- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebekacska
tag
válasz Csupingo #131894 üzenetére
Köszi! Hmmm, ha azt írják nyilván így igaz. Azóta annyi a fejlemény, hogyha leveszem a pc oldalát, akkor a TC2 multiban alacsonyabb CPU, GPU hőmérsékleteket (-5-10 fok csökkenés) kapok, és egyenlőre nem tilt le a 220v -ról. Próbálok rendelni sűrített levegő sprayt hátha segít, mert gondolom hosszú távon nem túl egészséges, ha a játék idejére le van kapva a gép oldala.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Galaxy buds pro a telefonomon tökéletesen szól,
De laptopra csatlakoztatva nagyon hülyén, nagyon rossz minőségűen.
A laptopon újratettem az audio drivert, bluetooth drivert nem találtam hozzá..
Hp spectre-13 x360 a lapos. Ötlet?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
tonyrulez
őstag
válasz Marci112233 #131885 üzenetére
Tudtommal HWInfo támogatja már a RivaTuner-t, és kiírható vele OSD-be lényegében bármi.
4 8 15 16 23 42
-
nagyúr
válasz CptAdamica #131884 üzenetére
Speedfan
Kb. 15 éve használom -
Csápájev
őstag
Van pc-re (win 10) olyan program,amivel Vcalendar fileban tudok a névjegyzékben szereplők között keresni stb.?
Outlukban nem jöttem rá,hogy hogy kéne,ha egyáltalán lehet...[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #131893 üzenetére
Ezekről a HWMONITOR TMPIN5 magas hőfokokról többnyire olyan válaszokat találni a fórumokon, hogy rosszul olvassa ki a program, vagy nincs csatlakoztatva szenzor, azért ilyen ijesztőek a számok.
Persze ha egy nagyobb teljesítményű márkás táppal is így viselkedik, akkor lehet hogy mégis a programnak lesz igaza és valami túlmelegszik az alaplapon.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
ismerősnek kell segítséget nyújtsak a következő probléma miatt: adott játék adott részénél egyszerűen csak leáll a gépe, teljes sötétség, semmi megelőző hiba. Ryzen 3600, RX580 és FSP HEXA+ 500W táp. Hogy lehetne nekikezdeni a hibakeresésnek? Mindig ugyanott (+1-2perc) áll le a gép, szóval könnyen reprodukálható. Van valami monitoring alkalmazás amit érdemes futtatni? Vagy valahol visszanézni a leállás okát?
4 8 15 16 23 42
-
sutyesz96
őstag
válasz dvdbackuper #131871 üzenetére
Soha nem csalódok a ph fórumok segítőkészségén.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Csupingo
veterán
válasz Rebekacska #131883 üzenetére
Általában tápegység túlterhelés után nem lehet egy darabig visszakapcsolni. Én elsőre arra gondolnék.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
HARDVERAPRÓD
Vagy pl Speccy, vagy AIDA is.
-
CptAdamica
veterán
válasz Marci112233 #131885 üzenetére
Ez tökéletes, köszönöm! Elsősorban a HDD és SSD hőfokokra voltam kíváncsi.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Marci112233
addikt
HWInfo játékon kívül, bár megyen játék alatt is viszont nem tudom aközben ki lehet íratni vele. Vagy játék közben az MSI Afterburner-el tudod az alkatrészek hőfokát és egyebeket kiíratni a képernyőre.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó topik e, de tudnátok esetleg ajánlani valamilyen kis minimál programot, ami kiírja minden alkatrész hőfokát?
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Rebekacska
tag
Sziasztok!
Komoly problémával szembesültem pár napja.Csak és kizárólag az Euro Truck 2 szimulátor Truckers Mp-nél csinálja.Egyszerűen lekapcsolja a gépet minden előzmény nélkül.Utána nem tudom visszakapcsolni, csak akkor ha kihúzom a 220-as hálózatból, és várok kb.10 másodpercet.Ha simán nyomom a bekapcsolót, nem kapcsol be kihúzás nélkül.
Gta V, Battlefield V tesztelve, csak az ETC2 nél fordul elő.
Feltelepítettem az Msi aftert, és a CPUID hardware monitort.
Truckers Mp.(ETC2) játék közben max. Full HD,Ultra-high 74 fok az RX 580, ált-70-72c Proci 50-56 fok, legmagasabb 67 fok voltAlaplapi csatlakozók :SYSTIN ,TMPIN 3,5,6,7,8 35-40 fok TMPIN 5 ment fel 71 fokra 1x
Konfig: RX 580 8GB. Ryzen 5 2400G gyári venti, 2x4GB Hyperx Fury 3200 memó, Asrock B450 M Pro 4 alaplap, 1 db Kingston SA100M 240GB SSD,1db WDS500G2 SSD ,1 db WDS100T2 1TB SSD,CD nincs, PC tápegység FSP Fortron Hexa 500+
Az alaplapon a biosban van egy lehetőség ,hogy túlmelegedés esetén ne kapcsoljon le ha "bekapcsolva" opciót választom. (nem mertem bekapcsolni)
Tápegység nem lehet? De akkor a BF V-nél GTA V- nél miért nem jelentkezik a probléma?
Merre induljak? -
Cs1csó
félisten
válasz kisselandras #131880 üzenetére
Arra kell rájönni, hogy a hiba:
- a kábellel van e
- a tévével van e
- a géppel van e
- az oprendszerrel van eA kábel-tévé-gép cserélgetésével a kábelt és a tévét ki lehet zárni egy dual boot-os "szűz" rendszerrel pedig a gépet és az oprendszert lehet tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz kisselandras #131880 üzenetére
1. másik kábellel kipróbálni
2. egy másik tévével vagy másik gépel ugyanazt a tévét
3. a csatlakozókat megnézni nem e koszosak -
Cs1csó
félisten
válasz kisselandras #131878 üzenetére
Egy darab HDMI kábellel van összekötve, nincs átalakító semmi?
Milyen hosszú ez a HDMI kábel?
Esetleg beszerezhetsz egy "masszívabb újabb pl. 2.0-ás HDMI kábelt - hátha -
Lehetőleg 3 méternél ne legyen hosszabb . -
kisselandras
senior tag
válasz kisselandras #131877 üzenetére
Még egy gyors kérdésem lenne adott egy lg smart tv ami pc vel van össze kötve amiben egy rx 6600 xt van néha el dobja a jelet azt hallottam hogy gyenge a hdmi kábel neki mert a sima van amit anno a tv hez kaptam
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
kisselandras
senior tag
válasz Marci112233 #131876 üzenetére
Szia Köszi pont azt csináltam a sata3 csatit át kötöttem a másik sima ssd re s igy már látja
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Marci112233
addikt
válasz kisselandras #131875 üzenetére
Alaplap pontos típusa? Csak mert elég sok alaplap azt műveli ha beteszel egy M.2-es SSD-t hogy 1 vagy 2 SATA portot letilt. Próbáld meg átkötni az alaplapon a HDD SATA csatlakozóját és akkor valószínű látni fogja
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi nap vettem ezt a fajta Kingston A2000 500GB M. 2 PCIe (SA2000M8/500G) ssd t mai nap bele raktam a gépbe de olyan gondba vagyok vele miszerint teljesen le tiltotta a sima hdd amin a win 10 van telepítve bios nem is látja a sima hdd t csak az m.2 ötlet valakinek?Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Tim82
félisten
válasz dvdbackuper #131871 üzenetére
Magyarul skálázing.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok,
Lett egy 4k monitorom, viszont előállít egy nem várt probléma. Alt+tab esetén mindig másodpercek telnek el mire bescalel a kép, illetve néha a megnyitott ablakok is össze-vissza csúsznak. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy majd hátha Win 11 jobban fogja tudni kezelni a változó sclalelést?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
tylerddd
veterán
válasz SpaceJam #131868 üzenetére
"azt is újragondolva, hogy miket is pakolsz fel a gépre"
Ezen elgondolkodtam és átgondoltam, hogy tettem-e fel vagy indítottam-e valami új programot a gépen és egy próba után meglett a ludas: a Smart Board okostáblákhoz való vezérlő app kavarhatott be (ami a rendszerrel indul), mert kilőttem, újraindítás és kapásból nyílnak meg a pdf fájlok. Hogy most mi közük egymáshoz, azt nem vágom, de érdekes anomália, hogy összeakadnak. A baj csak az, hogy a táblán ha pdf-et akarok kivetíteni, akkor kell mindkettő. Tehát macerás kapcsolgatni a tábla vezérlőjét, abban sem vagyok biztos, hogy a gép újraindítása nélkül meg tudom-e ezt tenni.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
SpaceJam
aktív tag
válasz tylerddd #131867 üzenetére
Akkor ajánlom azt a progi újratelepítést legalább, az az első lépés. Kifejezetten úgy, ahogy írtam, GeekUninstaller-rel kezdve, mert az a hivatalos uninstaller lefutása után kigyakja a megmaradt Adobe beállításokat is. Utána nyomnék egy restartot is. Ha van Photoshopod vagy egyéb Adobe programod is, akkor oda kell figyelni a végén, amikor kilistázza, hogy miket törölne Geek. Ha nincs, akkor nyugodtan mehet minden, amit kiválaszt magától. Biztos, hogy semmi fontosat nem töröl, ez nem ilyen Revo féle registry-turka baromság.
Ha utána se jó, akkor lehet majd még ötletelni (Visual C++ Redist-ek verziói, antivírus ki-bekapcs, ez-az). Ha az extra körök után se javul meg és ragaszkodsz a programhoz, akkor marad a oprendszer újrahúzás (azt is újragondolva, hogy miket is pakolsz fel a gépre).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
tylerddd
veterán
válasz SpaceJam #131864 üzenetére
Rákattintok a fájlra, a fekete fejléc (sötét téma van beállítva) szürkére vált és hosszú másodpercekig semmi, aztán megnyílik a dokumentum. Minden frissítése fent van Win10 alatt, nincs semmi gányolva. Természetesen SSD van a laptopban.
@kovacsen222 Teljesen mindegy, hogy hol van, mindegyik pdf esetén ezt csinálja.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #131864 üzenetére
Ja, és tessék SSD-t használni, ha eddig nem így tettél volna. Az Acrobat rohadt sok fájllal operál, ezért az alább leírt frissítési móka – vagy maga a program indítása – is 10x annyi ideig tart HDD-n (a töredezettségmentesítés valamicskét segít). De amúgy ha csak arra kell, hogy belenézz 1-1 PDF-be, valóban jobb lenne valami alternatíva: pl. Sumatra PDF.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz tylerddd #131863 üzenetére
A Windows ablak fejlécének a színe változik meg, ahol a PDF fájl található? Nem értem. Az ilyen hibáknál az első kérdés, hogy milyen rendszer van fent, és mi lehet ott ennyire összegányolva...
Megoldásként pedig: rendes uninstall ezzel, aztán rendszer frissítés (21H1 + update-ek), majd pedig jöhet a telepítés offline installerből. Utána elindítod az Arcobat-ot, és a menüből pedig a program frissítését (amint az update elindult, ki kell lőni a háttérből magát az Acrobat-ot). Majd mindezt még egyszer eljátszod, ugyanis 2 körből húzza fel az aktuális verzióra az elavult magyar verziót. Ha mindezzel megvagy, akkor ismét meg lehet nézni, hogy miként viselkedik.[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
tylerddd
veterán
Üdv! Mai napon azt tapasztalom Adobe Acrobat Reader DC esetén, hogy egyáltalán nem vagy nagyon sok idő után indul el. Teljesen mindegy, hogy magát a szoftvert indítom vagy egy pdf fájlt, az adott mappa fejléce színt vált és ennyi. Tudom, van más program is erre, de akármit próbáltam, a megszokás miatt mindig erre tértem vissza. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
SpaceJam
aktív tag
Srácok! Melyik szakis oldalt tudnátok javasolni számítógép-szerelős témakörben? A Jószakin ott vagyok egy ideje (telis-tele 5 csillagokkal), de meglepően kevesen keresik fel az oldalt, az értesítések pedig nem működnek, így még arról a kevés munkáról is lemaradok. A support kvázi megszűnt, vissza se jeleznek. Halott ügy, az előfizetésem is lemondtam.
A Google Ads a saját weboldalamom nem engedélyezi a hirdetéseket (ott 2 hetet szoptam a supporttal és nem segítettek), így onnan sincs megkeresés. Marad a Facebook hirdetés? Szerencsére nem elsődleges fontosságú, mert van állásom, de azért jó lenne, ha keletkezne valami forgalom. Mostanában eléggé eltűntek az emberek. Visszatérő vendég meg nemigen van, mert azzal, amit átadok, nem szokott gond lenni, vagy megoldható távsupportban.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
tonyrulez
őstag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Winne #131851 üzenetére
Milyen program, ami...? | Összefoglaló:
4K Video Downloader: YouTube videók letöltése és konvertálása (hangformátumba is)MediaHuman YouTube to MP3 Converter: YT, Soundcloud, Bandcamp stb. audió letöltő
Youtube-DLG: YouTube, Facebook stb. oldalakról tudja lementeni a videókat és zenéket
Utóbbi kettő listákhoz is használható. Hang letöltésére a MediaHuman a legjobb, mert az konvertálás – tehát minőségromlás – nélkül húzza le a hangot (sokan azt hiszik, jobb eredményt kapnak, ha a YouTube 128 kbps-ét 320-ba konvertálják ).
neszetools.hu ● pc360.hu
-
tonyrulez
őstag
válasz MikeWazowski #131854 üzenetére
4 pinesként kell keresni. Én Aliról vettem ezer éve, így linkelni nem tudom, de ez ránézésre jó, és kérdések között is írták hogy mikrofon is működik vele. Illetve ez mégjobb, Ugreen minőségi, és leírásban írják is hogy a szövetborítású 4 pines és támogatja mikrofont.
#131851 Winne
Parancssorból: youtube-dl
GUI: youtube-dlg, Tartube, jDownloader2 (utóbbi komplett letöltéskezelő, a fél internet letölthető vele)[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Van egy laptopom aminek egy combo jack csatlakozója van. Amit szeretnék, hogy nem közvetlen dugom be a mikrofonos fülesemet - mert az túl rövid és a gép messze van a monitortól - hanem egy hosszabbítóval. Kérdésem, hogy tudtok ajánlani ilyen 3,5 jack hosszabbítót, amivel a mikrofon is működik?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
SATA port bővítésre egy ilyen 6 portos PCIE kártyát. Eddig csak 1db SSD volt rákötve, amiről néhanapján Linux-t futtattam (boot során választottam manuálisan). Most vettem egy HDD-t amit szintén rádugtam a kártyára. A HDD működik Windows-on, viszont az SSD eltűnt, lemezkezelőben sem jelenik meg, bootoláskor sem választható. Boot során a kártya is csak a HDD-t jelzi ki:
Kábeleket ellenőriztem, SSD-nek tápja és SATA csatlakozása is rendben van (nem mintha hozzányúltam volna). Mi okozhatja ezt, hogy lehet visszahozni az SSD-t is?
Drivereket nem telepítettem, eddig plug'n'play módon használtam a bővítőkártyát.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Winne
nagyúr
Mivel tudok youtube videót a legjobb minőségben letölteni? Régen az internet download manager jó volt, most nem müxik.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
inf3rno
nagyúr
válasz #85619712 #131839 üzenetére
Na ez már egész jó. :-) Megy is bookmarkba. Van is egy hibás tablet main boardom, ha tényleg ennyire filléres, akkor gyakorlásnak megpróbálom azzal. Adat sosem volt rajta semmi fontos, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire nehéz egy ilyet megoldani.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz #85619712 #131844 üzenetére
Azzal kezdek egy gép telepítésénél a baromságok letiltása és az aktiválás után, így ez nem derült ki és nem is releváns, mivel nyilván nem engedek netre frissítetlen gépet. Csak az update előtt kapja meg a kábelt vagy a wifit.
De miért, mire szolgálnak ezek?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
-
törölt tag
válasz SpaceJam #131841 üzenetére
Én is valami szoftveres anomáliát sejtek a háttérben. Lenovo baterry manager meg power manager fent van? Driverek hozzá? Videókártya driver? Valami ilyesmi lehet a háttérben. Meg egy BIOS default setting se árt ilyenkor, még ha nem is használ. Egyszer nekem pl ilyen oldott meg hasonló dolgot, igaz az hp volt, de sose lehet tudni.
[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz #85619712 #131840 üzenetére
Itt nem kontaktos a cucc elvileg. Meg amúgy egész új / alig használt gép. Persze, consumer hulladék, de attól még indokolatlan a dolog. Mert hisz nem mozgatásra javul meg, hanem teljes lecsukásra meg kinyitásra.
Tesznek elmegy a live-ozás, csak elég hektikus, mert sokszor órákig jó, aztán egyszercsak megint elmegy a kép 5 percenként minden előjel nélkül. És ugyanúgy csak lájtosan van használva, irodai gépként egy táblázatba írkálnak pár percenként, közben meg néznek valami streamet.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
törölt tag
válasz inf3rno #131825 üzenetére
Nem rossz ez se csak elég zsebbenyúlós az ára egy ilyen foglalatnak meg a hozzá való író/olvasó modulnak. Van egy filléres (pár száz forint) megoldás is, kell egy ilyen usb-emmc adapter, és a telefonból kikerülő emmc chipet kell erre átforrasztani, és egy pendriveot kapsz jóformán. Ha lementettél mindent, leformázod és használod amire akarod.
[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
Érdekes jelenség: adott egy Lenovo IdeaPad 330-15IGM, ami használat közben elmegy a kép, és csak akkor jön vissza, ha lehajtjuk a fedelet, majd vissza. Ilyenkor nincs megmozdítva a gép, tehát nem kontaktos, illetve a képernyő kikapcsolás / alvás ideje is bőven több.
Van bármi ötletetek?
neszetools.hu ● pc360.hu
-
inf3rno
nagyúr
válasz aprokaroka87 #131834 üzenetére
Gondolom leírták a szerződésbe. Én nem tudtam róla, mert nem az én mobilom, aki leszerződött velük, az meg kb. analfabéta hozzá. Átbaszták azzal is, hogy biztosítást kötöttek törésre, aztán az első hónap ingyenes, hátha elfelejti lemondani az ember. Persze nem mondta le. Mondjuk itt a Google is geci, mert milyen jogon frissíti az Android mobilnetről a Google Playt, amikor lövése sincs arról, hogy milyen tarifával megy?!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz HartgeH3-2.8 #131828 üzenetére
Valszeg annyi történne, hogy az alkohol és a víz elpárologna, és kikristályosodna rajta a szalicilsav. Talán egy nagyon kicsit megmarná a fém részeket, de nem valami erős sav, szóval annyira attól azért nem kell tartani. Én mégis inkább vennék normális alkoholt a helyedben.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz aprokaroka87 #131827 üzenetére
Telenor. Automatikusan berakott valami start csomagba, aztán 250MB-ért kiszámláztak ennyit. Volt már hasonló ügy ismerősi körben, hogy figyelmeztetés nélkül beraktak valakit magas tarifájú internetbe a repülőn, aztán a háttérben elmolyolt a mobil és 70k lett az eredménye. Annál a fogyasztóvédelem megbüntette a vodát, szóval itt is lenne rá esély, de 20k miatt nem akarok ezen szarozni, és itt azért talán egy fokkal kisebb az esélye, hogy nyerünk.
Buliban hasznos! =]
-
varmi2
nagyúr
Nem kell semmilyen folyadék. Elég, ha lefujod levegővel a port. Vagy kompresszorral, vagy vehető sűrített levegő is. Én a makacs helyekről száraz ecsettel szedem le a port....
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
I02S3F
addikt
Szia! Szerintem ezt akár az alaplapos topicban is megkérdezheted, mert annak van a legnagyobb felülete a gépben.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Csinálnék egy rebuild-et mostani gépemen új házba. Megtakarítanám igényesen a portól az alkatrészeket. Patikában vásárolt ilyen 2%-os szalicilsavas alkohol van itthon. Tiszta alkohol nincs.
Meg lehet ezzel takarítani, vagy felejtős?
Mit ajánlanátok házi praktikával megoldhatóan?Köszi
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Grave_444
nagyúr
válasz inf3rno #131825 üzenetére
Ehhez ért itt valaki? Pont van egy halott telefonom, amiről jó lenne a képeim lementeni.
Sony logonál lefagy/újraindul és az usb csatlakozó is megégett, nem mindig működik.
Gyári Sony programmal megpróbáltam a szoftvert javítani, de hibával eldobta.
Szóval lenne egy eMMC chip. Vagy egy donor ugyanilyen telefon ha az segítség.Pyttawrx
Igen ez teljesen jogos, de ha úgy gondolkodik az ügyfél erre még költ egy keveset, utána teljesen újat fog venni akkor hiába mondom neki.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz I02S3F #131811 üzenetére
Ez nem egészen igaz. Még HA-ról van sok, amire van tényleges gar. Saját célra is pl egy ssd-t vettem kicsi garral, és megy azóta, de volt olyan termék ami meghibásodott az eladó által vállalt garidőn belül, és nem volt gond. Nyilván nem ő volt a legolcsóbb, de megbízható volt.
-
Marci112233
addikt
válasz inf3rno #131818 üzenetére
Nekem elég ha ha mobil adatokat kikapcsolom és már nem is használja a mobil netet a telefon. (Samsung Galaxy J3 2017)
Ha ez amit írok ki van kapcsolva, akkor hiába akarok akármilyen böngészőben megnyitni valamit, nem tölti be és ki is írja hogy nincs kapcsolat. De alkalmazások frissítésénél is ha rábökök hogy keressen, akkor is kiírja hogy nincs internet kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Van egy új androidos mobil, amire nincs internet előfizetés, aztán kiszámláztak 20 pénzt a google play frissítései miatt. Alapból ebből lehetne fogyasztóvédelmi ügyet csinálni, hogy nem figyelmeztettek arra, hogy drága lesz ez nekünk, a fos android meg alapból letöltötte mobilhálózaton is, ahelyett, hogy megvárta volna a wifit, de ettől most eltekintek. Az érdekel, hogy ezt mobil internetet hogyan lehetne kikapcsolni rajta, hogy tuti biztos csak wifiről menjen minden?
beállítások / kapcsolatok / mobilhálózatok
Itt látok olyat, hogy VoLTE hívások, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda, de be van kapcsolva. Nem tudom, hogy ezt célszerű lenne e kikapcsolni. Aztán van hálózat mód LTE/3g/2g, aminél igazán nem lehet 0g-t választani vagy kikapcsolni. Gondolom ez azt jelentheti, hogy manapság már ugyanott megy a telefonhívás, mint az internet, és ezért szükség van rá. Az adatroaming kikapcsolva.beállítások / kapcsolatok / adathasználat
Itt a mobil adatokat kikapcsoltam. Mást nem nagyon látok. A wifi be van kapcsolva.Elegendő ennyi, vagy van még más is?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #131814 üzenetére
Van garancia, csak bemész, leugatják a fejed, utána ott tartják hónapokig, és semmit nem csinálnak vele. Vélemények közül a kedvencem az volt, amikor a fazon megvette aqua-ban a kütyüt, és az eladó előtt tépte össze a garancia papírt, hogy ismeri ő már a garanciájukat, az meg csak nézett, hogy mi a fsz...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #131811 üzenetére
Lövésem sincs, hogy mit jelent nálad a "mikrokereskedelem" és a "sufni kereskedő". Ha apróról veszel, akkor bármit írnak, úgy kell tekinteni rá, hogy nincs garancia. Én azt nézem, hogy megvan e a 100/100 az SSD-re, és hogy mennyi írás van rajta. Az ilyen aqua, ipon, edigital garanciák úgyis olyanok, mintha nem is lennének.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
I02S3F
addikt
válasz inf3rno #131810 üzenetére
Nekem az a kifogásom a microkereskedelmi ssd-kkel szemben, hogy a gari a sufni kereskedőhöz szól. Na most ez addig él, ameddig ő bizniszel. Ezzel szemben egy rendes hardverker nem hal ki egyik napról a másikra! És annyival meg nem olcsóbb, hogy nekem megérje vállalni a kockázatot. Én magán célra fogyasztok.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Grave_444 #131809 üzenetére
Egyáltalán nem számít, mert a gépet ki lehet dobni, az SSD-t meg megtartod, ha fejleszteni akarsz. Én mondjuk a használt piacról veszek SSD-t, memóriát már jó ideje, mert ugyanolyan jó, de olcsóbb. Nyilván ha valaki gép építésből él, akkor ez nem járható út. Az Adata tényleg nem egy nagy név SSD-k terén, sosem vennék olyat, ha van jobb alternatíva hasonló áron.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grave_444 #131807 üzenetére
Igen az Adata is selejt. Nézz át a milyen ssd-t vegye és a flas ssd topikba, ott van sok tapasztalat, meg az összefoglalóban, hogy mi az ami ajánlott és mi az ami nem.
Én szeretek nyugodtan aludni. eddig 1 patriottal volt bajom, az is vezérlő hibás lett mint az A400-ak szoktak lenni.
Nálam szeretik a samut, meg a wd-t is. A belépőszintet csak oda ajánlom, aki nagyon árérzékeny, vagy nem is igényli a használat. De A400-at még az ellenségemnek sem -
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grave_444 #131805 üzenetére
Én általában, ha az ügyfél szán rá, akkor ugyanakkora ssd-t javaslok, de 250gb-nál, már csak az ár miatt sem javaslok. Ritka a 120GB ssd, amit beépítek, most volt hirtelen 2 1TB is, de ott új gép is. A 250 ami majd napiszinten megy, de az 500-as is elég jól megy.
Márka pedig wd blue 3d, samu 860-870 evo, vagy belépőszint wd green, patriot burst. A kingston A400.at kerüld, mert a vezérlője sokban ment tönkre, a crucial bx500 meg kaptops esetenén jobban melegszik 5-8 fokkal melegebb b mint mások. nvme faktor meg Kingston A2000 a minimum, ami javasolt (nem melegszik, stabil, megbízható), vagy ugye a 970 EVO Plus (Gyors, stabil, viszont mivel van teljesítmény, így érthető módon hő is) kell rá hűtés megoldás, ha nincs jól szellőző ház[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Pyttawrx #131804 üzenetére
Az a helyzet eddig rengetegszer (heti 2-3) alkalommal telepítettem Windowst, de megoldottam mindig klónozás nélkül, mivel főleg régi HDD-s gépek költöztek kisebb SSD-re. Most jön be egyre több új meló, ahol hasznát venném.
Maga a dokkoló már megvan, akkor jól sejtettem az előnyeit és a hátrányait.Feltételezem itt is 500GB-1TB lesz a forrás, a vásárolt SSD pedig kisebb, úgyhogy marad a program. Elég alapos a leírás róla és nem tűnik bonyolultnak, ha elakadnék kérdezek még.
Az is egy megoldás, hogy nagy SSD-t adok el az ügyfeleknek és egyszerűen megvan a munka.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grave_444 #131803 üzenetére
Szia. Van ilyen dokkolóm. Én nagyon szeretem.
Annyit kell róla tudni, ha ezzel klónozól, gép nélkül, akkor nem kell összekötni (nem is szabad összekötni a géppel), ilyenkor a forrás meghajtónak ugyanakkorának vagy kisebbnek kell lennie, mint a cél meghajtó. Utána a cél meghajtót egy progival particionálod a klónozás során fel nem felhasznált részét. Ha viszont géppel csinálod és ennek a használatával, akkor édes mindegy, hogy mi mekkora stb.Ha csak erre az egy alkalomra kell, akkor felesleges megbenni, akkor mecriummal is simán lemented az image-t, majd vissza az új háttérttárra, de ha egyszerre van jelen minkét meghajtó, akkor egyből klónozhatod is.
-
Llew
senior tag
Sziasztok!
A SAATA kábel színe mit jelez? Mert ugyan az a gyártót, ugyan az a sebességet mutatja, de van hogy 2-3x-os árkülönbséget is mutat a webshopokban.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
kismanobkv
tag
Sziasztok! Olyanban tudtok segíteni, hogy nem kapcsol ki a gépem. Rákattintok az leállításra, elsötétül utána látszik az egér de semmi más.
Újraindítás simán megy.
Mi lehet a baja?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest