- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
A gépemben egy 1 TB-os ssd van, a C meghajtó 150GB, a D 615 és van nem kiosztva 150. Most szeretném a c meghajtót feltolni 200GB-ra, de a win lemezkezelő nem engedi a kiterjesztést. Még nagyon régen mintha csináltam volna ilyet és akkor egy programmal kellett a fájlokat sorbarakni a meghajtón egy programmal és utána már ment a kiterjesztés.
Nem tudjátok melyik ez a program? Vagy bármi megoldást meghallgatok.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Marci112233 #141906 üzenetére
Én új tápot vennék, megdolgozta az árát...
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz mrzed #141835 üzenetére
Köszi, igen, néztem, innen jön már pár cucc, de a táp oldalon kell 2x5 és 2x9-es csati is, amiből csak alin tudnék venni min. 10 darabot, ami 1 hónap alatt ér ide...de közben leveleztem fractal designnal és pont most írták, hogy küldenek egy komplett kábel szettet, mert csatit nem tudnak adni külön, majd azt szétszedem.
-
Ispy
veterán
Táphoz atx konnektorokat lehet valahonnan itthon venni vagy marad az aliexpress?
Conradban és hestoreban néztem, de nem találtam, mondjuk ez nem jelent semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Wovbagger #138646 üzenetére
Szerintem nem kell kivenni, csinálsz egy win boot usbt és induláskor ott valahol tudsz futtatni parancssort és ott kiadod a chkdsk-et.
(sok esélyt nem adok neki, de hátha...)
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Wovbagger #138640 üzenetére
Remélem van biztonsági mentésed, hogy most csak a fájlrendszer sérült vagy az ssd-nek vagy baja, ezt így nehéz megmondani, de ott lesz a gebasz valahol. Én ilyenkor ki szoktam tenni egy külső házba a drive-ot és lementek róla mindent, ami fontos.
De ehhez kell ugye egy másik gép...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Wovbagger #138636 üzenetére
Első körben megnézném az eseménynaplóban a rendszer bejegyzéseket, hátha ott van valami hibaüzenet, aztán lehet még egy win indítás safe módban, ezután már csak a hardverek tesztelése marad, ahhoz kell csere cucc.
-
Ispy
veterán
Nekem azure-ban van blob storage, egy nas-ról szinkronízálok oda fel, de biztos van neki wines szoftvere is, a nason valami linux fut.
Ez azért jó, mert így van helyi mentés is és felhős is, meg persze kéne meg egy offline is, arra van egy külső hdd.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Szabikaa20 #133496 üzenetére
Régen volt a winben képfájl mentés opció, én mindig azzal csináltam, lementettem a képfájlt egy külső tárolóra, kicseréltem az ssd-t és restorral visszaraktam a képfájlt.
Annyi csak, hogy a régi ssd mérete nem lehet nagyobb, mint az új. Utána meg a winbe csináltam egy partició kiterjesztést, ha nagyobb volt az új ssd (általában az volt, mert azért cseréltem).
Ha kisebb az új, akkor meg volt egy program, aminek már nem emlékszem a nevére, de sorba rakta az adatokat a lemezen, így lehetett zsugorítani a kötetet. Utána ugyanúgy backup->restore.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133417 üzenetére
Akkor még egy dolgot próbálnék meg, a front panelt lekötném a lapról és egy csavarhúzóval a power pineket rövidre zárnám, azaz hozzáérinted a csavarhúzó végét úgy, hogy egyszerre érjen a plusz-minusz pinhez. Erre be kell kapcsolnia, ha a táp jó. Csak az alaplap és a cpu legyen rajta a tápon.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133414 üzenetére
Passz, nem tudok ilyen beállításokról, a táp ebből a szempontból egy faék, odamegy az áram azt kész.
Képet tudsz felrakni a táp oldalról, meg az alaplapról? Ha csak az alaplapot és a procitrakod rá a tápra csak, akkor sincs semmi mozgás?
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133412 üzenetére
Nem lehet, hogy a tápkábel nincsen rendesen a helyén, van amikor elég passzentos, tövig nyomtad? A táp ventije sem moccan meg egyáltalán? A gépben sem moccan meg egy venti sem?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133409 üzenetére
De mit csinál az új táppal? Egyáltalán nincs is áram a gépbe?
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133390 üzenetére
Nem tudod elrontani, mert minden csati csak a saját helyére megy be.
-
Ispy
veterán
válasz Grizzly34 #133257 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy csak egy memória van a gépben?
Illetve én nem használnék összevissza ramokat benne, venni kell 2x8gb kittet és úgy berakni, hogy a dual channel menjen.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz TomMusic #133158 üzenetére
Mittomén, nem mindegy?
Lementi a kulcsot és a hw azonosítókat, így tudja és kész. Ha alaplapot cserélsz, akkor szokott gond lenni, amit 1 perc megoldani. Már ha oem-ről beszélünk.
-
Ispy
veterán
Meglett a megoldás....
Valamiért nem fogadta el a jelszavamat már a gugli, nem szereti, már ha outlookba szedem le a leveleket, szóval egy application specific jelszót kellett generálni a google fiókban és azt adtam meg, így már megy. Szóval valamit elkonfigoltak már megint...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Egész nap szarakodik az outlookom, a privát gmail-es fiókot nem szinkronizálja, hanem feldobja a jelszó bekérő ablakot (jelszó nem változott). A céges gmail megy. Mi a franc baja lehet? A gugli szettingelt el már megint valamit?
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #132977 üzenetére
Mondom egy érvet tudok az m2 mellett, hogy 2 kábel minusz, a sebességét nem igen lehet kihasználni csak spéci felhasználás esetén. Mondjuk 2 éve 30k-ért vettem az 500GB-os samut ssdt, most meg 30k-ért az 1TB-os ADATA m2-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #132975 üzenetére
Azt vedd, amelyiknél többet kapsz ugyanazért az árért. Szvsz nincsen.
Én is csak azért vettem m2-t, mert egy kábellel kevesebb van így és nálam ablakos a ház és itx.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz tylerddd #132815 üzenetére
Szerintem alap dolgoknak a 150 bőven elég, én is most ekkorát csináltam, sql szerver, visual studio, illistrator, office és még egy rakás dolog elvan olyan 80gb-on a winnel együtt.
-
Ispy
veterán
válasz I02S3F #132720 üzenetére
Én most cseréltem alaplapot, procit és ssd-t, onlinera raktam a bejelentkezést, újraraktam a gépen a wint összerakás után, utánna bejelentkeztem ott is a ms fiókba, megkérdezte, hogy akkor ez ugyanez, mint az volt, mondtam ja és már át is vittem a licenszet.
-
-
Ispy
veterán
Hogyan lehet az beállítani, hogy az alaplapi usb header a gép leállítása után ne legyen áram alatt? Erre van kötve a hűtő ledje és most kikapcsolás után világít.
Biost turtam már (valami deep sleepet írnak, de nekem az disabled), de nem jutottam sehova, az energiaellátási beállítások sem segítettek sokat, a főkapcsolónál beállítottam, hogy ne legyen engedélyezve a gyors indítás.
-
Ispy
veterán
válasz #85619712 #132609 üzenetére
Áh, de ciki, el is felejtettem, hogy f-est vettem, my bad. Tesztelhetem igp nélkül, basszus.
Megpucoltam a vga csatit, és most bootol.
Köszi a helpet, inkább legyek láma, mint visszaküldeni gariba valamit.
-
Ispy
veterán
válasz ricsi99 #132606 üzenetére
Lábak megvannak, proci alja makulátlan. Egy helyen vettem a deszkát és a procit, szerintem visszamegy mindkettő, aztán találják ki ők. Mondjuk ami furcsa talán, hogy amikor a procit lefogatod, akkor a lábak szoktak nyomot hagyni a proci alján kis pötty formájában, itt nem látom, de érzem lefogatáskor a finom karistoló hangot.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Pyttawrx #132593 üzenetére
Életembe nem láttam még hibás cput, igaz most először oem kiszerelést vettem, nem boxot...melegedni melegszik, ha rárakom az ujjam. Fasza, most lehet visszapakolni a régi konfigot és gariztatni. Akkor ez azt jelenti, hogy garantált cpu? A lap nem lehet akkor?
-
Ispy
veterán
Szereztem speakert, na mondom gyorsan rápattintom a lapra, ő...ízé, hol a jumper? Ja, hogy az m2 hűtőborda rálóg! Hát igen, fordítva raktam vissza, most már tényleg atomjaira kell szednem, fákk.
-
Ispy
veterán
válasz pirosvilamos #132583 üzenetére
Synonál csak a settingek állnak vissza.
-
Ispy
veterán
Az jutott még eszembe, hogy az alaplapot proci hűtő nélkül csak a bootolás tesztelésére be szabad kapcsolni? Mert az nagyban egyszerűsíteni a hibakeresést, ha nem kéne az egészet atomjaira szedni. Vagy felejtős arra a fél percre is.
-
Ispy
veterán
Lehet van valahol a nagy pc-s dobozban, de se a mostani, se az előző laphoz nem adtak, úgy látszik 50k-ba nem fér bele.
-
Ispy
veterán
válasz Pyttawrx #132570 üzenetére
Persze, ezek megvoltak, nem ez az első.
Mindegy szétszedem a francba és visszarakom a régi gépet, hátha csak valami kábellel van gond, de ez lap lesz attól tartok. Egyszer jártam úgy, hogy az egyik ramot nem nyomtam be teljesen, de most direkt 3x megnéztem, igaz nem sok látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Kicseréltem a gépembe a lapot, procit, és az ssd-t egy m2-re. Bekapcsoláskor nem ad képet...ha a vgat kiveszem és a dp-t rárakom a lapra, akkor sem. Ventik mennek áram van. Van még valami, amit ki tudok próbálni? Lehet összerakom asztalon a régi konfigot, hogy akkor mi van.
Az új lap asrock h570 itx, a proci 11400f, az ssd meg a2000. Vga és táp hibát kizárnám, bár a régi konfiggal azért letesztelem.
-
Ispy
veterán
válasz Csápájev #131770 üzenetére
Akkor cseréld magadnak, veszel egy kinelzőt meg egy ilyen műanyag szerszám szettet hozzá, nem egy agysebészet, tuti van róla valahol egy video. Resetet én sem értem, minek?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Alaplap és proci cserénél gondolom nem uszom meg a win újratelepítést? Vagy esetleg valahogy be lehet cselezni csökkentett üzemmódban és uninstallálni a régi cuccokat?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok,
volt egy amazfit cor karkötöm, de eltört a szíj tartó része. Ezért rendeltem egy ugyanolyat. Ment is 2 hétig, aztán utána se kép, se hang. Nem tölt. Gondolom akksi. Szóval írtam a kicsi kínainak, mondta, hogy semmi gond, olcsón küld egy másikat. Meg is jött. Origin csomagolás. De nem tölt már out of box se. Oké, írtam neki megint, küldött egy újat. Kibontom, nem tölt. Ez is origin, én bontottam ki.
Most nem értem, ő árul szarokat, én vagyok béna, vagy mi a franc lehet? Létezik, hogy megdöglik az akksi a bontatlan cuccokban? A régi band-emet tudom tölteni, ilyen mágneses töltöfeje van, azzal nincsen baj. Valami ötlet? Vagy kuka mind a 3 zsír új band?
-
Ispy
veterán
válasz Intel fan11 #123388 üzenetére
Én már rég el is felejtettem, milyen volt, azt tudom vista után jobb érzés volt használni, de szerintem ma már bottal sem piszkálnám meg, nekem a 10 minden téren elegendő.
-
Ispy
veterán
válasz King Unique #123306 üzenetére
A sysmain volt a gond, a többit most visszakapcsoltam, így már ok. Vagyis egyszár már kikapcsoltam, csak visszakapcsolt.
-
Ispy
veterán
válasz King Unique #123302 üzenetére
Igen, és meddig lesz használhatatlan szar? Mert már egy hete szívok vele, de olyan szinten be tud fagyni, hogy percekig semmi nem történik. Az ssd meg folyamatosan 100%-on, miközben semmi nincsen a gépen, csak a chrome meg a wot. Néha döcögős, de megy fél órát, utána meg nem tudok játszani. Nem azért vettem 500k-ért gépet, hogy a windows elszórakoztathassa magát.
Én nem erőltetek semmit, nem ma kezdtem a pc szakmát, ez nem normális.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Megőrülök már az új ssd-től. Vettem egy Samsung Evo 860-ast, de random és sűrű 100% kihasználtságot produkál. Friss telepítés, win 10 home. Először kikapcsoltam az erőforrás figyelő alapján a defendert, utána a win updatet, de még mindig szorakozik és most már olyankor is 100% kihasználtság és fagyás van, amikor az erőforrásfigyelő szerint semmi nem használja az ssd-t. Valami ötlet?
-
Ispy
veterán
válasz geryyyy #123245 üzenetére
Van egy dell 2913wm monitorom, ami eddig remekül ment egy delock displayportos kvm switchel, viszont mostanában azt játsza, hogy ha kikapcsolom a monitort, akkor utána nem tudom bekapcsolni, se kép, se hang, olyan mintha megdeglett volna a dell. De aztán rájöttem (miután 3x kiszedtem a helyéről és máshol is kipróbáltam), hogy a monitor jó, csak a kvm switchet nem szereti, ha a displayport ki van húzva, akkor be tudom kapcsolni a monitort. Ha bekapcsolt állapotban dugom rá a switchre, akkor megy rendben.
Valakinek valami ötlet? 3 évig használtam, nem volt vele gont, most kezdte ezt a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz cattus #119892 üzenetére
Win 10, visual studioban és wordben nem tudtam előidézni, de sql server management studio előjön (itt a legzavarobb), de jegyzettömbben és még chrome-ban is csinálja, ha akarom. Most pédául megnyitottam a guglit, ráviszem az egeret a kereső fölé és odaugrik a kurzor.
-
Ispy
veterán
Van egy olyan gondom, hogy a dell 7490 notebookon, ha a ctrl gombot 1-2 mp lenyomva tartom, akkor a az egér kurzorjához ugrik a szöveges dokumentum kurzorja és ez elég frusztráló amikor nagyobb szöveget szerkesztek, mert sokat használom a ctrl-t és a tökömnek sincs kedve figyelni, hogy meddig tartom nyomva. Gugli nem volt a bartátom, vagy szarul kerestem rá a hibára. Valakinek valami ötlete?
-
Ispy
veterán
válasz Barthezz2 #119838 üzenetére
Én is jártam így samu micro sd-vel, nem jöttem rá a megoldásra, elengedtem.
De nem hiszem, hogy az írással függne össze, mert a libreelec futott rajta 1 évig, semmi egyéb.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Ide is beírom, hátha katt
Szóval a lényeg: a jelenlegi asus routernek csak 4 lan portja van, nekem meg kelleni fog vagy 9, meg a nappaliba kellene egy wifi is, szóval mit kéne venni ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz Execᵀʰᵀˢ #118876 üzenetére
Mindig kockázatos használt cuccot venni, akár személyesen, akár utalással, mondom ezt úgy, hogy több tucat eladásom volt már HA-n, zömében előre utalással.
Ha nem akarsz kockáztatni, akkor spórolni kell és újat venni lehetőleg nem egy dzsunka webshopból, ez van.
-
Ispy
veterán
válasz Kis Péter92 #118824 üzenetére
Vedd ki a VGA-t, az egyik ramot és csak az rendszer ssd maradjon, hajtsad így egy kicsit. Ha nem indul újra, akkor másik mem be és nézzed meg azzal, kb. ennyi amit tudsz csinálni, hogy ki tudd deríteni melyik hardver szarozik.
Esetleg még olvasd végig a microsoft tanácsait.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Petrónius #118814 üzenetére
Mivel ez egy IT topik én vennék egy 600-as tápot és agyoncsapnám vele őket.
De mindenképpen márkásat, amiben van anyag, hogy legyen súlya.
Legközelebb a fáradgőzös topikba írjál, azt is olvassuk.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Olyan gondom van, hogy a laptop, amin dolgozom wifit keresztül nem tud kapcsolódni egy távoli szerverhez VPN-en keresztül, nem tudja létrehozni a csatornát.
Ha rárakom a gépet dokkolóra és wifi helyett ilyenkor kábelt használok, akkor viszont megy, szóval azt gyanítom, hogy ez valami lokál beállítás gond lesz vagy a gépemen vagy a routerben.
Van valakinek valami ötlete?
-
Ispy
veterán
válasz quailstorm #113332 üzenetére
Most adtam el egy asus bt 400-at, a srác 10 alatt nem tudta használni, külön fel kellett tolni a driverét.
-
Ispy
veterán
válasz martoslaci #113329 üzenetére
Miért kínozza magát valaki xp-vel meg win 7-tel? Elavult rendszerek, eljárt felettük az idő. Ha win, akkor 10 vagy tessék linuxozni.
-
Ispy
veterán
válasz Keem1 #113252 üzenetére
Win7-től van a windowsban is lemezkép készítése opció, megcsinálod egy külső meghajtóra, csinálsz egy win telepítőt USB-re, és a javítás opciót választod, ott látni fogod a lemezkép visszaállítást.
Persze ez csak akkor megy, ha a HDD-n foglalt hely kisebb, mint az SSD, szóval le kell shrinkelni a HDD-t 120GB alá, ehhez volt valami program, csak már nem emlékszem a nevére, ami egymás után pakolgatta a HDD tartalmát, mert alapból össze-vissza van rajta, úgy meg nem tudsz shrinkelni.
Itt találsz leírást, hogy miket kell kikapcsolni a winben, mielőtt defragmentálást csinálsz, illetve van 2 program is felsorolva, amikkel meg tudod csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest