerver, visual studio, illistrator, office és még egy rakás dolog elvan olyan 80gb-on a winnel együtt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz Armagedown #132820 üzenetére
Vagy a csövek fáradtak már el emiatt nagyobb áramot vesznek fel, és emiatt visít a nagyfeszültségű transzformátor, vagy a tápegységben lévő pufferkondi száradt ki, és megváltozott a kapcsolási frekvencia (megnőtt) amit a trafó rezonalással ad a tudtodra. Mindenképp valami öregedéssel kapcsolatos dolog.
-
Tim82
félisten
Példának linkelem: [link]
Az alaplapodon van egy darab IDE/PATA csatlakozó, arra tudod kötni. Az említett DVD író is ilyen csatlakozós.
Én egyébként inkább körbekérdeznék ismerősi körben, hogy nincs-e valakinek elfekvőben ilyen kábele.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #132821 üzenetére
Diák Office regisztrációja van, OneDrive-ba tud majd menteni.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Van nekem egy Asus p7h55d m pro alaplapom és most kaptam egy NEC ND-4571A dvd írót.
Milyen kábelt kell vennem, hogy össze tudjam kötni?(^)(>.<)(^)
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #132819 üzenetére
A korábbi esetnél nem az lett leírva, hogy egyáltalán nem javasolt, hanem hogy lehetnek az utólagos átméretezésnél buktatók, de szükség esetén megoldható az átméretezés és ha készült előtte mentés a rendszerről, akkor nem téma. Meg ugye esetedben eleve egy extrém elcseszett partícióelrendezésről volt szó, C előtt az adatpartíció stb., ami külön létrehozásának a 60 GB-os rendszermeghajtón amúgy sem sok értelme volt.
"az illető nem szeretne jelenleg további külső adattárolót vásárolni. Ha bármi miatt újra kell húzni a Windows-t legalább az adatokat nem kell máshová áthúzgálni."
Pedig fontos adatok tárolása esetén nem ártana a laptoptól függetleníthető offline és/vagy online mentés, amin a fontos fájlok másodpéldánya mellett akár a rendszermentés (képfájl) is tárolható lenne, mert ha tönkremegy a rendszermeghajtóként szolgáló SSD, vagy bekap egy ransomware-t Windowson, akkor cseszheti.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Mi lehet az oka annak, ha egy lcd monitor búgó hangot ad?Még régi ccfl csövesek.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
tylerddd
veterán
válasz Đusty #132816 üzenetére
Rendszer és adat szinten szerintem érdemes, ráadásul itt egy laptopról van szó, amibe 1db M.2 foglalat van és az illető nem szeretne jelenleg további külső adattárolót vásárolni. Ha bármi miatt újra kell húzni a Windows-t legalább az adatokat nem kell máshová áthúzgálni.
@King Unique Anno érdeklődtem ez után, és azt a választ kaptam, hogy ne erőltessem az utólagos változtatást a partíció méretét illetően.
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #132815 üzenetére
Erre a választ nem feltétlen másoktól kellene várni, mégpedig azért nem, mert azt értelemszerűen az adott usernek kellene tudni, hogy pontosan mit kíván a C-n tárolni és annak mekkora a tárhelyszükséglete, meg ilyen alapon van akinek elég 50 GB, másnak 100 GB, a harmadiknak 200 GB, stb.
De amúgy inkább legyen valamivel több mint kevesebb, meg ha korábban az említettnél kisebb méretű rendszerpartíció nem vált be, akkor a 150-200 GB-os oké lehet, vagy akár lehet "egyben" is hagyni a lemezterületet és utólag átméretezni, sőt a C átméretezése a korábbi esetnél is opció lehetett volna, stb.(#132816) Đusty:
Hát mondjuk egyrészt azért, mert ha esetleg újratelepítésre kerül sor, akkor az egyéb cumó maradhat érintetlenül a D-n és csak a kicsi + C partíciókat kell törölni. Másrészt ha pl. rendszermentés a cél képfájlba, akkor az lehetőleg csak a hasznos fájlokat (rendszer + programok) tartalmazza, a haszontalan tartalom (pl. utólag letöltött filmek) meg maradhat a D-n, amit ezáltal nem kell a mentésbe belefoglalni és feleslegesen növelni a képfájl méretét. A több partíció meg amúgy is adott mind BIOS/MBR, mind UEFI/GPT szerinti telepítésnél, nyilván nem szimplán csak 1 db C partíció lesz.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy 500GB-os SSD-t ti milyen arányban particionálnátok fel Win10-nél?! Én kb. 150-200GB-ot hagynék C: -nek és a maradék menne adatnak, mert korábban jártam úgy, hogy beszívtam a kicsire méretezett C-vel. Köszönöm!
-
ricsi99
addikt
válasz ViZion #132812 üzenetére
Egy régebbi gépen ha van rajta acrobat reader... na arra is rá lehet nézni... pár hete pucoltam egy 8 éves gépet... szólíd 4gb volt a "reader" mappa a sok frissités miatt... legyalultam ,töröltem manuálisan a mappát , ujra feltettem és csak 120mb
De az igazi a böngészők gyorsító tűrhelyei na az pikk-pakk több giga tud lenniEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ViZion
félisten
válasz zeus_2k14 #132803 üzenetére
Szia!
Alapból CCleaner is elég, kicsit tempet, kicsit registry-t is takarítja.
Sysinternals autoruns is hasznos, látod, h mi minden indul a gépen, stb. Ehhez kicsit guglizni is kell, mert hamar kikapcsolhatsz olyasmit, ami amúgy kellene.
Amúgy jogos, amit írtak, W7 óta már azért vigyáz magára a rendszer, de pl. a temp kezelése most is botrányos, frankón fel tud hízni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
varmi2
nagyúr
válasz Armagedown #132810 üzenetére
Ha nem csapódik ki pára, akkor nem, a hűvös az jó.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
inf3rno
nagyúr
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal tudom a gépet kicsit megtiszítani, újratelepítés nélkül? Fél - 1 évente újra szoktam rakni a gépet, amit viszont meguntam Van pár programom amit töröltem, Programok telepítése és Törlése opcióval, viszont mivel tudom törölni a felesleges programokat?
Ki mit,milyet javasol?
Köszönöm.
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest